sâmbătă, 28 noiembrie 2015

INUNDATIILE GRAVE, S-AU ADEVERIT !

                                                               Dragii mei,

Scriam în urmă cu doar 8 zile ,despre INUNDATII extreme.
Şi iata din nefericire ,ce se intampla azi în ROMÂNIA :

  1. Inundații în Vâlcea! Zeci de oameni au...

    www.libertatea.ro/detalii/articol/inundatii-valcea...
    POSTAT: 28 November 2015, ... de nisip în fata caselor să nu intre apa", sustine maior Florentin Duman de la Unitatea Militara Panait Donci Rm Valcea

    Iata si articolul meu :

                    20  Noiembrie 2015, ora 4,38 zori de zi !

                                              Dragii mei, 

În această dimineaţă în zori de zi, mă trezeste o lumina alba ,orbitor de stralucitoare, lumina ce-mi patrunde prin crestet, apoi prin tot corpul, facându-mă să mă cutremur în pat.
În aceasta clipă dragii mei, văd ceva mai cutremurător înspre Apus.
Aud un glas care întreabă aşa :

                 "Inundaţii  azi ?
Iar răspunsul veni , si era înspăimântător:
            Da ! Iata! Acestea sunt Inundatii  catastrofale!"
Din această clipă dragilor, văd spre Apus ,cum vin valuri de apă argintie asa părea, atât de mare si de învolburată era.
Zgomotul apei involburate, se asemăna  cu sunetul unui clocot imens, sau cu o bolboroseală imensă.   
Şi vedeam dragilor, cum apa venea dinspre Apus spre Răsărit, acoperind şi măturând totul în calea ei. Era precum POTOPUL  lui Noe.  
 INUNDATII IN ROMANIA: Apele au ucis trei oameni, 99 locuinte au fost ...VIDEO Inundatiile ameninta principala centrala energetica din Serbia ....
 Cod Portocaliu de INUNDATII in trei judete, un om a murit in Orsova ...Posts tagged inundatii.
Dragii mei, Apa care venea dinspre Apus ,nu era deloc o apă lina.
Era o apă iute curgatoare, asa precum este MAREA cand este agitata.
 Atunci când Apa venea in valuri cu o viteza uluitoare, se izbea puternic de vârful acoperisului caselor ! Nu de pereti sau stresina,ci trecea peste varful acoperisului caselor.
Masinile? Erau ca o jucărie in calea APEI CATASTROFALE!
Oamenii ? Daca s-ar fi aflat oameni în calea apei ce venea la vale, , nu ar fi avut nicio sansa de supravietuire. 
Dragii mei, din nefericire vom auzi de aceste Inundatii Catastrofale, care se vor produce înspre Apus.
Dragii mei,asemenea Inundatii nu am mai văzut niciodată. Cu adevărat cuvantul "catastrofal", se potriveste cu ceea ce mi s-a arătat.  
Dragii mei, dacă ne-am ruga cu totii, pentru ca BUNUL  DUMNEZEU sa nu-si intoarcă Faţa Sa de la noi, omenirea s-ar mai putea bucura de încă o şansă,ca să nu fim pierduţi.
CREDINŢA ,NĂDEJDEA şi DRAGOSTEA dragii mei, sunt cele Trei Virtuti Dumnezeiesti , pe care trebuie să le sădim si să le răsădim încontinuu , în inima si-n sufletul nostru, iar din roadele lor, să dăruim si Aproapelui nostru.
În DAR am primit, în DAR să dăm!
                                        Cu dragoste, Maria

Iata si informatiile despre INUNDATII ,din păcate: 
INUNDAŢII în ţară: 11 localităţi din Prahova, afectate de inundaţii. Peste 2.600 de familii nu au energie electrică. Gospodării afectate de ploile abundente în alte 11 judeţe În ultimele 24 de  ore, peste 1.200 de efective ale Ministerului Afacerilor Interne cu aproximativ 600 de mijloace au intervenit pentru limitarea efectelor meteo periculoase în 54 de localităţi din 12 judeţe, a anunţat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog.
Apele au inundat 20 de locuinţe din judeţele Olt, Mehedinţi, Vâlcea şi Giurgiu, şi 66 de curţi şi grădini din Olt, Dâmboviţa, Mehedinţi, Argeş, Vâlcea, Gorj, Ilfov şi Giurgiu. Se intervine în continuare în 25 de localităţi din judeţele Dâmboviţa, Giurgiu, Olt, Teleorman, Argeş, Dolj, Vâlcea şi Ilfov.
La acest moment nu sunt localităţi izolate şi nici persoane în pericol, a precizat oficialul MAI.
În cursul nopţii, o situaţie mai deosebită a fost în localitatea Băbeni, judeţul Vâlcea, unde digul canalului colector care traversează oraşul s-a fisurat existând riscul de inundaţii. La faţa locului au intervenit 50 de pompieri, poliţişti, jandarmi şi militari de la MApN şi s-a acţionat atât pentru consolidarea digului, cât şi pentru pregătirea evacuării preventive a aproximativ 70 de persoane din locuinţele situate în zona de risc. De asemenea, în prezenţa prefectului judeţului, specialişti de la Apele Române au identificat o soluţie tehnică în amonte de localitatea Băbeni care a permis scăderea nivelului pe canalul colector din oraş şi implicit scăderea presiunii pe digul de protecţie.
În aceste condiţii nu s-a mai impus evacuarea a populaţiei însă şi la această oră se continuă lucrările la întărirea digului  cu forţe ale ISU, ale MApN şi din partea autorităţilor locale.
O altă intervenţie de îndepărtare a unei situaţii de risc pentru populaţie a avut loc, tot în cursul nopţii, în zona localităţii Plosca din judeţul Teleorman, unde Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis realizarea unei breşe de scurgere sub calea ferată pe relaţia Alexandria - Roşiori de Vede, lucrare necesară pentru a evita inundarea a peste 50 de case din localitatea Plosca. Sâmbătă dimineaţă terasamentul căii ferate a fost refăcut şi circulaţia feroviară pe această rută a fost reluată, a arătat Dajbog.
O altă zonă care rămâne în atenţia autorităţilor este cea de pe DN67C Rânca - Novaci unde se acţionează în continuare pentru deszăpezire între kilometrii 22 şi 34. Aici în cursul nopţii, în jurul orei 4.00, deplasarea unui microbuz care transporta 7 adulţi şi 2 copii dinspre staţiunea Rânca spre Novaci a fost facilitată de un plug care i-a deschis  drumul înzăpezit. De asemenea, o persoană care necesita asistenţă medicală a fost transportată cu ajutorul unei şenilate la o ambulanţă care a dus-o la spital, a mai spus oficialul MAI.
La această oră, mai sunt probleme pe trei drumuri judeţene. În Dolj, râul Teslui a inundat drumul judeţean 641 pe o porţiune de 75 de metri, circulaţia autoturismelor fiind deviată pe rute ocolitoare. Pe DJ 653, în comuna Schitu se circulă cu restricţii, iar pe 644 A - comuna Morunclav, se circulă pe un singur sens.
Alimentarea cu energie electrică era întrerurptă, sâmbătă dimineaţă, în 20 de localităţi din judeţele Galaţi, Prahova, Vrancea, Bacău, Mehedinţi şi Vâlcea, dar echipele de intervenţie erau deja în teren pentru remedierea situaţiei.

Dajbog a amintit că ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a cerut, de vineri, activarea comitetelor judeţene pentru situaţii de urgenţă şi a grupelor operative de la nivelul inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele aflate sub atenţionări de cod galben sau portocaliu. Aceste măsuri se menţin în toate judeţele aflate în continuare sub atenţionări meteo, a precizat purtătorul de cuvânt.
11 localităţi din Prahova, afectate de inundaţii
Unsprezece localităţi din judeţul Prahova au fost afectate de inundaţii, în urma ploilor abundente din ultimele ore, probleme fiind semnalate şi la Secţia de pediatrie a Spitalului din Sinaia, iar sâmbătă peste 2.600 de familii din patru localităţi nu au energie electrică, din cauza unor avarii.
Potrivit unui comunicat de presă transmis, sâmbătă, de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Prahova, pompierii au intervenit, în ultima perioadă, pentru evacuarea apei în 11 localităţi inundate.
Astfel, conform sursei citate, în urma ploilor torenţiale au fost inundate beciuri şi curţi în oraşele Azuga, Buşteni, Sinaia, Vălenii de Munte, Băicoi şi Mizil şi în comunele Lipăneşti, Bălţeşti, Plopu, Bărcăneşti şi Podenii Noi.
Printre construcţiile inundate se numără şi o zonă a Secţiei de Pediatrie a Spitalului Sinaia, unde pompierii au intervenit pentru evacuarea apei, precizează ISU Prahova.
Managerul Spitalului din Sinaia, Mariana Miu, a declarat, corespondentului MEDIAFAX, că apa a refulat printr-un sifon într-un grup sanitar din zona tehnică a Secţiei de Pediatrie şi că a fost nevoie de evacuarea apei dintr-un canal care se umpluse foarte mult ca urmare a ploii abundente.
Managerul spitalului a precizat că nu au fost afectate saloanele sau cabinete medicale din spital şi nu a fost nevoie ca pacienţii să fie evacuaţi.
Furtuna din noaptea de vineri spre sâmbătă a provocat, de asemenea, avarii la reţeaua de alimentare cu energie electrică din judeţul Prahova, patru localităţi fiind nealimentate parţial cu energie electrică. Astfel, la Pucheni, Puşcaşi, Pietroşani şi Fânari, 2.658 de consumatori nu au electricitate sâmbătă, iar zece echipe ale Electrica intervin pentru remedierea avariilor, fiind vorba despre 21 de puncte de transformare şi zeci de deranjamente individuale.
Judeţul Prahova se află sub avertizare cod galben de fenomene meteorologice până la ora 12.00. De asemenea, hidrologii au emis avertizări de inundaţii pentru râuri din judeţul Prahova, aflat sub cod portocaliu, valabile până sâmbătă seară, la ora 18.00.
Inundaţii în mai multe localităţi din Dâmboviţa şi Giurgiu, în urma ploilor abundente
Ploile abundente din ultimele ore au provocat inundaţii în mai multe localităţi din judeţele Dâmboviţa şi Giurgiu, unde pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din câteva gospodării, dar şi pentru îndepărtarea unor copaci căzuţi pe carosabil, transmite corespondentul MEDIAFAX.
În judeţul Dâmboviţa, ploile torenţiale au provocat inundaţii în mai multe localităţi, unde a fost nevoie de intervenţia pompierilor.
Astfel, potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa, Eduard Ţelea, în oraşul Moreni şi în comunele I. L. Caragiale, Bilciureşti a fost nevoie de intervenţia pompierilor pentru că a fost inundată câte o curte. În oraşul Pucioasa, apa a intrat într-o curte şi în subsolul unei locuinţe, iar la Corbii Mari a fost inundată o magazie.
La ora transmiterii acestei ştiri, continuă acţiunea de evacuare a apei la I. L. Caragiale, Moreni şi Bilciureşti.
De asemenea, vântul puternic a doborât doi copaci, unul în municipiul Târgovişte şi unul la Moreni, însă în urma acestor incidente nu au fost înregistrate victime sau pagube materiale.
Şi în judeţul Giurgiu s-au produs inundaţii în unele localităţi, ca urmare a precipitaţiilor abundente.
Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Giurgiu, Cristian Virag, a declarat că, în noaptea de vineri spre sâmbătă, pompierii au intervenit pentru evacuarea apei din două curţi inundate în localităţile Comana şi Mârşa şi pentru îndepărtarea unui copac căzut pe drumul judeţean 601, între localităţile Roata şi Crevedia.
Tot în judeţul Giurgiu, serviciile voluntare locale pentru situaţii de urgenţă au intervenit pentru evacuarea apei în localităţile Gorneni, Malu Spart şi Mârşa, unde câte o curte a fost inundatăInundații în Vâlcea! Zeci de oameni au gospodăriile pline cu apă | FOTO
ARTICOL POSTAT DE: Nicoleta Ene
POSTAT: 28 November 2015, Ora 14:35

Viitura a rupt un dig în oraşul Băbeni judetul Vâlcea şi a inundat 25 de gospodarii. Soldatii și pomierii intervin pentru a ajuta populația. O femeie de 46 de ani, grav bolnavă, a fost scoasă cu camionul armatei dintre ape.

Publicitate
„Azi noapte când a lovit viitura şi a văzut apa peste tot s-a speriat, i-a crescut tensiunea şi a făcut o criză, spre dimineata s-a simtit tot mai rău , soldatii au scos-o pe braţe”, a declarat un apropiat de-al femeii.

Ambalunata a ajuns la caz la 40 de minute după primul apel la 112 . „Am sunat si eu si seful de post, si toată lumea, ne spunea că nu au maşini, să aşteptăm. Şi am așteptat în stradă în mașina unui vecin. Am crezut că moare până ajunge salvarea, era palidă, îmi spunea că o doare în piept și-i curgeau lacrimile pe obraz”, a povestit soţul bolnavei.

Lina Borcan de 47 de ani este internată la Spitalul Judetean Vâlcea, starea ei este stabilă.

În oraşul Băbeni dezastrul a început în cursul nopţii când o viitură puternică a rupt digul de protecția al râul Stăncălău iar apele s-au revarsat spre zona locuită 25 de gsopodării sunt inconjurate de ape care masoare și o jumătate de metru Armata și pompieri au intervenit pentru evacuarea animalelor și bunurilor din case.
„Am urcat porcii în pod, nu aveam pe unde să îi scoatem , era apa mare. Dacă îi lăsam în coteţ mureau înecaţi, lucrurile le-am dus pe la vecinii la care nu a ajuns apa”, sustine un localnic.

Oamenii au fost au fost avertizați sa părăsească locuintele în cazul în care apele cresc. „Dacă nu o vor face de buna voie vor fi evacutati forțat”, anunță autoritaile.

În sectorul locuit unde s-au revarsat apele s-a creat un adevărat lac de acumulare care se intinde pe aproape un hectar. "Drumul este inundat, nu se poate circula motiv pentru care avem dispozitie un camion pentru a ajuta oameni să transporte tot ce scot din case. Soldatii au făcut baraje din saci de nisip în fata caselor să nu intre apa", sustine maior Florentin Duman de la  Unitatea Militara Panait Donci Rm Valcea.
Lucratorii de la ape încerca sa repare digul pentru a stopa revarsarea apelor. În judetul Valcea pompierii intervin în 7 localităţi pentru a scoate apa din zeci de case și beciuri. Comitetul pentru situații de urgența monitorizează toate zonele cu probleme pentru limitarea pagubelor.

Foto: Nicoleta Ene
Rm-Valcea / 

inundatii

Sambata, 28 Noiembrie 2015, ora 10:23

Trafic rutier ingreunat pe Valea Oltului

Rm-Valcea / stiri Actualitate
Traficul rutier este ingreunat de cateva ore la intrarea in statiunea Caciulata, drumul fiind inundat de apa pluviala scursa de pe versanti. Conducatorii auto sunt sfatuiti sa ramana in coloana si sa respecte indicatiile politistilor rutieri prezenti in zona. "Pe DN 7 se lucreaza de azi-noapte la evacuarea apei. In acest moment se circula, dar conducatorii auto sunt sfatuiti sa reduca
Sambata, 28 Noiembrie 2015, ora 05:30

Gospodarii din judet inundate

Rm-Valcea / stiri Actualitate
In urma precipitatiilor abundente din ultimele zile, mai multe gospodarii din judet au fost inundate, motiv pentru care a fost necesara interventia pompierilor valceni. "S-a intervenit pentru evacuarea apei provenita din precipitati in: comuna Sutesti, sat Mazili, in gospodaria Ionelei B., in comuna Amarasti, sat Amarasti, in gospodaria Antuzei A., in Dragasani, pe strada Deleanca, in...
FOTO VIDEO: Inundatii in Ramnicu Valcea! DN 7, in pericol de a fi acoperit de ape!
Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 22:34

FOTO VIDEO: Inundatii in Ramnicu Valcea! DN 7, in pericol de a fi acoperit de ape!

Rm-Valcea / stiri Actualitate
Ploile abundente din ultimele zile au facut ravagii in zona de Nord a municipiului Ramnicu Valcea, mai precis in dreptul unitatii private "Antares Motors" - fost "Service Hery", pe centura ocolitoare a orasului. Apa pluviala s-a colectat pe un parau ce are un sant adanc de 4 metri. Senalul paraului este blocat de carosabilul drumului national Pitesti - Sibiu (DN 7), iar tunelul de scurgere de...
FOTO VIDEO: Inundatii in Ramnicu Valcea! DN 7, in pericol de a fi acoperit de ape!
Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 22:31

FOTO VIDEO: Inundatii in Ramnicu Valcea! DN 7, in pericol de a fi acoperit de ape!

Rm-Valcea / stiri Actualitate
Ploile abundente din ultimele zile au facut ravagii in zona de Nord a municipiului Ramnicu Valcea, mai precis in dreptul unitatii private "Antares Motors" - fost "Service Hery", pe centura ocolitoare a orasului. Apa pluviala s-a colectat pe un parau ce are un sant adanc de 4 metri. Senalul paraului este blocat de carosabilul drumului national Pitesti - Sibiu (DN 7), iar tunelul de scurgere de...
INUNDATII! Patru familii, izolate la Lapusata (FOTO)
Joi, 26 Noiembrie 2015, ora 15:34

INUNDATII! Patru familii, izolate la Lapusata (FOTO)

Rm-Valcea / stiri Actualitate
Patru familii sunt izolate in satul Mijati, din comuna Lapusata, judetul Valcea. Conform oamenilor din zona puntea pietonala pe care circulau a fost inundata, fiind sub apele unui parau. De asemenea, ar mai exista un pod care face legatura intre gospodariile izolate si restul satului, insa acesta este de foarte mult timp in constructie si nici pana acum nu a fost terminat. Localnicii au luat...

Miercuri, 25 Noiembrie 20.

5 comentarii:

  1. Ce păcat .si asa suntem noi săraci ne mai lovesc si aceste rugii
    Bunul Dumnezeu sa ne apere si să ne întărească să trecem si peste astea

    RăspundețiȘtergere
  2. Smerenia cea mincinoasă poartă întotdeauna un chip prefăcut; prin aceasta ea se face cunoscută lumii. Sf. Grigorie Sinaitul zice: „Sa te călăuzeşti după poveţele Sf Părinţi, să te fereşti de orice vedenie, de orice glas din afară sau dinlăuntrul tău ca de o pricină vădită pentru amăgirea de sine. E mai bine să spui că nu eşti vrednic să vezi minuni decât să te rătăceşti.”

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Chipuri prefăcute si cu smerenie micinoasa,sunteti voi cei care,nu acceptati că pot exista oameni,care au un DAR si HAR deosebit. Oameni care s-au lepădat de tot ce este lumesc, de toate bogatiile si placerile lumesti,oameni bineplacuti Lui Dumnezeu,pentru că, fac VOIA SA. Oameni cu adevarat smeriti. Faptul că eu fac cunoscute,toate câte DUHUL SFÂNT îmi arata,nu înseamna că sunt un om cu o smerenie mincinoasa. DIAVOLUL spune ca sa te feresti de orice vedenie,atunci cand acestea sunt de la DUMNEZEU. Vrei sa spui ca SFINTII PĂRINTI, nu aveau VEDENII? Ca nu au scris despre ele ? Atunci cum de avem SFANTA SCRIPTURA ? Dar ma intreb oare, de ce nu au avut curajul ca sa scrie tot ce li se arăta, si numai stric cum li se arăta? De ce trebuia ca sa se adauge,sau ca să se mai ascunda din ceea ce vedeau? Sunt vrednica de toate câte scriu, pentru că DUMNEZEU mi-a dat aceasta putere, si mă dedic trup si suflet, inima si cuget, acestui DAR si HAR Dumnezeiesc ,pe care îl dăruiesc semenilor mei. Îl împărtăsesc semenilor mei,pentru ca ei sa cunoasca PUTEREA LUI DUMNEZEU,si sa revina pe CALEA ce buna. Nu trebuie sa fii PREOT ,sau PAPA, sau ÎMPĂRAT ca sa cunosti TAINELE LUI DUMNEZEU. Trebuie sa ai un sufket bun si curat,precum si o inima buna,pe care sa le daruiesti întru totul LUI DUMNEZEUI si Semenilor tai. Cred ca m-a facut înteleasa ! Asa ca te rog, lasa-ma cu citatele si cu smerenia mincinoasa. Mincinos este cel care nu crede,desi vede ca se adeveresc,dar se bate cu pumnul în piept ,precum Fariseul

      Ștergere
    2. Sunt de acord cu dumneavoastra. Dar dumneavoastra va considerati sfanta? Sau credeti ca sunteti egala cu Sfintii Parinti? Din cate stiu eu, sfintii adevarati, sunt cei care se considera pacatosi. Dumneavoastra va considerati foarte curata si sfanta demna de harisme, eu va vad inselata de diavol, mai ales ca credeti in extraterestrii care sunt clar o amagire de la el. Adevaratii sfinti nu stau pe internet.

      Ștergere
  3. "Preaiubiţilor, să nu daţi crezare oricărui duh; ci să cercetaţi duhurile, dacă sunt de la Dumnezeu; căci în lume au ieşit mulţi proroci mincinoşi.
    Duhul lui Dumnezeu să-L cunoaşteţi după aceasta: orice duh care mărturiseşte că Isus Hristos a venit în trup este de la Dumnezeu; şi orice duh care nu mărturiseşte pe Isus nu este de la Dumnezeu, ci este duhul lui Antihrist, de a cărui venire aţi auzit." (1 Ioan, 4).

    RăspundețiȘtergere