joi, 12 februarie 2015

INVAZIE DE FURNICI MARI CU ARIPI !

                                          12  Februarie 2015,ora 4,58 ,zori de zi !

                                                Dragii mei, 

Astăzi în zori, o lumină alba , ca un fulger mare si stralucitor, ma trezeste si astfel dragilor, am în faţa ochilor închişi, o întindere mare de Pământ, care este supra acoperită de FURNICI  mari, cu Aripi !
Asa cum mustele au aripi, tot asa si aceste Furnici mari la trup, puzderie de Furnici, aveau Aripi si acopereau toată acea mare întindere de Pământ.
Cât vedeam cu ochii, erau numai FURNICI mari cu Aripi.              
                                            
                                            .

Biologie: Furnicile cu aripi, care se reproduc sexuat, încep a roi în zbor pentru împerechere, în zilele calde de vară (din iunie pană în august). Împerecherea se face în zbor, apoi, după scurt timp, masculii mor. Reginele tinere aterizează, îşi leapădă aripile şi încep să caute un loc potrivit în care să-şi construiască cuibul (de exemplu în podea sau în lemn putrezit). În încăperile subterane ale cuibului, regina depune ouăle şi creşte primul rând de lucrătoare. Regina este singura care se reproduce, lucrătoarele nefiind fertile. Fiecare cuib are o singură regină, deşi uneori la construirea cuibului pot lua parte mai multe regine. Acestea se vor lupta mai târziu între ele, până va rămâne o singură supravieţuitoare, care va deţine supremaţia exclusivă în colonie. O colonie mai veche de furnici negre poate conţine până la 10.000 de lucrătoare.
                                                          Cu dragoste, MARIA.
        

                                          


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu