duminică, 19 mai 2013

MARŢI 21 MAI 2013 , MAREA SĂRBĂTOARE , A SFNŢILOR IMPARAŢI , CONSTANTIN SI MAMA SA , ELENA ! CÂTEVA RÂNDURI , DESPRE VIAŢA LOR !

                                                 HRISTOS  A  INVIAT , FRATILOR !

Marti, 21 Mai 2013, ne bucuram de SFANTA SI MAREA SARBATOARE, A SFINTILOR IMPARATI, CONSTANTIN SI MAMA SA, ELENA.!
Imparatul CONSTANTIN, s-a nascut in orasul , NAISSUS (Serbia ), in anul 274.
In ajunul luptei ,cu MAXENTIU, Imparatul Constantin, a vazut ,ziua in amiaza mare, pe CER.deasupra Soarelui, O CRUCE , mare luminoasa, pe care scria : "IN HOC SIGNO VINCES ", care inseamna, : PRIN ACEST SEMN, VEI INVINGE !
Noaptea, in timp ce dormea, i S-a aratat, IISUS HRISTOS, si îi spune, sa puna, SEMNUL SFINTEI CRUCI, pe toate, steagurile soldatilor .
IMPARATUL CONSTANTIN, a facut intocmai, si a iesit biruitor, in lupta cu MAXENTIU .
Pe ARCUL de TRIUMF, al lui CONSTANTIN, care se pastreaza la ROMA, se afla INSCRIPTIA, : "INSTINCTU  DIVINITATIS ", care inseamna, :PRIN INSPIRATIE DIVINA ,si care descopera, cum a fost castigata, victoria asupra lui MAXENTIU. Si a imparatit, in ROMA cea NOUA, in anul 5818 ,de la zidirea lumii, si 337 ,de la venirea in trup, a MANTUITORULUI nostru, DUMNEZEU !
SFANTUL IMPARAT, CONSTANTIN CEL MARE, a fost botezat, pe patul de moarte, de catre EPISCOPUL EUSEBIU, de Nicomidia ! A murit, in anul 337 si a fost inmormantat, in BISERICA ,SFINTILOR APOSTOLI, din Constantinopol, ctitorita de el.

SFANTA IMPARATEASA ELENA, pe numele ei, FLAVIA IULIA HELENA, s-a nascut, in BITINIA, tinut care, apartine astazi, TURCIEI.
Sotul ei, generalul,CONSTANTIU CHLORUS, a divortat de ea, iar, IMPARATEASA ELENA, a ramas, singura toata viata, avand grija, de fiul ei, CONSTANTIN.
IMPARATEASA ELENA, a devenit crestina, la 60 de ani, toata lumea, crezand ca, ea fost crestina, inca de mica, dar nu era asa. De la aceasta varsta, SFANTA ELENA ,IMPARATEASA, facea fapte bune, era miloasa, ridica BISERICI, intr-un cuvant, slujea MANTUITORULUI, cu toata fiinta ei.
Pe dealul GOLGOTEI, in urma multor sapaturi, IMPARATEASA ELENA, a descoperit, cele 3 CRUCI, pe care au fost rastigniti, cei doi talhari si in mijlocul lor, fiind RASTIGNIT ,IISUS HRISTOS, MANTUITORUL sufletelor noastre.
Dat fiindca, nu se stia care a fost, CRUCEA pe care a fost RASTIGNIT IISUS, s-a luat hotararea, ca sa atinga, un bolnav, ce tocmai murise, si sa vada, ce se intampla. S-a atins, mortul cu fiecare dintre cele 3 CRUCI, si la primele 2, nu s-a intamplat nimic. Cand insa, s-a atins, cu cea de-a treia CRUCE, MORTUL, a inviat, intr-o clipita, toti cei de fata, ramanand,inmarmuriti de spaima. Si asa, s-a stiut, care este SFANTA CRUCE, pe care a fost rastignit, DOMNUL si DUMNEZEUL nostru, IISUS HRISTOS.
La 14 SEPTEMBRIE, anul 326 , EPISCOPUL MACARIE I, al IERUSALIMULUI, a luat CRUCEA, si a inaltat-O, in fata multimii de oameni.
Si de atunci, ziua de 14 SEPT.,a devenit,SARBATOAREA INALTARII, SFINTEI CRUCI , in Calendarul crestin ortodox.
IMPARATEASA ELENA, a ridicat, BISERICA SFANTULUI MORMANT, BISERICA din BETHLEEM, si BISERICA din NAZARET, si multe alte BISERICI SFINTE.
A murit, in Palestina, in anul 329 sau 330 !
        Sa ne inchinam, fratilor, SFINTEI CRUCI, si sa aducem, SLAVA si LAUDA, SFINTILOR IMPARATI, CONSTANTIN si MAMA SA ELENA, pentru ca ,ne-a lasat noua, urmasilor lor, SFANTA CRUCE, pe care a fost RASTIGNIT MANTUITORUL, si din care, gasim, in multe BISERICI, din lumea intreaga, cate un fragment, din lemnul sfant, unde, putem, sa-l vedem si sa ne inchinam, cu smerenie si cu dragoste.
                                       Tot cu dragoste,
                                                                 Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu