miercuri, 10 octombrie 2018

GRELELE INCERCARI PENTRU ROMANIA ! REFERENDUMUL A ÎMPARTIT ROMANIA IN DOUA !


                         Imagini pentru HARTA ROMANIEI.

                       10  Octombrie 2018,ora 6,09 !

                                       Dragii mei,

În aceasta dimineata,ma trezeste un glas care ofteaza adanc si graieste asa:

                 Urmeaza grelele încercari pentru Romania !
           Referendumul a împartit Romania în doua ."
Asa este fratilor!Din pacate, vointa majoritatii poporului roman care nu L-au sustinut pe HRISTOS la REFERENDUM,care nu au sustinut CUVANTUL LUI DUMNEZEU si anume:CASATORIA dintre un Barbat si o Femeie ,vor duce si trece ROMANIA prin grele incercari.
ROMANIA in momentul de faţă,este impartita in doua,dar va fi chiar in mai multe impartita,avand in vedere PARTIDELE POLITICE cu diferite idei si păreri, care sustin HOMOSEXUALITATEA si vor chiar legalizarea ei.
DUMNEZEU asa ceva nu va permite,si astfel,ne va trece ca Popor ales prin grelele incercari ce urmeaza a se abate asupra ROMANIEI.
Si eu sunt dezamagita de foarte multe persoane apropiate sufletului meu, care sub umbrela politicii actuale, a celor care ne conduc,nu s-au dus la vot,desi se bateau cu pumnul in piept ca sunt cele mai credincioase si ca nu mai exista altii ca ei si ca ele.Mi-am dat seama ca, totul ce iesea din gura lor,era o falsitate! Simt ca un pumnal infipt in inima mea,pentru ca Semenii nostri,prietenii mei (o parte din ei)nu au iesit sa sustina CUVANTUL SFINTEI si DUMNEZEIESTII EVANGHELII.
Celor care nu au iesit la vot,li s-a parut o gluma! Ura pentru o persoana anume,dintr-un partid anume, a lasat drum liber diavolului si legiunii lui,ca sa-si faca cuib in inima poporului roman.
Diavolul isi freaca ghearele acum, se bucura pentru ca a reusit sa divizeze poporul ales al LUI DUMNEZEU ca sa-L primeasca pe al Său Fiu si Dumnezeul nostru, in cel de-al Doilea Nou IERUSALIM.
Acum nu mai putem da timpul inapoi, ci ne vom duce CRUCEA fiecare asa cum ne-a harazit-o Bunul Dumnezeu sub Aripile-I ocrotitoare ale MAICII PREA CURATEI FECIOARE MARIA,CARUIA I se cuvine toata slava,cinstea si inchinarea,Amin.


Ne vorbeste Parintele Arsenie Papacioc (4) despre IUBIREA DINTRE TINERI, CASATORIA CRESTINA SI VIATA DE FAMILIE



23-08-2011

 – Ce sfat le puteti da unor tineri care doresc sa se casatoreasca?
– Sa se casatoreasca, dar nu pentru instincte sau pentru alte interese. Sa se casatoreasca cu gandul sa cucereasca cu orice chip Imparatia lui Dumnezeu impreuna! O stimulare continua unul pentru altul, ca sa se poata mantui. Placerile sunt consecinte ale casatoriei, nu sunt scopuri. Scopul este tot mantuirea. Este o mare greseala sa te casatoresti numai pentru placere. Aceasta se termina repede. O luna de miere si apoi o viata de amar?
Este o mare greseala! Trebuie sa va ganditi putin, si unul si altul: „Ne casatorim ca sa ne mantuim impreuna!” Este mai greu, fara discutie, decat daca te duci la manastire. Manastirea te limpezeste, te curata! Te lupti cu orice chip. Lupti tot ca om.
 In ce masura se poate vorbi de o desa­varsire in viata de familie?
– Sunt stadii si stadii! Mai intai sa fie credincios. Sa duca o viata crestina. Care om, auzind bataia clopotelor, nu se trezeste? Si el duce o viata buna, de biserica, de sarbatori, de spovedit, de milostenie si aceasta sa o faca cu reciprocitate; si sa iubeasca cu desavarsire. Sa creasca copii, sa umple raiul de crestini, de credinciosi. Asta nu este usor! Acesta este scopul casatoriei. Problema cu casatoria se pune asa, fratilor: ori bine, ori deloc!
– Daca femeia sau barbatul, de exemplu, are o casatorie care a fost ratata – femeia este batuta de barbat -, cum se poate rezolva problema ei, sau ce sfat poti sa-i dai, in conditiile in care ea este sfasiata?
– Singurul lucru, mai intai de toate, ii spui: Ma, nebunule! De ce iti bati nevasta? Unde se spune sa faci lucrul acesta?” Pentru ca se pot si desparti pentru asa ceva. In loc sa fie iubirea desa­varsita, acolo este ura desavarsita? Crezi ca ea te mai iubeste cand tu o plesnesti? Vin foarte multe cazuri pe la noi cu femei gonite si nu stiu nici eu ce sa le mai spun! Si eu le spun: „Desparte-te!”
– Se mai pot recasatori femeile acelea?
– Se pot recasatori. Spune si Sfanta Scriptura. Se pot recasatori daca nu au fost ele vinovate. Daca au fost ele rele, nu se pot recasatori! Dar raspunsul, ca sa fie mai biblic, este sa nu se recasatoreasca daca a gresit.
***

Sfanta Taina a Cununiei

– Care sunt conditiile de intemeiere a unei familii?
– Conditiile de intemeiere a unei familii sunt la fel, in orice moment istoric. Exista amanunte de care trebuie sa tinem seama, precum saracia, dar nu asta impiedica valoarea trainiciei unei familii, pentru ca iubirea imbogateste orice. Ce dulce este iubirea!… Dar sa nu se mearga pe instincte si pe placeri intr-o casnicie, ci gandind la un scop suprem: mantuirea reciproca. Stimularea continua reciproca spre acest scop este obligatorie, pentru ca e o mare raspundere. Valoarea unei flori nu sta intr-o petala pe care a luat-o vantul, ci trebuie vazuta valoarea intrinseca a florii.
Asa ca, dragii mei, o casnicie se poate intemeia pe o iubire adevarata si pe o coordonata exclusiv crestina. E o mare greseala sa te indragostesti de un baiat sau de o fata, si punem problema casatoriei pentru ca mi-e drag de el sau de ea. Nu, nu. Trebuie vazut, cat de cat, daca sunt strabatuti de fiorii sfintei raspunderi pe care o cere casatoria. Pentru ca o femeie care se casatoreste, ea va naste si ea trebuie sa renasca copilul, prin educatie. Deci trebuie sa fie foarte pregatita. Eu opresc o serie intreaga de tineri care vin sa ma cerceteze in sensul asta de a se amagi prin sarutari, care mai apoi se consuma si pier. Ca bine a zis cine a zis, ca: este mai lunga calea pana la sarut decat aceea pana la pacatul cel mare. Si se consuma in felul acesta de a-si manifesta iubirea, incat nu se deosebesc de paganii care se casatoresc pentru placeri. A gresit un baiat cu o fata; dar ea a rezistat la inceput, iar el i-a zis: “Nu, asta face parte din ritmul dragostei…” “… Si un prunc la anul, bland si mic, sa creasca mare si voinic, si noi sa mai discutam un pic, si la botez!” – datorita ritmului dragostei. Pentru ca frumusetea o sa se mai schimbe, dar trebuie sa ramana mai departe frumusetea crestina din fiecare, pentru fiecare. Asta e verigheta, care se si da: iubirea celuilalt catre celalalt. Adica iubirea nu are nici inceput, nici sfarsit – asta ar fi semnificatia verighetei.
Exista mai multe conditii, din punct de vedere strict religios, pe care trebuie sa le indeplineasca tinerii, si printre ele sunt si acestea doua: sa se iubeasca, si sa fie si parintii de acord. Aici, de multe ori, este un conflict intre iubirea tinerilor si acordul parintilor. Si atunci trebuie sa optam pentru unul din doua, daca lucrurile nu mai pot ramane pe loc: sa se iubeasca in Hristos, cu scopul casatoriei.
– Cum putem sti ca partenerul e cel pe care ni-l daruieste Dumnezeu?
– Trebuie sa simti ca celalalt e pentru tine. Exista o forta nevazuta in tine, cu care simti ca acesta este… cel ce este. Il vezi cum se manifesta, ii vezi naivitatea celuilalt, cumintenia, dorinta de a se darui, dar nu doar numai pentru placeri; pentru ca, de multe ori, dorinta acopera scopurile. Adica, domnule, nu mai tin cont de nimic, ne iubim. Ca pana la urma sa-si puna problema despartirii, pentru ca nu-i mai convine, pentru ca s-au consumat curiozitatile si au aparut alte imprejurari ispititoare. Sa aiba, deci, o identitate crestina, un eroism de a-si mentine aceasta identitate.
– Daca doi tineri se iubesc, dar sunt necredinciosi, in dragostea lor mai este prezent Hristos?
– Sunt necredinciosi unul fata de altul, sau necredinciosi fata de Dumnezeu?
– Fata de Dumnezeu.
– Acum vreau sa va spun un lucru: sa stiti ca nici inteligenta, si nici orice educatie, nu are nici o valoare daca nu este in slujba dragostei si a iubirii. Dar nu putem sa-i oprim sa nu se casatoreasca. Insa, nu ajung nicaieri, daca nu sunt cu Hristos. “Ne iubim, si gata!”Acesta este instinct si nimic altceva. Iubirea aceea nu are durabilitate.
Casatoria in sine trebuie sa se faca dupa cum spune proverbul: ori bine, ori deloc! – fiindca este in slujba unui ideal, nu in slujba placerilor numaidecat. Iubirea, casatoria care urmeaza, daca nu slujeste unor idealuri mai inalte – chiar necasatorit, dar mai ales casatorit – sigur ca nu ajungi la nimic pozitiv: nu faci decat sa pierzi un timp atat de scump.
Daca se iubesc, este un fel de a vorbi. Ce rost are sa mai vorbim ca sa iubesc, dar nu cred in Dumnezeu! Nu exista nici un fel de siguranta de percepere in viitor, de sens, de scop, daca nu exista Dumnezeu. Daca nu este in Biserica, nu exista nimic! Acesta ar putea sa fie raspunsul care sa raspunde la intrebarea ce ati pus-o.
Ce sa le cerem? Casnicia are nevoie de educatia copiilor, de a-i invata sa se inchine. Pot sa traiasca ca niste pagani, fara nici un fel de ideal? N-au batut clopotele destul ca sa se destepte tineretul acesta? Iar cuvantul acela, ca “astazi familiile trec prin momente dificile”, nu prea sunt de parere. Pentru ca atunci cand traiesti prezentul, nu mai poti sa vezi defectiunile in actiuni: vezi numai perfectiunile. O tendinta mereu de a ma completa facand bine primul pas spre asa ceva.
– Taina Cununiei lucreaza si asupra oamenilor necredinciosi? Pentru ca astazi oamenii se cununa fara sa aiba habar ce inseamna cununia, sau chiar relatia cu Dumnezeu.
– Daca sunt necredinciosi, nu are nici un haz, cum am zice. Dar, daca s-au cununat la Biserica inseamna ca sunt, cat de cat, credinciosi. Daca sunt necredinciosi, nu se mai cununa.
– Dar daca o fac doar ca pe o datina, Taina Cununiei lucreaza oricum?
– Nu putem spune ca nu lucreaza din momentul in care se face, pentru este incadrata intr-o intreaga ceremonie, cu harul preotiei…
Nu recomandam deloc aceasta taina a cununiei, daca sunt necredinciosi. Pentru ca avem prin aceasta Taina anumite pretentii, sau niste raspunderi. Si daca aceste raspunderi sunt nedorite, nu se pot implini, pentru ce mai plecam pe acest drum? Sau fac Taina aceasta numai dintr-o datina? Cuvantul acesta datina este un cuvant mai scump si nu as vrea sa-l implic aici, printre necredinciosi.
Se cununau ca datina si mosii si stramosii nostri, si inca numai la Biserica, fara primarie. Dar cununia era facuta cu scopuri extraordinar de mari.
Asta este o mare Taina, dragii mei! Mai intai de toate se pun in valoare lucrurile asa cum le-a creat Dumnezeu. Bineinteles, nu este singura Taina – mai mult decat atat este calugaria.
Pe urma, sa ne gandim ca se vor satura unul de altul foarte repede, neavand nici un ideal care sa-i ajute, ca nu e har. Harul este acolo unde este credinta. Dumnezeu nu da harul ca la un milog – la o mana intinsa tiganeasca -, il da doar daca te jertfesti.
Datina aceasta se savarseste datorita unui scop, cu o raspundere extraordinara. Sa nu se incurajeze cineva ca o face din datina. E o iubire subreda care nu dureaza. Cum ar zice omul: “O luna de miere si o viata de amar!”
– Parinte, astazi se intelege din ce in ce mai putin rostul barbatului si al femeii in casnicie. Puteti sa ne spuneti care este rostul lor in viata de familie?
– Adevarul este ca nu sunt de parere cu cuvantul acesta “astazi”. Barbatul si femeia sunt aceiasi cu cei pe care i-a creat Dumnezeu la inceput, cu un scop bine definit.
S-a facut o constatare: intrucat femeia a fost roaba mii de ani, si cu ocazia Edictului de la Milan, Sfantul Constantin cel Mare a dat libertate si femeii, ca sa nu mai fie omorata fara judecata – s-a transmis atavic, adica a trecut peste veacuri teama femeii de barbat, si a ramas femeia cu spaimele acestea atavic transmise. Nu este permis acest lucru.
Femeia inseamna “imparateasa daruitoare”. Femeia, daca zici ca-i slaba, totusi, din momentul in care te-ai angajat sa te numesti sot, nu te poti numi sot, decat langa o sotie. Trebuie sa o pui pe tron, cu orice chip! Sa nu se mai vada in femeie numai un scop meschin sau un lucru de cazna.
Femeia este extraordinara in creatia lui Dumnezeu! Dati-va seama ca destinul intregii omeniri depinde de cuvantul Fecioarei Maria, libere: Fie mie dupa cuvantul Tau (Luca 1, 15). Si s-a schimbat destinul intregii omeniri, si chiar al lui Dumnezeu in lume.
Maica Domnului este o femeie care a deschis portile fericirii, libertatii si vesniciei in lume.
Femeia trebuie cu orice chip respectata, pentru ca daca Dumnezeirea ar intreba omenirea: “Ce este in omenire?”, n-ar intreba paternitatea, ci maternitatea! Deci, femeia joaca un rol primordial in ceea ce priveste creatia lui Dumnezeu, barbat si femeie.
Putem noi, oare, sa desprindem o Taina atat de importanta de cuvintele Mantuitorului: Fara de Mine nu puteti face nimic! Acestea sunt cuvinte dumnezeiesti, si tot ce a spus Hristos este adevarat.
Lumea crestina, daca ar fi atenta numai la aceste cuvinte, ar fi mult mai controlata si s-ar descoperi mai repede ori valorile, ori defectele. Pentru ca El este Vita si noi suntem mladitele. Poate mladita sa rodeasca ceva fara vita?
Maica Domnului reprezinta neamul omenesc. Femeia nu trebuie vazuta ca o roaba. Pentru ca, desi spunem in rugaciunile Tainei Cununiei, ca femeia trebuie sa se supuna barbatului, acesta din urma trebuie sa fie atent ca i se spune, tot in aceeasi rugaciune, ca trebuie sa o iubeasca. Daca nu o iubeste, nu o sa-l asculte. Barbatul, daca nu asculta de acest cuvant, se face raspunzator de indaratnicia femeii. Deci, trebuie sa o iubeasca cu orice chip.
In casnicie se intra prin foarte multe transformari si lucruri neprevazute, datorita marilor intimitati: nastere de copii, care nu se face numai citind cum se face, ci se naste in modul cel mai normal de catre toate femeile, fie imparateasa, fie femeie de rand.
Cuvantul femeie trebuie, cu orice chip, mult mai respectat, pentru ca, va repet, cuvantul femeie inseamna “imparateasa daruitoare, si daruirea este toata Scriptura.
– Dar putem identifica, in viata de familie, un rost diferit al femeii de al barbatului, si al barbatului de al femeii?
– In ce priveste idealurile, nu. Dar in ceea ce priveste preocuparile, fiecare are indeletnicirea lui.
– Ne puteti spune care este scopul ascultarii in viata de familie?
– Daca este iubire lucrurile se rezolva de la sine: se uita unul la altul si stiu ce au de facut.
In ce priveste copiii, ei trebuie educati de mici, sa le imprime in suflet ideea de Dumnezeu cu orice chip, ca astfel, incet-incet, sa creasca in invatatura crestina.
– De ce spune ca barbatul este cap femeii?
– Si femeia ce este, daca barbatul este cap? Unde este situata fata de cap?
Barbatul este cap femeii in sensul unei armonii care trebuie sa existe, respectandu-se indeletnicirea fiecaruia. Cand se spune ca femeia este grozav de valoroasa in creatia lui Dumnezeu, asta nu insemna ca barbatul nu este nimic. Pentru ca supunerea, in sine, inseamna mantuirea in sine.
Femeia nu se supune pentru ca este miloaga, ci se supune pentru ca sa intregeasca armonia lucrurilor. Ea este cea care face efortul cel mai mare pentru ca barbatul sa-i fie cap, din momentul in care il iubeste.
Intre cei doi soti nu exista grad de rudenie. Daca barbatul este capul, femeia este tot cap. Trebuie sa se supuna unul fata de altul; fiindca sunt foarte dese situatiile in care barbatul o intreaba si-si asculta femeia.
Ei trebuie sa se iubeasca. Daca nu se iubesc, relatia dintre soti este numai o ordinara galceava.
Daca barbatul este cap, femeia este inima! Si inima este mai mult decat orice, este adancul cel mai adanc al fiintei omenesti, este chiar locul unde Dumnezeu si-a facut locas. Si daca ea este inima, e si el inima, fiindca iubirea armonizeaza casnicia.
Iubirea raspunde la toate intrebarile: iubirea aduce prunci, care dau valoare nemaipomenita casniciei – zambetul lor -, si creeaza unitate nezdruncinata familiei.
Dar, va repet, nasterea de prunci nu este scop casniciei, este o consecinta. Scopul este stimularea reciproca spre mantuire.
– De multe ori relatia dintre cei doi se raceste. Cum se poate depasi aceasta criza?
– Daca punem intai problema iadului, nu mai vorbim de rai!
Nu se pune problema. Acestea sunt consecintele vietii. Calcarea gresita, pacatele, inseamna iadul. Raceala dintre cei doi este consecinta pacatelor.
Dumnezeu este drept, poate sa faca orice. Dar un singur lucru nu poate sa faca: sa-si calce cuvantul! Fiindca prima porunca data in rai a fost: Sa nu mananci din pomul asta! – si a mancat. Consecinta a urmat imediat, fiindca exista si dreptate dumnezeiasca, nu numai mila. Si face orice ca sa ne scape de caderile acestea. Caderile de dupa Adam, pe care le facem noi, le rezolvam prin Taina Spovedaniei.
Nu putem sa discutam despre dracul, fara sa vorbim despre Dumnezeu. In creatie el este un tolerat.
Noi nu putem sa-i invatam sa iubeasca. In iubire nu exista nimic rational. “Nu stiu de ce il iubesc pe acela!” Iubirea nu are nici inceput, nici sfarsit, exista deodata cu Dumnezeu.
Deci, ca sa se depaseasca aceasta raceala, trebuie sa duca o viata crestineasca.
– Se accepta ca cei casatoriti sa aiba relatii trupesti, fara scopul procrearii?
– Scopul casatoriei nu este numai placerea, dragul meu. Placerea este o consecinta, scopul este nasterea de copii. Dar nici nasterea de copii nu este un scop, ci este vorba de o stimulare permanenta reciproca. Asta este casnicia! Sigur ca va trebui sa avem si marile intimitati, ca sot si sotie, dar cu un scop, nu numai cu placere.
As putea sa spun, pentru ca lucrul acesta priveste pe toata lumea: nu are nici un sens casatoria doar pentru placere. Casnicia inseamna ajungerea in vesnicie, si daca acest scop nu este avut in vedere, ci se cauta numai placerea, atunci casnicia nu-si implineste scopul.
Daca ei se hotarasc reciproc pentru o curatenie, dar cu adevarat, nu sa se mazgaleasca si sa faca prin dos fel de fel de greseli. Ori sa-si vada de casnicie si de nastere, ori sa nu se mai impreune!
– Ce parere aveti de relatia dintre o fata si un baiat care este la moda acum?
– Intai de toate, odata cu varsta, cresc si sentimentele. Exista un obicei – mai mult a devenit o traditie – sa ai un iubit. Acum nu-i mai spune iubit, ii spune prieten. Este un paravan acesta; nu exista prietenie intre baiat si fata, decat iubire. Se merge cu mintea foarte adanc pe intimitati, iar prietenia e cu totul altceva: fara nici cel mai mic interes.Relatia cu o fata nu se face doar din dorinta de a avea o relatie, ci cu scopul unei casatorii; iubirea nu inseamna lins. Are o motivatie daca va fi sotia ta. Dar e foarte prematur sa spui ca va fi sotia ta, cand abia ai inceput studiile, cand abia ai inceput sa ai si tu gust de fete.
Chiar azi a venit un baiat care mi-a spus: “Parinte, iubesc o fata!” “Si mori dupa ea?”, i-am raspuns. “Da, parinte!”
Acum va intreb pe dumneavoastra, opresti viata pe loc pentru niste sentimente asupra unei persoane, care deja il parasise? Unde-i barbatia? Unde-i cavalerismul? Unde este energia, curajul? Unde-i puterea de a acapara?
Daca te prinde fetita ca nu esti stapan pe tine, se duce acolo unde-i protejata. Ea are niste forte sufletesti nemaipomenite. Fata are un instinct de conservare mai dezvoltat si o crestere a puterii rationale mai din vreme decat baiatul. Ea poate sa fie mama si la 13 ani. Citeam acum, intr-un ziar, ca o fata a nascut la 11 ani chiar! Pe cand un baiat nu poate sa fie tata la varsta asta. Dar si puterea ei de a acumula rational e mai scurta – pana la 20-21 de ani, pe cand a barbatului e pana la 30 de ani. Incepe sa mearga pe linia unor interese de viitor. Avand un mai mare instinct de conservare vrea sa puna mana chiar pe Alexandru Macedon, adica pe un mare erou. Si daca tu esti erou, intr-un fel, te-a ochit.
Cunosc un baiat, foarte destept, student. Era si baiat serios, nu-si pierdea vremea, spunea: “Toate la vremea lor”. Si o fata, mediocra din punct de vedere intelectual, nu s-a lasat cu nici un chip – ii scria scrisori, statea in calea lui… Si a intrebat-o o colega: “Tie nu ti-e rusine?” Ea i-a raspuns: “Vreau sa vad cum reactioneaza un om destept la astfel de propuneri!” Daca acel baiat era mai putin stapan pe el, punea mana pe ea; asa ca ei ii convenea aceasta lupta, si intr-un sens si in altul. Daca este destept, este destept peste tot, si atunci lasa lucrurile la vremea lor. Zice Solomon: “Este vreme pentru toate, dar fiecare la vremea lor!”
Floarea sta in glastra; baiatul trebuie sa umble sa si-o aleaga. Fata nu trebuie sa bata cararile baiatului, ci baiatul sa dea peste ea. Si apoi, voi trebuie sa pretuiti foarte mult femeia. Ea este o creatie a lui Dumnezeu extraordinara. Va dati seama ce puteri are o femeie sa te scoata dintr-o stare amarata? Faptul ca un barbat stie ca acasa are parte de iubire desavarsita il face sa munceasca, sa castige razboaiele, sa-si rezolve problemele. Sa stiti ca femeia nu gandeste simplu. Chiar daca nu e invatata, ea are o putere de patrundere deosebita, si e mult mai realista decat un barbat. Ea are inca de azi un sentiment pentru ziua de maine. Insa noi discutam, rationalizam niste lucruri, dar in iubire nu este nimic rational.
Un student la Politehnica se indragostise de o fata foarte urata. M-am trezit cu el la mine sa-mi ceara sfaturi, ca era innebunit dupa ea. Ea, saraca, n-avea cum sa speculeze iubirea, pentru ca nu avea nimic, era urata. Dar nu exista femeie urata. Femeile sunt ca florile: toate sunt frumoase, dar fiecare in felul ei. Barbatul trebuie sa se aplece sa o ia – adica sa-i arate eleganta, pretuire. Atunci floarea isi arata si mirosul si calitatile ascunse, pentru ca tu ai stiut sa rascolesti adancurile si ai facut din ea ceea ce nu stia ca esteFemeia trebuie pretuita, sa stiti, pentru ca mai intai ne reprezinta o femeie in Imparatia cerurilor:Maica Domnului. Te cutremuri, ti-e si frica sa vorbesti comparand-o pe ea cu oamenii!
Sa va spun un caz. Ati auzit de Clemenceau? A fost un om de stiinta francez, care a creat o epoca in vremea lui, dar care era ateu. Pe acest Clemenceau l-a calcat o masina, si, desigur, a aparut o editie speciala: “Marele Clemenceau lovit!” “Marele Clemenceau internat in spitalul cutare! Ingrijit de doctorul cutare!“, care informa lumea in acesti termeni la superlativ. A scapat din accident acest Clemenceau si a spus asa: “Domnule, pe mine nu doctorii acestia m-au facut sanatosi, ci o asistenta care se ocupa de mine, de care nu a vorbit nimeni, nici un ziar!” In acest timp, un alt mare om de stat si scriitor, a fost si el calcat de o masina, si a vrut sa fie dus la spitalul unde erau calugarite. “Dar cum, dumneavoastra care erati…!?” “Treaba voastra ce credeti, eu vreau sa ma fac sanatos!” Vedeti ce superioara este femeia in creatia lui Dumnezeu?
Am atras atentia la fete sa nu se grabeasca in privinta acceptarii unei prietenii cu un baiat, daca nu este credincios. Le intreb: “E crestin?” “Nu, dar acum doreste sa se faca!” “Bine, dar cum crezi tu, care ai crescut in biserica, ca il vei invata tu acum sa se inchine? Maine-poimaine asta iti da in cap!” Asta e o enorm de mare greseala. Prietenia adevarata este daca ideile sunt comune; cautati-va la biserica, nu la discoteci si pe trotuare! Cel mai bine este sa nu te grabesti, de la inceputul inceputurilor. Daca este inevitabila o intalnire intre un baiat si o fata, acesta trebuie sa o cultive, sa-i semene calitatea de a fi productiva din punct de vedere sufletesc – pentru ca trupeste, cum am spus, nu e o problema. Ai vazut ca are un defect, completeaza cu sfatul si cu comportamentul tau sa-si indrepte defectul. Trebuie sa fie pregatita sa duca toate aceste lucruri, iar tu trebuie sa o intretii cu orice chip in problemele ei, sa o stimulezi continuu. Ea nu se baga in problemele tale, nici nu are cum – daca esti o personalitate, daca incearca, da gres.
O problema mai intima care trebuie lamurita este ca cei mai multi tineri se gandesc la o casatorie pentru placeri, mai intai, ceea ce este o mare greseala. Aceste lucruri ti le-a dat Dumnezeu gratuit, nu trebuie sa te mai preocupe. Nasterea de copii este o consecinta, nu e un scop suprem al casatoriei. Scopul este stimularea reciproca pentru mantuire. Asadar este o greseala sa construiesti o relatie pe niste motive imediate – sa fie o luna de miere si o viata de amar. Trebuie gandit daca rezista la toate greutatile binecuvantate ale casatoriei. Prin urmare, trebuie sa vezi intr-o iubita, de la inceput, cand poti sa judeci – pentru ca daca te-ai indragostit nu mai judeci – niste lucruri pentru viitor, pana la sfarsitul vietii. Deci, este dezavantajul celui care se indragosteste prost, pentru ca a vazut ceva superficial; el nu mai simte frumusetea aceea grozava a iubirii. Trebuie sa o iubesti, sa urmaresti pacea in familie. Pacea e mai mare decat dreptatea de patru ori. Are si ea uneori indrazneala si un punct de vedere. Nu trebuie sa o desconsideri! “Nu prea vad eu cum ai dreptate, dar tare te iubesc, ca sa nu te contrazic!”Vedeti, iubirea leaga totul. Acesta e simbolul verighetei. Esti obligat sa o iubesti cu toate fortele, bineinteles, la masura, nu cat pe Dumnezeu, si ea este obligata sa se supuna. Nu este o umilinta in sensul in care azi oamenii ironizeaza supunerea femeii, din contra, ea se supune ca o stapana. Actul de smerenie al ei este plin de har. Sotul sa iubeasca astfel de pozitii la sotia sa, si sotia sa sa nu se sperie de faptul ca trebuie sa asculte. Si zice chiar la rugaciunile de la nunta: “Ca sa dainuiasca in veci casatoria lor!”
Am cununat odata pe cineva si, cand am ajuns la rugaciunea unde preotul spune: “Iar femeia sa asculte de barbat!“, toata lumea s-a uitat la mireasa si mireasa a plecat capul. Mie nu mi-a convenit acest moment. Dar am tacut pana mi-a venit vremea la predica si i-am spus: “Am constatat ca lumea n-a fost atenta la cuvintele de mai inainte care spuneau ca barbatul este dator sa-si iubeasca sotia. Draga mireasa, daca nu te iubeste, sa nu-l asculti! Draga mireasa…” Sa nu ne jucam cu cuvintele! Fata nu e numai o jucarie de pat sau o jucarie de bucatarie. Femeia, cu gingasia ei: “ésprit de finesse“, e libera si nu o sa asculte la infinit de un nepasator. Ca femeia buna nu e nimic mai bun, si ca femeia rea nu e nimic mai rau. Deci trebuie cu orice chip sa o faci buna.
Va mai spun ceva: Mama naste, mama renaste, ea se ocupa de copii. (…)
– Cum sa ne crestem copiii?
 Sa-i cresteti sa se mantuiasca. Ca metoda tot blandetea ramane cea mai buna, pentru ca, folosind asprimea, copilul te asculta de frica si prinde numai in piele invatatura ta. Dar daca te porti bland cu el: “Copilul tatii, copilul mamii, uite asa…“, el asculta, dar inregistreaza si el – poate sa faca si nebunii -, el a inregistrat de la tine un cuvant, care nu l-a inregistrat prin asprimea ta, ci prin blandetea ta. Cu alte cuvinte, copiii mei sa ma asculte si dupa moartea mea, pentru ca le raman: “Uite, Doamne, ce spunea mama si tata!”Dar daca te-ai purtat aspru cu el, a miorlait, l-a durut si nu te asculta. Deci, ca metoda, tot blandetea. Dar asta nu inseamna sa nu le impletim, ci sa fie si un pic de asprime, pentru ca el doreste sa implineasca numai ce vrea el, nu ceea ce trebuie. Dar foarte important este sa-i dai exemplu de viata. Pentru ca el stie sa vorbeasca, nu l-ai invatat tu sa vorbeasca, dar te-a auzit pe tine vorbind in casa si a invatat si el. Si-ti invata si faptele tale. Deci, sa fii exemplu, acesta este cel mai mare lucru. Iar pentru tineri, sa luptam in scoli pentru ora de religie.
– Vedeti, copiii merg la gradinita, la scoala, la joaca, in tot felul de influente nefaste. Cum sa facem sa eliminam acestea?
– Draga, grija asta cade tot pe familie, sa-l dirijeze continuu si sa indrepte ceea ce au invatat gresit. Tot familia ramane pedagogul cel mai bun. Si la scoala ii obisnuiesc cu comunitatea. E o oarecare ordine. Nu este rea, dar s-ar putea sa fie o dirijare necrestina. El trebuie invatat sa spuna ce s-a intamplat la scoala si parintii sa indrepte cu orice chip greseala enorma pe care a facut-o un pedagog. Sunt mai putini copii care spun: “Eu fac asa pentru ca m-a invatat profesorul”, insa aproape toti spun: “Asa m-a invatat tata sau mama”. Pentru ca aici e dragostea simtita de toti, din partea tuturor”.
sursa online: crestinortodox.ro

Biblia - verset cu verset: „Căci precum femeia este din bărbat, aşa şi bărbatul este prin femeie“


Lucian Apopei, 10 Iunie 2008
Facerea 2, 22:
„Iar coasta luată din Adam a făcut-o Domnul Dumnezeu femeie şi a adus-o la Adam.“
Pentru a-i fi ajutor lui Adam, Dumnezeu creează femeia. Zidirea ei din coasta primului om a fost văzută din mai multe puncte de vedere de către Sfinţii Părinţi. În primul rând, o opinie referitoare la coasta lui Adam, ca model de plăsmuire a femeii, este că ea n-a fost creată din capul bărbatului ca să nu-l depăşească, nici din picioarele sale (...), ci din coasta sa, ca să fie egală cu el, să fie lângă inima sa, ca să-i fie dragă şi să existe o împreună-lucrare, căci „nici femeia fără bărbat, nici bărbatul fără femeie, în Domnul. Căci precum femeia este din bărbat, aşa şi bărbatul este prin femeie şi toate sunt de la Dumnezeu“ (I Corinteni 11, 11-12).
Modul de creare al femeii a fost văzut într-un mod profetic de către Sfântul Simeon Noul Teolog, care a înţeles plinirea trupului lui Adam cu carne - după ce a fost înlăturată coasta din care a rezultat Eva - cu plinirea trupului prin Duhul lui Dumnezeu, odată cu întruparea Mântuitorului Hristos şi împărtăşirea Duhului Sfânt: „Dumnezeu a luat din Adam părticica trupului său şi a umplut locul cu altă carne, iar trupul pe care l-a luat l-a zidit într-un om întreg, dar nu i-a adăugat lui Adam un suflet în locul celui pe care l-a luat împreună cu coasta sa, nici iarăşi nu l-a sporit pe acesta în Eva; ci era ca şi cum trupul cel luat în locul coastei avea plinirea, dar sufletul încă nu. Dar ascultă acest lucru încă şi mai limpede. Dumnezeu a luat din Fecioară un trup înzestrat cu minte şi însufleţit, pe care l-a luat de la Adam şi a umplut locul lui cu altă carne; şi luând din ea acest trup i-a dat lui Duhul Său cel Sfânt şi l-a umplut cu ceea ce nu avea sufletul lui (Adam), cu viaţa veşnică. Căci carnea plinită în locul coastei lui Adam în trupul său, aceasta era arvuna şi chezăşia iconomiei lui Dumnezeu, ca iarăşi să ia coastă din coastă şi să-i dea în locul ei nu iarăşi trup, căci acesta a fost plinit mai dinainte, ci în chip fiinţial Duhul lui Dumnezeu; ca, aşa cum femeia s-a făcut din coasta lui Adam şi toţi oamenii muritori s-au născut din ea, aşa şi din trupul femeii să se nască bărbatul, Hristos Dumnezeu, şi din El toţi să se facă nemuritori şi să plinească ceea ce Adam avea mai mult decât femeia. Dar ce anume avea mai mult acela? Carnea care fusese plinită în locul coastei din trupul său. Fiindcă luând, ca să spun din nou aceleaşi lucruri, din Fecioară trupul, Hristos trebuia să plinească din nou locul său, aşa cum a plinit odinioară şi coasta lui Adam. Dar fiindcă acest lucru trebuia să se facă nu spre stricăciune, ci spre nestricăciune, plinirea s-a făcut prin Duhul, iar nu prin carne, ca firea lui Adam să se plăsmuiască din nou şi cei ce aveau să se facă copii ai lui Dumnezeu prin Duhul Sfânt să ia naştere din nou, şi aşa toţi cei care cred în El să se facă rude ale Lui şi un singur trup.“

154 de comentarii:

  1. Pe listele permanente sint trecuti 18.278.496 ( votantii din tara - cei de afara voteaza pe liste suplimentare ).
    In general, intr-o tara sint 1/3 tineri intre 0-18 ani si 2/3 adulti ( cei cu drept de vot ).
    Daca cei adulti sint 18.278.496 si acesti reprezinta 2/3 din intreaga populatie, atunci numarul total de romani ar trebui sa fie 27.694.691. Niciodata nu am fost atit de multi, mai ales acum ( sintem aprox 20.000.000 ).

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Toti politicienii si institutiile statului au sabotat referendumul !!!

      Ștergere
    2. Inclusiv unele biserici

      Ștergere
    3. Preot, profesor la Facultatea de Teologie, recomandă afurisenia și excomunicarea pentru cei care nu au votat la Referendum
      9 octombrie 2018 Gazeta Dambovitei
      Cosmin Santi, cadru didactic al Facultății de Teologie, din cadrul Universității Valahia Târgoviște, și preot paroh al comunității de la Viforâta, localitate în care există și o mănăstire cunoscută, recomandă într-o postare pe facebook ca Biserica să se despartă cu blesteme și excomunicări de credincioșii „infideli”. Preotul discută pe o rețea de socializare în contextul nevalidării referendumului și cere ca Biserica să se întoarcă la vremurile arhaice și să reutilizeze „afurisenia, anatema și excomunicarea„. „Nu mai putem acorda binecuvântarea la cununie, la înmormântare celor care luptă împotriva Bisericii și a lui Dumnezeu.” a scris acesta, pentru a da un exemplu de pedeapsă exemplară credincioșilor care nu au fost la Referendum. Mesajul preotului este setat pentru a fi văzut doar de către prietenii din lista de facebook, în timp ce mesajele pro referendum au fost publice.

      Santi a fost implicat activ în campania pentru referedum. Pe pagina sa de facebook au fost postate mesaje care îndemnau oamenii să vină la vot. Județul Dâmbovița a încheiat Referendumul pe locul II național, dar nu a atins pragul minim de 30%. Într-o ședință desfășurată, ieri, la Târgoviște, și la care au luat parte protopopii din județ, s-a tras concluzia ca referendumul e mulțumitor la nivelul județului Dâmbovița. Cu toate acestea, pe paginile de facebook ale multor preoți din județ au fost postate mesaje de nemulțumire față de mobilizarea slabă și critici față de credincioși. Unii preoti au ales în continuare, să răspândească mesaje ale politicienilor, fake news-uri sau mesaje alarmante despre iminența unei cotropiri homosexuale. Foarte puțini au îndemnat la pace și iubire creștină.

      Ștergere
    4. Este pe motiv de apostazie.Cei ce nu au votat sunt apostati ai bisericii.Si automat excomunicati.

      Ștergere
    5. De ce n-ar fi afurisiti si excomunicati si cei care fura tara asta?

      Ștergere
    6. Pe poponarii lor de ce nu-i exclude,ba din contra fac tot posibilul sa-i acopere,nu ca nu as fi de aceeasi parere,dar intreb si eu asa,mentionez ca am votat DA si ca mi-e lehamite de acesti gay.

      Ștergere
    7. 14:42! Traiasca epoca de piatra. Ura. Ura. Ura. De noaptea mintii...

      Ștergere
    8. Europa a luat-o razna! Franta legalizeaza pedofilia, iar Anglia imbraca baietii in fuste

      INCREDIBIL! Ministrul francez al Justitiei a declarat, ieri, ca varsta de 13 ani „ar putea fi stabilita” ca varsta minima pentru consimtamantul sexual. In acelasi timp, peste Canalul Manecii, Biserica Anglicana spune ca baietilor de scoala primara trebuie sa li se permita sa poarte fuste si tocuri inalte, daca doresc, scrie national.ro

      https://www.aparatorul.md/europa-a-luat-o-razna-franta-legalizeaza-pedofilia-iar-anglia-imbraca-baietii-in-fuste/

      Ștergere
    9. https://www.facebook.com/nicolaemarius.paicu.1/posts/276802602942963

      Ștergere
    10. 17:58Nu se compara pacatul furtului cu pacatul nesupunerii al nepasarii fata de Dumnezeu !

      Ștergere
    11. 17:58Mai bine citeste ce a scris si ms.23:59sau ce e in Olanda Camada etc.Te gandesti numai la bani si cele materiale dar situatia cea mai grava este cea a moralitatii distruse care duce la distrugerea omului trupesc si sufletesc!

      Ștergere
    12. ASTIA NE MINT IN FATA???

      https://www.youtube.com/watch?v=e-_z36cHXY0

      Ștergere
    13. Absolut strigator la Cer!!! Asa ceva nu are ce cauta sa se intample si la noi in Romania. Sodomia este condamnata de Dumnezeu iar cei care sunt pentru sodomie sunt demoni.

      https://ortodoxinfo.ro/2018/10/05/adult18-video-si-foto-de-ce-la-gay-pride-homosexualii-si-lesbienele-fac-asa-ceva-cu-crucifixele/

      Ștergere
    14. Anghel, tu si altii nu vedeti padurea din cauza copacilor.
      Referendumul a fost asimilat cu PSD-ul lui Dragnea, de aia n-a votat lumea.

      Homosexualii distrug moralitatea, trupul si sufletul? Ce suferinta provoaca ei celorlalti, in comparatie cu rautatea, ura, invidia, gelozia? Cei care fura tara asta, si sunt majoritatea oamenilor din ea, au moralitate?

      Si vorbind strict de relatiile sexuale: cei heterosexuali care fac sex oral, anal, care isi inseala partenerii sau nu sunt cununati sunt mai placuti lui Dumnezeu? Cei care se uita la filme porno, se uita numai dupa femei si daca pot le hartuiesc? Cati dintre cei "normali" nu fac asta?
      Cati din cei care se bat cu pumnul in piept pentru referendum sunt curati la trup si in cuget asa cum ar trebui?

      Ștergere
    15. 18:42, te invit sa citesti Cuvantul lui Dumnezeu. Vei vedea ca sodomia este condamnata de Dumnezeu. Daca Dumnezeu a spus ca sodomia nu-i ceva bun pentru om, nu mai avem ce comenta ca este altfel. Este foarte clar. Nu noi o spunem ci Insusi Dumnezeu. Sau tu vrei sa spui altfel decat EL?

      Ștergere
    16. 20:44
      IL cunosc pe Dumnezeu mai bine decat crezi tu. Si nu din carti.
      N-am spus ca sodomia este ceva bun.
      Dar apropo de Cuvantul lui Dumnezeu: in cele 10 porunci scrie de furat sau de sodomie?
      Si totusi 99% dintre romani fura, sub o forma sau alta (daca furi de la stat nu furi de la o persoana, nu?) si tuturor li se pare ceva normal.

      Ștergere
    17. 21:39, in prima porunca:

      1.Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.

      Este incalcarea primei porunci dumnezeiesti de catre acestia, imbratisand orientari diavolesti. Au intors spatele catre Dumnezeu si Cuvantul Sau si au ales sa umble dupa dumnezei straini, Satana devenind dumnezeul sodomitilor, caci cel ce se opune lui Dumnezeu si Invataturii Sale este in vrajmasie cu Dumnezeu.

      Ștergere
    18. Anonim11 octombrie 2018, 21:39

      Cele 10 porunci - Decalogul

      1. Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.
      2. Sa nu-ti faci chip cioplit, nici alta asemanare, nici sa te inchini lor.
      3. Sa nu iei numele Domnului Dumnezeului tau in desert.
      4. Adu-ti aminte de ziua Domnului si o cinsteste.
      5. Cinsteste pa tatal tau si pe mama ta, ca bine sa-ti fie si multi ani sa traiesti pe pamant.
      6. Sa nu ucizi.
      7. Sa nu fii desfranat.
      8. Sa nu furi.
      9. Sa nu ridici marturie mincinoasa impotriva aproapelui tau.
      10. Sa nu poftesti nimic din ce este al aproapelui tau.

      Dupa cum vezi scrie sa nu fii desfranat si sa nu furi. :((

      Ștergere
    19. 22:59
      Desfranare inseamna in primul rand relatiile sexuale inafara casatoriei.
      Deci pacatul asta, pe care il fac 90% din oameni, e mai mare decat homosexualitatea, nu?

      Ștergere
    20. Apropo 22:59, populația României neoficial este de 18,2 milioane!

      Ștergere
    21. 11:10, sodomitii au parasit pe Dumnezeu si s-au alipit de Satana, astfel Satana a devenit dumnezeul lor. Ei, sodomitii, se fac calcatori ai primei porunci dumnezeiesti:

      1.Eu sunt Domnul Dumnezeul Tau; sa nu ai alti dumnezei afara de Mine.

      Nu este vorba doar de desfranare in cazul sodomitilor ci este vorba de o dusmanie pe fatza, o vrajmasie fata de Dumnezeu.
      Priveste de ce sunt in stare sa faca, poate intelegi gravitatea si crezul lor in Necuratul:

      https://ortodoxinfo.ro/2018/10/05/adult18-video-si-foto-de-ce-la-gay-pride-homosexualii-si-lesbienele-fac-asa-ceva-cu-crucifixele/

      Ștergere
    22. 13:53
      Majoritatea homosexualilor n-au nicio religie si nici nu-i intereseaza.
      Cei care sunt robi hotiei, bauturii, fumatului, curviei, etc, pe care dumnezeu il au?
      Nu fi habotnic.
      Nu e normal sa fii homosexual, dar nu e normal nici sa fii hot, betiv, curvar, etc.
      Cine se simte curat sa arunce primul piatra.

      Ștergere
    23. 18:17, Dumnezeu este Tatal nostru si Creatorul, pe care sodomitii nu-L respecta, IL urasc, merg dupa invataturi satanice. Un ladro (hot) sau un bautor, curvar sau vreun fumator se mai poate indreapta daca nu s-a dezis de Dumnezeu... unul din asta inca mai are sanse sa-si revina daca intelege la un moment dat ca a gresit si ii pare rau in fata lui Dumnezeu si nu mai face ... dar unul care merge dupa alti dumnezei mai greu, de obicei raman pierduti in decadere irecuperabila. Ce ti-am spus nu este habotnicie. Omul trebuie sa stea deoparte de asemenea necuratii care il indeparteaza si il desparte de Domnul Dumnezeu.
      Sodomia este un foarte mare pacat, pentru ca il trage pe cel pierdut intr-o prapastie de unde nu mai poate iesi, nu degeaba Dumnezeu ne spune in Cuvantul Sau sa ne pazim de asa ceva.

      Iata ce manifestari au pe care sincer nu as vrea sa le vedem si prin Romania...

      https://ortodoxinfo.ro/2018/10/05/adult-18-foto-de-ce-la-gay-pride-sunt-in-pielea-goala/

      Ștergere
    24. Homosexualii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu
      Apostolul Pavel arată că, între alţii (nedrepţi, hoţi, curvari, adulteri, malahieni, idolatri), nici homosexualii nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu[9].

      https://ro.orthodoxwiki.org/Homosexualitatea

      https://doxologia.ro/puncte-de-vedere/consideratii-biblice-privind-homosexualitatea

      https://www.crestinortodox.ro/morala/homosexualitatea-70896.html

      Ștergere
    25. 18:42
      Cateva idei:
      - exista un procent cupluri hetero care traiesc in paradigma crestina. Cele homo sunt 100% in afara paradigmei.
      - cuplurile hetero mai pot reveni pe calea cea mai buna, cele homo nu au nici o posibilitate.
      - un cuplu hetero are optiunea de a face un copil, un cuplu homo are optiunea de a lua un copil.
      - comunitata LGBT s-a remarcat prin multe acte blasfemiatoare.... poate imi explici si mie unde e toleranta LGBT fata de Dumnezeu, fata de Iisus Hristos?!

      Pui gresit problema! Viciile cuplurilor hetero nu justifica acceptarea cuplurilor homo ci justifica necesitatea luptei crestinesti.

      Ștergere
    26. Trandafirule galben,
      Dumnezeu cere omului iubire si bunatate. Orientarea sexuala e mai putin importanta. Ai fi surprins sa afli cata diferenta este intre religia crestina si ce vrea Dumnezeu cu adevarat.

      Pune-te tu in locul lor. Ce ai face daca ai fi homosexual si n-ai putea sa te schimbi? E o ispita si o incercare grea. Ei braveaza si multi iL sfideaza pe Dumnezeu in semn de revolta, dar sufletul lor nu e linistit. Nu e alegerea lor si nu e vina lor.

      Ștergere
    27. 23:02, acesti sodomiti nu s-au nascut sodomiti ci au devenit sodomiti. Nu Dumnezeu i-a dat sodomiti pe aceasta lume cand s-au nascut ci ei au devenit sodomiti pe parcurs. Ca sa scape de acest pacat, sa se indrepte cu fatza catre Dumnezeu, sa se lepede de Satana care le munceste sufletul. Sa se apropie de Dumnezeu si de Cuvantul Sau si sa caute un duhovnic cu har care sa-i ajute si vor scapa, caci ceea ce au ei se numeste parazitare draceasca, este posesiune demonica ce se manifesta din plin in sufletul lor. Daca nu se intorc cu fatza catre Dumnezeu nu vor scapa, iar sufletul lor va fi unul pierdut care nu va avea vreodata sansa mantuirii.

      23:02, de ce te incapatanezi sa spui altfel decat Dumnezeu? Tu nu sti ca ceea ce Dumnezeu spune aducator de viata si liniste este si ca tot ceea ce vine de la Satana duce catre pierzarea sufletului?

      Iata ce spune chiar EL, Dumnezeu, despre sodomie. Sunt cuvintele Lui catre popor:

      LEVITIC 18:22-30

      22. Sa nu te culci cu barbat, ca si cu femeie; aceasta este spurcaciune.
      23. Cu nici un dobitoc sa nu te culci, ca sa-ti versi samanta si sa te spurci cu el; nici femeia sa nu stea la dobitoc, ca sa se spurce cu el; aceasta e uraciune.
      24. Sa nu va intinati cu nimic din acestea, ca cu toate acestea s-au intinat paganii, pe care ii izgonesc dinaintea fetei voastre.
      25. Ca s-a intinat pamantul si am privit la nelegiuirile lor si a lepadat pamantul pe cei ce traiau pe el.
      26. Iar voi sa paziti toate poruncile Mele si toate legile Mele si sa nu faceti toate ticalosiile acestea, nici bastinasul, nici strainul care traieste intre voi.
      27. Ca toate uraciunile acestea le-au facut oamenii pamantului acestuia care e inaintea voastra si s-a intinat pamantul;
      28. Ca nu cumva sa va lepede si pe voi pamantul, cand il veti intina, cum a aruncat el de la sine pe popoarele care au fost inainte de voi.
      29. Ca tot cel ce va face ticalosiile acestea, sufletul care va face acestea se va starpi din poporul sau.
      30. Deci paziti poruncile Mele si sa nu umblati dupa obiceiurile urate, dupa care au umblat cei dinaintea voastra, nici sa va intinati cu ele. Eu sunt Domnul Dumnezeul vostru”.

      Sa ascultam de povatza dumnezeiasca, asta ca sa avem viata lunga si sa ne mantuim sufletele. Caci fara Dumnezeu suntem pierduti. Sa nu imbratisam pe Satana caci rau vom ajunge. Dumnezeu este Viata iar Satana aduce moartea si dezintegrarea acelui suflet care paraseste pe Dumnezeu si se inchina si umbla in ascultare de Necuratul, nesocotind pe Dumnezeu si Invatatura Sa. Cautati pe Dumnezeu si impotriviti-va Satanei ca sa va fie bine.

      Ștergere
    28. 23:02
      Nu sunt aici sa dau cu piatra in persoanele homo au si asa destule pe cap. Problema care o semnalez e agenda sociala din spatele acestor napastuiti.

      "Dumnezeu cere omului iubire si bunatate."
      Corect! Unde este iubirea si bunatatea cand diversi care s-au exprimat impotriva LGBT le-au fost distruse carierele pentru ca nu erau corect politic fata de agenda LGBT.

      Daca un cofetar nu vrea sa iti faca un tort pe comanda cu simbolistica gay si il dai in judecata unde e bunatatea?

      Ștergere
    29. 20:19
      In primul rand: sunt homosexuali care au devenit, dar sunt si care s-au nascut asa ca sa traiasca cu ispita asta.
      In al doilea rand: biblia, religia crestina nu sunt totuna cu adevarul.
      In al treilea rand: nici betia, fumatul, curvia, etc nu sunt placute lui Dumnezeu. Si totusi majoritatea oamenilor le fac si nu le pasa. De ce privesti homosexualitatea ca ceva mai deosebit?
      Respecti tu in totalitate cuvantul lui Dumnezeu ca sa arunci piatra?

      Ștergere
    30. 20:42, sigur nu s-au nascut asa, caci ceea ce vine de la Dumnezeu nu vine sodomit. Caci Insusi Dumnezeu condamna sodomia ca fiind o spurcaciune. Spune foarte clar ca in mijlocul poporului sa nu fie o asemenea necuratie.
      Este un foarte mare pacat sodomia, mai mare decat altele caci cel sodomit isi pierde sufletul. Acela nu se va mantui niciodata. Caci un sodomit asculta deja de Satana cu totul. Un sodomit uraste pe Dumnezeu.
      Un betiv, curvar, fumator chiar si hot, se mai poate scapa din cursa dracului caci daca realizeaza ca a gresit si ii pare rau si nu mai face, Dumnezeul il iarta dar unul precum sodomitul nu se va intoarce niciodata cu fatza catre Dumnezeu sa-i para rau pentru ca sufletul sodomitului este plin de ura si vrajmasie la adresa lui Dumnezeu. Iata ca Dumnezeu ii demasca pe acesti sodomiti si spune clar ca ceea ce fac este spurcaciune.
      Sodomitul face un lucru foarte rau: isi ucide sufletul. Nici o sansa nu mai are de scapare daca nu se leapada de Satana. Caci ura si vrajmasia fata de Dumnezeu de la Satana vin.
      Societatea nu are nevoie de o asemenea gangrena precum sodomia pentru ca sodomia se raspandeste precum molima. Societatea trebuie sa asculte de Cuvantul lui Dumnezeu si sa nu accepte legiferarea acestui pacat care aduce degenerare sociala si pierzarea sufletului. De Dumnezeu sa asculte omul si nu de Satana, caci cel ce face voia Satanei isi va pierde sufletul. Daca Dumnezeu Creatorul omului a spus ca nu e buna sodomia, nu mai este loc de comentarii.

      Ștergere
    31. 22:22
      Tot nu vrei sa intelegi.
      "Ceea ce vine de la Dumnezeu nu vine sodomit". Dar satana de unde vine?
      "Sodomia se raspandeste ca molima". Da' ce, e vreun virus?
      "Sufletul sodomitului este plin de ura si vrajmasie la adresa lui Dumnezeu". Ai cunoscut vreunul de spui asta?
      Se pare ca nu intelegi ce este homosexualitatea.
      Se pare chiar ca esti tu plina de ura impotriva lor.

      Ștergere
    32. 23:01, Satana a fost Inger Luminos, iar apoi a devenit unul Intunecat, pentru ca asa a ales prin neascultare de Dumnezeu. Asa si sodomitii, s-au nascut ca si oricare, ca apoi pe parcurs sa ajunga decazuti si prinsi in acest greu pacat.
      Da 23:01, se raspandeste la fel ca molima, este un "virus" al pacatului si neascultarii de Dumnezeu. Un astfel de cuplu va infia copii iar acestia vor ajunge sa faca ceea ce vad la parinti. Duhul necuratiei care sta in acesti oameni care pacatuiesc astfel va lucra prin ei acaparand alte suflete slabe.
      Odata ce sodomitul nu paraseste calea care duce la pierzare cu toate ca Dumnezeu condamna sodomia ne demonstreaza complacerea lui in necuratie si lipsa dorintei de a asculta de Dumnezeu.
      23:01, de multe ori a iubi pe aproapele inseamna a-l trage de maneca si a-i spune ca nu este buna calea pe care merge, pentru ca orice drum pe care merge omul fara Dumnezeu nu duce unde trebuie. Dumnezeu vrea ca omul pacatos sa se intoarca pe calea buna. Ascultarea de Dumnezeu te va calauzi spre bine iar neascultarea celui pacatos il va trage pe acesta in prapastia pierzaniei sufletului.

      Ștergere
    33. 00:49
      Ai tu ceva impotriva lor, asta e.
      La 20:19 scrii ca "vor scapa", iar la 22:22 ca " nu se va mantui niciodata". Hotaraste-te.
      E un pacat ca celelalte. Dar nu provoaca suferinta altora, cum sunt altele.
      Iar in privinta referendumului si casatoriei lor, cu ce ii impiedica legea pe 2 homosexuali sa infieze copii si sa traiasca impreuna, necasatoriti?

      Ștergere
    34. 09:53, Dumnezeu are ceva impotriva lor, nu ai citit Cuvintele Sale? Nu spune El clar ca aceasta fapta este o necuratie si o spurcaciune? Tu crezi ca la intamplare spune El asa ceva? Te asigur eu ca nu! Daca Cel ce ne-a creat si care stie totul cum functioneaza in noi spune ca nu este bine, de ce omul se incapataneaza in neascultare ca sa-i fie rau?
      Daca nu se intorc la o viata cu Dumnezeu, nu se vor mantui si astfel nu vor avea nici o scapare, daca insa cer ajutor vor fi ajutati, ii incurajez sa-l ceara acest ajutor, pot fi izbaviti de acest rau care le macina sufletele. Desi putini dintre acestia sunt cei care cauta ajutorul spre vindecarea sufletului de acest Duh al necuratiei care vine de la tatal necuratiilor- Satana. Nu vezi ca Satana umbla sa-i tina prinsi in mreje? Necuratul umbla si lucreaza prin legi ca sa-i protejeze si sa-i tina asa, in decadere, chiar li se prezinta ca starea lor este una normala astfel incat acesti oameni in loc sa ceara ajutor stau mai departe si baltesc in aceasta necuratie condamnata de Insusi Dumnezeu. Ma doare sa-mi vad semenii cazuti in aceasta cursa. Acesti oameni au mare, mare nevoie de ajutor. Sufletul lor are nevoie de Dumnezeu.

      Ștergere
    35. Sfântul Ioan Hrisostom:

      „Sodomitenii se considera mai rau decat ucigasii, fiindca e cu mult mai bine de a muri, decat a trai in halul acesta. Ucigasii despart sufletul de trup, dar acestia, impreuna cu trupul ucid si sufletul. Orice fel de pacat nu se poate compara cu aceasta grozava nelegiuire si daca, cei ce patimesc de aceasta boala ar simti grozavia acestei pofte pacatoase, ar prefera ca mai bine sa moara de o mie de ori, decat sa faca aceste pacate…”

      Ștergere
    36. 13:22
      "Iar faptele trupului sunt cunoscute, şi ele sunt: adulter, desfrânare, necurăţie, destrăbălare, închinare la idoli, fermecătorie, vrajbe, certuri, zavistii, mânii, gâlcevi, dezbinări, eresuri, pizmuiri, ucideri, beţii, chefuri şi cele asemenea acestora, pe care vi le spun dinainte, precum dinainte v-am şi spus, că cei ce fac unele ca acestea nu vor moşteni împărăţia lui Dumnezeu."
      Și totuși oamenii le fac în continuare și li se pare ceva normal. Dar toți se îngrozesc de homosexuali.
      De ce? Pentru că păcatele enumerate sunt la ordinea zilei, e o stare de normalitate a societății românești.

      Ștergere
    37. 19:59, toate sunt pacate dar sodomia este un pacat greu de lepadat de cel care e in cauza, dar nu imposibil. Sodomitul isi face rau trupului dar si sufletului. Un sodomit va alege destul de greu sa se indrepte cu fata catre Dumnezeu pentru ca Duhul sodomiei il tine in mare captivitate.
      Dumnezeu spune foarte clar ca in mijlocul poporului sa nu stea o asemenea spurcaciune precum sodomia si zoofilia, Levitic 18:

      22. Sa nu te culci cu barbat, ca si cu femeie; aceasta este spurcaciune.
      23. Cu nici un dobitoc sa nu te culci, ca sa-ti versi samanta si sa te spurci cu el; nici femeia sa nu stea la dobitoc, ca sa se spurce cu el; aceasta e uraciune.
      24. Sa nu va intinati cu nimic din acestea, ca cu toate acestea s-au intinat paganii, pe care ii izgonesc dinaintea fetei voastre.
      25. Ca s-a intinat pamantul si am privit la nelegiuirile lor si a lepadat pamantul pe cei ce traiau pe el.
      26. Iar voi sa paziti toate poruncile Mele si toate legile Mele si sa nu faceti toate ticalosiile acestea, nici bastinasul, nici strainul care traieste intre voi.
      27. Ca toate uraciunile acestea le-au facut oamenii pamantului acestuia care e inaintea voastra si s-a intinat pamantul;
      28. Ca nu cumva sa va lepede si pe voi pamantul, cand il veti intina, cum a aruncat el de la sine pe popoarele care au fost inainte de voi.
      29. Ca tot cel ce va face ticalosiile acestea, sufletul care va face acestea se va starpi din poporul sau.

      Sa asculte omul de Glasul lui Dumnezeu daca vrea sa-i fie bine.
      Cel ce a inteles ca nu-i bine si isi doreste din tot sufletul sa scape de sodomie sa indrazneasca sa ceara ajutor din toata inima si il va primi! Au mai fost care au reusit sa scape daca au cerut ajutor de la Dumnezeu, dar cel ce practica sodomia trebuie sa-si doreasca cu adevarat sa revina in bratele Tatalui iar Tatal il va sprijini si ajuta sa scape, caci la Dumnezeu toate sunt cu putinta doar sa-si doreasca scaparea si sa caute cu toata fiinta Calea lui Dumnezeu si sa se lepede de Satana. Caci curatia sufletului este castig pentru mantuire dar iubirea de Satana duce la pierzare.

      Ștergere
    38. Mult am scris și tot nu prea ne-am înțeles.

      1. "Homosexualitatea nu este specific umană. Sunt vreo 350 de specii la care se manifestă, nu este o opţiune de alegere, nici culturală, ci BIOLOGICĂ! Studiile arată că nu este o chestiune genetică, ci ţine mai mult de felul în care în timpul sarcinii fetusul a fost expus la mai mulţi hormoni estrogeni - va fi orientat spre a fi mai feminin, sau testosteron-orientat spre a fi mai masculin (prin placentă). Deci, sunt modificări chimice, nu modificări genetice, ci ca urmare a mediului intrauterin."(Dragoş Cîrneci, doctor în psihologie, specialist în neuroştiinţe).
      "Apar din ce in ce mai multe dovezi științifice ca homosexualitatea nu este o alegere ci o condiție biologica înnăscuta. Omul nu devine homosexual ci se naște așa, orientarea sexuala formandu-se la nivelul zonelor dimorfice sexual din hipotalamus, zone care se formează in primele 3 luni din viața embrionului si cum s-au format atunci așa raman toata viața. Aceste structuri dimorfice sexual se masculinizează sub influenta hormonilor androgeni, procesul de formare a orientării sexuale fiind controlat genetic si hormonal."

      O dovadă sunt și copiii care de mici sunt anormali, deși trăiesc într-o familie heterosexuală.

      Ce ai face dacă ai avea un copil homosexual? Și ți-ai da seama că e o boală, nu poți să-l schimbi?

      Concluzia: cei mai mulți sunt născuți așa și e o ispită cu care trebuie să se lupte toată viața. Ce pot face e să se abțină și să-și înfrâneze pornirile sexuale.

      2. Poruncile, legile din biblie sunt valabile pentru nivelul de civilizație și de evoluție spirituală a populației respective. Sunt multe pasaje în VT care te fac să crezi că Dumnezeu e crud și sângeros.
      "Mergi acum şi bate pe Amalec şi pe Ierim şi nimiceşte toate ale lui. Să nu iei pentru tine nimic de la ei, ci nimiceşte şi dă blestemului toate câte are. Să nu-i cruţi, ci să dai morţii de la bărbat până la femeie, de la tânăr până la pruncul de sân, de la bou până la oaie, de la cămilă până la asin."
      "Aşa zice Domnul Dumnezeul lui Israel: Să-şi încingă fiecare din voi sabia sa la şold şi străbătând tabăra de la o intrare până la cealaltă, înainte şi înapoi, să ucidă fiecare pe fratele său, pe prietenul său şi pe aproapele său".

      Nu fi habotnică. Trece tot ce primești ca informație prin filtrul sufletului.

      Ștergere
    39. 19:43, absolut gresit! Nu se naste asa ci devine asa o asemenea persoana. Radacina problemei lor este un rezultat al unui blocaj emotional profund pe fondul unui psihic mai fragil, aparand astfel o deviatie.
      Intr-o familie trebuie sa existe o armonie intre energia feminina (mama) si energia masculina (tatal). Copilul se hraneste din aceste energii in perioada de crestere, si de la mama dar si de la tata. In momentul in care unul dintre parinti nu ofera suficient aceasta energie in familie, apare dezechilibrul. De aceea in familie trebuie sa existe o buna intelegere, sa nu fie stricata armonia femeie/barbat, caci fiecare are partea sa de facut si de daruit. Femeia sa nu doreasca sa faca pe barbatul in casa si nici invers, barbatul nu trebuie sa faca in familie ceea ce tine de femeie. De aceea familia trebuie sa fie formata doar dintre un barbat si o femeie iar acestia sa fie in armonie. Acolo unde este stricata aceasta armonie apar dezechilibrele care ii afecteaza de fapt intr-o masura mai mica sau mai mare pe toti membii acelei familii, depinde de rezistenta psihicului fiecaruia. In familia unde mama este autoritara, tatal inexistent sau mai molau, copilul se va hrani cu energia mamei pana creste, caci nu are alta alternativa. Astfel daca se intampla sa fie baiat, acesta va fi plin cu energia mamei, care este una feminina, caci pe cea a tatalui nu o prea are. Mai incolo, de la o varsta adolescentina, va tinde sa se echilibreze, pentru aceasta va cauta energia masculina, de care are nevoie (neprimind-o in perioada copilariei), de aceea apare aceasta deviatie spre partea barbateasca la unii. Baiatul care cauta masculinul, barbatul, este pentru ca tatal i-a lipsit sau a fost aproape inexistent. Problema este ca apar si frustrarile, iar tanarul nu merge sa spuna cuiva ce simte ca sa fie ajutat, iar daca are nenorocul de a intalni pe cineva masculin care are deja cronica aceasta deviatie... va avea toate sansele sa devina la fel ca acela... dar va simti in permanenta ca ceva nu-i in regula insa nu va intelege de ce... de aceea asemenea persoane au nevoie de ajutor, pentru ca nu vorbim decat de o deviatie care, daca exista dorinta si deschiderea se poate rezolva si va dispare fenomenul.
      La fel si in cazul unor fete, daca tatal este dominant iar mama nu isi manifesta energia feminina suficient, copila se va umple de energie masculina mai mult, in perioada de crestere, caci aceasta este dominanta, nefiind suficient temperata de femininul de la mama... astfel, mai incolo vor cauta sa se echilibreze, cautand energia feminina de care au nevoie... si la acestea pot aparea tendinte de a avea preferinte catre femei pentru ca vor cauta echilibrarea, adica sa absoarba energia feminina care le lipseste. Si tot asa... daca o asemenea persoana ajunge pe mana unei lesbi deja formata pentru ca nu a primit ajutor la timp, poate cadea victima si se va transforma intr-o lesbi.

      La aceste deviatii ajung si unele persoane care au fost victime in timpul copilariei la violuri repetate din partea persoanelor adulte (chiar din partea parintelui tata care prezinta deviatii psiho)...

      Tot la asemenea deviatii ajung si unii copii la care parintele de acelasi sex are tendinte spre invers. O mama cu tendinte masculine... va determina ca fiica ei sa caute femininul... la fel si invers un fiu care are un tata cu tendinte feminine, va cauta masculinul pentru ca are nevoie de energia masculina. De aceea nu este in regula ca un copil sa aiba parinti cu orientari sodomice, caci ii dezechilibreaza acestuia balanta energetica interioara masculin/feminin iar copilul are probleme mai incolo.

      Ștergere
    40. Continuare:

      Aceste deviatii care apar nu trebuie incurajate ci trebuiesc rezolvate.
      Problemele de acest tip se pot rezolva. Daca tanarul care prezinta o lipsa acuta de energie masculina si-ar petrece timpul in colectivitate formata din barbati (de exemplu la job), care evident nu sunt cu orientari homo, ar reusi prin prietenia cu ei sa absoarba de la acestia energia masculina, si va observa ca in timp dispar tendintele homo.
      La fel si in cazul femeii care prezinta manifestari de preferinta catre alte femei, sa petreaca timp in colectivitati (de exemplu la job) unde sunt multe femei care nu sunt lesbi evident, astfel ca ea sa poata absorbi energia feminina de la acestea, ceea ce va echilibra balanta energetica interioara feminin/masculin, iar tendintele lesbice dispar.
      Insa exista o conditie, abtinere de la raporturi intime cu alti homo sau lesbi ci doar petrecerea timpului in colectivitati de persoane preponderent masculine (in cazul barbatului cu deviatie) sau preponderent feminine (in cazul femeii).

      De asemeni potrivit unui studiu japonez, facut pe barbati si baieti aflati la pubertate, consumul de lapte de vaca a dus la cresterea nivelul de estrogen si progesteron, si la scaderea nivelului de testosteron. Deci se intampla un fel de feminizare a baiatului care consuma lapte, pentru ca va scadea nivelul de testosteron...Atunci cand vacutele sunt gestante pentru lungi perioade de timp, nivelul estrogenului (hormon feminin) atinge cote maxime ( de pana la 33 de ori mai mare decat in mod normal).
      Din pacate tot acel estrogen in exces este regasit in laptele pe care producatorul il vinde pentru consum. Conform unui studiu stiintific, estrogenul provenit din consumul de lapte al animalelor gestante a reprezentat 60-70% din totalul estrogenului provenit din alimentatie.Un alt studiu, facut pe barbati activi fizic, a demonstrat ca a scazut calitatea spermei dupa ce acestia au consumat lapte de vaca.

      https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19496976

      Ștergere
    41. Continuare:

      In loc sa se investeasca sume colosale pentru mentinerea acestei deviatii ca fiind o normalitate (lucru complet gresit), in loc sa se caute formarea parintilor in directia acceptarii sodomiei prin tot felul de legi aberante, mai bine s-ar investi mult in Familie, cum sa se rezolve conflictele care apar in interiorul ei incat sa nu se distruga armonia, respectiv sa nu se dezechilibreze balanta energetica masculin/feminin a Familiei caci copii au nevoie sa creasca in armonie si sa beneficieze atat de energia feminina a mamei dar si de energia masculina a tatalui in permanenta. De asemenea bine ar fi sa se investeasca in a se gasi cai in a asigura indrumare pentru tinerii care sunt afectati de aceste dezechilibre pana nu se pierd, caci este mult mai greu pentru cei deja prinsi, la care se manifesta deja o cronicizare. Se pare ca cineva care vrea „binele” omenirii profita de situatia existenta si nu doreste rezolvarea acestor probleme ci acutizarea si inmultirea situatiilor fortand legiferarea acesei probleme ca fiind o normalitate incat sa se asigure o slabire si distrugere a umanitatii in timp, transformand pe cei care sunt in aceasta situatie in victime de care se folosesc pentru a-si pune in desfasurare planurile lor de distrugere a omenirii.

      De mare importanta este si urmatoarea pagina de internet, unde vei gasi o gramada de informatii fiind dezbatuta pe larg situatia celor care se confrunta cu aceasta problema.

      “homosexualitatea nu este o boală, ci un comportament deviant, format în urma interacţiunii complexe între o multitudine de factori: conflicte personale, traume emoţionale din trecut, nevoi sufleteşti neîmplinite, incertitudine cu privire la identitatea sexuală, înstrăinarea de părintele de acelaşi sex, abuz sexual, teamă de intimitate cu sexul opus, o eventuală cauză hormonală, influenţe şi propagandă prin mass-media, diferite opţiuni personale şi altele”.

      Aici este si pagina respectiva:
      http://www.homosexualitate.ro/index.html#axzz5U7npdfMR

      Daca era ceva din nastere aceasta, niciunul dintre cei in situatie nu se puteau izbavi, nu se puteau scapa de asa ceva. Ei bine au fost care si-au dorit sa scape dintre ei, au cerut ajutor si au scapat. Incredere ca se poate! Nu este ceva biologic, ci este o deviatie, nimic mai mult.


      In continuare, vei vedea cateva exemple, marturii din partea celor care si-au dorit sa scape si au reusit:

      VIATA SCHIMBATA – MARTURIA LUI JAMES PARKER – FOST HOMOSEXUAL

      http://www.lumeacredintei.com/stiri-generale-evenimente/o-viata-schimbata-marturia-lui-james-parker-fost-homosexual/

      Mărturiile unor foști homosexuali

      https://www.youtube.com/watch?time_continue=8&v=Yx2Aua_gkZA

      Dumnezeu mi-a vindecat căsnicia

      https://www.resursecrestine.ro/eseuri/vizualizeaza-resursa/10995

      Sodom- Marturia lui Luca de Tolve (de la min 32:45)

      https://www.youtube.com/watch?v=ryrssUswmxI

      Povestea schimbării vieții mele / Mărturii ale unor foști homosexuali și lesbiene

      http://stiripentruviata.ro/povestea-schimbarii-vietii-mele-marturii-ale-unor-fosti-homosexuali-si-lesbiene-11/

      Marturia unui tanar eliberat de homosexualitate

      https://www.youtube.com/watch?v=MqpoFhKO9-w

      Ștergere
    42. Continuare:

      Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului. Ce este pacatul? Gresirea tintei. Care este tinta? Mantuirea sufletului! De ce un anumit fapt este numit pacat de catre Dumnezeu? Pentru ca acela este ceva care incurca, blocheaza drumul catre mantuirea sufletului.
      Nu este treaba noastra sa-L judecam pe Dumnezeu ci Dumnezeu este in drept sa-l judece pe om, pentru ca omul este creatia Sa si nu invers. Omul nu are intelepciune suficienta pentru a intelege intotdeauna unele lucruri insa omul este dator cu ascultare, pentru ca Dumnezeu nu vrea moartea pacatosului ci doreste ca el sa se intoarca si sa fie Viu. Sa nu uitam un lucru, Dumnezeu este Creatorul omului, suflarea de viata de la Dumnezeu vine iar trupul nostru creatia Lui este. Daca Cel ce ne-a creat acest corp si ne-a dat viata spune ca nu este bine sa ne oprim din drumul catre mantuire, daca El considera ca sodomia este ceva care blocheaza drumul catre mantuire, nu degeaba spune aceasta, caci cine oare ne cunoaste mai bine decat El care ne-a creat? Nu ne cunoastem noi cum ne cunoaste El!
      Despre sodomie gasim date si in Noul Testament. Este considerat un pacat care trebuie lepadat pentru ca nu ajuta in drumul catre mantuirea sufletului ci din contra, incurca.

      Rom. 1, 26-27

      „Pentru aceea Dumnezeu i-a dat unor patimi de ocară, căci și femeile lor au schimbat fireasca rânduială cu cea împotriva firii. Asemenea și bărbații, lăsând rânduiala cea după fire a părții femeiești, s-au aprins în pofta lor unii pentru alții, bărbat cu bărbat, săvârșind rușinea și luând în ei răsplata cuvenită rătăcirii lor”

      1 Cor. 6, 9-11

      „Sau nu știți că nedrepții nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu? Nu vă înșelați: nici desfrânații, nici închinătorii la idoli, nici adulterii, nici malahienii, nici sodomiții, nici furii, nici lacomii, nici bețivii, nici batjocoritorii, nici răpitorii nu vor moșteni Împărăția lui Dumnezeu”

      Iuda, 1, 7-8

      „Tot așa Sodoma și Gomora și cetățile dimprejurul lor, care, în același chip cu acestea s-au dat la desfrânare și au umblat după trup străin, stau înainte ca pildă, suferind pedeapsa focului celui veșnic. Asemenea deci și aceștia, visând, pângăresc trupul, leapădă stăpânirea și hulesc măririle (cerești)”

      2 Petru, 2, 6

      „Și cetățile Sodomei și Gomorei osândindu-le la nimicire, le-a prefăcut în cenușă, dându-le ca o pildă nelegiuiților în viitor”

      I Corinteni 3, 17

      „De va strica cineva templul lui Dumnezeu, şi Dumnezeu îl va strica pe el, pentru că sfânt este templul lui Dumnezeu, care sunteţi voi”

      Acum intelegem de ce este atat de mult efort din partea servitorilor Intunericului, de a tine sufletele prinse in aceasta capcana, pentru aceasta oferind chiar legi care subjuga in favoarea sodomiei, protejarii acesteia si proliferarii ei. Intunericul (Satan) si servitorii acestuia nu doresc ca omul sa se mantuiasca. Acestia urasc teribil sa-l vada pe om unit cu Dumnezeu. De aceea, cauta sa-i prinda pe cat mai multi in aceasta capcana (care este una din multele) spunandu-le mincinos ca este o normalitate sodomia, spunandu-le mincinos ca asa s-au nascut, adica este ceva biologic, incat acestia sa nu caute scaparea ci sa ramana prinsi in lant iar acest lucru nu face decat sa opreasca drumul catre mantuire a fiintei umane.

      Doamne ajuta spre mantuirea tuturor oamenilor si revenirea la frumusetea dumnezeiasca (pe care omul a pierdut-o candva din pricina neascultarii). Doamne ajuta spre biruinta asupra Fortelor Intunericului si restabilirea Adevarului Divin! Amin!

      Ștergere
    43. 17:26
      Fie cum zici tu, cu toate ca nu e chiar asa.
      Este foarte bine sa urmam dogmele religei crestine, chiar daca adevarul e dincolo de ea.
      Doamne-ajuta!

      Ștergere
    44. 19:42, este foarte bine sa cautam sa avem Intelepciunea, dar nu pe cea omeneasca ci pe cea divina. Mantuirea sa ne fie scopul cautarii noastre, caci de mare pret este pentru suflet. Puritatea inimii este perla frumusetii dumnezeiesti. Lumea cu ale ei va trece dar cel care are in inima Iubirea Sfanta are Viata! Fara Viata, cine suntem noi? Placerile lumii, goana dupa vant sunt. La ce folosesc ele in Marea Eternitate? Sufletul omului insetat sa fie dupa Izvorul de Viata caci doar acela care gusta cunoaste Adevarul.
      Fie ca lanturile robiei care apasa omenirea sa se rupa iar voalul iluziei sa se risipeasca!
      Doamne ajuta!

      Ștergere
  2. Doamne,te rugam iarta-ne pe noi pacatosii acestei tari.Doamne,daca acest popor ar sti ce suferinta,si cata varsare de sange va fi in tara,ar ingenunchea si am cere iertare de greselele si faptele noastre,care le facem in fiecare zi.Este adevarat ca tara este impartita in doua,buni si rai,eu zi ca aceasta tara este ca in Vechiul Testament,oameni ne botezati si oameni botezati dupa Botezul Tau Cel Sfant.Adica:Romania este singura tara din lume unde Dracula(cel rau) si Cuvantul Tau cel Sfant,slujesc impreuna.Pana se va descoperi adevarata Biblie in Romania,ca toata omenirea sa vada si sa creada ca Tu Doamne,cu Sfanta Fecioara Maria,Ioan Botezatorul,si alti Sfinti,sunteti nascuti in Romania.

    RăspundețiȘtergere
  3. "Un jurnalist îi demolează pe cei care l-au înjurat pe Mihai Neșu pentru că a fost la Referendum: Nu poți jigni un asemenea om, decât dacă în venele tale nu curge decât venin, combinat cu râme de canal"

    https://www.activenews.ro/stiri-social/Un-jurnalist-ii-demoleaza-pe-cei-care-l-au-injurat-pe-Mihai-Nesu-pentru-ca-a-fost-la-Referendum-Nu-poti-jigni-un-asemenea-om-decat-daca-in-venele-tale-nu-curge-decat-venin-combinat-cu-rame-de-canal-153004

    RăspundețiȘtergere
  4. Ar fi buna monarhia cu pr.Nicolae.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Da !!!! ASA ESTE !!!!

      Ștergere
    2. Dumnezeu,are oamenii Lui pentru Romania,cei drepti si cu frica de Dumnezeu,ca isi iubeste aproapele,nu umbla cu minciuni.

      Ștergere
    3. El ce a votat?Pana acum a stat tot cu ziaristii si aparatele de filmare dupa el, s-a dat in stamba pana nu a mai putut. Dar a disparut cand a fost vorba de votare

      Ștergere
    4. Prințul Nicolae nu a votat.Bai Anghel nici atata lucru nu stii.Vai de prințul tau.

      Ștergere
  5. https://m.digi24.ro/stiri/actualitate/social/un-preot-recomanda-excomunicarea-celor-care-nu-au-votat-la-referendum-sa-reutilizam-afurisirea-anatema-1011034

    RăspundețiȘtergere

  6. Un preot recomandă excomunicarea celor care nu au votat la referendum








    09.10.2018



    Cosmin Santi, cadru didactic al Facultății de Teologie de la Universitatea Valahia din Târgoviște, și preot paroh al comunității de la Viforâta (Dâmbovița), a reacționat extrem de dur după eșecul referendumului și a cerut întoarcerea la metodele folosite de biserică în primele secole ale creștinismului, relatează Gazeta Dâmboviței.
    Astăzi cred că am înțeles unde se află națiunea română. Câtă incultură și imoralitate este în România. Biserica trebuie să își reconsidere poziția în societate. Este momentul să reutilizăm prescripțiile canonice cu privire la instituția penitenței din primele veacuri creștine, iar pentru dușmanii Bisericii și ai lui Hristos este momentul de a face uzanță de afurisire, anatemă și excomunicare. E momentul să extirpăm răul din rădăcină pentru a nu se extinde acest cancer al necredinței în credincioșii fideli. Nu mai putem acorda binecuvântare la cununie, la înmormântare celor care luptă împotriva bisericii și a lui Dumnezeu”, a scris Cosmin Santi pe Facebook.




    Postarea are setările de confidențialitate astfel încât să fie văzută doar de prieteni, precizează sursa citată.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Preotul asta abereaza. Din pacate, si aberantii isi gasesc adepti.
      Pentru asemenea iesire, BOR ar trebui sa-l sanctioneze.

      Ștergere
    2. 12:34Preotii adevarati au puteri f. mari pt ca prin vocea lor vorbeste Dumnezeu!

      Ștergere
  7. România este împărțită în doua din vina guvernului

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 14:16, dai vina pe Guvern? Ia mai gandeste-te. Partea care i-a indemnat pe oameni sa boicoteze si sa nu mearga la Referendum este Guvernul? Gresesti! Caci cei care sunt dusmanii poporului roman si vrajmasii lui Dumnezeu sunt cei care au indemnat oamenii sa nu mearga la vot si sa boicoteze Referendumul. Nu este Guvernul cel care le-a cerut oamenilor sa nu mearga la vot ci altii... Acei altii sunt in cardasie cu Satana, acei altii vor distrugerea acestui popor.

      Ștergere
    2. Serios ? :)) ce vreai să te ducă de mânuță sa să pui stampila pe Da ? Tu nu ai văzut la televizor ca ei au fost din prima zi la votare , ca exemplu să te duci și tu ? Sau puteai să faci ca Iohannis , la ultima oră de votare și tot mai era ceva ... ați luat țeapă , suportăm noi aștea minoritari si generatia care vine .indiferența voastră ....

      Ștergere
    3. Jurnalistul Radu Buzăianu: DE CE A VOTAT DIASPORA. Poate acum înțelegeți că nu e referendumul lui Dragnea!

      https://ortodoxinfo.ro/2018/10/07/jurnalistul-radu-buzaianu-de-ce-a-votat-diaspora-poate-acum-intelegeti-ca-nu-e-referendumul-lui-dragnea/

      Ștergere
  8. https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/descoperiri/asteroidul-cu-aspect-de-craniu-va-bantui-din-nou-terra-in-preajma-sarbatorii-de-halloween-1011044
    http://profetieavertisment.ro/mesaje/?numar=145%2C150%2C295%2C127

    RăspundețiȘtergere
  9. Acuma va trebui sa iesim la lupta si sa mărturisim credinta noastra în Dumnezeu cu pretul vieții.ACUMA începe adevarata lupta intre bine si rau.Un sfânt părinte din munți a spus zilele trecute ca referendumul nu va trece si ca dupa aia va incepe prigoana impotriva crestinilor,este o mare tulburare acum in biserica ortodoxa sunt deznadajduiti unii sfinti ai bisericii,maicute,preoți,călugări de mir,dar asta e alegerea pe care a facut-o poporul roman in fata Sfintei Treimi,de nu ne vom întoarce in ultima clipa Romania va fi pierdută.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Romania este pierduta. Hotii, puscariasii, incultii si golanii au ajuns spuma societatii, ce vrem mai mult.

      Ștergere
  10. Mai fratilor stiti ce nu inteleg...cum Dumezeu 14 mil de romani cu drept de vot am ajuns la 18 mil peste noapte? Adevarul se va descoperi mai devreme sau mai tarziu, vorba din poveste..toate la vremea sunt la vremea si momentul potrivit!

    RăspundețiȘtergere
  11. Nu mai confundati lucrurile! Cei mai multi oameni nu au venit la referendum NU pentru ca ar fi impotriva credintei si a familiei traditionale sau pentru ca ar fi iubitori de LGBT, ci pentru ca niste politicieni mincinosi si ticalosi au confiscat acest referendum si, cum multi oameni ii detesta pe acesti politicieni, oamenii nu au vrut sa participe la o actiune (referendum) girata de niste indivizi capabili sa modifice legile pentru a scapa de condamnare penala si de puscarie!!! Acesta este adevarul, pe care nu il aud aici! Nu trebuie sa trageti concluzia ca oamenii i-au intors spatele lui Dumnezeu, ci ca au sanctionat niste politicieni detestati si detestabili!!! Daca referendumul cu aceasta tema ar fi fost organizat strict de BOR sau de oameni onesti si nu ar fi venit oamenii la vot sau acestia ar fi votat "nu", atunci s-ar fi confirmat concluzia voastra de acum ca oamenii sunt mai iubitori de anormalitate decat de normalitate! Dar nu este cazul in situati de fata!!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Nu mai confunda tu lucrurile ! S- a vorbit mult despre acest REFERENDUM ! Era strict despre CASATORIA dintre un BARBAT si o FEMEIE.V-ati lasat inselati de diavoli. Acesta ete rezultatul ! V-a chemat HRISTOS LA CINA SA si i-ati intors spatele ! V-a durut undeva ca se instaleaza raul si desfraul cu acte in ROMANIA.Acesta este purul ADEVAR ! Sunteti prea plini de ura fata de cei care ne conduc,iar acest lucru va orbeste,si nu puteti distinge BINELE de RAU !

      Ștergere
    2. Nici un vot de la referendum nu putea fi bagat in buzunarul vreunui politician ... de stinga sau de dreapta

      Ștergere
    3. Anonim10 octombrie 2018, 14:45

      Ai sa vezi tu Cum toți politicienii de la stânga la dreapta au sa voteze pentru Homosexuali ca așa a vrut poporul la referendum, adica voi cei care ați boicotat.... ați fost păcăliți de ei , ce să mai lungim vorba ....tu nu vezi la tv ca toți sunt de acord cu parteneriatul civil chiar și cu un ficus :)) , ai mai văzut pe unul să se opună ?

      Ștergere
    4. Multumesc d-na Maria... a-ti raspuns si pentru mine

      Ștergere
    5. Aveti mare dreptate,din pacate suntem foarte manipulati de cei fara iubire de Dumnezeu.Sfanta Treime si Maica Domnului,sa va ocroteasca,ca multa jale vom avea in Romania,pana va deveni Sfanta.Va doresc,o zi frumoasa.

      Ștergere
    6. Ce legătură are ce trebuia sa facem cu ura,dezamăgirea față de guvernanti?Nici una!V-ati sabotat si pedepsit voi insiva neprezantandu-va la ceva unic in istoria Romaniei,ca o parte din societatea civilă sa aiba o inițiativă legislativă,in conditiile legii pentru care ati fost chemați să vă dați cu părerea.Atat si nimic mai mult,nu am vazut ca politicul să fi confiscat referendumul,ci din contra nu au miscat un deget pentru asta,dar raul e facut,multi vor regreta asta,dar va fi prea tarziu,asta e parerea mea.

      Ștergere
    7. Ar trebui sa deducem ca doar 20% din oamenii acestei tari sunt drept-credinciosi, iar 80 % sunt manipulati, sunt LGBT, sunt necredinciosi, sunt neiubitori de Dumnezeu?!? Ma indoiesc! Doamna draga, eu nu am intentia de a va necaji, sunt un om de buna credinta, sunt deschis la discutie, dar argumentele aduse trebuie sa ma convinga la nivel rational, mai mult decat ar putea-o face probabilitatea ca eu sa fiu cel manipulat, inselat de diavoli si incapabil de a distinge binele de rau! Ati observat ca am operat distinctia normalitate/anormalitate pentru ca plasez homosexualitatea si parteneriatul civil in zona anormala si consider familia traditionala un lucru normal! Dar nu puteti ignora faptul ca e destul de probabil ca multa lume sa fi asociat acest referendum cu niste propunatori politicieni (Senat, guvern) care nu se bucura de prea multa simpatie! Nu pot sa cred ca excludeti cu totii probabilitatea ca factorul politic sa fi compromis iremediabil valoarea si importanta acestui referendum!

      Ștergere
    8. Asa este, 14:55!!!!

      Ștergere
    9. Cata rautate ai in tine, 15:01!!! Cat te mai rabda Dumnezeu?!?!?!? Rusine!!!

      Ștergere
    10. 16:07, manipulati de iubitorii de arginti... Invlusiv aici...

      Ștergere
    11. De data asta nici prin cap nu mi-a trecut gandul la politica,ci direct la ce a transmis Dumnezeu de mii de ani.

      Ștergere
    12. Unknown10 octombrie 2018, 21:15, cand vorbim de Dumnezeu si ceea ce EL ne sfatuieste ca e bine, cred ca nu avem cum sa incurcam lucrurile. Este de la Dumnezeu ca sodomia este un pacat? Este! Deci mai este loc de alte indoieli? Cred ca nu! Romanii ar fi trebuit sa merga la vot daca erau ascultatori de Cuvantul lui Dumnezeu. Nu trebuia sa-i ia nimeni de la spate sa-i trimita sa voteze, ar fi trebuit sa stie ca este un lucru necurat ce urmeaza daca nu asculta de Dumnezeu si sa mearga sa spuna DA lui Dumnezeu participand astfel la implinirea Voia Sale pe aceste meleaguri romanesti.

      Ștergere
    13. Asa este unknown. Unii nu s au dus din comoditate pe altii nu i intereseaza nu neaparat ca sunt impotriva lui Isus. Astea sunt aberatii. Homosexuali sunt de cand lumea chiar si in randul preotilor. Iar in Biblie Isus spune ca judecata este a Tatalui deci nu mai judecati si discriminati si pe urma va dati religiosi si atotstiutori. Cititi Biblua.

      Ștergere
    14. Mihaela este judecata a Tatalui dar si omul trebuie sa asculte de Dumnezeu. Cine umbla in neascultare de Tatal va suferi din pricina multelor greseli pe care chiar el, omul le face. Sa acceptam un pacat precum sodomia este impotriva Voii Tatalui, care ne-a spus dintotdeauna prin Cuvantul Sau sa ne pazim de necuratii. Sa nu alegem sa fim potrivnici si vrajmasi ai Dumnezeului cel Vesnic. Sa fim ascultatori de ceea ce El ne spune caci ne vrea binele iar invatatura Sa de mult folos ne este.

      Ștergere
    15. 01:05 dar te ai intrebat de se nasc asa? Homosexuali? A cui e vina?

      Ștergere
    16. 20:07, Mona, nu asa se nasc, ci ajung asa. Este din cauza unor traume la care au fost expusi fara voia lor in copilarie, te rog studiaza. Este o deviatie a unui psihic fragil. Ori acestia trebuia ajutati sa-si vindece traumele si sa-si revina, in nici un caz nu trebuie incurajata forma lor de manifestare caci nu este ceva firesc si nici bine nu le face lor in primul rand.

      Ștergere
    17. Judith Reisman: Înțelegeți, distrugerea copiilor este sfârșitul jocului!

      https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2018/10/05/judith-reisman-intelegeti-distrugerea-copiilor-este-sfarsitul-jocului/

      Ștergere
    18. https://bucovinaprofunda.wordpress.com/2015/07/01/invazia-homosexualista-aparati-va-copiii/

      Ștergere
    19. Si arhidiaconul din Constanta care a fost prins filmand vestiarul baietilor? Cati oameni a impartasit ? Cati copii au patimit de pe urma lui? Cum ne protejam copii? Cum poate un arhidiacon de genul asta sa excomunice oameni???

      Ștergere
    20. 10:08, sa nu ne miram, sa nu cautam prea multe explicatii, ci sa vedem situatia in fapt. Un lucru este cert, Romania este sub amenintarea raspandirii necuratiei sodomiei iar noi ca si crestini trebuie sa impiedicam extinderea acestei spurcaciuni in aceasta tara. Sa luam aminte la ceea ce a spus Parintele Arsenie Boca.

      "Unul dintre acesti martori este Vasile Serbu din Arpasul de jos, care a fost de fata cand parintele a scos dintr-un cufar o carte veche, despre care a spus ca provenea de la sfintii de la Muntele Athos: „In ea – ne-a spus parintele Arsenie – se gaseste descrierea hidrei cu rasuflarea otravitoare, care va urmari prin toate mijloacele sa impiedice lumina si vointa dumnezeiasca…
      Veti vedea si veti intelege spurcaciunea peste tot in jurul vostru: la serviciu, in magazine, in institutiile statului, in conducerea lui si mai ales in politica. Din nefericire, ea va intra pe furis chiar si in sanul Bisericii, murdarind unele suflete de aici. Aproape ca oamenii isi vor pierde speranta. Doar cei care isi vor pastra credinta adevarata vor fi salvati si mare va fi atunci Slava lui Dumnezeu peste ei”.

      Ștergere
    21. Acel "calugar" este sub ancheta Politiei si s-a luat masura suspendarii de la slujire. Nu cred a imparasit acela pentru ca era calugar-profesor nu preot.

      "Părintele Calinic a acceptat să fie profesor la această școală, unde a desfășurat o activitate lăudabilă, cu multe premii, în urma participării la mai multe concursuri județene, regionale și naționale, motiv pentru care i s-a decernat rangul onorific de arhidiacon. Cele constatate ne-au surprins și nu înțelegem motivația pentru care a făcut acele filmări.

      Întrucât acest nedorit moment a produs multă tulburare în școală și în familiile elevilor, în cadrul Permanenței Consiliului Eparhial s-a luat hotărârea suspendării de la slujire, precum și înființarea unei comisii de analiză.Întrucât este în desfășurare o anchetă din partea Poliției, așteptăm rezultatele acesteia, funcție de care vom proceda la alte măsuri, conform prevederilor canonice și regulamentelor bisericești", se arată în comunicatul de presă."

      Ștergere
  12. Ies la iveală detalii incredibile în plin scandal pe tema Referendumului! Sumele colosale pe care le plătește statul pentru operațiile de schimbare de sex

    https://www.bugetul.ro/ies-la-iveala-detalii-incredibile-in-plin-scandal-pe-tema-referendumului-sumele-colosale-pe-care-le-plateste-statul-pentru-operatiile-de-schimbare-de-sex/

    RăspundețiȘtergere
  13. Intr un articol anterior ati spus Domnul nostru Isus Hristos are inima neagra de suparare. Din cauza acestui referendum lumea se imparte in doua si asa eram dezbinati intre noi acum sa format o mare prapastie si de la o zi la alta sa adanceste si mai tare, pentru ca ne uram si ne dusmanim intre noi,acest referendum a fost un test pentru toata lumea...pt toti crededinciosii romani...a fost ca o incercare, Domnul nostru a vrut sa vada ca ne unim cu totii intr o credinta sa ne rugam de sanatate, sa fie liniste si pace in tara noastra....nu sa ne vada ura si dezbinare. Mai bine sa unim si sa ne rugam sa trecem peste toate incercarile, pt bine poporului nostru, chiar si pt politicieni nostri sa le dea Domnul sanatate si intelepciune.

    RăspundețiȘtergere
  14. Tot ce scrie doamna Maria este adevarat,dureaza foarte putin si cei care ne conduc,aplica legea ca:homoxexualii isi primesc drepturi depline si in tara la noi,pot sa se casatoreasca si in biserica ortodoxa.Pregatitiva pentru cel mai mare scandal al otodoxiei pe pamantul Romanesc.Preotii vor fi obigati sa-i cunune,multi preoti ortodocsi vor refuza,chiar vor pleca din biserici,nu vor sa-l slujeasca pe satana in casa Mantuitorului.Va fi razboi civil intre noi Romanii,cineva scria ca la revolutie vor iesi cu:furci,topoare si alte unelte,imi este frica ca multe persoane isi pierd(mintile) si vor actiona cum doresc,pot sa dea foc la Casa Poporului.Nu indemn pe nimeni la ura,eu va indemn la rugaciune si fapte bune,sa nu ajungem la razboi civil sau la o mare revolutie,este pacat sa-l rastignim iar pe Mantuitorul Lumii.

    RăspundețiȘtergere
  15. Votul de la referendum este primul test al poporului roman,al doilea test va urma cand va fi nevoie pecetluirea cu semnul 666 pe mana sau pe frunte,semn,fara de care nu se poate cumpara sau vinde.Acolo ne vom vedea pe fiecare ce credinta avem va fi nevoie sa alegem intre Hristos si diavol.Deci mare atentie.Nu luati cipul pecetea Satanei.Lumea se va împarte in doua,buni si rai pentru Judecata.

    RăspundețiȘtergere
  16. Doamna Maria va iubesc, îmi pare rău că mulți nu au realizat ca totul a pornit de la Remus Cernea care dorea atât de mult legalizarea căsătoriei homosexualilor. Vad pe rețelele de socializare cum își bat joc de Dumnezeu și se simt mândri ca au boicotat referendumul și în opinia lor au învins PSD-ul. Dar o fac degeaba pentru ca ceva bun nu ne așteaptă. Atâta timp cât nu ne pasa de cel de lângă noi atâta timp nu ne va fi bine. Degeaba așteptăm să se schimbe guverne ieșim în strada dacă mulți dintre noi oamenii de rand nu cauta altceva decât sa fure și sa batjocoresca sa fie unul mai bun ca altul.

    RăspundețiȘtergere
  17. http://profetieavertisment.ro/mesaje/358/niciodata-sa-nu-i-respingeti-pe-profetii-domnului/

    RăspundețiȘtergere
  18. Vai ce credinta tare mai ai, dar ce poti sa-mi zici de preotii homosexuali care sunt prezenti in biserica?

    RăspundețiȘtergere
  19. http://profetieavertisment.ro/mesaje/583/in-noul-paradis-al-celor-12-neamuri-vor-exista-nivele-diferite/

    RăspundețiȘtergere
  20. http://profetieavertisment.ro/mesaje/585/cei-care-cu-sange-rece-comit-crime-pot-fi-salvati-prin-rugaciunile-voastre/

    RăspundețiȘtergere
  21. Pt cativa corupti, ati vandut copiii...ce poatte fi mai rau decat atat...dupa ce l,am omorat pe Ceausescu...acum asta...

    RăspundețiȘtergere
  22. Nu comentez nimic pt ca nimeni nu ar trebui sa comenteze si sa instige la ura impotriva semenului sau. Adevarul este ca am fost loviti de informatii din toate partile de nu a mai inteles lumea nimic. Oricum acest referendum nu a trecut.. Meritam tot ceea ce o sa vina peste noi, nu doar pt asta sint multe pacatele la care sintem partasi zi de zi, ceas de ceas, clipa de clipa. Cine indrazneste sa spuna ca nu e asa comite o blasfemie. Nu vreau sa jignesc pe nimeni asta e parerea mea. Citi ar fi dispusi, sa presupunem, sa i-si sacrifice familia in numele Credintei? Citi? Nu cred ca are cineva curaj sa raspunda. Concluzia? Dumnezeu este foarte bun cu noi, cu toti, de ne mai rabda.. Multumita celor citiva credinciosi,putini la numar, care se roaga pt noi toti. Nu stiu pina cind? Oricum, eu astept eliberarea de raul care ne stapineste. Doamne Ajuta!

    RăspundețiȘtergere
  23. "Haideți să apărăm copiii României!", macar atat putem sa mai face , sa semnam o petitie daca la referendum nu au fost toti romanii ...


    Parteneriat civil. Petiția care a strâns mii de semnături Bogdan Cotigă / 10 oct 2018 / 15:05 Salveaza PDF Comentarii
    LGBT
    Descriere foto: LGBT
    Petiția unui cetățean, împotriva adoptării legii parteneriatului civil, a strâns deja mii de semnături.


    "Franța a aprobat parteneriatul civil în 1999, căsătoria homosexualilor în 2013. Spania a aprobat parteneriatul civil în 2000, căsătoria homosexualilor în 2005. Germania a aprobat parteneriatul civil în 2001, căsătoria homosexualilor în 2017. Belgia a aprobat parteneriatul civil în 1998, căsătoria homosexualilor în 2003. Norvegia a aprobat parteneriatul civil în 1993, căsătoria homosexualilor în 2009.

    Concluzia este simplă: după parteneriatul civil se va legaliza căsătoria homosexuală cu adopția de copii! Haideți să apărăm copiii României!", se arată în textul petiției depuse de Constantin Bogdan pe www.petitieonline.com. Până la ora publicării acestei știri, au semnat pentru petiție 7057 de români.

    RăspundețiȘtergere
  24. " Haideți să apărăm copiii României!"

    https://www.petitieonline.com/suntem_impotriva_aprobarii_parteneriatului_civil_pentru_homosexuali_lgbt?a=2

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca vreti sa corectam ceea ce s-a gresit prin ascultare de dusmanii poporului roman si ai lui Dumnezeu, de acei "binevoitori" care v-au sfatuit cu siretenie sa nu mergeti la vot inselandu-va astfel, poate ar fi bine sa nu se piarda timpul si sa se inceapa sa se stranga semnaturi pentru o noua petitie in vederea revizuirii Constitutiei la art. 48 alin 1 pentru redefinirea Familiei ca avand la baza casatoria dinte un barbat si o femeie, caci doar acest tip de Referendum care revizuieste Constitutia este unul cu caracter decizional, adica doar referendumul de acest tip poate sa deteremine sa se aplice vointa poporului fara abatere. Si cine stie poate se va organiza un nou Referendum la care romanii sa aiba intelepciunea sa participe astfel incat sa fie validat.
      O petitie de forma prezentata de Mariana, impotriva aprobarii parteneriatului civil este salutabila dar nu poate duce decat la un Referendum cu caracter consultativ, iar acesta tip de referendum nu este suficient sa se poata aplica o modificare sigura prin vointa populara, astfel incat sa se blocheze sodomia.
      Se poate merge pe ambele petitii insa doar referendumul de revizuire a Constitutiei este cel care obliga la respectarea vointei poporului.
      Doresc multa intelepciune romanilor! Dar o intelepciune de la Dumnezeu astfel incat poporul sa reuseasca sa iasa din aceasta cursa in care a cazut ca urmare a neascultarii de povata dumnezeiasca. Doamne ajuta celor cu sufletul curat si credincios iar celor rataciti multa luminare si putere sa se lepede de cel necurat si sa se intoarca cu fata catre Dumnezeu!

      Ștergere
    2. Ștampila lui Iohannis și Degetul lui Dumnezeu.

      Este cea mai grosolană palmă trântită pe obrazul ridatei noastre democrații din 1989 încoace. Nu există batjocură mai mare pentru români, în ultimii 30 de ani, decât ștampila lui Iohannis strivită pe buletinul de vot duminică, la 19.30, într-o secție din Sibiu, cu doar o oră și jumătate înainte de închiderea urnelor.

      Șeful statului nu a votat sâmbătă dimineața, asemenea celorlalți politicieni, nici de-a lungul primei zile, nici duminică dimineața, ci abia seara târziu, când devenise evident că nu se va atinge pragul necesar de prezență. Când a fost clar că boicotul reușise. A votat singur, fără nevastă, afișându-și rânjetul său tradițional de tablă spartă.

      De fapt, a fost un dos de palmă. Lovitura întoarsă (jart-part), după prima scatoalcă, din 21 octombrie 2016, când Iohannis îi făcuse „fanatici religioși” pe cei peste 3 milioane de semnatari ai cererii de schimbare a constituției.

      Votul la mișto al lui Iohannis este mai criminal decât mineriadele. Șeful statului de atunci se folosea de un grupuscul social pentru a nimici orice formă de opoziție democratică, fie ea politică sau civică. Cel de acum discreditează democrația însăși, luând în bășcălie singura inițiativă politică a poporului de după 1989.



      Am mai scris aici că tumultul care zvârcolește România de pe la jumătatea anilor 2000 este rezultatul războiului dintre două tabere rivale. Una, Stânga Naționalistă, pe care am numit-o generic „PSD”, își are originile în eșaloanele doi și trei ale nomenclaturii PCR și Securității. A doua, Stânga Internaționalistă, pe care am numit-o generic „Bruxelles”, își are obârșia în structurile politice, culturale și ideologice globaliste. Fiecare dintre aceste tabere, bande, găști, caută să pună mâna pe țară și să elimine concurența celeilalte.

      Referendumul pentru Familie confirmă cu vârf și îndesat afirmația mea că România a ajuns un front pe care se confruntă cele două curente istorice ale Stângii.

      Neînduplecate până la ferocitate, când vine vorba de bătălia pentru bunuri și chestiuni palpabile (gena materialismului strămoșesc al lui Marx s-a transmis la ambele tulpini), Stânga naționalistă și Stânga internaționalistă se găsesc brusc de aceeași parte a baricadei când e vorba de valorile morale. Și atunci se aliază.



      Votul la mișto al lui Iohannis, care a pus capac referendumului, se leagă „genetic” de modul voit catastrofal în care PSD a organizat consultarea populară. Aceeași batjocură.

      Când președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker a aterizat la București, pe 17 septembrie, explicația oficială, a participării la Reuniunea Celor Trei Mări, a mulțumit pe (aproape) toată lumea. Nimeni nu a catadicsit să facă vreo legătură cu faptul că vizita survenea la doar cinci zile de la aprobarea în Parlament a organizării Referendumului.

      Eșecul lui Juncker de a se întâlni cu Dăncilă la aeroport a fost denaturat de mașina de zgomote a presei, deși împleticirile bruxellezului de la coborârea din avion arătau clar că Bachus, nu Cronos era vinovat de incident.

      https://evz.ro/stampila-lui-iohannis-si-degetul-lui-dumnezeu.html

      Ștergere
    3. https://www.petitieonline.com/validati_referendumul_sau_repetatil_conform_legii_32000?uv=10682084&utm_source=fb_share

      Ștergere
    4. Ștampila lui Iohannis și Degetul lui Dumnezeu.

      Pupatul bălos aplicat a doua zi de Juncker pe tencuiala de fard groasă de un deget a lui Dăncilă ar fi trebuit să demonstreze cu claritate că între bătrâna șandrama neo-marxistă de la Bruxelles și inepta mangosită socialistă de pe Dâmbovița există o strânsă legătură de sânge ideologic.

      Este imposibil ca, la București, Juncker să nu fi abordat chestiunea referendumului. Dacă nu a considerat necesar să-și exprime public îngrijorarea, înseamnă că i s-au dat asigurări temeinice (și dintr-o tabără și dintr-alta) că poate să-și bea liniștit șnapsul pentru că plebiscitul va fi trântit. Că totul este doar o uriașă mascaradă, o senzațională panama națională.

      Organizarea referendumului reprezenta un risc pentru ambele tabere. Pentru cea internaționalistă, era de-a dreptul o bombă, care ar fi putut arunca în aer agenda LGBT în România, trimițând-o în ridicol pentru ani buni de-acum încolo. Dar și pentru Stânga naționalistă referendumul era riscant. Dacă reușea, nu doar că rupea definitiv toate punțile care încă mai leagă PSD de socialiștii europeni, dar mai ales ar fi reprezentat un imbold pentru coagularea unei Dreaptă naționale, care, în mod absolut inexplicabil, întârzie.

      Totuși, mână în mână, cele două Stângi au decis că este mai bine să riște acum. Cât încă românii nu au sesizat încă suficient de intens amenințarea care li se pregătește din afară.

      Așa, prin „boicotul reunit”, glonțul a fost tras și s-a irosit în văzduh. Un nou referendum pe această temă este inimaginabil într-un viitor previzibil. Românii au rămas fără apărare în fața tăvălugului LGBT care, iată, nu mai are nici un motiv să se camufleze și își turează agresiv motoarele. Parteneriatul civil este doar buzduganul care anunță venirea Zmeului.

      România a ratat o ocazie istorică. Acum, este descoperită și neînarmată. Fără nici un instrument democratic la îndemână pentru a se apăra. Dar au mai fost astfel de momente disperate. Unul dintre ele, cu o sută de ani în urmă. Atunci, înțelegeri și peceți fățișe sau ascunse ne șterseseră de pe hartă. Dar, sfidând toate legile și logicile, un deget venit din afara Istoriei, ne-a schimbat soarta și ne-a salvat

      Ștampila lui Iohannis este o ticăloșie atât de strigătoare la cer încât nu poate rămâne fără răspuns.

      https://evz.ro/stampila-lui-iohannis-si-degetul-lui-dumnezeu.html?v=347635&page=2

      Ștergere
  25. Referendum nevalidat, operații de schimbare de sex, da. O intervenție decontată de statul român – 60.000 de euro


    A fost scandal mare zilele acestea pe tema căsătoriilor gay și a Referendumului pentru familie, ce a avut loc în zilele de 6, respectiv 7 octombrie. Referendumul pentru familie nu a fost validat, dat fiind că nu s-a atins pragul necesar de 30%.

    Puțini știu, însă, că operațiile de schimbare de sex sunt decontate de statul român. Recent, a fost posibilă încă o operație de acest gen în România, a ȘASEA. Această intervenție chirurgicală se apropie de suma de 60.000 de euro.

    O echipă foarte bună de 10 medici au transformat o femeie într-un bărbat, iar această operație a fost decontată de stat. Acestă intervenție a avut loc la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică și Arsuri București. Pacientul este al șaselea cetățean român care și-a schimbat sexul.

    Alte cazuri de români care au apelat la această operație au putu beneficia de decontarea din partea statului.

    Aceasta este a șasea operație de acest gen și a fost făcută de dr. Cristian Nițescu. Coordonatorul a vorbit și despre motivul pentru care statul plătește.

    „Intervenţia face parte din sistemul DRG, care precizează clar ce acte medicale sunt decontate obligatoriu de Casă”, a declarat acesta.

    „Pe lista de aşteptare mai sunt alte 20 de astfel de cazuri, dar este foarte greu pentru un transsexual să îşi motiveze intenţia”,a spus specialistul profesor doctor Lascăr.

    „Intervenţia a fost una de reconstrucţie a neopenisului, operaţie extrem de laborioasă, la care au participat două echipe de doctori.Procesul de schimbare de sex a mai presupus o intervenţie de vaginectomie, adică excizia vaginului, operaţie care a fost făcută în luna noiembrie a anului 2010, dincolo de tratamentul endocrinologic”, a mai spus esteticianul în cadrul unei conferințe de presă.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cu 60.000 de dolari s-ar putea cumpara dozele de Hepcevir L pentru tratarea a 600 de bolnavi purtatori de virus hepatic C ...

      Ștergere
  26. Operaţii de schimbare de sex, pe banii Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate


    Prima operaţie de schimbare a sexului din România a fost realizată în Bucureşti în anii '90 de chirurgul plastician Ioan Lascăr. Preşedinte al Colegiului Medicilor Bucureşti, Ioan Lascăr a realizat peste 20 de intervenţii chirurgicale în premieră în România şi este fondatorul Clinicii de Chirurgie Plastică şi Microchirurgie Reconstructivă de la Spitalul Floreasca, cea mai mare clinică de profil din ţară. De la începutul anilor '90 şi până în prezent Ioan Lascăr a mai realizat alte patru intervenţii chirurgicale de schimbare a sexului, fiind de altfel şi singurul medic din România care realizează astfel de operaţii.

    "Am avut trei bărbaţi care au devenit femei şi două femei care au devenit bărbaţi. În lista mea de aşteptare mai am vreo 15-20 de astfel de cazuri, dar sunt la mare distanţă pentru că este foarte greu pentru un transsexual să îşi documenteze, să îşi motiveze intenţia", a precizat pentru B365.ro, prof.dr. Ioan Lascăr, singurul chirurg din România care a efectuat operaţii de schimbare de sex.

    Operaţia finală, precedată de ani de evaluări medicale

    Numărul mic de pacienţi "transformaţi" chirurgical este explicat prin etapele premergătoare operaţiei, care pot dura şi câţiva ani.

    "Sunt numeroşi paşi, iar actul chirurgical, deşi este decisiv, este ultimul pas. Instalarea pacientului pe masa de operaţie nu este responsabilitatea chirurgului. Chirugul execută ceea ce au stabilit psihiatrii, psihologii, endocrinologii, ginecologii, medicii legişti şi aşa mai departe. După ce pacientul a parcurs niste filtre extrem de severe, după ce a parcurs un anume tratament hormonal de pregătire, chirurgul poate în sfârşit să îl aşeze pe masa de operaţie şi să înceapă planul terapeutic de schimbare a morofologiei sexului", a precizat dr. Lascăr.

    De altfel, aşa se explică şi lunga listă de aşteptare. Transsexualitatea este considerată o boală, iar diagnosticarea ei corectă necesită ani de evaluări din partea unui mare număr de doctori aparţinând unor specialităţi medicale diverse. În plus, odată actul chirurgical încheiat, fiecare din aceşti pacienţi trebuie să urmez un tratament hormonal pe parcursul întregii vieţi.

    Ce se întâmplă în timpul operaţiei

    Deşi poartă aceeaşi denumire generică de operaţie de schimbare a sexului, actul chirurgical în sine este extrem de diferit în funcţie de tipul transformării. "E cu totul o altă strategie chirugicală când vorbim de bărbaţi transformaţi în femei sau de femei transformate în bărbaţi. Un transsexual care parcurge drumul de la sexul feminim la cel masculin trebuie să se înarmeze cu mai multă răbdare, iar tratamentul chirurgical este mult mai complex, este în zona microchirurgiei reconstructive. De la bărbat la femeie este puţin mai simplu şi poate fi accesat şi de alte specialităţi nu doar de chirurgia clasică prin prisma tehnicilor microchirurgiei reconstructive", susţine prof.dr. Ioan Lascăr.

    Practic, în cazul trecerii de la femeie la bărbat medicul realizează un autotransplant de ţesut compozit. Se prelevează
    diverse tipuri de ţesuturi din diverse părţi ale corpului pacientului, iar apoi cu mijloace microchirurgicale este reconstruit un penis.

    "Se ia piele şi muşchi din antebraţ sau din gambă, iar armarea osoasă se face cu fragmente din radius sau tibie. Totul se realizează cu mijloace microchirurgicale. În cazul trecerii de la sexul feminin la cel masculin se foloseşte penisul amputat. Vaginul este reconstruit folosind ţesuturi din acesta", explică dr. Lascăr.

    RăspundețiȘtergere
  27. Viaţa după operaţia de schimbare de sex

    Dintre cei cinci pacienţi transformaţi sexual, doi sunt căsătoriţi. Doar unul dintre ei şi-a informat însă partenerul asupra identităţii anterioare. "Una dintre femeile finalizate este căsătorită în Belgia. Ea mai vine din când în când la control şi mi-a spus că soţul ei nu ştie că în trecut a fost bărbat. Reconstrucţia organelor sexuale feminine este extrem de reuşită, extrem de naturală. Practic poţi să păcălesti şi un ginecolog uneori. Aparenţa organului sexual feminim la exterior este impecabilă", susţine chirurgul Ioan Lascăr.

    Un alt pacient, o femeie transformată în bărbat, urmează să îşi dea licenţa în acest an şi este căsătorit cu o femeie.

    "Din cei 25-30 de pacienţi care au trecut prin cabinetul meu şi care şi-au exprimat dorinţa de a-şi schimba sexul, cei mai mulţi mi-au spus că au ştiut că vor să facă această schimbare din momentul în care au putut să îşi conştientizeze existenţa, deci chiar din copilărie. Toti transsexualii pe care i-am operat eu au avut in jur de 20 de ani", spune dr. Lascăr.

    Costurile pentru operaţia de schimbare a sexului, suportate integral de CNAS

    În SUA o operaţie de schimbare a sexului costă între 20.000 şi 60.000 de dolari. În România este gratuită, costul intervenţiei fiind suportat integral de sistemul naţional de asigurări de sănătate.

    "Doar atunci când a fost vorba de implanturi la transsexualii femei au trebuit să si le procure, pentru că este vorba de material proprietate privată (n.r. implanturi mamare). Dar în rest, operaţiile, internările, tratamentul sunt gratuite. Aceşti oameni sunt bolnavi. Transsexualitatea este o boală", a spus chirurgul Ioan Lascăr.

    RăspundețiȘtergere
  28. http://profetieavertisment.ro/mesaje/589/dumnezeu-tatal-curand-fiul-meu-va-fi-trimis-sa-dezvaluie-adevarul-despre-crearea-omenirii/

    RăspundețiȘtergere
  29. https://www.youtube.com/watch?v=C5ag5H2t2Vg

    RăspundețiȘtergere
  30. https://www.youtube.com/watch?v=9Uph0KpVz8U

    RăspundețiȘtergere
  31. Doamna Maria nu pot s-ami revin nu pot sa nu plang si sa rog pe Mantuitorul Nostru Iisus Hristos sa ne ierte
    Vorbeam adtazi cu cineva si chisr zicea ca nici el nu se astepta la asa ceva
    La care a adaugat ca eu ii spuneam ca tara noastra este al-doilea Ierusalim acu zice; cum poate Dumnezeu sa ne mai aleaga?
    Doamna Maria nu pot sa cred nu pot sa cred
    Unde este credinta noastra fratilor?
    Doamna Maria va doresc sanatate si Bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze si pe noi pe toti.
    Cu mult drag.

    RăspundețiȘtergere
  32. https://www.youtube.com/watch?v=-5gS7KW5kHA

    RăspundețiȘtergere
  33. https://www.youtube.com/watch?v=mRX8K65WSa4

    RăspundețiȘtergere
  34. http://profetieavertisment.ro/mesaje/60/durerea-mea-este-chiar-mai-intensa-astazi-decat-la-rastignirea-mea/

    RăspundețiȘtergere
  35. http://noul-univers-christalin.blogspot.com/2018/10/maryan-povestea-zilei-107-pentru-9.html#more

    RăspundețiȘtergere
  36. Din păcate referendumul arătat cât sunt cei care vor fi amăgiți mai greu sau deloc de diavol. Din ceilalți 80% care nu au votat 40-50% s-au lăsat amăgiți de diavol ascultând de modelatorii de la TV aservite occidentului, iar restul 30-20% sunt atei și satanizati (pentru că nu pot numi altfel pe cei care accepta homosexualitatea).
    Cea a fost a fost, măcar de acum încolo să învățăm din aceasta. Cei care nu au votat dar mai au un gram de credință să-și recunoască greșeala și să nu mai de-a vina pe alții ca Eva care a dat vina pe diavol și ca Adam care dat vina pe Eva când au crești față de Dumnezeu. Mai bine s-ar duce la preoți și s-ar spovedi cerându-și iertare la Dumnezeu.
    Spun toate acestea pentru că în urgia războiului ce va să vină nu mai bunul Dumnezeu ne mai scapă așa cum i-a scăpat pe evrei de oastea faraonului.
    Credeți sau nu liderii Rusiei, Chinei și SUA stau cu mâna pe butonul războiului așteptând un motiv cât mai plauzibil în ochii popoarelor lor, ca să-l declanșeze.
    Deci e bine să ne pocăim mai mult dacă nu vrem să pierim ca popor și țară, pentru că nu o să lupte nimenea pentru noi și pentru că singurul aliat puternic și statornic este numai Dumnezeu, cu condiția ca să fim și noi cu El.
    Dumnezeu să ne ierte și să ne lumineze ca să găsim Calea, Adevărul și Viața.

    RăspundețiȘtergere
  37. pai ati anuntat deja ca se vor duce cu crucile la proteste.
    "DUMNEZEU asa ceva nu va permite" - ok hai sa vedem daca puteti sa faceti ceva impotriva lui Dumnezeu inclusiv legalizare de casatorii

    RăspundețiȘtergere
  38. Aparati copiii daca nu-i mai abandonati. Crestini de carton. Asa sunt majoritatea. Se bat cu pumnul in piept cu dragostea lor nemarginita pentru Hristos, dar dau cu pietre cat de tare pot. Mai aparu un popa care spune el ca ar trebui afurisiti si excomunicati cei care nu au fost la vot. Urmeaza arderea pe rug. Evul mediu. Pai si de unde mai fac popii bani de mercedesuri daca excomunica treisferturi din enoriasi? Asa intelege un preot "iubeste-ti aproapele ca pe tine insuti". Spiritualitatea <> religie.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Aveti foarte multa dreptate, preotii ne cearta pe noi, dar ne sfideaza cu luxul lor.

      Ștergere
    2. 14:09, de cand materialismul a pus stapanire pe tine? Dumnezeu iti spune totul in Cuvantul Sau, daca ai citit cu aplecare. Acolo ne spune Dumnezeu ce e bine pentru om si ce nu. Chiar si despre sodomie ne spune ca nu-i buna. Cine asculta de povata dumnezeiasca bine va umbla iar cel neascultator de multa suferinta va avea parte caci face lucruri dupa voia mintii sale necugetate.

      Ștergere
  39. Sa va fie rusine crestini ortodocși ,1 milion de voturi la referendum de la pocaiti neoprotestanti oameni care iubesc cu adevarat familia crestina si pe Dumnezeu.Voi ce-ati facut ati ratat ortodocșilor ? Va laudati ca sunteti ortodocși si mai si huliti credinta lor indiferent de cult ca voi ati fi buricul pământului ? Sunteti falsi crestini.Punct.
    Dovada clara e aici . 1000,000 DE VOTURI DE LA NEOPROTESTANTI?? Rares Bogdan .Realitateatv.
    Bistrița,Arad,Bihor,Suceava..
    https://m.youtube.com/watch?v=2qWSQAPDWwU

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Daca dumneavoastra il iubiti din suflet pe Dumnezeu,nu ati fi comentat asa de rau despre ortodocsi.Eu va spun ca nici o religie de pe pamant nu este perfecta inaintea Mantuitorului Lumii.In toate religiile sunt oameni corupti,mincinosi,etc.Sa nu judecam pe nimeni,inainte de a ma judeca pe mine si faptele mele.Sa dispara ura dinte noi,indiferent de ce religie suntem,ca toti suntem fii Lui Dumnezeu.Sa incepem sa ne rugam unul pentru altul,indiferent unde ne aflam pe glob,numai asa putem trece mai usor primejdia ce ne asteapta pe toti,ca noi suntem miliarde de suflete,pe cand IISUS HRISTOS,este unul singur,care rabda de 2000 de ani,sa-l urmam,cu fapte bune.Sa nu ne mai lasam manipulati de acele persoane negative sau care nu il iubesc pe Dumnezeu,sa ne rugam si pentru ei,sa se trezeasca din intuneric,sa vada Lumina Sfanta,a Lui IISUS HRISTOS.

      Ștergere
  40. A boicotat referendumul opozitia in frunte cu Iohanis,iar puterea a complotat si ea la presiuea UE iar preotii din pacate unii vinduti si altii fara credibilitate pentru ca au fost si sint colaboratori ascunsi cu ateii comunismului.
    Sa ratat o mare sansa de pastratea identitatii nationale prin crestinism
    .Norocul nostru ca sintem la marginea Europei izolati de Ungaria in VEST care aparindu-si mai bine identitatea iar din sud ca de obicei ne apara Dunarea si saracia care-i respinge pe musulmani,iar in Est dusmanii nostrii rusii care sint si ei ortodoxi,indirect ne ajuta si pe noi.
    Dar puterea a complotat si ea dovada ca imediat au votat pentru niste masuri in sensul celor cerute din UE-craciun

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dle Craciun, daca poporul ar fi votat DA in majoritate, ii blocam pe toti si nu mai puteau sa faca nimic, spre disperarea celor de la UE care sunt pro LGBT. Le dadeam o lectie astora de la UE si le aratam ca romanii sunt un popor credincios care asculta doar de Dumnezeu si ar fi inteles ca: "Pe aici nu se trece!". Astfel salvam generatiile viitoare de la distrugere.

      Ștergere
    2. Care sansa,care identitate? Cum ne apara Dunarea de invazia musulmanilor? Ce sa faca ei aici,sa primeasca ajutor social de 300 euro/luna,in timp ce un roman primeste 30?

      Ștergere
  41. http://www.cunoastelumea.ro/daniel-roxin-parsivul-iohanis-a-votat-duminica-seara-hai-sa-ti-explic-in-ce-fel-te-a-tradat/


    http://www.cunoastelumea.ro/daniel-roxin-toxicul-dragnea-a-omorat-referendumul-pentru-familie-boicotul-l-a-vizat-in-primul-rand-pe-el-iata-consecintele/

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Johannis nu-i presedintele de la Cotroceni ci premierul de la Grivco !!!

      Ștergere
  42. de nu s-ar face SF LITURGHIE ZILNIC si de nu s-ar ruga unii oameni demult DUMNEZEU ne-ar fi pierdut cu tot cu referendum si fara el

    RăspundețiȘtergere
  43. Referendumul era sa păstrăm și să păzim cuvântul lui Dumnezeu, era pentru viitorul copiilor noștri, însă poporul român orbit și plin de mândrie a dorit să plătească clasei politice, uitând că cei ce ne conduc și cei ce ne vor conduce sunt trecători, însă cuvintele Domnului sunt vii iar noi ne-am pedepsit singuri.

    RăspundețiȘtergere
  44. De fapt pe acestia care au votat se poate conta.Ceilalti sunt căldicei.Acestia sunt de fapt cei cu adevarat credinciosi si patrioti si au trezvie.

    RăspundețiȘtergere
  45. 23,16 Momentul referendumului trebue ales cu grije de politicienii din Parlament si are un mare rol in succesul acestuia.
    Puterea e suspectata ca a folosit referendumul la fel ca si opozitia pentru a sonda parerea si sustinerea electoratului,iar Diaspora ar fi trebuit sa i se acorde dreptul de VOT prin CORESPONDENTA care exista in R Moldova si multe alte tari,dar politicienii nostri nu vor de teama-craciun

    RăspundețiȘtergere
  46. Nu ati inteles nimic. Oamenii nu au mers la vot pt.ca sunt suparati pe politicieni si pe bor. In nici un caz pe Dumnezeu. Doar Dumnezeu ne-a mai ramas. Sa va dau un exemplu-in parohia mea avem doi preoti. Inainte de referendum ne-au indemnat sa mergem la vot, dar ei impreuna cu familiile lor au plecat in pelerinaj la Ierusalim. Au revenit in tara pe 8 oct. Ei si familile nu au votat, apoi lumea se intreaba de unde bani sa plece in fiecare an la Ierusalim impreuna cu familia (au fost si in 2o17) . Judecati si dv.ce gandesc oamenii? Noi nu ne permitem sa mergem macar o data in viata. Asta se intampla de oamenii se indeparteaza de biserica, dar nu de Dumnezeu.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este 14:07!!!!

      Ștergere
    2. 14:07, de unde sti tu ca acei preoti nu au votat in Ierusalim? Si in Ierusalim a fost deschisa o sectie de votare! Poate au votat acolo, de ce te grabesti sa dai cu pietre in ei? Mai bine mergi si intreaba-i daca au votat decat sa-i condamni pe nedrept.

      "În Israel sunt deschise 4 secţii de votare în trei oraşe: două la Tel Aviv, una la Ierusalim şi una la Haifa.

      Săptămâna trecută, Ambasada României a pus la dispoziţia presei israeliene un ghid în limba română şi alte materiale cu informaţii despre referendum."

      http://www.romania-actualitati.ro/rrapages/view/119804

      Ștergere
  47. La biserica mea se face Sf.Liturghie doar duminica si la sarbatorile mari!O fi bine,o fi rau,voi ce ziceti?

    RăspundețiȘtergere
  48. La biserica mea se face Sf.Liturghie doar duminica si la sarbatorile mari!O fi bine,o fi rau,voi ce ziceti?

    RăspundețiȘtergere
  49. Dragii mei, voi nu înțelegeți ca noi suntem în cădere libera încă de la Adam și Eva? Oare credeți ca Iisus nu știe viitorul nostru abominabil? De ce credeți ca și-a anunțat venire, ca sa ne mângâie pe creștet și sa ne spună ce copii cuminți și buni am fost? Ei bine, toate ce se întâmplă sunt demult știute de Tatăl și Fiul Lui. Chiar dacă normal ar fi sa ne iubim aproapele ca pe noi înșine, creșterea fiecăruia din punct de vedere spiritual este individuala. Sa fim buni și sa facem mult bine, asta e drumul spre desăvârșire: IUBIREA NECONDIȚIONATĂ! Aruncarea pietrei de oricare dintre noi, are efect de bumerang. Nu susțin sexul sau căsătoria intre persoane de același sex, dar cred ca Dumnezeu știe mai bine ce are de făcut. Elena H

    RăspundețiȘtergere
  50. Treptele nevoinţei...

    De nu poți face 20 de metanii, fă 10, iar de nu poți face nici 10, fă închinăciuni. Dar fă!
    De nu poți sta o oră la rugăciune, stai măcar 5 minute, dar stai!
    De nu poți ajuna, măcar postește!
    De nu poți face bine, măcar nu face rău.
    De nu poți construi biserici, construiește măcar o troiță, și de nu poți nici măcar o troiță, dă 1 leu săracului.
    De nu poți construi fântâni, dăruiește măcar un pahar cu apă. Fii milostiv cumva!
    De nu poți întoarce străinii la calea lui Dumnezeu, întoarce-i măcar pe cei ai casei.
    De nu poți vorbi frumos, măcar taci!
    De nu poți să acoperi greșeala celuilalt, măcar nu-l pârî.
    De nu poți face pace, măcar nu aduce tulburare.
    De nu poți ajuta cu fapta, ajută măcar cu vorba, și de nu poți nici cu vorba, măcar nu pune piedici.
    De nu poți iubi pe vrăjmași, măcar nu-i urî.
    De nu te poți bucura de darul celuilalt, măcar nu-l invidia.
    De nu poți aduce bucurii, măcar nu întrista.
    De nu poți fi sfânt, fii măcar om.
    De nu poți să nu păcătuiești cu gândul, măcar nu păcătui cu fapta.
    De nu poți fi tu cinstit, măcar nu împiedica pe ceilalți să facă binele.
    De nu poți fi tu drept, măcar nu-i judeca pe cei ce vor să trăiască drept.
    De nu poți urca pe scara virtuților, măcar nu da înapoi.

    RăspundețiȘtergere
  51. ceea ce scrii ca nu am aparat pe Hristos la referendum este o aberatie. nu am fost la referendum pentru ca intrebarea nu a fost directa respectiv: sunteti de acord cu modificarea constitutiei astfel incat familia sa fie formata din barbat si femeie? a fost o intrebare generala care putea fi interpretata in mai multe feluri. deci unde e pomenit Hristos in acea intrebare? iti spun eu. NICAIERI. nici macar indirect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 17:24, stiai prea bine pentru ce este organizat Referendumul, anume pentru redefinirea Familiei in Constitutie. Iar intrebarea aceea este prevazuta la art. 7 alin 1 din Legea 3/2000 privind organizarea si desfasurarea Referendumului. Nu putea fi pusa astfel decat in forma prevazuta de Legea mai sus mentionata.

      Art. 7.

      (1) Cetățenii care participă la referendum au dreptul să se pronunțe prin "DA" sau "NU" la următoarea întrebare înscrisă pe buletinul de vot: "Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament"

      Ștergere
  52. ceea ce scrii ca nu am aparat pe Hristos la referendum este o aberatie. nu am fost la referendum pentru ca intrebarea nu a fost directa respectiv: sunteti de acord cu modificarea constitutiei astfel incat familia sa fie formata din barbat si femeie? a fost o intrebare generala care putea fi interpretata in mai multe feluri. deci unde e pomenit Hristos in acea intrebare? iti spun eu. NICAIERI. nici macar indirect.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. buletinele de vot au fost tiparite asa cum prevede Legea Referendumului nr. 3/2000 (caci este o lege privind organizarea si desfasurarea referendumului, stiai?). Nu poti incalca legea sa pui altfel intrebarea.

      Legea 3/2000 privind organizarea si desfasurarea referendumului:

      Art. 7. -
      (1) Cetățenii care participă la referendum au dreptul să se pronunțe prin "DA" sau "NU" la următoarea întrebare înscrisă pe buletinul de vot: "Sunteți de acord cu legea de revizuire a Constituției României în forma aprobată de Parlament"

      Ștergere
    2. atunci asta e. ne meritam soarta. conducatori de rahat, legi de rahat. intrebari care nu au treaba cu realitatea. rezulta referendum anulat

      Ștergere
  53. Vai,dar rau e Dumnezeu,noroc cu popii,ca-L imbuneaza!

    RăspundețiȘtergere
  54. Dragii mei, voi nu înțelegeți ca noi suntem în cădere libera încă de la Adam și Eva? Oare credeți ca Iisus nu știe viitorul nostru abominabil? De ce credeți ca și-a anunțat venire, ca sa ne mângâie pe creștet și sa ne spună ce copii cuminți și buni am fost? Ei bine, toate ce se întâmplă sunt demult știute de Tatăl și Fiul Lui. Chiar dacă normal ar fi sa ne iubim aproapele ca pe noi înșine, creșterea fiecăruia din punct de vedere spiritual este individuala. Sa fim buni și sa facem mult bine, asta e drumul spre desăvârșire: IUBIREA NECONDIȚIONATĂ! Aruncarea pietrei de oricare dintre noi, are efect de bumerang. Nu susțin sexul sau căsătoria intre persoane de același sex, dar cred ca Dumnezeu știe mai bine ce are de făcut. Elena H

    RăspundețiȘtergere
  55. Referendumul era sa păstrăm și să păzim cuvântul lui Dumnezeu, era pentru viitorul copiilor noștri, însă poporul român orbit și plin de mândrie a dorit să plătească clasei politice, uitând că cei ce ne conduc și cei ce ne vor conduce sunt trecători, însă cuvintele Domnului sunt vii iar noi ne-am pedepsit singuri.

    RăspundețiȘtergere
  56. Analist economic: Criza a venit deja în România! Riscul celor care au facut credit . Ascultati cu atentie !


    https://a1.ro/video/antena-3/punctul-de-intalnire/analist-economic-criza-a-venit-deja-in-romania-id809203.html

    Analistul economic Radu Soviani susține că Banca Națională a României i-a încurajat pe români să se îndatoreze.
    „În 2015, când deja se știa că dobânzile pe plan internațional vor crește, în loc să crească rata de dobândă Banca Națională a scăzut-o”, a spus Soviani, joi seară, la Antena 3. „Creditele în lei s-au majorat cu 20%, este o sumă enorm de mare într-un singur an. Banca Națională a României a acționat prea târziu”, a opinat Soviani. Potrivit lui, criza a venit deja în România!

    RăspundețiȘtergere
  57. am scris un mesaj despre pr Arsenie Papacioc si sf Nil Dorobantu -n-a aparut -de ce?

    RăspundețiȘtergere
  58. spuneam de ieromonahul Arsenie Papacioc pe ca l-am respectat pt invataturile lui daaaar a facut un gest necugetat fata de IEROSCHIMONAHUL NIL DOROBANTU-A DAT ISCALITURA PT CATERISIREA LUI- ce sa credem!?

    RăspundețiȘtergere