Dragii mei,
Daca nu este nevoie, nu iesiti din casă azi şi mâine, după ora 10 !
Căldura insuportabilă, vă poate afecta sănătatea în mod serios !
Un puseu de tensiune din pricina căldurii, vă pot răpune !
Sau un episod de insolatie, vă potae crea o stare de rau, greaţă, vărsături ,dureri de cap şi hemoragie nazală.
Va spun toate acestea din propria experienţă ! Dar as dori sa va mai spun că ,m-am învăţat minte şi nu mai fac excese de acest fel.
Asadar dragilor, ramaneti in casa, pana va trece acest val de caldura excesiva. Săntatea este cea mai scumpă, si nimeni nu ne-o poate da înapoi, dacă noi nu avem grijă de ea. Degeaba avem bani si bogatii, daca nu avem sanatate, nu ne putem bucura de toate acestea.
Cu dragoste, Maria.
Cod Galben de Caniculă !
ANM a emis COD GALBEN de CANICULĂ pentru zilele următoare
13 Aug, 2014
"miercuri şi joi aşteptăm ca maximele termice să ajungă la 36-37 de grade în zonele de câmpie, cu precădere în partea de sud şi de sud-est a teritoriului şi în aceste condiţii cel mai probabil miercuri dimineaţă vom emite un cod galben care să vizeze aceste zone pentru după-amiaza zilei de mâine şi pentru joi", a declarat la România TV Florinela Georgescu, director executiv ANM.
Indicele de confort termic a depăşit marţi, la ora 14.00, pragul critic în mai multe regiuni din vestul, sud-vestul, sudul, sud-estul şi estul României, potrivit ANM. Acolo unde valoarea este egală sau mai mare de 80, populaţia trebuie să se protejeze adecvat.
Indicele de confort termic este un index care coroborează temperatura aerului cu umiditatea relativă (mărime fizică egală cu cantitatea de vapori de apa care exista intr-un amestec gazos de aer si apa) pentru a determina o temperatura aparenta - cea resimtita de corpul uman.
Cum să te fereşti de CANICULĂ
Ministerul Sanatatii recomanda populatiei ca, pe perioada de canicula, sa fie urmate sfaturile medicilor si sa se evite, pe cat posibil, expunerea prelungita la soare intre orele 11.00 si 18.00.
In perioadele de canicula este recomandat consumul zilnic de lichide (intre 1,5 – 2 litri de lichide), fara a astepta sa apara senzatia de sete. Este necesar un pahar de apa la fiecare 15 – 20 de minute.
Medicii ne sfatuiesc sa consumam in fiecare zi cat mai multe fructe si legume proaspete (pepene galben, rosu, prune, castraveti, rosii) deoarece acestea contin o mare cantitate de apa. O doza de iaurt produce aceeasi hidratare ca si un pahar de apa.
Nu trebuie consumat alcool (inclusiv bere sau vin), deoarece acesta favorizeaza deshidratarea si diminueaza capacitatea de lupta a organismului impotriva caldurii. Este obligatorie evitarea bauturilor cu continut ridicat de cofeina (cafea, ceai, cola) sau de zahar (sucuri racoritoare carbogazoase), deoarece acestea sunt diuretice.
Daca este absolut necesar sa ne expunem la soare intre orele amiezii trebuie sa folosim o tinuta adecvata: palarii de soare, haine lejere si ample, din fibre naturale, de culori deschise.
Evitati activitatile in exterior care necesita un consum mare de energie (sport, gradinarit, etc) si aveti grija de persoanele dependente de voi (copii, varstnici, persoane cu dizabilitati) oferindu-le, in mod regulat lichide, chiar daca nu vi le solicita
Romania se TOPESTE. Cum te hidratezi CORECT si ce ...
15 hours ago - România se TOPEŞTE. Cum te hidratezi CORECT şi ce alimente trebuie să consumi pe caniculă. Publicat: Marţi, 12 August 2014, 11:00Şi scriam pe 25 mai 2014 :
duminică, 25 mai 2014
ÎN 2014 , CUM VA FI VREMEA ??? CUM VA FI VARA ACEASTA ???
24 Mai 2014 ,ora 23,45 !Dragilor, în timp ce scriam aici pe blog, la articolul anterior, fiind şi cu televizorul deschis, aud cum la Tv, spune vremea. Nici nu eram atentă la ce se spunea despre vreme.
Brusc , aud un glas puternic ,altul decât cel de la TV, care intervine şi continuă chiar, fraza începută de jurnalista de la TV !
La Tv, se spunea aşa :
"Apoi urmează...
(moment în care Glasul intervine şi aud cum continuă altfel fraza începută de jurnalistă ):
Citez :
Că urmează apoi...
Urmează să ne topim !"
Iată cum dragii mei, în mod cu totul uimitor, Puterea Lui Dumnezeu, se face simţită oriunde şi în orice împrejurare.
Chiar am rămas uimită şi în astă seară ! Nici nu eram atentă la TV, auzeam doar ca se vorbea despre vreme, şi mare mi-a fost uimirea ,să aud Glas, care îmi spune altceva decât ceea ce se spunea la TV !
Nimic nu trece nevăzut şi neauzit, acolo Sus de Bunul Dumnezeu !
Cu adevărat DUMNEZEU este peste tot, şi cunoaşte tot şi toate !
Să nu vă îndoiţi niciodată de acest Lucru !
Se spune că, DUMNEZEU ştie şi câte fire de păr avem pe cap !
Cu adevărat aşa este !!!
Iată cum în astă seară , am primit de Sus ,VEŞTI APRINSE ,despre vremea care ne aşteaptă. Despre VARA toridă care ne aşteaptă !
Chiar dacă acum vor mai fi şi zile mai răcoroase, vom avea O VARĂ ,aşa precum am scris în citatul de mai sus, dar care, nu de la mine este, ci de la DUMNEZEU ! De la Duhul Cel Prea Sfânt !
Vom avea o vară, în care ne vom topi de Soarele arzător.
Dar vom face faţă ! Cu Credinţă şi cu Dragoste în Dumnezeu şi-n MAICA DOMNULUI, vom trece cu bine şi peste această vară toridă care ne aşteaptă !
Cu dragoste, Maria.
Marti, 12 August 2014 11:51
România se TOPEŞTE. Cum te hidratezi CORECT şi ce alimente trebuie să consumi pe caniculă
Canicula a cuprins din nou România. Meteorologii au anunţat
temperaturi maxime de până la 37 de grade, iar indicele
temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi. Pentru a
vă proteja de caniculă este important să urmaţi câţiva paşi simpli.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o alertă meteo de caniculă pentru următoarele trei zile. Astfel, în zilele de marţi, miercuri şi joi valul de căldură se va intensifica treptat în toată ţara, iar vremea va fi călduroasă. Se vor înregistra temperaturi maxime, în general, între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic.
În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide, între 1,5 şi 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete.
Hidratarea este esenţială pe timp de caniculă, dar nu este suficientă sticla de apă purtată peste tot, ci şi alimentele contribuie la confortul hidric. În cursul zilei, un om pierde între 2 şi 2,5 litri de apă prin transpiraţie, necesităţile fiziologice şi respiraţie. Astfel, cele mai bogate alimente în apă sunt fructele şi legumele, cu un conţinut de apă între 80 şi 95%. Dintre legume, cei mai "burduşiţi" cu apă sunt castraveţii, cu 97%, urmaţi de salată - 95%, roşii şi dovlecei - 94%.
Şi medicii ne sfătuiesc să consumăm în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete, precum pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii, deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.
Pot hidrata şi fructele mai dulci, caisele şi merele conţinând 86% şi, respectiv, 85% apă. Nucile, avocado, curmalele sunt mai bogate în calorii şi conţin mai puţină apă. Nu este indicată eliminarea lor din alimentaţie pentru că furnizează zaharurile lente, utile pentru efort.
Potrivit specialiştilor, şi laptele este o soluţie bună de hidratare, conţinând între 80 şi 91% apă. Pe listă mai figurează iaurturile degresate (88%) şi brânzeturile albe (0% materii grase şi 86% apă). Dintre brânzeturile proaspete, ricotta are cel mai mare conţinut de apă (72,7%). Se recomandă totuşi alegerea unor brânzeturi care să nu fie prea bogate în grăsimi.
Şi peştele conţine o cantitate însemnată de apă, de la 65 la 80%, iar carnea, între 50% şi 70%. Totul depinde de modul de preparare. Hidratarea prin proteine se poate realiza cu ouă, un ou crud conţinând 75% apă.
Totodată, mâncărurile bogate în cereale sunt recomandate vara, deoarece constituie un aport foarte bun de calciu şi magneziu. Tocmai de aceea, pâinea cu cereale este indicată pentru perioadele călduroase, la fel ca şi berea, însă consumată cu moderaţie şi la o temperatură adecvată.
Şi mâncărurile picante sunt bune atunci când temperaturile sunt ridicate, deoarece ajută la transpiraţia corpului, de fapt metoda prin care acesta îşi menţine un nivel optim din punct de vedere al căldurii.
De reţinut este că pe timpul caniculei nu trebuie consumat alcool, deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. De asemenea, este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină sau de zahăr, deoarece acestea sunt diuretice.
Deşi tentaţia este mare, şi produsele alimentare reci, precum îngheţata sau băuturile cu gheaţă, trebuie evitate, deoarece în contact cu diverse organe aceste alimente pot genera o stare de şoc, astfel încât corpul nu se va mai putea răci.
Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, luni, o alertă meteo de caniculă pentru următoarele trei zile. Astfel, în zilele de marţi, miercuri şi joi valul de căldură se va intensifica treptat în toată ţara, iar vremea va fi călduroasă. Se vor înregistra temperaturi maxime, în general, între 35 şi 37 de grade, iar indicele temperatură-umezeală va depăşi pragul critic de 80 de unităţi al disconfortului termic.
În perioadele de caniculă este recomandat consumul zilnic de lichide, între 1,5 şi 2 litri de lichide, fără a aştepta să apară senzaţia de sete.
Hidratarea este esenţială pe timp de caniculă, dar nu este suficientă sticla de apă purtată peste tot, ci şi alimentele contribuie la confortul hidric. În cursul zilei, un om pierde între 2 şi 2,5 litri de apă prin transpiraţie, necesităţile fiziologice şi respiraţie. Astfel, cele mai bogate alimente în apă sunt fructele şi legumele, cu un conţinut de apă între 80 şi 95%. Dintre legume, cei mai "burduşiţi" cu apă sunt castraveţii, cu 97%, urmaţi de salată - 95%, roşii şi dovlecei - 94%.
Şi medicii ne sfătuiesc să consumăm în fiecare zi cât mai multe fructe şi legume proaspete, precum pepene galben, roşu, prune, castraveţi, roşii, deoarece acestea conţin o mare cantitate de apă. O doză de iaurt produce aceeaşi hidratare ca şi un pahar de apă.
Pot hidrata şi fructele mai dulci, caisele şi merele conţinând 86% şi, respectiv, 85% apă. Nucile, avocado, curmalele sunt mai bogate în calorii şi conţin mai puţină apă. Nu este indicată eliminarea lor din alimentaţie pentru că furnizează zaharurile lente, utile pentru efort.
Potrivit specialiştilor, şi laptele este o soluţie bună de hidratare, conţinând între 80 şi 91% apă. Pe listă mai figurează iaurturile degresate (88%) şi brânzeturile albe (0% materii grase şi 86% apă). Dintre brânzeturile proaspete, ricotta are cel mai mare conţinut de apă (72,7%). Se recomandă totuşi alegerea unor brânzeturi care să nu fie prea bogate în grăsimi.
Şi peştele conţine o cantitate însemnată de apă, de la 65 la 80%, iar carnea, între 50% şi 70%. Totul depinde de modul de preparare. Hidratarea prin proteine se poate realiza cu ouă, un ou crud conţinând 75% apă.
Totodată, mâncărurile bogate în cereale sunt recomandate vara, deoarece constituie un aport foarte bun de calciu şi magneziu. Tocmai de aceea, pâinea cu cereale este indicată pentru perioadele călduroase, la fel ca şi berea, însă consumată cu moderaţie şi la o temperatură adecvată.
Şi mâncărurile picante sunt bune atunci când temperaturile sunt ridicate, deoarece ajută la transpiraţia corpului, de fapt metoda prin care acesta îşi menţine un nivel optim din punct de vedere al căldurii.
De reţinut este că pe timpul caniculei nu trebuie consumat alcool, deoarece acesta favorizează deshidratarea şi diminuează capacitatea de luptă a organismului împotriva căldurii. De asemenea, este obligatorie evitarea băuturilor cu conţinut ridicat de cofeină sau de zahăr, deoarece acestea sunt diuretice.
Deşi tentaţia este mare, şi produsele alimentare reci, precum îngheţata sau băuturile cu gheaţă, trebuie evitate, deoarece în contact cu diverse organe aceste alimente pot genera o stare de şoc, astfel încât corpul nu se va mai putea răci.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu