marți, 23 februarie 2016

S - A ADEVERIT , DIN NEFERICIRE ! CICLONUL VIOLENT A LUAT MULTE VIETI !

                                                                Dragii mei, 

Scriam in decembrie 2015, despre un Ciclon ca un specatacol de zi.
Din păcate dragilor, acest CICLON nu a fost doar un spectacol de zi, ci a maturat totul in cale,luând cu el si vieti omenesti.
Din ceea ce se cunoaste pana in acest moment,sunt 29 morti ,dar si disparuti ,precum si distrugeri materiale enorme.
Iata:                                          
   

Stiri in ziarul AGERPRES - luni 22 februarie 2016 - www ...

www.infoziare.ro/ziare/999/AGERPRES
Fiji încearcă să se refacă după trecerea unui ciclon foarte violent - 22 feb 2016 ... feb 2016.
  

VIDEO - Fiji încearcă să se refacă după trecerea unui ciclon ...

jurnalul.ro/.../video-fiji-incearca-sa-se-refaca-dupa-tre...
În insulele Fiji au loc operaţiuni uriaşe de curăţenie după trecerea prin acest arhipelag din Pacific a celui mai puternic ciclon din ... VIDEO - Fiji încearcă să se refacă după trecerea unui ciclon foarte violent. email print. 0. 22 Feb 2016 - 11:53.
You visited this page on 2/22/16.

Confirman 29 muertos en Fiji, tras paso de ciclón :: El ...

www.informador.com.mx/.../2016/.../confirman-29-m...
16 mins ago - Lunes, 22 de Febrero de 2016 ... Nunca antes un ciclón de categoría 5 había azotado este archipiélago, donde viven 900 ... tras paso de ciclón Winston Feb-20 22:23 hrs; Potente ciclón se acerca a islas Fiji Feb-19 23:01 hrs ...         

Más de 20 muertos en las islas Fiji tras el paso del ciclón ...

www.lanacion.com.ar › El Mundo
12 hours ago - Más de 20 muertos en las islas Fiji tras el paso del ciclón Winston | Miles de casas y puentes fueron destruidos por sus vientos que superaron ...

Iata si articolul meu:
                          9 Decembrie 2015 ,ora 6,50 dimineaţa !

                                              Dragii mei, 

Iata cum,tot in aceasta dimineaţă, când încă mai leneveam în pat, aud un glas care, spune ceva frumos la prima vedere.
Glasul spunea aşa :

                     "Un Spectacol !
                 Un Spectacol  de zi !"

Moment în care,văd în faţa ochilor închisi, o Apă mare înspre Sud, Apă în care s- a format un mare Vârtej, sau chiar un Ciclon.  

      ciclon.Prevén ciclón tropical en Guerrero y Oaxaca
Apa se rotea cu repeziciune de la  dreapta  la stânga, si se tot adâncea ,formând ca un tunel în mijlocul ciclonului.
Dragii mei, să sperăm că  acest Ciclon se va dovedi doar "un Spectacol de zi", aşa cum se spune în citatul de mai sus. 
                                      Cu dragoste, Maria. 

Iar aici,Informatia  mai pe larg:

Fiji încearcă să se refacă după trecerea unui ciclon foarte violent

 •  Mediu
156 afişări




În insulele Fiji au loc operațiuni uriașe de curățenie după trecerea prin acest arhipelag din Pacific a celui mai puternic ciclon din istoria sa, care a ucis cel puțin 17 persoane, a distrus mai multe case și a produs daune infrastructurii, informează agenția France Presse.
Ciclonul tropical Winston a fost însoțit de vânturi de până la 325 kilometri pe oră. Acesta este singurul ciclon de categoria a 5-a care a lovit vreodată Fiji, un arhipelag melanezian foarte dependent de turism, în care trăiesc 900.000 de locuitori.
Ciclonul a produs cel puțin 17 morți, a anunțat luni organizația umanitară neguvernamentală 'Care Australia', citând oficiali guvernamentali din Fiji.

Anterior, Oficiul Națiunilor Unite de Asistență Umanitară (Office for the Coordination of Humanitarian Affairs, OCHA) făcuse o evaluare inițială de șase morți.
Bilanțul ar putea continua să crească pe măsură ce vor veni în capitală noi informații din zonele îndepărtate ale arhipelagului, notează AFP.
"Case au fost distruse, multe zone joase au fost inundate", a declarat premierul Voreqe Bainimarama. "După această tragedie, mulți locuitori sunt fără electricitate, apă și nu au acces la comunicații", a precizat acesta.

Locuitorii din Fiji au postat pe rețelele sociale imagini înfățișând case cu acoperișuri distruse, străzi inundate și semne de circulație îndoite.
Iris Low-McKenzie, directorul local al organizației neguvernamentale 'Salvați Copiii' a spus că este prea devreme pentru a evalua pagubele de pe insulele cele mai îndepărtate ale arhipelagului compus din aproximativ 330 de insule.
"Sunt îngrijorat de soarta comunităților care trăiesc în insule îndepărtate cu care nu am reușit să comunicăm", a spus Low-McKenzie. "Atât timp cât comunicațiile nu au fost refăcute, nu vom ști situația lor", a explicat aceasta. Autoritățile din Noua Zeelandă au trimis un avion P-3 Orion pentru a evalua pagubele în localitățile cele mai îndepărtate.

Ciclonul Winston a lovit principala insulă Viti Levu unde se află capitala Suva, care a fost însă destul de puțin afectată.
Premierul a avertizat că țara s-a confruntat "cu un test sever", făcând apel la locuitori 'să fie solidari' și să se "ajutor reciproc".
Starea de catastrofă naturală a fost declarată pentru o perioadă de o lună. Toate școlile, dintre care multe servesc drept adăpost de urgență, vor rămâne închise timp de o săptămână.

Mulți locuitori și-au petrecut noaptea în aceste centre de evacuare, unde au primit hrană și apă, relatează AFP
Copacii căzuți au blocat drumurile și au provocat întreruperi ale curentului electric pe insula Viti Levu iar toate zborurile aeriene au fost anulate de pe aeroportul internațional Nadi, acestea urmând să fie reluate luni.

Ministrul australian al afacerilor externe Julie Bishop a propus să se acorde asistență arhipeleagului afectat de ciclon.
Potrivit unui responsabil al Crucii Roșii pentru zona Pacificului, prioritatea va fi reabilitarea caselor și alimentarea cu apă potabilă la cele peste 700 de centre de evacuare deschise de autorități.
Serviciile meteorologice locale au emis o atenționare potrivit căreia după ciclon, arhipelagul melanezian trebuie să se mai aștepte încă la vânturi violente, ploi abundente și valuri putern

5 comentarii:

  1. Alertă în Marea Britanie: Explozie la o centrală electrică . Ati avut dreptate, doamna Maria ! Iata link-ul din ziar:
    http://www.stiripesurse.ro/alerta-in-marea-britanie-explozie-la-o-centrala-electrica_983711.html

    RăspundețiȘtergere
  2. Uitati si imagini din ziarul englez ,,daily mail'':
    http://www.dailymail.co.uk/news/article-3460594/Emergency-services-rush-reports-Didcot-power-station-blast-eyewitness-reports-seeing-big-ball-dust-building-used-be.html

    RăspundețiȘtergere
  3. Ati avut mereu dreptate doamna Maria!Tocmai din aceasta cauza ma tot gindesc la acele previziuni ale dv despre atentatele din Romania,si imi este foarte teama.Dar cu credinta in Dumnezeu si cu rugaciune sper sa depasim cu bine si acele momente.

    RăspundețiȘtergere
  4. Atentatele vor avea loc atunci cand se va produce cutremurul cel mare,asteptat cu atata nerabdare.

    RăspundețiȘtergere
  5. EU NU CRED CA VOR FI ATENTATE ÎN ROMÂNIA. DACĂ NU AU MAI FOST ÎN FRANŢA,NU VA FI NICI AICI.CUTREMURUL CEL MARE DA.ATAT.

    RăspundețiȘtergere