sâmbătă, 11 mai 2013

DUMINICA , 12 MAI 2013 ,FERICITI CEI, CE N-AU VAZUT, SI AU CREZUT ! DUMINICA , DE 12 MAI 2013, MAI ESTE NUMITA ,SI ..DUMINICA TOMEI .!

                                               FRATILOR  !

Iata ca, maine, 12 Mai 2013, este prima DUMINICA, dupa SFINTELE PASTI, numita in popor si DUMINICA TOMEI . De ce este numita ,asa? O sa va povestesc, mai jos !
             Se spune ,in SFANTA si DUMNEZEIASCA EVANGHELIE, ca in ziua, cea dintai, a saptamanii, cand, pe inserat si cu usile incuiate, ucenicii lui IISUS, s-au adunat, si s-au inchis, aici de frica iudeilor.
Dar, IISUS, a intrat la ei, prin usile incuiate, si le-a spus lor, .."PACE  VOUA "!. Si dupa aceasta, le-a aratat ,ucenicilor SĂI, MAINILE SALE, care purtau semnele piroanelor, de la RASTIGNIREA SA, precum si COASTA SA, le-a aratat-o ucenicilor, ca sa vada, ca acolo a fost impuns, cu sulita, de soldatul, care pazea, CRUCILE, cand EL, a fost RASTIGNIT, intre doi talhari.
Ucenicii, s-au bucurat enorm, ca IISUS, A INVIAT CU ADEVARAT, si ca a venit la ei, ca sa SE , arate lor.
IISUS HRISTOS, le spune din nou:
                "PACE VOUA ! PRECUM ,M-A TRIMIS, PE MINE , TATAL, VA TRIMIT SI EU ,PE VOI .."! si apoi , a suflat asupra lor, zicand :
                 "LUATI DUH SFANT, CARORA, LE VETI IERTA PACATELE, LE VOR FI IERTATE, SI CARORA LE VETI TINE, TINUTE VOR FI ."
Dar TOMA, unul din cei 12 ucenici, numit si Geamanul, nu era cu ei, cand a venit IISUS, .Si cand, ceilalati ucenici, i-au spus lui TOMA, ca au vazut pe DOMNUL, TOMA, a zis :
                  "DACA NU VOI VEDEA, IN PALMELE LUI, SEMNUL CUIELOR, SI DACA, NU VOI PUNE MANA MEA, IN COASTA LUI, NU VOI CREDE !"
Si iata ca, dupa 8 zile, ucenicii LUI, erau inauntru, cu usile incuiate, iar IISUS, a intrat prin usile incuiate,si a stat in mijlocul lor, si le-a zis :
                              "PACE VOUA !
Apoi a zis.,lui TOMA :
                                      "ADU ,DEGETUL TAU, INCOACE , SI VEZI MAINILE MELE , SI ADU MANA TA , SI O PUNE IN COASTA MEA, SI NU FI NECREDINCIOS , CI CREDINCIOS "!
Dar ,TOMA, a raspuns si I-a zis :
                             "DOMNUL MEU, SI DUMNEZEUL MEU.".!
Iar IISUS, I-a zis :"PENTRU CA, M-AI VAZUT , TOMO, AI CREZUT "! FERICITI CEI , CE N-AU VAZUT SI AU CREZUT "!
Fratilor, am dorit ca sa va scriu, despre SFANTA si DUMNEZEIASCA EVANGHELIE, de maine, 12 Mai 2013, pentru ca si voi, toti, sa credeti si sa nu va indoiti, chiar daca, nu ati vazut sau pipait,ca si TOMA, ucenicul lui HRISTOS, si care dupa aceasta, a crezut.
TOMA.,nu era necredincios, fratilor ! Dar pentru ca, noi sa credem, DUMNEZEU, A VOIT, asa ca TOMA , sa nu fie acolo, cand a aparut IISUS, dupa Invierea SA, in mijlocul lor, pentru ca, noi cei de astazi, sa credem in MINUNILE LUI, sa credem ca EL, este FIUL LUI DUMNEZEU, MULT PREA IUBIT, si numai LUI, trebuie sa ne inchinam si sa-I aducem, SLAVA si MULTUMIRE "!
                                        Cu dragoste,
                                                            Maria
                              

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu