luni, 10 martie 2014

ŞI CUTREMURUL A AVUT LOC , DUPĂ DOAR 6 ZILE !!!

ultimele stiri
«
»

Cutremur cu magnitudinea de 6.9. Seismul a avut loc in largul coastelor statului american California

cutremur

Coasta nordica a statului american California a fost lovita de un cutremur, luni dimineata. Seismul a avut loc in largul coastelor nordice ale Californiei, a anuntat Institutul american de geofizica USGS, relateaza AFP, citata de Mediafax.

Conform sursei citate, cutremurul s-a produs la ora 5.18 GMT (7.18, ora Romaniei), iar epicentrul s-a situat la 77 de kilometri vest-nord-vest de orasul Ferndale si la o adancime de sapte kilometri, a precizat USGS.
Centrul de avertizare impotriva tsunami-urilor din Pacific a emis o notificare despre producerea seismului, dar nu a dat nicio avertizare legata de un posibil val seismic.
Biroul Serifului din regiunea Humboldt, cea mai apropiata de epicentrul cutremurului, a declarat ca nu a primit apeluri in legatura cu pagube sau victime ale seismului.
Jana Pursley, geofizician in cadrul Centrului National de informare despre Cutremure, din Statele Unite, a declarat era putin probabil ca seismul ca se soldeze cu pagube sau cu victime, bazandu-se pe istoricul seismic al zonei.
Cutremurele sunt obisnuite in zona orasului Eureka, din California, Un alt seism, cu magnitudinea de 5,6, a avut loc in zona in 2012, fara a produce victime sau pagube materiale.
USGS preconizeaza ca o posibila replica de magnitudinea 5, cu o probabilitate de 90%, "puternica si susceptibila sa provoace pagube" in urmatoarele sapte zile, adaygand ca exista o probabilitate slaba (de 5-10%) sa aiba loc un cutremur identic sau mai puternic.
In cursul saptamanii ar putea sa aiba loc aproximativ 300 de replici de slaba intensitate. O serie de replici, majoritatea cu magnitudinea cuprinsa intre trei si 3,5, dar si una de 4,6, au fost inregistrate la o ora de la primul seism, a precizat USGS.

P.S.  DORESC  SĂ  VĂ  ASIGUR  CĂ ,ÎN ROMÂNIA 

 ÎN  ANUL  2014 , NU VA AVEA LOC NICIUN  

CUTREMUR DEVASTATOR, AŞA  CUM SE

SPUNE  PRIN MASS-MEDIA ! 

Vor fi CUTREMURE mai dese dar,

 fară pierderi  vieţi  omeneşti !

                        Cu dragoste, Maria.




Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu