vineri, 20 mai 2016

AVIONUL S - A PRĂBUSIT DIN NEFERICIRE !


                                                   Dragii mei, 

Scriam în ziua de 8 Mai 2016, despre un A VION cu mari probleme în zborul său,care pierdea enorm de repede din înălțimea sa, iar aripa stanga se inclina tare mult, astfel incat ,Pilotul nu avea nicio putere ca sa-l readuca la linia de plutire.
Initial am crezut ca, a fost vorba de un alt avion de la o cursa de acrobatii în SUA. Dar m-am inselat, grabindu-mă sa cred ca acela a fost Avionul din linkul de mai jos:
                                    

SUA: Un avion de acrobaţie s-a prăbuşit în timpul demonstraţiei ...

stiri.tvr.ro/sua--un-avion-de-acrobatie-s-a-prabusit-in-t...
18 hours ago - Tragedie la un show aviatic din statul american Georgia: dupa ce a efectuat câteva acrobaţii, unul dintre biplanele din spectacol s-a prăbuşit
Acesta era din nefericire,AVIONUL din trairea mea.
Din păcate, acest AVION avea probleme la Aripa stanga, si a disparut de pe Radare,exact asa cum eu am descris in articolul din 8 Mai.
Iată: 

Avionul EgyptAir, care efectua o cursă între Paris şi Cairo, s-a prăbuşit ...

www.mediafax.ro/.../avionul-egyptair-care-efectua-o-...
1 day ago - Un avion al companiei EgyptAir a dispărut cu 69 de persoane la bord ... spre joi în timp ce efecuta un zbor între Paris şi Cairo, s-a prăbuşit în ...

EgyptAir anunta ca resturile gasite NU apartin de fapt cursei MS804 ...

stirileprotv.ro/.../o-cursa-egyptair-de-la-paris-la-cairo-...
3 hours ago - Un avion EgyptAir a disparut fara urma in Mediterana, cu 66 de suflete la bord. ... Paris-Cairo, care se anunta un zbor de noapte obisnuit, dar care s-a ..... UPDATE 10:49 AFP: Avionul EgyptAir s-a prabusit in largul insulei ...

Un avion EgyptAir a dispărut de pe radar! UPDATE Avionul EgyptAir ...

www.capital.ro/un-avion-egyptair-a-disparut-de-pe-ra...
1 day ago - Un avion al EgyptAir care făcea legătura între Paris şi Cairo s-a prăbuşit la două minute după ce a ieşit din apele teritoriale ale Greciei, potrivit ...
13 hours ago - Un avion al companiei EgyptAir care a decolat, miercuri noapte, de la Paris cu destinatia Cairo a disparut de pe radar, iar, ulterior, dupa multe ... presedintele francez Francois Hollande a anuntat ca aeronava s-a prabusit.

Iata si articolul meu:

UN AVION SE VA PRABUSI , LA RĂSĂRIT !

 
                                          Zori de 8 Mai 2016,ora 3,50 !
                               
                                      Dragii mei,
                                                

În aceasta dimineață în zori de zi, când incă mai scriam pe blog, văd dragilor inspre Răsărit un Cer ca un amurg, iar sub Cer, in zborul lui haotic, văd un un Avion de culoare argintie, (culoare deschisă),ce pierde din înălțime înspăimântător de repede.
Avionul lăsa în urma lui, două dâre de fum albe si dense, asa ca la Avionul cu reactie.
 Aripa stângă a Avionului se inclina foarte tare spre stânga sa, asa cum se indrepta fara voia sa spre Rasarit.
Motorul scotea un huruit puternic, iar Avionul mai avea doar extrem de putine secunde, până să cadă.
Dragii mei,din nefericire vom auzi de un Avion care se va prabusi nu stiu din ce motive, dar se va prabusi la Răsărit.
Eu nu stiu daca era de mici sau demari dimensiuni.
Cert este că acest AVION despre care am scris,îsi va urma soarta sa, din păcate.
Doamne Ajuta ca nu cumva sa fie si victime omenesti; nu multe victime.
                                              Cu dragoste,Maria.


Avion prabusit in Mediterana: Defectiune sau atac terorist? Epava inca nu a fost gasita

de Bogdana Boga; Diana Toea
Joi, 19 Mai 2016, ora 23:20
   
Avion prabusit in Mediterana: Defectiune sau atac terorist? Epava inca nu a fost gasitaFoto: Twitter/@EGYPTAIR
Un avion al companiei EgyptAir care a decolat, miercuri noapte, de la Paris cu destinatia Cairo a disparut de pe radar, iar, ulterior, dupa multe contradictii si speculatii, presedintele francez Francois Hollande a anuntat ca aeronava s-a prabusit.
Momentan nu se cunosc cauzele care au dus la aceasta tragedie. Este posibil sa fie vorba despre o defectiune tehica, insa o sursa din securitatea franceza sustine ca este luata in calcul si posibilitatea unui atentat terorist.

In jurul dupa-amiezii, jurnalistii greci au relatat ca au fost gasite niste ramasite din epava, ce ar putea fi veste de salvare.

Totodata, Ministerul Afacerilor Externe din Egipt a anuntat ca epava avionului EgyptAir a fost gasita langa insula Karpathos. EgyptAir a confirmat, pe Facebook, informatia.

Insa, in cursul serii, seful Autoritatii de Siguranta Aerian din Grecia, Athanassios Binos, a declarat ca epava avionului EgyptAir nu a fost gasita.

Avionul Airbus A320 avea 66 de persoane la bord si a pierdut contactul cu turnul de control la ora Romaniei 3:30.

Ziare.com v-a transmis in format LIVE TEXT cele mai recente informatii legate de disparitia avionului EgyptAir:

23:20 - Incheiem aici transmisiunea LIVE TEXT despre prabusirea avionului EgyptAir. Pana in acest moment nu se cunosc cauzele care au dus la aceasta tragedie. Nu se stie daca a fost vorba despre o defectiune sau despre un atac terorist. Totodata, daca initial s-a anuntat ca epava aeronavei a fost gasita, ulterior autoritatile din Grecia au negat aceasta informatie. Ramaneti in continuare pe Ziare.com, pentru a urmari cele mai noi informatii despre tragedia aviatica.

23:05 - Presedintele Egiptului, Abdul Fattah al-Sisi, a ordonat Ministerului Aviatiei Civile sa ia toate masurile necesare pentru a localiza epava avionului. Totodata, el a dispus formarea unei comisii de ancheta pentru a cerceta cauzele care au dus la aceasta tragedie.

22:23 - Epava avionului EgyptAir nu a fost gasita, a declarat seful Autoritatii de Siguranta Aerian din Grecia, Athanassios Binos.

"Pana in prezent, analiza resturilor gasite indica faptul ca acestea nu provin de la avion. Omologul meu egiptean mi-a confirmat acest lucru", a declarat el.

21:29 - John Goglia, un fost mecanic ce a a fost si membru al comisiei pentru securitate in transporturi din SUA, a declarat ca in spatele prabusirii avionul sta mai degraba o bomba, decat o defectiune a aeronavei.

21:11 - Pana in acest moment nu s-a confirmat ipoteza unui atac terorist, informeaza Telegraph.

20:58 - Departamentul de Stat al SUA a anuntat ca momentan nu intentioneaza sa emita un avertisment de calatorie in Egipt.

20:14 - EgyptAir confirma, pe Facebook, ca epava avionului a fost gasita.



20:10 - BBC anunta, citand Ministerul Afacerilor Externe din Egipt, ca epava avionului EgyptAir a fost gasita langa insula greceasca Karpathos.

19:44 - Mustafa Kamel, fost ministru al Aviatiei Civile din Egipt, a afirmat ca avionul a virat brusc inainte de a se prabusi ceea ce inseamna ca s-a intamplat ceva ce a facut ca pilotul sa piarda controlul aeronavei. El a precizat ca daca va fi recuperata cutia neagra, se ve deslusi misterul.

19:20 - Si Marea Britanie se alatura operatiunilor de cautare a avionului EgyptAir. O aeronava Royal Air Force Hercules a fost trimisa sa ajute.

18:23 - Ministerul Aviatiei Civile din Egipt a anuntat ca "in acest moment nu putem spune ca epava avionului EgyptAir a fost gasita".

17:55 - Si Statele Unite s-au oferit sa ajute la cautari, asa ca Fortele Navale americane au trimis in zona de interventie o aeronava P-3 Orion, potrivit CNN.

17:50 - In urma cu doar cateva minute, Statul Islamic si-a prezentat buletinul zilnic de stiri la postul de radio oficial, in limbile engleza, araba, franceza si rusa, insa nu s-a spus nicio vorba despre avionul EgyptAir, transmite corespondentul News York Times Rukmini Callimachi.

17:42 - Presedintele egiptean participa la o reuniune de urgenta a consiliului de securitate nationala.

17:39 - Apar noi informatii despre ramasitele gasite in mare. Un oficial din armata elena, care si-a pastrat anonimatul, a declarat ca un avion egiptean a localizat doua obiecte portocalii, despre care se crede ca provin de la avionul prabusit, scrie AP.

17:37 - Un capitan egiptean de nava a postat pe Facebook imagini care par sa arate ramasite ale avionului prabusit in mare. "Am gasit o vesta de salvare si bucati dintr-un scaun al avionului", a scris acesta alaturi de fotografii.



17:33 - Cetateanul din Ciad de la bordul avionului se intorcea din Franta in tara natala pentru ca tocmai ii murise mama, a precizat un purtator de cuvant al Ambasadei Ciadului in Franta, Muhammed Allamine. Tanarul era student la o academie militara din Franta.

17:30 - In ultima saptamana, avionul prabusit in Mediterana a mai zburat la Asmara, capitala Eritreei, precum si la Buruxelles, Istanbul, Abu Dhabi, Kuweit, Atena, Luxor, Alexandria si Casablanca, potrivit BBC. Mai devreme, ministrul egiptean al Aviatiei a spus ca aeronava a facut o oprire in Tunisia inainte de a zbura la Paris si, de acolo, spre Cairo.

17:22 - Tocmai a decolat din Paris primul avion EgyptAir dupa tragedia aviatica si se pare ca la bord s-ar afla familiile pasagerilor francezi, care merg spre Cairo, potrivit AP.

17:15 - Familiile pasagerilor, care au sosit de dimineata la aeroportul din Cairo, incep acum sa plece, dezamagite si frustrate pentru ca nu au primit prea multe informatii despre soarta celor dragi, transmite jurnalista Lara El Gibaly.

17:11 - O fregata a Greciei care participa la operatiunile de cautare a gasit in Mediterana doua bucati mari de plastic plutitoare.

16:49 - Apar primele declaratii oficiale despre presupusele ramasite gasite in mare. Purtatorul de cuvant al armatei Greciei, Vassilis Beletsiotis, a precizat pentru AFP ca au fost gasite posibile resturi de epava in apropiere de insula Creta.

"S-au facut niste descoperiri la sud-est de Creta, in zona de control aerian al (capitalei egiptene - n.red.) Cairo", a aratat acesta, adaugand ca un avion egiptean C-130 a observat obiectele plutitoare, iar acum mai multe barci merg spre locul respectiv pentru a vedea despre ce este vorba.

16:28 - Au fost gasite ramasite ale aeronavei EgyptAir, transmite televiziunea elena de stat, citata de The Guardian. Jurnalistii greci spun ca ramasitele au fost descoperite la 230 de mile marine vest de insula Creta din Marea Mediterana.

Informatia nu este insa confirmata la nivel oficial. Totusi, autoritatile s-au aratat foarte surprinse ca bucatile respective ar fi fost gasite atat de departe de locul in care se credea initial ca s-a prabusit avionul, mai ales in conditiile in care curentii din zona merg spre sud, asa ca nu prea ar fi putut provoca o asemenea miscare.

3 comentarii:

  1. E greu de imaginat ce au trait semenii nostri in acel avion. Sa stii ca mori, ca esti prins intr-un loc de unde nu poti scapa teafar, sa stii ca iti traiesti ultimele secunde de viata....
    E trist...
    Stiu ca fiecare alegem in momentul intruparii momentul reintoarecerii la Dumnezeu, din pacate uitam acest lucru cand ne nastem si umblam prin viata ca niste uituci care stiu ca au de facut ceva, dar nu stiu exact ce. Cred ca in momentul cand simtim ca s-a terminat jocul si alergarea bezmetica prin lume, ne reamintim cine suntem, de unde venim, unde ne ducem si care a fost scopul nostru in aceasta viata.
    In momente ca acestea, tragice, e bine sa ne oprim din alergarea dupa iluzii si sa alegem sa ne continuam calatoria in armonie cu chemarea sufletului.
    Dumnezeu sa-i ierte si sa-i odihneasca in pace!
    Mira

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesant cum de vreo saptamana chiar si acum ...observ telefonul exact cand mai are 66% baterie...iar pe capacele de canal ...au cifra 333333...aveati un mesaj ceva cu 030303...in caz de ceva ne putem ascunde in canale?

    RăspundețiȘtergere
  3. In largul insulei Karpatos(carpati).sa fie oare un semnal pt retragerea in spatiul intracarpatic?

    RăspundețiȘtergere