joi, 12 mai 2016

CABINETUL CIOLOȘ CONTENESTE ?

                                                           11 -12 Mai 2016,ora 0,55!

                                    HRISTOS  A ÎNVIAT  !

                                              Dragii mei, 


În aceasta noapte, in timp ce scriam aici pe Blog, aud un glas care spune ceva despre Cabinetul Primului Ministru al României, Dacian Cioloș.
Glasul spunea așa: 
                      ”Dacian Cioloș !
               La Cabinetul Cioloș se contenesc...!”
Iar glasul ,nu mai spune in continuare ce anume se conteneste(înceteaza)la Cabinetul Cioloș.
Dragii mei, ceva se va întâmpla cu acest CABINET CIOLOȘ,care ne-a adus la sapă de lemn ,si-si bate joc de intreg poporul român, de noi ,cei care le platim salariile extrem de mari, si-i tinem in functii înalte. 
Pentru că, acest cuvant ”contenesc”,inseamna in dictionarul român, a înceta, sau a încetini ceva anume, a ține ascunsă o situatie anume.
Iata: 
contenésc v. tr. (cp. cu lat. contineo, rețin, opresc, și vrom. cúntin, a și cuntenesc, încontenesc, mrom. cúmtin și acúmtin, a -á, d. lat. pop. cúnctino, -áre, cl. cunctari și cunctare, a pregeta. V. necontenit). Vechĭ. Opresc, împedec [!]: îl conteni să spuĭe. Interzic: conteni ucenicilor ca să nu spuĭe. V. refl. Strigă cu putére și nu te conteni (Biblia 1688). V. intr. Azĭ. Vest. Încetez, staŭ: ploaĭa, durerea a contenit; a conteni din plîns, cu vorba. V. ostoĭesc. 

contení (-nésc, -ít), vb. IV 1. A înfrîna, a reține, a stăvili. – 2. A interzice, a împiedica. – 3. A opri. – 4. A se opri, a înceta. – 5. A sfîrși, a face să înceteze. – 6. A tăcea. – Var. (înv.) cunteni (rar), contena, înconteni. Mr. acumtini, megl. cuntini. Origine obscură. Lat. contĭnĕre se potrivește semantic; iar rezultatul con-cun, în loc de cu-, deși nu pare normal, nu este imposibil (cf. cumpăt, cumplit față de cuprinde; însă păstrarea lui t (cf. ținea) este mai greu de explicat. Totuși, acest etimon a fost admis de Candrea. Cihac, II, 651, pleacă de la ngr. ϰονταίνω „a apropia, a scurta”; după Pușcariu, Dscor, I, 226-30 și DAR, este vorba de lat. cunctināre, în loc de cunctāri „a zăbovi, a șovăi”. S-ar putea admite o contaminare cu *contĕnuāre, în loc de tĕnuāre, „a reduce, a diminua”. Cuvîntul apare din primele texte din sec. XVI. Der. necontenit, adj. (fără oprire, neîncetat; mereu); cuntenitură, s. f. (înv., interdicție); cuntirimînt, s. n. (înv., acțiunea de a conteni), al cărui rotacism indică prezența unui cuvînt din fondul tradițional; contenință, s. f., înv., din sec. XVII, astăzi înlocuit prin continență, s. f., din lat. continentia (sec. XIX).
Sursa: DER (1958-1966) | Adăugată de blaurb. | Semnalează o greșeală | Permalink
 Asadar dragii mei, cred ca se apropie ceea ce eu am scris in acest articol:

                                                  2 Martie 2016,ora 16,10 !

                                                                   Dragii mei,

În aceasta după amiază ,în timp ce scriam aici pe Blog, aud un glas care spune ceva ,ce nimeni nu se asteaptă.
Glasul spunea asa dragilor:

                             ”Cioloș !
                  Dacian Cioloș, si-a anunțat Demisia pentru că , românii nu-și au talent ! ”

                                         Image result for POZE DACIAN CIOLOS.
Asadar dragii mei, să ne asteptăm ca actualul Premier, sa-si dea DEMISIA,deoarece românii, au un altfel de Talent, si anume: acela de a nu se lăsa dusi de nas;acela de a nu se lăsa păcăliți de promisiuni desarte. 
DACIAN  CIOLOȘ ,va fi forțat de împrejurări ca să demisioneze !
Glasul spunea ceva de: (o zi de luni ,sau mâini,nu am inteles bine,aceste amănunte).
Esența este însă, că CIOLOS va Demisiona !
In ce conditii ,in ce împrejurări vom vedea cu totii.
În sfârsit, Românii se vor trezi din amortire!
                                       Doamne Ajuta! 
                                                          Cu dragoste,Maria. 

31 de comentarii:

  1. Sa dea Dumnezeu si Maica Domnului sa scapam de oamenii care nu tin cu romanii , care vin si lucreaza pentru altii , care sunt rusinea poporului . In acest moment , Romania este expusa pericolelelor exterioare, caci cu ce este in interior , oricum ne-am confruntam mereu . Daca acest guvern cade , vor fi alegeri anticipate sau cum va fi ? Iar de Johannis cum scapam , ca asta are obrazul gros si nu se simte , el deja are pregatitata agenda de vacante in vara asta !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. Ciolos e trimis la Deveselu cu americani desi are alte treburi si atributii in timp ceIohannis cu atributii de reprezentare exerne ramine la Cotroceni -sa doarma el nu ne reprezinta cu nimic. ca nu vrea sa se implice cu nimic.

    RăspundețiȘtergere
  3. Domane ajuta! Maria, asa este: DEMISIA!

    RăspundețiȘtergere
  4. DEMISIA ACESTOR INCOMPETENTI!

    RăspundețiȘtergere
  5. Pana la urma va realiza si Ciolos ca nu mai are cum sa mai stea la Guvern. Din rau in mai rau merge... Guvernul sau da dovada in fiecare zi de incompetenta si de sfidare a poporului. Deci: DEMISIA! E cel mai bun lucru pe care il puteti face tehnocratilor, in frunte cu seful vostru... noi v-am dat credit, am sperat ca veti face ceva, dar ne-ati dezamagit total!

    RăspundețiȘtergere
  6. Tot este de neinteles cum un om care se pretinde ca este roman, poate dormi linistit noaptea cand observa si el ca promoveaza numai incompetenta prin acesti tehnocrati, cu impact grav asupra situatiei Romaniei. Domnilor Iohannis, Ciolos & tehnocrati sunteti multumiti de ceea ce ati facut pana in prezent? Ce spune constiinta voastra? Va place imaginea Romaniei de azi si starea poporului? Poporul acesta are vreo importanta pentru voi?

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. La oa.eni ca ei,NU PUTEM VORBI DE CONSTINTA!PACACATUL ACESTUI POPOR ESTE CA NU ESTE UNIT!

      Ștergere
  7. Scopul acestui guvern ,este sa saraceasca si mai mult tara! Vor da legi si vor favoriza numai interesele straine! Unde naiba sunteti voi acum, tinerii frumosi si liberi care ati cerut demisia guvernului,in noiembrie? Pe astia, care va jefuiesc si mai rau...i considerati buni!

    RăspundețiȘtergere
  8. Doamna Maria se simte ura domniei voastre catre acest guvern. Nu lasti sa va domine ura si sa o transmiteti mai departe .Guvernul celui ce-l iubiti domnia voastre PONTA a facut mult rau Romaniei si a furat cu miliardele .Deci sa lasam ura ca DUMNEZEU v-a avea grija de toti ,buni s-au rai.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Anonim12 mai 2016, 13:29, tu gresesti. Total neadevarat. Cum poti sa debitezi asa ceva? Sa intelegi: pe tehnocratii din Guvern, pe Ciolos si pe scumpul de Iohannis nu ii vom lasa sa mearga mai departe, pentru ca au dat dovada de inalta tradare, niste vanzatori de neam si tara.

      Ștergere
    2. Dragilor nu va luati de Maria, eu daca as avea putere la toti paliticieni din 1990 si pana in prezent ar trebui sa le luam toata averea, toti bani din conturile din alte tari sa aiba sanatatea bonlavilor,pensia celor de la CAP si sa doarma in cutii de carton asta merita toti politicienii,primarii si toti ce care au furat cu miliardele ca daca i-am pune sa-si numere bani fara masina de numarat bani,ei habar nu au.Poate o sa se. trezeasca si poporul Roman la viata si NU o sa accepte minciuna la infinit, si sa fie osinditi in propria tara
      Eu daca as avea putere pe toti i-as da jos ,si imi doresc sa ajunga la putere numai tineretul ca sunt foarte priceputi pacat ca ei nu sau unit sa faca partidul lor.Dar eu cred ca bunul Dumnezeu va face lumina si dreptate in tara noastra sa nu ne mai fie rusine ca suntem Romani, si sa fim sclavii altor tari.

      Ștergere
    3. Ne-am lamurit de ce este in stare si tineretul.Ce-i onesti nu se baga in aceeasi troaca cu porcii.

      Ștergere
  9. Iohannis face exact ca la Sibiu s-a in chis in turnul lui la palatul Cotroceni si asteapta sa-i faca altii treaba .un nesimtit. si l-a gasit pe Ciolos prea simtit care executa si tace.

    RăspundețiȘtergere
  10. Anonim 13 29 foarte bine spui...Doamna sa nu spuneți ca Dumnezeu v a transmis mesajul???

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai Doamna eu v am întrebat ?? Nu ce cred eu. Dumneavoastră sa îmi spuneți ...știu și eu poate mai scrieți și opinia dumneavoastră .

      Ștergere
    2. Unii,scriu mult si fara sa gandeasca!

      Ștergere
  11. PAI DA-ca ar trebui sa recuperam toti banii cu care au pradat tara asta nu ne ajunge nici averea lor nici a urmasilor lor pina in 2000 de ani Dar ce facem cu Iohanis iar ar fi in avantaj ca el e eunuc.

    RăspundețiȘtergere
  12. Ciolos e de la noi din judet,e dintr-un sat,unde oamenii sint porecliti "cepari",fiindcă se cultiva cea mai buna ceapă din judet.Este si o statuie din lemn ridicata cu o ceapa,se vede cum treci pe lîngă sat.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Ciolos e ca un pechinez,Iohannis e ca un dulau cu coada ridicata din mandrie,bolandu...

      Ștergere
  13. Anonim 13:29 !! Deja esti rau pe aratura ! Tu ai creier ? Cum poți sa faci astfel de afirmații? Despre ce miliarde vorbesti tu ? Poate de miliardele, pe care le-a dat F.M.I, pentru prostiile altui incompetent - Boc- ? Poate banii care i-a dat pentru salariile părinților tăi ? A.....e bun Iohannis , cu ,,guvernul meu" ! Îmi spui si mie o singura faptă buna, pentru tara asta, pe care a facut-o Iohannis , in aproape 2 ani , de când e presedinte ? Ca eu nu am vazut niciuna ! Decat sa dărîme Romania ! Asa ca, suntem cam multi care simtim, vedem si gândim la fel ! Ca tine....cam putini, si esti un om mic,mic de tot ! Cu o asemenea gândire nu o sa , ajungi departe ! Exact cum am spus : mic,mic.....de tot !

    RăspundețiȘtergere
  14. Va spun eu o fapta buna facuta de Iohannis ;atunci cind a plecat in vacante .Rau ne-a facut atunci ca pina la urma s-a intors; Ce bine era daca nu se mai intorcea.

    RăspundețiȘtergere
  15. Eu nu inteleg de ce ne cereti noua, cititorilor sa va descifram mesajele! Daca e asa cum spuneti ca le primiti de la Dzeu atunci ar trebui sa stiti mai bine ca noi ce vor sa spuna. Altfel miroase a manipulare, fiecare le interpreteaza cum vrea si in final toti sunt convinsi ca „proorocirea” s-a implinit!Dna Maria, nu doriti sa fiti primul ministru al Romaniei ca tot ziceati ca veti face o „politica a dreptatii”??? Il luati si pe adoratul de Ponta ca presedinte... Adulatorii dvs. sunt gata sa va voteze pe post de salvator suprem!Acum sa va vad daca aveti curajul sa postati acest mesaj!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. DUMNEZEU si MĂICUȚA DOMNULUI sa te ierte pentru mândria si rautatea ta.
      Nu vorbi te rog, si in numele cititorilor!
      VICTOR PONTA a fost si este iubit de popor!
      El este un român adevărat,care a tinut si tine si cu bugetarii si cu pătura cea mai de jos.
      Ma rog pentru el si familia lui, ca sa fie sanatosi si sa ni-l puna DUMNEZEU din nou in fruntea Țării,ca sa faca curatenie in buzunarele hotilor si mafiotilor.
      VICTOR PONTA este un om bun si cu suflet mare !
      Cui nu-i place de el , sa si-l ia pe CIOLOS si pe IOHANNIS si pe prima doamna in brate, si sa-i duca acasa la ei, ca ne-au secatuit ȚARA!

      Ștergere
    2. Asa este Maria! Ai mare dreptate! Dumnezeu sa ne ajute sa scapam de Iohannis si de Ciolos cu tehnocratii din "guvernul meu". Pacat de tinerii din Colectiv , caci au fost sacrificati pentru "guvernul meu"...

      Ștergere
  16. F bine! Ponta a fost singurul care a dat ceva la aia multi si saraci!Mai facea el ,dar nu a fost lasat de astia care conduc tara spre dezastru!Iar maresc pretul la gaze,desi avem zacaminte,platim facturi enorme...E- on gaz si Electrica, sunt monopol de stat,depindem de ei

    RăspundețiȘtergere
  17. Iohannis e atit de mindru incit i se potriveste zicala ;prostul parca nu-i destul daca nu e si fudul[si luxos].

    RăspundețiȘtergere
  18. Bine ati scris d-na Maria,multa sanatate,cu drag Silvia.

    RăspundețiȘtergere
  19. Anonim 14:31 ! Stii ceva , deja îmi vine greață! Tu esti pus sa manipulezi ! Dar...ce sa faci...GHINION ! Nu te încurajează nimeni, nu te aplauda nimeni, nu te felicită nimeni pentru comentariul tau dezastruos si plin de răutate! Multumesc anonim 08:13 ! Asta da fapta buna ! Dar,poate Dumnezeu ne ajuta, si face el o faptă buna ! Sa ne scape de Iohannis si de sistemul asta nenorocit care a nenorocit Romania ! La creat Băsescu , il continua Iohannis ! Oricum, asta e mai rau ca Băsescu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Iohannis este urmasul lui Basescu, nu sunt straini unul de celalalt. Cert. Au fost intotdeauna pe-o mana, doar au incercat sa prosteasca poporul. Ei se inchina la acelasi stapan... doi pioni ai aceluiasi sistem. Un sistem care doreste distrugerea Romaniei.

      Ștergere
  20. Toti sefii de state sunt impusi de la centru si nu de azi de ieri.

    RăspundețiȘtergere