joi, 5 mai 2016

ALERTĂ FIZICĂ !!! ALERTĂ ! ALERTĂ ! ALERTĂ !

                                                                  3 Mai 2016 ,ora 23,15 !

                                                Dragii mei, 

În aceasta noapte,in timp ce scriam aici pe Blog, brusc, nu mai sunt cu ochii pe monitor, ci vad o încapere înspre Apus, în care se afla un raft plin cu Carti.
Două mâini din carne si oase, păroase,semn ca erau al unui bărbat, iau de pe raft circa 4 -5 Cărti mari si voluminoase, care aveau coperte mari ,albe si lucioase.
 
                                           Image result for carti voluminoase.
Mâinile  dragilor, cauta fiecare Carte din teancul de Cărti, si văd cum pe fiecare Copertă a Cărtii, de la cele dedesubt,până la ultima cea de deasupra,scria acelasi Cuvant ,urmat de alte cuvinte pe care nu le intelegeam.
Pe fiecare CARTE, Coperta scrisa incepea cu :
                    ALERTĂ.....!
Când mâinile au ajuns la CARTEA ce era chiar deasupra teancului,vad cum ridica prima CARTE din teanc, si vad scris asa ,pe coperta alba si lucioasă:
                       ” Bună pentru alertă Fizică!   
Iar un glas spune :
                        Alertă Fizică! 
   Si mi se arată din nou CARTEA, pe a cărei coperta alba, scria cu litere mari de-o schioapă ,asa: 
                                       
                 ” Bună pentru alertă Fizică!  

După care, dispar atât mâinile, cât si Cărtile voluminoase.
Dragii mei, cuvântul Fizică are multe semnificatii. 
Iată:  
               Fizică atomică, Fizică nucleară, si mai este si FIZICA PĂMÂNTULUI, etc etc.
Acum dragilor, fiecare dintre noi ne putem gandi la absolut orice.
Eu am scris nu de mult timp, despre O EXPLOZIE iminentă la o CENTRALA NUCLEARA, deoarece, chiar mi se aratase suflul Exploziei al unui Reactor, al unei CENTRALE NUCLEARE dinspre Răsărit.
Acum dragii mei, DUMNEZEU si MAICA DOMNULUI sunt cu MILA,iară noi cu Rugaciunile si cu implinirea PORUNCILOR Sale.
De noi depinde ca să schimbăm in bine, hotărârea Lui Dumnezeu,care are toate motivele ca sa se mânie pe noi Fiii Săi, deoarece am uitat sa mai ridicăm ochii spre Cer,si sa-I cerem iertare pentru păcatele noastre, precum si, sa aducem  multumire pentru toate câte ne dăruieste. 
Doamne Te rugăm din inimă din suflet,ajuta-ne pe noi robii Tăi,iarta-ne si ne ocroteste cu IUBIREA TA de oameni, cu DARUL si cu MILA  TA cea nesfârsita,si nu-Ti intoarce FAȚA TA de la noi robii Tăi ,care mult Ti-am gresit,Amin!
                                    Cu dragoste,Maria.

Iata cate intelesuri,are cuvantul Fizică: 
FÍZICĂ (‹ fr., lat.) s. f. 1. Știință care studiază materia și energia, precum și interacțiunile dintre acestea. Cuprinde mecanica, acustica, optica, electricitatea, magnetismul, structura atomului, fenomenele nucleare etc. ◊ F. atomică = studiază structura și proprietățile atomilor, precum și interacțiunile lor reciproce. ◊ F. moleculară studiază structura moleculară a corpurilor în diverse stări de agregare, proprietățile moleculelor și interacțiile dintre ele. ◊ F. nucleară studiază structura și proprietățile nucleelor atomice, precum și reacțiile nucleare. ◊ F. plasmei studiază proprietățile mecanice, electrice, magnetice, optice ale plasmei. ◊ F. solidului studiază proprietățile și structura corpurilor solde, folosind metodele f. clasice și mecanicii cuantice. 2. (FILOZ.; din Antic. până la Descartes) Ramură a filozofiei consacrată studiului naturii; opusă metafizicii.

16 comentarii:

  1. Dumnezeu face minuni ! Sa ne rugam sa mai faca in continuare ! Fiindca o explozie nucleara de proportii va fi dezastruasa ptr. omenire.Dar vedem pe zi ce trece ca amenii nu-l mai accepta pe d-zeu in viata lor , tinerii sunt la marginea prapastiei , nimeni nu le mai poat deschide ochii mintii . Va fi rau , i din rau tot mai rau . Lumea nu doreste schimbare in bine . Dorinta de inavutire , dorinta de-a avea milioane in conturi , astea toate duc la un sfarsit al omenirii tragic .Nu trebuie sa fii vizionar ca sa-ti dai seama de aceste realitati . Doamne ajuta !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. D-na.Doina Marinescu,va recomand sa fiti mai pozitiva si nu maigeneralizati,ca nu toata lumea e la fel,nu toti tinerii sunt acolo unde spuneti,nu aveti dreptul sa vorbiti la general,vedeti-va de ograda dvs.OK:?

      Ștergere
    2. Doamna Doina...doamna...bai doamna!!...trezeste-te...si nu te mai speria singura!
      asa cum a spus marele trubadur: Romania trezeste-te!!

      Ștergere
  2. militaru eugen5 mai 2016 la 12:29

    Parerea mea ,avand in vedere semnele ,este ca alerta va fi una care priveste fizica pamantului.......!

    RăspundețiȘtergere
  3. este vorba de carti ! parerea mea ar fi ca este vorba de niste inventii care trebuie sa vada lumina zilei !

    RăspundețiȘtergere
  4. Ce frumos suna:fizica PAMANTULUI.Sunt multe legi ale Pamantului pe care oamenii nu le cunosc dar si cele pe care le stiu le interpreteaza gresit.ex.:atactia gravitationala are efect numai intre planete,astre sau orice obiect cosmic.(soare si planetele sistemului solar sau pamant si luna et.c).aceasta nu are efect si asupra corpurilor sau obiectelor de la suprafata terrei.ceea ce va tine lipiti si va impinge catre suprafata terrei este presiunea vidului cosmic asupra atmosferei terestre care la randul ei exercita o presiune asupra corpurilor de la suprafata ei.de aceea pe luna un obiect cantareste mai putin decat pe terra ,iar cosmonautii topaiau.luna nu are atmosfera.dar bine inteles ca nu pot sa il contrazic newton pt ca oricum nu crede nimeni.asa ca luati de bun ce ia nascocit lui mintea acum 400 de ani ca marul a cazut in capul lui pt ca la atras terra nu pt ca asupra lui a actionat presiunea atmosferica asupra careia a actionat presiunea vidului cosmic.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Madus ma faci sa rad in hohote. Maine, poimaine aflam de la tine ca pamantul este plat. :)))

      Aia cu "presiunea vidului cosmic" a fost GENIALA de-a dreptul! :)))

      Eu stiu ca asta este un blog crestin, dar totusi, te rog frumos, nu ne insulta inteligenta intr-un asemenea hal. :)))

      Dar daca stau sa ma gandesc mai bine, de ce nu, Madus? Doar Moise s-a urcat intr-o barca si s-au dat jos din ea indieni, chinezi si negri. :)))

      Ștergere
    2. Noe e cel cu arca, Moise e cel care a deschis drum ca pe uscat in Marea Rosie.

      Ștergere
    3. Mda, am încurcat eu borcanele din grabă dar cred ca s-a înțeles ce vroiam să zic. :)))

      Ștergere
    4. Acest comentariu a fost eliminat de autor.

      Ștergere
    5. Ma bucur ca ti-a placut emanuel.si mai auzi una despre vidul cosmic:cica intre intre terra si soare este vid cosmic.cica intre ele este numai intuneric si rece-rece-rece.si cica lumina zilei este produsa doar la intrarea radiatiilor solare in contact cu atmosfera terestra.si mai cica caldura este produsa datorita frecarii supafetei prin rotatia in jurul axei a terrei cu vidul cosmic.iar patrunderea radiatiilor solare doar o accentueaza.ia sa-mi spui si mie de ce la polul nord e zi juma de an dar temperaturile sunt scazute?e soarele asa de departe de poli fata de ecuator?la ecuator ajunge lumina si caldurain 8 minute iar la poli in 20?iar terra e plata la poli.iar treaba cu racitu suorafetei terrei in timp se datoreaza reducerii vitezei de rotatii in jurul axei.avand o viteza de rotatie mai mic s-a redus si frecarea dintre suprafata si vidul cosmic aparand scoarta si toate cele.dar bineinteles e greu de acceptat pt ca manualele universitatilor nu contin asa ceva si asta pt ca nu se vrea a sti adevarul.asa ca luati in seama ce au spus altii acum sute sau mii de ani.dar tu emanuel sti numele meu iar eu imi adum ce spun.iar daca sti unde sa cauti in d.ex.numele s-ar putea sa descoperi si semnificatia lui.iar cand am mostenit numele posibil sa fi mostenit si niste informatii interzise oamenilor.

      Ștergere
    6. Oamenii de stiinta au descoperit ca marele google are ca efect micsorarea hipotalamusului pt ca sunt folositi alti neuroni atunci cand accesezi marele google decat atunci cand citesti o carte.efectul micsorarii hipotalamusului este uitarea unor informatii si un frumos inceput de alzheimer.tocmai de aceea calc meu este in podul mansardei.

      Ștergere
  5. “Viitorul si trecutul sunt a filei doua fete”

    In DEX, timpul este definit ca forma fundamentala de existenta a materiei in continua dezvoltare, exprimand succesiunea si simultaneitatea proceselor realitatii obiective sau ca durata, perioada, masurata in ore, zile etc., care corespunde desfasurarii unei actiuni, unui fenomen, unui eveniment; scurgere succesiva de momente; interval rastimp, ragaz.
    Dar timpul este desigur un subiect mult mai complex decat poate sugera o scurta definitie. Oamenii de stiinta si filozofii s-au luptat sa desluseasca problema timpului in diferite moduri. Pentru unii este o iluzie; pentru altii este un proces liniar masurat de ceasuri, ce nu sunt altceva decat dispozitive dinamice sau matematice convenabile folosite de stiinta; totusi altii considera timpul ca fiind multi-dimensional.
    Fizicieni precum Minkovski si Dirac au studiat conceptul de “univers bloc” in care “timpul” este doar una din dimensiunile unui univers static cu patru dimensiuni, prin care constiinta noastra individuala se misca.
    Descoperirile fizicii cuantice, ale fizicii nucleare si ale relativitatii au determinat oamenii de stiinta sa conceapa universuri chiar mai stranii, in care timpul poate curge cu viteze diferite in locuri diferite si poate chiar, pentru anumite particule atomice cum ar fi tahionii, sa-si inverseze sensul de curgere.
    Cat de “consistent” este momentul prezent – o secunda, o milisecunda, o nanosecunda? Avem instrumente care pot in prezent masura trecerea timpului pana la o picosecunda, care este ca durata raportata la o secunda, cat o secunda comparata cu 30 de ani! Daca am continua sa supunem timpul la astfel de disecari teoretice vom fi desigur in pericolul de a reduce realitatea la nimic.
    De fapt exista motive temeinice pentru a crede ca, intr-un mod ciudat, atat trecutul, cat si viitorul au un anume fel de realitate; diferenta intre ele si prezent ar fi aceea ca prezentul este ceea ce percepem si traim acum, pe cand atat trecutul, cat si viitorul sunt de obicei nepercepute. Dar exista multe cazuri autentice de oameni care au premonitii (intrezariri ale viitorului) sau retromonitii (revelatii precise ale trecutului).

    Distorsiunea campului la baza translatiei in timp

    Imaginati-va, de exemplu, un cearceaf foarte mare prins de extremitati, dupa care asezati din loc in loc diferite greutati. Vom observa ca ele se afunda cu tot cu panza, cu toate ca ea este bine intinsa.
    Daca impingem o biluta de la un capat la altul al panzei ea va avea tendinta sa se apropie de una dintre greutati, adica de cea care este cea mai aproape.
    Deci biluta nu mai urmareste drumul drept. Putem considera cearceaful ca fiind fasia spatiu-timp a prezentului, iar biluta, un eveniment oarecare din imediata noastra apropiere.
    Acum, daca noi cunoastem cat de cat greutatea bilutei si a obiectelor de pe cearceaf, am putea gasi felul in care sa aruncam biluta, astfel incat ea sa ajunga totusi pana la capat.
    Astfel procedam atunci cand, de exemplu ne facem un program pentru a doua zi si cautam o ordonare a evenimentelor in timp (cu alte cuvinte trasam un drum pentru biluta). Insa a doua zi observam ca in drumul nostru ne mai intalnim cu un prieten – ne mai fura ceva timp (este ca si cum, analogic vorbind, biluta intalneste o adancitura a panzei), alteori intarziem cu masina la un stop etc. Toate acestea evenimente neprevazute sunt distorsiuni in curgerea continua a programului nostru. Aceste intarzieri pot fi asimilate ca “distorsiuni ale campului”.

    RăspundețiȘtergere
  6. Continuare

    Campul magnetic de mare intensitate

    Ce inseamna “camp magnetic de mare intensitate” care ar fi capabil sa produca “distorsiunea campului”?
    Savantii au observat ca cu cat magnetismul este mai intens, cu atat distorsiunea este mai mare, deci cu cat obiectul pus pe cearceaf este mai greu, cu atat adancitura din jurul sau este mai mare, adica pericolul ca biluta sa fie deviata de la drumul ei drept este mai mare.
    Explicatii de acest gen sunt deseori folosite in a relata natura misterioasa a relativitatii si chiar Einstein renunta la complicatele formule in favoarea acestor exemple, pentru a convinge auditoriul.

    Conform principiului relativitatii generale: materia deformeaza continuumul spatiu-timp, care, la randul sau, dicteaza legile materiei.
    In vecinatatea marilor mase, spatiul se curbeaza foarte mult. Aceasta curbura influenteaza miscarea maselor mici.
    De asemenea, ele influenteaza si timpul, conform teoriei lui Einstein.
    Ipoteza a fost verificata. In 1960, folosindu-se doua ceasuri extraordinar de precise, s-a dovedit experimental ca in varful unui imobil inalt de 20 de etaje, ceasul montat acolo bate mai repede decat cel de la parterul blocului, unde se resimte influenta marita a gravitatiei! Pe “cearceaful” imaginat, considerati o masa infinit de mare concentrata intr-o bula, ea va curba spatiul catre infinit… Este misterul “gaurilor negre”…

    RăspundețiȘtergere
  7. ultimele studi arata ca intre fizica atmosferei si cea a pamintului-cutremurelor exista o legatura care permite ca prin studiul norilor sau a ionizarii aerului din satelit se poate prevedea cutremurele=craciun

    RăspundețiȘtergere