vineri, 26 octombrie 2018

ÎŢI PLÂNGI COPIII ? ÎŢI PLEACA COPIII !

                      .

"Cel ce pastreaza numai pentru sine DARUL care de la Dumnezeu vine,nu stie sa Îi fie recunoscator Prea Sfantului nostru Binefacator,adica, Prea Sfantului Duh !"  

                         
                                        

                                         Dragii mei,

In aceasta seara,desi eram cu ochii pe monitor,aud glas care intreaba cu durere asa:

           "Îţi plângi copiii ? 
             Îţi pleaca copiii,zi de zi ."

Din păcate dragilor, multe mame îsi plang copiii care pleaca peste hotare pentru un salariu mai bun,pentru o viata mai buna,pentru un viitor mai prosper.
Dar oare,câţi dintre copiii nostri,reusesc sa se realizaze? Oare câţi dintre copiii nostri se mai intorc acasa?
Iar daca din fericire se intorc, ei vin doar pentru puţin timp,iar mamele rămân cu privirea după ei si cu dorul de copiii lor în inima si-n suflet.
Viata este scurta si este păcat s-o risipim asteptand an de an,vara de vară ca sa ne vina copiii in vacanta.
Tot mai multi copii (tineri) pleaca in strainatate ,fie la studii ,fie la munca.
Romania ,deocamdata,nu poate si nici nu se doreste a oferi un viitor sigur acestor copii,un viitor in care sa poata trai la limita decentei,nici macar atat.
Nu ne ramane decat,sa ne rugam ca sa fim sanatosi si sa ne putem astepta copiii în fiecare an,in fiecare vacanta ,pentru a-i putem strange in brate si sa le spunem cat de mult le-am dus dorul si cat de mult îi iubim.
Se întampla adeseori, ca nici nepotii sa nu-i cunoastem,deoarece ,ei se nasc in strainatate si cand vin la Bunici (daca vin)sunt deja mari.
Bunicii au pierdut acele zile si ani,in care s-ar fi simtit mai tineri alaturi de nepotei.
Pentru ca,atunci cand avem nepoti,suntem si noi tineri din nou, ne jucam cu ei de-a v-ati ascunselea,ne jucam cu ei si cu jucariile lor,îi invatam poezii si cantece,si mai ales,îi învatam cum sa-si iubeasca Aproapele si sa nu uite de DUMNEZEU si de MAICUTA DOMNULUI.
Îi ducem la SFANTA BISERICA,îi împartasim si-i invatam ca sa nu uite TRADITIILE romanesti.
Ori, ei fiind departe,toate acestea  rămân doar dorinte,lacrimi si amintiri.Din pacate!
                             Cu dragoste,Maria.

    P.S.
 !!! ESCROCII NU AU LIMITE ! NU CUMPARATI AMULETE SAU CARTI CU RITUALURI , TRIMISE DE ESCROCI IN NUMELE MEU !

                      Prieteni dragi,
La SALA DALLES -ANTICARIAT ,am lasat cateva CARTI din toate cele 3 volume.
35 lei ROMANIA VIITORUL al DOILEA IERUSALIM :
Fotografia postată de Maria Ghiorghiu..
15 lei VIATA EXTRATERESTRA :

Fotografia postată de Maria Ghiorghiu..
28 Lei primul volum din 2016 :

https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhORNPR9VUJa35Mkf099iXuU5RD8tR5MV0BtRUxWwxRMewh0Sv-XInbhjYQ5SZcTLLSI5VgK0vHPvRj3S31uRRSjM6cKqKUV04wQVkfBVY0EFAV_icOBJwbQxAhOZmrhSX93TS6TcIlr_CC/w530-h374-p/14111967_650437155116702_1428354742_n.jpg.

DONATORII sunt rugati sa sune  la 0747226236 si vor primi toate CARTILE absolut GRATUIT !
Cititorii si doritorii pot suna tot la cest numar pentru a ne da toate datele,ca sa le trimitem CARTILE dorite prin posta sau fan curier.
Si totusi ,daca nu ati reusit sa ajungeti la LANSAREA din 11 - 12 august,puteti merge ca sa va procurati CARTILE dorite de la ANTICARIAT.
Deasemenea,ma puteti suna la 0747226236,pentru COMANDA CARTI,sau imi puteti scrie in privat pe Facebook : Maria Ghiorghiu.ro ,si pe maill : mariatecuci61@yahoo.com.
Va multumesc din inima !
Cu dragoste,cu iubire si cu aleasa recunostinta pentru voi toti cititorii Blogului DUMNEZEU EXISTA -MARTURII ,dar si pentru toti Prietenii de pe FACEBOOK si nu numai.
Iata dragilor si site/ul pe care puteti comanda Cartile,dar si linkul in care gasiti Contul bancar pentru DONATII ,pentru editarea urmatoarelor 2 volume la care m-am si apucat de scris :

Contul pentru strainătate:

Cod Bic Raiffeisen Bank : RZBRROBU 

Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 1504 

7307

sau prin WESTERN UNION :

Maria Ghiorghiu -România , unde vă va da

 un numar mai

 mare, si mi-l puteti scrie in privat pe

facebook, sau pe 

maill mariatecuci61@yahoo.com. 

Contul pentru România:

 Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 

1504 7307



Iata si site-ul pentru cumpararea CARTILOR ,dar ,

DONATORII sunt rugati sa sune 

 la 0747226236 si vor primi toate CARTILE

 absolut GRATUIT !

https://adevarulduhuluisfant.ro.
Dati clik pe - dreptunghiul in care scrie Comenzi.
Iata:





                  
              


                                                  


                                       

81 de comentarii:

  1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. De ce trebuie sa fi asa acid?!
      Fiecare avem liberul arbitru sa credem+actionam+sustinem xyz,etc
      Cum sa te catalogam???...NU-NU E NECESAR(imi e jena s-o fac).
      Incearca sa exprimi ceea ce simti in termeni mai decenti

      Ștergere
  2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

    RăspundețiȘtergere
  3. Din pacate asta e viitorul, nu pot sa trec usor asa ceva...

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cred ca mesajul se mai refera si la grupul de turisti-majoritatea copii in excursie in zona Marea Moarta -Jordan,unde un autocar plin cu copii de scoala a fost luat de o viitura si tragedia s-a produs :21 copii (11-14 ani)morti, 36 grav raniti,plus multi disparuti

      Ștergere
  4. Dna Maria suntem dati afara din tara- intr-un fel din partea guvernantilor in alt fel din partea oamenilor normali prin mentalitatea gresita. M-am intors dupa 10 ani in tara; am stat aproape un an si am sters-o inapoi spre tara care m-a adoptat cu mult timp in urma, cu pareri de rau ca Romania a involuat si eu am fost ca Don Quijote... Mi-ar fi placut sa raman in TARA MEA, sa nu fiu jefuita de bani la tot coltul si sa nu pot face nimic, sa nu am nici-un drept..si sa ajung de la un trai normal la sapa de lemn��Emi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Îmi pare tare rău ! Cunosc sentimentul! Multa sanatate iti doresc si multa putere sufleteasca ! Te imbratisez cu drag si nu uita de părinti !

      Ștergere
    2. Emi, m-ai impresionat extraordinar cu sinceritatea ta si curajul, sa-ti expui in cateva cuvinte o experienta de viata care este trista si adevarata. Cat de frumos ai scris tara mea cu litere mari TARA MEA.
      Emi,cele mai frumoase ganduri + urari de bine,sanatate,realizari frumoase si impliniri sufletesti sunt pentru tine SUFLET CURAT. Bunul Dumnezeu sa-ti trimita ingerii pazitori pentru protectie. Aici in TARA TA portile sunt deschise 24/7/360. Ai grija de tine .
      O mama.

      Ștergere
    3. 22:28, oamenii se intrupeaza pentru a evolua pe aceasta planeta, spre a ne ridica incet, incet spre Dumnezeu, spre desavarsire. Locul unde ne nastem si unde trebuie sa ne ducem viata nu este intamplator si nici macar religia in care ne nastem nu este intamplatoare. Daca ne e dat ca in viata aceasta sa o ducem greu si sa nu avem toate cele, este pentru a invata ce inseamna neajunsurile, ce inseamna sa nu ai ceea ce-ti doresti. Romania a fost mult mai incercata de-a lungul timpului fata de alte tari care nu au avut comunism si care au cucerit pe altii facandu-si colonii de unde au furat totul si i-au facut pe altii sclavi doar ca sa aiba ei mai mult si mai bine. Privim cu admiratie spre altii care s-au facut mari si tari prin cucerirea altora, prin furt, prin subjugarea si exploatarea altor oameni mai slabi. Daca Romania nu-si revine nicicum, este voia lui Dumnezeu sa incerce acest popor fiindca fara voia celui de sus nici firul ierbii nu creste. Noi, oamenii alergam dupa mai mult si mai bine din punct de vedere material, bine pentru trup, dar stim noi oare cat de folos este acest lucru pentru suflet/spirit?. A fugi de greu este fuga de ce iti da Dumnezeu, fugim de propria cruce, propriul destin care ni s-a dat la intrupare. Viata nu se rezuma doar la materie fiindca este scurta in comparatie cu viata eterna ca spirit/suflet creat de Dumnezeu. In sens figurat, noi vrem sa ajungem la liceu fara sa trecem prin scoala generala unde este mai greu fiindca trebuie sa invatam sa scriem, sa citim, sa calculam, etc. Eu ma rog lui Dumnezeu, "Doamne da-mi putere sa trec prin toate cate-mi sunt date mie si da-mi tarie sufletului meu sa nu mai gresesc ca astfel sa nu ma rusinez de faptele mele in fata gloriei Tale cand ma vei judeca Tu. Fa doamne ca sufletul meu sa fie constient de legile Tale, ca sa ma reintorc cat mai curand la tine de unde am plecat candva.

      Ștergere
    4. ''...suntem dati afara din tara- intr-un fel din partea guvernantilor,in alt fel din partea oamenilor normali prin mentalitatea gresita'' - cu asta ati spus totul,doamna Emi,asa e...Trist...

      Ștergere
    5. 03:22Eu nu cred in dorinta sincera de dragoste de tara si mai degraba dragoste de bani de confort de un trai bun si nu dragoste de Mantuire.Caci a te mantui inseamna sa pastrezi valorile in care te-ai nascut sa-ti ei crucea vietii cu bune si cu rele asteptand Rascumpararea lui Iisus.Dar pe cei plecati ii va gasi Judecata trudind pt bani la straini si nu "trudind " sufleteste alaturi de neamul lor pt Hristos pt
      Mantuire sufletului !PS.Banii vor pierde multe suflete in Iad. Asa ca luati decizia salvatoare si intoarceti--va definitiv in tara.Multi vor fi deranjati de cele scrise pt ca inima lor e lipita de cele materiale pieritoare nu de Dumnezeu dar cand vor muri la ce le mai folosesc?Fiti intelepti lasati totul si intoaceti-va ACASA!

      Ștergere
    6. 16:54
      banuiesc ca ai o casa frumoasa cu un salariu-pensie decenta, probabil cu masina la poarta ,probabil niciodata nu ti-au chiorait matele de foame (nici tie -nici copiilor tai), deci TU nu ai nici un drept sa vorbesti .
      Toate sacriiciile facute de acesti -majoritatea simpli oameni plecati sa munceasca este pur dragostea de familie-copii sa-i hraneaca, NICIDECUM :"dragoste de bani de confort"
      Fi tu inteleapta ,NU JUDECA si nu mai vorbi aiurea ,ca se supara Doamne-Doamne pe tine si te pedepseste(sa-ti chioraie si tie matele de foame)
      La orase mai putin se simte saracia-foamea, dar la tara sate comune ,procentul clasei defavorizate este ff mare in crestere. Tu esti precum regina frantei Maria Antoaneta ,cand i s-a spus ca taranii nu au paine-mor de foame,iar tirana le-a raspuns : " Daca nu au paine sa manance COZONAC",si ce-a realizat prin acest comportament sfidator la adresa saracilor,...1793 a murit [38ani]executata prin ghilotinare.
      Doamna scumpa, am inteles mesajul dvoastra cu Mantuirea sufletului, e frumos dar GRESIT (bogatul niciodata nu-i crede saracului)
      ps. si Tudor Gheorghe avea dreptate in cantarea lui : "fie painea cat de rea -tot mai bine-n tara mea",....DAR nici lui nu i-au chiorait nicidata matele de foame .
      O viata lunga si frumoasa va doresc.

      Ștergere
    7. 16,54 crezi ca Judecata trebuie sa ne prinda mai bine in tara noastra,unde-si bat romanii nostrii joc de noi?Suntem mai virtuosi atunci???

      Ștergere
    8. Cata ipocrizie si fatarnicie zace in unii''crestini'' ! Tu, an.16.54., daca esti asa de virtuos si crestin pana in maduva oaselor, de ce nu-ti imparti tot ce ai cu saracii si sa dormi sub cerul liber,sa mananci doar coji de paine si sa bei doar apa, sa te hranesti doar ''cu credinta'' ? valabil pentru toti ipocritii care aratati cu degetul pe cei plecati din tara , care-i judecati ''crestineste'' pe cei care nu mai puteau trai decent in propria tara...Nu de prea mult bine au plecat, niciunul din voi nu au fost '' in papucii '' lor...Bine ca inchideti ochii la cei care au condus tara asta de aproape 30 de ani intr-un mod strigator la cer ,ba ii si votati cu spor ( toate partidele postdecembriste sunt pline de hoti si mincinosi ),dar va luati de diaspora...PS. Nu,eu nu traiesc afara,sunt in tara,dar ma seaca rautatea,prostia si ipocrizia atator semeni. De asta avem o tara cu valori inversate...Si acum,hai,da-ti cu pietre, ''virtuosilor'', ''smeritilor''...

      Ștergere
    9. 01:21Nimic din ce banuiesti despre mine nu este adevarat.Am muncit singura si mi-am facut o casa modesta pe vremea raposatilor.Am crescut
      singura un copil si l-am educat in spiritul
      dragostei de Dumnezeu si de curand e
      medic.Traiesc modest cu pensie de
      1700 lei si am gasit multumirea.Nu
      lipsesc de la biserica decat rareori si
      asta imi tine sufletul treaz.Ma rog in
      fiecare noapte chiar daca e ora 1,2 3 sau
      mai mult si asta imi da putere si
      incredere in Dumnezeu (pe care le
      regasesti in mesajele mele).Ciar daca nu va place indemnul meu de a reveni in tara credeti atunci in cuvintele pr.Arsenie Boca care spune ca multi din cei plecati vor dori sa se intoarca in tara si nu vor mai putea.Ceva se va intampla dar fiecare e liber sa-si aleaga soarta.Judecata lui Dumnezeu e alta decat a oamenilor.Ceea ce le place oamenilor nu ii place si lui Dumnezeu.De aceea spune:"Eu sunt Dumnezeul celor saraci nu a celot bogati" .De aceea poporul roman e supus la acest test cine rezista ramane pt mantuire cine nu pleaca pt bogatie.

      mesajele mele)

      Ștergere
    10. 15:40Nu,nu am nici masina si nici bogatie ci doar o facultate si cultura care m-au imbogatit sufleteste .Dar cea mai mare bogatie am primit-o de la Dumnezeu :Credinta Nadejdea si Dragostea.Pt asta ma staduiesc sa am mintea treaza si cu intelepciunea lui Dumnezeu sa-i ajut si pe altii sa aleaga drumul luminii si al salvarii.PS.Fiecare insa are liberul arbitru si poate alege ce drum ii convine iar la capatul lui vom vedea fiecare ce am ales.

      Ștergere
  5. A fost mai bine PE timpul raposatului, macar atunci familiile erau intregi si se ajutau unul cu altul,. Scoli gratis, toata lumea avea de lucru, tinerii puteau ca sa isi faca o familie , nu era pline orasele de persoane care dorm pe strazi, erau case de batrini gratuite si spirale gratuite, azi nu avem nimic sintem a nimanui, nu avem decit pe Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fiecare etapa a vietii noastre isi are rolul ei si trecem prin ele ca sa invatam. Nicio oranduire sociala nu este perfecta si nici o religie nu este perfecta pentru ca oamenii nu sunt perfecti. Cand oamenii vor fi perfecti, atunci si celelalte vor fi perfecte.

      Ștergere
    2. Foarte adevarat 8,45! Simplu explicat,dar tot degeaba,caci cei mai multi nu pricepem.

      Ștergere
  6. Da ai dreptate acum e vai de noi,trebuie să se întîmple ceva asa nu se mai poate,Doamne ajuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  7. Da ai dreptate acum e vai de noi,trebuie să se întîmple ceva asa nu se mai poate,Doamne ajuta!!!

    RăspundețiȘtergere
  8. Dorul, sacrificiile, dragostea de țară și nostalgiile unui emigrant român, regăsite în poezia lui Vasile Tudorache, un conațional de-al nostru care a decis să se întoarcă acasă:

    Gata cu străinătatea!

    de Vasile Tudorache

    Am muncit, cam peste poate
    Am muncit, c-a trebuit
    Dar plec din străinătate
    Nu mai pot, am obosit!
    .
    Mă-ntorc frate la pământ
    O să-l sap, rămân acasă
    Să mă bucur cât mai sunt
    De foșnetul de la coasă.
    .
    Am plecat doar pentr-o viză
    Pe trei luni, gândind la bani
    Dar pe fața la valiză….
    Azi scriu, 20 de ani.
    .
    Ce mai umilință, chin….
    Și ce dor am strâns departe
    Căci simțindu-mă străin
    Am scris totul într-o carte.
    .
    N-am făcut-o cu voință
    Îmi e martor, Dumnezeu
    Am scris a mea suferința
    Asta am gândit mereu.
    .
    Am scris tot ce m-a durut
    Lacrima, nu bucuria…
    Sincer, tare aș fi vrut
    Cu ai mei în România.
    .
    Am muncit, cât pentru zece
    De-a plouat,mi-am luat avânt
    Că străinul este rece….
    Iar azi sunt ca frunza-n vânt.
    .
    Nu mai am putere multă
    Mă simt totdeauna trist…
    Picioarele nu m-ascultă
    Mă mir cum de mai rezist!
    .
    Mi-am plâns dorurile mele
    Fără ca să fiu văzut
    C-aveam două rămurele
    Despărțirea, m-a durut.
    .
    Am plâns dorul de soție
    Singură în depărtări
    Numai cel plecat o știe
    Cum e peste mări și țări.
    .
    Astăzi, gata cu străinii
    Deși jur, m-au ajutat!…..
    Însă vreau să aud câinii
    Cum latră, la mine-n sat.

    RăspundețiȘtergere
  9. Am fost acasă și m-am întors trist

    Atâta pădure cât taie semenii mei
    că o să cadă cerul cu stele cu tot peste ei.

    Răsuflă pădurea dintr-un singur plămân,
    Muntele Șes e tot mai peticit și mai spân.

    Din Harghita până la Beiuș,
    moartea, ca o drujbă, duhnește-a rumeguș.

    Pământurile? Doamne, pământurile toate sunt de ocară,
    se răsucesc în ele țăranii care au avut norocul să moară.

    Numai spini peste tot... până și cerul s-a înspinat.
    Nu mai e mult și spinii s-or coborâ peste sat.

    Bat clopotele din biserica cea nouă, goală și neterminată,
    cea veche de lemn stă tristă și ea, aproape-nspinată.

    Am fost acasă și m-am întors trist.
    Oare Dumnezeu o fi comunist?

    RăspundețiȘtergere
  10. Niște părinți

    Uitați de Dumnezeu și de copii
    Prin sate rătăcite și pustii,
    Încovoiați, dar drepți ca niște sfinți,
    Mai viețuiesc, timizi, niște părinți.

    Tot drămuind și lemne și bănuți
    Ei se strecoară aproape nevăzuți,
    Stafii de oameni, umbre la amurg,
    Din viața noastră-n moartea lor se scurg.

    Cu ochii umezi și cu pas domol,
    Priviri pierdute rătăcite-n în gol,
    Își caută copiii ce s-au dus
    La viață și la moarte prin apus.

    Uitați de Dumnezeu și de copii
    Trăiesc între spital și farmacii,
    Și nu se plâng aproape de nimic,
    Mai mor și mai trăiesc câte un pic.

    Și stau și mai privesc de după gard
    Copiii altora. Și-n inimi ard
    Atâtea doruri și atât amar
    De le miroase carne-a chihlimbar.

    Mai greu e de Crăciun, de sărbători,
    Când colindând stingheri îi trec fiori...
    Și triști, cu ochii lăcrimând pe-un plic,
    Mai mor și mai trăiesc câte un pic

    RăspundețiȘtergere
  11. RÃVAS DIN PRIBEGIE

    Iti trimit, mai Ghita frate
    Acest ravas de departe.
    Ca sa stiti ca mai traiesc
    Si pe-aici ma chinuiesc.
    Departe de voi si tara,
    Prin straini painea-i amara.
    Tot ce'ncerc si tot ce fac,
    Nimica nu mi-i pe plac.
    Port in suflet greu alean
    Si ma usuc an cu an.
    An cu an si zi cu zi,
    Tot asa pan'ce-oi muri.
    Ma tot rog in gandul meu,
    Doar s'a'ndura Dumnezeu
    De neamul nostrucrestin,
    Ce se stinge'n jug si chin.
    Cine-si pierde Tara lui
    E copil al nimanui,
    Ratacind din loc in loc,
    Suflet fara de noroc.

    Unde's mandrii nostri munti,
    Sate cu batrani carunti,
    Izvoare ce spun povesti
    Plaiuri scumpe romanesti,
    Dumbravi cu stejari batrani,
    Hore mandre de romani?
    Acea lume de tarani
    Ce's stapani de mii de ani,
    Peste glia cea strabuna
    Cer de stele, soare, luna.

    Cand traia mama si tata
    Si ne strangeam toata gloata,
    La un Pasti sau la Craciun
    Cu colindul de Ajun,
    Eram toti veseli, vioi
    Cu toti fratii langa noi.
    Bucuria noastra mare,
    Stralucea ca sfantul soare.
    Insusi Bunul Dumnezeu,
    Parca traia'n satul meu.
    Gradinile roditoare,
    Infloreau scaldate'n soare
    Grijite cu drag si zor
    De crestinescul popor.

    De pe drumurile straine
    Ce sa va trimit fratine?
    Bani si-averi n'am adunat,
    Doar ceva de imbracat.
    Nu mi-am ridicat palate,
    In neagra strainatate.
    Nici viata n'am avut,
    Chinul vostru m'a durut.

    Asa mi-a fost datul sortii,
    Sa nu-i vad in ceasul mortii,
    Nici pe mama, nici pe tata,
    Nici pe frati, nici pe surori.
    Cum sa mai fi strans comori,
    Pe pamanturi rosi, pustii,
    Unde nu cresc bucurii?

    Pe meleagurile straine,
    Nu gasesti umbra la nime.
    Numai pietre, numai spini,
    Sa tot plangi, sa tot suspini.
    N'ai nici frati, n'ai nici surori
    Codri verzi, gradini de flori.

    Unde-i, mai frate Mihai,
    Tara noastra ca un rai,
    Lanuri bogate, livezi
    Primaveri si rauri verzi?
    Frunza toamnei cu rugina,
    Manastiri cu Bucovina,
    Ierne grele si nameti
    Cern fulgi albi pentru poeti.

    Dormeau vaile'n zapada
    Si crestea iarba'n livada.
    Barsanele la izvor
    Fluerul ciobanilor.

    Ma rog, Doamne, si ma'nchin
    Sub streasina de Cosmin,
    Sa ma'ntorc din pribegii
    Pe carari de vesnicii.
    In pacea satului meu
    Aproape de Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  12. DE CE-AI PLECAT ?

    De ce-ai plecat din a ta Țară!?

    De ce te-ai dus pe-un alt Pământ?

    De ce-ai lăsat copiii singuri?

    De ce-ai plecat doar suspinând.



    De ce ți-ai părăsit părinții?

    Singuri, bolnavi și necăjiți,

    De ce nu te întorci acasă?

    Pe Plaiul tău, pe-al tău tău Pământ.



    Sunt întrebări la care aștept răspunsul!

    Ce niciodată nu mi l-ai oferit,

    În loc să-mi răspuzi, de-ndată,

    Te poticnești, în al tău plâns.



    Eu am plecat, plângând știți bine,

    Și plâng mereu, de-al vostru dor,

    Și sunt străin, în a lor țară,

    Și le sunt sluga tuturor.



    Și văd, cum mușcă ei din mine,

    Și nu au milă, chiar deloc,

    Dar mă prefac, că-mi este bine,

    Ca voi, de-acasă, sa-aveți tot.



    Nu vreau, copii mei de-acasă,

    Să fiți unealta lor de preț,

    Ci vreau, ca voi, în România noastră,

    Să fiți embleme, nu dispreț.



    Nu vreau, ca cei lăsați acasă,

    Copii, părinți,frați și surori,

    Să știți cum e străin în lume,

    Să fiți voi slavii muncitori.





    Mă condamnați și-aveți dreptate,

    Că nu sunt fizic lângă voi,

    Și plâng și eu noapte de noapte,

    Mă rog la Dumnezeu, doar pentru voi.



    Dar ce-i ce m-au trimis din Țară,

    Sunt ce-i ce -acum ei ne conduc,

    Sunt ce-i ce ne-au vândut norocul,

    Și –au făcut din Țară, un circ și-un balamuc.



    Ca să-nțelegeți și voi bine,

    De ce nu sunt eu, lângă voi,

    Răspunsul meu, e chiar vizibil,

    Priviți la munții ăștia goi.



    Priviți hotarele vândute

    Ce le-au vândut ei la străini,

    Priviți la satele tăcute,

    Ce ruginesc ca și un vin.



    Priviți infrastructura noastră,

    Ce bate-n draci, pasul pe loc,

    Ea este doar vaca lăptosă,

    Ce le dă lapte numai LOR.



    Să țineți minte ce vă scriu,

    Ca peste ani și voi ca mine,

    Să nu plecați la fel cum eu,

    V-am părăsit plângând, știți bine.



    Părerea meu spre-un viitor,

    Să fim mereu uniți și bine,

    Să nu cerșim noi banii lor,

    Și noi să nu videm pe sine.



    Pentru asta am plecat,

    Să dăm -napoi, o filă-n urmă,

    Iar ei ciocoii, ce-au furat,

    Să-i arestăm, cu-efect de turmă.



    Atunci vom fi iarăși o Țară,

    Vom fi din nou un Neam Ales,

    Vom fi din nou cu toți la masă,

    Vom fi Românii de Succes!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "Încovoiați, dar drepți ca niște sfinți,
      Mai viețuiesc, timizi, niște părinți".
      Sunt adevarate versurile, dar asa se obtine sfintenia, ducandu-ti destinul dat de Dumnezeu cu toate ale lui, si bune si rele. Ei au putut sa-si duca destinul, dar noi de ce nu putem?. Oare nu suntem copii lor, oare ne-au alungat ei de-acasa?. De ce ne abandonam parintii batrani si mai lasam si copii in grija lor pentru argintii occidentului. Nr facem case mari si averi aici pe pamant, dar pentru suflet oare ce facem?. Ne ducem de bunavoie sa fim sclavii altora care ne platesc mai putin decat pe lucratorii lor si ne pun sa lucram mai mult decat lucreaza ai lor. Sunt multe de zis, dar cand vom merge la judecata si vom fi intrebati "ti-am dat viata, ce ai facut cu ea?". Ce vom raspunde?. Vom raspunde ca "mi-am abandonat parintii batrani, mi-am abandonat copii si familia, dar mi-am luat masina si mi-am facut casa cat un palat ca sa ma falesc cu ele".

      Ștergere
  13. Din păcate este adevărat, țara și poporul sunt vândute, dar de ce, pentru că am ajuns să fim robii banulului nu ai lui Dumnezeu.
    Este adevărat pâinea este amară în țară, dar un vechi proverb romanesc spune că: "fie pâinea cât de rea, tot mai bună este în țara ta".
    Fraților și surorilor întru Hristos, dacă mai țineți cu adevărat la țara și neamul vostru, întoarceți-vă!
    Vor veni vremuri grele, vremurile prezise de pr. Arsenie Boca și Iustin Pârvu când țara va fi amenințată din toate părțile. Dacă nu ne vom unii și lupta pentru credință, neam și țară, vom dispărea ca popor și țară, după cum vor dușmanii noștrii.
    Să știți că dragostea de țară nu se măsoară în nivelul de trai și în banii din conturi, ci în jertfa pe care o vom aduce fiecare pentru această țară și popor, nu pentru tacma jefuitorilor ei (a conducătorilor ei).
    Onoarea, cinstea și dragostea de Dumnezeu și țară nu au preț, cine crede că au, se înșală.
    Cel de al 3-lea război mondial stă să înceapă pentru ca bogații lumii, cei care controlează finanțele mondiale și resursele lumii, nu se înțeleg între ei și vor să vadă cine să conducă. Nu rușii, chinezii sau americanii de rand vor război, ci conducătorii popoarelor respective și mai ales oligarhii din spatele lor, vor aceasta. Noi, ca popor suntem la mijloc. Acest război nu va va fi sfârșitul lumii, ci trezirea popoarelor, pentru că Dumnezeu nu ne judecă după mintea noastră sau a conducătorilor noștri, ci după voia Sa, iar voia Sa este ca să fim câți mai mulți mântuiți.
    După acest război, popoarele se vor trezi, iar noi putea devenii poporul cel nou al Său și această țară cu adevărat Gradina Maicii Domnului. Condiția este una singură să fim cu El în tot timpul și în tot locul, și să-i slujim numai Lui, nu și banilor.
    Nu sunt împotriva banilor, ci împotriva obsesiei de a obține cât mai mulți bani, prin orice mijloace și pe orice căi.
    Cine face acest lucru, mai devreme sau mai târziu, își va pierde onoarea, cinstea și credința, pentru că nu putem sluji la doi domni, lui Dumnezeu și banului, pe primul Îl vom trăda iar celui de al doilea ne vom vinde.
    Dumnezeu să ne ierte, să ne lumineze și să ne călăuzească pașii pe calea mântuiri noastre.

    RăspundețiȘtergere
  14. Mamele românce sunt cele care au lăsat în țară copii, din dorința de a face ceva mai bun, mai mult și mai frumos pentru aceștia. O poezie în care românii plecați peste hotare se vor regăsi cu sutele de mii.

    Băiatului meu

    – Copile, sunt din nou departe,
    Un plic cu bani iar ți-am trimis.
    Dar spune-mi tu, daca se poate:
    Cum fac să nu te știu iar trist?


    – Tu, mamă dragă, poți trimite
    Toți banii tăi, și tot ce vrei …
    Dar asta n-o sa poată șterge
    Vreo lacrimă din ochii mei!


    – Copile drag, prin țări străine
    Ajuns-am fără voia mea,
    Sperând cumva, că pentru tine,
    Vreun viitor să pot schimba.



    – Eu știu, măicuță, că te-ai dus
    Cand eram mic! Și multe nopți
    Am suspinat ne-nțelegând
    De ce-s mai singur eu ca toți …


    Și știu, mămico, că ți-e dor,
    Fiind mereu îndepărtată,
    Și știu că nu ți-a fost ușor
    Crăciun, și Paste, și mereu plecată …


    Dar, vezi, acum crescui și eu!
    Sunt mare, mamă, însă tu
    N-ai fost să-mi lecuiești vreo rană
    Când mi-a fost rău! Nici sufletu’!


    Și, uite, anii au trecut,
    E rândul meu să plec în lume,
    Și-am să-ți trimit și eu averi.
    Pe-un plic citi-vei al meu nume…


    Și nu te-nvinuiesc, dar viața
    M-a învățat că preț nu are
    Nici mângâierea ta de mamă,
    Nici plânsul meu, în depărtare…

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 23 23Da dar cate mame si tati au uitat de cei de acasa si fara regret si-au facut alte familii in strainatate?

      Ștergere
    2. 16.33 Sunt care pleaca sa munceasca si altii care se fac ca pleaca si dispar in ceata ! Nu-i totuna . Viata dubla, tripla tine de constiinta , nu are treaba cu distanta .

      Ștergere
  15. Romanii nu vor mai pleca slugi in alte tari,ei se trezesc,ridica capul catre cerul sfant si cer ajutor de la Sfanta Treime,Maica Domnului si toti Sfintii,pentru ca vin peste noi vremuri foarte grele,si nici intr-o tara nu mai este siguranta.Romanii sunt obisnuiti cu greul,dar acum vine timpul cand ei doresc sa fie respectati in tara lor,si cei care nu au respectat legile sa fie trasi la raspundere,incepand cu justitia si pana la ultimul om toti vor da socoteala inaintea Lui Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
  16. Cântecul străinătății

    Rătăcesc în căi străine,
    De căminu-mi depărtat;
    Îmi trec viața în suspine,
    Pâinea-n lacrimi mi-am udat;
    Fie pâinea cât de rea,
    Tot mai bine-n țara mea.

    Ah! în țara mea frumoasă
    Am lăsat tată iubit,
    Am lăsat maică duioasă
    Ce de plânsuri au albit.
    Fie pâinea cât de rea,
    Tot mai bine-n țara mea.

    Vezi o culme muntenească
    Și-o căsuță dedesubt?
    Este vatra părintească
    Unde laptele am subt.
    Fie pâinea cât de rea,
    Tot mai bine-n țara mea.

    În dumbrava verde, deasă,
    O fecioară vezi trecând?
    Este-a inimii-mireasă
    Ce mă cheamă suspinând.
    Fie pâinea cât de rea,
    Tot mai bine-n țara mea.

    La străini am stat la masă,
    Și cu ei m-am ospătat;
    Dar, gândind la mine-acasă,
    Lăcrămi, râuri am vărsat.
    Fie pâinea cât de rea,
    Tot mai bine-n țara mea.

    Cine țara își iubește
    Nu dă lumea pentru ea:
    Oh! atunci inima-mi crește,
    Când gândesc a o vedea.
    Fie pâinea cât de rea,
    Tot mai bine-n țara mea.

    Fericiți câți sunt aproape
    De căminul părintesc;
    De-oi muri, voi să mă-ngroape
    În pământul românesc.
    Fie pâinea cât de rea,
    Tot mai bine-n țara mea.

    RăspundețiȘtergere
  17. Aveti dreptate,ai nimanui.La noi totu politizat poti fi destept sa ai merite ca ajungi sa vinzi ziare pe strada.ca ajunge sa conduca toti imbecili cu studi medii si diplome cumparate.Uitativa la medici,ei nu fac profesia din dragoste ci o fac pentru profit.Nu vedeti ca mori in fata lor cu zile.Bine a zis Ceausescu ,,pinge- va patria dupa mine,,si asa este

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Totu-i politizat in lume, dar depinde in mare masura de oamenii care fac politica. De la oamenii rai si nemernic n-ai cum sa astepti politica buna.

      Ștergere
  18. M-a sunat aseară mama și mi-a zis că totu-i bine,

    Are bani, are de toate, doar că-i este dor de mine…
    M-a-ntrebat dacă-n străini viața este mai frumoasă,
    Dacă nu mi-e dor de țară, dacă nu mai vin pe-acasă…

    Nu, zic, mamă, nu mi-e dor, poate-un pic mi-e dor de tine…
    Dar în rest, la ce să vin? cine mă așteaptă, cine?
    Așa e… a răspuns mama, pe la noi a nins prin sat,
    Ce frumos astăzi zăpada peste case s-a-nșirat…

    Și am plâns, căci de zăpadă și de iarnă-mi este dor,
    Dar oricum, chiar și așa, amintirile mă dor.
    – Nu vin, mamă, pe la voi, stă gunoiul după ușă,
    Iar când vreți să faceți focul, vă mânjiți toți de cenușă
    .
    Apă nu aveți prin case și fântânele-s secate,
    Altfel lumea azi trăiește și așa nu se mai poate…
    Mama, tristă, a șoptit: Fă cum știi și fă cum poți,
    Dar oricum, mi-e dor de tine și mi-e dor, și de nepoți…

    – Lasă, mamă, trece dorul, poate-n vară voi veni,
    Când o fi iarbă pe luncă, când bujorul va-nflori…
    Nu fi tristă și mai sună, dacă vrei și eu te sun,
    Ți-am trimis bani și mâncare… e cadoul de Crăciun.

    – Hai, la revedere, mamă…a zis mama și-a închis,
    Parcă-o văd cum, în cămară, plânge-n hohot, știu precis.
    Are lângă ea un câine și mai are și-un motan,
    Îi iubește și toți trei fac Crăciunul an de an…

    O fi poate-o săptămână de când mama nu-a sunat,
    Mi-e în grijă, ce e oare? Și-am pornit la drum, spre sat.
    Avioane, gări și trenuri, îmbulzeală, drumu-i greu,
    După-atâta stres și lacrimi am ajuns… în satul meu.

    Parcă nici nu-mi vine-a crede, ninge lin, drumu-i pustiu,
    Totu-i alb, foșnește neaua, mică iar aș vrea să fiu…
    Am strigat de pe la poartă: Mamă, ce s-a întâmplat?
    A ieșit mama în ușă: Telefonul s-a stricat…

    Două săptămâni cu mama, am uitat de țări străine,
    Sunt din nou copilă mică, râdem, plângem și ni-e bine.

    RăspundețiȘtergere
  19. ŢARA DE PRIPAS (VERSURI DE ALEXANDRU VLAHUŢĂ)


    Iată o poezie scrisă de Alexandru Vlahuţă (1858-1919), mai actuală ca niciodată

    Un vechi tolbaş de vorbe late,
    Om norocos din cale-afară,
    S-a pomenit pe neaşteptate
    Stăpân peste întreaga ţară.

    Din ea-şi făcu o prăvălie,
    Şi ca un negustor de treabă,
    Pentru ca-n lume să se ştie,
    Prinse-a striga de la tarabă

    Poftiţi aici! Oricine are
    Obrazul fără de ruşine
    Ş-o conştiinţă de vânzare…
    Poftiţi să faceţi târg cu mine!

    Prostie, lene, linguşire,
    Eu cumpăr tot. Veniţi aici!
    Şi cei mai nărăviţi din fire
    Mi-or fi tovarăşi şi amici.

    Eu dau tot felul de noroace,
    Căci sunt atoateţiitorul,
    Măriri, averi… Să vie-ncoace
    Toţi trântorii ce le duc dorul!…

    Aşa, sunt zece ani de când
    Pe norocosul negustor
    Îl auzim mereu strigând,
    Şi muşteriii vin de zor.

    În zece ani ce de-a lingăi
    Nu se văzură-n slujbe mari,
    Câţi oameni fără căpătâi
    N-ajunseră milionari!
    Veniţi şi voi, străini calici,

    Şi strângeţi tot ce-a mai rămas!…
    . . . . . . . . . . . . . . .
    Ce să mai faci? Ce să mai zici?

    Sărmană ţară de pripas!

    RăspundețiȘtergere
  20. Pâinea lor

    Hai să nu mai dăm cu piatra
    În cel ce își lasă vatra
    Și pleacă în țări străine,
    Pleacă omul de la bine?

    Când dorul i se-nfiripă
    E pasăre-ntr-o aripă
    Și ce des i se-ntețește
    Fiindcă doru’ -i amintește

    Despre tatăl lui, Ion,
    Ce gemea la telefon,
    Și cu glas misterios
    Îi spunea că-i sănătos.

    Și-atunci rugăciuni înalță
    Să îl mai prindă în viață,
    Căci mulți ani au tot trecut
    De când nu l-a mai văzut.

    Vrea să îi spună smerit,
    Tată, ce mult mi-ai lipsit!
    Dară după câte știu
    Mulți ajung într-un târziu…

    Hai să nu mai dăm cu piatra
    În cei ce își lasă vatra,
    Căci și așa pâinea lor
    E înmuiată în dor!

    RăspundețiȘtergere
  21. Cine a fost la putere in primii ani dupa '89 ???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ii vine timpul lui Iliescu sa raspunda in fata DOMNULUI......

      .

      Ștergere
  22. Marioara surioara.ín aceasta zi de praznic minunat al. Militarului íntru. Iisus . Hristos. Dimitrie,sa ne aducem aminte si sa militam militareste pentrú. Adevar,ca asta íi. Calea. Vietii. Vesnice a. Vietii! Siapai cei mare lucru,atata sa íl primim pe. Domnutu. Iisus. Hristos ín inimile noastre! Ce atata lupta pe averi? Ce poate omul dobandi mai de pret decat mantuirea sufletului sau? Io stiu mai mult decat multi ce mare pret íi pus pe un suflet de om,ce batalii cumplite se duc ín ceruri astfel íncat se jertfesc legiuni de íngeri si noi din pacate nu ne re cunoastem valoarea sufletelor noastre! Cinste. Sfantului. Diimitrie si celor asemenea. Lui! ..

    RăspundețiȘtergere
  23. f curios ca s-a linistit ortodoxul- L-A PUS LA PUNCT D-NA MARIA !prea -o luase razna

    RăspundețiȘtergere
  24. Marioara surioara,traba ínfiintata o partida nationala care sa ajunga la guvernare si sa iesim din u.e.,ca altfel ne ducem ín rapa! Ui ca islandezii au reusit de nu au recunoscut datoriile externe! Ce ar fí ca ale noastre sa le plateasca ímbogatitii de peste noapte care au devalizat tara? Sa le luam conturile ascunse la straini si sa punem de o nationalizare la toate resursele si impozit pe profit la toate transnationalele? Pai pana cand bataie de joc? Pana cand pamant stropit cu sangele stramosilor vandut pe nimic? Ce nevoie avem de u.e. A comunista leghebitista?..

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca Dumnezeu a vazut ca romanii isi parasesc pamanturile si merg sa le lucreze pe ale strainilor, da pamantul altora ca doar nu a creat Dumnezeu pamantul ca sa ramana nelucrat.

      Ștergere
    2. Frumos spus 00:26, greu de făptuit cu ăștia din fruntea țării, numai că Islandezii sunt cât un județ la noi ca populație

      Ștergere
    3. Aceasta-i Calea corecta, morala, legala, fireasca. In pace. Alta nu exista. Doamne ajuta sa se implineasca!

      Ștergere
    4. 00:26, tarile care au stiut sa se foloseasca de UE s-au dezvoltat cum n-ar fi putut-o face singure (Polonia, Ungaria, Cehia), insa Romania a avut parte de oameni incapabili la carma tarii si am ramas la coada si de rusinea Europei.

      Ștergere
  25. Foarte frumos! Dureros de frumos si adevarat! Pierduta sint si eu printre straini. Mi-e dor de Romania mea de mor!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Unii recunosc, altii nu, dar cand ai plecat in strainatate esti strain printre straini si n-are cumsa fie bine si confortabil pentru sufletul omului care este legat de "acasa si de ai lui". Banii castigati in strainatate aduc confort pentru trup dar sufletul nu-l poti amagi cu bani. Banii nu pot substitui iubirea si dorul de parinti, de copii si de casa de acasa. Acolo nu ai la ce sa spui "acasa".

      Ștergere
  26. http://profetieavertisment.ro/mesaje/483/dumnezeu-tatal-nici-un-om-nu-poate-explica-cum-am-creat-eu-universul-sau-omenirea-indiferent-cat-s-ar-stradui-este-imposibil/

    RăspundețiȘtergere
  27. Triste , frumoase si adevarate versuri .

    Suntem un popor in pribegie datorita Lor, celor care au guvernat in acesti ani . Si-au dat legi pentru ei , traiesc cu pensii speciale si cu averi in strainatate pitite de ochii tuturor. Voturile s-au furat , campaniile electorale au fost masluite , lupta pentru Libertate nu a fost egala , ci pe la spate , miseleste . Dupa 30 de ani Iliescu cu toata sleahta nu a fost pedepsit pentru mineriade la fel cum , tot tarziu, au fost judecati si condamnati tortionarii acestui popor : Visinescu , Ficior etc.
    Astazi e un pericol sa mai intri intr-un spital ca iesi cu copilul mort sau plin de bacterii , locurile de munca sunt ale rudelor lor neghioabe si analfabete , scolile par centre de reeducare pentru drogati, valorile sunt cu totul altele ...

    Vechile zicale din popor au devenit haine pe masura imbecilitatii lor : ,,Haina face pe om '', ,,Banii aduc fericirea'', ,,Meseria nu mai e bratara de aur , e o rusine ''.

    Nationalismul e desuet , e o rusine sa recunosti ca esti roman datorita hotilor, interlopilor, pedofililor, biserica nu mai uneste , nu mai vindeca suflete si trupuri, e un business finantat de la bugetul de stat , marii duhovnici au plecat la cer lasandu-ne la mana lupilor .

    Familia se doreste a fi fara gen si numar , fara repere morale, culturale , crestine .

    Muncim mult si prost, suntem bolnavi, stresati si obositi , se moare inaite de varsta pensionarii . Pana cand ?

    RăspundețiȘtergere
  28. Pensia lui Iliescu

    În anul 2016, presa din țara noastră dezvăluia că Ion Iliescu încasează o pensie de 3.916 lei. Totuși, aceștia nu sunt singurii bani pe care fostul șef de stat îi primește lunar.

    Acesta mai beneficiază și de o indemnizație, dat fiind că a ocupat funcția supremă în stat, în valoare de 5.331 de lei. Venitul total al acestuia este de 9.247 de lei pe lună.


    Pensie specială pentru Avocatul Poporului. Cât ar urma să primească Ciorbea


    Senatorii au aprobat proiectul de lege care îi va permite Avocatului Poporului să-şi cumuleze atât indemnizaţia, cât şi pensia specială, atât timp cât este în timpul mandatului.

    Asta înseamnă că Victor Ciorbea ar urma să primească peste 36.000 de lei pe lună.



    Pensie Basescu

    ”Am ieşit cu pensie de 2.980 de lei, comandant de navă, fost ministru, fost primar general, fost preşedinte. Cu asta am ieşit, vă aduc fluturaşul. Iar Ficior, cel care a murit, avea 5.500 de lei, pentru că e la pensii speciale. Deci, un fost preşedinte are o pensie mai mică decât...Dacă ai fost 10 ani preşedinte, vreo 10 prin guverne, 12 ani comandant de navă, ai 2.980, dacă ai fost torţionar, ieşi cu 5.500 de lei”, a mai spus Traian Băsescu, citat de Adevărul.ro.


    Pensie Toader Tudorel

    Aceasta primește lunar o sumă de peste 27.000 de lei pe lună. Iar, dat fiind faptul că pensionarii au parte de unele beneficii, datorită noii legislații, pensia fostului judecător va crește.

    Și, alături de sma menționată mai sus, Tudorel Toader are un și un salariu cu puțin peste 10.000 de lei pe lună. Însă, potrivit ultimei sale declarații de avere, din luna iunie, anul curent, fostul magistrat mai încasează și venituri ca profesor universitar. Acesta, ca profesor la Facultatea de Drept din Iași, ia lunar suma de 82.374 lei. Iar, pe lângă acestea, ministrul Justiției mai primește o altă sumă de la Consiliul Superior al Magistraturii, și anume: 69.686 lei.



    Potrivit informațiilor primite de la CNPP, în luna iunie, în România au existat 9.084 de pensionari speciali, printre aceștia nefiind incluși cei care fac parte din sistemele neintegrate sistemului public de pensii: sistemele proprii de asigurări sociale ale cultelor recunoscute de lege, sistemul de pensii al avocaților, Casa de Pensii Sectorială a Ministerului Administrației și Internelor, a Ministerului Apărării Naționale, respectiv a Serviciului Român de Informații.

    Astfel, din cei 9.084 de pensionari speciali 3.514 sunt foști magistrați. Pensia medie primită de aceștia, în luna iunie, a fost de 14.278 de lei, din care peste 13.000 de lei au fost suportați de statul român, adică de noi, cetățenii de rând, și nu din cotribuțiile lor la pensie.

    Pe locul al doilea s-au aflat românii care au ieșit la pensie în baza Legii pentru personalul aeronautic civil navigant profesionist din aviația civilă din România. Ei au primit o pensie medie de 10.742 de lei, din care 7.819 lei au fost achitați din Bugetul de Stat.

    Podiumul a fost completat de foștii angajați, acum pensionari, ai Curții de Conturi. 7.620 de lei a fost pensie medie primită de aceștia în luna iunie.



    Statul plătește pensii speciale la peste 700 de foști parlamentari. Care sunt sumele

    Peste 700 de foști parlamentari beneficiază de pensii speciale, iar sumele încasate diferă în funcție de numărul de mandate. Cea mică pensie este de 1.800 de lei, cea mai mare de 13.500 de lei pe lună. Pensiile speciale pot fi cumulate cu alte pensii sau cu salariu/indemnizație.

    506 foști deputați și 221 de foști senatori primesc pensii speciale, potrivit datelor furnizate de Parlament, la solicitarea Europa FM.

    De remarcat că, în cazul a 80 de foști senatori, pensia specială depășește 5.000 de lei pe lună. Recordul, de 13.544 lei, este deținut de doi foști senatori. Alți 21 de foști senatori au o pensie specială brută de peste 10.000 lei pe lună.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asta este Romania hotilor!. Cei multi contribuie la sistemul de pensii ca o sleahta de hoti cu acte sa fure castiguri nemeritate, pentru care nu au contribuit. Isi fac legi doar pentru ei ca apoi sa invoce faptul ca se respecta legea. Unde s-a mai vazut in lume un asemenea comportament al oamenilor asa zisi "politicieni". Aceste lucruri nu au nimic cu politica administrativa a statului ci cu modul de a face politica hotiei si a furtului din banul public, adica din contributia celor ce muncesc.

      Ștergere
  29. În cazul foștilor deputați, cea mai mare pensie specială este de 9.367 lei și este încasată lunar de 24 de foști membri ai Camerei. Alți 22 de foști deputați au o pensie de 9.302 lei.

    În total, pentru pensiile speciale ale foștilor aleși statul scoate lunar din buget 3,2 milioane lei. Adică, peste 38 de milioane de lei pe an.

    Potrivit datelor prezentate luni de Ministerul Muncii, un număr de 5.038.200 pensionari de asigurări sociale şi agricultori era înregistrat la finele lui februarie, iar pensia medie a fost în România de 1.072 lei.


    Avem 16.000 de ieşeni cu pensii speciale: 33.000 lei/lună este cea mai mare din ele

    Există patru categorii de pensionari ieşeni care primesc lunar, în medie, minim 5.000 de lei în cont. Conform tabelului de plăţi de anul trecut de la Casa de Pensii Iaşi, meseriile de aviatori, procurori şi judecători- magistraţi şi grefieri dar şi cele de inspectori ai Curţii de Conturi sunt cele mai bine remunerate. În judeţul Iaşi există în prezent un număr de 15.943 de pensionari, beneficiari ai legilor speciale, din care 179 sunt foşti magistraţi, procurori, grefieri, 38 sunt foşti aviatori, 21 sunt foşti inspectori la Curtea de Conturi Iaşi iar 2 sunt foşti funcţionari parlamentari. În topul nostru, cea mai mare pensie medie obţinută de cei din categoriile amintite mai sus revine celor din magistratură. Astfel, un magistrat sau un procuror a primit în cont de la stat, în 2017, o medie de 114.162 de lei, adică 9.513 lei pe lună. În cazul lor, media este redusă de faptul că include şi grefierii care au lefuri mai mici. Conform Casei de Pensii, către această categorie s-a dus anul trect o sumă de 20,4 milioane de lei.

    Pe locul doi se află funcţionarii parlamentari, care au încasat din pensii anul trecut, de căciulă, o medie de 87.152 de lei, adică 7.262 de lei pe lună. Către toţi cei doi pensionari din judeţul Iaşi, anul trecut Casa de Pensii a trimis suma de 174.300 de lei. Pe locul trei se află aviatorii, cu o medie anuală de 87.104 lei şi o medie lunară de 7.258 de lei. Pentru aceştia, statul a trimis pe cardurile celor 38 de aviatori în 2017 suma de 3,3 milioane de lei. Pe locul patru se află pensiile inspectorilor de la Curtea de Conturi, suma medie primită în 2017 fiind de 62.567 de lei. Asta înseamnă că fiecare din cei 21 de inspectori a încasat în medie 5.213 lei în fiecare lună. Pentru aceştia, Casa de Pensii a făcut plăţi de 1,3 milioane de lei în 2017.


    Problema este că o serie de pensii speciale au ajuns să se dubleze și chiar să se tripleze în mai puțin de zece ani, ca urmare a legislației avantajoase care prevede o indexare cu 100% din rata medie anuală a inflației, la care se adaugă 50% din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut realizat. Conform unor surse guvernamentale, acest sistem spectaculos de indexare a pensiilor a condus la situații în care un beneficiar de pensie specială, care își încetase activitatea în 1 iulie 2010, cu o pensie de 7.475 de lei, să beneficieze în prezent de o pensie de 20.046 lei.

    O persoană care a ieșit la pensie pe 5 august 2011 cu o pensie de 8.318 lei câștigă în prezent 19.789 lei. Un alt beneficiar de pensii speciale și care s-a pensionat în luna aprilie 2014 cu 10.046 lei câștigă în prezent, după numai trei ani, o pensie dublă: 19.575 lei, în urma sistemului special de indexare. O altă persoană care se pensionase pe 16 februarie 2015 cu o pensie lunară de 7.007 lei câștigă în prezent, după doi ani de pensie, aproape triplu: 19.290 lei. Un alt pensionar a câștigat aproape o mie de lei în plus la pensie într-un an. El a fost pensionat în martie 2016 cu 17.601 lei, dar câștigă în prezent 18.526 lei.

    RăspundețiȘtergere
  30. În evidenţele Casei Judeţene de Pensii Sălaj figurau, la data de 30 septembrie, 67.555 de beneficiari. Intră aici beneficiarii de pensii din sistemul public, beneficiarii de pensii speciale (magistraţi, personalul auxiliar de specialitate al instanţelor şi parchetelor, auditori publici ai Curţii de Conturi, etc.) şi beneficiari de indemnizaţii acordate în baza unor legi speciale (revoluţionari, refugiaţi, deportaţi, detaşamente de muncă, soţ supravieţuitor etc.).

    67 de beneficiari de pensii speciale

    Numărul total de pensionari se împarte în: 54.645 pensionari din sectorul de stat, 5.843 de pensionari din sectorul agricol, 7.000 de beneficiari de indemnizaţii acordate în baza unor legi speciale şi 67 de pensionari în baza unor legi speciale. Mai exact, e vorba de 32 de magistraţi, 23 de pensionari care provin din personalul auxiliar de specialitate al instanţelor şi parchetelor şi 12 foşti auditori publici ai Curții de Conturi.

    Peste 652 de mii de lei au însumat, în septembrie, pensiile speciale plătite în Sălaj

    La nivelul lunii septembrie 2018, suma alocată pentru plata drepturilor tuturor beneficiarilor aflaţi în evidenţa Casei Judeţene de Pensii Sălaj a fost de 67.900.619 lei, din care 482.514 lei s-au cheltuit pentru pensiile aferente magistraţilor, 81.307 lei pentru pensiile aferente personalului auxiliar de specialitate al instanţelor şi parchetelor şi 88.187 de lei pentru pensiile aferente auditorilor Curţii de Conturi. Asta înseamnă un total de 652.008 lei, plătiţi cu titlu de pensie acordată în baza unor legi speciale.

    În cursul anului 2017 au fost înregistrate 2.897 de cereri privind stabilirea de drepturi noi la pensie. În 2018 au fost înregistrate, până în prezent, 2.103 cereri privind stabilirea de drepturi noi la pensie.

    RăspundețiȘtergere
  31. Aproape 8.900 de civili au încasat în luna octombrie pensii speciale plătite de Casa Naţională de Pensii, potrivit celor mai noi informaţii publicate de instituţie. Astfel, numărul celor care beneficiază de pensii speciale a crescut continuu din ianuarie 2017 încoace, scrie Economica.net.

    Concret, în ianuarie anul trecut au fost peste 8.300 de români plătiţi cu pensii speciale de către Casa Naţională de Pensii, numărul lor crescând de la lună la lună până la aproape 8.900 de beneficiari în octombrie, luna pentru care există cele mai recente date centralizate de autorităţi.

    RăspundețiȘtergere
  32. Femeia de serviciu și liftierul din Parlament iau pensii speciale. Cât de aberante au devenit privilegiile votate de aleși

    Aberația numită ”pensie specială” a ajuns atât de departe, încât de acest privilegiu se bucură până și femeia de serviciu de la Camera Deputaților sau liftierul din Parlament. Deputatul USR Claudiu Năsui a făcut această dezvăluire în cadrul emisiunii ”Bună, România!”, moderată de Radu Buzăianu și Răzvan Zamfir.

    Parlamentarul a subliniat că el nu are nicio problemă cu oamenii care au pensii mari pentru că au contribuit masiv, ci cu oamenii care au pensii mari, deși au contribuit puțin, deci care se bucură de un privilegiu în raport cu restul populației.


    Și femeia de serviciu care lucrează în Camera Deputaților (ia pensie specială). Toată lumea care lucrează în instituțiile acelea și e prevăzut de acele legi speciale beneficiază de acest privilegiu. De fapt, asta e toată problema. Că e un privilegiu! Eu nu am o problemă cu faptul că au pensiile mari, că s-a tot vorbit de pensiile nesimțite. Dacă cineva a contribuit foarte mult și are o pensie mare, atunci bravo lui! Problema mea e cu cei care nu au contribuit mult, dar au pensii mari în ciuda acestui fapt”, a declarat deputatul USR Claudiu Năsui, pentru B1 TV.


    Întrebat de moderatorul Răzvan Zamfir dacă și liftierul de la Parlament are pensie specială, deputatul a răspuns: ”Din câte știu eu, da! Toată lumea care lucrează în aceste instituții”.

    Claudiu Năsui se numără, alături de alți colegi de-ai săi din USR, printre inițiatorii unui proiect de lege care prevede eliminarea pensiilor speciale pentru mai multe categorii. Acesta a precizat pentru B1 TV că au conceput proiectul de așa natură încât să nu fie prea extrem, pentru a maximiza șansele ca acesta să fie adoptat. Prin urmare, ”de vreme ce în toate statele NATO există prevederi speciale pentru militari, care au pensii speciale, am zis că în cazul militarilor acceptăm faptul că există o pensie specială, dar măcar nu avem cazurile acelea mai ales de generali din magistratura militară - unii au 40.000 pe lună, o sumă exorbitantă! -, și le plafonăm la valoarea ultimului salariu brut”.

    Cât despre pensiile speciale ale magistraților, inițiatorii proiectului au decis să fie menținute pentru există o recomandare în acest sens a Comisiei de la Veneția.

    RăspundețiȘtergere
  33. Cat esti de falsa diavole! De ce n-ai publicat toate mesajele? Ordinara impreuna cu PSD-ul a-ti distrus tara,si mai ai curajul sa le tii parte. Mancavar cancerul in timpul cel mai scurt sa vedeti cum e sa suferiti ca pana acuma v-ati distrat pe spatele nostru.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Măi frate,de unde ai adunat atata ură??? Ce ti-am facut noi cu totii? De ce sa ne manance CANCERUL? Daca se intorc la tine toate cate ne doresti?
      De ce tii tu cu PNL-ul si nu ar fi si oameni care sa tina cu PSD-ul? Ai tu mai multe ddrepturi decat noi ceilalti? Vezi tu aici pe Blog ca noi te injuram pe tine,sau pe altii acre tin cu PNL,USR,PMP,etc? De ce esti atat de necontrolat in vorbire si-n gandire? Daca ROMANIA ar fi condusa de oameni ca tine, ar fi un adevarat carnagiu. Chiar nu ai rusine deloc? Chiar nu ai frica de DUMNEZEU ? Ce daca ti-am sters COMENTARIILE murdare,este Blogul meu si fac ce vreau,e clar??? Fa-ti si tu Blog, si injura si blestema cum vrei pe Blogul tau, si nu aici pe -al meu,pe-al nostru celor care ,au frica de DUMNEZEU,respect si iubire fata de Aproapele. Daca ai probleme mintale frate,du-te acolo unde ti-i locul.Te rog sa-ti indrepti atitudinea de exprimare,daca voiesti sa-ti public Comentariile. Nu-i nimeni obligat sa-ti suporte tie toate mojiciile,toate badaraniile si mitocaniile. Sa-ti fie rusine !!!

      Ștergere
    2. Stergeti-l pe 9.57 , d-na Maria , sa latre in alta parte , nu aici !

      Ștergere
    3. Daca va mai continua in acest mod,din păcate,il va sterge DUMNEZEU de la MILA si de la DRAGSOTEA SA,il va lasa in gheara diavolului.

      Ștergere
  34. Doamna Maria am citit toate mesajele de pe acest blog al dv.si al Duhului Sfant plang ca din pacate asa este.
    Acest lucru se urmareste de straini care au afaceri si in tara noastra si la ei in tara dar salariile la ei sunt mari iar la noi sunt mici de si se face aceiasi munca. Intrebati de ce sunt aceste diferente am auzit raspunsul aici este Romania ce parere aveti dragilor?
    Se urmareste cu inversunare depopularea Tarii Noastre ca tot mai multi straini sa cumpere ce a mai ramas din Tarisoara noastra iar cei care ne conduc se cearta pe lucruri si putere si nu fac nimi.
    Cei care vor sa faca ceva nu sunt lasati de dusmanii poporului roman,de tradatori de neam si de tara,se duc si barfeste Tara noastra care este MAMA NOASTRA AICI NE-AM NASCUT cum sa barfesti si s-o tradezi pe mama ta?
    Avem cea mai frumoasa tara si cea mai bogata dar este o indiferenta totala
    Trebuie sa ne sculam din amorteala sa facem ca lucrurile sa mearga depinde de noi toti atunci cand trebiue sa avem grija la tot ce se intampla si sa nu mai lasam pe nimeni sa badjocoreasca aceasta tara minunata.
    Sa ne multumim si cu putin si sa nu ne pierdem sufletul adica sa nu ajungem robii banilor.
    Am vazut multi care au bani dar nu au fericire,sanatate caci depinde si cum ii faci asa se duc.
    BUNUL DUMNEZEU SI MAICUTA DOMNULUI SA INTOARCA DRAGOSTEA COPIILOR CATRE PARINTI SI IUBIREA DE DUMNEZEU SI SA SPERAM CA ROMANIA ASA CUM SE SPUNE SI ASA VA FI VA AJUNGE PE CELE MAI INALTE CULMI IAR DUSMANII ROMANIEI VOR INGENUNCHEA LA HOTARELE EI
    DACA CINEVA DORESTE CA ROMANIA SA AJUNGA LA100M PATRATI VA AJUNGE UN IMPERIU BINECUVANTAT SA TINETI MINTE .
    CU MULT DRAG SI DRAGOSTEA LUI DUMNEZEU SA FIE CU NOI CU TOTI.
    DOAMNE AJUTA LA TOATA LUMEA.
    CU MULT DRAG TUTUROR.

    RăspundețiȘtergere
  35. Nici nu stii cum e mai bine, sa-ti abandonezi tot ce iubesti pentru banii strainilor?. Dar si fara bani e greu sa te descurci. Romania nu este o tara prietenoasa care sa ofere un trai decent tuturor, de aceea nu trebuie judecati nici cei care pleaca si nici cei care raman. Sa lasam judecata in seama lui Dumnezeu, dar eu n-as putea trai printre straini, fara copii, fara nepoti, fara parinti, fara viata mea de om intre ai lui. Cand te intorci din strainatate nu mai ai parinti, copii au crescut fara tine, nepotii nici nu te cunosc, si atunci stai si te intrebi ce rost a avut fuga dupa banii strainilor ..... Niciun ban nu poate compensa tot ce ai pierdut.

    RăspundețiȘtergere
  36. Ce subiect sensibil ati deschis prin acest mesaj doamana Maria. Ranile sufletesti care nu se pot cicatriza datorita instrainarii de ai tai si de pamantul care te-a crescut si te-a hranit se fac simtite in acest mesaj.

    RăspundețiȘtergere
  37. Pesta porcină africană se extinde. Încă un județ este afectat - Vrancea

    Prezenţa virusului Pestei Porcine Africane a fost confirmată sâmbătă la doi porci dintr-o gospodărie situată în localitatea Lespezi, comuna Homocea, din judeţul Vrancea, care devine astfel al 16-lea judeţ în care boala se manifestă.

    "În urma confirmării diagnosticului de către Institutul de Diagnostic şi Sănătate Animală Bucureşti (I.D.S.A.) – Laboratorul Naţional de Referinţă pentru Diagnostic şi Sănătate Animală, serviciile veterinare au intervenit de urgenţă. Gospodăria din localitatea Lespezi, comuna Homocea, judeţul Vrancea a fost plasată sub supraveghere oficială, au fost aplicate măsuri de restricţie pentru circulaţia persoanelor, animalelor, a produselor, subproduselor şi a mijloacelor de transport, precum şi dezinfecţia exploataţiei", anunţă ANSVSA.

    Pentru a preveni răspândirea bolii, Centrul Local de Combatere a Bolilor Vrancea a dispus conform planului de măsuri adoptat eliminarea porcilor din exploataţie, ecarisarea carcaselor şi instalarea filtrelor rutiere.

    RăspundețiȘtergere
  38. Doctorița care l-a operat pe copilul care a murit la Sanador este soția șefului masonilor din România

    Medicul chirurg pediatru, Laura Bălănescu, de la Sanador, care l-a operat pe băiețelul de un an și opt luni care a murit în weekend, este soția doctorului Radu Bălănescu, șeful masonilor din România, scrienewsweek.ro.

    Informația apare atât în declarația de avere a lui Radu Bălănescu, cât și în fotografiile disponibile cu cei doi medici.

    Radu Bălănescu este directorul medical al Spitalului „Grigore Alexandrescu” din Capitală, președintele Marii Loji Naționale din România și cadru didactic la Universitatea de Medicină și Farmacie „Carol Davila”.
    Potrivit declarației de avere depusă în mai 2018, Bălănescu câștigă pe an 126.074 lei ca șef al masonilor, peste 81.500 lei ca profesor universitar și încă 78.000 lei de la Spitalul Grigore Alexandrescu.

    RăspundețiȘtergere
  39. Ce poezii frumoase si expresive. Romanul s-a născut poet, mai ales atunci cand e trist.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 16:50 si totusi care este legatura intre medicul care a facut operatia si masoni?. Au ordonat masonii sa sa se imtample decesul acelui copilasi?. Care medic crezi ca isi doreste un asemenea esec profesional?. Crezi ca ei nu sunt oameni daca au bani multi?.

      Ștergere
    2. 18.30 Citesti doar ce iti convine , sotul acestei ,,medic'' pediatru care a omorat un copil este presedintele lojei masonice din Romania . adica persoane influente , cu bani , cu pozitii care stiu sa cumpere tacerea si sa-si stearga urmele nefiind pedepsiti . Altfel, - aceasta Laura Balanescu este un zero barat care ar trebui inchisa pentru malpraxis .

      Ștergere
    3. Daca se stie acest lucru de ce s-a acceptat sa faca operatia la acest spital privat si la acest medic?. A fost refuzata cumva efectuarea operatiei la spitalul de stat?. Un medic slab nu ar mai profesa in privat daca pacientii nu ar merge la el.

      Ștergere
    4. Felicitari pentru versurile publicate.Foarte frumoase!

      Ștergere
    5. 20.26 Aloooo !

      Ajungem la privat si platim corect pentru ca ne-am saturat sa dam spagi la medici si sa plecam din toate spitalele cu pioceanicul si clebsiela la pachet .
      De calitatea actului medical raspund in fata legii si au si un colegiu al lor care le-ar putea interzice sa profeseze in cazul in care da dovada de malpraxis . Crezi ca scrie pe vreunul ca e criminal , ca e prost pregatit profesional? Ahhh, ca au ramas in tara doar rebuturile , asta e clar , cei care nu au dorit sa se prostitueze profesional au plecat in afara sa fie respectati si remunerati la adevarata lor valoare , au ramas spagarii, nulitatile cei care traiesc pe spatele pacientilor .
      Si vorbesti despre spitalele de stat ....serios? Stii cum sta treaba la Municipal, la Colentina, la Fundeni ? Ia imformeaza=te .

      Uite ce e la Elias:
      5 zile în spitalul Elias. Mărturiile unei mame!

      http://cojocari.ro/2017/01/5-zile-in-spitalul-elias-marturiile-unei-mame/

      Bacterie periculoasă descoperită în sala de ginecologie a Spitalului Universitar din București.

      https://www.hotnews.ro/stiri-sanatate-22670438-digi24-bacterie-periculoas-descoperit-spitalul-universitar-din-bucure-sal-ginecologie-fost-nchis.htm

      Sală de operaţii de la Spitalul Universitar Bucureşti, închisă după descoperirea bacilului piocianic

      https://adevarul.ro/news/societate/bacterie-periculoasa-descoperita-spitalul-universitar-bucuresti-1_5b8276d6df52022f75cf58f7/index.html


      Încă un pacient a murit la Spitalul "Bagdasar Arseni", după ce ar fi luat o bacterie în unitatea medicală: Conducerea unității medicale neagă

      https://b1.ro/stiri/eveniment/inca-un-pacient-a-murit-la-spitalul-bagdasar-arseni-dupa-ce-ar-fi-luat-o-bacterie-in-unitatea-medicala-conducerea-unitatii-medicale-neaga-video-179187.html

      Valeria Vraciu, mama copilului: „Dupa doua luni de zile de coma, mi-au dat unu la suta sanse. M-am hotarat sa plec cu copilul in Franta, am plecat cu el intubat” din Spitalul Fundeni ,

      https://m.bucurestiul.ro/acuzatii-extrem-de-grave-la-adresa-institutului-fundeni-fiul-meu-avea-1-sanse-sa-traiasca-luat-o-bacterie-pe-care-dus-o-franta/

      Scandalul dezinfectanţilor. Patru ani de coşmar din cauza unei bacterii luate din spital

      https://www.digi24.ro/stiri/actualitate/social/scandalul-dezinfectantilor-patru-ani-de-cosmar-din-cauza-unei-bacterii-luate-din-spital-521365

      Ștergere
    6. Tânără românca, studenta la Copenhaga, omorâtă cu zile de bacteriile contactate în spitale

      CUTREMURĂTOR! Tânără românca, studenta de exceptie la Copenhaga, omorâtă cu zile de bacteriile contactate în spitalele din Romania Valentina avea 22 ani şi o mulţime de vise. Familia şi prietenii spun că era una dintre cele mai altruiste persoane, era o studentă de nota 10 şi visa la o carieră de succes.
      Studia şi locuia în Copenhaga, acolo unde şi-a făcut o a doua familie.
      Se pregătea de o carieră de succes ca programator la Microsoft, avea numeroase premii de excelenţă, era membră în ONG-uri cu filiale internaţionale, îi plăcea să picteze. Avea însă o dorinţă: să scape de kilogramele în plus, aşa că a optat pentru o operaţie la stomac, după ce toate curele de slăbire au dat greş.
      La Copenhaga însă, după operaţie au apărut complicaţiile , iar fata a decis să se trateze la Bucureşti. Iniţial, Valentinei i s-a spus că are probleme de nutriţie, dar fata a hotărât să facă o consultaţie şi la Spitalul Militar Central.

      Acolo medicii i-au descoperit o infecţie la plămâni şi familia a internat-o de trei ori până să ajungă în sala de operaţie.
      Au început însă complicaţiile, iar fata nu mai putea mânca din cauza unei fistule. A avut nevoie să facă noi analize, dar la un alt spital pentru că aici nu funcţiona computerul tomograf.
      Medicii au trimis-o la Spitalul Universitar...cu taxiul. http://www.Danemarca.dk Valentina a fost dusă pentru alte analize apoi la Spitalul Floreasca. Acolo rudele fetei au fost şocate. "Nu mi-au spus o dată că au recoltat probe, să văd rezultate. Nimic.
      Pe 25 a fost mutată într-un alt salon, o căldură infernală, aerul condiţionat nu mergea.
      Când i-au montat stentul nu mi-au cerut nimic, nici rezultatul analizelor, nimic, a mers pe încredere.
      Starea ei de sănătate atât s-a degradat încât erau ude pijamalele, puteai să storci din ele, cearceafurile patului la fel, pansamentele îi curgeau, mi-a zis că nu e de competenţa lor.
      Erau şi muşte în spitalul de urgenţă de la FLoreasca! Ea e un caz special, tocmai, te implici un pic, învăţaţi-mă unde să mă duc, să plătesc, să vină să schimbe un pansament. Când am ridicat-o a rămas privirea pironită şi mi-a dat seama că ceva bine nu se întâmplă.
      Am început să ţip. veniţi şi mă salvaţi că îmi pierd copilul. Cele două care erau în salon, pacientele, au ieşit afară şi în uşa salonului a venit o infirmieră: doamnă, ce ţipaţi în halul ăsta, că treziţi tot palierul. să vină tot spitalul!
      Asta-i spitalul în care am venit azi într-un hal fără de hal, să nu îmi acordaţi un ajutor, îmi pierd copilul", a povestit mama fetei. Fata a intrat în comă şi a fost dusă la terapie intensivă, unde a mai trăit 30 ore.
      Familia a încercat să obţină fişa medicală după deces, dar s-a lovit de refuz din partea spitalelor.
      După ce într-un sfarsit au obtinut analizele, rudele au văzut că Valentina a contactat bacterii din spital. Familiei nu îi mai rămân acum decât amintirile cu Valentina. http://www.Danemarca.dk

      https://www.youtube.com/watch?v=s_HhXQqMHIA

      Ștergere
  40. Noi ştim că Mântuitorul a fost, încă de la naştere, un pelerin, fiind obligat să fugă în pământ străin, în Egipt.
    A fost apoi o perioadă mai lungă în care a trăit în Nazaret, dar asta numai până la maturitate, când Şi-a început misiunea publică. Din acel moment, în care Şi-a asumat pe faţă statutul de Mesia, nu a mai avut un loc în care să se stabilească.
    Este un episod în Evanghelii în care cineva Îi spune: „Te voi însoţi, oriunde Te vei duce.
    Şi i-a zis Iisus: Vulpile au vizuini şi păsările cerului cuiburi; dar Fiul Omului n-are unde să-şi plece capul” (Luca 9, 57-58). Evident, nu la odihnă se referea Domnul, la faptul că nu are o locuinţă la care „să tragă”.
    Prin aceste cuvinte, Mântuitorul ne arată că nu există loc pe faţa acestui pământ care să-I poată fi patrie, care să se constituie într-un „acasă”. Sau, cum avea să spună mai târziu Sfântul Apostol Pavel: „nu avem aici cetate stătătoare, ci o căutăm pe aceea ce va să fie” (Evrei 13, 14).
    Ulterior, prin secolul II d. Hr., autorul Epistolei către Diognet spune despre creştini că ei „locuiesc în ţările în care s-au născut, dar ca străinii; iau parte la toate ca cetăţeni, dar pe toate le rabdă ca străini; orice ţară străină le e patrie, şi orice patrie le e ţară străină. (...)
    Ce este sufletul în trup, aceea sunt creştinii în lume.
    Sufletul este răspândit în toate mădularele trupului, iar creştinii în toate oraşele lumii.
    Sufletul locuieşte în trup, dar nu este din trup, creştinii locuiesc în lume, dar nu sunt din lume”.
    Iată, pe scurt, condiţia creştinului în lume: el nu vede pe pământ nici un loc de care să se lege, ci priveşte mereu spre ţinta călătoriei sale, adică spre Împărăţia Cerurilor.
    Aici avem de a face cu un paradox: Împărăţia e şi o ţintă atinsă deja (mai ales în Liturghie), dar este şi una spre care încă mai are de mers.
    Încât, pentru un creştin, „acasă” este acolo unde e Dumnezeu. Şi cum cu Dumnezeu se întâlneşte mai ales în inima lui, creştinul se simte peste tot ca acasă (deşi peste tot se simte străin).

    Românul din diaspora, cel cu rădăcinile smulse şi nesădite în altă parte, când îşi asumă în mod deplin credinţa creştină, practic îşi fixează rădăcinile în Cer.
    Mulţi dintre aceşti credincioşi întreţin, din munca lor, pe cei rămaşi acasă, dar o fac cu smerenie, fără a pretinde vreo recunoaştere a jertfei lor.
    Deşi unii sunt departe de soţ sau de soţie, ei ştiu că, după învierea cea de obşte, oamenii „nici nu se însoară, nici nu se mărită, ci sunt ca îngerii lui Dumnezeu în cer” (Matei 22, 30). Şi ei cred, o dată cu apostolul neamurilor, „că vremea s-a scurtat de acum, aşa încât şi cei ce au femei să fie ca şi cum n-ar avea.
    Şi cei ce plâng să fie ca şi cum n-ar plânge; şi cei ce se bucură, ca şi cum nu s-ar bucura; şi cei ce cumpără, ca şi cum n-ar stăpâni; şi cei ce se folosesc de lumea aceasta, ca şi cum nu s-ar folosi deplin de ea. Căci chipul acestei lumi trece” (I Corinteni 29-31).

    Românii care au o asemenea credinţă, precum cea descrisă mai sus, reuşesc în străinătate, mai mult chiar decât acasă, să fie fericiţi, în sensul evanghelic al cuvântului.
    Ei sunt cei care îşi asumă cu dragoste toate greutăţile, se folosesc de „înstrăinare”, de toate neajunsurile şi durerile unui emigrant, spre a le preschimba în punţi către Cer.

    Nu avem de ce să fim legaţi de ceva de pe acest pământ, nu trebuie să trăim cu teamă şi cu grijă – aceasta e sub demnitatea noastră de ucenici ai lui Hristos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Greșeșt, Hristos Domnul a fost pribeag pentru ca a vrut să ne arate că nu trebuie să ne legăm de lucrurile materiale și pentru ca El a veniți pentru toți cei care cred în El și în învățătură Lui, indiferent de naționalitate, dar nouă, oamenilor, Dumnezeu-Tatăl ne-a dat fiecărui popor un loc unde să viețuim și unde să ne mântuim.
      Această idee că ne putem mântui ori unde este greșită, nu imposibilă, este ca și cum un lan de grâu ar avea o recoltă bogată, printre spini și palamida. Greșit, mai devreme sau mai târziu, vor gândi ca palamida, dacă nu ei, copii lor.
      Acest gând vine de la diavolul și este propovăduit de cei care militează pentru globalizare, dar fără ca să aibe la bază o morală și o filozofie creștină, ci una satanica, pentru că altfel nu se explică că se consideră urmași ai lui Hristos dar accepta homosexualitatea ca polidiversitate.
      Să nu ne amăgim, globalizarea este prima etapă înaintea apariției lui antihrist, pentru că atunci când oamenii nu vor mai avea conștiință de neam și țară, vor fi ca frunza în vânt și vor zbura acolo unde va vrea slugile și amăgiții diavolului.
      Fraților și surorilor întru Hristos, treziți-vă când nu este prea târziu, întoarceți-va acasă și luptați pentru această țară, că altfel vom deveni un popor fără de țară, ca evreii care au bananait prin lume 19 secole, pentru că nu au vrut să se unească și să lupte pentru ea atunci când imperiul roman a cazut.
      Îmi este greu să o spun, pentru că nu vreau pe nimeni să sperii, dar vremea judecății și a testării credinței de către Dumnezeu-Tatăl, se apropie, războiul stă înceapă, așa că alegeți, vreți să vă rămână oasele în pământ străin sau să veniți acasă, vreți să luptați pentru alții sau pentru frații și părinții voștri, pentru ca dușmanii noștri nu dorm, ci așteaptă un moment de slăbiciune.
      Dumnezeu să vă lumineze și să vă aducă acasă. Amin.

      Ștergere
  41. Intr-o tara straina ramanem straini atata timp cat nu reusim sa ne adaptam. Dorul de tara va ramane pana murim, lucrurile rele le stergem din memorie si raman cele bune. Mie imi merge mai bine plecata. Incerc sa aduc pe cei din familie langa mine(cei care vor). Si totusi Romania te voi vizita, voi spera ca acei oameni prietenosi si cinstiti vor castiga si poate candva ma voi intoarce, acum sunt egoista, apar interesele copilului meu care la anul va intra la scoala..si aici, in prezent, va avea o mai buna educatie. Emi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Emi, nu esti egoista numai ca ai avut curaj sa schimbi ceva in bine in viata ta si a copilului! Cei care comenteaza aiurea ca trebuie sa indure saracia pentru ca asa ar fi „crestineste” nu sunt decat niste lasi si invidiosi pe soarta ta! Raman sa caste gura la antena 3 care le baga in cap ca strainii sunt de vina pentru traiul lor rau si nicidecum ei, pentru ca voteaza mereu pe cine le promite bani mai multi!Felicitari pentru curajul tau!

      Ștergere
    2. Emi, poti sa ne mai scri din cand in cand.
      Noi suntem alaturi de tine,ne rugam si-ti dorim tot binele din lume. Pupice si imbratisari.
      O mama

      Ștergere