luni, 23 noiembrie 2015

SFÂNTA SPOVEDANIE, CU POST SI FĂRĂ POST !

                                                           Dragii mei, 

Suntem în Postul Sfantului Craciun!
Multi dintre credinciosi, au impresia gresita că, daca nu au postit de la mânacre,indiferent de motive, nu trebuie sa se spovedeasca si sa primeasca Sfanta si Dumnezeiasca Împărtăşanie.
Gresit !
DUMNEZEU din Prea Mare si Prea multă Mila Sa ,ne cheama la scaunul  Sfintei Spovedanii, si cu inima curată si sinceră, sa ne curatim sufletul de păcate ,prin Sfanta Spovedanie la Preot.
Aici , in mod nevazut ,sta de fiecare data Mântuitorul Iisus Hristos.





Asadar fratilor, nu va rusinati sa mergeti la Preot si sa va spovediti, sa-i spuneti tot ce va îngreuneaza sufletul, si după care sa primiti Sfanta si Dumnezeiasca Împărtăsanie, cu Prea Scump si Prea Sfant Trup si SANGELE DOMNULUI  nostru Iisus Hristos, Căruia I se cuvine toata cinstea, slava si închinarea, Amin!
                                  Cu dragoste, Maria.

Iata aici, marturia unui Preot, care si-a luat inima -n dinţi, si a vorbit :                                                                                            

Un preot spulberă un mit important al ortodoxiei

de D.G.   •   23 Noi 2015   •   11:40 
Un preot spulberă un mit important al ortodoxiei  817
Protoprezbiter Matei Vulcănescu, preotul comunității românești din Pireu, Atena, a vorbit despre una dintre marile capcane legate de spovedanie, scrie dcnews.ro.

PUBLICITATE
"Mulţi creştini nu merg să se spovedească pentru că "nu au postit în prealabil" Aceasta este o mare înşelare a diavolului. Ca să te spovedești NU e nevoie să posteşti. La spovedanie venim atuni când suntem cei mai mari păcătoşi, nu atunci "când postim". La spovedanie venim ca fiul risipitor din Evanghelie, după ce am cheltuit averea noastră cu curvele, devenind sclavii patimilor, atunci trebuie să venim la spovedanie, când am ucis, când suntem în negura păcatului, atunci trebuie să venim la spovedanie", a spus preotul.

"Spovedania nu e o formalitate pentru care ar trebui să îndeplinim un "ritual al unui post". La spovedanie venim urlând de durere, cu mâinile pline de sânge de om pe care l-am omorât, la spovedanie venim mânjiţi de curvii, la spovedanie venim târându-ne şi mirosind a băutură şi ţigări, sau înțepați cu ace de heroină. La spovedanie nu se vine pentru că postim, la spovedanie se vine tocmai pentru că nu postim, tocmai pentru că suntem departe, pentru că ne chinuie patimile şi poftele şi vărsăm înaitea duhovnicului toată murdăria, ca Maşina de Spălat Duhovnicească să înceapă să funcţioneze şi să spele tot ce mărturisim cu părere de rău, cu sinceritate şi fără ruşine.

Dacă ne gândim că o să ne judece preotul pentru păcatele făcute, nu suntem departe de fariseiii care voiau să pară sfinţi înaintea oamenilor. Preotul nu ne judecă, el este maşină de spălat păcate! Fără el păcatele nu se iartă, el ne ascultă fără a ne judeca! Fără a-şi face vreo impresie despre noi, pur şi simplu, el ne ascultă, ne dă leacul de vindecare, ne spală rănile sufleteşti şi ne duce la "casa de oaspeţi" care este Biserica şi ne dă medicamentul cel bun care este Trupul şi Sângele lui Hristos", a mai zis Matei Vulcănescu.

7 comentarii:

  1. Doamna Maria, va voi vorbi despre Sfanta Spovedanie, asa cum mi s-a spus de la Domnul, caci cu tot respectul pentru parintele de mai sus, pastreaza vechile metehne impamantenite de la necuratul cu scopuri ascunse. Sistemul de a te spovedi la preot a fost infiintat de cand serviciile secrete au fost infiintate. Comunismul prin securitate, s-a folosit cel mai bine de acest sistem, inroland agenti securisti, sub acoperire in randul preotilor. Doar inchizitia mai poate rivaliza cu sistemul comunist care cu toate ca prigonea biserica, prin teama ce o insufla populatiei, se folosea de biserica, ca forma de manipulare si de aflarea informatiilor despre oameni, caci la sfanta spovedanie in fata preotului in acele vremuri turnai tot si masurile si repercursiunile spovedaniei erau direct proportionale cu ardoarea cu care te confesai, asupra ta, a familiei tale, neamuri, prieteni, vecini, cunoscuti, dusmani etc. Referitor la faptul ca preotul nu ne judeca dar este masina de spalat pacate caci fara el, pacatele nu vor fi spalate. De judecat, nu are cum sa judece caci numai Unul este Drept Judecator, iar ei vor fi primii la Judecata cea de pe urma. In ce priveste spalarea pacatelor si absolvirea de pacate numai prin el la spovedanie, va spun ca numai Dumnezeu Tatal si Sfantul Duh are putere de absolvire a pacatelor si singurul Mantuitor este Domnul Iisus Hristos prin jertfa Lui. Ucenicii si apostolii Domnului nu aveau putere sa absolve de pacate pana nu a rugat Mantuitorul pe Duhul Sfant sa se pogoare asupra lor ca le dea putere de a absolvi pacatele oamenilor cat vor voi ei sa ierte sau sa tina. Insusi Domnul s-a rugat la Tatal pentru iertarea pacatelor cand spus: "Iarta-i Tata ca nu stiu ce fac", sau se ruga pentru iertarea pacatelor lor.

    RăspundețiȘtergere
  2. Cat despre intermediari, pentru spovedanie, cand au intrebat apostolii pe Domnul , cum sa se roage si sa-i invete, Mantuitorul nu i-a invatat sa se roage nici la Avram, nici la Moose, nici la Sfantul Ilie, la Maica Sa, si nici macar la El. Ci i-a invatat sa se roage la Tatal, invatand-une pe noi, rugaciunea "Tatal nostru", caci Tatal iarta cate voieste a ierta si tine cate voieste a tine. Rugaciunea "Tatal nostru", este cea mai sfanta rugaciune dintre toate, fiindca insusi Domnul nostru Iisus Hristos ne-a invatat-o. Cand spui aceasta rugaciune, te spovedesti de fiecare data, in fata Tatalui si nu ai alt intermediar. Este preotul, om fiind, zidirea Sfintei Treimi, mai mare decat Tatal, Fiul si Sfantul Duh? Cine i-a dat puterea iertarii pacatelor si cine l-a pus pe el intermediar intre Tatal si fiii sai de pe pamant? Ce copil cand face o prostie, se duce la vecini sau la neamuri, sau la prieteni ca sa spuna ce a facut, ca la randul lor sa se duca la tatal copilului ca sa se roage sa-l ierte? Nu se duce direct la tatal sau si ii spune cu parere de rau si acesta il iarta fiindca il iubeste fiind fiul sau? Daca acel copil nu se duce la altii sa le spuna ce a gresit ca sa ceara iertare pentru el, tatalui sau, oare tatal nu-l va ierta niciodata? Atunci de unde vine iertarea pacatelor numai prin spovedanie la preot? Cat despre post v-am mai spus. Dati carnii ce este al carnii si datii sufletului ce este al sufletului. Spus-a Domnul: "Nu-i pacat ce bagi pe gura, ci e pacat ce scoti pe gura." Postiti cu lumina din voi, cu sufletul, duhul vostru ce salasluieste in voi, si nu cu trupul, cu tarana, caci tarana se duce in tarana si lumina se duce in lumina. Degeaba postiti cu tarana si omorati lumina. Tarana o mananca pamantul si postul nu va mai avea filos, dar lumina de o inghite intunericul, nu va mai fi aprinsa. Domnul sa va binecuvanteze si sa va lumineze calea.

    RăspundețiȘtergere
  3. Stau si ma întreb de ce n ar ține post inbuibatii ca oricum cei săraci țin post tot timpul .,ei se roagă la
    Bunul
    Dumnezeu pentru o coaja de pâine si doi cartofi

    RăspundețiȘtergere
  4. ATENTIE MARE ca rastalmaciti ce spune acel preot din Grecia : el se refera NUMAI la Sf. Spovedanie, NU si la Sf Impartasanie ! Doar in cazuri exceptionale (boala, in prag de moarte, situatii de foamete, razboi si altele) preotul discerne daca se poate acorda Sf. Impartasanie fara post ! Domnul Iisus a postit 40 de zile dupa Sf. Botez . NU pt EL ci pt noi ! Marii Duhovnici : Cleopa , Papacioc , Iustin Parvu, si multi altii ca ei au predicat vreodata asa ceva ?! Preotii sunt urmasii Apostolilor care primind Harul Duhului Sfant de la Domnul Iisus , l-au dat mai departe dupa porunca LUI : "In dar ati luat, in dar sa dati" ! Doamne ajuta si ne lumineaza ca sa nu orbim duhovniceste si ratacind noi sa-i ducem si pe altii in ratacire.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Imi cer mii de scuze dar observ ca sunteti o persoana foarte indoctrinata de dogmele bisericesti incat ori nu vedeti cum trebuie ce cititi ori nu discerneti. Eu am vorbit despre spovedanie si nu am pomenit nimic despre Sfanta Impartasanie care este cu totul altceva, inca un ritual pe care biserica omului l-a acaparat si pe care il conditioneaza strict legat de spovedanie. Spovedanie inseamna sa iti marturisesti, sa-ti spui pacatele pe care le-ai savarsit, cu parere de rau si regret, pentru a fi iertat de Dumnezeu Tatal, Fiul si Sfantul Duh. Preotul nu e Dumnezeu, e om ca si voi si multi dintre ei mai pacatosi decat oamenii de rand, caci cel ce pacatuieste in smintenie si necunoastere de Dumnezeu mai grabnic ibse iarta, dar cei cunoscatori in tainele lui Dumnezeu si cunosc cuvantul Lui, aceluia si cel mai mic pacat pe care il savarseste, greu i se va ierta, caci el a stiut si tot a facut cele de nefacut. Preotii nu sunt urmasii apostolilor. Preoti erau si inainte de venirea Mantuitorului si in timpul Lui si de la El pana in zilele noastre. Domnul nu a venit pentru preoti ci pentru pacatosi. Nu s-a jertfit pentru preoti ci pentru oameni cu pacate. Impartasania e trupul si sangele Domnului care s-a jertfit pentru cei cu pacate si preotii conditioneaza jertfa Lui pentru pacatosii care nu se spovedesc si nu tin post. Asa cum ei nu da impartasania pacatosilor asa nu o vor primi nici ei. Impartasania inseamna iertarea pacatelor si mantuirea pacatosilor. Nu pot sa fie urmasii apostolilor caci in timp ce apostolii umblau prin lume ai adunau oile, acestia nu numai ca nu le aduna, dar le pierd si pe cele pe care le aveau. In timp ce apostolii primeau Duhul Sfant, implineau voia Domnului si propavaduiau cuvantul Lui Dumnezeu, preotii, marea majoritate sunt niste imbuibati si slujesc lui mamona. Cum va mai spus, ei vor fi primii la Judecata cea de pe urma, caci sunt cum sunt cainii in ieslea boilor, asa a grait Domnul. Nici ei nu mananca, nici pe boi nu-i lasa sa manance. Multi sunt slujitorii Domnului, dar putini sunt cei ce-I slujesc cu adevarat Lui Dumnezeu. Cei ce asculta si urmeaza Cuvantul Tatalui, aceia sunt apostolii, ucenicii Lui Dumnezeu. Cei despre care vorbesti, parintele Cleopa, Iustin Parvu, Ilarion Argatu, Arsenie Papacioc, Iustin Parvu, Arsenie Boca, aceia sunt sfinti, si nu trebuie sa-i bagi in aceasi oala cu zarzavatul. Mai sunt sfinti printre noi, dar nu ii confundati cu, cainii si smintii. Vorbesti de postul Mantuitorului de 40 de zile, dar El este Dumnezeu. Tu in 5 zile fara apa si mancare intri in coma iar in 7 zile treci intre sfinti. Nu va mai comparati cu Dumnezeu. Imitati ce nu intelegeti. Mai bine ati asculta Cuvantul si Invatatura Domnului decat sa-l imitati, caci greu va este sa intelegeti cuvantul, dar peste puterea mintii voastre este sa-L imitati. Domnul sa va binecuvanteze si sa va lumineze mintea.

      Ștergere
    2. eu la asta m-am referit : Dragii mei,

      Suntem în Postul Sfantului Craciun!
      Multi dintre credinciosi, au impresia gresita că, daca nu au postit de la mânacre,indiferent de motive, nu trebuie sa se spovedeasca si sa primeasca Sfanta si Dumnezeiasca Împărtăşanie.
      Scrie clar si Sf Impartasanie ! Restul comentariilor dvs sunt arogante si fals superioare, v-ati asezat "scaunul de judecata" langa Dumnezeu si credeti ca le stiti pe toate ! eu nu stiu nimic si sunt nimeni in fata lui Dumnezeu . Am comentat strict la ce a scris d-na Maria. Marii Duhovnici pe care i-am pomenit au trait si ei respectand Sf traditie a Bisericii : erau si ei indoctrinati? Daca nu-l imitam , dupa puterile noastre, pe Domnul Iisus atunci pe cine ?! trebuie sa fii nebun sa crezi ca te poti compara cu EL dar spune frumos un geniu :„Nu putem să-L ajungem niciodată pe Dumnezeu, însă curajul de a călători spre El rămâne important.”
      Constantin Brâncuşi. Eu respect faptul ca oricine are o opinie dar judecata o accept doar de la Dumnezeu !

      Ștergere