Dragii mei,
Scriam in urma cu o luna de zile,un articol cu titlul :
FURTUNA CUMPLITA ÎNSPRE SUD ! UN ORAS MIRIFC SUB APE !
30 sept. 2018 - FURTUNA CUMPLITA ÎNSPRE SUD ! UN ORAS MIRIFC SUB APE ! 29 Septembrie 2018,ora 7,23 ! Dragii mei, În aceasta dimineata treaza ...
22 sept. 2018 - INUNDATII EXTREM DE GRAVE LA SUD -EST ! ... vedea că o forta uriasa a apeiinvolburate le-a depozitat pur si simplu una peste alta si totodata fiind si acoperite de apele furioase. ..... FURTUNA CUMPLITA ÎNSPRE SUD ! UN ORAS MIRIFC . ...
Si iata Prieteni dragi, ce se intampla acum
in ITALIA,si-n orasul său mirific VENETIA :
Apele au pătruns în clădiri şi au provocat pagube însemnate. Şi centrul turistic al oraşului, unde se află celebra Piaţa San Marco, a fost acoperit de ape.
Acum 16 ore - Nivelul apei a atins un nivel istoric în Veneţia. 29 octombrie 2018, 19: ... apei a atins un. Piaţa San Marco din Veneţia sub ape FOTO EPA-EFE ...
Acum 14 ore - ... CATASTROFALE din Italia: Veneția este complet sub ape - VIDEO ... a numeroase şcoli, în timp ce apele au atins o cotă istorică la Veneţia, .
Iata ca,acest oras mirific despre care am scris in articol,este chiar VENETIA.
Dumnezeu mi-a aratat mai inainte cu mai bine de o luna de zile,ce se va intampla cu VENETIA si-n VENETIA,chiar daca nu mi-a fost ingaduit ca sa-i aflu numele orasului.
In viziunea mea,in trairea mea,acest Oras sub ape, era mirific,si chiar asa este in realitate.
Venetia este un oras mareţ, un oras minunat fara de asemanare,un oras mirific si plin de taine.
Iata articolul meu mai pe larg :
29 Septembrie 2018,ora 7,23 !
Dragii mei,
În aceasta dimineata treaza fiind,vad stand in pat cu ochii inchisi,vad un Cer de ziua inspre Sud,un Cer ce a fost acoperit intr-o clipă de nori negri apocaliptici.
.
Ziua s-a transformat in noapte,atat de grosi si foarte aproape de Pămant erau acesti nori.
Chiar acum cand scriu aceste randuri,vad tot inspre Sud,un Oras frumos cu multe cladiri bej si cu turnuri inalte la cladiri.
Acest oras cu multe turnuri ca la Sfintele Biserici,are o arhitectura deosebita si este inconjurat de ape.
INUNDATII mari si extrem de grave se vor abate peste acest oras mirific.
Vom auzi de toate acestea dragilor, care vor avea loc si vor face mari dezastre.
Lumea s-a schimbat,vremurile s-au schimbat,la fel si vremea s-a schimbat; si nu in bine,ci in rau.
DUMNEZEU si MAICA DOMNULUI sa ne aiba in paza si sub Mila Sa.
Cu dragoste,Maria.
P.S.
!!! ESCROCII NU AU LIMITE ! NU CUMPARATI AMULETE SAU CARTI CU RITUALURI , TRIMISE DE ESCROCI IN NUMELE MEU !
Prieteni dragi,
La SALA DALLES -ANTICARIAT ,am lasat cateva CARTI din toate cele 3 volume.
35 lei ROMANIA VIITORUL al DOILEA IERUSALIM :
.
15 lei VIATA EXTRATERESTRA :
.
28 Lei primul volum din 2016 :
.
DONATORII sunt rugati sa sune la 0747226236 si vor primi toate CARTILE absolut GRATUIT !
Cititorii si doritorii pot suna tot la cest numar pentru a ne da toate datele,ca sa le trimitem CARTILE dorite prin posta sau fan curier.
Si totusi ,daca nu ati reusit sa ajungeti la LANSAREA din 11 - 12 august,puteti merge ca sa va procurati CARTILE dorite de la ANTICARIAT.
Deasemenea,ma puteti suna la 0747226236,pentru COMANDA CARTI,sau imi puteti scrie in privat pe Facebook : Maria Ghiorghiu.ro ,si pe maill : mariatecuci61@yahoo.com.
Deasemenea,ma puteti suna la 0747226236,pentru COMANDA CARTI,sau imi puteti scrie in privat pe Facebook : Maria Ghiorghiu.ro ,si pe maill : mariatecuci61@yahoo.com.
Va multumesc din inima !
Cu dragoste,cu iubire si cu aleasa recunostinta pentru voi toti cititorii Blogului DUMNEZEU EXISTA -MARTURII ,dar si pentru toti Prietenii de pe FACEBOOK si nu numai.
Contul pentru strainătate:
Cod Bic Raiffeisen Bank : RZBRROBU
Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600 1504
7307
sau prin WESTERN UNION :
Maria Ghiorghiu -România , unde vă va da
un numar mai
mare, si mi-l puteti scrie in privat pe
facebook, sau pe
maill mariatecuci61@yahoo.com.
Contul pentru România:
Cod IBAN: RO71 RZBR 0000 0600
1504 7307
Iata si site-ul pentru cumpararea CARTILOR ,dar ,
DONATORII sunt rugati sa sune
la 0747226236 si vor primi toate CARTILE
absolut GRATUIT !
Dati clik pe - dreptunghiul in care scrie Comenzi.
Iata:
.
Deoarece nu-mi raspunde nimeni la telefonul de mai sus , scriu aici . Daca-mi mai umpli cutia postala de scrisorile tale cu Duhul Sfant , personal le fac sul si le bag pe gatul ala al tau de escroaca nenorocita.
RăspundețiȘtergereNu ma intereseaza sa descopar inelul prin care Bogdan Ghiorghiu a reusit in cariera si castiga foarte multi bani. Poate sa fie fie inelul ala in familia ta de cati ani vrei tu, nu vreau nici o copie dupa el chit ca-i placat cu argint.
Cat despre cadoul oferit - o analiza numerologica din partea doamne Carmen Harra- cu care " ma leaga o frumoasa prietenie" nu ma intereseaza.Alta spalacita.
Nu stiu cum de ai adresa mea , dar aflu eu
ȘtergereAnonim30 octombrie 2018, 12:28
Te rog chiar,sa le duci la POLITIE si la PROCURATURA sa le depui acolo si sa faci o plangere impotriva celor care ti le-a trimis.
În felul acesta te vei convinge ca nu am nicio legatura cu aceste inselatorii,escrocherii,după care,astept sa-ti ceri scuze. Daca intr-adevar ai primit astfel de mizerii,care inseala lumea,atunci du-le la POLITIE si la PROCURATURA ca verifice provenienta lor si cine sta in spatele acestor ESCROCHERII.
Sa -ti fie rusine pentru felul cum mi te-ai adresat,fara sa ai vreo DOVADA clara,ca aceste ESCROCHERII sunt de la mine. Astept scuzele tale ! ROG din suflet toti cititorii,pe toti cei care au primit aceste plicuri si care au fost inselati,sa se adresezeze de urgenta POLITIEI si PROCURATURII cu DOVEZILE in mana lor. Adica,cu PLICURILE cu tot cu stampila,antet,continut. Eu nu am absolut nicio legatura cu aceste ESCROCHERII. Daca aveti capul pe umeri,mergeti la POLITIE si PROCURATURA cu ele.
Si mama a muscat momeala cu aceasta escrocherie prin posta. A crezut si vad ca inca mai crede ca Maria Ghiorghiu a decis sa-i scrie personal. Produsul Lumanarea Familiei Fericite nu a fost scumpa , vreo 99 lei plus taxele de livrare.Bine ca a fost o suma mica si ca nu a comandat mai multe din catalogul acela de produse.
ȘtergereNu stiu cum de dumneavoastra dna Maria Ghiorghiu nu faceti o interventie live la vreo televiziune, in legatura cu aceasta escrocherie, de vreme ce scrisorile vin de la Iasi.
Am avut inspiratia sa depun toata hartogaraia la politie.Slabe sanse sa se faca ceva dat fiind raspunsul unui angajat de acolo - <> .
Nu stiu daca e important , dar scrisoarea a fost primita in Cernavoda .
Toate bune,
Costinas Nicoleta
14:30D-na Maria este clar pt orice OM cu cap ca "cineva" vrea sa va discrediteze.Depuneti plangere la politie si insistati sa se faca cercetari.Nu va lasati.Rugati-va la Maica Domnului sa descoperiti pe autor si sa-l pedepseasca Domnul Iisus urgent.Doamne ajuta!
ȘtergereMai "Anonim30 octombrie 2018, 12:28" pune-ti o camera video in dreapta si una in stanga portii si vezi cine ati aduce corespondenta cu vrajeli si dupa aceia dai la politie si punei pe Youtube si pune link-ul aici. Nu am si eu norocul sa ami vina si mie o corespondenta cu tentative de shmekerii, ca asa il bat pe acela pina se schimba banii. Si daca e mai bun ca mine tot i-o dau pe la spate si tot eu sunt mai bun ca el. Eu am aici 3 camera de supravegere. Una in stinga, una in dreapta si una deasupra sa vad de la distanta ft mare, toate cu vedere pe timp de noapte plus camera video in interior.
ȘtergereAstea sunt escrocherii de 2 Lei. Se fac escrocherii de zeci si sute de mii de euro in numele la personaje mari. Numele " Maria Gheorghiu" este ceva ft micutz. Escrocii acestia sunt doar niste cioflingari micuti sau incepatori. Nu mai puneti botul ca nu ori ce zboara se maninca. Si cat despre lucruri miraculoase nu exista. Singurul miracol este Hristosul cel Viu si Creatorul/DumneZeu.
Doamna Maria,eu sunt o cititoare a blogului dvs...Am observat ca ceea ce se intampla,pare MAI MULT decat dorinta de a va denigra cineva,deja atacul e la alt nivel,din moment ce acei oameni au pomenit,in context,si de fiul dvs.( care e un om de stiinta,intr-un domeniu,,de altfel,destul de rar ,l-am vazut pomenit undeva in presa,era la o conferinta,cred.Numele lui m-a dus cu gandul ca e fiul dvs.,un tanar frumos si cu siguranta f. inteligent ). Asadar,cei care se folosesc de numele dvs. par a fi bine organizati si doresc sa va loveasca si in sufletul de mama ( cel mai sensibil punct ),asociind numele fiului dvs.cu aceasta mizerie. De aceea spun ca cei care au creat acest site de ''oferte'' duc o lupta tot mai urata cu credibilitatea si renumele dvs.,dar doresc sa va loveasca si sufletul... Imi pare nespus de rau pentru ceea ce vi se intampla,se pare ca aveti dusmani foarte perversi. Va doresc numai bine,sunt sigura ca o sa iesiti cu bine din toata povestea asta,dar parerea mea e ca trebuie sa luati legatura cu politia... Deja e mult prea mult ce fac acesti oameni malefici si fara scrupule,repet,pare ca vor sa duca un razboi de distrugere psihica a dvs.,nu doar denigrarea e problema... Mult succes va doresc si izbanda.Doamne ajuta !
ȘtergereDa,asa este! Bogdan este un ASTROFIZICIAN si Matematician.
ȘtergereBogdan s-a intretinut aproape singur la scoala,in FACULTATI si MASTERE,a muncit din greu ca sa ajunga aici. Noi l-am ajutat f putin ,doar pe un sfert decat ar fi avut el nevoie.
Dar el a muncit din greu si-a mers si la FACULATATE printre straini. Numai noi si el stie cum si cat de greu i-a fost. Dar,gura lumii nu o astupa decat pamantul !
Da ! Asa e ! Venetia inundatii masive !
RăspundețiȘtergerehttps://www.bzi.ro/aceasta-tanara-a-fost-in-iad-in-timp-ce-era-in-moarte-clinica-marturii-cutremuratoare-cum-arata-lumea-de-dincolo-631177
RăspundețiȘtergereCăutați Angelica Zambrano fake pe internet și o să găsiți multe articolo in engleză despre cine e ea cu adevarat și de ce a fost regizată această poveste. DA, totul are la bază un scenariu pt.ea si mama ei....
ȘtergereDumnezeu nu ingaduie oricui să vadă raiul și iadul măi Anonim 17:01
22.17 si nici binele si raiul! Nu toti care striga cum ca pe ei i-a ales si trimis Dumnezeu sunt adevarati proroci! Si cum se mai bat ei cu pumnul in piept ca ce credinta fierbinte au dar nu ezita sa se ratoie daca cineva le ridica semne de intrebare!
ȘtergereDe parca ar fi prima data cand s-a inundat Venetia sau furtuni in Italia. Asta se-ntampla in fiecare an pe aici.
RăspundețiȘtergereNimeni sa nu se mai îndoiască de spusele dumneavoastra!!!
RăspundețiȘtergereMai grav este ca daca toate se vor îndeplini, va fi jale!
Toată stima pentru dumneavoastra! Va îmbrățișez cu drag!
Matias
Pana în prezent totul s-a îndeplinit,unele la cateva zile iar altele duoa luni!Fiti sigur ca,se vor îndeplini!Maria H
ȘtergereIn seara asta mi-a facut un extraterestru alb pe cer cu mana.Era înalt,mare,subțirel la corp,cap mare oval si ochi rotunzi.A stationat câteva minute privind in jos pe pamant dupa care a schimbat forma.Prima oară cand vad asa ceva ..cred ca sunt deja deasupra României.
RăspundețiȘtergere20.40 da, da... se bulboaca la tine de sus! :)))))
ȘtergereMai "Anonim30 octombrie 2018, 20:40" cand extraterestrul ala a stationat, nu l-ai servit si tu cu o cafea sau un ceai de-al nostru? L-ai lasat pe bietul om sa plece fara sa-l servesti cu ceva? Trebuia s-al intrebi daca ai este foame sau sete. Rusine din partea ta. Data viitoare invita-i la o mica cina.
Ștergere😂🤣😅
ȘtergereEscrocherii la limita legii sau despre abuzul de încredere. Tehnici de înșelăciune a pensionarilor
RăspundețiȘtergerehttps://www.ziardecluj.ro/escrocherii-la-limita-legii-sau-despre-abuzul-de-incredere-tehnici-de-inselaciune-pensionarilor
Detaliile unei escrocherii româneşti ca-n filmele americane. Capul reţelei se prezenta drept om de afaceri şi folosea figuranţi pentru a imita un şantier
RăspundețiȘtergereUn tânăr de 27 de ani din Galaţi, membru al unei grupări specializate pe evaziune fiscală, este protagonistul principal al unei escrocherii căreia i-au căzut victime mai mulţi oameni de afaceri, care au plătit mii de euro pentru iluzia construirii unor hale metalice la preţuri foarte mici. ŞTIRI PE ACEEAŞI TEMĂ Românca urmărită penal după ce ar fi escrocat un bătrân italian de 780... Un membru al clanului Stănescu din Lieşti (judeţul Galaţi), cunoscut de oamenii legii pentru numeroasele infracţiuni comise, printre care se numără evaziunea fiscală şi tâlhăriile, a fost pus în libertate de judecătorii Tribunalului Ilfov, pe 11 iulie, cu toate că procurorii îl acuză de o înşelăciune estimată la peste 300.000 de lei. Magistraţii au înlocuit arestarea preventivă cu controlul judiciar pentru următoarele 60 de zile în cazul lui Ferdinand Stănescu (27 de ani), care a înfiinţat două firme pe numele concubinei sale, Lenuţa Stănescu, şi pe al fratelui său, Mihalache.
https://adevarul.ro/locale/galati/detaliile-escrocherii-romanesti-ca-n-filmele-americane-capul-retelei-prezenta-om-afaceri-folosea-figuranti-imita-santier-1_5b83c565df52022f75da718f/index.html
O escrocherie de proporţii pusă la cale de două femei a fost dejucată de poliţiştii Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice (SICE). Timp de aproape trei ani, cele două botoşănence în vârstă de 41 şi respectiv 48 de ani, dintre care una angajată a unei societăţi de creditare, iar cealaltă broker de asigurări, au „fabricat” peste 150 de dosare de creditare în numele unor persoane, fără ca acestea să aibă cunoştinţă de ce se întâmplă, şi au reuşit să pună astfel mâna pe aproape 1,2 milioane de lei, bani pe care i-ar fi folosit în interes personal.
RăspundețiȘtergerehttps://www.monitorulbt.ro/prima-pagina/2018/09/07/escrocherie-uriasa-planificata-de-femei/
O nouă escrocherie a apărut în România. Se numește Enel. Ce trebuie să facă bănățenii să nu cadă în plasa hoților
RăspundețiȘtergerehttps://renasterea.ro/o-noua-escrocherie-a-aparut-in-romania-se-numeste-enel-ce-trebuie-sa-faca-banatenii-sa-nu-cada-in-plasa-hotilor/
An.21:06 poti sa dai detalii,tocmai ce am facut un contract de furnizarea en.electrice.Oare o sa am probleme,sa fiu inselata?multumesc anticipat!
Ștergere09:13 d-na Silvia, si noi am reinoit contractul cu ENEL.
ȘtergereA venit un pusti acasa la bloc,s-a prezentat de la ENEL si a scris un NOU CONTRACT.
am acceptat, acum nu stiu daca are vre-o legatura cu escrocheria.
Agenda Neagră a Escrocheriilor
RăspundețiȘtergereÎn fiecare an se pierd sume mari de bani datorită activităţilor escrocilor, care ne bombardează cu escrocherii online, prin poştă, e-mail, la uşă, sau la telefon.
Escrocheriile nu fac discriminări
Escrocheriile au drept ţintă persoane din toate mediile, de orice vârstă şi nivel al venitului. Loteriile false, fraudele cu plata în avans, schemele de îmbogăţire rapidă şi tratamentele medicale miraculoase sunt doar câteva din mijloacele preferate ale fraudatorilor pentru a priva pe cei neprevăzători de banii acestora.
Mereu apar noi variante ale acestor escrocherii.
Una dintre cele mai bune metode de combatere a acestor escrocherii este de a vă ajuta să luaţi măsurile necesare pentru a nu cădea în plasa acestor escroci, de la bun început.
Reţineţi: Dacă sună prea bine pentru a fi adevărat probabil aşa şi este!
Mituri false - fereste-te de excrocherii!
Reguli de aur - nu te lasa inselat!
Loterii, pronosport şi concursuri
Scrisorile în lanţ şi escrocheriile de tip piramidal
Oportunităţi pentru investiţii prospere
Software utilizat pentru pariuri şi predicţie
Solicitări de transfer de bani
Escrocherii prin cont bancar, card de credit sau cont online
Escrocherii online
Escrocherii prin telefonul mobilEscrocherii medicale
Escrocherii referitoare la spiritism şi clarviziune
Escrocherii prin întâlniri amoroase
Escrocherii prin acţiuni de caritate
Escrocherii din uşă în uşă
Escrocherii referitoare la locuri de muncă şi angajare
Escrocherii referitoare la companii mici
Ponturi eficiente prin care vă protejaţi împotriva înşelătoriilor
Ce este de făcut în cazul în care aţi fost înşelat!
InfoCons (www.infocons.ro) - Asociație pentru Protecția Consumatorilor, unica organizație din România cu drepturi depline în Consumers International, este o asociație de consumatori neguvernamentală, reprezentativă, de drept privat, fără scop lucrativ, cu patrimoniu distinct și indivizibil, independentă, întemeiată pe principii democratice, ce apără drepturile consumatorilor – membră fondatoare a Federației Asociațiilor de Consumatori.
Fii informat! Ia atitudine! Cunoaște-ți drepturile și exercita-le apelând 021 9615!*
*Număr de telefon apelabil din orice rețea fixă sau mobilă cu tarif normal în rețeaua Telekom
ATENȚIE, sătmăreni! Mega escrocherie online în numele Poliției!
RăspundețiȘtergerePoliția Română avertizează asupra unei noi escrocherii care se propagă în mediul online și căreia i-au căzut deja pradă mai mulți cetățeni. Campania de fraudare se folosește chiar de numele Poliției Române.
Specialiștii în criminalitate cibernetică avertizează asupra unei noi escrocherii care se propagă în mediul online. Campanii prin care se încercă fraudarea victimelor, prin sisteme informatice, se folosește chiar de numele Poliției Române, avertizează autoritățile.
Polițiștii au pus la dispoziție o imagine cu mesajul primit de victimele tentativei de fraudare, iar utilizatorii sistemelor informatice care primesc acest mesaj sunt îndemnate să se adreseze poliției și să nu plătească răscumpărarea care le este solicitată. Autoritățile avertizează că de cele mai multe ori victimele nu își vor recupera fișierele blocate.
“Poliția Română vă recomandă să nu plătiți suma cerută pentru decriptarea fișierelor, în cazul în care calculatorul este virusat, întrucât de cele mai multe ori nu veți recapătă fișierele. Anunțați de îndată Poliția în cazul în care sunteți victime ale unor astfel de atacuri. Vă recomandăm să faceți back-up-uri regulate ale datelor stocate pe sistemul informatic, să mențineți sistemul updatat și să instalați un program de tip antivirus. De asemenea, nu deschideți niciodată un atașament primit de la o persoană necunoscută sau un link neobișnuit primit pe rețelele de socializare,” îi îndeamnă polițiștii pe utilizatori.
Pentru mai multe informații, utilizatorii sunt îndemnați să acceseze site-ul www.nomoreransom.org. Proiectului No More Ransom este unul derulat de către Poliția Română și DIICOT pentru a combate programele de tip ransomware.
În luna decembrie 2017, polițiștii Direcției de Combaterea a Criminalității Organizate și procurorii D.I.I.C.O.T. au efectuat 7 percheziții la persoane bănuite că ar fi infectat numeroase calculatoare cu programe malițioase și ar fi cerut recompense pentru decriptarea fișierelor afectate. Acțiunea s-a desfășurat în comun cu agenții internaționale precum Europol, FBI și National Crime Agency. Este primul caz din lume în care s-a reușit arestarea unor persoane bănuite de ransomware.
RăspundețiȘtergere7 ESCROCHERII care fac RAVAGII în România. Oamenii, ÎNȘELAȚI pe bandă rulantă
Iată cele mai periculoase și recente escrocherii care au făcut ravagii în România:
1. ”MODELUL”. Este o escrocherie cunoscută, a fost cea mai răspândită și cu mare impact pe străzile Capitalei. Numeroase persoane au căzut în plasa celor care le-au promis că vor ajunge modele și le-au dat acestora sume importante de bani în schimb, păcăliți de iluzia unui viitor frumos și înstărit.
DCNews a scris în urmă cu o zi despre reinventarea acestei escrocherii.
2. ”BRICHETA”. Este o escrocherie recentă, prin care sunt păcăliți vânzătorii de la magazinele de cartier. Înșelăciunea a fost descoperită de polițiștii de la Sectorul 3, care au prins în fapt un bărbat care a păcălit mai multe vânzătoare.
3. ”TELECOMANDA”. Românii sunt păcăliți cu televiziune gratuită, o sută de posturi HD gratis, fără vreun abonament la vreun cablist, dacă-și cumpără un dispozitiv.
4. ”ACCIDENTUL”. Înșelăciunea prin metoda ”Accidentul” a vizat, mai ales, bătrânii. Ei erau păcăliți că o rudă apropiată, copilul cel mai des, a făcut accident, a lovit pe cineva pe trecerea de pietoni și, ca să scape, trebuie să dea o sumă de bani. Pentru că persoana care suna îi înnebunea pe cei păcăliți și nu se oprea prin vorbit, îi alerta, nu-i lăsa să gândească efectiv, oamenii au trimis de ce le mai multe ori economii pe viață.
5. ”BOLNAVUL”. Cerșetorii care spun fie că vin de la spital și nu mai au bani să ajungă acasă sau că au în spital o rudă apropiată foarte bolnavă care are nevoie de bani pentru operație. Sunt diferite povești inventate, dar ele au la bază cuvintele cheie ”boala”, ”spital”.
6. ”CĂLUGĂRUL”. Este acel călugăr pe care-l întâlniți mereu pe lângă cozile uriașe de la moaște. El strânge bani pentru diferite cauze, biserică, copii, etc. Este deja celebru un călugăr fals care venea mereu la Mitropolie și care este și protestatar în Piața Victoriei împotriva Guvernului și a PSD-ului.
7. ”MARADONA”. Este o metodă mai veche, cel care-ți schimbă banii pune bancnote adevărate doar în exterior, în interior pune hârtii false, uneori chiar albe.
Tot ”Maradona” se numesc și cei care se duc la magazine și cer să le fie schimbată o sumă de bani, întind o hârtie de o valoare mare, dar nu o dau casierului, iau banii de la acesta, după ce-l zăpăcesc vorbind, iar, la final, pleacă și cu banii pe care voiau să-i schimbe și cu banii pe care i-au primit. Dacă se prinde vânzătorul că nu le-a dat banii și-i cere bancnota, spun că i-au dat, ”uite-i acolo, ăia sunt”.
Acestea sunt doar o parte din escrocheriile care fac ravagii în România. Mai sunt multe altele, precum ”burlanul”, ”copilul bolnav de pe Facebook”, ”benzină în loc de motorină”, ”câștig uriaș”.
Cea mai nouă escrocherie. Atenţie la pachetele de la rude!
RăspundețiȘtergerePoliţiştii atrag atenţia ieşenilor să fie mai reţinuţi cu necunoscuţii care îi contactează: s-au înmulţit înşelătoriile prin telefon sau cele prin metoda „Comisionarul“.
Poliţiştii atrag atenţia la escrocii care ademenesc ieşenii cu diverse oferte, care în final se dovedesc a fi înşelătorii, cazuri care s-au înmulţit în ultimele luni. Reprezentanţii poliţiei ieşene subliniază că metodele cel mai des folosite pentru a păcăli sunt prin mesaje telefonice, vânzarea de produse de către „vânzătorii“ ambulanţi, iar mai nou, hoţii se dau drept comisionari care aduc pachete din partea rudelor aflate în străinătate, scrie ziaruldeiasi.ro.
„Dacă aveţi cunoştinţe în străinătate de la care aşteptaţi pachete sau bani, să nu aveţi încredere în orice persoană care se dă drept comisionar, mai ales dacă vă pretinde bani sau produse. Cereţi în primul rând un act de identitate sau o recomandare din partea unei persoane pe care o cunoaşteţi“, au precizat reprezentanţii Poliţiei Iaşi.
Escrocii mai trimit SMS-uri prin care anunţă câştiguri, iar pentru a intra în posesia premiilor, celor vizaţi li se solicită divrese sume de bani în anumite conturi ori să cumpere cartele de reîncărcare şi să le transmită codurile. Poliţiştii mai atrag atenţia şi la vânzătorii ambulanţi neautorizaţi din pieţe, cât şi la cei care vând produse de contrabandă, cum ar fi ţigările.
Atenție la noua escrocherie cu vouchere în numele McDonald's!
RăspundețiȘtergerePrin aplicația de mesagerie WhatsApp a fost lansată un tip de înșelătorie prin care s-ar acorda cupoane promoționale de 75 de lei pentru a cumpăra produse în lanțul de restaurante McDonald's, potrivit Libertatea.
Specialiștii avertizează că nu trebuie accesat site-ul din mesaj pentru a nu cădea în capcana infractorilor cibernetici.
Specialiştii Centrului de Răspuns la Incidente de Securitate Cibernetică (CERT-RO) au avertizat asupra unei escrocherii şi au recomandat celor care primesc mesajul prin aplicația WhatsApp să nu completeze chestionarul din site-ul indicat în mesaj şi nici să dea mai departe mesajul.
„O nouă campanie de tip #scam, aceeași metodă folosită de infractorii cibernetici. Aceștia au copiat elemente din identitatea vizuală a McDonald's Romania și oferă 'vouchere' de 75 de RON clienților. Pentru a primi 'premiul' trebuie să distribui mesajul 'promoțional' prin aplicația WhatsApp către 30 de prieteni. REȚINEȚI faptul că astfel de concursuri/promoții trebuie să se regăsească inclusiv pe canalele oficiale ale companiei (site, social media), ceea ce nu se întâmplă nici în acest caz! #CERT #cybersecurity", au avertizat specialiştii CERT-RO.
O nouă escrocherie, de această dată de import, a ajuns în România. Este vorba de folosirea unei sticle de plastic la roată.
RăspundețiȘtergereHoții folosesc o variantă adaptată a unei metode care a făcut ravagii în România. Ei îți înfing o sticla de plastic între roată și aripă și așteaptă apoi ca victima să încerce să plece.
În momentul în care șoferul pleacă de pe loc, aude zgomotul făcut de sticlă și coboară speriat din mașină să vadă ce s-a întâmplat. Hoții stau de obicei pe partea de opusă și așteaptă să profite de acest moment.
Imediat ce șoferul a părăsit autoturismul unul sau doi hoți situați pe partea opusă, deschid ușor portiera și fură tot ce se poate găsi în mașină: genți, telefoane laptop sau chiar portofelul dacă acesta a fost lăsat în mașină la urcarea în mașină.
Aceasta este varianta mai des folosită în străinătate, în general în parcările mall-urilor subterane. În România, varianta mult mai celebră este cea a înțepării roților, făcută recent celebră de românul care a descoperit ce i se întâmplă și a scris toată întâmplarea pe contul de facebook.
Cel mai bine în astfel de situații este să nu coborâți din mașină. Zgomotul unei sticle de plastic nu este semn că s-ar fi întâmplat ceva rău
Peste 100 de romani, victimele unei escrocherii financiare pe internet. Cum a reusit un maghiar de 23 de ani sa le fure banii.
RăspundețiȘtergereDisperati sa faca rost de bani usor, cel putin 100 de romani sarmani si creduli au cazut victimele unei escrocherii financiare pe internet.
Cu totii au fost pacaliti de firma Alternative fundament, care se prezenta drept o institutie financiar nebancara, la dispozitia celor care voiau sa se imprumute repede, cu dobanda mica. Inainte de asta insa, doritorii trebuiau sa achite un avans si sa faca depozite de bani pentru o asa-numita intocmire a dosarului de creditare. Evident, totul a fost o mare pacaleala.
Grupul pagubitilor s-a organizat pe Facebook, iar Politia economica ancheteaza cazul. Urmariti un material realizat in cadrul campaniei ″Inspectorul Pro″. Rab Richard, un tanar maghiar de 23 de ani, este cautat pentru inselaciune in doua tari: Slovacia si Romania. Ii place sa se fotografieze. Pe contul sau de Facebook apare la costum, la sala, in vacanta, cu prietenii. Cine ar fi crezut ca el poate fi creierul unei inginerii financiare?
Si totusi, Rab Richard este cel care a infiintat firma Alternative Fundament - o institutie financiara nebancara ilegala, prin care a pacalit zeci de romani din jumatate de tara. Cazul este spectaculos prin modul in care acesta a operat. Si nu prin valoarea sumelor furate.
“Am verificat la Registrul Comertului la Oradea si erau acolo. Am mai verificat si la ANPC. Deci erau in regula, aveau cont in banca, aveau CUI, aveau tot tot tot, deci erau in regula”, a spus Constantin Campeanu, pagubit din Buzau.
Oamenii disperati sa faca repede rost de bani au cazut primii in plasa acestei firme fantoma. Au fost cu totii atrasi de o asa-zisa dobanda de 2% care, daca s-ar fi dovedit reala, ar fi fost cea mai mica din Romania. Acesta ar fi trebuit sa fie primul indiciu ca ceva nu este in regula cu firma Alternative Fundament.
“Am ramas cu datorii si catre colegii de munca si primesc telefoane ca sunt executat silit de la banca”, spune un pragubit din Prahova.
Fiecare pagubit a cerut bani dupa nevoile sale si nimanui nu i s-a parut suspect ca societatea pretindea taxe ilegale pentru intocmirea dosarului, dar si rate achitate in avans pentru creditele inca neacordate.
Constantin Campeanu, pagubit din Buzau: “Vorbeam cu dansii pina sa platesc. Ma sunau zi de zi. Deci, aveau o putere de convingere de gata, acum facem.”
Pagubit: Am dat 760 de lei si urma sa primesc 15000 de lei. Aceasta suma m-ar fi ajutat sa imi achit imprumuturile plus sansa sa pot sa traiesc cu rata de la banca.
Reporter: Ati primit vreun leu?
Pagubit: Nu
Si astfel, numarul pagubitilor a crescut rapid. In prezent, exista plangeri si reclamatii din 20 de judete ale tarii si municipiul Bucuresti. Unii povestesc ca au pierdut chiar 9 mii de lei, in speranta ca vor obtine un imprumut de 20 de ori mai mare.
Solicitantii se inregistrau mai intai online pe pagina asa zisului creditor. Dupa ce isi dadeau cu naivitate datele personale, un reprezentant al firmei ii contacta sa le spuna in ce conturi sa trimita avansurile. Banii ceruti erau justificati drept garantie pentru obtinerea imprumuturilor.
Pagubit Mures: “Am accesat 15 mii de lei, la care rata era de 279 de lei. Am completat datele personale dupa care mi-au cerut sa anexez documente.”
Inselatoria a iesit in cele din urma la iveala. Oamenii s-au plans la Politie. Pentru ca pe site-ul firmei aparea o adresa fictiva, din Oradea, cazul a fost preluat de Inspectoratul de Politie Judeteana Bihor. In prezent, autoritatile din doua tari, Romania si Ungaria, incearca sa-l prinda pe RAB RICHARD.
Acesta ar fi fost ajutat de catre 3 romani, doi barbati si o femeie, care au, de asemenea, resedinta in zona Budapesta.
RăspundețiȘtergereComisar sef Vlad Corneanu, sef Politia Economica Bihor: “Cei 3 nu sunt suspecti deocamdata. Sunt fosti angajati ai societatii dar fara forme legale. Au lucrat doar pentru cetateanul maghiar care este administratorul firmei.”
“Nici eu n-am fost platit de ei, deci nu am primit salariu, am lucrat si eu pe gratis, deci am primit doar prima luna salariu si ala nu era declarat. Dupa ce am luat si eu teapa la compania Alternative Fundament mi-a trebuit mult timp pana ce m-am recuperat”, spune un fost angajat.
Fapta a fost incadrata la inselaciune, iar cei care vor fi gasiti vinovati risca 5 ani de inchisoare. Potrivit IPJ Bihor, Rab Richard va fi dat in urmarire nationala si internationala. Cu atat mai mult cu cat inainte sa-i pacaleasca pe romani, maghiarul i-a escrocat la fel si pe slovaci.
Cum putem sa ne ferim de astfel de cazuri? Atentie la detalii, spun reprezentantii Asociatiei Institutiilor Financiar Nebancare din Romania. Si asta pentru ca cei care vor un credit cumpara bani si nu dau bani. Intai primesc suma ceruta si abia apoi incep sa returneze imprumutul, sub forma de rate si dobanzi. Altfel e clar ca avem de-a face cu o escrocherie, ca in cazul celor de la Alternative Fundament.
Cine doreste sa faca un imprumut, de la o institutie financiar nebancara, trebuie sa se asigure mai intai ca firma respectiva functioneaza legal. Pe site-ul bancii nationale veti gasi lista actualizata cu toate IFN-urile autorizate de BNR.
Asadar, fiti cu ochii in patru! Pentru ca astfel de tepe pot aparea frecvent cu atat mai mult cu cat numarul romanilor care au nevoie de bani si vor sa faca imprumuturi de la societati nebancare este in crestere. Potrivit datelor furnizate de BNR, in 2016 cifra creditelor acordate, de catre cele 148 de IFN-uri catre populatie, a crescut cu 36%.
Si politia ce face,sta cu miinile in sín! ?nu vezi o patrula,de zi,de noapte nici vorba!!Acum 15-20 de ani,te legitima noaptea dupa ora 22.00,dar acum cui ii pasa ce faci si unde mergi noaptea!Sint camere de supraveghere, si asa e usor munca lor...
RăspundețiȘtergereO NOUA ESCROCHERIE PE TELEFOANE. HOTII SE DAU DREPT ANGAJATI VODAFONE SAU ORANGE!
RăspundețiȘtergereESCROCHERIE PRIN TELEFON. Un nou tip de escrocherie pe telefonul mobil a inceput sa faca victime. Esti sunat de o persoana care se da drept angajat al Orage sau Vodafone, iti spune ca este ceva in neregula cu factura ta si te roaga sa tastezi un cod de cifre.
Potrivit lui Adrian Daniel Apostol, referent la Biroul de Informare al Ministerului de Interne, tastarea codului dat de escroc permite incarcarea cartelei individului cu suma de 300 de euro! Persoana care a efectuat apelul va va cere sa introduceti un cod care este 09 #, explicandu-va ca este vorba de o verificare a mobilului sau a facturii dumneavoastra.
De asemenea, daca un corespondent va trimite un mesaj in care vi se cere sa apelati numarul 06 07 74 52 41, sunteti tinta unei escorcherii. Nu apelati in nici un caz acest numar; factura dumneavoastra va fi foarte mare.
Aceasta frauda se practica in mod curent si este necesar sa fiti foarte atenti la apeurile pe care le primiti pe telefon. In cursul acestei saptamani, cei de la Vodafone au trimis sms-uri prin care ii atentioneaza pe utilizatorii retelei de posibilitatea unor tentative de fraude.
NOI ESCROCHERII ON-LINE, ÎN NUMELE ANAF
RăspundețiȘtergereANAF avertizează că nu transmite email-uri contribuabililor în care anunţă controale fiscale!
Agenţia Naţională de Administrare Fiscală nu transmite email-uri contribuabililor pentru a anunţa controale fiscale sau ale Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală. Precizăm că ANAF informează contribuabilii cu privire la o viitoare inspecţie fiscală printr-un aviz de inspecţie, conform art. 122 din Legea nr. 207/ 2015 privind Codul de procedură fiscală, iar în cazul controalelor DGAF, acestea sunt inopinate şi operative.
În ultimele 24 de ore, persoane necunoscute au transmis în numele ANAF email-uri de la o adresă care nu aparţine instituţiei noastre.
Atragem atenţia că ANAF nu transmite aceste mesaje. Sfătuim contribuabilii să nu transmită vreun reply sau să acceseze link-uri indicate în mesajele text.
Serviciul comunicare, relaţii publice şi mass media ANAF
http://giurgiu-news.ro/news/index.php/2018/10/05/noi-escrocherii-on-line-de-aceasta-data-semnate-de-anaf/
Un nou tip de escrocherie pe Facebook! Nu acceptați prietenia acestor oameni!
RăspundețiȘtergereUn nou tip de escrocherie de pe Facebook ia amploare. Dacă primiți o cerere de prietenie de la o persoană, pe care o aveți deja în listă, cel mai probabil ați fost vizat de niște infractori!
Iată care este planul lor de acțiune
Inițial ei creează o copie a unui profil real, care aparține unui oarecare utilizator de Facebook. Sunt copiate pozele adevărate și alte informații personale. Apoi răufăcătorii trimit o cerere de prietenie tuturor persoanelor din lista de contacte a victimei.
Multe persoane recunosc numele și imediat acceptă cererea. Dacă sunteți sigur că acesta este un al doilea cont al rudei sau cunoscutului dumneavoastră, nu trebuie să faceți acest lucru! Specialiștii ne avertizează: dacă vom adăuga în listă un astfel de „prieten” fals, răufăcătorii vor avea acces la informația dumneavoastră personală și o vor putea utiliza pentru scopurile lor (ei vor putea vedea postările dumneavoastră, data nașterii, pozele etc.). Infractorii vor putea chiar să trimită mesaje cunoscuților voștri din partea dumneavoastră, încercând să adune informațiile de care au nevoie.
De asemenea, ei pot să le ceară bani cu împrumut. Conform informațiilor primite de la specialiști, cel mai frecvent conturile false sunt folosite pentru a obține bani cu împrumut de la prietenii victimei. Evident că mai târziu nimeni nu va restitui datoria respectivă. Fiți atenți! Dacă ați primit o cerere de la o persoană, pe care o aveți deja în lista de contacte, nu vă grăbiți să o acceptați. Mai întâi asigurați-vă că cererea este adevărată. Și nu acceptați chiar toate cererile necunoscuților. Pe lângă acestea, specialiștii recomandă tuturor utilizatorilor să-și restricționeze setările de securitate ale paginii lor de Facebook. Cel mai bine este să setați ca numai prietenii să vă poată vedea datele de profil, fotografiile și alte informații. Încă un sfat pentru protejarea de infractori este restricționarea accesului la lista dumneavoastră de prieteni.
Pentru a realiza acest lucru, deschideți fila „Prieteni” și la opțiunea „Cine poate să vadă lista mea de prieteni?” alegeți „Prietenii”. Iată povestea unui utilizator, care din neatenție s-a confruntat cu infractorii. „Într-o zi am primit o cerere de prietenie de la Inna — o rudă îndepărtată, cu care comunic foarte rar. Acest fapt mi s-a părut destul de ciudat, deoarece eu o aveam deja în lista de prieteni. Dar am considerat că poate pagina ei a fost blocată și i-am acceptat iarăși cererea. Peste câteva minute am primit un mesaj de la noua mea „prietenă”. După ce am discutat un pic, Inna mi-a spus: „Sunt atât de fericită! Îți imaginezi, am primit 200.000 de RON de la Societatea Națională de Ajutor! Ea îi susține pe cei cu venit mic sau cu handicap, pe pensionari și, în general, pe oamenii ca noi, ca să ne ajute să realizăm ceva în viață!” În acel moment am înțeles că am fost contactată de niște infractori.
Am anunțat-o pe adevărata mea cunoscută, profilul căreia era încă activ, despre faptul că pagina ei a fost copiată. Am mai observat că „falsa” Inna avea doar 34 de prieteni, care au fost adăugați în aceeași perioadă și doar câteva fotografii. În timpul discuției am observat niște greșeli gramaticale banale, ceea ce m-a făcut să mă gândesc tot la răufăcători.” Aceasta este doar una dintre istorii. În prezent există mii de victime ale acestei escrocherii. Folosiți-vă de aceste sfaturi ca să vă apărați de infractori. Verificați minuțios cererile de prietenie. Cercetați atent profilurile noilor cunoscuți. Asigurați-vă că noua cerere nu provine de la o persoană, pe care o aveți deja în listă.
RăspundețiȘtergereȚineți minte că paginile prietenilor voștri pot fi și ele sparte. De aceea, nu deschideți nechibzuit toate link-urile trimise de ei. Fiți atenți la ortografia și gramatica mesajelor — în scrisorile infractorilor se întâlnesc frecvent greșeli banale. Urmăriți activitatea prietenilor voștri. Avertizați-l pe titularul contului, dacă el începe deodată să publice informații despre scheme de câștig rapid, fără investiții, scandaluri din viața vedetelor sau cere ajutor material etc. Încercați să îl (o) anunțați în mod direct despre activitățile neobișnuite de pe profil. Dacă omul rareori intră pe Facebook, el poate să nu înțeleagă prea curând că contul lui a fost spart. Amintiți-vă că siguranța personală este în mâinile dumneavoastră
Furtul identității a devenit o infracțiune tot mai des întâlnită pe măsură ce atât oamenii, cât și companiile se bazează din ce în ce mai mult pe internet.
RăspundețiȘtergereChiar dacă furtul identității este o infracțiune fără violență și din multe puncte de vedere o infracțiune invizibilă, aceasta poate avea un impact major asupra vieții unei persoane, de la imposibilitatea contractării unui credit la o reputație pătată. Unele persoane se pot trezi cu credite pe care nu le-au contractat și cu datorii imense, fiindu-le imposibil să mai acceseze un alt credit pe viitor.
O modalitate de a obține detalii privind identitatea unei persoane este căutatul prin gunoi. Infractorii plătesc anumite persoane ca acestea să umble prin gunoiul aruncat, căutând extrase de cont, oferte de credit pre-aprobate și informații fiscale.
Informații de zi cu zi, care nu ni se par a fi importante, precum facturi vechi de electricitate sau telefon, extrase de cont și chiar scrisori personale sau plicurile în care acestea au fost trimise, dețin informații prețioase care pot fi adunate pentru a fura o identitate.
O altă metodă de a fura informațiile private ale cuiva este copierea informațiilor de pe cardul de credit sau debit. Acest lucru se întâmplă de obicei atunci când un angajat al unui magazin copie informațiile cardului în momentul în care o persoană achiziționează ceva. De cele mai multe ori aceștia vând apoi informațiile unor grupuri criminale organizate.
Pe Snapchat ai filtre extra creepy, în magazine găsești pahare în ediție limitată, iar pe Facebook începem povești spooky. Propune continuări și câștigi premii!
Chiar dacă furtul identității este adesea asociat cu persoane fizice, nici marile companiinu sunt imune la astfel de activități infracționale.
Prin accesarea informațiilor publice ale companiilor, cel care realizează frauda va schimba numele directorilor companiei și adresele înregistrate. Apoi ei se vor folosi de renumele companiei pentru obținerea de bunuri și servicii pe credit de la furnizori. Aceasta nu este singura zonă de risc a companiilor. Detaliile bancare ale unor companii pot fi la dispoziția publicului pentru a încuraja clienții să plătească bunurile achiziționate direct în contul companiei. Infractorii vor obține semnăturile aflate la dispoziția publicului și vor încerca să atace conturile acestor companii prezentându-se ca semnatar la acel cont.
Unii criminali obișnuiesc să fure identitatea persoanelor decedate pentru a-și desfășura activitățile frauduloase. Infractorii își vor nota vârsta, data nașterii și adresa persoanelor decedate din anunțurile referitoare la decesul sau înmormântarea respectivei persoane.
Multe furturi de identitate sunt comise de către oportuniști sau criminali mărunți. Cu toate acestea, grupurile de crimă organizată din întreaga lume sunt la rândul lor din ce în ce mai implicate. Crima organizată este deseori considerată a fi implicată în multe cazuri de fraudă de credit și furt de identitate ce implică spargerea unor baze de date. De exemplu, se estimează că la Moscova există undeva la 6000 de grupuri criminale iar cele mai multe sunt implicate și în furtul de identitate.
La rândul lor, angajații unei companii sunt o amenințare majoră, în mod deosebit în companiile mici, iar cele mai recente cazuri de furt de identitate au implicat angajați de încredere.
Unul dintre cele mai costisitoare cazuri de furt de identitate a avut loc la o companie mică de software din New York și se crede că ar fi dus la o pierdere mai mare de 100 de milioane de dolari. Potrivit anchetatorilor, pe o perioadă de doi ani, un fost angajat s-a folosit de o parolă neanulată pentru a fura extrasele de cont a mii de clienți ca mai apoi să vândă informațiile unor complici pentru aproximativ 30 de dolari pe extrasul de cont.
În viziunea marxistă, acest tip de infracțiuni sunt susținute de lăcomie, interesul personal și ostilitățile generate de o societate capitalistă. De exemplu, în zonele cu venituri mici un hoț mărunt se va folosi de cunoștințele sale pentru a încerca să obțină ceea ce își dorește. Spre deosebire, oamenii cu venituri mari și din păturile de sus ale societății se vor folosi de cunoștințele lor pentru a comite o infracțiune pe o scară mai mare, precum furtul de identitate.
RăspundețiȘtergereAcest punct de vedere este susținut și de exemplul societății americane, unde nu există nici o limită superioară a succesului, astfel încât atunci când oamenii ating un anumit nivel precum o slujbă importantă ei își doresc și mai mult, ceea ce se poate dovedi a fi un motiv pentru furtul identității.
Pentru a evita pe cât posibil o astfel de situație, este de recomandat distrugerea tuturor hârtiilor ce conțin informații personale înainte de a le arunca la gunoi și protejarea datelor personale.
Pentru protejarea datelor este necesară alegerea unor parole și pinuri ce nu pot fi ghicite. Trebuie evitată folosirea zilei de naștere, numărului de telefon sau aceeași parolă pentru mai multe conturi. Nu dați informații personale pe internet. Dacă primiți un email ce pare a fi trimis de banca la care aveți cont, în care vi se cere verificarea unor parole, conturi sau date personale cel mai sigur este vorba de o escrocherie. Nu răspundeți la emailuri de la persoane necunoscute, la emailuri în care sunteți anunțați că ați câștigat o loterie sau un premiu dacă știți că nu ați participat.
Daca o persoana se foloseste de imaginea si numele alte persoane si posteaza in numele acesteia un anunt in scopul de a dezinforma un grup de oameni , poate fi incadrat la abaterea furt de identitate? Daca da, care este articolul de lege care prevede asta?
RăspundețiȘtergereRaspuns :
Falsul privind identitatea, art. 293 Cod penal, se refera la prezentarea sub o identitate falsa, ori atribuirea unei asemenea identităţi altei persoane, pentru a induce in eroare un organ sau o institutie de stat, in vederea producerii de consecinte juridice, pentru sine sau pentru altul. Se pedepseste cu inchisoare de la 3 luni la 3 ani.
In Mai 2018 ati scris Un cutremur in Grecia.Sa adeverit azi.
RăspundețiȘtergerehttps://mariaghiorghiu.blogspot.com/2018/05/un-cutremur-in-grecia.html?m=1
Linkul de pe mediafax.
Cutremur in Grecia 5,7 grade
https://m.mediafax.ro/externe/nou-cutremur-de-suprafata-produs-in-grecia-seismul-resimtit-puternic-si-in-italia-17576917?fbclid=IwAR10tE8RSKkAqt3k_pQeuEY-ND-SwLeQKz1AJkN3C4waXioSsP2YJkeiCxE
Doamna nicoleta costinaș păi 99 de lei vi se par bani puțini după cum relatați in msj de mai sus.dar alții nu au după ce bea apă iar dacă le-ai da acei 99 de lei PENTRU mâncare si apă v-ați fi făcut o pomană cu niște oameni săraci și amărâți care n-au nimic și pe nimeni pe pământ. Dar lumea asta nu-i ajută pe săraci dar 99 de lei normal că nu sânt bani ptr.dumneavoastra dar ca să dați niște bani ptr nu stiu ce lumânare din reclame tv s-au care sânt acolo afisate pe toate telefoanele mi se pare o prostie .dna maria gheorghiu nu face reclamă la lumânări inele și alte tîmpenii. E altcineva care se foloseste de numele ei .ea are o adresă de mail validă și un nr de telefon unde o puteți contacta. Hai să fim serioși .Doamne ajută la toată lumea. 🥀
RăspundețiȘtergereInainte sa atacati Anonim30 octombrie 2018, 22:23
Ștergere, va invit sa recititi postarea mea apoi punctele urmatoare :
1.Nu eu am comandat acea lumanare , ci mama mea Elena (89 ani).Am aflat ulterior de ce comandase.
2.Am ajutat si ajut persoanele defavorizate , atat financiar cat si prin alimente sau imbracaminte (nu-mi place sa ma laud,dar datorita comentariului dumneavoastra am tinut sa lamuresc si acest aspect).
3.Mama a cazut in plasa escrocilor in urma unei scrisori , nu reclame tv afisate pe toate telefoanele cum mentionati.
4.Nu am atacat prin limbaj vulgar sau alta forma pe doamna Maria Ghiorghiu.Am expus doar experienta traita si de alte persoane - conform celor publicate de dna Maria.Asa cum spuneam , am depus tot ce a primit mama la politie.De aici e treaba lor sa gaseasca vinovatul.
5.Am vazut datele de contact ale dnei Maria aici pe blog.Am preferat sa nu o deranjez telefonic sau sa incarc casuta de email cu inca un mesaj.Am preferat sa-mi pun comentariul anterior aici.Nu am nimic de ascuns.Poate cineva citeste cmentariul si evita la timp ca un parinte sau bunic sa cada in plasa escrocilor.Se pare ca persoanele varstnice sunt printre tintele lor.
Doamna Maria Ghiorghiu daca considerati comentariile mele inadecvate va rog sa le stergeti.Multumesc !
Costinas Nicoleta
00.13
RăspundețiȘtergereDaca mama dvs. sta singura si nu e supravegheata de cineva , datorita varstei care ridica multe probleme de coerenta , comunicare etc. tutelati-va pe dvs. si pe dansa in asa fel incat sa nu mai aibe la dispozitie valori materiale pe care sa le puna la dispozitia sarlatanilor . La 90 de ani doamna , multumiti-va ca nu v-a vandut casa , ca ati fost pagubita doar cu pretul de 90 de lei . Tintele acestor nenorociti sunt oamenii foarte , foarte in varsta.
Țepe“ cu schimbarea furnizorului de energie. Clienți păcăliți cu oferte false
RăspundețiȘtergereFiecare consumator de electricitate și gaze are libertatea de a-și schimba oricând furnizorul de energie, însă unele firme au reușit să câștige clienți păcălindu-i, atrage atenția unul dintre cei mai mari furnizori din România.
Astfel, sunt clienți care și-au schimbat furnizorul fără ca măcar să știe acest lucru, a semnalat Frank Hajdinjak, directorul general al E.ON România, furnizor și distribuitor de gaze și electricitate. „Sunt companii care au spus că sunt parteneri ai E.ON și s-au dus la clienți spunând că trebuie să reînnoiască contractele. Când au semnat, clienții nu au știu că de fapt și-au schimbat furnizorul”, a detaliat acesta. El a spus că a avut, în aria de acoperire a companiei sale, două-trei cazuri de astfel de firme care au înșelat oamenii. În aceste cazuri, E.ON a semnalat problema autorităților statului.
De asemenea, unii furnizori au preluat clienți cu oferte înșelătoare, promițând reduceri de 20-40% la factură, când, la o analiză atentă a ofertei, prețurile ajung să fie chiar mai mari. Astfel, prin oferte înșelătoare, aceste firme fac o concurență neloială pe piață. „Sper că Autoritatea Națională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), Consiliul Concurenței vor reacționa”, a completat Hajdinjak. El a mai spus că astfel de „oi negre” apar pe orice piață care e în formare, după liberalizare, însă autoritățile trebuie să fie atente și să vegheze la respectarea drepturilor consumatorilor.
Cazuri similare și în Germania
Cazuri similare au fost, de pildă, și în Germania, unde au fost firme care au făcut oferte pre-paid, consumatorii au plătit în avans pe un an factura, iar după două-trei luni furnizorii respectivi au dispărut de pe piață. Grupul E.ON are aproximativ trei milioane de clienți, în principal din zona de nord a țării. Până acum, circa 3% din portofoliul de clienți casnici pe electricitate și cam 1,4% din cel pe gaze au schimbat furnizorul, trecând astfel la tarife libere, negociate, însă trendul e de creștere, a punctat Hajdinjak.
Recent, și ANRE a atras atenția consumatorilor să compare ofertele mai multor furnizori și să verifice bine înainte contractele. Chiar dacă autoritatea are pe site un comparator de prețuri oferite de furnizori, instituția a primit reclamații de la consumatori că unele nu sunt chiar conforme cu realitatea. Important de știut este că aproape jumătate din factura de electricitate e formată din tarife care nu pot fi negociate de furnizor, fiind stabilite de către ANRE – de transport, distribuție, servicii de sistem, certificate verzi. Singurul spațiu de negociere e pentru cealaltă jumătate, care înseamnă costul de achiziție a energiei propriu-zise. La gaze, situația e similară.
ENEL fură din buzunarele românilor. Cum își pot recupera oamenii banii?
RăspundețiȘtergere''Siguranța populației a fost afectată'' Să furi cu bună știință de la peste 10 milioane de români înseamnă un act de terorism
Procurorii îi acuză pe vicepreședintele ANRE,Claudiu Dumbrăveanu și pe directorul ENEL,Florin Gugu, că au făcut avere pe spinarea populației
Deși au trecut destule zile de când s-a aflat că hoții de italieni de la ENEL au furat cu bună știință din buzunarele noastre, reprezentanții guvernului și ai parlamentului sunt muți.
Ce se întâmpla cu o companie românească dacă ar fi făcut același lucru în Italia. Ar fi fost demonstrații de stradă, nu numai împotriva companiei, ci împotriva poporului român, cum de altfel au mai fost în ultimii ani.
Practic ar fi nevoie de o hotărâre de guvern care să stopeze furturile din buzunarele noastre. Dacă nu o fac, înseamnă că o parte din bani au mers undeva. De ce până la această dată compania ENEL nu a fost amendată la valoarea furtului de peste 20 de milioane de euro și obligată să returneze chash banii înapoi? Cine are interesul ca poporul roman să fie furat în asemenea hal de o entitate străină de poporul roman? Oare italienii de la ENEL nu au nicio obligație?
Cu siguranță, dacă contractual făcut dintre guvernul roman și ENEl are clause contractual normale, această hoție poate fi amendată pentru încălcarea prevederilor contractuale. Dar dacă și aici băieții deștepți au lucrat și au făcut un contract formal? E posibil. Italienii de la ENEL ne fură și cine trebuie să ia măsuri sunt muți, se fac că nu s-a întâmplat nimic. O să vedem ce face DNA-ul, dar m-aș fi așteptat ca procurorii, în baza legii să instituie sechestru asiguratoriu pe bunurile comapaniei ENEL până când se returnează prejudiciu. Dar nu au făcut-o fiindcă există motive. Cine știe unde duc firele acestei furăciuni și dacă tăcem devenim complicii lor.
Cred că această hoției este un motiv să scoatem din țară hoții de la ENEL. De noi depinde dacă îi mai lăsăm să ne fure și să-și bată joc, doar fiindcă suntem români.
Ancheta dezvaluie inclusiv modul în care negociau inculpații. Discuțiile aveau loc în hoteluri, iar cei trei invinuiți, vicepreședintele Autorității pentru Energie, un fost director ENEL și asociatul unei firme, au profitat de influența lor în interes personal, fără să le pese de paguba clienților.
Acuzații grave
Procurorii îi acuză pe vicepreședintele ANRE,Claudiu Dumbrăveanu, și pe directorul ENEL,Florin Gugu, că au făcut avere pe spinarea populației
Oamenii legii spun că: "Este revoltătoare situația potrivit căreia stabilirea tarifelor la energie electrică în funcție de înțelegeri și interese personale sau de grup, și nu pe criterii economice obiective, se reflectă în ultima instanță, în facturile suportate de consumatorii de produse și servicii".
Înterceptări în favoarea legii
Anchetatorii i-au interceptat pe suspecți când discutau despre cum să nu dea înapoi banii luați abuziv, adică furați, de la populație, după ce fuseseră prinși că au umflat nejustificat și ilegal facturile de curent electric.
Claudiu Dumbrăveanu: Aha... Florin, hai să-ți zic care a fost rezultatul la ordin.
Florin Gugu: Așa...
Claudiu Dumbrăveanu: Până la final, pe scurt, o să fie o reducere de tarif de 1,3% pe timp de 12 luni... S-a aprobat așa. A fost greu să nu… să blochez tot…
Claudiu Dumbrăveanu: Zic eu că a ieșit…
Florin Gugu: Da, nu… E ok. 1,3% nu e foarte impactant. Bine.
Claudiu Dumbrăveanu: Bine. Bun. Mersi și eu mult de ajutor.
Toți cei 8 furnizori de energie electric au umflat facturile
RăspundețiȘtergereDar primii au făcut-o cei de la ENEL și ceilalți șapte i-au copiat. Referatul procurorilor vorbește despre un prejudiciu de 2,5 milioane de euro pentru stat numai la furnizorul ENEL, însă cei din Autoritatea Națională pentru Reglementare susțin că toți cei 8 furnizori au fost implicați în umflarea facturilor.
În replică, cei de la compania ENEL au explicat printr-un comunicat de presă modul în care au încasat banii și cum a fost descoperită schema, plus felul în care s-a eșalonat recuperarea.
7 lei în plus la fiecare factură de 100 de lei
La o factura de 100 de lei, toți românii care au curent electric în casă au plătit timp de 5 luni câte 7 lei în plus, dacă luăm în calcul și TVA-ul. Asta înseamnă 35 de lei bani încasați ilegal de la un singur consumator, de toți cei 8 furnizori de electricitate din Romania.
Cei de la ANRE au impus scăderea tarifului pe Kilowatt cu 1,3% pe luna, timp de o jumătate de an, adică a dat înapoi fiecărui român 8 lei și 30 de bani. Rezultă de aici că au mai rămas de recuperat 25 de lei.
Cu cat facturile erau mai mari, cu atât sumele plătite în plus și încasate ilegal de furnizor au fost și ele mai mari. Avocații susțin că există căi juridice pentru recuperarea pagubei.
Ce ar face ENEL dacă ar avea 10 milioane de procese, pentru recuperarea banilor furați și pentru plata de daune morale?
Marius Coltuc, avocat: "Se poate ataca în instanță faptul ca în contract este o clauză abuzivă și că modul de calcul al tarifului nu este transparent... eu unul nu-l știu, dar poate fi sesizată și Protecția Consumatorului. Primim 60 de plângeri pe zi".
Deocamdată, Tribunalul Bucuresti a respins propunerea de arestare preventivă pentru vicepreședintele ANRE Claudiu Dumbrăveanu, directorul Enel Florin Gugu și Gheorghe Ciubotaru, asociat al unei firme. Așa că urmează să fie cercetați în libertate.
Concluzii
RăspundețiȘtergereEnel depistează hoții de curent și cer despăgubiri uriașe. Unii dintre hoți sunt condamnați la ani grei de pușcărie, chiar dacă vinovăția are mari lagune probatorii. A cumpărat casa cu o priză legată înainte de contor și practic nu a știut de furtul de current, dar știți cum e justiția la noi și neștiința este condamnabilă.
Dacă hoții care fură curent sunt pedepsiți, de ce ENEL care fură din buzunarele noastre să poate să fie pedepsită!
Întreaga industrie energetic a fost făcută de brațele acestui popor și averea noastră a tuturor a fost vândută pe nedrept unor italieni, nepăsători față de poporul român. Acum este momentul ca statul să preia înapoi energia electrică și anuleze contractual cu ENEL, pe motiv că a furat milioane de euro din banii și așa puțini ai românilor.
Am fost furați cu nerușinare și pentru judecătorii de la Tribunalul București, faptul că peste 15 milioane de români au plătit facturi false, neconforme cu realitatea, nu înseamnă nimic. Pentru cei care înșeală s-au fură de la un popor cred că merită pedeapsa cu moartea. Dar dacă tăcem ne merităm soarta, de popor laș, cu moșteniri balcanice definitive iremediabile.
Venetia este o laguna creata de italieni-este frecvent inundata de cresterea apei marii la furtuni sau seisme-ma mir cum rezista acei oameni in asa umiditate si duhori din scurgerile menajere si dejectii
RăspundețiȘtergere