vineri, 17 mai 2013

DUMINICA ,19 MAI 2013 , LA SFANTA SI DUMNEZEIASCA EVANGHELIE ! IOSIF DIN ARIMATEIA ,VINE LA PILAT, SI CERE TRUPUL LUI IISUS !

                                         DUMINICA ,A TREIA,DUPA PASTI, A MIRONOSITELOR !
                                                             HRISTOS  A  INVIAT , FRATILOR !
                     
Dragii mei ! Imi doresc ca ,la fiecare SFANTA SARBATOARE, sa va bucur, scriind aici, despre SFANTA SI DUMNEZEIASCA EVANGHELIE, care se va citi, la SFANTA SI DUMNEZEIASCA LITURGHIE.
De ce fac aceasta ? In primul rand, ca sa va conving, sa mergeti, cat mai des, la SFANTA BISERICA, oriunde, va veti afla, si apoi, dar nu in cele din urma, pentru toti cei care, nu puteti merge la SFANTA BISERICA, sau nu aveti unde, .Si atunci, cred eu, ca va veti bucura, citind pe BLOG, despre SFANTA EVANGHELIE, care s-a citit, si veti fi la zi, si cu SFINTELE SARBATORI, din Romania.
Deci, duminica ,19 mai 2013, SFANTA EVANGHELIE, ne spune ca, a venit la PILAT, un sfetnic, cu bun nume, si anume, IOSIF din ARIMATEIA, si i-a cerut, TRUPUL LUI IISUS.
Pilat insa, s-a mirat foarte tare, cand a auzit ca, IISUS, murise, asa de repede.,si l-a chemat pe sutas, ca sa se convinga. Apoi, PILAT, a daruit, TRUPUL lui IISUS, lui IOSIF din ARIMATEIA.
IOSIF, a cumparat ,GIULGIU, de in, si L-a pogorat ,pe IISUS ,de pe CRUCE,  L-a infasurat in Giulgiu, si L-a pus intr-un Mormant, sapat in stanca.,dupa care, a pravalit O PIATRA, la usa Mormantului.
Iar, MARIA -MAGDALENA si MARIA lui IOSIE, priveau,unde L-au pus.
Dupa ce a trecut, ziua Sambetei, MIRONOSITELE, MARIA MAGDALENA, MARIA, mama lui Iacob si SALOMEEA, au cumparat MIRESME, si au mers dis-de-dimineata,in prima zi a saptamanii, la MORMANT, ca sa unga, TRUPUL lui IISUS. ,si ziceau una catre alta :
                "CINE ,NE VA PRAVALI, NOUA PIATRA, DE LA USA, MORMANTULUI ?
Dar, ridicandu-si ele ochii, au vazut ca PIATRA, de la usa Mormantului, era data la o parte. Si au intrat in Mormant, si au vazut, UN TANAR, in vesmant alb, sezand in partea dreapta.,si s-au inspaimantat.
Acest TANAR,era UN INGER al DOMNULUI , care le-a spus :
                                 "NU VA INSPAIMANTATI !
                                  CAUTATI PE IISUS, NAZARINEANUL, CEL RASTIGNIT ? A INVIAT ! NU ESTE AICI ! IATA LOCUL, UNDE-L PUSESERA !
                                   CI, DUCETI-VA , DE SPUNETI  UCENICILOR  LUI, SI LUI PETRU, CA EL, MERGE IN GALILEIA, INAINTE DE VOI !
                                  ACOLO, IL VETI  VEDEA, DUPA CUM, V-A SPUS VOUA !

Dar ele, iesind din Mormant, erau cuprinse de cutremur, si de spaima, si au fugit de acolo, si n-au spus nimanui nimic, caci, se temeau.
Dragii mei, noi sa nu ne temem ! Sa spunem, tuturor, cu dragoste, ca DUMNEZEU EXISTA, ca IISUS, A PATIMIT ,pentru noi, si ca MAICA,PURUREA FECIOARA MARIA, a suferit, nespus de mult, vazandu-SI ,FIUL MULT PREA IUBIT, RASTIGNIT, PE SFANTA CRUCE !
                                 Cu dragoste si pretuire,
                                                                    Maria

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu