sâmbătă, 14 ianuarie 2023

REVELION PE RIT VECHI ! LA MULTI ANI cu sanatate si cu multe bucurii,tuturor celor care sarbatoriti REVELIONUL pe rit vechi!

                                                    Dragii mei, 

Astazi este REVELIONUL tuturor credinciosilor care tin pe rit vechi, adica,dupa CALENDARUL IULIAN!

Sa le uram din inima LA MULTI ANI cu multa sanatate si cu multe bucurii si impliniri sufletesti!
DUMNEZEU si MAICUTA DOMNULUI sa le daruiasca sanatate,mantuire,pace si liniste in inima si-n suflet!
SFANTUL VASILE CEL MARE sa-i ocroteasca pe fiecare in parte!
Va imbratisez cu multa dragoste sufleteasca dragilor, si nu uitati ca sa fiti fericiti!

.
                                                    Cu mult drag si cu multa pretuire,Maria Ghiorghiu!

P.S.

Anul Noul pe rit vechi. Tradiții și obiceiuri ale minorităților din România la trecerea dintre ani

Publicat:

Rușii lipoveni, ucrainenii și sârbii de rit si de stil vechi sărbătoresc, în noaptea de 13 spre 14 ianuarie, trecerea în noul an. Mii de locuitori ai Dobrogei încă sunt în 2023.

Ruși lipoveni sursa Arhiva Adevarul
Ruși lipoveni sursa Arhiva Adevarul

Pentru ortodocșii de rit și de stil vechi abia în această noapte este Revelionul. În Dobrogea sunt 8.010 ruși lipoveni și 900 ucrainieni, cei mai mulți în județul Tulcea.

Doar ucrainenii vor sărbători totuși exact în noaptea dintre ani, conform calendarului. 

Lipovenii, ortodocși pe rit vechi, vor celebra Revelionul abia duminică spre luni, pentru că religia le interzice să petreacă în ajunul sărbătorilor religioase, iar trecerea dinspre ani pentru ei cade în 2024 înainte de duminică și de Sfântul Vasile.

„Sâmbăta spre duminică nu se fac petreceri, mai ales că e sfânta zi de duminică. Vom merge duminică dimineața la biserică, mai ales că este și hramul bisericii, iar cei care vor să sărbătoreasca Anul Nou o vor face duminică spre luni", a declarat Vitali- Cristian Finoghen, primarul comunei Sarichioi.

„Pentru Revelion nu avem multe tradiții. Mâncăm și noi cârnați și sarmale, căci suntem de 300 de ani în Dobrogea, era imposibil să nu adoptăm aceste bucate și neapărat punem pe masă o bucată de pește. Femeile poartă ținute festive, la care, majoritatea, asortează un batic, care se poartă pe umăr și face parte din portul nostru popular", a mai spus primarul.

Ucrainenii sărbătoresc Anul Nou în noaptea de 13 spre 14 ianuarie, cu preparate tradiționale.

Ucraineni din Delta Dunării sursa : Raluca Cacencu
Ucraineni din Delta Dunării sursa : Raluca Cacencu

„Avem acea plăcintă șuba cu pește și invariabil facem plăcintă cu brânză și cu răvașe, sau cu o monedă pusă într-o singură parte a plăcintei. După miezul nopții sau dimineața se merge cu semănatul. Colindătorii aruncă cu boabe de porumb spre gazde și spun colindul. În ultima perioadă, acest obicei a fost adaptat și se arunca și cu orez sau grâu, iar acest semănat”se practică pentru belșugul casei și pentru sănătatea celor din ea", spune Raluca Cacencu, reprezentant al comunității ucrainene din Delta Dunării. 

7 comentarii:

  1. Știința (bună) a început să descopere iadul pe pământ ! ! ! Corona = Coroana Satanică.
    Ce au descoperit oamenii de știință acum, Dumnezeu avertizase cu mult înainte.
    "Satana va ataca corpul fizic al copiilor Mei...
    Satana, prin marionetele sale care conduc lumea, vrea să vă inoculeze veninul său.
    Își va împinge ura împotriva voastră până la o impunere obligatorie care nu va ține cont de libertatea voastră".

    Maica Lui Dumnezeu: când vedeți dâre anormale pe cer (dârele albe chimice, dârele morții) întrați în case, închideți ușile și geamurile, folosiți Uleiul Bunului Samaritean pentru a vă proteja!

    Domnul Iisus Hristos, citate din Mesaje:
    5G vă poate omorî instantaneu!
    Mâncați ce nu ar trebui să mănânce nimeni! (adică o mare parte a mâncării este otrăvită, într-o ciocolată, de exemplu, sau găsit gândaci sintetici microscopici care puteau sta inactivi cu anii și se activau la lumină sau căldură, atacând sistemul neuronal)
    Folosiți remediile Cerului date de Mama Mea!
    (Cartea: Plante Naturale și Remedii date de Preasfânta Fecioară Maria pentru Tratarea Bolilor, Dăunătorilor, Urgiilor și Pandemiilor)
    Îi veți vedea căzând morți pe stradă! (cu referire la cei vaccinați)
    Pentru cei vaccinați pentru a nu muri dar și pentru boli hemoragice, folosiți Uleiul din Vinerea Mare, apa exorcizată și rugăciunea către Sângele Meu, nicio molimă sau virus nu rezistă împotriva Sângelui Meu, Uleiul Bunului Samaritean sfințit, pentru viruși, bacterii, chimicalele din aer, etc. Uleiul Sfântului Arhanghel Mihail pentru boli de piele, etc (geranium). Planta întreagă de Fumariță.

    Dar Cuvântul Lui Dumnezeu a fost cenzurat de media, de guverne, de servicii, de președenții și chiar de armate care, ar fi trebuit să ne apere dar, noi, o mare parte nu am vrut să auzim Cuvântul, acum culegem roadele NE Credinței noastre și, pentru că suntem mulți care nu am crezut sau nu ne-a interesat sau de frică am mușcat momeala otrăvitoare, secerișul este terifiant, dincolo de ficțiune, se numește realitate, Genocidul Unei Generații = sinucidere prin ne credință și ne informare.

    Raportul Kingston

    Partea 1: Dezmembrarea Înșelăciunilor COVID-19: Coronavirusul "nou" și "Proteina Spike

    COVID-19 este un nou tip de armă biologică Ai, care este în parte tehnologie, în parte biologie, și este inteligentă.

    "Stăpânii Răului terorizează cetățenii globali prin pulverizarea orașelor și localităților cu nanoarme Ai biosintetice aerosolizate numite Spike Proteins."

    În cazul poveștii COVID-19, FAPTUL este mai STRANIU decât FICȚIUNEA. Ceea ce ni s-a spus despre noul coronavirus, SARS-CoV-2, COVID-19, despre variante, despre tehnologia ARNm, despre proteinele spike mortale și despre testele PCR (maestrul ucigaș deghizat) seamănă mai degrabă cu o intrigă dintr-un film din seria Marvel.

    Stai? Dar Maeștrii Răului nu ne-au spus niciodată că proteina spike extrem de mortală era de fapt un hidrogel magnetic Ai închis în tehnologia nanoparticulelor lipidice (LNP) folosit pentru a infecta, răni, experimenta și executa oameni.

    Frank DeRosa -3th Chief Technology Officer și Director Global de Cercetare, Centrul de Excelență ARNm la Sanofi;
    "Fără învelișurile de la aceste lipide, nu ar exista vaccinuri cu ARNm pentru COVID-19".

    Dr. Kathryn Whitehead, șefa catedrei de Chimie și Bioinginerie de la Carnegie Mellon, și-a exprimat frustrarea față de încercările de a efectua experimente cu ARNm în afara corpului și a declarat;
    "Nici măcar nu mai facem examinări (mARN) in vitro. Consider că este mai informativ să testăm (ARNm) direct în interiorul animalului".

    https://karenkingston.substack.com/p/part-1-dismantling-the-the-deceptions?utm_source=cross-post&publication_id=1103773&post_id=74957462&isFreemail=true&utm_campaign=956088&utm_medium=email

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Trist ce se intampla, dar adevarat dupa cum usor se poate observa...

      Ștergere
  2. Se discuta de Globalisti si Neimarxisti despre casatorii homosexuale cu productia copiilor in fabrici.
    Tot asa cum plantele se pot obtine in occident doar prin cumparare pentru ca hibrizii desi foarte productivi nu se mai pot reproduce iar semintele trebuie cumparate pentru semanat si crescut in culturi.
    La fel Cum din incrucisare Cal si Magar se obtine Catirul fara putere de reproducere, Globslistii homosexuali spun ca vor obtine oameni din celulele chiar a aceluiasi indivizi sau din doi de acelasi sex.
    Un exemplu ca Globalizarea se obtin oameni din rase diferite noi dar fara putere de reproducere un exemplu viu este multietnicul Iohannis care desi barbat nu se poate reproduce, are putere pentru ca asa cum spunea Tatoiu- nu are coaie- testicule.
    Si uite asa omul creeat de Dumnezeu va fi inlocuit cu- un surogat de om robot- cum spunea preotul Guia-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  3. Băi Ioane, nu te mai da așa de șmeker măi vere că ești grămadă. Nano rahat există doar în SF-uri. Virușii sunt făcuți să mai înpuțineze din populație că s-au înmulțit și au devenit rozătoare ale planetei. Dîrele de pe cer din țările bogate sunt dîre scumpe. E un amestec de niște metale și substanțe care aduc ploaie. Dîrele alea costă mulți bani și doar țările bogate ca Anglia, Germania, etc etc, își permit așa ceva. Apropo de armă biologică, tu ști cu ce se mănîncă așa ceva ? Pe bune, ști ce înseamnă o armă biologică cu adevărat? Covidul a fost extras din pneumonie și gripă și modificat, upgradat. Covidul nu este armă biologică dar îl iubesc toate guvernele că le omoară handicapații, boșorogii și pe cei care mănîncă medicamente cu pumnul că toate persoanele cu probleme mari de sănătate nu mai plătesc TVA ci mănîncă TVA și nici un guvern nu iubește persoane de genul neputincioși. Chiar nici nouă nu ne plac. Corona omoară oameni cu probleme mari. Cei sănătoși, indiferent de vîrstă, scapă de așa ceva. Și vaccinele omoară oameni cu probleme. Cei sănătoți trăiesc fără probleme. Și înainte de a scrie tentativa ta de înțelepciune grețoasă, mai întîi învață cîte ceva din fiecare, adică cultură generală profesională. E plină lumea de înțelepți ca tine. Lipsește virusul anti înțelepciune grețoasă. Poate iese și acela.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cicero e, cred ca-i prima data când sunt de acord cu tine!

      Ștergere
  4. La Multi Ani la toată lumea
    Multă sănătate și mântuire 🙏🥰

    RăspundețiȘtergere