duminică, 24 august 2014

CUTREMURUL S - A ADEVERIT A DOUA ZI !

                                          24 August 2014  ! 

                                               Dragii mei,

Scriam ieri că vom auzi de un Cutremur mare, în munţi, sau posibil în Mare sau în Ocean.
Şi iată dragilor, că astăzi  a avut loc UN  CUTREMUR mare, în nordul CALIFORNIEI, în largul Golfului  San Francisco ! 
             
                                   
Şi a durat mult ca si timp circa  30 -40 de secunde. Exact asa cum spuneam eu în articolul de ieri, că parcă nu se mai termina.
Iar un altul s-a manifestat în Chile, de 6,4 !
Citiţi dragilor şi comparaţi ! 
                            Cu dragoste, Maria



  1. Realitatea ‎- 2 hours ago
    Golful San Francisco a fost lovit de cel mai puternic cutremur din ultimul sfert de secol. Un seism cu magnitudinea de 6 pe Richter s-a produs în toiul nopţii şi a ...

Cutremur cu intensitatea de moment de 6,0 grade, în California. UPDATE

Un cutremur cu magnitudinea de moment de 6,0 grade a avut loc, duminică dimineaţă, în statul american California. ...

sâmbătă, 23 august 2014


VOM AUZI DE UN CUTREMUR MARE , ÎN MUNŢI !

                                           23  August  2014, ora 19,05 !

Şi tot în timp ce scriam aici dragilor, văd spre sud-est , niste munţi nu prea înalţi ,dar cu niste văi mari şi adânci.
Totul era verde, dar nu erau case prin apropiere .
                                     
Brusc dragii mei, a început Un Cutremur foarte mare, extrem de mare.
Era ameţitor,ceea ce vedeam ! Eram şi eu acolo pe acel munte cu văi adânci.
Cutremurul începuse dinspre Apus spre Răsărit.
Asa cum vedem că "zboară "ameţitor de tare copacii în viteza nebună a maşinii, tot aşa se clătinau munţii şi văile în acest loc.
În timp ce priveam la toate acestea, chiar ameţeam pur si simplu, sa vad miscarile pământului ,precum valurile învolburate a apei Mării.   
Da ,chiar asa simţeam ,ca si cum as fi fost pe UN  VAPOR, ce se clatina din pricina valurilor MĂRII, sau din pricina furtunii de pe Mare. Era ameţitor la propriu.
CUTREMURUL ce legăna foarte tare munţii, a ţinut mult ca şi timp.
Nu era UN CUTREMUR care se manifesta într-un timp de doar câteva secunde, ci era Un Cutremur ce aveai impresia ca nu se mai termina.
Dragii mei, eu nu stiu ce sa spun ! Se poate sa fie vreun CUTREMUR  MARE, în MARE, sau în OCEAN, care va produce Doamne fereste ,vreun TAIFUN puternic.
Chiar nu stiu cum să interpretez aceasta trăire ! 
Dar DUMNEZEU şi MAICA  DOMNULUI, ne va descoperi nouă în timp, atunci când EL  va hotărâ ca să ne dezlege această TAINA, în care Muntii se cutremurau, se legănau !

...
...
Am adus aici, câteva poze ce se aseamănă cu munţii pe care i-am văzut.
Dragii mei, să fim buni şi milostivi, să avem Credinţă tare în Dumnezeu şi-n Maica Domnului, şi vom fi ocrotiţi de necazuri şi de suferinţe, atât noi cât şi cei dragi nouă.
                                  Cu dragoste, Maria.
   



                                            Un cutremur puternic a lovit California. Epicentrul, aproape de San FranciscoFoto: Business Insider
Un cutremur puternic s-a produs, duminica dimineata, in zona golfului San Francisco.
In conformitate cu United States Geological Survey (USGS), cutremurul, avand o magnitudine de 6 grade pe scara Richter, s-a produs la 51 mile sud-vest de Sacramento, aproape de Napa Valley, relateaza Business Insider.

Seismul a avut loc la ora locala 3.20 (13.20, ora Romaniei), la adancimea de 10,8 kilometri.

Utilizatorii de pe retelele sociale au semnalat caderi de tensiune si intreruperea furnizarii cu apa potabila in Napa, Sonoma, si alte localitati din zona.

Nu au fost semnalate decese sau persoane ranite in urma seismului. Politia din Napa a declarat ca s-au luat masurile necesare in situatii de urgenta.

Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs în California

 •  Externe
248 afişări





Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs în statul american California duminică dimineața, a anunțat

Institutul de Geologie din SUA, informează Reuters.
Foto: (c) Yang Guang/ XINHUA ARHIVA
Potrivit sursei citate, epicentrul seismului a fost situat la opt kilometri nord-vest de orașul American Canyon. Nu există momentan informații privind producerea de pagube.
Postul CNBC a transmis că magnitudinea preliminară a seismului a fost de 6,1, iar seismul s-a resimțit în zona golfului San Francisco și în tot nordul Californiei. Este de așteptat ca un cutremur de asemenea magnitudine să producă pagube moderate, în special în regiunea Solano County, menționează sursa citată.

Cutremur cu magnitudinea 6, în California

Publicat: (acum 3 ore) // Actualizat: (acum 3 ore) // Sursa: romaniatv.net

Un cutremur cu magnitudinea 6 s-a produs în statul american California duminică dimineaţa, a anunţat Institutul de Geologie din SUA.
Cutremur puternic în California
Potrivit sursei citate, epicentrul seismului a fost situat la opt kilometri nord-vest de oraşul American Canyon. Nu există momentan informaţii privind producerea de pagube.
Postul CNBC a transmis că magnitudinea preliminară a seismului a fost de 6,1, iar seismul s-a resimţit în zona golfului San Francisco şi în tot nordul Californiei. Este de aşteptat ca un cutremur de asemenea magnitudine să producă pagube moderate, în special în regiunea Solano County, menţionează sursa citată

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/cutremur-cu-magnitudinea-6-in-california_166385.html#ixzz3BJrYApFo


Cutremur cu magnitudinea de 6,4 în Chile

Publicat: (acum 8 ore) // Actualizat: (acum 8 ore) // Sursa: romaniatv.net

Un puternic cutremur cu magnitudinea de 6,4 a zguduit, sâmbătă, centrul statului Chile, fără să fie raportate nici victime şi nici pagube materiale, a anunţat Biroul naţional chilian pentru situaţii de urgenţă (Onemi).
Cutremur puternic în Chile
Foto: ziuanews.ro
Cutremurul de pământ, care s-a produs la 18.35 ora locală (22.35 GMT) la 39 de kilometri vest de oraşul Quillota, a afectat Santiago şi alte cinci regiuni din centrul Chile, potrivit Agerpres.
VEZI ŞI: Seismologii avertizează: Un CUTREMUR cu magnitudine 8, posibil în orice moment
Seismul, care a durat între 30 şi 40 de secunde, a creat panică printre locuitorii din clădirile unde a fost resimţit. Mai multe sectoare din Santiago au fost afectate de întreruperi de electricitate şi comunicaţiile prin telefoane mobile şi internet au fost întrerupte, potrivit presei locale.
"Acest cutremur nu îndeplineşte condiţiile pentru a genera un tsunami pe coastele Chile", a declarat Serviciul hidrografic şi oceanografic al marinei (Shoa).
Ministerul Telecomunicaţiilor a declarat că reţelele de comunicaţii, atât de internet cât şi cele de telefonie mobilă, erau saturate.
Cutremurul, care s-a produs la o adâncime de 41,7 kilometri, cu epicentrul situat la 37 kilometri nord de Valparaiso, a afectat în principal centrul ţării.
La 1 aprilie, un cutremur cu o magnitudine de 8,1 - 8,2 a lovit oraşul Iquique şi regiunea sa (nordul ţării), făcând mai mulţi morţi, provocând pagube importante şi necesitând evacuarea a aproape un milion de persoane.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/cutremur-cu-magnitudinea-de-6-4-in-chile_166346.html#ixzz3BJs0CHTA

4 comentarii:

  1. Cred ca mai degraba era vorba de cel din Peru, de 7 grade, la adancime de 60 m. Si a fost si la noi unul de 4 si.

    RăspundețiȘtergere
  2. Ce trebuie specificat : in California a fost un cutremur de suprafatza , vedeti adincimea de 11km...aici e problema mai mult , magnitudinea conteaza mai putin in astfel de cazuri. Un cutremur de suprafata in China a facut pagube si victime mai mari decit unul de adincime , asta in urma cu mai multi ani. Iar a cel cutremur din CHina dezastruos nu a depasit 7grade...Chiar si specialistii analizaeza ce a produs atunci atitea nenorociri. california e o zona activa tectonic , acolo avind loc un mare dezastru in urma cu mai bine de 100 de ani...E f suspect ca un cutrem de 6.1 dupa citeva surse locale a produs atita deranj...dar inca o data adincimea a fost una mica...

    RăspundețiȘtergere
  3. http://ro.wikipedia.org/wiki/Cutremur este o lista cu cele mai puternice cutremure din istorie...sa va uitati pe harta asiatica dar si cea din USA...Cutremurele mari din CHina de care spuneam au fost in 1976 , 2008 cu un nr. incredibil de mare de victime. magnitudinile au fost mari , intr-adevar...

    RăspundețiȘtergere
  4. Si in Peru a avut loc un seism destul de mare de 6,9 grade....

    RăspundețiȘtergere