luni, 23 ianuarie 2023

STEFAN CEL MARE SI SFANT SE ASEAZA PE AL SĂU TRON !


                                                Dragii mei,

In aceasta dimineata in zori,ma trezeste o lumina alba si stralucitore foarte,lumina ce-mi arata un loc mai inalt ca o scena,iar pe acea scena se afla un tron inalt. Pe acest Tron inalt si foarte frumos se aseaza in carne si oase, chiar Marele Domnitor al Moldovei Stefan Cel Mare si Sfant.

.
Stefan Cel Mare si Sfant era imbracat exact ca in poza de mai sus.Coroana domneasca era inalta si plina de diamante frumoase si stralucitoare.
Dragii mei, se pare ca vom avea nevoie (fie si in mod nevazut) de Domnitorul  Moldovei Stefan Cel Mare si Sfant,pentru a ne apara din nou Moldova,granitele Moldovei.
Dar sa ne amintim de marele nostru Domnitor al Moldovei Stefan Cel Mare:

Ștefan al III-lea (n. 1438-1439Borzești – d. 2 iulie 1504Suceava), supranumit Ștefan cel Mare sau, după canonizarea sa de către Biserica Ortodoxă RomânăȘtefan cel Mare și Sfânt, a fost domnul Moldovei între anii 1457 și 1504. A fost fiul lui Bogdan al II-lea, domnind timp de 47 de ani, cea mai lungă domnie din epoca medievală din Țările Române.

Ștefan cel Mare este considerat o personalitate marcantă a istoriei României, înzestrată cu mari calități de om de stat, diplomat și conducător militar. Aceste calități i-au permis să treacă cu bine peste momentele de criză majoră, generate fie de intervențiile militare ale statelor vecine fie de încercări, din interior sau sprijinite din exteriorul țării, de îndepărtare a sa de la domnie. În timpul domniei sale Moldova atinge apogeul dezvoltării sale statale, cunoscând o perioadă îndelungată de stabilitate internă, prosperitate economică și liniște socială.


.


Ca intotdeauna,cu dragoste,Maria.


18 comentarii:

  1. Semne de la Stefan cel Sfint ce se vor implinii foarte curind cind rusii vor organiza evenimente in RMoldova pe care o vor cu Ucraina in sfera lor de cind cu Petru cel mare cu batalia din 1712 impreuna cu Dimitrie Cantemir de la Stefanesti nume de la Stefan.
    Stefan a cel Mare a avut o fiica ajunsa tarina casatorita cu un tar rus ucis ajunge Tar nepotul lui Stefan dar in un an inchis cu mama sa mor de frig si fioame intr-o temnita de cetate in Rusia cind inca Stefan mai traia-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  2. Stefan a infintat cetati si pe Nipru cu hrisovul sau daltuit pe zidul cetatii Herson de unde ministrul de externe actual al Romaniei l-a cerut pentru pastrare pina la terminarea razboiului dupa retragerea rusilor acum o luna dar ucrainienii au refuzat.
    Conformm profesorului de Istorie Manole , Stefan cel Mare avea si cetatea Lerici ln Crmeea chiar la intrare unde tarul Rusiei la prima ocupare a Crimeei inainte de Petru cel Mare scria ca majoritari erau vlahii ca si in Odesa dezvoltata in jurul satului pescatesc Moldoveanca care acum e cartier central al Odesei cu numele de Moldovanka-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  3. Răspunsuri
    1. Orice tara isi are frumusetile sale si oriunde poate fi Raiul pe pamant daca stiti sa vi-l faceti Rai.

      Ștergere
  4. Stefan cel Mare a construit in Transilvania unde avea un domeniu o biserica mai veche decit catedrala din Iasi,acum a manastirii vadu pe Somes la 20km in aval de Dej jud Cluj unde mai sint alte biserici cu picturi si arhitectura moldovenesti in jurul comunei Petru Rares la 10 km in amonte de Dej pe Somesul Mare.
    Iar fiul lui Stefan cel Mare PetruRares avea domeniu cu peste 100 sate cu centrul administrativ la Cetatea de Balta pe Tirnava Mica in Transilvania unde avea si cetate si la Ciceu linga Miercurea ciuc unde a stat 3 ani refugiat din Moldova intre cele doua domni urmare a infringerii lui de Polonezi care au ocupat Pocutia ,Cetate distrusa apoi de secui pentru a nu mai putea avea moldovenii pretentii cum au facut acum Hun-gurii cu demolatea statuii de la Oradea a lui Mihai Eminescu sparta Acum in trei bucati-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  5. Vă rog mult să publicați și ce am de zis/cred eu,Ar trebui sa ne delimităm de Biserica din Rusia și să nu o recunoaștem

    Biserica Ortodoxă Rusă e pe mana lui Putin .Romania vrea cu U.S.A,cu Vestul nu cu Rusia.

    La ce declarații face Patriarhul rus se vede clar că e influențată mult de Putin,un dictator sadic de altfel iar biserica rusă îl susține și îi susține deciziile,de asta ar trebui sa ne delimit și să nu mai avem nicio relație cu ei și să nu o mai recunoaștem.
    Asta daca Biserică Ortodoxă Romana tine la ceea ce a poruncit și spus Mântuitorul Iisus "Fericiți făcătorii de pace" și adaug eu că chiar și cine incita la un război inutil și fratern precum Kirill asta nu mai făcător de pace nu e.Nu,e provocator de război ,asta e Kirill și Biserica Ortodoxă Rusa
    Oare ierarhii ruși mai slujesc lui Hristos sau slujesc întunericului?Putin e cu întunericul la cate vieți curmate din ordinul lui are pe conștiință.

    RăspundețiȘtergere
  6. Bravo lui Stefan Voievod că a ridicat biserici atât de multe.

    RăspundețiȘtergere
  7. Totuși Stefan cel Mare de ce este Sfant că a făcut crime în lupte?Pun o întrebare serioasa acum.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim 00:48 cum crezi că poți să-ți aperi țara ?! Alta este intrebarea .....DE CE NU ESTE CANONIZAT PĂRINTELE ARSENIE BOCA ???

      Ștergere
    2. Lasa-le pe alea facute in lupta ...

      Ștergere
    3. 00.48, pentru ca si-a aparat tara de cotropitori! Stefan cel Mare, ca si alti domnitori viteji si credinciosi patriei: Mihai Viteazul, Mircea cel Batran, Alexandru Ioan Cuza, Vlad Tepes s.a., si-au aparat tara cu pretul propriei vieti.

      Ștergere
  8. Stramosii lui Stefan cel Mare provin din Maranuresul Istoric urmas ai lui Bogdan Voda care domnea acolo si are o frumoasa statuie in comuna cu acelasi nume pe malul Izei impreuna cu statuile unor osteni ai sai uni cu incaltaminte altii cu opinci de unde urmasii sai Musatini au descalecat peste munte in Moldova-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  9. Diferend religios
    Turcia lui Erdogan refuza intrarea Suediei in Nato din cauza unui Coran ars in capitala acesteia,drept raspuns turcii au ars in Turcia steaguri ale Suediei

    In timp ce aderarea Turciei la Ue este blocata de zeci de ani tot datorita unor traditii musulmane-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  10. Romania pe locul I in Ue la cresterea salarului minim, dar si la costul cu 24 procente a costul cosului minim de alimente care afecteaza mai mult pe cei saraci care stau in frig dis de dimineata pentru cutiile cu alimente pentru ei primite ultimile zile de la Ue-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  11. Studiind 8000 de atacuri armate in Sua a ajuns la concluzia ca zilnic are loc cite unul ca efect al iritarii cu incalzirea climatica ultimul ieri in mediu de chinezi americani
    Tot americanii spun de cresterea infacturilor mortale de miocardita- ingrodarea muschiului inimii urmare a tensiunii si insuficientii cardisce.
    Capitol la care in Ue pe locul intii sint Romanii care au nevoie de resurcitari rapide caci dupa 9 minute de lnconstienta produce lexiuni ireversibile ale creierului fara oxigen primele semne de furnicaturi si blocari de maxilar cauze de risc fumatul sedentarismul obezitatea si alimentatia grasa impun ambulata rapida si supravegherea medicala citeva zile in spital-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  12. Saracia la copii face maturi saraci si afecteaza reducind creierul urmare lipsei de stimulare ca urmare a mediului lipsit de oportunitati cu mintea plina de griji pentru supravietuire si alimentatie numita Saracie Generationala cu lume fara oportunitat .
    In timp ce Romania are nevoie anual de peste 100 mii angajati asiatici din India Pachistan si Nepal adusi cu avize ministeriale de angajati care de obicei vor accesul astfel spre occident-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  13. Asazisul minister Transnistrian al armatei invita pe transnisieni la pregatire militara contra sumei lunare de 150 de Euro-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  14. la propriu DOMNITORUL nu poate reveni pe tron-dar a tinut piept turcilor cu putina armata si asa a oprit imperiul otoman sa colonizeze si alte state europene- un mare strateg si patriot cu toate pacatele lui

    RăspundețiȘtergere