miercuri, 24 februarie 2016

ROMÂNIA ! ȚARA CU CEI MAI MULȚI SĂRACI !


                                                               24  Februarie 2016, ora 6,52 !

                                               Dragii mei, 

Astazi dimineața, cu durere in suflet si cu lacrimi în ochi, am primit un Mesaj trist,foarte trist.
Stim cu toții dragilor, că ROMÂNIA, este cea mai saraca ȚARA din Europa,alaturi de BULGARIA.
Nu acelasi lucru se poate spune si de Bogatasii României, care s-au îmbogatit, din Banii furati din Visteriile Țării.
Dar sa nu uitam dragilor,că atât bogatul cât si săracul,ajung tot aici:
Iata:   Image result for batrani saraci.

Nimeni nu este vesnic pe Pământ, si fiecare în parte,bogat sau sarac,vom fi judecati după Credința si faptele noastre. 
Iata ce spunea atsazi dimineață ,un glas:
                    ”România !
                România,Țara cu cei mai multi săraci neduși la locul lor, neadăpostiți !” 
Mare ADEVAR fratilor! Mare si extrem de dureros: 


Image result for batrani saraciImage result for batrani saraciImage result for batrani saraciImage result for batrani saraciImage result for batrani saraci.Image result for batrani saraciImage result for batrani saraci


     

Noul top al milionarilor din România! Cine sunt cei mai ...

www.stiripesurse.ro/noul-top-al-milionarilor-din-roma...
Oct 29, 2015 - După șapte ani de când a deținut prima poziție în clasament, George Becali a reușit să revină între primii 10 cei mai bogați români, cu toate ... 

Top 300 Capital - Clasamentul celor mai bogaţi oameni din ...

ro.blastingnews.com › Economie › 2015 › 10
Oct 30, 2015 - Iată care sunt cei mai bogaţi români şi ce schimbări majore au avut loc în acest clasament.

Mult vor avea de suferit in Viața vesnica, acesti oameni putrezi de bogati,cărora nu le pasa cu Aproapele său că moare de foame, de frig si de boală.
Ce frumos ar fi, si bineplacut Lui Dumnezeu si Maicii Domnului, daca si BISERICA, ar ajuta pe toti acesti oropsiți ai soartei.
Bine ar fi ,ca de la vârf în jos, BISERICA  CRESTIN  ORTODOXĂ sa fie un exemplu de milostenie, pentru noi toti crestinii, si astfel, fiecare dintre noi, ar rupe de la gura sa,si - ar da și celui care nu are. 
La ce folosesc atâtea bogatii BISERICII si conducatorilor ei???
DUMNEZEU voieste si cere, Milă si Milostenie din partea Slujitorilor Săi. 
.
BISERICA dragilor, trebuie sa fie împaciuitoarea oamenilor cu Dumnezeu , precum si exemplu de MILOSTENIE, si de apropiere oamenilor de Slujitorii Domnului.
Ori daca aceasta apropiere nu exista, daca nu exista milă si milostenie,o vorba de Duh, din partea Slujitorilor Bisericii, oamenii se indepărteaza de Dumnezeu ,se îndepărtează de Biserică, iar inima lor, se învârtoșeaza precum cea a lui Faron.
Iata:

Cele zece pedepse - CrestinOrtodox.ro

www.crestinortodox.ro/.../cele-zece-pedepse-79498.ht...
Si au facut asa si magii egipteni cu vrajile lor. De aceea s-a invartosat inima lui Faraon si nu i-a ascultat, precum le spusese Domnul, si pedeapsa asta a tinut ...

Dragii mei, noi să nu fim precum Faraon altadata, si nici precum sunt Conducatorii BOR astazi, ci sa dăm dovada de bunatate,de mila si dragoste față de Aproapele nostru. 
De vedem un om necajit, flamand si gol, insetat si plin de bube, sa nu intoarcem privirea de la el,sa nu-l batjocorim, ci sa-l miiluim cu ce putem ,si cu ce ne lasă inima. 
Nu trebuie sa avem bogătii mari, ca sa devenim mai buni, mai iubitori față de Aproapele nostru.
 Ci din puținul nostru,sa daruim si celui care nu are; sa nu asteptam ca acesti frati ai nostri, sa intinda mâna lor și să ceara.
Sunt multi oameni necajiti,saraci lipiti Pământului,bolnavi si goi, care nu indraznesc să întindă mâna lor, și  sa ceara ceva de mâncare sau de îmbracat.
 Dar noi, ca buni crestini ce suntem,să vedem aceasta suferință a lor, si din proprie initiativa, sa le facem o bucurie,miluindu-i cu ce putem .
Dragii mei, în fiecare clipă, sa ne gandim că si bogatul si saracul ,ajung tot in groapa de 2 metri adancime si de doi lungime. 
Nimic nu luam cu noi,decat acest sicriu, si groapa rece ,care ne asteapta pe fiecare dintre noi. 

          Image result for batrani saraci.
.

FOTO Familia prim-procurorului Chis a fost inmormantata impreuna.

19 iulie 2015!


Oraşul tău / Arad FOTO Familia prim-procurorului Chiş a fost înmormântată împreună

Citeste mai mult: adev.ro/nrpfkf
FOTO Familia prim-procurorului Chiş a fost înmormântată împreună 19 iulie 2015, 00:31 de

Citeste mai mult: adev.ro/nrpfkf
FOTO Familia prim-procurorului Chiş a fost înmormântată împreună 19 iulie 2015, 00:31 de

Citeste mai mult: adev.ro/nrpfkf
FOTO Familia prim-procurorului Chiş a fost înmormântată împreună.
      Începând chiar de azi dragilor, să incercam a deveni mai buni la inima si la suflet, sa ne intarim si mai mult in Credință, si sa nu treaca nicio zi din viața noastra, fără să fi făcut măcar, o fapta buna cuiva necajit si amărât.
Cine ajuta pe cineva bolnav si sarac,pe HRISTOS ÎL ajuta.
Astfel procedând, vom reaprinde în sufletul nostru, CANDELA  IUBIRII DIVINE, CANDELA LUMINII  LUI HRISTOS, DOMNUL și DUMNEZEUL nostru,Căruia I se cuvine toata cinstea,slava si inchinarea,Amin.
                                    Cu dragoste,Maria. 

48 de comentarii:

  1. Domna Maria, eu cred cu tarie ca Dvs. aveti misiunea sa ne amintiti ca toti suntem frati intr-u Hristos! Doamne miluieste-ne pe noi pacatosii romani! V.R.

    RăspundețiȘtergere
  2. Buna d-na Maria,cu adevarat asa este sunt foarte multi saraci in aceasta tara si multi batrini neajutorati,bolnavi si cu multe lipsuri dupa o viata de munca,cu o pensie de mizerie dar ce putem sa facem decat sa ne rugam la bunutul Dumnezeu si sa-i ajutam pe saraci cu cat putem,multumesc pentru tot ,cu drag Monica.

    RăspundețiȘtergere
  3. Da suntem cu cei mai mulți săraci Dar asa vor cei de la conducere.sa ne manipuleze si sa ne mâne ca pe niste oi .ne țin pe salarii de mizerie sa nu putem face nimic cu el.credeti ca îmi permit eu sa merg in Buc.sa manifeste z impotriva acestor bestiicu salariu meu?stiu ei de ce ne țin in mizerie si sărăcie si țin bocancul apăsat pe gâtul poporului .Dar nu i nimic asa a ținut si ceausescu Si ati vazut ce frumos a sfarsit.A îndurat 50 de ani pentru ca acest popor este răbdător si nu este dușmănos. Noi zicem din gura dar din suflet nu .asa ca omul de rand poate fi manipulat in orice fel pentru o bucata de pâine. Niculina.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ceausescu a fost executat de cei care trebuiau sa fie executati cu el.ceausescu a fost doar un tap ispasitor pt ca a fost la conducere o lunga perioada de timp.astazi se aplica o metoda inversa.se alege un alt presedinte sau prin proteste se schimba guvernele pt a se crea falsa impresie ca sa facut dreptate dar defapt sunt toti o apa si un pamant continuand defapt ceea ce au facut predecesorii sa fure sa fure sa fure.

      Ștergere
  4. Saraci dar curati cu inima, nu dam nimanui in cap, nici macar celor care ne'au saracit, mila Domnului si iubirea Lui sa ne mangaie sufletul. Magdalena

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Draga Magdalena,ce frumos ai grait !Si cat de adevarat ! La acest subiect m-a durut sufletul ...

      Ștergere
  5. In lunile trecute a aratat la stiri un episcop ortodox , care avea o trena rosie , de 4-5 m lungime si pe care o tineau de colturi doi calugari tineri.Bineinteles, era grea catifeaua.
    Ei, asemenea opulente te dezgusta.
    Fr. Ioan

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Era Inalt preasfiintia sa Mitropolit

      Ștergere
    2. Dar de masinile Mercedes cu numar WTH dde ziceti?
      Aia nu-i opulenta?

      Ștergere
    3. Nu va legati de preafericitul,caci el cara cu carca sa preaminunata,pacatele noastre;de aceea trena sa,avea 5m lungime si 6m latime si 92,45Kg in burtica preafericita!

      Ștergere
  6. D-na Maria,va rog sa ne spuneti ce se intampla ,ca a mai murit un prunc la Targoviste si va rog sa ne unim la rugaciune in fiecare seara la rugaciune la ce ora va doriti si sa ne spuneti ce rugaciune sa citim ca sa nu mai aud ca mor pruncii Lui Dumnezeu,cu stima Monica.

    RăspundețiȘtergere
  7. Cel mai probabil este de la un vaccin, și le este frică să spună ca să nu le sară lumea in cap.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. M-am gandit la aceasta varianta, Emanuel. Mi-ai dat o confirmare!

      Ștergere
    2. Tot ceea ce sa intamplat in ultilmul timp cu copiii este legat de un vaccin.dar sunt prea multi implicati(de la producatori.cei care lau aprobat si pana la distribuitori si farmacii).sunt prea multe capete importante din mafia farmaceutica care trebuie sa cada.de aceea nu dau un raspuns concret lasand timpul sa treaca si oamenii sa uite trauma acelor familii ne mai interesandu-ne de motive.

      Ștergere
    3. Ai dreptate Madus. Este trist, dar asa este...

      Ștergere
    4. Exista o carte "Vaccinurile -eroarea mileniului" parca. Am uitat titlul exact. Daca o cititi o sa aveti multe raspunsuri.

      Ștergere
    5. Oare fac teste pe noi si pe copii nostri fara ca noi sa stim?

      Ștergere
  8. Monica.. la recomandarea unui staret(se pare ca e vb de mai multe lacase de cult) la orele21,15 citim al2 lea Paraclis al Maicii D lui,am început de 2 săptămâni,am îndrăznit ptr ca ți ai exprimat dorinta și dacă vr poți citi odată cu noi,o facem ptr România,ptr toți românii de pretutindeni .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. aaa,minunat,o sa ma alatur si eu acestei rugaciuni.
      v

      Ștergere
  9. Cu totii suntem fiii si ficele lui dumnezeu si cu totii avem o misiune de îndeplinit,ferice de tine Maria ca ai fost aleasa.te iubesc mult.ana piatra neamt.

    RăspundețiȘtergere
  10. Este buna ideea de a ne ruga pt cineva, seara la ora fixa , de exemplu ora 20;00,.Este bine sa se stabileasca si rugaciunea adecvata cazului.
    Este doar o idee.
    Fr. Ioan

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. ESTE BUNĂ RUGĂCIUNEA COLECTIVĂ. GREGG BRADEN SUSŢINE CĂ ARE EFECTE NOTABILE.DAR DACĂ UNUL NU SE ROAGĂ CUM TREBUIE ȘI E CU GÂNDUL ÎN ALTĂ PARTE?SAU MAI MULŢI?ASTA ESTE PROBLEMA CARE SE NAȘTE: "OARE SE ROAGĂ TOŢI LA ACEAȘI INTENSITATE?" PUNÂNDUȘI FIECARE ÎNTREBAREA ASTA MULŢI SE DESCURAJEAZĂ. EU DE OBICEI NU MĂ ROG CI VIZUALIZEZ O SITUAŢIE. CONSIDER CĂ E CEA MAI PERFORMANTĂ RUGĂCIUNE.SĂ VEZI ÎN MOD CLAR SITUAŢIA ÎMPLINITĂ,ȘI CULMEA,CHIAR SE ADEVEREȘTE.ACEASTĂ TEORIE O SUSŢINE ȘI IISUS HRISTOS ÎN MARCU: CÂND CEREŢI,SĂ CREDEŢI CĂ AŢI ȘI PRIMIT ȘI VEŢI AVEA.

      Ștergere
  11. Da Madus ! Au murit doi si au ramas sute de tradatori in urma lor ! Măcar , el a lăsat ceva ceva in urma lui si nu a trădat , nu a vandut tara cum ne-au secatuit astia ! Cu drag !

    RăspundețiȘtergere
  12. Este mare saracie si din cauza ca multa lume nu munceste,asteapta ajutoare sociale.Locuiesc intr-una din cele mai sarace localitati din tara din judetul Iasi,sute de hectare de pamant raman nelucrate,nici macar gradinile nu le cultiva.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Doamne.ce spui aici.Nu vezi ca cei mai amărîți sunt bătrânii de 70 80 de ani,ai vrea sa ii vezi sa isi ia sapă la spinare si sa plece sa sape câmpul. Ca mafia asta a distrus Tractorul Brazilia care facea unelte de agricultura.roagă tu pe ei (burțile astea umflate)sa mai fabrice niste sape ca acesti oameni săraci sa meargă la camp.asa o fi sunt asistați sociali dar nu te doare sufletul de acei copilasi săraci ca atunci când vede un colț de pâine zice ca e cozonac.statul staaaaatul ce fac pentru ei ca mie îmi da salariu 790lei si nu pot ajuta.mai inteleg nu ajuți părinții dar nici viitorul acestei țări. Sau da ii ajuta sa moară mai repede.cum poți gândi asa .tara este bogată pentru ca Bunul Dumnezeu a facut-o asa .Dar a intrat pe mana mafiotilor.Noi am putea trai bine numai daca am vinde apa pentru ca este cea mai buna apa din lume.Dar si apa a fost tranșată tot pe sub masa .asa ca la gândirea ta hai sa luam sapă si sa mergem la camp.ma rog Domnului sa ti lumineze mintea.niculina.

      Ștergere
    2. D-na niculina imi pare mie ca in continuu te plangi. Ma dor la suflet mesajele tale. Daca sunt chiar adevărate și așa ca tine vede tot poporul român atunci cu siguranta ca aceste plangeri au ajuns la urechile lui Dumnezeu!!! Dar d-l anonim 19:05 are dreptate pe de o parte, să nu cumva sa depisteze Dumnezeu in noi altceva care sa nu Il lase sa ne asculte plangerile.

      Ștergere
    3. Ai dreptate ma plang eu si ce pui fabulez inca .mint .cum sa avem saraci .suntem cei mai bogati avem de toate scuze .ma plang eu .sa fi trait ca mine orfana de la doi ani de ambii parinti crescuta de o bunica .stii ce bine am inotat prin viata asta.niculina.

      Ștergere
  13. Intradevar sunt asa de multi saraci in tara noastra dar noi ai putem ajuta cu ce avem si din cat putem pentru ca avem si scari de urcat si de coborat dar nu stim niciodata ce ne asteapta de alungul vieti si copii nostri ai putem indruma sa faca o fapta mica si sa inparta.

    RăspundețiȘtergere
  14. Arătați dvs cu degetul către cei din top 300 și BOR. dar parlamentarii sunt oameni săraci?de ei de ce nu spuneți nimic?și au asigurat pensiile nesimțite. au vândut pădurile noastre.fabrici și uzine numai avem:(( pe astea nu îi arătați cu degetul?ce BOR a distrus țărișoara ăsta?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar de nebunaticul de guvern pe care il avem, ce zici Anonim 19:29? Din nou imprumut de la FMI? Ne-am saturat de Iohanno-Ciolaniada Sorosista... Caci e pe fata... incompetenta! Serios...

      Ștergere
  15. BOR NU FACE NIMIC PENTRU SĂRACI. MAI MILOSTIVA E BISERICA CATOLICA,INVESTESTE ANUAL MILIOANE DE EURO ÎN SĂRACI.NUMAI SPANIA CÂT INVESTEȘTE ÎN SĂRACI.ROMÂNIA INVESTEȘTE ÎN PENITENCIARE.

    RăspundețiȘtergere
  16. Scrieti de Dumnezeu si judecati...toti cei de care pomeniti judecandu-i astfel sunt oameni(Chiar si preotii indiferent de rang) si sunt ispititi de nebunia lumii...sa nu judecam de ce si cum ca sa nu fim judecati...asa ne invata Dumnezeu.Toti avem pacate si ispite mai mari sau mai mici...Cred ca e bine sa zicem:Doamne miluieste-ma pe mine pacatosul si lumea TA care ai zidit-o.Amin

    RăspundețiȘtergere
  17. Aveti dreptate anonim 19,o5,sunt destui ce nu-si cultiva nici macar gradina si nu numai in moldova,prin toata tara,nu-i judec dar asta e realitatea si nici nu generalizez,Doamne te rog sa ma ierti!

    RăspundețiȘtergere
  18. ÎN GROAPĂ SE VA DUCE DOAR "CARCASA". ENERGIA SAU SUFLAREA DE VIAŢĂ VA CĂLĂTORI ÎN LUMEA ASEMENEA LUI. ȘI DA VIAŢA ASTA ESTE DOAR O IPOTEZA COMPARATIV CU CE ESTE DINCOLO.

    RăspundețiȘtergere
  19. Nu mai e mult,si bogatii acestia vor saracii,iar săracii se vor imbogatii,numai putina răbdare să avem.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Sa ti auda Bunul Dumnezeu prezicerea

      Ștergere
    2. Pasarea malai viseaza,iar tiganul praznic.Daca te docu mentai cat de putin vedeai ca bogatii devin din ce in ce mai bogati,iar numarul saracilor va fi mai mare.

      Ștergere
  20. E vorba de bogatia spirituala,sufletele celor saraci sunt maibogate cu Duhul Sfant,nu e vorba de bogatie materiala.

    RăspundețiȘtergere
  21. E bine sa-l cautam pe Dumnezeu inainte de toate! E bine sa crestem in credinta prin practica, pentru aceasta: sa postim,sa ne rugam,sa fim Lumina pentru cei din jur, sa incercam astfel, sa-L intelegem bine, mai bine pe Dumnezeu prin experienta personala! Sa cautam Intelepciunea Divina pentru a creste si a ne intari credinta! Trebuie sa actionam in aceasta directie! Dumnezeu sa fie prioritatea noastra!Sa nu ne ingrijoram! Iisus spune sa cautam mai intai Imparatia Cerurilor iar toate cele de trebuinta noua le vom primi pe deasupra! Aici este CHEIA eliberarii din aceasta forma bolnavicioasa care se manifesta in prezent in societatea romaneasca. Nu va fie teama, trebuie doar sa ne trezim si sa evoluam pe linie spirituala. Faptul ca in prezent este atat de rau este semnul ca directia societatii romnesti nu e cea buna.
    Astfel redau cateva pasaje din Evanghelua dupa Luca, cap.12:

    22. Şi a zis către ucenicii Săi: De aceea zic vouă: Nu vă îngrijiţi pentru viaţa voastră ce veţi mânca, nici pentru trupul vostru cu ce vă veţi îmbrăca.
    23. Viaţa este mai mult decât hrana şi trupul mai mult decât îmbrăcămintea.
    24. Priviţi la corbi, că nici nu seamănă, nici nu seceră; ei n-au cămară, nici jitniţă, şi Dumnezeu îi hrăneşte. Cu cât mai de preţ sunteţi voi decât păsările!
    25. Şi cine dintre voi, îngrijindu-se, poate să adauge staturii sale un cot?
    26. Deci dacă nu puteţi să faceţi nici cel mai mic lucru, de ce vă îngrijiţi de celelalte?
    27. Priviţi la crini cum cresc: Nu torc, nici nu ţes. Şi zic vouă că nici Solomon, în toată mărirea lui, nu s-a îmbrăcat ca unul dintre aceştia.
    28.Iar dacă iarba care este azi pe câmp, iar mâine se aruncă în cuptor, Dumnezeu aşa o îmbracă, cu cât mai mult pe voi, puţin credincioşilor!
    29. Şi voi să nu căutaţi ce veţi mânca sau ce veţi bea şi nu fiţi îngrijoraţi.
    30. Căci toate acestea păgânii lumii le caută; dar Tatăl vostru ştie că aveţi nevoie de acestea;
    31. Căutaţi mai întâi împărăţia Lui. Şi toate acestea se vor adăuga vouă.
    32. Nu te teme, turmă mică, pentru că Tatăl vostru a binevoit să vă dea vouă împărăţia.

    Adaug: trebuie sa corobaram aceste randuri cu ceea ce Iisus ne spune in Ioan 3. Cum ajungem sa vedem Imparatia Cerurilor (adica se experimentam): respectiv prin nasterea din Duh! Sa ne purificam sufletul precum apa curata tot ce e murdar ca apoi sa putem primi Duhul Sfant in sufletul si in inima noastra! Sa-L lasam sa se manifeste in toate particelele fiintei noastre! Apoi va fi bine pentru noi si pentru tara noastra! Hai sa pornim in aceasta lucrare sfanta! Doamne ajuta tuturor romanilor si tuturor oamenilor de pe acest pamant!

    RăspundețiȘtergere
  22. Da,e corect ce transmiti tu,dar pe langa rugaciune trebuie sa mai si muncim si de multe ori din greu,pt.ca tot Domnul nostruIISUS HRISTOS ne spunea ca"nici munca fara paine,nici paine fara munca"NU?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Normal ca trebuie sa si muncim! Insa atat colectiv cat si individual trebuie sa tinem cont de ceea ce ne ofera aceasta stare interioara de evolutie, descrisa mai sus pentru ca Dumnezeu ne ajuta si se intampla astfel ca toate lucrurile sa lucreze spre binele celor iubiti de Dumnezeu.(Romani 8:28).Iar greutatile si blocajele dispar!
      Asa cum suntem acum... avand in vedere presiunea externa si interesele din afara... e greu de iesit la suprafata. Asa ca nu ne ramane decat sa ne trezim si sa evoluam incat sa activam Imparatia Cerurilor IN noi si toate binecuvantarile divine vor veni incat vor da pe deasupra! Doamne ajuta!

      Ștergere
    2. Deci sa nu construim singuri ci numai cu Dumnezeu, nu pe "nisip" ci pe "stanca"! Astfel toate lucrurile in viata noastra se reaseaza si "apele" nu mai darama temelia noastra! Cu drag!

      Ștergere
  23. DEASEMENEA ESTE ŢARA CU CEI MAI MULŢI BOGAŢI.

    RăspundețiȘtergere
  24. Preafericitul Daniel in poza postata are in mana un toiag la capat cu o cruce si doi serpi care o incadreaza. Stie cineva ce reprezinta acei serpi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Paterița se termină în partea superioară cu un motiv decorativ care diferă formal, tematic și simbolic de la arta apuseană la cea orientală bizantină.

      În arta apuseană capătul răsucit al cârjii arhierești este împodobit fie cu motive vegetale fie cu șerpi cu gurile deschise. Motivele vegetale amintesc de toiagul lui Aaron, care a înfrunzit, înflorit și dat fructe înaintea Domnului ca însemn al alegerii lui Aaron ca mare preot.[3] În unele paterițe apusene medievale apare un șarpe înghițind un alt șarpe, un motiv al autorității și puterii divine, cu trimitere la același toiag al lui Aaron.[4] Există și exemple în care motivul vegetal și cel al șarpelui sunt combinate.[5]

      În arta răsăriteană bizantină capătul pateriței este împodobit cu șerpi afrontați, privind unul spre celălalt, având între ei un glob sau o cruce. Șerpii afrontați din paterițele bizantine simbolizează înțelepciunea pastorală, cu trimitere la citatul: „Iată Eu vă trimit ca pe niște oi în mijlocul lupilor; fiți dar înțelepți ca șerpii și blânzi ca porumbeii”.[6] Globul și crucea ar însemna că arhiereul păstorește turma lui Hristos.[7]

      Alte semnificatii ar mai putea fi: a) atotputernicia lui Dumnezeu: alfa si omega - "Eu sint alfa si omega Cel dintai si cel de pe urma, Atottiitorul!". Alfa este Crucea, Lumina cea fara de-nceput, cuvantul lui Dumnezeu ce straluceste in toate directiile, umpland lumea de Viata si Binecuvantare. Iar "omega" - ultima litera a alfabetului grec se constituie in cei doi serpi. Asta ne aminteste, printre altele, de proorocia batranului orb, Simeon, care ii prevede Maicii Domnului durerea viitoare dar si speranta invierii (Evanghelia): "Prin inima ta va trece sabie... dar, Cel ce se va naste din tine, va taia sarpele in doua spre mantuirea multora!"

      Ștergere
    2. https://ro.m.wikipedia.org/wiki/Pateri%C8%9B%C4%83#Simbolistic.C4.83

      Ștergere
    3. Va multumesc mult!

      Ștergere
  25. MULTUMIM D-NA MARIA. CA SUNTETI ALATURI DE NOI TOTI BUNI SI RAI.SA NE RUGAM SI ATAT.CU MULT DRAG.

    RăspundețiȘtergere