sâmbătă, 25 mai 2013

DUMINICA , 26 MAI 2013, A PATRA DUPA PASTI , A SLABANOGULUI ! LA SFANTA SI DUMNEZEIASCA LITURGHIE , NE BUCURAM SUFLETUL, CU SFANTA EVANGHELIE ,DE LA IOAN !

                                                 HRISTOS  A  INVIAT , FRATILOR !

Iata, fratilor, ca am ajuns, si in aceasta DUMINICA, A PATRA ,DUPA PASTI, A SLABANOGULUI !
          Dar sa vedem, ce ne spune, SFANTA SI DUMNEZEIASCA, EVANGHELIE, de astazi, 26 Mai 2013!    Citez ,din SFANTA  EVANGHELIE :

                    "In vremea aceea, fiind sarbatoare, s-a suit IISUS, in IERUSALIM. Iar in IERUSALIM, langa Poarta Oilor, era o scaldatoare, care se numea pe evreieste, VITEZDDA, si care, avea cinci pridvoare.In aceste pridvoare, zacea multime multa de bolnavi: orbi, schiopi, uscati, asteptand, miscarea apei, căci un inger al DOMNULUI, se pogora, din cînd ,în cînd, în scaldatoare si tulbura apa ;şi cel care, intra întâi dupa tulburarea apei, se făcea sănătos, ori de ce boala, era cuprins. Atunci, era acolo ,un om, care era bolnav, de 38 de ani. Pe acesta, vazandu-l zacand si stiind, ca este asa, inca de multa vreme, l-a intrebat, IISUS : voiesti sa te faci sanatos ? Raspuns-a LUI, bolnavul : DOAMNE, nu am pe nimeni, ca sa ma bage in scaldatoare, cand se tulbura apa; asa ca, pana merg eu, altul se pogoara inaintea mea . IISUS, a zis catre el : scoala-te, ia-ti patul tau, si umbla . Si in clipa aceea, s-a facut omul sanatos si , si-a luat patul său, şi umbla. Dar in ziua aceea, era sambata. Deci, ziceau iudeii, catre cel vindecat :este zi de sambata, si nu-ti este iertat, sa iei patul.El le-a raspuns :Cel care, m-a facut sanatos, ACELA, mi-a zis : ia-ti patul tau, si umbla.Ei l-au mintrebat :cine este omul, care ti-a zis : ia-ti patul tau si umbla? Dar cel vindecat, nu stia cine este, căci IISUS, se dăduse la o parte, din mulţimea care era in acel loc. Dupa aceea, IISUS  ,l-a gasit in templu, si i-a zis : iata ca, te-ai facut sanatos ; de acum, sa nu mai pacatuiesti, ca să nu ţi se intâmple şi mai rău. Atunci, omul s-a dus, şi a spus iudeilor, ca IISUS, este cel care, l-a facut pe el ,sanatos.

Dragii mei, nu pierdeti, aceasta SFANTA SI DUMNEZEIASCA EVANGHELIE, stand acasa, in fotoliu, la tv, ;ci mergeti cu toata fiinta voastra, la SFANTA BISERICA, unde, purtata pe maini, in mod nevazut, de INGERII DOMNULUI, se va citi, de catre PREOT, iar TAINA SFINTEI EVANGHELII, vă va umple, de bucurie si de lumina, sufletul si inima.
Mergeti cu totii, oriunde vă veti afla, in orice colţ al lumii, mergeti la SFANTA BISERICA, căci, acolo, este mantuirea sufletului nostru. Cei care nu puteţi, sau nu aveţi unde merge, rugaţi-va acasa, sau la serviciu, in gand, sau cu soapte, cu inima si sufletul, si veti simti ,ajutorul si dragostea, lui DUMNEZEU si a MAICII DOMNULUI.   DUMNEZEU SI MAICA DOMNULUI, SI SFINTII SĂI, SĂ VA BINECUVINTEZE, PE VOI TOTI, SI PE TOTI CEI DRAGI VOUA !
                                     Cu dragoste si pretuire,
                                                                        Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu