sâmbătă, 7 ianuarie 2023

ASA S-A NASCUT PRUNCA MARIA ! AM VAZUT VENIREA PE LUME A SFINTEI PRUNCI MARIA,DIN SFINTII PARINTI DUMNEZEIESTI IOACHIM SI ANA!

                                                                          Dragii mei, 

.

                     In aceasta noapte de 6 Ianuarie 2008, in timp ce dormeam, sunt trezita de o Lumina alba si stralucitoare foarte,Lumina ce pur si simplu ma cutremura in pat,in clipa in care m-a trezit. Nu deschid ochii mei,deoarece,eu asa vad cu ei inchisi aproape toate Minunile dumnezeiesti.

Cu Voia si cu Puterea Duhului Sfant,ma aflu intr-o incapere mare,incapere care avea un colt acoperit de o draperie,de o perdea alba si groasa. 

O Forta nevazut trage draperia, iar pe pat vad o femeie foarte in varsta, cu chipul bland si cu trasaturi frumoase,dar tare slaba la față.
Are vesminte rosii de catifea si foarte lungi,pana dincolo de calcaie.
Aceasta femeie are burtica mare,semn ca astepta sa nasca un copil,desi era foarte in varsta.
De jur imprejurul patului vad cateva femei care se agitau tare si nu stiau cum sa ajute pe femeia insarcinata,careia,ii venise sorocul ca sa nasca.
Un glas divin spune asa:
"Sfanta Ana,sotia batranului Ioachim!
Sfanta Ana a adus pe lume pe Prunca Maria!"
Clipa in care,vad doua maini ce se ridica deasupra Sfintei Ana ce era in pat, maini ce tineau pe palme,o Pruncuta mica,o fetita.
Era atat de micuta si de firava. Sfanta Ana era toata transpirata pe chip,era foarte obosita si vad cum ii curge o lacrima de bucurie pe obrazul drept,o lacrima ca un bob de roua ce straluceste pe obrazul Sfintei Ana si asa ramane pe obraz, nu cade.
Asa culcata cum statea in pat, Sfanta Ana isi priveste copila ce tocmai o adusese pe lume, cu o infinita dragoste.
Pruncuta Maria era cu trupsorul sfant gol, abia se nascuse si tremura toata in mainile care o tineau sus deasupra patului Mamei Sale,adica,a Sfintei Ana.
Pe pat, apare ca din senin un scutecel bleu stralucitor, un scutecel bine intins si cu flori violete imprimate pe el.
Aparuse in mod nevazut de nimeni si astepta ca Pruncuta Maria sa fie asezata si infasata in el.
Sfanta Ana se ridica usor, ia scutecelul divin si-l impatureste in patru graind asa:
 "Oare ce-o sa-i fac atunci cand,n-o mai fi infasata in albastru?"
Clipa in care,isi ia fetita din mainile acelei femei care o ajutase sa nasca, si-o infasa in scutecelul venit ca din Cerul bleu senin stralucitor.
O strange cu dragoste divina la sanul ei, iar copila divina incepe sa suga lapte.
Totul se intampla aievea dragilor, totul era divin,iar eu simteam ca sunt acolo dintotdeauna.


.
Cand am revenit cu sufletul din nou in patul meu, m-am cutremurat ca la un soc electric,semn ca intraseram din nou in trupul meu.
Aveam lacrimi fierbinti pe obraji, lacrimi ce le aduceam cu mine din trairea divina cu 2000 de ani in urma.

.
Cand am realizat ce tocmai traisem, ce tocmai vazusem, am aprins veioza si am scris toate cate am vazut,toate cate am auzit cu Voia si cu Puterea Duhului Sfant.

.
Stiu dragii mei, stiu ca e greu de crezut ceea ce eu scriu de atatia ani de zile! Dar va asigur si as plati cu propria-mi viata la nevoie, ca toate sunt adevarate,pe toate le-am trait aievea,asa precum si voi cititi aievea aici pe Blogul Lui Dumnezeu si al Macii Domnului.
Eu nu oblig pe nimeni ca sa creada sau sa nu creada in toate cate citeste aici.
.
Ci fiecare va face precum isi doreste, precum simte in inima si-n suflet,fiecare va face dupa Credinta ce o are in camara sufletului sau.
Iata dragii mei, cum a venit pe Lume si pentru LUME,Prea Curata Fecioara Maria din Sfintii Parinti dumnezeiesti Ioachim si Ana!
Prunca ,care a primit nume din Cerul sfant,de la Duhul Cel Prea Sfant,nume de MARIA si care,15 ani mai tarziu avea sa nasca de la Duhul Sfant,pe Fiul Lui Dumnezeu, pe Mantuitorul Lumii intregi.
Sa ne rugam si noi dragilor, sa ne rugam si Sfintilor Parinti dumnezeiesti Ioachim si Ana, si Prea Curatei Fecioare Maria ca sa ne ocroteasca si sa ne ajute cu mila Sa si cu iubirea Sa de oameni.
Sa fim buni dragilor, sa fim intelegatori si iubitori cu Aproapele nostru si sa nu ne pierdem niciodata Credinta in Prea Sfanta Treime si-n Maicuta Domnului cu Sfintii Sai.
NICIODATA,dar absolut niciodata, noi nu suntem singuri pe lume,chiar daca nu-i avem pe cei dragi langa noi.
Ci avem cu noi si intru noi,intreaga Divinitate!
S-O chemam in inima si-n sufletul nostru si vom primi intarire si ocrotire.
Cu dragoste,Maria de jos!

P.S.

Moastele Sfintei Ana, mama Maicii Domnului si bunica lui Hristos

Moastele Sfintei Ana, mama Maicii Domnului si bunica Mantuitorului Iisus Hristos, se afla pastrate in Schitul Sfanta Ana, in Sfantul Munte Athos. Pe langa cele 20 de mari manastiri, pe Sfantul Munte Atos mai sunt si 12 schituri, care adapostesc obsti mai mici de calugari, precum si mai multe lacasuri ale pustnicilor. Fiecare schit apartine cate unei manastiri dintre cele mari.

Schitul Sfanta Ana apartine de Manastirea Marea Lavra. Schitul Sfanta Ana Mare este cel mai mare si cel mai vechi schit de pe Sfantul Munte Atos, fiind localizat la 340 de metri altitudine, intr-o regiune fertila, aproape de varful muntelui, in partea sudica a acestuia. Mai exista un schit cu aceeasi denumire, anume Sfanta Ana Mica.

Moastele Sfintei Ana - Schitul Sfanta Ana din Sfantul Munte Athos

Potrivit traditiei Bisericii, Sfanta Ana, bunica lui Hristos, a trait 69 de ani, iar Sfantul Ioachim, barbatul ei, a trait 80 de ani. Potrivit unei marturii, Dreptul Ioachim a murit cu doi ani mai inainte de trecerea la Domnul a Sfintei Ana. La varsta de numai 11 ani, Fecioara Maria era deja orfana de ambii parinti, in vremea in care ea vietuia in Templu. Sfanta Ana este mijlocitoare pentru nasterea de prunci.

Piciorul stang al Sfintei Ana

Piciorul stang al Sfintei Ana, mama Fecioarei Maria si bunica lui Hristos, se pastreaza in Schitul Sfanta Ana Mare, cel mai insemnat schit din intreg Sfantul Munte. Potrivit marturiei lui Procopius, in vremea domniei imparatului Iustinian cel Mare (527-565), in capitala bizantina – Constantinopol – a fost ridicata o biserica inchinata Sfintei Ana.

Moastele Sfintei Ana - Schitul Sfanta Ana din Sfantul Munte Athos

Imparatul bizantin Iustinian al II-lea (685-695; 705-711) a reparat si intarit vechea biserica a Sfintei Ana, dupa ce Sfanta Ana i-a aparut in vedenie sotiei sale, insarcinata la acea vreme. Cu aceasta ocazie, Sfintele ei Moaste si un vestmant (acoperamant) au fost aduse in Constantinopol si asezate in biserica, spre inchinare.

Moastele Sfintei Ana au fost aduse, din Tara Sfanta in Constantinopol, in anul 710, acestea fiind pastrate in biserica in Biserica Sfanta Sofia, pana in anul 1333. Praznuirea sfintei, in intreaga Biserica Ortodoxa, se face in ziua de 9 septembrie, imediat dupa Nasterea Maicii Domnului.

Moastele Sfintei Ana - Schitul Sfanta Ana din Sfantul Munte Athos

Canonul Sfintei Ana a fost compus de catre Sfantul Teofan Imnograful (817), insa parti mai vechi din slujba sunt atribuite si lui Anatolie din Bizant (458). Adormirea Sfintei Ana este praznuita in ziua de 25 iulie, care poate coincide cu ridicarea bisericii din Constantinopol, ori cu aducerea aici a Sfintelor ei Moaste.

Schitul Sfanta Ana Mare este cel mai vechi si mai insemnat schit din Sfantul Munte. Schitul a fost intemeiat in ultimele decenii ale secolului al XVII-lea, pentru a pastra in biserica Piciorul stang al Sfintei Ana. Sfintele ei Moaste au fost aduse in schit de catre Cuviosul Simeon, in ziua de 26 octombrie 1666, potrivit codex-ului schitului.

Moastele Sfintei Ana - Schitul Sfanta Ana din Sfantul Munte Athos

Moastele Sfintei Ana se pastreaza cu mare evlavie in biserica centrala, unde pomelnicele primite din intreaga lume sunt pomenite, cu mare ravna si asezare duhovniceasca. Nenumarate sunt minunile savarsite de Sfanta Ana, mai ales in cazurile privind infertilitatea si nasterea de prunci.

In bisericile Sfantului Munte se mai afla si alte Moaste ale Sfintei Ana. Astfel, in biserica din Manastirea Cutlumus se afla intregul picior drept al Sfintei Ana. In biserica din Manastirea Stavronikita se pastreaza mana Sfintei Ana. Parti din trupul Sfintei Ana se mai afla si in Catedrala Patriarhatului din Ierusalim si Antiohia, in Manastirea Kykkos, din insula Cipru, cat si in alte biserici si manastiri din lume.


Moaştele Sfintei Ana (foto: Bogdan Budoiu http://bogdanbudoiu.ro/)
Rugaciune catre Sfintii Parinti Ioachim si Ana

Insotirii celei de Dumnezeu alese, dumnezeiestilor parinti Ioachim si Ana, ca celor ce ati nascut pe Maica Vietii noastre, binecuvantata de Dumnezeu Nascatoarea si Pururea Fecioara Maria, cantari de lauda aducem voua noi, rugatorii vostri; iar voi, ca cei ce aveti indrazneala catre Dumnezeu, paziti-ne cu rugaciunile voastre de toate primejdiile pe noi, cei ce cantam: bucurati-va, parinti de trei ori fericiti!

O, preafericita insotire, a dumnezeiestilor parinti Ioachim si Ana cei ce stati langa scaunul Dumnezeirii, primind laudele acestea ale noastre, izbaviti-ne cu rugaciunile voastre de chinurile cele vesnice si de toata ispita, ca impreuna cu voi sa cantam lui Dumnezeu: Aliluia!

Teodor Danalache

Moastele Sfintei Ana - Schitul Sfanta Ana din Sfantul Munte Athos

sursa :Crestinortodox.ro


Un comentariu:

  1. Meteorologii au anuntat cea mai calduroasa Boboteaza din ultimii 60 de ani .
    Iar la portul Mangalia protest pentru ca Olandezii nu le platesc salariile si vor sa si restructureze posturile-craciun.

    RăspundețiȘtergere