sâmbătă, 16 august 2014

ŞI DIGUL S - A RUPT ! DAR ÎN CANADA !


                                                               Dragii mei,

Scriam  pe 1 august 2014, că un Dig, va ceda sub presiunea apei. Credeam eu, că acel DIG, acel Baraj va fi în România, în zonele cu inundatii.
Dar iată ca la o saptamana de la postarea mea, UN  DIG cu deseuri toxice, UN BARAJ, s-a rupt în CANADA ! 
Am adus aici informatiile ,precum si articolul meu, din 1 august 2014. 

Dezastru ecologic în Canada. Un dig de la o mină de cupru ...

www.digi24.ro/.../Dezastru+ecologic+in+Canada+Un+...Translate this page
Aug 8, 2014 - ... Canada. Un dig de la o mină de cupru s-a rupt și a poluat mai multe lacuri ... Sute de persoane din regiune sunt afectate de această poluare.


vineri, 1 august 2014

ATENŢIE MARE !!! UN DIG , VA CEDA SUB PRESIUNEA APEI !

                                      Atenţie  Mare !!!

         Un  Dig  , va  ceda  sub  presiunea  Apei !!!

                         1 August  2014 , ora 5,28  dimineaţa !

                                              Dragii mei ,

Asa cum am scris de COD  ROŞU  de INUNDATII ,cu trei zile înainte de a se intâmpla, tot aşa voi scrie şi acum , despre Un Dig, care va ceda sub presiunea Apei !
Astăzi dimineaţă, în timp ce dormeam încă, m-au trezit multe glasuri, care ţipau cât puteau aşa :

                     "Digul ! Digul !
                 Pe Dig ! Pe Dig ! "

Şi vedeam un perete înalt din zid, spre Est, si la partea de sus a peretelui de zid cenuşiu, tencuit ca orice zid, vedeam cum Apa dădea pe dinafară ,aşa precum se izbesc valurile Mării Negre de nisip, de plajă . Precum se sparg valurile Mării de mal, tot asa dădea pe dinafara,APA din Digul  înalt, cu perete inalt si cenuşiu !
Vedeam multime de oameni, femei , copii, tineri ,bătrâni, toată suflarea fugea in jos, spre vale ! 
Şi toţi strigau doar două cuvinte : Digul ! Pe Dig !
Dragii mei, daca voi aveti ,mai multă influenţă asupra AUTORITĂŢILOR  ROMÂNE, încercaţi să-i faceţi  să înţeleagă că, dacă nu vor lua măsuri DIGUL  va ceda, si va fi un mare dezastru, cu multe pierderi  de vieţi omeneşti !    
Voi incerca sa trimit si eu la ANM, asa cum am mai trimis, şi a fost în zadar,pentru că nimeni nu a luat în seamă ceea ce am spus si scris.
Poate de data asta, voi avea mai mult noroc; de fapt semenii nostri vor avea noroc, pentru că vor fi evacuaţi la timp. 
Cînd oamenii fugeau si strigau ,,,Digul, pe Dig, afara era ziua, amiază chiar, Digul nu cedase, ci dădea pe dinafara, iar oamenii cautau sa se adăposteasca, să fugă din faţa  puhoaielor de apă ,ce urma ca să-i ajungă din urmă ! Dragilor ,pot să vă spun că locul in care toată suflarea fugea, era o zonă verde, ca si impădurită chiar. Părea o zonă ca de munte, unde se petreceau toate acestea, vedeam multa vegetatie în jur.
       Să nădăjduim că se vor lua măsuri, de cei care ,sunt obligaţi moral, ca sa ia astfel de măsuri.    
                                 Cu dragoste , Maria ! 

    P.S.
Poate fi vorba,de un Dig, sau chiar de un Baraj !  

VIDEO Dezastru ecologic în Canada, după ce barajul unui iaz de decantare s-a rupt

dezastru ecologic Canada
                               ...
-
Global News Canada relatează pe larg despre ruperea barajului unui iaz de decantare al exploatării de aur şi cupru a companiei Imperial Metals de la Muntele Polley, din Canada. Accidentul s-a întâmplat la începutul acestei săptămâni, în noaptea de 4 august: cinci milioane de metri cubi de deşeuri toxice s-au revărsat în valea Hazeltine Creek şi în lacurile Quesnel și Polley, iar dezastrul se extinde pe zi ce trece.
Barajul era construit “după cele mai înalte standarde de siguranţă”, potrivit companiei care deţine exploararea minieră. Localnicii din zonă numesc situaţia “un dezastru ecologic”: deja a fost emisă o interdicţie totală privind consumul de apă din regiune, 300 de gospodării au fost afectate de revărsarea toxică, iar aceasta se extinde pe zona râurilor Quesnel, Cariboo, Fraser şi pe lacurile din regiune.
Temerile localnicilor sunt că pagubele finale vor fi imense. Numai volumul de mizerie toxică deversată este echivalent cu cel al 2.000 de piscine olimpice laolaltă. “La acest moment, este imposibil de ştiut când se va opri revărsarea. Odată pornită, va merge în cascadă până la capătul firului. Nu ştim nici când se va opri, nici când va ajunge în sistemul de alimentare cu apă”, spune Phil Owens, profesor în cadrul University of Northern British Columbia şi cercetător la Quesnel River Research Centre.

  1. Dezastru in Canada – un baraj de decantare la o mina sa rupt

    arakelian.wordpress.com/.../dezastru-in-canada-un-bar...Translate this page
    Aug 7, 2014 - Acum 2 zile, un baraj asemanator din Canada s-a rupt. 5 Milioane de mcubi de apa de decantare se scurg catre apele din vecinatate. Nefiind ...
  2. HotNews.ro - VIDEO Dezastru ecologic in Canada: Un baraj ...

    https://ro-ro.facebook.com/.../10152359312559195Translate this page
    ... in Canada: Un baraj de la un lac de deseuri toxice al unei mine de aur s-a rupt ... Proiectanții barajului iazului de decantare din Canada, rupt în această ...
  3. VIDEO Dezastru ecologic în Canada, după ce

    DEZASTRU ECOLOGIC. Lac de DESEURI TOXICE revarsat la o mina de aur. Urmeaza Rosia Montana - UPDATE FOTO, VIDEO


    Un baraj al unui lac de deseuri toxice, de la o mina de cupru si aur din British Columbia, Canada, s-a rupt luni, provocand scurgerea a circa cinci milioane de metri cubi de nisip cu metale grele, reziduurile ajungand in mai multe lacuri si rauri din regiunea Cariboo. Autoritatile se tem ca deseurile s-ar putea extinde in urmatoarele zile. Ministrul Energiei din regiunea British Columbia a declarat ca Imperial Metals, care detine mina, va trebui sa plateasca daunele provocate, amenda putand sa ajunga la 1 milion de dolari, daca se descopera ca a fost greseala lor. Expertii desfasoara o ancheta, in cadrul careia intervieveaza toti angajatii si iau mostre din apa. Locuitorii din zona nu au voie sa foloseasca apa pana cand nu este eliminat pericolul de contaminare.

    barajul unui ...

    totb.ro/video-dezastru-ecologic-in-canada-dupa-ce-ba...Translate this page
    Aug 7, 2014 - Global News Canada relatează pe larg despre ruperea barajului unui iaz de ... aur şi cupru a companiei Imperial Metals de la Muntele Polley, din Canada. ... VIDEO Dezastru ecologic în Canada, după ce barajul unui iaz de decantare s-a rupt ... Etichete:apa, aur, baraj, catastrofa, cupru, dezastru ecologic, ...

2 comentarii:

  1. Noi suntem in Romania, nu in Canada ... ne-ar interesa mai mult ce se va petrece la noi in tara in primul rand.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi pare rău ! Dar eu nu am nicio putere ca sa stiu si locul unde va avea loc ! Eu doar le vad ,le traiesc, şi foarte rar mi se spune şi locul unde va avea loc, ceea ce mi se arată. Acum trebuie sa ne asteptăm ca sa auzim de UN CUTREMUR MARE ! Unde si cand, eu nu stiu ! Dar nu va trece mult timp, si vom auzi de UN CUTREMUR MARE, cu multe victime,din păcate ! Nu este după voia mea, ci numai după VOIA LUI DUMNEZEU şi a MAICII DOMNULUI.

      Ștergere