miercuri, 18 februarie 2015

URMEAZĂ INCENDIU ÎNTR-O SFÂNTĂ BISERICĂ !

                     Noapte  de  31  Ianuarie - 1  Februarie  2015 , ora 2,50

                                                                  Dragii mei, 

Abia îmi terminasem Rugaciunea dragii mei, iar în următoarea clipă, nu mai sunt cu sufletul in camera mea, ci sunt într-o Sfântă Biserică spre Nord. 
Aici văd multi Credinciosi adunati, si văd mese intinse cu ofrande , colive  cu lumânări  aprinse , aduse pentru cei care nu mai sunt printre noi.
                     
DUMNEZEU SA LE PRIMEASCA POMENIREA TUTUROR CE AU FOST POMENITI...Parastasul
În mijlocul Sfintei Biserici, chiar sub Candelambru, se află O MASĂ ,pe care este asezata frumos, la loc de cinste, SFÂNTA  EVANGHELIE cu Sfânta Cruce a Lui Hristos, si lângă Sfânta Evanghelie, multe Pomelnice, care urmau sa fie citite de Preot.
                 

Acolo fiind si eu, la nici 2 metri de Preot, ceva tragic se întâmplă.
Aud dragii mei, un vâjâit puternic , ca o  furtună  nevăzută, si brusc pe faţa de masa, pe care se afla SFANTA  EVANGHELIE, cade foc ,ca si din Cupola Bisericii, iar faţa de masă albă, din mătase, ia foc într-o clipă .
Ia foc de pe sub masă, de pe lateral, in dreapta Părintelui.
Părintele se apleacă, se chinuie să stingă focul, dar nu reuseste. Focul se face si mai mare, de parcă ar fi suflat cineva in el.
În scurt timp, Focul a cuprins toata MASA cu tot ce era pe ea, adică si cu SFANTA  EVANGHELIE, cu SFANTA  CRUCE de lângă ea. 
Sfânta Biserică era cuprinsă toată de O  LUMINĂ  aurie,O  LUMINĂ  precum este Apusul de Soare, in timp ce focul se extindea.
Mă cutremur puternic ca la un şoc electric, şi cu regrete in inima si-n suflet,mă gîndeam că, si aceasta nenorocire se va intampla cândva. 
Dragii mei, când si unde se va intampla această nenorocire, in care să ardă CASA  DOMNULUI, eu nu stiu.
Ceea ce va pot spune este că, vom auzi de O  SFANTA  BISERICĂ spre Nord,  ,care va lua foc.  
Să ne rugam dragii mei, la BUNUL  DUMNEZEU si la MAICA  DOMNULUI, ca să nu-şi întoarcă FAŢA SA , de la noi, ci să ne ierte pentru păcatele noastre, si sa ne ajute ca sa iubim BISERICA  SA, si sa nu o mai lăsăm goală, in ziua Sfintei Duminici si nu numai.
                                                                  Cu dragoste , Maria.

3 comentarii:

  1. http://realitatea.mobi/article/1634837

    RăspundețiȘtergere
  2. Suceava: Incendiu puternic la o biserică din lemn, monument istoric

    de Liliana Bujdei - Mediafax
    Ştire
    Foto (1)
    Comentarii (0)
    Un incendiu puternic a izbucnit, miercuri, la o biserică de lemn, monument istoric din secolul al XIX-lea, din localitatea suceveană Poiana Stampei, pentru stingerea flăcărilor intervenind echipaje de pompieri militari din judeţele Suceava şi Bistriţa Năsăud.


    SOCIAL
    Vlasov către instanţă: Condamnaţi-mă, dar veţi trăi toată viaţa cu conştiinţa încărcată 14:54
    VREMEA se încălzeşte. PROGNOZA METEO pentru joi şi vineri, în ţară şi în Capitală 14:52
    Liviu Munteanu, unul dintre inculpaţii în dosarul Herţanu, a recunoscut faptele şi scapă de arestare 14:31
    Peste 29.000 de angajaţi din primării şi consilii judeţene intră, vineri, în grevă de avertisment 14:28
    Galaţi: Contract de peste 7 milioane de lei cu firma administrată de Herţanu, în litigiu 14:24
    Suceava: Incendiu puternic la o biserică din lemn, monument istoric (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)
    Purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava, Alin Găleată, a declarat că pentru stingerea incendiului izbucnit la biserica din lemn ”Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din Poiana Stampei au intervenit pompierii militari din Vatra Dornei, din Câmpulung Moldovenesc şi din judeţul Bistriţa Năsăud, cu şapte autospeciale.

    În incendiu au ars acoperişul bisericii, pe o suprafaţă de 300 de metri pătraţi, iar flăcările au afectat şi catapeteasma, ajungând până la altar.

    Potrivit sursei citate, focul a fost localizat şi se lucrează pentru lichidarea incediului, urmând să fie stabilite cauzele izbucnirii focului.

    Primarul comunei Poiana Stampei, Viluţ Mezdrea, a declarat corespondentului MEDIAFAX că biserica fusese reabilitată şi că în 26 iulie urma să fie sfinţintă.

    El a spus că a fost curăţată pictura, iar în interior s-a refăcut pardoseala, cu beton, fiind introdusă în pardoseală şi încălzirea şi a fost construită şi o centrală termică.

    Primarul a menţionat că, din datele pe care le are, se pare că incendiul a pornit din altarul bisericii şi că urmează ca pompierii să stabilească exact cauza producerii acestui incendiu

    Biserica din lemn ”Sfinţii Arhangheli Mihail şi Gavril” din Poiana Stampei a fost construită între anii 1883-1885, cu aprobarea împăratului Franz Joseph I, catapeteasma a fost pictată de pictorul bucovinean Epaminonda Bucevschi, iar printre preoţii care au slujit în această biserică a fost Simeon Florea Marian, folclorist şi etnograf, membru al Academiei Române, care a fost şi preot.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dragii mei,

      Vă mulţumesc tare mult pentru Linkurile cu INCENDIUL DE LA BISERICA !
      Va multumesc ca cititi Blogul meu ,cu o asa mare atentie si dragoste.

      Ștergere