luni, 30 noiembrie 2015

PREDICA PĂRINTELUI CLEOPA, LA MAREA SI SFÂNTA SĂRBĂTOARE , A SFÂNTULUI APOSTOL ANDREI !

                                                  30  Noiembrie  2015! 

               Marea  si Sfânta  Sărbătoare,  


         

   A  SFÂNTULUI  APOSTOL  ANDREI !

  PREDICA PĂRINTELUI CLEOPA !

 La Multi  Ani binecuvântati de Dumnezeu si de Măicuţa  Domnului,vouă tuturor care purtati numele Sfantului  Apostol  Andrei!

                http://www.elixir.ro/foto/Sfinti/Cleopa.jpg


CondaculFiul al Galileei şi frate al lui Petru, dintre pescari în soborul Apostolilor întâi ai fost chemat, Andrei cel minunat. Iar de la mormântul tău din Patras chemi popoarele la Dumnezeu şi acum ne-ai umplut de bucurie că în România iarăşi ai venit, unde pe Hristos Domnul l-ai propovăduit.

Sfântul Apostol Andrei – 30 noiembrie
Iubiţi credincioşi,
Astăzi, la 30 noiembrie, prăznuim cu multă bucurie pe Sfântul Apostol Andrei, cel întâi chemat, Apostolul românilor, care a vestit Evanghelia lui Hristos pe pământul ţării noastre acum aproape 2000 de ani, în Dobrogea şi la Gurile Dunării.
Sfântul Apostol Andrei era frate după trup cu Sfântul Apostol Petru, fiii lui Iona, din cetatea Betsaida Galileei, şi se îndeletniceau cu pescuitul.
La început, Sfântul Andrei a fost ucenic al Sfântului Ioan Botezătorul. Apoi, auzind de întruparea Mântuitorului nostru Iisus Hristos, s-a dus în Capernaum, unde locuia Domnul şi L-a întrebat: Învăţătorule, unde locuieşti? Iar Domnul i-a răspuns: Vino şi vezi! (Ioan 1, 38-39). şi a rămas cu El în ziua aceea. Astfel, Sfântul Apostol Andrei a fost cel dintâi chemat la vestirea Evangheliei lui Hristos.
Nu după multe zile, Andrei şi Simon-Petru se aflau într-o corabie cu tatăl lor, Iona; voiau să plece pe mare la pescuit peşte. Atunci Fiul lui Dumnezeu i-a chemat pe amândoi la apostolie, zicându-le: Veniţi după Mine şi vă voi face pescari de oameni! (Matei 4, 19).
Din clipa aceea au lăsat toate şi au urmat lui Hristos până la moarte şi Înviere, fiind martori ai minunilor şi Învierii Lui. Iar după înălţarea Sa la cer, trăgând sorţi unde să plece fiecare la vestirea Evangheliei, Sfântului Apostol Andrei i-a căzut sorţul să încreştineze mai ales ţările din jurul Mării Negre.
Deci, mai întâi a creştinat Armenia, Iviria şi Sciţia Mare, adică Ucraina de astăzi, înfigând Sfânta Cruce pe locul unde este Kievul. Apoi a creştinat Crimeea, sudul Basarabiei şi, trecând pe la Gurile Dunării, a zăbovit mai mult la Tomis, unde a botezat pe mulţi din Sciţia Mică, adică Dobrogea de azi.
El a stat cu ucenicii săi într-o peşteră din apropiere, unde făcea Sfânta Liturghie, de teama păgânilor închinători la idoli. Peştera poartă numele Sfântului Apostol Andrei până astăzi şi se află în comuna Ion Corvin din sud-vestul judeţului Constanţa. Astăzi s-a construit acolo o mănăstire mare cu hramul "Sfântul Apostol Andrei".
Dupa ce a hirotonit episcopi şi preoţi la Tomis – Constanţa de azi – Sfântul Apostol Andrei a trecut prin Tracia – Bulgaria de azi –, prin Macedonia, prin Grecia şi a ajuns în Peloponez unde a zăbovit doi ani în oraşul Patras. Aici a creştinat pe mulţi închinători la idoli, a făcut nenumărate minuni, a dărâmat capiştile idolilor şi a mărturisit pe Hristos cu multă putere.
Văzând aceasta ighemonul cetăţii ce se chema Egheat, l-a prins, l-a bătut tare şi l-a aruncat în temniţă cu unii din ucenicii săi. Apoi, văzând că mulţi credeau în Hristos prin Sfântul Apostol Andrei, l-a condamnat la moarte prin răstignire pe o cruce în formă de X, dându-şi sufletul în mâinile Domnului nostru Iisus Hristos la 30 noiembrie, pe timpul împăratului Nero.
Iubiţi credincioşi,
Aceasta este viaţa şi pătimirea, pe scurt, a Sfântului Apostol Andrei. El a urmat în toate lui Hristos, Mântuitorul lumii. A vestit Evanghelia în multe ţări, a dărâmat capiştile idoleşti, a botezat nenumăraţi creştini, a întemeiat biserici, a hirotonit diaconi, preoţi şi episcopi şi a adus la credinţa în Hristos mai multe ţări, printre care şi ţara noastră.
Deci noi românii avem Biserică de origine apostolică, întemeiată în primul secol, după înălţarea Domnului la cer. Noi nu suntem creştinaţi ca popoarele slave către sfârşitul primului mileniu, pentru că noi suntem din început aici în Carpaţi şi la Gurile Dunării, pe când ungurii au venit în Europa în secolul IV, din Mongolia şi s-au creştinat în anul 950 de Ştefan cel Sfânt; iar slavii au venit şi ei prin secolele VII – VIII din nord-estul Asiei şi s-au creştinat mai târziu – bulgarii, în anul 864, sârbii, în anul 868 şi ruşii în anul 988.
Aşa a rânduit pronia divină ca să primim credinţa creştină direct de la ucenicii lui Hristos, pentru care se cade să fim permanent recunoscători.
Iubiţi credincioşi,
Să dăm slavă lui Dumnezeu că ne-a rânduit pe Sfântul Apostol Andrei să ne creştineze şi să ne unească cu Hristos prin Botez şi pocăinţă. Suntem o ţară creştină de origine apostolică. Să ne facem vrednici de această ţară. Să păstrăm cu sfinţenie poruncile Domnului scrise în Sfânta Evanghelie şi propovaduite de Apostoli. Fără povăţuitori nu ne putem mântui şi fără preoţi buni rătăcim calea pocăinţei. Dar dacă ascultăm de Domnul, ascultăm şi de Biserică.
Sfântul Apostol Andrei ne-a creştinat şi a săvârşit prima Sfântă Liturghie pe pământul României. El ne-a eliberat de demoni şi de patimi şi ne-a unit cu Hristos prin jertfă şi Liturghie. El ne-a învăţat cum să ne mântuim prin smerenie, prin rugăciune şi prin iubire.
Să ascultăm de Sfinţii Apostoli ca de Însuşi Hristos. Să ascultăm de episcopi şi de preoţi ca de Apostoli, că ei vor da seama pentru sufletele noastre. Să nu lipsim de la biserică în sărbători, că aici este Hristos cu toţi sfinţii. Aici este mântuirea noastră, bucuria noastră, viaţa noastră. Să nu ascultăm pe trimişii lui antihrist, care se leapădă de Biserică, de Cruce şi de toate cele sfinte.
Apoi sunteţi datori să învăţaţi copiii frica Domnului. Să faceţi misiune şi apostolat prin şcoli, prin spitale, prin casele creştinilor, prin milostenii şi cărţi sfinte ortodoxe. Dar mai ales în casele dumneavoastră.
Să trăim cu Hristos, să ajutăm la mântuirea copiilor noştri şi a celor din jur şi nimic să nu facem fără episcop, fără preot, fără duhovnic. Ei sunt apostolii noştri pe pământ. De vom face aşa, vom dobândi mântuirea sufletelor noastre, cu rugăciunile Maicii Domnului şi ale Sfântului Apostol Andrei. Amin.
Părintele Ilie Cleopa
..

                                         Cu dragoste, Maria !

4 comentarii:

  1. La multi ani, tuturor Andreelor , Andreilor si tuturor romanilor din tara si de pretutindeni, astazi si maine 1decembrie ziua Romaniei.
    Easte un mare prilej sa ne unim in rugaciune, fiecare cand si cum simte astazi si maine si sa ne imaginam ca aceste meleaguri vor straluci ca un soare . Faceti-o si va asigur ca asa va fi, d-na Maria poate confirma avand acest dar activat. Imaginatia pentru binele propriu si binele cel mai inalt al tuturor inclusiv cel al planetei reprezinta sufletul in actiune. Nu va indoiti de ceea ce puteti face. Vizualizati cum vreti sa arate lumea voastra puneti multa, foarte multa lumina,
    simtiti bucuria ca si cand s-a si intaplat si astfel schimbam lumea.Asa functioneaza Legile Divine, astfel puteti creea si pentru voi tot ceea ce doriti. Sa stiti ca Dumnezeu stie sa raspunda doar cu DA tuturor dorintelor noastre. Daca avem o viata dezordonata si fara impliniri sa stiti ca nu Dumnezeu este vinovat ca noi creem inconstient. Dumnezeu spune DA tuturor gandurilor noastre care sunt impregnate cu energie fie ca ele sunt benefice sau malefice. Asa ca deveniti constienti de ce va trece prin cap, alegeti ce sa ganditi, vorbiti si infaptuiti.Stiu, pare greu la inceput avand in vedere ca unui om ii trec cam 60.000 de ganduri prin campul mental intr-o zi. Toate gandurile si vorbele noastre leviteaza in jurul nostru ca niste mine care se tot incarca cu energie si apoi expoldeaza prin crearea unei situatii placute sau neplacute, iar noi ne intrebam "da ce-am facut sa merit asa ceva?"

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce sunteți revoltat D. Marius VĂ credeti Dumnezeu si nu trebuie nimeni sa se atingă de dumneavoastră vad aici că D Maria nea dat o pildă care se spune in Sfânta Biserica

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Este posedat Adrian Cretu,are legiune de demoni.Nu trebuie sa il bagati in seama acest om e malefic.

      Ștergere