joi, 28 aprilie 2016

ȘI S -A ADEVERIT ! ZĂPADĂ,ZĂPADĂ, ZAPADĂ !

                                                                     Dragii mei, 

Scriam în urmă cu doar cateva zile, că va veni iarna din nou, dar nu stiam locul anume unde va veni. 
Si iata dragii mei, cum IARNA s-a reintors în SLOVENIA.
Iata si articolul meu:
                            25 Aprilie 2016,ora 14,38 !

                                             Dragii mei,

În aceasta după amiaza , in timp ce scriam aici pe Blog, văd în fața mea,un bărbat intre doua varste, care imi spune punându-si si trei degete pe pieptul său.
                                                                .

          ”Zăpada cea mai mare,în zona noastră!”

Dragii mei, chiar daca suntem la final de Aprilie, vom auzi că pe undeva ,Iarna se va intoarce,fie numai si pentru  o zi.
                                          Cu dragoste,Maria.                                                                 

Atenționare de călătorie: Răcire neobișnuită a vremii în Slovenia
de Roxana Petre , 28 aprilie 2016 - stire actualizata la ora 09:25, 28 aprilie 2016
Atenționare de călătorie: Răcire neobișnuită a vremii în Slovenia
Prognozele meteorologice indică o răcire neobișnuită a vremii pentru această perioadă, în Slovenia, astfel că vor fi ninsori abundente și intensificări ale vântului, în special în regiunile din sud-vestul şi sud-estul ale țării, la frontierele cu Austria, Croaţia şi Italia, precum şi pe litoralul Mării Adriatice, informează Ministerul Afacerilor Externe, într-o atenționare de călătorie.
Circulaţia rutieră pe autostrăzile din Slovenia este deschisă, dar traficul este încetinit şi pot apărea disfuncţionalităţi din cauza căderilor de zăpadă, iar în anumite zone poate fi îngreunată din cauza poleiului, potrivit unui comunicat de presă.

Circulaţia rutieră este încetinită, din cauza carosabilului alunecos, pe autostrada A2 - E70, care leagă capitala Ljubljana de Novo Mesto; pe autostrada A2 - E61, în apropiere de Ljubljana; pe autostrada A2 - E61, între Ljubljana şi Kranj, precum şi pe  autostrada A1 - E61/ 70, care leagă Ljubljana de Koper şi Italia (Trieste), precizează sursa citată.

Tunelul de autostradă Karavanke este închis pe ambele sensuri de circulaţie din cauza ninsorilor abundente pe partea austriacă. Din cauza căderilor abundente de zăpadă în zonele montane, au fost închise trecătorile Ljubelj şi Korensko şi drumul Mojstrana - Vrata, se mai arată în comunicat. 
Astfel, MAE le recomandă cetățenilor și transportatorilor români să se documenteze cu privire la condițiile de călătorie, restricțiile existente și să respecte alertele meteorologice emise de autoritățile slovene. Totodată, mașinile trebuie să fie echipate corespunzător pentru condiții de ninsoare.

Informaţii privind situaţia traficului rutier în Slovenia pot fi obţinute non-stop (24 h/ 7 zile) de la Centrul de informare, accesând pagina dedicată de internet www.promet.si, precum şi apelând numerele de telefon 1970 (de pe teritoriul Sloveniei) şi +38615188518 (internaţional). 

Atenţionare! Slovenia - răcire neobişnuită a vremii


Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care tranzitează sau se află pe teritoriul Republicii Slovenia că prognozele meteorologice indică o răcire neobișnuită a vremii pentru această perioadă a anului, însoțită de ninsori abundente și intensificări ale vântului, în special în regiunile din sud-vestul şi sud-estul Sloveniei, la frontierele cu Austria, Croația și Italia, precum și pe litoralul Mării Adriatice.
Circulația rutieră pe autostrăzile din Slovenia este deschisă, dar traficul este încetinit şi pot apărea disfuncționalități din cauza căderilor de zăpadă, iar în anumite zone poate fi îngreunată din cauza poleiului.
Circulația rutieră este încetinită, din cauza carosabilului alunecos, pe autostrada A2-E70, care leagă capitala Ljubljana de Novo Mesto; pe autostrada A2-E61, în apropiere de Ljubljana; pe autostrada A2-E61, între Ljubljana și Kranj, precum şi pe autostrada A1-E61/70, care leagă Ljubljana de Koper şi Italia (Trieste).
Tunelul de autostradă Karavanke este închis pe ambele sensuri de circulație, din cauza ninsorilor abundente pe partea austriacă. Din cauza căderilor abundente de zăpadă în zonele montane, au fost închise trecătorile Vršič, Ljubelj și Korensko și drumul Mojstrana-Vrata.
Având în vedere dinamica situației, se recomandă cetățenilor și transportatorilor români să se documenteze asupra condițiilor de călătorie şi circulație pe principalele componente de infrastructură rutieră şi feroviară din Slovenia, asupra restricțiilor existente, adoptarea unei conduite prudente și respectarea semnelor și avertizărilor de circulație, precum și cu privire la alertele meteorologice emise de autoritățile slovene.
Autovehiculele trebuie să fie dotate corespunzător pentru trafic în condiții de ninsoare și, cu precădere în cursul nopții, să existe provizii suficiente de combustibil și alimente.
Informații privind situația traficului rutier în Slovenia pot fi obținute non-stop (24h/7zile) de la Centrul de informare, accesând pagina dedicată de Internet www.promet.si, precum și apelând numerele de telefon 1970 (de pe teritoriul Sloveniei) și +38615188518 (internațional).
Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginii de Internet www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătoreşte în siguranţă” (disponibilă gratuit în „App Store” şi „Google Play”), care oferă informații, recomandări de călătorie şi posibilitatea de a fi alertați, în cazul în care apar situații s

9 comentarii:

  1. Postez aici , in joia mare, tratamentul pentru cancer : ceai de marul lupului indicat cu atentie, ca dozaj, de catre un fitoterapeut : Sanatate tuturor ! S.

    http://www.romedic.ro/forum/marul-lupului-cea-mai-puternica-planta-medicinala-din-romania-trateaza-62577


    RăspundețiȘtergere
  2. ORICUM LA POLUL NORD E ZĂPADĂ MEREU.

    RăspundețiȘtergere
  3. Este un an capricios. Au fost calduri nefiresti in iarna. Daca va amintiti ca la Craciun puteam sa mergem la picnic. Probabil de aceea si Sf. Pasti a fost stabilit atat de tarziu. Pacat de pomii fructiferi care au fost dati peste cap cu caldura din iarna, iar acum cand au inflorit a cazut zapada peste ei. Joaca noastra de-a razboiul are si ea un pret pe care il platim toti. Mira

    RăspundețiȘtergere
  4. Doamna Maria sa indeplinit viziunea cu reactorul nuclear ! http://www.fanatik.ro/incident-nuclear-belgia-unul-dintre-cele-sapte-reactoare-fost-oprit-619197

    RăspundețiȘtergere
  5. Esti ca un copil inocent Gabi,m-ai facut sa zambesc,Silvia.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. SCUZE SILVIA,PE MOMENT AM CREZUT CĂ E VORBA DOAR DE ZĂPADĂ.ULTERIOR AM CONSTATAT CĂ DOAMNA MARIA A SPECIFICAT CĂ PENTRU O ZI. DECI E GREȘEALA MEA.SPER CĂ NU S-A SMINTIT NIMENI ÎN LEGĂTURĂ CU DEDUCŢIILE.

      Ștergere
    2. Nu-i nici o problema,nici o gresala Gabi,imi place ca esti asa sodos,stiu ca tu esti ardelean,sau nu?cu drag Silvia.

      Ștergere
  6. http://www.almeea.ro/programul-haarp-si-manipularea-vremii/

    RăspundețiȘtergere
  7. https://www.youtube.com/watch?v=ZxE-RwRN1MQ

    RăspundețiȘtergere