sâmbătă, 20 februarie 2016

SFANTA EVANGHELIE DIN DUMINICA A 33 A ,DUPĂ RUSALII !


                                            Duminica  a treizeci si treia ,               a Vameşului  şi a Fariseului !

Sfânta Evanghelie , de la Sfântul Apostol  Luca !

                                                        (XVIII, 10 - 14 )

Zis-a Domnul pilda aceasta : doi oameni s-au dus în templu ca să se roage : unul  era fariseu şi altul vameş.
                
                                     http://str1.crestin-ortodox.ro/foto/1396/139575_vamesul_fariseul.jpg
Fariseul , stând drept , se ruga în sine astfel : Dumnezeule, Îţi mulţumesc pentru că nu sunt ca ceilalti oameni , răpitori ,nedrepţi şi desfrânaţi , sau ca acest Vameş .
Postesc de două ori pe săptămână şi dau zeciuială din toate câte câştig. Iar Vameşul , stând mai departe , nu îndrăznea nici ochii să-şi ridice pe Cer ,ci îşi bătea pieptul său şi zicea :
Dumnezeule , milostiv fii mie păcătosului. 
Vă spun vouă că acesta s-a pogorât mai îndreptat la casa sa , decât acela ; pentru că oricine se înalţă pe sine se va smeri ; iar cela care se smereste pe sine , se va înălţa !
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ  ŢIE !
                              AMIN !

                         Dragii mei,  

Oare noi, cu cine ne asemănăm ? Cu fariseul  lăudăros si plin de sine?  Ori cu Vameşul care nu îndrăzneste ca să ridice ochii spre Cer, si spune :Dumnezeule, milostiv fii mie păcătosul !
Eu cred că ne aflăm deja în căruţa Fariseului, care se bate cu pumnul în piept si nu vede păcatele lui, ci le vede pe - altora.
Dragilor, să ne plecăm şi noi genunchii, si cu lacrimi fierbinţi în ochi şi-n suflet ,să strigăm si noi către Dumnezeu :
                  "Doamne  Dumnezeul meu, milostiv fii mie păcătosul !"
                                  AMIN !
                      Cu dragoste si cu preţuire , 
                                      Maria. 

13 comentarii:

  1. EU SUNT VAMEȘUL VAMEȘILOR.

    RăspundețiȘtergere
  2. Noi am ajuns sa fim mai răi ca Fariseul..din păcate

    RăspundețiȘtergere
  3. ANONIM 00 TOCMAI NE-AI SALVAT DE LA PIERZARE. DOAMNA MARIA,DIN FERICIRE PENTRU ROMÂNIA ESTE BINE DE TOT! SĂ NE BUCURĂM DE ZIUA DOMNULUI. EU ACEASTA CONSIDER ZIUA A-7-A ȘI NU SÂMBĂTA CUM ZIC MAJORITATEA. ASTA ESTE ZIUA CARE MĂ UMPLE DE PUTERE!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DUMINICA = SUNDAY = SUN DAY = ZIUA SOARELUI. De ce crezi ca biserica ortodoxa care il are in fruntea sa pe Hristos a ales sa-l cinsteasca si sa faca slujbe duminica? De ce crezi ca toate bisericile ortodoxe sunt orientate cu fata catre est de unde rasare soarele? De ce crezi ca te umpli de putere? :)

      SAMBATA = SATURDAY = SATURN DAY = ZIUA LUI SATURN (in antichitate Saturn era considerat zeul mortii, Seth, Sheitan, Satan)

      Tu poti considera duminica ziua a saptea dar ea este prima zi a saptamanii, nu ultima, este ziua soarelui, ziua luminii, ziua Hristosului.

      Ștergere
  4. CONSIDER DOAR EU CĂ DE CÂND A VENIT IISUS HRISTOS A MUTAT ZIUA A-7-EA DIN SÂMBĂTĂ ÎN DUMINICĂ ȘI ASTFEL S-A OBŢINUT O "TELEPORTARE" DE ZILE. ASTFEL ZIUA DE ODIHNNĂ CARE S-A ODIHNIT TATAL ESTE DUMINICĂ.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Gabriel ti-am raspuns mai sus deja de ce ziua soarelui, (sunday = duminica) este ziua Hristosului si nu avea cum sa devina ziua a saptea din ziua intai a saptamanii.

      Ștergere
  5. De la ce pierzare V-am salvat Gabriel?

    RăspundețiȘtergere
  6. PRIN COMENTARIUL DUMNEAVOASTRA ÎNŢELEG SMERENIA DESĂVÂRȘITĂ,FAPTUL CĂ "AM AJUNS MAI RĂU CA FARISEII",CONSIDER UN ACT DE RECUNOAȘTERE A GREȘELILOR ȘI ASTFEL DUMNEZEU POATE TOTUȘI ARE MILĂ DE NOI PĂCĂTOȘII,IAR FAPTUL CĂ AŢI COMENTANTAT ÎN MINUTUL ZERO,CONSIDER UN ACT IMPRESIONANT DACĂ NE LUÃM NUMEROLOGIG DUPĂ "ORDINEA DE ZI" ȘI AȘA MAI DEPARTE.

    RăspundețiȘtergere
  7. Sa dea Dumnezeu sa fie asa cum crezi tu Gabriel,nici nu mi-am dat seama ca am postat mesajul chiar la 00:00 decât dupa ce am citit postarea ta ,
    O zi buna va doresc

    RăspundețiȘtergere
  8. Intrebare. De ce avem tendinta de a complica mereu lucrurile? De ce mereu trebuie sa desfacem firul in patru? De ce cautam mereu nod in papara? De ce biblia e scrisa numai in pilde? Daca era scrisa scurt si la obiect realizati ce simpla ne-ar fi fost viata? E demonstrat ca tot ce-i bun e si simplu. Noi de ce complicam tot? Dzeu e iubire si lumina. Atat. Nu-i de ajuns?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonimule, va veni si vremea aceea a deslusirii adevarului iar atunci totul va fi atat de simplu! Deocamdata am mostenit ce se vede: scrieri criptate, adevar ascuns... asa ca sa nu se poate produce vreo creste spirituala! Dar nu e vina acestei generatii...din acest punct de vedere.

      Ștergere