vineri, 19 septembrie 2014

CARDURILE DE SĂNĂTATE ŞI OPINIA BISERICII ORTODOXE ROMÂNE !

                                                               Dragii mei, 

Mergeţi si vă luaţi cu toată încrederea ,CARDURILE  DE  SĂNĂTATE !

Biserica, nu se opune preluarii acestui indispenasabil CARD al anilor 2014, de către credinciosi şi nu numai ! 

Ganditi-va ca totul va deveni foarte simplu, atunci cand vom avea nevoie de ajutor medical.
In acesz CARD, nusta nici Dracul si nici alte duhuri rele! 
In acest CARD, se vor găsi toate datele fiecăruia dintre noi, cu privire la sanatatea noastra.
Daca vom cădea pe strada inconstienti, vom fi dusi la spital, si pe baza actului de identitate ,adica al buletinului ,pe care fiecare trebuie sa-l avem cu noi atunci cand iesim din casă ,se va putea accesa CARDUL  de SANATATE, si vom putea fi salvati la timp.
Haideti sa nu ne intoarcem in Epoca de piatra !
Credinţa noastra, Dragostea noastra pentru HRISTOS DUMNEZEUL nostru, pentru MAICA LUI  DUMNEZEU, nu stă în Cardul de sănătate! 
Dacă acceptam CARDUL de sanatate, nu inseamna ca ne lepadam de IISUS  HRISTOS !
E o mare prostie ceea ce au sustinut si sustin unii Preoti şi Calugari, ca ne lepadam de DUMNEZEU daca acceptam acest Card!
Iisus Hristos ,ne indeamna la bunatate, milă şi dragoste faţă de Aproapele !
Cardul de sănătate, este o necesitate în zilele noastre ! 
                                  Dragilor!  

Să fim buni si milostivi, să iubim Biserica Lui Hristos, sa implinim Poruncile Sale din dragoste şi nu din frica; sa ne iubim Aproapele si să-i dăm din bucăţica noastra de pâine, iar daca are nevoie de un ochi ,si noi vrem sa i-l dam, atunci asa sa fie, ca sa vada si el.
Sa mergem la Sfanta Biserica; sa traim cu inima si cu sufletul Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie; sa ne spovedim, pentru a ne invrednici ca sa primim Sfanta si Dumnezeiasca Împărtăşanie cu Prea Sfant şi Prea Scump Trupul şi Sângele Domnului; să iertăm pe cel care ne-a gresit, si sa si uitam greseala lui asupra noastra!
Şi neapărat sa avem cu noi, in buzunarul nostru Cardul de sănătate!
Avem mare nevoie de el, si acest carton plasticat, datele personale din el, nu -L va convinge pe DUMNEZEU ca să ne iubească mai puţin!
Să fim adevărati crestini, si sa nu ne lăsam păcăliti de gurile rele, ca sa nu ne luam CARDUL.
Este ca si cum ne-ar spune ca sa nu acceptam ajutorul medical, pentru a supravieţui !
DUMNEZEU i-a înţelepţit pe doctori, pentru ca noi sa putem supravieţui, si sa ne ajutam unii pe altii, sa ne iubim unii pe altii! 
                                               Cu dragoste, Maria



                                               Cardul european de asigurat
              
  • Cardul național de sănătate, refuzat din motive RELIGIOASE
Cardul național de sănătate, refuzat din motive RELIGIOASE
Reprezentanții Bisericii Ortodoxe Române spun că nu se opun documentului, la fel cum nu se opun nici transplantului ori transfuziei de sânge
Câteva sute de carduri naționale de sănătate au fost distribuite în Vrancea. 150 dintre acestea au și devenit funcționale, fiind distribuite vrâncenilor dependenți de dializă, celelalte urmând a fi activate. Cardurile au devenit funcționale după ce au fost inițializate de medicii de la Centrul de Nefrologie şi Dializă IHS (International Healthcare Systems) Focşani.
Reprezentanții Casei de Asigurări de Sănătate (CAS) Vrancea spun că trei persoane au refuzat să primească aceste carduri, invocând motive… religioase. Pe site-ul www.petitieonline.com, zeci de vrânceni au semnat o petiție, potrivit căreia nu sunt de acord cu emiterea cardului de sănătate. În documentul numit „Petiţie împotriva cardului naţional de sănătate cu cip” se arată că „... din motive bazate în principal pe libertatea credinţelor religioase, pe libertatea gândirii şi a opiniilor şi pe libertatea conştiinţei (drepturi fundamentale care nu pot fi îngrădite sub nicio formă), precum şi din dorinţa de a mi se respecta dreptul la viaţa intimă şi privată, (toate fiind drepturi fundamentale garantate prin Constituţia României), vă aduc la cunoştinţă faptul că nu doresc să primesc un card electronic de sănătate, cu cip, ca dovadă de asigurat şi nu doresc să mi se întocmească un dosar electronic, cerând dreptul la alternativă (document non-electronic), pentru a beneficia în continuare de serviciile medicale garantate prin lege. (...) Alternativa pe care o solicit este să pot face dovada plăţii contribuţiei la fond cu adeverinţă eliberată de Casa de Asigurări, ca şi până acum, sau să mi se ofere o variantă în care nici nu-mi este atribuit numelui un număr şi nici nu mi se oferă un document cu cip cu care să mă identific”, scriu oamenii în petiţie. 

     Biserica Ortodoxă Română este de acord  

Cu toate acestea, preoții susțin că Biserica Ortodoxă Română nu este împotriva acestui card. „Biserica Ortodoxă Română nu este împotriva acestui card de sănătate. Nu avem nimic împotriva utilizării și implementării lui. Cred că aceste persoane fac parte din anumite secte”, a spus preotul Valeriu Balica, protoiereul Protoieriei I Focşani. 
Un alt preot spune că Biserica Ortodoxă Română susține acest card, cum susține și transplantul de organe sau transfuzia de sânge. „Așa cum buletinul de identitate și pașaportul sunt documente de care omul se folosește, așa și cardul național de sănătate este un document care îl ajută pe om la menținerea sănătății. Biserica nu a fost niciodată împotriva tehnicii, mai ales când este vorba de darul sfânt al vieții. Biserica Ortodoxă nu poate fi împotriva unui document care îi ajută pe oameni în acest sens. Biserica Ortodoxă Română nu a fost niciodată fundamentalistă, așa cum sunt unele secte ce se vor creștine și care refuză folosirea tehnicii, cum ar fi tranplantul de organe și transfuzia de sânge”, ne-a declarat părintele Florentin Răuță, de la Catedrala Ortodoxă „Nașterea Maicii Domnului și Sfânta Cuvioasă Parascheva” din Focșani. 





    Restul cardurilor, distribuite până la finele anului 

Cei 210 bolnavi dependenți de dializă sunt incluși într-un program pilot de implementare a cardului național de sănătate, program derulat la nivel național. Reprezentanții CAS Vrancea spun că prin intermediul acestui card, o persoană își poate dovedi calitatea de asigurat. „Cardul naţional de sănătate reprezintă modalitatea prin care o persoană poate fi identificată ca fiind asigurată în sistemul naţional al asigurărilor sociale de sănătate şi-i confirmă dreptul la servicii medicale. Pe card sunt inscripţionate datele de identificare a persoanei şi, pentru a deveni funcţional, el trebuie activat. Pentru aceasta, medicul va solicita personalizarea pinului (codului) de acces format din 4 cifre. Pacientul va tasta personal pinul ori de câte ori va solicita un serviciu medical sau eliberarea de medicamente”, ne-a declarat Iustina Papuc, purtătorul de cuvânt al CAS Vrancea. 
Cardurile vor ajunge la restul vrâncenilor până la sfârșitul anului, prin poștă. Postașii vor trece pe la domiciliul fiecărui asigurat, chiar și de două ori dacă este cazul, pentru a le preda personal documentul, iar în cazul în care proprietarul nu va fi găsit la domiciliu de două ori, actul va fi returnat casei de asigurări de sănătate în raza căreia se află locuința acestuia, de unde poate fi ridicat de deţinători.
Dintre cei 293 de mii de asigurați din județ, vor primi card peste 200 de mii de vrânceni, restul fiind persoane cu vârsta cuprinsă între 0 şi 18 ani. „Medicul este singurul care poate inscripţiona cadrul de sănătate cu datele medicale, în baza acordului exprimat în scris de către pacient sau, după caz, de aparţinătorul legal/ împuternicitul legal (grupa sanguină şi Rh-ul; boli cu risc vital; boli cronice; donator de organe). Odată exprimat acordul scris, datele vor fi actualizate de către medicul de familie, la fiecare vizită. În situaţia în care pacientul doreşte să schimbe oricare dintre opţiunile de mai sus, va trebui să se adreseze medicului de familie. Este obligatoriu ca de fiecare dată când un pacient merge la un medic din sistemul public de sănătate să prezinte cardul naţional de sănătate. În caz contrar, nu va putea primi serviciile medicale plătite de CNAS, cu excepţia urgenţelor medico-chirurgicale”,

7 comentarii:

  1. Faptul ca biserica nu se opune nu inseamna ca sunt in regula;nici la transplant nu e totul in regula.Oricum, marii duhovnici, pe care onorata administratie bisericeasca refuza sa ii bage in seama, nu erau deloc fericiti cu asta.

    RăspundețiȘtergere
  2. E o surpriza pentru mine.Nu ma asteptam la un asemenea indemn din partea dvs.!
    Va respect prea mult ca sa comentez!
    Vom lua toate aceste acte biometrice,ca nu avem incotro (cei mai multi dintre noi),dar...vorba Anonimului dinaintea mea...NU E-N REGULA !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Va asigur ca nu vom pacatui daca vom lua CARDURILE de Sanatate ! Nu ne vom lepada de HRISTOS!
      Nu se va întâmpla nimic rău nimanui, daca va merge si va lua CARDURILE de Sanatate. Mergeti dragilor si va luati CARDURILE, si nu mai plecati urechea la toate vorbele rautacioase ,care ne trag inapoi cu 100 de ani! Cu dragoste, Maria.

      Ștergere
  3. Nu, sigur ca nu vom pacatui; inca nu este cip-ul pus pe mana sub piele, desi se practica acum in SUA. Este doar inca un pas mic spre acest cip. Cand m-am referit la marii duhovnici, nu m-am gandit la cei care exagereaza, ci la cei care au vazut mai departe ce se va intampla (Par. Arsenie Boca, par. Iustin Pirvu). Exista acum in toata lumea o miscare puternica ce demonstreaza cu fapte cum merg lucrurile si ce departe a ajuns manipularea creierului uman prin tot felul de mijloace, inclusiv prin cip. Alaturi de dezvoltarea fara precedent a Satanismului, care a devenit oficial tot in SUA si acum se va oficia cu mii de oameni, in pofida opozitiei bisericilor si a oamenilor de buna credinta, o liturghie neagra. Exista deja o statuie uriasa a lui Satan. Omul trebuie sa stie ce se intampla in aceasta lume, pentru ca toate sunt legate si toti acesti pasi aparent mici, ne indreapta fortat spre o mare tragedie spirituala.

    RăspundețiȘtergere
  4. Foarte multa dreptate are... Anonimul dinaintea mea!

    RăspundețiȘtergere
  5. Toate lucrurile diabolice sunt prezentate ca fiind spre binele nostru .... ca doar nu or fi fraieri sa zica adevarul.
    Inca un pas mic spre controlul totalitar.

    RăspundețiȘtergere
  6. Oare cine poate spune dacă cardul e bun sau rău?
    Ne dăm mereu cu părerea dar adevărul e cunoscut de cei care sunt curați la minte şi la suflet..
    Trăim mereu o înşelare dar trebue să ne dăm seama de ea la vreme şi să o demascăm cu ajutorul lui Dumnezeu..

    RăspundețiȘtergere