duminică, 7 octombrie 2018

IISUS HRISTOS CU SFANTA CRUCE PE UMARUL STANG ,SI CU SFANTA EVANGHELIE BATUTA IN CUIE PE CRUCE !

                                   6 Octombrie 2018,ora 3,38 zori de zi !

                                          Dragii mei,

În aceasta dimineata in zori, ma trezeste ca intotdeauna Lumina Duhului Sfant ,si astfel, IL vad pe IISUS HRISTOS in mijlocul multimii de oameni, ducându-şi CRUCEA SA pe umarul stang.
                           Imagini pentru iisus duce crucea.
Asa ca in saptamana Pătimirilor Domnului, cand IISUS era batut ,scuipat , rastignit pe Cruce, tot la fel de mare era si acum violenta verbala.
                                                       
                             Imagini pentru SFANTA EVANGHELIE.

IISUS HRISTOS era îmbracat cu vesminte rosii si cu o pelerina albastra pe umeri.
Pe SFANTA CRUCE pe care o purta IISUS pe umarul stang,peste Trupul Său insangerat era batuta in cuie si SFANTA EVANGHELIE a SA.
                 Imagini pentru IISUS HRISTOS RASTIGNIRE.

Sfanta Evanghelie era deschisa pe mijlocul ei, si batuta in cuie la cele patru colturi.
Oamenii se tineau după IISUS HRISTOS si erau foarte zgomotosi. Unii IL aclamau,altii scoteau din gura lor cuvinte urate,injurii si jigniri.
Dar IISUS continua sa  mearga desculta si cu SFANTA CRUCE mare ca lungime si latime,pe care era tintuita,rastignita SFANTA SA EVANGHELIE.
Fratilor, ne-a fost indeajuns ca L-am rastignit pe Domnul acum 2000 de ani  si-L rastignim in fiecare zi si noapte,prin faptele noastre ,prin nerespectarea celor 10 PORUNCI.
Iar acum in zilele noastre dragilor, IL RASTIGNIM din nou pe MANTUITORUL impreuna su SFANTA SA EVANGHELIE,netinand cont de al SĂU CUVANT,iar aici ma refer in mod special ,la casatoria dintre un barbat si o femeie.
Sigur ca sunt foarte multe LUCRURIdin păcate, pe care nu le implinim si nu le respectam asa precum ni le-a lasat MANTUITORUL HRISTOS.
Dragii mei, macar acum in al 12 lea ceas, sa nu ne mai punem de-a curmezisul in a implini VOIA LUI DUMNEZEU.
Sa intelegem ca nu suntem de capul nostru aici in viata de pe Pămant si nu numai,si ca avem un TATA in CER,care cunoaste toate,care aude toate si vede tot si toate.
Iar atunci cand IL mâniem prea mult,DUMNEZEU nu va ezita ca sa ne certe cu mila si cu dragostea Sa,deoarece,nu voieste ca sa ne piarda sufletul.
Sa incercam fratilor a respecta si implini CUVANTUL LUI DUMNEZEU; sa incercam sa fim mai buni si mai milostivi si sa ne iubim Aproapele ca pe noi insine.
PORUNCILE LUI DUMNEZEU,BIBLIA SFANTA,SFANTA EVANGHELIE si BISERICA LUI HRISTOS, sa ne fie ca un balsam pentru suflet,si niciodata sa nu le lasam din maini,din inima si din camara sufletului nostru.
Sa daruim dragoste sufleteasca semenilor nostri, si nu in ultimul rand,sa multumim BUNULUI DUMNEZEU si MAICUTEI DOMNULUI pentru toate cate avem,pentru toate cate vor mai fi.
      Sa ne inchinam PREA SFINTEI TREIMI si PREA CURATEI FECIOARE MARIA,cu inima,cu sufletul ,cu trupul si cugetul nostru.Amin.
                                    Cu dragoste,Maria.

40 de comentarii:

  1. e zi de doliu pentru mine cand vad cum lumea e indiferenta...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. A-ti vazut ca pe buletinul de vot nu scrie pentru ce anume votam?

      Ștergere
    2. 01:55, plange inima in mine cand vad ca acest popor e atat de nepasator.....

      Ștergere
    3. 01.55 nu intelegi absolut NIMIC.Lumea nu e indiferenta dar bataia de joc a guvernantilor i-a scarbit profund. Nu mai vor sa legifere un astfel de guvern! Nu te mai uita la antena 3!

      Ștergere
    4. 21:00, intelegem TOTUL. Cei care nu au mers la vot si-au permis sa-si bata joc de Sfantul Dumnezeu. Caci EL a spus ca sodomia este un pacat, iar cei ce nu au mers azi la vot au ales sa spuna NU lui Dumnezeu si DA lui Mamona. Acestia poarta numele de atei, caci crestini nu sunt. Cel ce se dezice de Dumnezeu si Sfanta Sa Invatatura si alege pe Satana si practicile necurate este demon.

      Ștergere
    5. 16:51, prevederile Legii nr.3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului, nu permite sa fie formulata intrebarea altfel decat in forma in care a fost pusa. Dar se pare ca nu ai citit aceasta lege.

      Astfel:

      Art. 7. -
      (1) Cetățenii care participă la referendum au dreptul să se pronunțe prin "DA" sau "NU" la următoarea întrebare înscrisă pe buletinul de vot: "Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament"

      Ștergere
  2. Doamna Maria nu pot sa ma abtin sa nu plang vazind pe Mantuitorul cu Sf. Cruce in spate in ce ati postat dv.
    Oare sa se ajunga din nou tot acolo?
    Am incredere in poporul roman ca stiu ce au de facut.
    Multi sunt bulversati ca poate nu stiu de ce modifica Constitutia
    Asa cum ati spus si dv.nu toata lumea se uita la tv.asa ca era bine sa fi scris .
    Sunteti de acord cu cadatoria dintre un barbat si o femeie?
    Ma uitam ca undeva la munte la Bisoca oamenii au votat 100/100 foarte hotarati oamenii cu frica de Dumnezeu am vorbit cu cineva si spunea acest lucru.
    Sper ca apelul dv.sa ajunga la inima poporului roman.
    Cu mult drag doamna Maria ma pregatesc sa merg la Sf. Biserica si de acolo la votare.

    RăspundețiȘtergere
  3. Familia romama mama si tata s- a distrus im mpmentul cind s- au inchis fabricile si uzinele si si scolile profesionale si minele.iar copii abamdonati ramasi cu bunicii.in 30 de ani nu s- a construit nimic .salvati tara salvati romamia salvati familia romameasca salvati tara.spuneti da la referemdum familia dintre un barbat si femeie.amin

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 08:32, n-ai cu cine...parca-s drogati toti..stau, te asculta ce le vorbesti,le explici dar ei nu fac nimic...chiar si cei mai in varsta care au nepoti si stranepoti...

      Ștergere
    2. De azi stim ca exista 3 mil. crestini. Atat are aceasta tara, doar 3 mil. crestini. Restul sunt demoniaci, nimic mai mult. Oameni necredinciosi care pun la dos Cuvantul Dumnezeiesc.
      Acesta a fost un Referendum al constiintei romanilor.
      Asa arata constiinta colectiva a romanilor: 19,75% crestini iar diferenta de 80.25% sunt demoniaci pentru care Intelepciunea Divina este nimic. Nu m-am asteptat sa fie atata necredinta in Dumnezeu in aceasta tara. Romanii isi merita soarta caci au imbratisat pe Satana, intorcand spatele catre Dumnezeu.

      Ștergere
  4. VIDEOREPORTAJ în localitatea Curcubeu, despre referendum şi homosexuali. «Spitale, nu! Şosele, nu! Bani nu ne dă?»


    Curcubeul este simbolul comuniţăţii homosexualilor, dar este şi o localitate din România, unde oamenii au fost chemaţi la vot pentru spune dacă sunt de acord că familia este formată doar dintr-un bărbat şi o femeie.

    În prima zi, pe strada principală din satul Curcubeu, comuna Balta Doamnei, judeţul Prahova, a fost soare. Ici-colo mai zăreai câte-un cetăţean prin curte sau pe stradă, prins cu diverse treburi. La şcoala din localitate, unde a fost amenajată secţia de votare numărul 308, bate vântul. Doar membrii comisiei sunt prezenţi la datorie.

    „Este prezenţă scăzută tare. Dar poate vor veni după-amiază, mâine… Vom vedea”, spune preşedinta comisiei de votare.

    La câteva sute de metri, mai mulţi curcubeni descărcau dintr-o autoutilitară tuburi de beton.

    – Bună ziua! Prinşi cu treabă?
    – Da, ne-aţi prins în fapt, cu munca!

    – Şi la referendum nu mergeţi?
    – E, numai asta ne trebuia nouă! Au făcut şosele, au făcut tot şi numai asta n-au rezovat, problema cu oamenii sexuali (n.r. – homosexuali).

    – Ei zic că e o problemă care trebuie rezolvată.
    – Spitale, nu? Şosele, nu? Bani nu ne dă?

    Mai la deal, pe o stradă lăturalnică, întâlnim o femeie care curăţa cartofi într-un lighean. Stătea pe un scaun mic, din lemn, într-o curte împrejmuită cu gard din uluci vechi. Poarta abia se mai ţinea într-un cablu de cauciuc, transformat în balama, iar pentru a o închide sau a o deschide, trebuie cu putere să o ridici și s-o tragi.

    – Aţi fost, veţi merge la referendum?
    – E soţul meu acolo. Eu nu pot să mă duc.

    O altă femeie, care intra în acea curte, spunea că sâmbăta nu se merge la vot. Dar, totodată, nu înţelege de ce ar trebui obligaţi homosexualii să trăiască împreună cu femeile.

    – Mergem mâine, că azi avem treabă. E sâmbătă şi mâine nu poţi să speli rufe, să faci alte alea.

    – Ce părere au oamenii din Curcubeu despre referendum?
    – În primul rând aşa ceva nu poate să se întâmple, să stea bărbat cu bărbat şi femeie cu femeie. Acuma nu poţi să obligi omul, dacă are o astfel de conotaţie sexuală… Dar Guvernul, în loc să se ocupe de ce-i mai grav, de pensionari, de copii, să ajute familiile sărace… Nu poţi să obligi omul să stea cu o femeie, dacă nu poate sta.

    – Şi la referendum ce veţi vota?
    – Nu! Nu sunt de acord să se căsătorească bărbat cu bărbat!

    – Deci veţi vota „NU”?
    – Nu!

    O familie a decis să meargă la vot împreună. Soţul, soţia, copilul adolescent şi bunica. Odată cu exprimarea acestor opțiuni, prezenţa la vot din Curcubeu, la ora 13.00, a crescut cu aproximativ 30%, ajungându-se la un total de 13.

    – Ce aţi votat, „DA” sau „NU”?
    – „DA”! Păi, lăsăm puşlamalele să-şi facă de cap? Nu-i corect să fie doi bărbaţi şi două femei!

    – Nu s-au înghesuit prea mulţi să vină la vot…
    – Eh, e timp. Legea lăsată de Dumnezeu e să fie un bărbat şi o femeie. Atunci putem să ne procreem. Dacă vor copii, să-şi facă ei, doi bărbaţi să nască copii. Să nu le dea dreptul nici la căsătorie, nici la înfiere de copii. Dacă vor copii, să-şi facă ei singuri.

    – Curcubeul este simbolul comunităţii gay. Ce părere aveţi despre simbolul pe care l-au ales?
    – Curcubeul de aici, de la noi?

    – Curcubeul de pe cer.
    – A, credeam că… La noi, Curcubeu se numeşte satul de aici. Şi-au ales ceva la care nu poţi renunţa la el, şi care nici nu poţi să-l prinzi, nici nu poţi să-i faci nimic. E un simbol pe care Dumnezeu l-a lăsat ca semn de potop.

    https://www.libertatea.ro/ultima-ora/videoreportaj-curcubeu-despre-referendum-si-homosexuali-spitale-nu-sosele-nu-bani-nu-ne-da-2416424

    RăspundețiȘtergere
  5. Guvernul a rămas fără bani. Împrumută 3.5 miliarde euro

    Ministerul Finanțelor Publice a anunțat oficial la începutul săptămânii că Guvernul va împrumuta un miliard de euro de pe piața internă. Deputatul Cosette Chichirău spune că situația este mult mai gravă de atât, iar actualul Guvern vrea să se împrumute din nou, de această dată de pe piețele externe. Suma ar fi de 2.5 miliarde euro.

    "Guvernul PSD a rămas fără bani! E mult mai grav decât credeam pentru că, în afară de miliardul de euro pe care vrea să-l împrumute de pe piața internă, Eugen Teodorovici mai vrea să împrumute alte 2,5 MILIARDE EURO de pe piețele externe.

    PSD împinge România în groapă și îi îndatorează pe copiii copiilor noștri. Generații întregi vor munci ca să plătească incompetența acestui guvern!" este mesajul lui Cosette Chichirău.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. S-ar fi gandit sa plateasca indemnizatiile pe luna trecuta!Oamenii cu dizabilitati ce mananca,si asa batuti de soarta?! Medicamentele care,se dau gratuit le poti arunca,nu au nici un efect,penteu medicamente cu efect imediat,bagi mana adanc in buzunar! Mare bataie de joc si rau este că,nu ai unde te plange.Maria H

      Ștergere
    2. 18:21, sa nu te plangi!!!! Trebuia sa faci asta cand ai hotarat ca cei actuali sa fie conducatori. Abia acum vezi bataia de joc?????
      In fine, e bine mai tarziu decat niciodata!

      Ștergere
  6. Oamenii boicoteaza acest vot si automat si pe IIsus...a ajuns politica mai presus ca credinta noastra in Bunul Dzeu :( unde sunt credinciosii care se duc la sfintele moaste, la Arsene Boca unde sunt? intai politica si la credinta ne mai gandim...:(( parca am ajuns o tara de pagani :((

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da "parca", eu cred ca este o tara de pagani.Romania nu mai este crestin ortodoxă decat cu numele asa ca mai lăsați laudele ca ati fi cei mai credincioși din lume.Nu sunteti nici pe departe.

      Ștergere
    2. oau cata dreptate aveti.
      La Prislop, , la sf. Paraschia,la Sf. Anton,,la Moaste ,la Sf. NECTARIE,La manastiri alergati -alergati pentru-pentru-pentru AJUTOR DIVIN ,.......dar,dar,dar la VOT nu veniti.
      Ganditi_va : DUPA FAPTA SI RASPLATA
      PS (mesajul doar ptr cei care au intors spatele si au refuzat
      sa voteze ptr sustinerea familiei. ORI SUNTETI CU DUMNEZEU ORI CU TABARA ADVERSA)

      Ștergere
    3. 10:41Vrem o Romanie fara Partde.Ele ne influienteaza credinta familia Viata!Trezuti-va romanilor.Noi suferim din cauza Tuturor Partidelor.S-au infiltrat in casele si sufletul nostru.Vom muri intro zi si vom vedea atunci cat rau ne-a facut Politica.Nu mai faceti jocul politicienilor de niciciun fel si intoarceti-le spatele.Voi care nu ati votat pt dreptatea lui Iisus veti plange si veti regreta amarnic cand veti vedea ca nu l-ati ascultat pe Iisus si ati pus mai presus ura si politica -o inventie a satanei.

      Ștergere
    4. A fost un test al credintei acest Referendum. Fiecare a votat sau nu, dupa cum i-a dictat constiinta personala.
      Dintre credinta in Dumnezeu si ura semanata de unii impotriva altora, unii romani au ales sa-si manifeste ura, iar aceasta pentru ca de fapt credinta lor este una slaba sau inexistenta. Dintre credinta in Dumnezeu si lene, comoditatea si nepasarea de a merge la vot, unii romani au ales lenea si comoditatea dand dovada de nepasare fata de Invatatura Dumnezeiasca, iata si in cazul acestora o credinta slaba sau inexistenta. Dintre credinta in Dumnezeu si placerea catre alte lucruri lumesti, unii romani au ales placerile lumesti, nepunand pret pe invatatura dumnezeiasca, si in cazul lor vedem lipsa credintei, pentru ca au necinstit invataura dumnezeiasca si au ales placerile lumesti, care oricum sunt trecatoare.
      Romanii, in mare majoritate, au aratat azi ca Dumnezeu nu este in viata lor si ca alte lucruri materiale si lumesti sunt mai importante decat Dumnezeu si credinta in Dumnezeu.

      Ștergere
  7. "Dar IISUS continua sa mearga desculta..."
    ?!

    Nu este pentru prima dată când folosești genul feminin.

    De ce această " eroare " de scriere Maria ?!

    RăspundețiȘtergere
  8. Am ajuns sa votam normalitatea !!! Ce vremuri traim !

    Nimeni nu ne-a chemat la vot sa decidem daca vrem baze NATo pe taram romanesc , daca suntem de acord cu puscaria la domiciliu , daca dorim ca generatiile copiiilor nostri sa plateasca imprumuturile actuale etc.etc.

    Indiferent de rezultatul votului, oameni buni, problemele grave sunt altele . Oricum Europa : Olanda , Anglia , toate tarile nordice sunt pline de deviati , asta a fost riscul cand am trecut de la comunism la libertatea ,,anarhica''. Europa are si partile ei urate .
    Partea cea mai grava va fi aducerea pe teritoriul tarii noastre a zeci de mii de azilanti africani .
    U.E. ne da, ne imprumuta , insa ne asteapta la colt ca sa-i platim tribut .
    Trei lucruri au distrus Europa : migratia din est a popoarelor pentru locuri de munca, moneda euro si acum invazia musulmana . Asta ne asteapta si pe noi .
    Pe mine chiar nu ma intereseaza ca Ion e Maria si viceversa , nu asta-i problema , pentru ca ei oricum asa sunt si asa raman noaptea cand se stinge lumina intre cele 4 ziduri . Si nu va fie teama ca nimeni in tara asta de alta orientare sexuala nu va infia copii , romanii ii abandoneaza la greu , divorturile sunt ca praful pe mobila , in familia asa-zisa normala, tatal isi agreseaza copiii, fetele, bea de stinge , e fara loc de munca , mama e analfabeta minora.
    Legea de care se face atata tam-tam nu are radacini si nu va avea la noi, avem o puternica mentalitate balcanica . As face o statistica cu cuplurile gay sau lesbo care vor maine casatorie si adoptie. Nu exista , poate vreo 3 tampiti care habar nu au de ei , cu drogul in nas si fara loc de munca.

    RăspundețiȘtergere
  9. Ia te uita,in secret suntem un popor gay!Ne-o dovedesc cifrele de pe ecranele tv,dupa doua zile de vot.O fi efectul a ce ne-a facut occidentul in treizeci de ani.Ne-a luat resursele si masculinitatea.Cu alte cuvinte si certati,si cu banii luati.

    RăspundețiȘtergere
  10. Daca pică referendumul Romania va fi Sodoma si Gomora si distrusă in al treilea război mondial.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da, poate ar trebui sa nu se mai numeasca Romania ci Sodomia, caci majoritatea au ales si sunt pro-sodomie, calcand in picioare invataura sfanta, sanatoasa si inteleapta a Lui Dumnezeu.
      Este plina aceatsa tara de atei, cei mai multi sunt atei.

      Ștergere
  11. Doamne,din data de 08.10.2018,poporul Roman,va lua Crucea Ta,pe umerii lor si Sfanta Evanghelie,o vor respecta,ca multi vor plange,ca nu au fost la vot,si nu au respectat Cuvantul Tau Cel Sfant.Multa suferinta trupeasca si sufleteasca va avea acest popor,pana la a doua venire a Ta,pe pamantul Romanesc.Toti cei care au facut fapte rele si cei care au lux si foarte multi bani,vor pierde tot ce nu este pe munca cinstita.Doamne,stiu ca suntem condusi de Sfanta Treime,incepand cu justitia tarii,care va fi alta ca pana acum.Romanii,nu doresc sa fie condusi de cel rau,se vor trezi de mane,ca va trebui sa-si schimbe drumul,catre Tine Doamne.Cand incepe necazurile asupra lor,si te vor striga dar tu nu o sa-i auzi,asa cum nici ei nu au respectat Cuvantul Tau Cel Sfant.Doamne,cu toti suntem pacatosi,inaintea Ta.
    Doamne,iarta-ne pe tot poporul Roman,ca multi nu au crezut in mesajele doamnei Maria,ca sunt de la Duhul Sfant,dar de maine si preotii Romaniei,vor crede,ca mare suferinta ne trimiti.

    RăspundețiȘtergere
  12. "Jale mare în Românica,doamna Maria."

    RăspundețiȘtergere
  13. Ia sa vedem se va face Referendum cand va trebui sa decidem daca intram in razboi ? Daca ne vor obliga copiii la serviciul militar ? Ia sa vedem cat se va implica atunci biserica !!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 07:06, ia sa vedem, cand ti-or lua copii pentru ca nu vrei sa mergi la reeducare homosexuala obligatorie, ti-a place? Dar cand copii tai vor invata la gradinita si la scoala ca Ileana Cosanzeana poate avea si barba si ca acest lucru este ceva normal, ti-a place? Dar cand vei vedea homosexuali manifestand pe strada goi pusca cu organul la vedere in fatza copiilor tai o sa-ti placa??? Mie nu!

      Ștergere
    2. 15.32
      Programa scolara este schimbata de zeci de ori dupa Revolutie . Au facut-o varza si Androneasca si restul . Ministerul invatamantului este responsabil cu tiparirea manualelor iar invatatorii cretini care predau aberatii de la ei citire, trebuiesc eliminati din scoli . Cum se impaca ora de religie care se preda, cu ora de educatie sexuala ? Fain nu , dupa o predica ortodoxa merge o deschidere a mintii ??!!
      Tot gunoiul luam din Europa , romanii nu mai filtreaza nimic in constiinta lor . Stiati da, ca si pe vremea lui Ceausescu erau deviati din astia si bolnavi gramada , isi faceau veacul pe la Intercontinental si prin alte locuri traficate de straini . Diferenta este ca acum stim ca acestia exista , atunci nu aveam ziare si televizor si nu stiam nimic.
      Si inca ceva , vorbim de homosexuali si lesbiene , dar cu prostitutia care ne sufoca strazile , trotuarele , autostrazile , se vede , se observa ???? Ce facem cu femeile goale, adolescente minore care sunt exploatate peste tot ? Asta e normal , nu ?! Asta nu intereseaza pe nimeni . Pe cand Referendul pentru castrarea chimica a violatorilor si injectia letala pentru criminali ? Aud?

      Ștergere
    3. 19.07 Mare adevar, asa este .

      Ștergere
    4. 19:07, educatia sexuala este in regula, atata vreme cat li se prezinta tinerilor lucrurile pe care trebuie sa le cunoasca la varsta lor. Educatia sexuala nu are rolul de a indeparta tanarul de Dumnezeu. Nicidecum. Atat fetele cat si baietii la adolescenta trebuie sa cunoasca si sa inteleaga ce se intampla in corpul lor de la o anumita varsta si cum este corect sa se raporteze la aceste schimbari ale varstei lor.
      Dar reeducarea fortata a copiilor si a parintilor privind homosexualitatea, lesbianismul, tarnsexualitatea in directia acceptarii acestor murdarii nu merge sub nici o forma. In tarile unde este legiferata casatoria acestora decazuti, deja se intampla sesiuni de reeducare fortata a adultilor. O reeducare care contravine legilor lui Dumnezeu. Cum adica, educa persoana pentru a accepta spurcaciunea sodomiei?
      Si in tara noastra urmeaza sa se intample aceste murdarii, daca romanii mai continua sa stea indiferenti precum s-a intamplat sambata si duminica trecuta cand a fost referendumul si nu s-au dus la vot. Eu nu imi doresc asta in tara mea. Nu imi doresc o Romanie in care copii si adultii sa fie spalati pe creier pentru a accepta sodomia, nu vreau sa vad dezaxati care umbla sa manifeste dezbracati in pieile goale pe strada. Nu vreau ca o persoana sa fie arestata sau amendata pentru ca recunoaste public ca este femeie sau ca e barbat, nu vreau sa vad in tara mea preoti arestati pentru ca nu sunt de acord cu sodomia si pentru ca refuza sa casatoreasca in fata lui Dumnezeu doi homalai, nu vreau ca o persoana care iubeste pe Dumnezeu sa fie arestata pentru ca ii spune unui decazut ca face pacatul sodomiei si ca nu este bine. Este o nebunie acest tablou in care necuratia se manifesta. Romania are nevoie sa-si indrepte privirea catre Dumnezeu nu catre lucrurile si murdariile Satanei.

      Ștergere
  14. (Referendum) Scrisoarea unui preot către un om drag
    PR. LECT. DR. PAUL-CEZAR HÂRLĂOANU


    Mă gândeam zilele acestea la faptul că îmi este rușine de mine, de păcatele mele. Și Dumnezeu știe că nu sunt puține. Dar cel mai mult îmi este rușine că nu ți-am scris mai devreme, că am tăcut, că am lăsat pe alții să poarte luptele mele. Îmi este rușine că nu am fost „lumină lumii și sare pământului” și, dacă lumea s-a stricat și s-a întunecat, am și eu partea mea de vină. Îmi este rușine să dau ochii cu Dumnezeu.

    După mult tumult interior m-am așezat, dragul meu, pentru a așterne câteva gânduri.

    Probabil că te întrebi de ce te numesc „drag” și de ce folosesc acest apelativ care aparține unui cadru intim și cald. Îmi ești drag, în primul rând, pentru că văd în tine un frate care poartă, ca și mine, chipul lui Dumnezeu în el. Te văd ca pe un frate, pentru că Hristos ne-a învățat să ne raportăm împreună la Tatăl Său ca fiind și Tatăl nostru. Îmi ești un frate pentru că și eu, și tu suntem chemați să moștenim împreună Împărăția Cerurilor; amândoi suntem invitați în calitate de fii, la veșnicie.

    Îmi ești drag, deoarece văd în tine un prieten cu care am împărtășit, poate uneori doar puțin, din bucuriile și tristețile care ne-au cuprins viața noastră. Te privesc cu ochii unui prieten datorită mâinilor întinse de la unul spre celălalt pentru a fi sprijin și ajutor în vreme de nevoie, dar mai ales prin faptul că ne-am invitat reciproc în viața și în familiile noastre, prin amintiri și cuvinte.

    Și să știi că îmi mai ești drag și pentru faptul că eu sunt și slujitor al Cuvântului, al iubirii divine întrupate în Persoana lui Iisus Hristos. De aceea îmi sunt dragi toți oamenii (unii mai mult, alții mai puțin, dar aceasta rămâne, nu, secretul nostru?!). Mă gândesc că, în calitatea mea de preot, ți-am ascultat poate mărturisirile și gândurile spuse acolo, sub epitrahil; sau poate cândva ți-am așezat pe cap cununa de mire; și cu aceeași dragoste ți-am născut copilul (sau copiii) în apa Botezului. Au fost poate și momente când, cu lacrimi și durere, ne-am luat rămas bun de la cei dragi, ale căror suflete le-am încredințat lui Dumnezeu și ale căror trupuri le-am coborât în pântecele pământului.

    Toate aceste momente m-au făcut să te îndrăgesc pe tine, dar și pe toți cei apropiați ție (soție, copii, părinți...). Și din dragoste față de tine, din iubire față de copiii tăi născuți și nenăscuți, din dorința de a ne dobândi împreună veșnicia, în acest context social zbuciumat și bulversant, ți-am trimis mesaje despre familie. Pentru că știam că îți iubești familia.

    RăspundețiȘtergere
  15. Răspunsul tău este cel care m-a îndemnat, după o perioadă de meditare, să îți trimit această scrisoare. Îmi spuneai în mesajul tău să îmi fie rușine pentru că susțin referendumul privind modificarea articolului 48 din Constituția României și că doresc să se specifice că o căsătorie se întemeiază pe relația dintre bărbat și femeie.

    Cuvintele tale m-au uimit, m-au întristat și m-au indignat. Apoi le-am recitit de mai multe ori, cu mai multă atenție. ...Și, după o perioadă de aplecare asupra conținutului mesajului, în cele din urmă mi-am zis că ai dreptate: să îmi fie rușine.

    Recunosc, îmi este rușine că se cheltuiesc 43 (deși cred că sunt mai puțini) de milioane de euro pe organizarea unui referendum „împotriva unei himere”. Într-o altfel de lume, în care firescul familiei este dat de relația dintre bărbat și femeie, nu ar fi fost cazul să cheltuim o astfel de sumă. Îmi este rușine că am ajuns să organizăm un referendum pentru a consfinți un adevăr. Însă îmi este și mai rușine de miliardele de euro furate din 1990 până acum. Îmi este rușine pentru falimentarea economiei românești, pentru pădurile tăiate fără milă, pentru pământul vândut străinilor... Și parcă e mai mult, cu mult mai mult decât 43 de milioane de euro.

    Îmi este rușine de faptul că „2400 de școli au WC-ul în curte”. Probabil sunt mai multe. Dar mă rușinez gândindu-mă la banii care au fost aruncați pe fereastră pentru a „repara” și „moderniza” aceste școli. Sau când mă gândesc la calitatea învățământului românesc, la faptul că fiecare an aduce modificări sistemului de educație, la faptul că elevii de clase primare sau gimnaziale poartă zilnic la școală câte 5-6 kg în spatele lor. Și îmi dau seama uneori că problema învățământului nostru nu stă în WC-ul din curte.

    Îmi vorbești despre copii care se culcă flămânzi. S-ar putea să cunosc mai mulți astfel de copii decât tine. Și știu pe alții ca mine, nu eu, care le vindecă durerile și rănile sufletești și încearcă să le plinească măcar strictul necesar. Îmi este rușine pentru foamea, goliciunea și lipsurile lor. Dar îmi este rușine și de sumele uriașe pe care le aruncăm sub forma „ajutoarelor sociale”, pentru ca mulți dintre părinții acestor copii (nu toți, slavă Domnului!) să umple cârciumile și bodegile din satele românești. Îmi este rușine că în acest fel am anihilat mândria țăranilor noștri, iar lenea a luat cu brio locul hărniciei de odinioară. Mie îmi este rușine. Dar ție?

    Mai aduci în discuție spitalele din România, prezența mizeriei și lipsa medicamentelor și a unor condiții care să asigure tratamentul și alinarea suferințelor. Crede-mă, dragul meu, că știu din propria experiență ce înseamnă spitalele din România și ce înseamnă să pierzi pe cineva din cauza condițiilor din spitale. Îmi este rușine cu spitalele pe care le avem, de lipsa de medicamente și de focarele de infecție pe care le găsești în ceea ce ar trebuie să fie mediu steril. Vorbești despre copiii bolnavi de cancer, care nu pot beneficia de tratament la noi în țară. Am întâlnit și astfel de copii și de părinți. Știi, cu mulți dintre ei m-am întâlnit mai întâi prin biserici. Îmi este rușine că trebuie să plece ca să se trateze în spitalele lumii sau ale Europei și îmi este rușine că nu avem fondurile necesare pentru plata tratamentului lor. Dar, în același timp, mă rușinez de banii – deloc puțini – care au fost dați pe renovări interminabile de spitale.

    Spui că de 28 de ani nu avem autostrăzi și drumuri bune. Îmi este rușine și de acest lucru. Și eu merg pe aceleași drumuri ca și tine. Dar mă rușinez și pentru faptul că, de 28 de ani, reparăm aceleași străzi și astupăm aceleași gropi mereu. Îmi este rușine că suntem atât de „proști” încât să dăm sute de milioane de euro (sau poate mai mult) unor firme străine, ca să ne facă mai puțin de 100 de kilometri de autostradă.

    RăspundețiȘtergere
  16. Mă vei trimite, poate, să caut acești bani pe la biserici și catedrale. A, și pe la referendum. Să știi că banii pentru spitalele noastre nu s-au dus acolo. Nu. Îi vei găsi cu siguranță prin conturi din băncile elvețiene. Din păcate. Dacă am încerca să strângem toți banii furați sau împrumutați pe termen nelimitat, am avea spitale și școli în fiecare cătun din România, iar satele ar fi legate unul de celălalt prin autostrăzi. Îmi este rușine când mă gândesc că am ajuns o țară de hoți! Ție nu?

    Rușinea mea nu se oprește aici. Amintești de familiile destrămate, cu părinți plecați la muncă în străinătate și cu copii rămași în grija bunicilor. Am văzut atât de multe familii de acest fel! Și, nu de puține ori, un pumnal îmi străpungea sufletul când auzeam strigătul, nu glasul, unui copil ce își vedea plin de bucurie tatăl sau mama la capătul celălalt al telefonului sau al laptopului. Ce bine că există Whatsapp, Skype sau Facebook! Am cunoscut atâtea familii, multe dragi mie, care încearcă să își găsească un rost printre străini. Mă doare fiecare lacrimă a lor. Îmi este rușine și pentru acest lucru; că eu pot să îmi sărut copii pe frunte în fiecare seară (și mă bucur nespus de aceasta), în timp ce sunt atâția copii ce tânjesc după îmbrățișarea părinților și atâția părinți ce sărută fotografiile propriilor copii. Dar, mai mult decât atât, mi-e rușine că i-am trimis acolo, că i-am „silit” să plece; sau că alții i-au silit și noi nu am făcut nimic pentru a-i proteja. Ție nu?

    Reproșurile tale au fost multe. Mi le asum pe toate. Îmi este rușine că suntem o țară în care alcoolismul atinge uneori cote dramatice și că multe familii cad pradă consecințelor nefaste ale consumului de alcool. Dar îmi este rușine că, de 28 de ani, nu am făcut nimic, noi toți, pentru a stopa aceasta.

    Îmi este rușine că nu am sădit mai multă dragoste de Dumnezeu în cei din jurul meu și că nu am așezat mai profund cuvântul Evangheliei în inima lor. Probabil, dacă aș fi făcut aceasta, s-ar fi băut mai puțin, oamenii ar fi preferat să își petreacă timpul în compania familiei și nu la locul de muncă sau pe telefon, iar „trupurile femeilor nu ar fi fost folosite pentru a vinde aproape orice”. Mă rușinez că nu pot sta lângă copiii mei și să privesc o emisiune sau un film fără a fi „atacat” cu imagini cu tentă erotică sau sexuală. Cred că și tu treci prin aceleași încercări.

    Vrei să își spun de ce îmi mai este rușine? Mi-e rușine de copiii mei. Mi-e rușine de lumea pe care le-o las lor, de viitorul pe care îl pregătesc pentru ei. Îmi este rușine uneori să privesc în ochii lor, pentru că încerc să sădesc în ei dragostea de Dumnezeu și de aproapele, pentru că încerc să îi învăț ce înseamnă bunul-simț, pentru că îi învăț să respecte pe celălalt, chiar dacă e diferit. Și multe altele. Iar lumea pe care le-o pregătim este una a haosului, a tupeului dus la extrem, a minciunii, a hoției, a urii. O lume fără valori morale sau o lume ce își construiește morala după slăbiciunile și patimile noastre. Și sunt atât de multe!

    Îmi este rușine să dau ochii zilele acestea cu mulți dintre tinerii care, total dezinteresat, s-au implicat în promovarea referendumului mult hulit. Au fost înjurați, scuipați, jigniți, bruscați, urâți. Și toate acestea pentru că au dorit să se implice și să nu stea pe margine, privind cum alții le decid viitorul. Ce le-aș putea răspunde eu când mă vor întreba de ce oamenii, creștini și promotori ai toleranței, s-au comportat astfel cu ei?

    Mi-e rușine când văd că, la 100 de ani de la Marea Unire, societatea românească e scindată, e plină de ură. Mi-e rușine de cei care au apărat țara aceasta, de cei care au murit și s-au jertfit pentru ea, iar noi o vindem pe bucățele. Suntem capabili să renunțăm la orice urmă de românism, dacă se cere de la Bruxelles. Orice, dacă o cere Comunitatea Europeană.

    RăspundețiȘtergere
  17. Imi este rușine când văd cât de mult s-au schimbat valorile noastre. Pâinea și circul sunt mai importante decât sufletul și familia. Ce vom face cu spitalele într-o țară pustie? Ce rost au școlile dotate la cele mai înalte standarde europene, într-o țară fără copii? Îmi este rușine că punem preț pe familie și pe țară. Să înțeleg că le putem vinde pe mai puțin de 43 de miloane de euro?

    Mă gândeam zilele acestea la faptul că îmi este rușine de mine, de păcatele mele. Și Dumnezeu știe că nu sunt puține. Dar cel mai mult îmi este rușine că nu ți-am scris mai devreme, că am tăcut, că am lăsat pe alții să poarte luptele mele. Îmi este rușine că nu am fost „lumină lumii și sare pământului” și, dacă lumea s-a stricat și s-a întunecat, am și eu partea mea de vină. Îmi este rușine să dau ochii cu Dumnezeu.

    Însă vreau să îți spun că îmi este rușine de multe lucruri. De un singur lucru nu mă rușinez: de Evanghelia lui Hristos. Mi-e rușine pentru toate celelalte, dar nu de credința mea, de Dumnezeul meu, de Biserica mea. Acestea nu le pot negocia.

    Aș dori, totuși, să te întreb și eu pe tine: nu ai nici o vină pentru că nu avem spitale, școli, autostrăzi? Tu nu te rușinezi când privești seara în ochii copiilor tăi? Cum îi vei privi știind că nu ai luptat pentru ei, pentru veșnicia lor, ci ai purtat războaie străine?

    Știu că vei avea opinie diferită de a mea. Respect aceasta și te respect și pe tine. M-aș bucura doar dacă și tu m-ai respecta pe mine și ai respecta părerea mea.

    Închei prin a-ți mulțumi pentru răspunsul pe care mi l-ai dat. Am putut privi la mine însumi.



    „Cu durere și cu dragoste”, omule drag,

    Al tău rugător către Dumnezeu,

    Preot P.C.H.
    https://doxologia.ro/referendum-scrisoarea-unui-preot-catre-un-om-drag

    RăspundețiȘtergere
  18. Cercetările ştiinţifice arată că homosexualitatea nu este înnăscută, ci este rezultatul unor interacţiuni complexe între diferiţi factori - familiali, sociali şi posibil biologici.

    Întrucât atracţiile şi comportamentul homosexual sunt nişte condiţionări psihologice, ele se pot reduce şi elimina. O decizie personală şi documentarea sunt esenţiale pentru reuşita unui proces de schimbare.


    Ce este homosexualitatea?

    Termenul "homosexualitate" este un termen general folosit pentru a desemna atracţiile emoţionale şi sexuale fată de persoane de acelaşi sex. În practică, termenul de "homosexual" se aplică acelei persoane care întreţine relaţii sexuale cu persoane de acelaşi sex. Cu toate acestea, nu întotdeauna aceste persoane se consideră "homosexuali". De asemenea, termenul este folosit de activiştii pro-homosexualitate şi pentru cei ce au numai atracţii fată de acelaşi sex, fără a întreţine şi relaţii.

    Homosexualitatea nu este o boală, ci un comportament deviant, format în urma interacţiunii complexe între o multitudine de factori: conflicte personale, traume emoţionale din trecut, nevoi sufleteşti neîmplinite, incertitudine cu privire la identitatea sexuală, înstrăinarea de părintele de acelaşi sex, abuz sexual, teamă de intimitate cu sexul opus, o eventuală cauză hormonală, influente şi propagandă prin mass-media, diferite opţiuni personale şi altele.

    Această cauzalitate este rareori conştientizată; ea este adusă la lumină de obicei în cadrul şedinţelor de psihoterapie, prin care subiectul este ajutat să se cunoască pe sine şi să identifice acele motive şi evenimente care determină şi "argumentează" emoţiile şi comportamentele sale prezente. De aceea, eforturile de eliminare a acestor atracţii din viata individului se concentrează pe identificarea şi rezolvarea cauzei, nu a efectului - homosexualitatea. Astfel, persoane care se auto-identificau ca homosexuale şi care nu urmăreau o schimbare, după ce au au venit la psihoterapeut pentru alte probleme, au constatat la sfârşitul terapiei că nu mai sunt atrase de persoane de acelaşi sex. În unele cazuri, terapia pentru o anumită problemă psihologică rezolvă indirect şi problema atracţiilor homosexuale.

    Există mai multe tipuri de homosexualitate. De asemenea, există două tipuri de "homosexuali": ego-sintonici (cei care sunt mulţumiţi de situaţia lor şi care nu doresc să se schimbe) şi ego-distonici (cei care nu sunt mulţumiţi de ei şi implicit vor să se schimbe).

    RăspundețiȘtergere
  19. În timp ce în societatea de astăzi fiecare individ are libertatea aproape absolută de a adopta ce stil de viată doreşte, opţiunea acelor homosexuali care vor să se schimbe trebuie respectată, nu îngrădită în virtutea unor motive politice sau trenduri sociale.


    Cum apar atracţiile homosexuale?

    Mulţi oameni cred că homosexualitatea este genetică, adică înnăscută, pentru că aşa au citit în ziare sau au văzut la televizor. Pentru ei, "homosexualii aşa s-au născut".

    Totuşi, ştiinţa nu a putut oferi încă o cauză a homosexualităţii. Încercările de a identifica nişte cauze biologice ale homosexualităţii nu au fost concludente, iar la verificare, studiile citate de cei ce promovează ideea că homosexualitatea este genetică au dat alte rezultate.

    Majoritatea geneticienilor spun că în comportamentul uman sunt implicate mai multe gene: de la cel puţin 5-6 la câteva sute. În acest caz, modificările de comportament s-ar produce foarte lent şi constant; cu alte cuvinte, cu numai câteva procente în fiecare generaţie şi de-a lungul mai multor generaţii. Cu alte cuvinte, homosexualitatea nu ar putea apărea şi dispărea brusc în cadrul unei familii, aşa cum vedem în realitate.

    Homosexualitatea nu poate constitui o mutaţie genetică. Deşi un comportament determinat genetic are tendinţa să persiste într-o familie timp de mai multe generaţii, cu modificări minime şi foarte lente, în cazul unei mutaţii genetice schimbările pot fi bruşte. Însă pentru a se petrece aceasta, este nevoie ca mai multe gene să devină mutante în acelaşi timp - un scenariu imposibil. Din punct de vedere genetic este imposibilă schimbarea simultană chiar şi a numai cinci sau sase gene.

    Dacă homosexualitatea ar fi genetică sau determinată genetic într-o manieră decisivă, atunci "gena" sau "genele homo" nu s-ar putea menţine în cadrul unei populaţii. (Un adult are nevoie în medie de un copil pentru ca una sau mai multe gene specifice, prezente la adult, să rămână în codul genetic. Însă, în medie, cinci homosexuali "exclusivi" au un singur copil. În aceste condiţii, homosexualitatea ar dispărea după câteva generaţii. Evident, nu aşa stau lucrurile. Totuşi, aproximativ 50% dintre homosexuali sunt sau au fost căsătoriţi, fiind bisexuali, şi au în medie 1,25 copii. Homosexualii exclusivi şi bisexuali, luaţi laolaltă, au numai 0,9 copii în medie, ceea ce înseamnă că o genă sau genele homo ar dispărea încet dar sigur din moştenirea genetică.)

    Dean Hamer, unul dintre cei mai fervenţi susţinători ai unei baze genetice a homosexualităţii, admite că orientarea sexuală nu poate fi determinată de o singură genă.


    Care este numărul homosexualilor?

    Astăzi este foarte răspândită ideea că 10% din populaţie sunt homosexuali. Acest procent a fost lansat în anii 1950 de către Alfred Kinsey, un cercetător american. Lăsând la o parte viciile de procedură din studiul lui Kinsey, studiile ulterioare au identificat un procent de numai 2-3 la sută homosexuali şi lesbiene în cadrul societăţii.

    Totuşi, din motive politice lesne de înţeles, procentul de 10% este în continuare promovat de activiştii homosexuali care reclamă "drepturi".


    Identitatea gay şi activismul homosexual

    Unii dintre cei cu atracţii homosexuale, după eventuale încercări de a înţelege ce se petrece cu ei, acceptă ideea larg răspândită că aşa s-au născut, adoptă o identitate gay şi un comportament sexual specific. Dintre aceştia, unii devin activişti şi, prin intermediul unor asociaţii, pretind drepturi sociale.

    Alte persoane, deşi sunt conştiente de atracţiile lor homosexuale, se abţin de la gesturi fizice şi refuză să se identifice drept "homosexuali". La fel, alte persoane, cu atracţii şi chiar cu comportament homosexual, se prezintă drept heterosexuali şi resping identitatea gay.


    RăspundețiȘtergere
  20. Implicaţiile comportamentului homosexual

    Actele sexuale specifice homosexualilor comportă anumite riscuri pentru sănătate, riscuri despre care în general nu se vorbeşte în societate, tocmai pentru că ele comunică ideea de anormalitate a acestor comportament. Medicii şi cercetătorii care se confruntă cu incidenţa diferitelor boli ştiu evident despre ce este vorba şi fac tot posibilul pentru a-i avertiza pe cetăţeni.

    Homosexualii se pot schimba

    Cine crede că homosexualitatea este înnăscută cu siguranţă nu va crede că homosexualii se pot schimba. Cu toate acestea, numeroase persoane care s-au confruntat cu atracţii nedorite faţă de acelaşi sex, persoane care au refuzat să accepte minciunile propagandistice, au realizat o tranziţie către heterosexualitate.

    Fireşte, activiştii homosexuali încearcă să spună fie că asemenea persoane pur şi simplu nu există, fie că acele persoane nu erau homosexuali (deşi au avut ani la rândul o identitate şi un comportament homosexual), fie că acele persoane doar pretind că au scăpat de homosexualitate.

    Ce au făcut şi fac cei ce vor să scape de atracţiile homosexuale? În general, cei ce s-au decis să-şi rezolve această problemă au considerat că atracţiile şi eventual comportamentul homosexual nu sunt conforme cu planurile lor şi viziunea lor de viaţă şi/sau cu credinţa lor religioasă. Odată informaţi că se poate scăpa de homosexualitate şi că aceasta implică un proces de transformare, nu o soluţie-minune, aceşti oameni fie au apelat la un psihoterapeut, fie au mers prin credinţă şi au apelat la resurse religioase, fie au folosit ambele căi.

    Nu toţi duc la bun sfârşit această schimbare. Conversia către heterosexualitate este un proces a cărui durată depinde de problemele din trecutul personal (cele care au condus la formarea acestor atracţii), de stilul de viaţă actual al persoanei şi, mai presus de toate, de voinţa pe care persoana este dispusă să o pună în acest proces. Astfel, unii care au pornit pe acest drum s-au oprit la jumătate şi au renunţat, întorcându-se la comportamentul homosexual şi readoptând o identitate gay. Alţii au avut căderi, dar s-au ridicat şi au mers mai departe, ajungând la ţintă.

    Studiile asupra celor care afirmă că au scăpat de homosexualitate nu sunt numeroase, în principal pentru că simpla lansare a unui asemenea studiu ar face - teoretic - posibilă ideea vindecării de homosexualitate, idee care în multe ţări comportă conotaţii social-politice.

    Există însă studii, dar, mai mult, chiar cei ce au scăpat de homosexualitate - foştii homosexuali sau ex-gay - sunt o dovadă vie că homosexualitatea nu este înnăscută şi că se poate scăpa de ea.

    RăspundețiȘtergere