vineri, 19 februarie 2021

CEL CE NU VREA SA MUNCEASCA,NICI SA NU MANANCE !

 

„Cel ce nu vrea să lucreze, acela nici să nu mănânce”

         .

                   18 Februarie 2021,ora 5,11 !

                                 Dragii mei,

În aceasta dimineata,m-a trezit un glas de femeie care spunea asa:
              "Nu am ce sa-i dau de mancare,ca nu munceste nicaieri!"
Si vad o femeie trista care priveste la barbatul tolanit in pat ,si care barbat cerea de mancare.
Atunci dragii mei,se aude glas care rasuna si in Cer si pe pamant asa:
           
          "Cel ce nu vrea sa lucreze, nici sa nu mănânce !"
Era Insusi glasul Mantuitorului nostru Iisus Hristos,care a vazut si- a auzit necazul acelei femei, si-atunci a grait din Cer asa:
   "Cel ce nu vrea sa lucreze, nici sa nu mănânce !"
Da,dragilor,IISUS a grait un MARE si sfant ADEVAR,ceea ce ste foarte valabil si in zilele noastre.
Câti semeni de-ai nostri sunt buni de munca,dar prefera sa -si castige existenta prin metode mai putin ortodoxe.
Dar iata Sfanta Evanghelie:

Epistola a doua către Tesaloniceni a Sfântului Apostol Pavel

Capitolul 3
1.În sfârşit, fraţilor, rugaţi-vă pentru noi, ca cuvântul Domnului să se răspândească şi să se preamărească, ca şi la voi,
2.Şi ca să ne izbăvim de oamenii cei nesocotiţi şi vicleni. Căci credinţa nu este a tuturor;
3.Dar credincios este Domnul, Care vă va întări şi vă va păzi de cel viclean.
4.Despre voi, încredinţaţi suntem în Domnul, că cele ce vă poruncim, voi le faceţi şi le veţi face.
5.Iar Domnul să îndrepteze inimile voastre spre dragostea lui Dumnezeu şi spre răbdarea lui Hristos!
6.Fraţilor, vă poruncim în numele Domnului nostru Iisus Hristos, să vă feriţi de orice frate care umblă fără rânduială şi nu după predania pe care aţi primit-o de la noi.
7.Căci voi înşivă ştiţi cum trebuie să vă asemănaţi nouă, că noi n-am umblat fără rânduială între voi,
8.Nici n-am mâncat de la cineva pâine în dar, ci, cu muncă şi cu trudă, am lucrat noaptea şi ziua, ca să nu împovărăm pe nimeni dintre voi.
9.Nu doar că n-avem putere, ci ca să ne dăm pe noi înşine pildă vouă, spre a ne urma.
10.Căci şi când ne aflam la voi, v-am dat porunca aceasta: dacă cineva nu vrea să lucreze, acela nici să nu mănânce.
11.Pentru că auzim că unii de la voi umblă fără rânduială, nelucrând nimic, ci iscodind.
12.Dar unora ca aceştia le poruncim şi-i rugăm, în Domnul Iisus Hristos, ca să muncească în linişte şi să-şi mănânce pâinea lor.
13.Iar voi, fraţilor, nu pregetaţi să faceţi ce e bine.
14.Şi dacă vreunul nu ascultă de cuvântul nostru prin epistolă, pe acela să-l însemnaţi şi să nu mai aveţi cu el nici un amestec, ca să-i fie ruşine.
15.Dar să nu-l socotiţi ca pe un vrăjmaş, ci povăţuiţi-l ca pe un frate.
16.Şi Însuşi Domnul păcii să vă dăruiască vouă pace totdeauna şi în tot chipul! Domnul fie cu voi cu toţi!
17.Salutarea cu mâna mea - a lui Pavel; acesta este semnul meu în orice scrisoare. Aşa scriu.
18.Harul Domnului nostru Iisus Hristos cu voi cu toţi! Amin.

14 comentarii:

  1. Poate ca nu e vb doar de un caz unul extrem cu foamete ci de mai multe in care multi romani prefera sa traiasca din ajutoare sociale pe motiv ca munca e grea si ca le-ar ajunge cit e pe ideea ca nu mor de foame. Raspuns dat in multe cazuri investitorilor care au vrut sa investrasca in sectii de productie procesare colectare lucru manual etc in satele mari cu somaj ridicat incit au fost nevoiti sa renunte din lipsa de forta de munca suficienta. Dar tot acesti asistati direct interesati sa voteze cu primarul si cu partidul primarului sa nu piarda ajutorul din pixul primarului tot ei sint nemultumiti contra politicienilor pe motiv ca nu fac invedtitii nu dezvolta tara ..ca sa ce ? Sa le dea lor ajutoare mai mari desigur ca sa nu fie nevoiti sa lucreze nici macar cu ziua la vecini.
    Asa incit raman vii livezi neculese pasuni necosite teren necultivat nesemanat buruieni si tortel saracie si emigrarea celor harnivi dar aici bodegile televizorul si serpentina de tuica nu se racesc uneori nici noaptea .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La cei din frunthe kare se ruph de munka mai haless noaptea ku salarii preasimtite nu avem cuvinte de la Iisus? La vaccin dracesc iarasi nu.Minai pubertul are solutii.

      Ștergere
  2. Mi se pare corect doamna Maria.
    Adevar grăiește Dumnezeu.
    O zi binecuvântată tuturor
    BUNUL Dumnezeu și Maica Domnului să fie cu noi cu toți.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum sunt multe cazuri - vor sa munceasca, dar nu au unde. A se vedea minerii care impart o singura eugenie la o familie de 5 persoane!!!!

      Ștergere
  3. O hirtie a lui Citu prevede o reducere cu 21 procente a posturilor de bugetari in timp ce dinainte somajul era deja crescut la 5 procente iar sectorul HORECA scitie si el,pensi si salarii blocate si sporurile blocate.'Traiasca' Dictatorul Iohannis.-craciun

    RăspundețiȘtergere
  4. pt Masinca -nu mi se pare corect ca sunt oameni cu handicap sau bolnavi care vor sa munceasca si nu pot-EI TREBUIE SA NU MANANCE?!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Acum sunt multe cazuri - vor sa munceasca, dar nu au unde. A se vedea minerii care impart o singura eugenie la o familie de 5 persoane!!!!

      Ștergere
  5. Toate aceste lucruri este de la Adam si Eva pentru ca Nimeni nu este perfect din cauza asta oamenii au fost inselati de necuratul si suntem pusi la mari incercari.

    RăspundețiȘtergere
  6. Freamata Valea Jiului,minerii in greva pentru ca nu si-au primit salariile si tremura de frig pentru ca centrala de la Paroseni e oprita de mult ,in timp ce Romania importa prin portul Constanta carbune radioactiv din Polonia.-craciun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Si amaratii aia vor sa munceasca, dar nu au unde sau nu primesc salariile pentru munca lor cu sudoare si efort supraomenesc.

      Ștergere
  7. Pe vremea comunismului Ceaușescu va mai dădea o pâine,o casa,un loc de muncă acum cine că va da 1 leu degeaba din partea statului?Cine va zice că îi pasă sau cine va zice că puterea aparține poporului și poporul ii e stăpân așa c zicea Ceaușescu?Acum va dura toți,cu nesimțire și vouă nu va dau nici 50 de bani insa ați vrut capitalism și democrație?Asta aveți acum.Va place?Cred că nu..

    RăspundețiȘtergere
  8. SALARIILE MIZERE ȘI PATRONII HOȚI ȘI BORFASI INCLUSIV GAȘCA DE TRĂDĂTORI SECURISTI, JUSTIȚIE,POLITICIENI ȘI ARMATĂ....ROMÂNIA DECIMATĂ DE ELITA DOCTORILOR BIȘNITARI ȘI JIGODII ANTIUMANE...PENTRU ASTA AU MURIT GENERATII DE ROMÂNI ÎN IDEALUL LOR DE INDEPENDENTA ȘI PATROTISM.

    RăspundețiȘtergere
  9. 'Este bine' spunea Iohannis cind i-a marit dintrodata salarul de trei ori si mai spunea ca el nu se va opune niciodata cresterii salariilor iar acum da ordine lui Citu sa taie tot.
    Sosoaca sune acum in Valea Jiului'Romanii trebue sa iese in strada pentru guvernul fascist de vinzatori si tradatori care au distrus tara din interior.' ea le-a vorbit de inventia romaneaca de piroliza de gazeificare a carbunilor si gunoaielor care ar face rentabile toate minele din Romania dar nu-i intereseaza pe ministii lui'Cutu-Cutu' carora le e frica sa vina in Valea Jiului ca si Presedintelui,''politrucii de la guvernare''.
    'Acum mor oameni cu zile,aici trebuiau sa fie ambulantele nemernicului Arafat,ce sintem noi animalele lor???'
    ''Astia nu sunt hoti, sunt PRADUITORI,care trebuie dusi la canal pina mor'
    ''Romania Trezestete,Romania Trezeste-te,..Nu Cedati ca isi bat joc de voi de 31 de ani''-craciun

    RăspundețiȘtergere
  10. Acum sunt multe cazuri - vor sa munceasca, dar nu au unde. A se vedea minerii care impart o singura eugenie la o familie de 5 persoane!!!! Este saracie mare, iar la altii este atata abundenta, sunt discrepante mari intre clasele sociale din intreaga lume.

    RăspundețiȘtergere