luni, 18 august 2014

VIRUSUL EBOLA SE EXTINDE ! OAMENII SĂNĂTOŞI SAU BOLNAVI DE EBOLA , NU MAI AU VOIE SĂ IESE DIN SIERRA !

                                                       Dragii mei, 

Forţele  armate Liberiene au primit oridin ca să împuşte pe oricine incearca sa treacă graniţa fraudulos , din Statul vecin, Sierra.
Asa cum erau izolati pe vremuri bolnavii de Lepră, iată dragilor că s-a ajuns şi în zilele noastre, ca oricine vre să se salveze ca sa nu fie infectat cu EBOLA, va fi împuşcat fără nicio întrebare.

Ebola: Militarii vor împușca orice persoană care încearcă să ...

www.infoziare.ro/.../Ebola:+Militarii+vor+împușca+or...Translate this page
4 hours ago - Forțele armate din Liberia au primit ordin să îi împuște pe cei care încearcă să treacă ilegal granița din statul vecin Sierra ..

Lupta cu Ebola: Liberieni ii vor impusca pe cei care incearca sa intre in tara ilegal

A. Dumitrescu, Redactor 14:52 10
Forțele armate din Liberia au primit ordin să tragă asupra celor care încearcă să treacă ilegal granița din statul vecin Sierra Leone, închisă pentru a stopa răspândirea virusului mortal Ebola, scrie luni ziarul local Daily Observer, preluat de DPA.
Militarii staționați în localitățile Bomi și Grand Cape Mount, la frontiera cu Sierra Leone, vor împușca orice persoană care încearcă să treacă granița, a declarat adjunctul șefului Statului Major, colonelul Eric Dennis.
Ordinul a venit după ce oficiali ai poliției de frontieră au informat că un număr mare de persoane continuă să treacă ilegal granița.
În localitatea Grand Cape Mount există 35 de ‘puncte de intrare ilegale’ cunoscute, a declarat colonelul Samuel Mulbah. Potrivit acestuia, trecerile ilegale ale frontierei reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea publică, ‘pentru că nu se cunoaște starea de sănătate a celor care trec granița noaptea’.
Liberia și-a închis granițele cu Sierra Leone în urmă cu câteva săptămâni în încercarea de a stopa epidemia de Ebola, care a făcut peste 1.100 de morți în Africa de Vest.



Handout of Dr. Kent Brantly of Samitan's Purse relief organization in Monrovia
 Asa cum erau izolaţi bolnavii de Lepra ,înca de acum 2000 de ani, iată dragilor cum si în anul 2014, s-a ajuns să se închida graniţele Statelor cu cei mai multi bolnavi de Ebola, pentru a nu se mai putea circula si raspandi VIRUSUL  EBOLA. 
Chiar daca oamenii nu au virusul ,daca locuiesc în SIERRA, nu mai au voie ca să iese. 
Ce spuneţi dragilor, este corect faţă de acesti oameni care traisec alături de acei bolnavi,că nu au voie sa iese din SIERRA ?
După mine, din punct de vedere moral, omenesc cu adevărat, nu este corect să arunci ca la o groapă de gunoi, pe cei care locuiesc alături de bolnavii de EBOLA, si chiar pe acei bolnavi de Ebola.
Să nu le mai dai voie sa treaca granita, nici celor sanatosi !
Cred ca traim vremurile de pe urmă, din nefericire ! Oamenii nu mai au milă faţă de Aproapele, războaie si crime peste tot, boli incurabile care îi înrăiesc si mai tare, pe cei care au puterea în mânile lor...! 
DUMNEZEU SI MĂICUTA  DOMNULUI, să-i ocroteasca pe toti bolnavii cu boli incurabile, iar pe cei ce mor chinuiti si schingiuiti de Semenii lor, in lupte si-n razboaie ,să-i odihnească în pace ,în Împărăţia Sa.
                                 Cu dragoste şi cu preţuire, Maria

Ebola: Militarii vor împușca orice persoană care încearcă să treacă granița ilegal

Foto: Wikipedia
Foto: Wikipedia
Forțele armate din Liberia au primit ordin să îi împuște pe cei care încearcă să treacă ilegal granița din statul vecin Sierra Leone, închisă pentru a stopa răspândirea virusului mortal Ebola.
Militarii staționați în localitățile Bomi și Grand Cape Mount, la frontiera cu Sierra Leone, vor împușca orice persoană care încearcă să treacă granița, a anunțat adjunctul șefului Statului Major, colonelul Eric Dennis.
Ordinul a venit după ce oficiali ai poliției de frontieră au informat că un număr mare de persoane continuă să treacă ilegal granița, scrie Agerpres.
În localitatea Grand Cape Mount există 35 de "puncte de intrare ilegale" cunoscute, a declarat colonelul Samuel Mulbah. Potrivit acestuia, trecerile ilegale ale frontierei reprezintă o amenințare gravă pentru sănătatea publică, "pentru că nu se cunoaște starea de sănătate a celor care trec granița noaptea".
Liberia și-a închis granițele cu Sierra Leone în urmă cu câteva săptămâni, în încercarea de a stopa epidemia de Ebola, care a făcut peste 1.100 de morți în Africa de Vest.

Citește și: Cum evoluează starea de sănătate a românului suspectat de Ebola

- See more at: http://www.dcnews.ro/ebola-militarii-vor-impu-ca-orice-persoana-care-incearca-sa-treaca-grani-a-ilegal_451408.html#sthash.0ocq5MhP.dpuf

Lepră

Lepra – Boala blestemată despre care găsim scris în Biblie loveşte omenirea după 2000 de ani

leprosÎn Africa, lepra, această maladie necruţătoare, distruge viaţa a peste 200.000 de oameni.
În cărţile scrise de apostoli se menţionează că atunci când un om era bolnav de lepră era considerat necurat, şi izolat de restul societăţii. Deşi aeastă boală părea că a dispărut, autorităţile Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii menţionează că în Africa această maladie necruţătoare distruge viaţa a peste 200.000 de oameni.
Lepra este o boală contagioasă cu o evoluţie foarte lentă, cauzată de o micobacterie care atacă nervii şi muşchii şi sfârşeşte prin a provoca paralizia şi infirmităţi definitive ale membrelor şi ochilor dacă nu este tratată la timp.
Tânăr de 24 de ani, infectat cu bacilul leprei (secolul XIX
                                                          Tânăr de 24 de ani, infectat cu bacilul leprei (secolul XIX)
Lepra (boala Hansen, engl. leprosy) este o boală infecțioasă gravă cunoscută din antichitate. Agentul cauzal al bolii fiind bacteria Mycobacterium leprae, azi poate fi tratată printr-o combinație de mai multe antibiotice, tratament care nu poate fi aplicat din motive economice în țările în curs de dezvoltare.
Există o organizație internațională pentru combaterea leprei ILEP - International Federation of Anti-Leprosy Associations care caută eradicarea bolii pe glob, lucru dificil din cauza timpului de incubație lung [1].
Boala se transmite prin contact îndelungat cu persoana bolnavă, se presupune că pentru aceasta e necesar contactul cu secrețiile sau excrețiile bolnavului de lepră.
În România mai există boala în delta Dunării, în Tichilești o localitate în județul Tulcea, Dobrogea se află singurul sanatoriu (spital) unde mai convețuiesc cei bolnavi de lepră.

Istoric

Boala este cunoscută din vechime, fiind amintită deja în primele izvoare scrise din istorie. Cercetările mai recente au stabilit că locul de origine a bolii este Africa de est. De aici boala s-a extins în Europa și Asia ajungând în India.
În vechiul testament din Tora, partea Leviticus (cartea 3-a a lui Moise), boala este descrisă amănunțit în capitolul XIII vers. 1-46. De menționat că aici lepra nu este considerată ca o boală diferită de alte boli dermatologice ca Lupus erythematodes (boală de piele cu o etilogie necunoscută), sau „Lupus vulgaris” (tuberculoză dermică), cauza fiind necunoscută datorită cunoștințelor medicale puține din acel timp.

Noile infecţii cu lepră (2003)
La fel boala este amintită în Roma și Grecia antică. O preocupare deosebită cu această boală a fost în timpul lui Cicero. Mai târziu prin secolele VII și VIII boala este răspândită în rândul populației langobarde (popor germanic din nordul Italiei). Prin secolul IX și XI boala este amintită în Würzburg, Bremen sau colonia de leproși (Leprosorium) din Aachen.
Cruciadele fiind considerate ca unul din factorii importanți care au determinat răspândirea bolii în Evul Mediu, boala atinge un apogeu în secolul XIII și dispare la sfârșitul secolului al XVI-lea, lăsând bolnavii cu forma cronică de lepră.
Lepra este considerată azi o boală care nu se poate transmite numai în condiții igienice deficitare, stare de subnutriție care determină o slăbire a sistemului imun.
Fenomenul de contaminare era deja cunoscut de la epidemiile de pestă, ceea ce a determinat izolarea leproșilor în colonii, evitându-se contactul cu bolnavii, neținând seama de cei contaminați care erau în perioada de incubație a bolii.
Lepra se extinde în zona Caribică și pe continetul american prin colonizarea Americii și comerțul cu sclavi. O extindere mare a bolii are loc în secolul XIX în Norvegia, atingând cifra de 2800 de leproși. În această perioadă este descoperit de medicul norvegian Hansen agentul etiologic.

Plăci cutanate eritematoase (forma nespecifică)

Simptome

Lepra este o boală cu o evoluție cronică, semnele de boală variază mult de la un pacient la altul, la congresul internațional de combatere a leprei din anul 1953 s-a făcut categorisirea formelor de boală:
  1. lepra nedefinită (prima fază cutanată eritematoasă)
  2. lepra tuberculoasă (căderea părului, apar inflamații nodulare pe traiectul nervilor, descompuneri de țesuturi)
  3. lepra bordeline (formă instabilă, fiind definită de starea imună, care trece în forma gravă)
  4. forma de lepră gravă (forma contagioasă, apar pete roșiatice, brune, „cap de leu”, inflamații pe traiectul sistemul limfatic și nervos, descompunerea de țesuturi cu tumefieri și ulcerații. Aceste procese se pot extinde în mușchi, oase tendoane și organe, moartea fiind produsă de infecțiile secundare bacteriene.

Tratament

Azi lepra este o boală care se poate trata, costul tratamentului este o problemă încă nerezolvată în țările în curs de dezvoltare. Primul pas important în combaterea bolii a fost făcut în anul 1873 de medicul Gerhard Armauer Hansen prin descoperirea agentului cauzal. După o cercetare timp de patru ani a bolii (1884-1888) de către medicul dermatolog german Eduard Arning (1855-1936) dovedește faptul că lepra este o boală transmisibilă, timp de 20 de ani boala neputând fi tratată. Descoperirea sulfamidelor (Gerhard Domagk), urmat de terapia cu sulfonamida Archie Cochrane, Dapson (DDS) (1947) este un pas important în tratamentul infecțiilor.
Rezultatele tratamentului sunt influențate de starea imună a bolnavului, de forma și evoluția bolii. În funcție de diagnostic (lepromintest) durata tratamentului poate fi de o lună sau poate dura ani întregi.
Medicația constă dintr-o combinație de antibiotice din anul 1962 Dapson, recomandă un tratament cu Clofazimin urmând ca din anul 1971 fiind utilizate medicamente din grupa antibioticelor de rezervă ca de exemplu rifampicina.

EBOLA ÎN ROMÂNIA. Contradicții în cazul românului suspect de Ebola

10 AUG, 2014 / 14:58
Salveaza PDF Print Comentarii 441 accesari
Un bărbat în vârstă de 51 de ani, suspectat de Ebola, a ajuns la Institutul Național "Matei Balș" din București și se află într-o rezervă specială. Șansa de confirmare a virusului este minimă în cazul ploieșteanului care a lucrat în Nigeria. Bărbatul a venit din Nigeria în România pe data 25 iulie şi a fost internat la Ploieşti cu diaree şi scaune hemoragice.
În Nigeria, într-o țară cu peste 170 milioane de locuitori, au fost depistate până în prezent trei cazuri de oameni care au virusul Ebola: „Alte două cazuri de Ebola au fost confirmate în Nigeria. Este vorba despre cetăţeni nigerieni, care au avut legătură cu primul pacient infectat", a anunțat Onyebuchi Chukwu, ministrul nigerian al Sănătății. După ce a fost decretată starea de urgenţă, armata a început să izoleze oraşele unde sunt mulţi bolnavi sau suspecţi de contaminare, motiv pentru care este greu de crezut că românul a putut lua virusul.
Cum se transmite Ebola
Virusul Ebola se transmite prin contact direct, prin secreții și prin instrumentalul de ordin medical. Așadar, cele mai expuse în acest caz sunt cadrele medicale.
Amintim că ploieșteanul în vârstă de 51 de ani lucra în Nigeria, pe o platformă petrolieră, situație în care riscul de transmitere a virusului este minim. Cu toate acestea, riscul confirmării virusului Ebola în România nu este exclus, iar medicii fac cercetări la Institutul Național "Matei Balș" din București.
- See more at: http://www.dcnews.ro/ebola-in-romania-contradic-ii-in-cazul-romanului-suspect-de-ebola_450794.html#sthash.cDTOaN6d.dpuf

EBOLA ÎN ROMÂNIA. Contradicții în cazul românului suspect de Ebola

10 AUG, 2014 / 14:58
Salveaza PDF Print Comentarii 441 accesari
Un bărbat în vârstă de 51 de ani, suspectat de Ebola, a ajuns la Institutul Național "Matei Balș" din București și se află într-o rezervă specială. Șansa de confirmare a virusului este minimă în cazul ploieșteanului care a lucrat în Nigeria. Bărbatul a venit din Nigeria în România pe data 25 iulie şi a fost internat la Ploieşti cu diaree şi scaune hemoragice.
În Nigeria, într-o țară cu peste 170 milioane de locuitori, au fost depistate până în prezent trei cazuri de oameni care au virusul Ebola: „Alte două cazuri de Ebola au fost confirmate în Nigeria. Este vorba despre cetăţeni nigerieni, care au avut legătură cu primul pacient infectat", a anunțat Onyebuchi Chukwu, ministrul nigerian al Sănătății. După ce a fost decretată starea de urgenţă, armata a început să izoleze oraşele unde sunt mulţi bolnavi sau suspecţi de contaminare, motiv pentru care este greu de crezut că românul a putut lua virusul.
Cum se transmite Ebola
Virusul Ebola se transmite prin contact direct, prin secreții și prin instrumentalul de ordin medical. Așadar, cele mai expuse în acest caz sunt cadrele medicale.
Amintim că ploieșteanul în vârstă de 51 de ani lucra în Nigeria, pe o platformă petrolieră, situație în care riscul de transmitere a virusului este minim. Cu toate acestea, riscul confirmării virusului Ebola în România nu este exclus, iar medicii fac cercetări la Institutul Național "Matei Balș" din București.
- See more at: http://www.dcnews.ro/ebola-in-romania-contradic-ii-in-cazul-romanului-suspect-de-ebola_450794.html#sthash.cDTOaN6d.dpuf

4 comentarii: