joi, 9 mai 2013

VINERI 10 MAI 2013 , SFANTA SI MAREA SARBATOARE , A IZVORULUI TAMADUIRII !

    HRISTOS  A  INVIAT , FRATILOR !
                                    MÂINE , 10  MAI  2013  , SFANTA  SI  MAREA  SARBATOARE...  IZVORUL  TAMADUIRII  !

Aceasta, MARE SARBATOARE, A IZVORULUI TAMADUIRII, este inchinata, MAICII DOMNULUI ,si arata , rolul PREA CURATEI ,FECIOAREI MARIA, in lucrarea , mantuirii oamenilor !
            Numele de IZVORUL TAMADUIRII, ne aminteste, de o serie de MINUNI, savarsite, la UN IZVOR, aflat in apropierea, CONSTANTINOPOLULUI .
Aici, potrivit ,TRADITIEI,  Leon cel Mare, cu putin inainte, de a deveni Imparat, se plimba, printr-o padure, din apropierea ,CONSTANTINOPOLULUI, .
Mergand, Leon, prin padure, intalneste, UN BATRAN, ORB, care , îi cere apa, si il roaga, ca sa-l duca ,la Cetate.
Leon, cauta prin padure, vreun izvor, dar nu gasise, si cauta sa sape, prin pamant,ca poate, o da de apa. Dar, aude GLASUL MAICII DOMNULUI,  care ,il striga ,pe nume, si îi spune asa:

                      "LEON , NU ESTE NEVOIE, SA TE OSTENESTI, CĂCI ,APA , ESTE APROAPE !
                       PATRUNDE, LEONE , IN ADANCUL PADURII, SI LUAND  CU  MAINILE TALE, APA TULBURE, POTOLESTE, SETEA ORBULUI, SI UNGE ,OCHII  LUI , INTUNECATI "!

Leon, a facut intocmai, cum i-a poruncit MAICA DOMNULUI, iar batranul orb, nu mai era orb, APA de la IZVORUL din padure, era APA VIE, APA FACATOARE DE MINUNI.
Batranul, si-a recapatat vederea, si a plecat singur, spre Cetate.
Dupa ce, a ajuns IMPARAT, LEON, a construit, O BISERICA, langa acel IZVOR, cu APA VIE,
In anii, 527 - 565, IMPARATUL JUSTINIAN, era grav bolnav, si i s-a adus, APA DE LA IZVORUL TAMADUIRII, si a baut din ea, si s-a facut bine.
Imparatul JUSTINIAN, ca drept multumire, a construit, O BISERICA si mai mare, dar care, a fost distrusa de turci, in anul 1453.
              Fratilor, sa mergem si noi, la SFANTA BISERICA, si sa luam, SFANTA AGHIAZMA, care se face in aceasta MARE ZI, a IZVORULUI TAMADUIRII, si sa bem, zilnic, din SFANTA AGHIAZMA, ca sa ne vindecam, si trupul si sufletul.
                               Cu dragoste,
                                                    Maria
                        

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu