miercuri, 3 octombrie 2018

DEUTERONOMUL ,A DOUA LEGE SAU A CINCEA CARTE A LUI MOISE !


                         Noapte de 1 -2 Octombrie 2018,ora 1,44 !

                                        Dragii mei,

În aceasta noapte ma trezeste un glas care, spune cu fermitate asa:

                    "Deuteronom!
                Sursa este, Deuteronomienii !
            Iar Sursa despre care am vorbit,este                                              HRISTOS !"
Clipă în care,am in faţa ochilor inchisi o lumina alba si stralucitoare,pe care scria cu litere albastre asa:

                    Deuteronom - Iisus Hristos !"

Dragii mei,nu-i deloc intamplator ca IISUS HRISTOS MANTUITORUL nostru drag si prea scump sufletului nostru,ne-a reamintit in aceste zile incrancenate ,de a cincea CARTE a LUI MOISE ,a cincea CARTE si ultima care, a alcatuit SFANTA BIBLIE.
Iata:

"Deuteronomul este cea de a cincea carte din Pentateucul lui Moise. Aceste cinci carti, numite de evrei si Tora, alcatuiesc o veritabila Biblie în miniatura, în ele vedem succesiv, ruina, rascumpararea si readucerea omului în partasie cu Dumnezeu, apoi calauzirea divina si dragostea lui Dumnezeu care reuseste mereu sa ne scoata la capat. ªi tot în ele capatam o revelatie progresiva treptata a lui Dumnezeu catre oameni.

Dar iata ce este DEUTERONOMUL:
Citez:
Deuteronomul este a cincea şi ultima carte a Pentateuhului. Ea cuprinde trei cuvântări ale lui Moise în care sunt reamintite binefacerile respectării Legii şi blestemele în caz contrar şi este repetată sumar legea însăşi. Cartea mai cuprinde şi un adaos istoric (cap31-34), scris de un alt autor, în care este istorisită şi moartea lui Moise. Deuteronomul cuprinde dispoziţii referitoare la regimul împăratului, al judecătorilor, al preoţilor şi leviţilor, al militarilor, al sclavilor. Mai sunt amintite diverse aspecte legate de căsătorie, sunt detaliate unele prescripţii alimentare. Sunt atinse diverse teme precum unele virtuţi (în special înţelepciuneaiubirea de Dumnezeu, iertareamila cu precădere pentru orfani, văduve, străini, săraci, dreptatea, veghea), păcate (în special mărturia mincinoasăînchinarea la dumnezei străini , desfrânareanepăsareamândria), este detaliată venirea lui Iisus ca prooroc aparte. Este reamintit Decalogul, căruia i se îmbogăţeşte contextul şi sunt tratate aspecte generale legate de legile Domnului. Este întregit portretul lui Moise.

Acestea sunt cuvintele pe care le-a grăit Moise la tot Israelul peste Iordan, în pustiul Arabah, din faţa Sufei, între Paran, Tofel, Laban, Haşerot şi Di-Zahab,. 2.

Capitolul urmator

Deuteronomul (A doua lege) 1

1. Iata cuvintele pe care le-a spus Moise intregului Israel, dincoace de Iordan, in pustiu, intr-o campie, fata in fata cu Suf, intre Paran, Tofel, Laban, Haterot si Di-Zahab.
2. (De la Horeb pana la Cades-Barnea, pe drumul care duce la muntele Seir, este o departare de unsprezece zile).
3. In al patruzecilea an, in luna a unsprezecea, in ziua intai a lunii, Moise a vorbit copiilor lui Israel si le-a spus tot ce-i poruncise Domnul sa le spuna.
4. Aceasta era dupa ce a batut pe Sihon, imparatul amoritilor, care locuia la Hesbon, si pe Og, imparatul Basanului, care locuia la Astarot si la Edrei.
5. Dincoace de Iordan, in tara Moabului, Moise a inceput sa lamureasca Legea aceasta si a zis:
6. "Domnul, Dumnezeul nostru, ne-a vorbit la Horeb, zicand: "Ati locuit destula vreme pe muntele acesta.
7. Intoarceti-va si plecati; duceti-va la muntele amoritilor si in toate imprejurimile: in campie, pe munte, in vale, in partea de miazazi, pe tarmul marii, in tara canaanitilor si in Liban, pana la raul cel mare, raul Eufrat.
8. Vedeti, v-am pus tara inainte; intrati si luati in stapanire tara pe care Domnul a jurat parintilor vostri, Avraam, Isaac si Iacov, ca o va da lor si semintei lor dupa ei."
9. In vremea aceea, v-am spus: "Eu nu va pot purta singur.
10. Domnul Dumnezeul vostru v-a inmultit, si azi sunteti foarte multi la numar, ca stelele cerului.
11. Domnul Dumnezeul parintilor vostri sa va mareasca de o mie de ori pe atat si sa va binecuvanteze, dupa cum a fagaduit!
12. Cum as putea sa port eu singur pricinile voastre, povara voastra si certurile voastre?
13. Luati din semintiile voastre niste barbati intelepti, priceputi si cunoscuti, si-i voi pune in fruntea voastra."
14. Voi mi-ati raspuns si ati zis: "Ceea ce spui tu sa facem este un lucru bun."
15. Am luat atunci pe capeteniile semintiilor voastre, barbati intelepti si cunoscuti, si i-am pus in fruntea voastra drept capetenii peste o mie, capetenii peste o suta, capetenii peste cincizeci si capetenii peste zece, ca dregatori in semintiile voastre.
16. Am dat, in acelasi timp, urmatoarea porunca judecatorilor vostri: "Sa ascultati pe fratii vostri si sa judecati dupa dreptate neintelegerile fiecaruia cu fratele lui sau cu strainul.
17. Sa nu cautati la fata oamenilor in judecatile voastre; sa ascultati pe cel mic ca si pe cel mare; sa nu va temeti de nimeni, caci Dumnezeu e Cel care face dreptate. Si cand veti gasi o pricina prea grea, s-o aduceti inaintea mea, ca s-o aud."
18. Asa v-am poruncit, in vremea aceea, tot ce aveati de facut.
19. Am plecat din Horeb si am strabatut tot pustiul acela mare si grozav pe care l-ati vazut; am luat drumul care duce pe muntele amoritilor, cum ne poruncise Domnul Dumnezeul nostru, si am ajuns la Cades-Barnea.
20. Si eu v-am zis: "Ati ajuns la muntele amoritilor, pe care ni-l da Domnul Dumnezeul nostru.
21. Iata ca Domnul Dumnezeul tau iti pune tara inainte; suie-te, ia-o in stapanire, cum ti-a spus Domnul Dumnezeul parintilor tai; nu te teme si nu te inspaimanta."
22. Voi v-ati apropiat cu totii de mine si ati zis: "Sa trimitem niste oameni inaintea noastra, ca sa iscodeasca tara si sa ne aduca raspuns cu privire la drumul pe care ne vom sui in ea si asupra cetatilor in care vom ajunge."
23. Parerea aceasta mi s-a parut buna; si am luat doisprezece oameni dintre voi, cate un om de fiecare semintie.
24. Ei au plecat, au trecut muntele si au ajuns pana la valea Escol si au iscodit tara.
25. Au luat in maini din roadele tarii si ni le-au adus; ne-au facut o dare de seama si au zis: "Buna tara ne da Domnul Dumnezeul nostru."
26. Dar voi n-ati vrut sa va suiti in ea si v-ati razvratit impotriva poruncii Domnului Dumnezeului vostru.
27. Ati cartit in corturile voastre si ati zis: "Pentru ca ne uraste, de aceea ne-a scos Domnul din tara Egiptului, ca sa ne dea in mainile amoritilor si sa ne nimiceasca.
28. Unde sa ne suim? Fratii nostri ne-au inmuiat inima, zicand: "Poporul acela este un popor mai mare si mai inalt la statura decat noi; cetatile sunt mari si intarite pana la cer; ba inca, am vazut acolo si copii de ai lui Anac."
29. Eu v-am zis: "Nu va inspaimantati si nu va fie frica de ei.
30. Domnul Dumnezeul vostru care merge inaintea voastra, Se va lupta El insusi pentru voi, potrivit cu tot ce a facut pentru voi sub ochii vostri in Egipt.
31. Apoi in pustiu, ai vazut ca Domnul Dumnezeul tau te-a purtat cum poarta un om pe fiul sau, pe tot drumul pe care l-ati facut pana la sosirea voastra in locul acesta."
32. Cu toate acestea, voi n-ati avut incredere in Domnul Dumnezeul vostru
33. care mergea inaintea voastra pe drum, ca sa va caute un loc de poposire: noaptea intr-un foc, ca sa va arate drumul pe care trebuia sa mergeti, si ziua intr-un nor.
34. Domnul a auzit glasul cuvintelor voastre. S-a maniat si a jurat, zicand:
35. "Niciunul din barbatii care fac parte din acest neam rau nu va vedea tara aceea buna pe care am jurat ca o voi da parintilor vostri,
36. afara de Caleb, fiul lui Iefune. El o va vedea, si tara in care a mers, o voi da lui si copiilor lui, pentru ca a urmat in totul calea Domnului."
37. Domnul S-a maniat si pe mine, din pricina voastra, si a zis: "Nici tu nu vei intra in ea.
38. Iosua, fiul lui Nun, slujitorul tau, va intra in ea; intareste-l, caci el va pune pe Israel in stapanirea tarii aceleia.
39. Si pruncii vostri, despre care ati zis: "Vor fi de jaf!" si fiii vostri, care nu cunosc azi nici binele nici raul, ei vor intra in ea; da, lor le-o voi da, si ei o vor stapani.
40. Dar voi, intoarceti-va inapoi si plecati in pustiu, inspre Marea Rosie."
41. Voi ati raspuns si mi-ati zis: "Am pacatuit impotriva Domnului; ne vom sui si ne vom bate, cum ne-a poruncit Domnul Dumnezeul nostru." Si v-ati incins fiecare armele si v-ati incumetat sa va suiti pe munte.
42. Domnul mi-a zis: "Spune-le: "Nu va suiti si nu va luptati, caci Eu nu sunt in mijlocul vostru; nu cautati sa fiti batuti de vrajmasii vostri."
43. Eu v-am spus, dar n-ati ascultat; ci v-ati razvratit impotriva poruncii Domnului si v-ati suit semeti pe munte.
44. Atunci amoritii, care locuiesc pe muntele acesta, v-au iesit inainte si v-au urmarit ca albinele; v-au batut din Seir, pana la Horma.
45. La intoarcerea voastra, ati plans inaintea Domnului, dar Domnul nu v-a ascultat glasul si n-a luat aminte la voi.
46. Si asa ati ramas la Cades, unde ati stat multa vreme.
Deuteronomul - A cincea carte a lui Moise
Capitolul 1
1.Acestea sunt cuvintele pe care le-a grăit Moise la tot Israelul peste Iordan, în pustiul Arabah, din faţa Sufei, între Paran, Tofel, Laban, Haşerot şi Di-Zahab,
2.Cale de unsprezece zile de la Horeb, în drumul de la Muntele Seir, către Cadeş-Barnea.
3.În anul al patruzecilea, în luna a unsprezecea, în ziua întâi a lunii acesteia, a grăit Moise tuturor fiilor lui Israel toate cît îi poruncise Domnul pentru ei.
4.După ce a bătut pe Sihon, regele Amoreilor, care locuia în Heşbon, şi pe Og, regele Vasanului, care locuia în Aştarot şi în Edrei, dincolo de Iordan, în pământul Moabului,
5.A început Moise a lămuri legea aceasta şi a zis:
6."Domnul Dumnezeul vostru ne-a grăit nouă pe Horeb şi a zis: Vă ajunge de când locuiţi pe muntele acesta!
7.Întoarceţi-vă şi, pornind la drum, duceţi-vă la muntele Amoreilor şi la toţi vecinii lor din Arabah, din munte, din Şefela şi din Negeb, la malurile mării, în pământul Canaanului, la Liban, şi chiar până la râul cel mare, la fluviul Eufratului.
8.Şi iată, Eu vă dau pământul acesta; mergeţi şi vă luaţi de moştenire pământul pe care Domnul a făgăduit cu jurământ să-l dea părinţilor voştri, lui Avraam şi lui Isaac şi lui Iacov, lor şi urmaşilor lor.
9.În vremea aceea v-am zis: Nu vă mai pot povăţui singur;
10.Domnul Dumnezeul vostru v-a înmulţit şi iată acum sunteţi mulţi la număr, ca stelele cerului.
11.Domnul Dumnezeul părinţilor voştri să vă înmulţească de o mie de ori mai mult decât sunteţi acum şi să vă binecuvânteze, cum v-a făgăduit El!
12.Cum dar voi purta singur greutăţile voastre şi sarcinile voastre şi neînţelegerile dintre voi?
13.Alegeţi-vă din seminţiile voastre bărbaţi înţelepţi, pricepuţi şi încercaţi, şi-i voi pune căpetenii peste voi.
14.Atunci mi-aţi răspuns şi aţi zis: Bun lucru ne porunceşti să facem!
15.Şi am luat dintre voi bărbaţi înţelepţi, pricepuţi şi încercaţi, şi i-am pus povăţuitori peste voi: căpetenii peste mii, peste sute, peste cincizeci, peste zeci şi judecători peste seminţiile voastre.
16.În vremea aceea, am dat poruncă judecătorilor voştri şi am zis: Să ascultaţi pe fraţii voştri şi să judecaţi drept pricina ce ar avea un om atât cu fratele lui, cît şi cu cel străin.
17.Să nu părtiniţi la judecată, ci să ascultaţi şi pe cel mare şi pe cel mic. Să nu vă sfiiţi de la faţa omului, că judecata este a lui Dumnezeu. Iar pricina care va fi grea pentru voi să o aduceţi la mine şi o voi asculta eu.
18.V-am mai dat în vremea aceea porunci pentru toate cele ce trebuie să faceţi.
19.Am plecat apoi de la Horeb, cum ne poruncise Domnul Dumnezeul nostru, şi am străbătut tot pustiul acesta mare şi înfricoşător, pe care l-aţi văzut în drumul spre muntele Amoreilor, şi am ajuns la Cadeş-Barnea.
20.Atunci v-am zis: Iată, aţi ajuns la muntele Amoreilor, pe care Domnul Dumnezeul vostru, îl va da nouă.
21.Iată, Israel, Domnul Dumnezeul tău îţi dă pământul acesta: mergi şi ia-l în stăpânire, cum ţi-a zis Domnul Dumnezeul părinţilor tăi; nu te teme, nici nu te înspăimânta!
22.Iar voi aţi venit cu toţii la mine şi aţi zis: Să trimitem înaintea noastră oameni ca să cerceteze pământul şi să ne aducă ştire despre drumul pe care să mergem şi despre cetăţile la care să ne ducem.
23.Cuvântul acesta mi-a plăcut şi am luat dintre voi doisprezece oameni, câte unul din fiecare seminţie.
24.Aceştia s-au dus şi s-au suit pe munte, au mers până la valea Eşcol, şi au cercetat-o.
25.Au luat din roadele pământului şi ne-au adus nouă; şi ne-au adus şi ştire, spunându-ne: Pământul pe care Domnul Dumnezeul nostru ni-l dă este bun.
26.Voi însă n-aţi vrut să vă duceţi şi v-aţi împotrivit poruncii Domnului Dumnezeului vostru, aţi cârtit în corturile voastre şi aţi zis:
27.Domnul din ură către noi ne-a scos din pământul Egiptului, ca să ne dea în mâinile Amoreilor şi să ne piardă.
28.Încotro să ne ducem? Fraţii noştri ne-au înfricoşat, spunându-ne: "Poporul acela e mai mare, maţ mult şi mai puternic decât noi; cetăţile de acolo sunt mari şi cu întărituri până la cer; şi am mai văzut acolo şi pe fiii lui Enac".
29.Atunci v-am zis: Nu vă înspăimântaţi şi nu vă temeţi de ei.
30.Domnul Dumnezeul vostru merge înaintea voastră şi se va lupta El pentru voi, cum a făcut cu voi şi în Egipt, înaintea ochilor voştri.
31.Şi cum a făcut în pustiul acesta, unde, cum ai văzut tu, Israel, Domnul Dumnezeul tău te-a purtat tot drumul ce l-aţi străbătut până ce aţi sosit la locul acesta, cum poartă un om pe fiul său.
32.Dar voi nici aşa n-aţi crezut pe Domnul Dumnezeul vostru,
33.Care a mers înaintea voastră în călătorie, ca să vă caute loc unde să poposiţi; şi mergea noaptea în foc, ca să vă arate calea pe care să mergeţi, iar ziua în nor.
34.Şi auzind Domnul Dumnezeu cuvintele voastre, S-a mâniat şi S-a jurat, zicând: "Nimeni din oamenii aceştia, din acest neam rău,
35.Nu va vedea pământul cel bun, pe care Eu am jurat să-l dau părinţilor voştri.
36.Numai Caleb, fiul lui Iefone, îl va vedea. Aceluia şi fiilor lui voi da pământul pe care 1-a străbătut el, pentru că acela s-a supus Domnului.
37.Pentru voi s-a mâniat Domnul şi pe mine şi a zis: Nici tu nu vei intra acolo!
38.Iosua, fiul lui Navi, care este cu tine, acela va intra acolo; întăreşte-l pe el, că el va duce pe Israel în moştenirea sa.
39.Copiii voştri, de care voi ziceaţi că vor cădea pradă vrăjmaşilor, şi fiii voştri, care acum nu cunosc nici binele, nici răul, aceia vor intra acolo; lor îl voi da şi ei îl vor moşteni.
40.Iar voi întoarceţi-vă şi vă îndreptaţi spre pustie, pe calea cea către Marea Roşie.
41.Voi însă mi-aţi răspuns atunci şi mi-aţi zis: Am păcătuit înaintea Domnului Dumnezeului nostru! Ne ducem să ne luptăm cum ne-a poruncit Domnul Dumnezeul nostru! Şi v-aţi încins fiecare cu arma sa de luptă şi v-aţi hotărât nebuneşte să vă suiţi pe munte.
42.Iar Domnul mi-a zis: Spune-le: Nu vă suiţi şi nu vă luptaţi, ca să nu vă biruiască vrăjmaşii voştri, că Eu nu sunt în mijlocul vostru.
43.Şi eu v-am spus, dar voi n-aţi ascultat, ci v-aţi împotrivit poruncii Domnului şi, în îndărătnicia voastră, v-aţi suit pe munte.
44.Dar v-a ieşit înainte poporul amoreu care locuia pe muntele acela şi a tăbărât asupra voastră ca albinele şi v-a zdrobit de la Seir până la Horma.
45.Atunci v-aţi întors şi aţi plâns înaintea Domnului, dar Domnul n-a ascultat plângerea voastră şi nu v-a luat în seamă.
46.Şi aţi locuit în Cadeş vreme multă, că multe au fost zilele cît aţi stat acolo".

                                                   Cu dragoste,Maria.

21 de comentarii:

  1. S-ar putea ca primele carti ale Bibliei sa fie copii incomplete ale unor carti mai vechi care sa descrie ce a inteles omul din acestea.
    Om care sa fi fost adus de pe alta planeta ca Marte ajunsa la o catastrofa fie data de centura de asteroizi din apropiere sau/si un razboi catastrofal dat de divergentele OMULUI, spre care se indreapta si Pamintul acum.
    Omul ar putea fi un urmas direct venit de pe planeta vecina unde atmosfera bogata in bioxid de carbom pe care o respira sa fi dat mai putini radicali liberi decit oxigenul de pe Pamint,cea ce le permitea conform Bibliei sa traiasca sute de ani,iar gravitatia mica le permitea o inaltime de 2-3 metri asemenea uriasilor din Biblie dar descoperiti si pe Tera.
    Ultimul gasit la noi intr-o mina de aur din Apuseni, a fost confiscat si dus in Rusia de KGB-isti prin anii 50.
    In aceasta varianta ar fi putut ca EDENUL din BIBLIE sa nu fi fost pe Pamint ci pe o alta planeta ,probabil Marte.
    Refugiat pe Pamint omul a suferit modificari genetice creationiste prin incrucisari cu primatele mai primitive de pe Pamint,unele reusite care i-au permis respiratia oxigenului reactiv dar care i-au redus de 10 ori longevitatea,alte modificari nereusite au dat uriasii mentionati in Biblie care find nereusiti au fost distrusi cu explozii radioactive la Sodoma si Gomora fiind considerati neeficienti si economic si pericol pentru generatiile viitoare de oameni.
    Unii URIASI ii regasim si in basmele populare,ecouri ale unor vremuri demult apuse,dar istoria uitata trebue regasita pentru a trage invataminte si a nu repeta aceleasi greseli spre care omul le poate evita salvindu-se pe sine dar si noua lui planeta PAMINT-craciun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Domnule Craciun,daca citeati cartea Design inteligent,erati lamurit cum au ajuns oamenii pe Terra, cine au fost uriasii si de ce se tine secreta existenta lor.

      Ștergere
    2. DEUTERONOMUL 5
      Iisus Hristos=Dumnezeu grăieşte cu omul şi acesta rămâne viu.

      24.Şi aţi zis: "Iată, Domnul Dumnezeul nostru ne-a arătat slava Sa şi măreţia Sa şi glasul Lui l-am auzit din mijlocul focului. Astăzi. am văzut că Dumnezeu grăieşte cu omul şi acesta rămâne viu.

      28.Iar Domnul a auzit cuvintele voastre, cum grăiaţi cu mine, şi mi-a zis Domnul: Am auzit cuvintele poporului acestuia, pe care le-au grăit către tine, şi tot ce-au grăit este bine.

      Ștergere
    3. 20:25Dar de cand cei care au scris D.I sunt mai presus si mai cunoscatori decat Dumnezeu?Biblia a fost data omului pt a cunoaste in mare adevarul.Esentiala nu este insa cunoasterea pt Mantuire ci Credinta in Sfanta Treime caci este scris:"De-ati avea cunoastere cat sa cuprinda lumea toata,dar de nu va veti cunoaste pe voi insiva,tot degeaba!"Deci ,cunoasterea de sine ,curatirea de pacate este esentiala plus valorile crestine mentionate de Iisus si sfintii Sai! In rest ,pure curiozitati si speculatii .

      Ștergere
    4. Anghel4 octombrie 2018, 11:48
      Esentiala nu este insa cunoasterea pt Mantuire ci Credinta in Sfanta Treime caci este scris:"De-ati avea cunoastere cat sa cuprinda lumea toata,dar de nu va veti cunoaste pe voi insiva,tot degeaba!"Deci ,cunoasterea de sine ,curatirea de pacate este esentiala plus valorile crestine mentionate de Iisus si sfintii Sai! In rest ,pure curiozitati si speculatii .

      FALS
      Ioan 17.3
      Cunoasterea de Dumnezeu este viata vesnica si IISUS Hristos este CALEA , ADEVARUL SI VIATA .
      3.Şi aceasta este viaţa veşnică: Să Te cunoască pe Tine, singurul Dumnezeu adevărat, şi pe Iisus Hristos pe Care L-ai trimis.

      mai studiaza
      Ps cunoasterea de sine nu te ajuta la nimic ci LEPADAREA de sine si CRUCEA lui IISUS Hristos .

      Ștergere
    5. 18:30Stiu bine ce am spus si este f. corect.Invata insa tu sa nu mai speculezi caci lui Dumnezeu nu-i plac oamenii vicleni sau speculativi.M-am referit
      desigur la cunoasterea generatoare de
      cultura nu la cunoasterea de Dumnezeu
      care inseamna cunoastere valorilor
      morale mentionate de Iisus si sfintii sai.Iar a te cunoaste pe tine insuti este imperativ necesar pt curatirea ta de pacate conditie subliniata de Iisus in citatul dat in ms anterior.Dumnezeu estw Adevarul dar EL vorbeste in multe feluri de adevar.Asa ca nu veni ca sectarii cu unele citate si cunoaste cat mai multe si fii smerita caci singurul Hristos este Adevaratul Invatator.PSDin ms tau nu reiese nici Lepadare nici Cruce ci ...lipsa cunoasterii lui Dumnezeu!Mai studiaza si tu!

      Ștergere
    6. Anghel4 octombrie 2018, 22:59
      18:30Stiu bine ce am spus si este f. corect.Invata insa tu sa nu mai speculezi caci lui Dumnezeu nu-i plac oamenii vicleni sau speculativi.M-am referit
      desigur la cunoasterea generatoare de
      cultura nu la cunoasterea de Dumnezeu
      care inseamna cunoastere valorilor
      morale mentionate de Iisus si sfintii sai.Iar a te cunoaste pe tine insuti este imperativ necesar pt curatirea ta de pacate conditie subliniata de Iisus in citatul dat in ms anterior.Dumnezeu estw Adevarul dar EL vorbeste in multe feluri de adevar.Asa ca nu veni ca sectarii cu unele citate si cunoaste cat mai multe si fii smerita caci singurul Hristos este Adevaratul Invatator.PSDin ms tau nu reiese nici Lepadare nici Cruce ci ...lipsa cunoasterii lui Dumnezeu!Mai studiaza si tu!


      FALS DIN NOU .
      Cunoasterea de sine NU E VALOARE ci MINCIUNA ca scris este :
      MARCU 8
      34.Şi chemând la Sine mulţimea, împreună cu ucenicii Săi, le-a zis: Oricine voieşte să vină după Mine să se lepede de sine, să-şi ia crucea şi să-Mi urmeze Mie.

      vezi , da ??? LEPADAREA DE SINE e PRIMA PORUNCA de a il urma pe Dumnezeu in cunoasterea DE DUMNEZEU .
      Oricit te-ai curati de pacate TOT MAI RAMIN , DECI TE CHINUI DEGEABA ca e mai simplu LEPADAREA COMPLETA DE SINE , adica A FI GOL pentru a primi SFINTA TREIME IN CALEA care este CRUCEA . Duhul lumii DE SINE este MINCIUNA SATANICA si TE INCURCA pina nu mai iesi la liman . moralitatea binelui DUHULUI LUMII este RAU la Dumnezeu ca scris este :
      isaia 55

      8.Căci gândurile Mele nu sunt ca gândurile voastre şi căile Mele ca ale voastre, zice Domnul.
      9.Şi cât de departe sunt cerurile de la pământ, aşa de departe sunt căile Mele de căile voastre şi cugetele Mele de cugetele voastre.

      deci NU CUNOASTE CA SECTARII sau ORTODOCSI cu numele ca ADEVARUL LUI DUMNEZEU ESTE UNUL SINGUR si este :
      ''Eu sunt CALEA , ADEVARUL , SI VIATA '' = IISUS HRISTOS

      mai studiaza ca '' LARGA ESTE CALEA CE DUCE LA PIERZANIE SI MULTI O AFLA '' fiind in ea si se numeste SINELE DUHULUI LUMII acesteia si cunoasterea ei IN TOTALITATE si stapinul ei este ANTIHRISTUL .
      ai inteles , da ???
      MAI STUDIAZA .

      Ștergere
    7. Ce varsta ai ortodoxule ? Ai mai mult de 40 ?

      Ștergere
    8. 8:27Ma tem ca tu mi-ai luat-o inainte vis-a-vis de pierzare caci nu vad sa te fi Lepadat de sine ba din contra esti un exemplu tipic de .... Infumurat de sine !Mai lucreaza cu Lepadarea in timp ce eu nu o sa mai studiez ca sa nu ma ...infumurez!

      Ștergere
    9. 8:27Una e sa vorbesti(scrii)si alta sa faci ce vorbesti caci Domnul va cunoaste "nu cuvantul celor ce s-au semetit ,ci puterea lor.
      "Caci imparatia lui Dumnezeu nu sta in cuvant,ci in putere."Deci puterea sa o dobandesti caci Invatator este unul singur -Iisus Hristos!

      Ștergere
    10. Anonim5 octombrie 2018, 21:49
      Ce varsta ai ortodoxule ? Ai mai mult de 40 ?

      ioan 8
      56. Avraam, părintele vostru, a fost bucuros să vadă ziua Mea şi a văzut-o şi s-a bucurat.
      57. Deci au zis iudeii către El: Încă nu ai cincizeci de ani şi l-ai văzut pe Avraam?
      58. Iisus le-a zis: Adevărat, adevărat zic vouă: Eu sunt mai înainte de a fi fost Avraam.


      cel vechi de zile
      Daniel 7
      9.Am privit până când au fost aşezate scaune, şi S-a aşezat Cel vechi de zile; îmbrăcămintea Lui era albă ca zăpada, iar părul capului Său curat ca lâna; tronul Său, flăcări de foc; roţile lui, foc arzător.

      imparatul veacurilor
      17.Iar Împăratul veacurilor, Celui nestricăcios, nevăzutului, singurului Dumnezeu fie cinste şi slavă în vecii vecilor. Amin!

      Anghel6 octombrie 2018, 03:38
      8:27Una e sa vorbesti(scrii)si alta sa faci ce vorbesti caci Domnul va cunoaste "nu cuvantul celor ce s-au semetit ,ci puterea lor.
      "Caci imparatia lui Dumnezeu nu sta in cuvant,ci in putere."Deci puterea sa o dobandesti caci Invatator este unul singur -Iisus Hristos!


      fals din nou .
      iov 12
      13.La Dumnezeu se află înţelepciunea şi puterea; sfatul şi pătrunderea sunt ale Lui.

      deci puterea CUVINTULUI este IISUS HRISTOS caci este scris :
      IOAN 1
      14.Şi Cuvântul S-a făcut trup şi S-a sălăşluit între noi şi am văzut slava Lui, slavă ca a Unuia-Născut din Tatăl, plin de har şi de adevăr.

      asadar PUTEREA LUI DUMNEZEU STA IN CUVINTUL CARE ESTE IISUS HRISTOS si EL ESTE IMPARATIA CERURILOR caci NUMAI PRIN EL POTI INTRA CA EL ESTE USA ... asadar mai studiaza
      IOAN 10
      9.Eu sunt uşa: de va intra cineva prin Mine, se va mântui; şi va intra şi va ieşi şi păşune va afla.

      ps retine simplu
      IISUS HRISTOS ESTE CUVINTUL , CUVINTUL ESTE ADEVARUL , CALEA SI VIATA SI ESTE PUTEREA LUI DUMNEZEU .
      ai inteles ??
      MAI STUDIAZA




      Ștergere
    11. Anghel6 octombrie 2018, 01:56
      8:27Ma tem ca tu mi-ai luat-o inainte vis-a-vis de pierzare caci nu vad sa te fi Lepadat de sine ba din contra esti un exemplu tipic de .... Infumurat de sine !Mai lucreaza cu Lepadarea in timp ce eu nu o sa mai studiez ca sa nu ma ...infumurez!


      fals din nou
      teme-te ca ai ramas in urma , dar dupa ce schimbi directia la 180 mergi inainte , ca esti pe sensul gresit si e a pierzarii ...
      pilde Solomon
      7.Frica de Dumnezeu este începutul înţelepciunii; cei fără minte dispreţuiesc înţelepciunea şi stăpânirea de sine.

      mai studiaza ca ma confunzi cu tine ... eu ma cobor ca sa urc si lepadarea e demult PRIN SFINTUL BOTEZ ORTODOX ... acum doar curat DACA MAI TREBUIE MIZERIILE DUHULUI LUMII de pe mine , daca se prind ( nu te chinui sa pricepi )

      psalm 117
      26. Binecuvântat este cel ce vine întru numele Domnului; binecuvântatu-v-am pe voi, din casa Domnului.
      27. Dumnezeu este Domnul şi S-a arătat nouă. Tocmiţi sărbătoare cu ramuri umbroase, până la coarnele altarului.
      28. Dumnezeul meu eşti Tu şi Te voi lăuda; Dumnezeul meu eşti Tu şi Te voi înălţa. Te voi lăuda că m-ai auzit şi ai fost mie spre mântuire.
      29. Lăudaţi pe Domnul că este bun, că în veac este mila Lui.
      alte nelamuriri ?
      mai studiaza

      Ștergere
  2. Doamna Maria Bunul Si Domnul Dumnezeul Nostru a dat de toate omului dar omul tot a cartit si carteste nu este multumit niciodata
    Adevarat este ca nu au respectat poruncile Domnului ca si in zilele noastre de azi.
    Comentariul meu aici este mai putin important si nu am ce sa spun ca neascultarea de Dumnezeu duce la pieirea noastra si latoate necazurile noastre.
    Ca si in scrierile dv.azi omul este prea mandru,mincinos si fatarnic iar toate aceste du la pieirea noastra.
    Cu mult drag doamna Maria.

    RăspundețiȘtergere
  3. Doamna Maria, esti binecuvantata de Dumnezeu ca sa ne tii treaza credinta si sa ne reamintesti continuu de iubirea fata de Dumnezeul intreit (Tatal, Fiul si Duhul Sfant). Ne amintesti de Deuteronom si citindu-l, am vazut cat de actual este (sau cat de actual ar trebui sa fie) si acele legi ar trebui sa fie valabile si acum, dar noi nu le luam in seama. "Alegeţi-vă din seminţiile voastre bărbaţi înţelepţi, pricepuţi şi încercaţi, şi-i voi pune căpetenii peste voi", " am dat poruncă judecătorilor voştri şi am zis: Să ascultaţi pe fraţii voştri şi să judecaţi drept pricina ce ar avea un om atât cu fratele lui, cît şi cu cel străin", "Să nu părtiniţi la judecată, ci să ascultaţi şi pe cel mare şi pe cel mic" - a trecut atata vreme de la Moise si noi inca nu am dobandit capacitatea de a ne alege astfel de oameni si inca multe altele pe care nu le implinim (cele zece porunci).

    RăspundețiȘtergere
  4. Cea mai veche scriere in care sint mentionate cele 10 porunci descoperite linga marea Moarta la Qumran dateaza cu cinci secole inaintea lui Iisus.
    Comparate cu cele actuale din BIBLIE se constata o modificare a primelor cinci porunci referitoare la Dumnezeu,dar ultimile cinci care se adreseaza omului au ramas nemodificate-craciun

    RăspundețiȘtergere
  5. E destul de clar care sint primele 5 pentru ca sint in ordine in orice tiparitura a tuturor cultelor crestine,le gasiti si pe internet la Exod
    dati clic si aici pe pagina doamnei Maria,dar atentie ca primele 5 au diferente date si de cultul care a Facut tiparirea si traducerea Bibliei.
    Ca sa mai lasam seriozitatea si mai si glumim unii mai pomenesc si de a 11-a porunca necuprinsa bineinteles in Biblie care spun;Cind intilnesti un barbat saluta-l ,ca nu sti niciodata cine ti-e tata'sau in alta varianta;''Du-ma mama la Sovata ca sa vad cine mi-i tata'

    RăspundețiȘtergere
  6. Doamna Maria cititi aceasta profetie. Profetiile Preotului Ioan Alexandru: Despre Romania Noul Ierusalim..
    Vieţuirea pe faţa pământului va mai dura 30 de ani (până în 2022). Rapirea in duh a avut-o in 1992.
    Până atunci TOATE NEDREPTĂŢILE VOR FI CURMATE. Timp de 3 ani şi 6 luni - cât va dura filmul de deasupra Noului Ierusalim din România - vor fi pe faţa pământului perturbări şi încercări nedorite, dar apoi va veni pacea. IISUS HRISTOS, ILIE, ENOH şi apostolul IOAN Evanghelistul, PRIN FLĂCĂRILE FOCULUI DE LA NOUL IERUSALIM, VĂ VOR VORBI 3 ZILE ŞI 3 NOPŢI, ÎN MĂRTURIA TUTUROR OAMENILOR CARE VOR FI ADUŞI PE CALEA AERULUI DE CĂTRE DUHUL SFANT SĂ AUDĂ ŞI SĂ CREADĂ TOATE CELE CE URMEAZA SĂ SE ÎNFĂPTUIASCĂ FULGERĂTOR PE FAŢA PĂMÂNTULUI.
    http://noulierusalim.blogspot.com/2010/04/profetiile-preotului-ioan-alexandru.html?m=1

    RăspundețiȘtergere
  7. A murit Peter Higgs, descoperitorul'Particolei lui Dumnezeu'-bosonul Higgs, cunoscut pentru intrebarea;'Daca universul este raspunsul,care este intrebarea'?-craciun

    RăspundețiȘtergere
  8. 15.00 daca este asa, vor ateriza ET cu oamenii care sint clonati pe planeta lor, ca sa doveceasca ca mesajul transmis prin ultimul profet- Rael, este adevarat(cel din cartea Design inteligent). Ei pot proiecta un film, pe cer.

    RăspundețiȘtergere