duminică, 3 aprilie 2016

SFÂNTA EVANGHELIE DIN DUMINICA A TREIA , DIN SFANTUL SI MARELE POST, AL SFINTELOR PASTI .


              SFÂNTA   EVANGHELIE  ,
            DIN  DUMINICA  SFINTEI  CRUCI!

                                            De la Marcu ( VIII, 34 -38 ; IX ,1.)

                                                        Image result for IISUS
                                      
                                                       
Zis-a Domnul : cel ce voieşte să vină după Mine, să se lepede de sine, să-şi ia Crucea sa şi să-Mi urmeze Mie. Căci cine va voi să-şi mântuiască sufletul său îl va pierde;dar cine-şi va pierde sufletul său pentru Mine şi Evanghelie , acela îl va mântui . Şi ce-i foloseşte omului să câştige lumea întreagă, dacă-şi va pierde sufletul său ? 
Sau ce-ar putea să dea omul în schimb pentru sufletul său ? Iar de cel ce se va ruşina de Mine şi de Cuvintele Mele în acest neam desfrânat şi păcătos , şi Fiul Omului se va ruşina de la El când va veni în slava Tatălui Său , cu Sfinţii Îngeri. Apoi a zis către ei : adevărat vă spun vouă că sunt unii din cei ce stau aici care nu vor gusta moarte , până ce nu vor vedea Împărăţia Lui Dumnezeu venind cu putere .
         
                     Slavă Ţie Doamne, slavă Ţie !
                             Amin ! 

Dragii mei, 
Indiferent unde vă aflaţi în acest loc de pe Pământ, dacă aveţi o Sfanta Biserică pe aproape , mergeţi cu toată dragostea la Sfanta şi Dumnezeiasca Liturghie.
Asa cum ne hranim trupul ca sa fim sănătosi trupeste, se cuvine ca mai aprins ,sa ne hranim sufletul . Şi cum am putea altfel ,decât să fim trup şi suflet în Casa Domnului, asistând cu dragoste infinită la Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie ?!
Să nu ne rusinăm în veac de Domnul si nici de Cuvintele Sale, ci sa le propovăduim cu iubire si cu dragoste infinită.
                               Şi tot cu dragoste, Maria.

28 de comentarii:

  1. IISUS HRISTOS VA AVEA GRIJĂ DE NOI.DACĂ A FOST ÎN STARE SĂ FACĂ MINUNI PENTRU MINE PĂCĂTOSUL,ÎN MOD SIGUR NE VA SALVA PE TOŢI.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fii sigur de acest lucru. Ai încredere în Dumnezeu indiferent de situație! Mă bucur pt tine 😘Dumnezeu să te călăuzească pe drumul cel drept și bun! Amin!

      Ștergere
    2. Gabriel, esti creatia perfecta a lui Dumnezeu, de ce te judeci ca fiind pacatos? Nu e pacat sa gandesti alfel, ai liber arbitru, deci tu alegi cine vrei sa fi in orice moment al vietii tale.

      Ștergere
    3. Coni draga,dar atuci cand repetam o greseala cu buna stiinta,tu cum o numesti?Atunci e mai bine sa ramanem in "mocirla"in care unii suntem,ca doar suntem "perfecti" ?!
      Eu cred ca aceasta este o gandire ,atitudine usuratica,specifica curentului new-agist.
      Oare stii cine a spus aceasta? „Te‑am vindecat, acum ai grijă să nu mai păcătuieşti, ca să nu‑ţi fie mai rău”.

      Viori

      Ștergere
    4. Viori, am fost creati perfecti si pt. ca avem liber arbitru putem sa repetam greseala la nesfarsit si sa stam in "mocirla", sau putem alege un alt drum si sa stam in iubire, sa contruim in continuare perfectiunea noastra.Tot ce suntem, avem si traim in fiecare zi este creatia noastra. Nu stiu prea multe despre curentul New Age si din cate stiu, a avut si o interpretare (punere in practica) cam exagerata. Eu ce spun este din experienta proprie. Oricine poate in orice moment sa-si schimbe atitudinea si va observa cum i se schimba si viata. Garantat!

      Ștergere
    5. Perfectiunea cu care ne-a inzestrat Dumnezeu eu o vad ca pe un dar pretios care trebuie intretinut si onorat. Nu trebuie interpretata ca o aroganta. Gandeste-o macar strict fizic, nu suntem o realizare inginereasca fabuloasa?

      Ștergere
    6. DA CONI SUNTEM O REALIZARE INGINEREASCĂ FABULOASĂ EXTREM DE PERFORMANTĂ🌀 ⚡

      Ștergere
    7. MULŢUMESC CRISTINA.ASEMENEA ÎŢI DORESC.

      Ștergere
    8. Pt nimic GABRIEL. Tot binele din lume să vă fie mângâiere în zilele de rătăcire!!!

      Ștergere
  2. In mod sigur si cert Gabriele ti-a aratat calea si adevarul.

    RăspundețiȘtergere
  3. Doar diavolul te inspira sa nu te judeci ca fiind pacatos .
    Calugarii pustinici, din profunda smerenie , se faceau pe ei insusi, cei mai mari pacatosi.
    Fr. Ioan

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. FR. IOAN ȘTIU.NU UITA CĂ NU TOT CE VINE DIN ÎNTUNERIC E RĂU.

      Ștergere
    2. Fr. Ioan, nu condamna acele aspecte ale vietii cu care nu esti de acord, cauta sa le modifici, atat pe ele cat si conditiile care le-au facut posibile. Fereste-te de intuneric, dar nu il blestema. Mai degraba, fii o lumina in intuneric si schimba-l. Eu asa vreau sa fiu. Vreau ca lumina mea sa straluceasca, astfel incat cei care se afla in intuneric sa fie iluminati, macar putin ... la inceput. :)

      Ștergere
    3. ... si impreuna cu bucatica din Dumnezeu, care este sufletul, nu suntem minunati? Ca doar nu crea Dumnezeu o porcarie. Mai departe depinde de noi cine alegem sa fim in viata: un om plin de iubire pt tot, de compasiune, etc, sau unul plin de ura, invidie, si altele ...

      Ștergere
    4. Fr Ioan , ai mare dreptate.

      Ștergere
  4. Dumnezeu ne-a creeat perfecti,doar ca noi prin libertatea de alegere ne-am creeat o multime de aspecte pe care multi dintre noi le reneaga.
    Spuneti-mi daca recunoasteti aspecte precum:gelos, mincinos, destept,intelept,hilar, neputincios, inteligent s.a.ma.d.Pana nu recunosti aceste aspecte si nu ti le asumi nu vei sti ce proiectezi asupra altora.
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
  5. https://www.facebook.com/notes/alkitab/messages-from-the-father-and-jesus-concerning-barack-hussein-obama-barack-hussei/259889117394819

    Didona cui te inchini si cui slujesti?!?

    RăspundețiȘtergere
  6. Domnule Avatar,eu stiu ce inseamna Avatar, dumneata stii? Presupunand ca stii, atunci am pretentia sa te comporti ca atare,fiindca-i o foarte mare resposabilitate!
    Dumneata ai o problema cu "starea de umilire"!Inchinaciune pentru mine reprezinta daruirea vietii mele Creatorului meu,care-I prietenul meu cel mai bun,caruia pot sa-i spun toate trairile mele fara sa cred ca ma va judeca,ci ca ma intelege si ma iubeste exact asa cum sunt.
    Din cate vad eu la dumneata esti intr-o stare totala de frica,pentru ca toata lumea te ignora si nu ti se inchina,iar asta arata exact cine esti! Ce zici daca eu te invit in Lumina Creatorului Nostru Suprem, ma insotesti?
    Mi-as dori sa scrii aici cu majuscule "EU SUNT LUMINA, SI ASA ESTE"!
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
  7. Dragi prieteni,Cristina si Fr Ioan,permiteti-mi sa va dau cateva sfaturi, deoarece daca mai continuati cu aceste judecati de valuare,probabil nu stiti, dar acestea se gasesc in aspectele voastre care ies la vindecare dar prin inversunarea voastra le negatI!Acestea se intorc intotdeauna la emitator,fiind efectul de bumerang.
    Eliberati toate temerile!
    Eliberati toate judecatile!
    Iubiti pe toata lumea!
    Iertati pe toata lumea!
    Amintiti-va ca toti suntem UNUL!
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. "D " inițierea Reiki este o practică de magie neagră. Sunt informată știu ce faceți.
      Voi lucrați foarte mult cu mâinile ,de obicei lucrați în grup. La început, poate fi gratuit, pe parcurs, inițierile respective devin exagerat de scumpe. Majoritate au dureri în diferite părți ale corpului .

      Ștergere
    2. Cristina si pe mine ma apuca durerea de cap cand vad ce prostii debitezi despre Reiki! Unde te-ai informat tu despre Reiki? "Pe net?"

      Si sa te mai intreb ceva: daca tu crezi in Hristos, ce credinta ai tu in El daca o simpla initiere Reiki te arunca in bratele satanei?! Adica tu-l ai pe Hristos in inima si vine unul hop-top, da de cateva ori din maini si gata, esti SATANISTA! :))) Tu te auzi ce prostii debitezi?

      Parca si aud povesti SF de genul: "vai fata, m-am dus la unu' si a dat ala de cateva ori din maini si gata, mi-a furat sufletu' si i l-a dat satanei! vai fata, eu acuma ce ma fac?!" :)))

      Dragi crestini, NU VA POATE NIMENI FURA SUFLETUL! Ati auzit de pact cu diavolul? Asta inseamna ca tu, IN DEPLINATATEA FACULTATILOR TALE MENTALE ESTI DE ACORD SA-TI DAI SUFLETUL SATANEI PENTRU ANUMITE LUCRURI!

      Inselarea e ca tu dai ceva pretios pe o himera!

      Satanistii JURA sa-l serveasca cu credinta pe satan. NU devii satanist asa cu una cu doua. Nu e cum credeti voi in naivitatea voastra. Nu e: "vai draga, m-am intalnit cu unu' pe strada si s-a uitat nu stiu cum la mine, a bolborosit ceva si simt ca mi-am pierdut sufletul!" :)))

      De ce nu va uitati voi "pe net" la ce grozavii exista cu adevarat in lume. Aveti pe Youtube povesti ale fostilor satanisti. O sa vedeti acolo cum au devenit satanisti si cum au scapat. UN SIGUR DOAMNE IISUSE HRISTOASE, FIUL LUI DUMNEZEU AJUTA-MA! A RUPT "VRAJA"! ATATA PUTERE ARE POTRIVNICUL, ADICA ZERO BARAT IN FATA LUI HRISTOS!

      Roaga tu (daca gasesti) un satanist sa-l marturiseasca pe Hristos asa cum o fac eu, deschis cand ei nu stiu cum sa blesteme numele Domnului.

      Ștergere
  8. Auzi, D, eu ti-am recomandat sa te intorci la IISUS , SMERITA si cu CAINTA, dar tu , nu si nu, mai si spui ca unii au o problema cu starea de umilinta.Deci sa inteleg ca tu nu poti sa te smeresti , sau sa te umilesti in fata lui DUMNEZEU, ei, atunci afla ca numai satana si ADEPTII lui nu se pot smerii in fata MANTUITORULUI.
    Chiar mie mila de tine.
    Fr. Ioan.

    RăspundețiȘtergere
  9. Fr.Ioan tu i-ai recomandat sa se intoarca la un Iisus pe care nici tu nu-l cunosti ci doar CREZI asta.

    Ma minunez la cat de DOGMATICI sunt asa zișii crestini din zilele noastre. Adica tu le vorbesti despre iubire si ei ii o tot dau inainte cu SATANA IN SUS, SATANA IN JOS!

    DACA v-ar fi vorbit despre SACRIFICII si despre SANGE si despre CRIME si despre ARDERE si despre PEDEPSE si despre RAZBUNARE si despre CRUZIME ati fi zis: o DA, asa DA, asa il recunoastem pe Dumnezeul nostru din vechiul testament, este OK! Asta putem intelege si asta putem ADORA! Si mai aveti tupeul sa ziceti ca Didona este satanista! Ma bufneste rasul!

    RăspundețiȘtergere
  10. Vezi Prichici, ca si tu cu reiki al tau,care nu este de la DUMNEZEU, te va duce IN JOS, IN JOS,iar când i-ti vei da seama,va fi prea tarziu.
    Mentionez,ca nu ma consider un bun crestin, ba chiar mai păcătos decat altii,dar ma STRADUIESC sa lucrez pt darul MANTUIRII,si aceasta, prin sfânta Biblie si credinta DOAR in IISUS HRISTOS.
    Fr.Ioan

    RăspundețiȘtergere
  11. Prichici frate, te sfatuiesc sa nu te obosesti cu mine , pt ca NU AI CUM , retine NU AI CUM sa ma convingi ca uleiul se amesteca cu apa.
    Si tu si Didina, amestecati, unul reiki, altul Fratii din lumina cu CREDINTA ORTODOXA, nici macar catolici, sau protestantii nu permit asa ceva , dar noi ORTODOCSII!
    Deci, NAI CUM frate, poti sa te dai si in c..r si in cap, atat timp cat pe acest blog sunt doi sau trei CRESTINI.
    Mentionez ca nu sunt un bun crestin,ba chia ma consider un mare pacatos, dar ma straduiesc si lucrez pt darul MANTUIRII ,pe care doresc sa i-l obtin.
    Fr. Ioan

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Fr. Ioane mantuire- capcana!!! Expresia este la baza folosita de satanisti avand scopul ca oamenii sa-si dorească disiparea, dispariția sufletului prin transformarea in fum apoi nimic.
      Singura dorinta a omului in acest sens ar fi apropierea lui de D U M N E Z E U.

      Ștergere
    2. Ioane, ce inseamna: " darul MANTUIRII ,pe care doresc sa i-l obtin" ?

      Ștergere