miercuri, 25 mai 2016

INUNDATIILE DEVASTATOARE, S - AU ADEVERIT DIN NEFERICIRE !


                                                        Dragii mei, 

Scriam în luna MARTIE 2016, câteva articole in care, spuneam de GRAVE si DEVASTATOARE  INUNDATII.
Si din păcate dragilor, astazi în România este prăpăd; sunt multe judete inundate si multe distrugeri materiale.

COD ROSU de inundatii in Vrancea. Zeci de gospodarii si mai multe ...

stirileprotv.ro/.../cod-rosu-de-inundatii-in-vrancea-zec...
11 hours ago - Hidrologii au instituit cod rosu in bazinul raului Milcov, din judetul Vrancea, valabil de marti seara, de la ora 20.20 si pana miercuri dimineata, ...

Cod rosu de inundatii in Brasov. Autoritatile locale au convocat - Stiri

stirileprotv.ro/.../cod-rosu-de-inundatii-in-brasov-auto...
Apr 11, 2016 - Este cod rosu de inundatii in judetul Brasov. Reprezentantii prefecturii au convocat luni seara comitetul de urgenta. ... "Romania nu a invatat nimic din tragedia Colectiv" May 22, 2016; "Elicopterul SMURD", ultima metoda a ...

Inundatii puternice in judetul Brasov, dupa ce a plouat incontinuu 24 ...

stirileprotv.ro/.../cod-galben-de-ploi-in-centrul-si-estul...
Apr 12, 2016 - A fost cod rosu de inundatii in cateva localitati din judetul Brasov unde apele au ... Dupa Hexi, si HP Romania e acuzata de contracte ilegale.
Iata și articolele mele ,din martie: 

        1.                                                 Ploi torentiale grave !
                                             Noapte de 4 -5 Martie 2016,ora 0,06 !

                                                     Dragii mei,  


Doar ce am terminat de scris articolul anterior, văd dragilor în ograda mea, deși eram cu ochii pe monitor,văd cum afară plouă torential.
                                                                                                             

Image result for PLOIImage result for PLOI.
Iar pe strada ,masinile împroscau cu siroaie de apă,din pricina bălților care s-au făcut sub ploaia torentială.
Dragii mei, vom auzi si trai, zile intregi cu ploi torentiale.
Multumim Lui Dumnezeu si Maicii Domnului,pentru aceste binecuvantate ploi, si sa ne rugam dragii mei,ca sa ne dea doar atât cât să se sature pământul.
                                     Cu dragoste,Maria. 


                                 2.                   10 Martie 2016,ora 15,12 !

                                                 Dragii mei, 

În aceasta după amiaza ,desi trebaluiam prin casă, văd brusc inspre Sud -Est, văd o Apă mare în care atât oamenii civili, cât si salvatorii cu veste portocalii si vernil, mergeau prin apă până la umerii lor.
Apa avea peste 1,30 metri.Image result for inundatii.

Dragii mei, eu nu stiu locul anume ,unde se vor manifesta aceste INUNDATII  extrem de grave ,dar din nefericire ,vom auzi de aceste INUNDATII  DEVASTATOARE, care vor provoca mari dezastre.
Sa nadajduim însă ,că măcar vietile oamenilor să vor fi salvate, la Apa imens de mare ,pe care am vazut-o.
Sa ne rugam dragii mei, pentru Semeniii nostri care sunt la necaz si suferință;sa ne rugam pentru ca Bunul Dumnezeu si Măicuța Domnului sa-i  ocroteasca si le daruiasca pace si liniste sufleteasca, putere multa,pentru a putea face față la tot ce îi asteapta. 
                                             Cu dragoste,Maria. 

4.

INUNDATII GRAVE ÎN : DOLJ ,IALOMIȚA ȘI CONSTANȚA !

                                   Noapte de 16 -17 Mai 2016,ora 0,48 !

                                                    Dragii mei, 

În aceasta noapte,în timp ce scriam aici pe Blog,aud dragilor un glas care spune asa:
                        ”Plouă cu gheață!
                Furtuni si vijelii cumplite !”
Dragii mei, din păcate ,deja ne confruntam cu astfel de fenomene, dar care fenomene ,vor continua. 
Să rugăm pe Dumnezeu si Măicuța Domnului, ca să ne apere si sa ne ierte pentru gresalele noastre, si să nu se mânie atât de tare pe noi Fiii Săi.
                                     Cu dragoste,Maria. 

               3.             Inundatii foarte grave !
 
                                             25 - 26 Martie 2016, ora 1,10 !

                                                      Dragii mei, 

În aceasta noapte ,în timp ce scriam pe Blog, văd înspre stanga mea, spre Est si Sud -Est, desi era cu ochii pe monitor,vedeam dragilor, un pod mai inalt ,iar de pe pod ,și nu de sub pod,văd cum apa mâloasă a inceput a se revarsa cu putere peste șes, locul unde erau multe case si multe gradini.
                                                     
Image result for INUNDATII MARIImage result for INUNDATII MARI.
Dragii mei, din păcate vom auzi de mari si grave Inundatii , inspre Sud-Est, si care Inundatii ,vor aduce multe și mari dezastre. 
Sa ne rugam la Bunul Dumnezeu si la Maica Domnului,ca să nu fie si pierderi de vieti omenesti. 
                        Ca intotdeauna,cu dragoste,Maria.                     
5.

INUNDATIILE VOR FACE PRĂPĂD ÎN HARGHITA , DAR SI ÎN MAI MULTE PONTOANE !

 
                                  30 Martie 2016,ora 4,15 zori de zi !

                                            Dragii mei, 

În aceasta dimineață în zori de zi, ma trezeste o lumina alba orbitor de stralucitoare , si astfel aud un glas care spune ceva cutremurator:
                     ” Inundatiile vor face prăpăd în Harghita, dar și în mai multe Pontoane!”

 Image result for inundatiiImage result for inundatii.
 Image result for inundatii.
Dragii mei, din păcate vom auzi de grave si devastatoare INUNDATII in HARGHITA , care vor distruge multe poduri si podete, si nu numai.
Din Fața mâniei Lui Dumnezeu , nu avem unde sa fugim !
Putem însă, sa cerem de la Dumnezeu si de la Măicuta Domnului, milă, îndurare si iertarea păcatelor noastre. 
Putem sa incercam ,ca să devenim mai buni,mai milostivi si neapărat ,trebuie ca sa - mplinim PORUNCILE  LUI DUMNEZEU. 
                                       Cu dragoste,Maria. 

COD ROSU de inundatii in Vrancea. Zeci de gospodarii si mai multe terenuri arabile au fost inundate

inundatii
Hidrologii au instituit cod rosu in bazinul raului Milcov, din judetul Vrancea, valabil de marti seara, de la ora 20.20 si pana miercuri dimineata, la ora 9.00.

In acest interval, specialistii spun ca vor fi scurgeri importante pe versanti si torenti, cu cresteri rapide de debite si depasiri ale cotelor de pericol.
Potrivit Institutului National de Hidrologie si Gospodarire a Apelor (INHGA), marti seara a fost instituit cod rosu hidrologic in bazinul Milcovului, valabil pana miercuri dimineata, la ora 9.00.
Hidrologii avertizeaza ca in aceasta perioada vor avea loc scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie si cresteri rapide de debite si niveluri, cu depasiri ale cotelor de pericol.
"Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor in curs, prognozate si a propagarii se vor produce in continuare scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu efecte de inundatii locale si cresteri rapide de debite si niveluri cu depasiri ale cotelor de pericol pe raurile din bazinul hidrografic Milcov (judetul Vrancea). In functie de evolutia fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmarirea evolutiei situatiei hidrometeorologice", se mai arata in avertizarea INHGA, potrivit news.ro.
Zeci de gospodarii, inundate in Vrancea
Zeci de gospodarii si peste 30 de hectare de teren arabil din judetul Vrancea au fost inundate in urma ploilor abundente de marti seara. Tot din cauza precipitatiilor, DN 2M a fost acoperit de aluviuni de un metru si jumatate inaltime, circulatia in zona fiind blocata.
Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Vrancea, Paul Bindar, in urma ploilor abundente, peste 50 de gospodarii si locuinte au fost inundate in satele Pitulasa si Arva, din comuna Brosteni, unde ploile au afectat si 30 de hectare de teren arabil.
De asemenea, drumul national 2 M, intre Brosteni si Vera, a fost acoperit de aluviuni pe o distanta de 30 de metri, aluviunile masurand un metru si jumatate inaltime.
In zona, se actioneaza pentru deblocare cu un buldoexcavator, un autocamion de interventii si zece subofiteri de la ISU Vrancea, a precizat sursa citata.
Ploile abundente au provocat probleme si in comuna Jaristea. Primarul comunei, Catalin Toma, a scris pe Facebook ca precipitatiile au afectat drumul care traverseaza satul Scinteia, iar mai multe curti au fost inundate.
”Ca urmare a ploilor torentiale, va informam ca in satul Scinteia exista drumul judetean grav afectat, dar si curti inundate, fapt pentru care rugam pe toti cei care pot da o mana de ajutor sa intervina. De asemenea, pe DJ 205 B, podul Anghelinei este inundat, motiv pentru care drumul dintre Jaristea si Bolotesti este blocat. In acest moment, s-a transmis la ISU Vrancea si incercam cu echipamentele din dotare sa intervenim”, a scris primarul comunei Jaristea.
Inundatii s-au inregistrat, marti seara, si la Ramnicu Sarat, in judetul Buzau. Potrivit purtatorului de cuvant al Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISU) Buzau, Vasile Prahoveanu, mai multe strazi au fost inundate in urma ploilor abundente, cand apa a intrat in zeci de curti, iar oamenii au sunat la 112 pentru ajutor.
Reprezentantii ISU Buzau actioneaza pe mai multe strazi din Ramnicu Sarat, cu motopompe de mare capacitate. Potrivit sursei citate, apa a intrat in 14 curti, la ora transmiterii stirii pompierii actionand pentru ajutarea populatiei. De asemenea, Primaria Ramnicu Sarat intervine cu serviciul voluntar, cu patru motopompe.
In localitatile din jurul municipiului Buzau a cazut grindina cateva zeci de minute.
Cod portocaliu si Cod galben
Conform prognozelor, in intervalul 24 mai, ora 00,00 - 25 mai, ora 00,00, va fi Cod portocaliu de inundatii pe raurile din bazinele hidrografice Trotus superior si mijlociu (judetele Harghita, Neamt si Bacau), Putna - bazin superior si mijlociu (judetul Vrancea), unii afluenti ai Bistritei din judetele Neamt si Harghita, Raul Negru, Homorod si unii afluenti mici din bazinul superior al Oltului (judetele Harghita, Covasna si Brasov).
De asemenea, fenomenele de scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, viituri rapide se pot produce cu probabilitate si intensitate mai mare pe unele rauri mici din judetele Bistrita Nasaud, Sibiu, Harghita, Covasna, Bacau si Vrancea.
Incepand de marti, ora 17,00, si pana joi, ora 12,00, se vor inregistra scurgeri importante pe versanti, torenti si paraie, precum si viituri rapide pe raurile mici, cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri, cu posibile depasiri ale Cotelor de aparare pe raurile din bazinele hidrografice Viseu, Iza, Tur, Lapus (judetele Maramures si Satu Mare), Somesul Mare (judetul Bistrita Nasaud), afluentii mici ai Somesului din judetele Cluj, Salaj, Maramures si Satu Mare, bazinele superioare ale Muresului si Tarnavelor din judetele Harghita si Mures, Olt superior si mijlociu si afluentii sai din judetele Harghita, Covasna, Brasov, Sibiu, Valcea si Arges, Arges superior (judetele Arges si Dambovita), Ialomita - bazin superior si afluenti (judetele Dambovita si Prahova), Suceava, Moldova, Bistrita (judetele Suceava, Harghita, Neamt si Bacau), Trotus (judetele Harghita, Neamt si Bacau), Putna (judetul Vrancea), Ramnicu Sarat (judetele Buzau si Vrancea), Buzau - bazin superior si afluenti (judetele Brasov, Covasna si Buzau), Barlad superior si afluentii sai din judetele Iasi,Vaslui, Bacau si Galati, Jijia si Baseu (judetele Botosani si Iasi).
Totodata, pana marti la ora 00,00, se vor inregistra cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie in bazinul superior al raului Somesul Mic si pe afluentii sai de pe cursul mijlociu si inferior (judetul Cluj), iar fenomene hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare in bazinele hidrografice ale raurilor Fenes si Nadas.
Ca urmare a precipitatiilor inregistrate in ultimele ore, a celor prognozate si propagarii, tot pana la miezul noptii zilei de marti, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie si pe afluentii mici ai raului Crisul Alb sector aval S.H. Gurahont - amonte S.H. Ineu, afluentii mici ai raului Mures aferenti sectorului aval S.H. Savarsin - amonte S.H. Radna (judetul Arad). In acelasi timp, fenomene hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare si in bazinele hidrografice ale raurilor Hodis, Cleceova si Chisindia.
Potrivit INHGA, va fi Cod galben de inundatii, pana marti la ora 22,00, si pe afluentii raului Jiu de pe sectorul aval S.H. Sadu - amonte S.H. Rovinari (judetul Gorj), cu probabilitate mai mare de producere a fenomenelor hidrologice in bazinele raurilor Bistrita si Tismana.
Nu in ultimul rand, pana marti la ora 00,00, se pot produce scurgeri importante pe versanti, torenti, paraie cu posibile efecte de inundatii locale si cresteri de debite si niveluri cu posibile depasiri ale Cotelor de atentie pe raurile mici din bazinele superioare ale raurilor Timis, Poganis, Barzava, Caras (judetele Caras Severin si Timis), dar si pe raurile mici din bazinul superior al raului Timis.
Atentionarile au fost transmise catre: Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor, Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, Administratia Nationala Apele Romane, Ministerul Administratiei si Internelor, mass-media, S.C. Hidroelectrica S.A. si Administratiile Bazinale de Ape: Somes-Tisa, Mures, Olt, Arges-Vedea, Buzau-Ialomita, Siret, Prut-Barlad, Crisuri, Mures, Jiu, Banat.

7 comentarii:


  1. Frizerul si Dumnezeu


    Odata un barbat a mers la frizerie pentru a se tunde si a se barbieri. De indata ce frizerul a inceput sa lucreze, a inceput si discutia dintre cei doi. Au discutat despre foarte multe lucruri, dupa care au atins si subiectul religiei si al lui Dumnezeu. Frizerul indata a spus:

    - Nu cred ca exista Dumnezeu.

    - De ce?, l-a intrebat clientul.

    - E foarte simplu. Iesi afara in strada si vei intelege de ce nu exista Dumnezeu. Spune-mi, daca Dumnezeu exista, de ce sunt atatia perversi? De ce atatia copii parasiti? Daca Dumnezeu ar exista, nu ar exista nici nefericire, nici durere.
    Nu pot sa-mi inchipui un Dumnezeu care iubeste si compatimeste, dar sa ingaduie si toate acestea care se intampla.

    Clientul s-a gandit putin, insa nu a raspuns nimic pentru ca nu a vrut sa strice discutia. In cele din urma frizerul si-a terminat treaba, iar clientul a plecat.
    Dar, de indata ce a iesit din frizerie, a vazut un barbat cu parul lung si ondulat si o barba mare, insa murdare si slinoase. Era foarte murdar si neingrijit. In acea clipa clientul s-a intors din drum si a intrat din nou in frizerie, spunandu-i frizerului:

    - Stii ceva? Nu exista frizeri.

    - Cum poti spune asa ceva?, a intrebat uimit frizerul. Nu vezi ca eu sunt frizer? Abia te-am tuns si barbierit. Ce sunt aceste cuvinte ale tale?

    - Nu!, a raspuns clientul si a continuat. Daca ar fi existat frizeri, nu ar fi existat oameni nepieptanati si cu par lung si murdar, ca tipul cel de afara.

    - Ba da, exista frizeri, dar aceasta se intampla pentru ca oamenii nu vin la mine.

    - Exact!, a raspuns clientul. Aceasta este problema. Si Dumnezeu exista, dar cele spuse de tine se intampla pentru ca oamenii nu merg la El si nu cer ajutor de la El.
    De aceea exista atata durere si nefericire in lume.


    S.

    RăspundețiȘtergere
  2. De ce e iubirea oarbă?

    Calităţile şi viciile existau înainte ca lumea să fie creată şi primii oameni să apară.

    Cu toate acestea, ele se plictiseau teribil pentru că nu aveau oameni cărora să li se ataşeze.
    Aşa că într-o zi s-au întâlnit mai plictisite ca niciodată. Deodată, Isteţimea a venit cu o idee: “Haideţi să jucăm <>!”.Tuturor le-a plăcut ideea şi Nebunia a strigat imediat: “Eu vreau să număr, eu vrea să număr!”.
    Cum nimeni nu era suficient de nebun să încerce să caute Nebunia, toţi ceilalţi au fost de acord. Nebunia s-a sprijinit de un copac şi a început să numere: “Unu, doi, trei…”.

    In timp ce Nebunia număra, viciile şi calităţile se ascundeau.

    Tandreţea s-a agăţat de un colţ al Lunii.

    Trădarea s-a ascuns într-un garaj.

    Afecţiunea s-a pitit între nori.

    Pasiunea a mers în centrul Pământului.

    Minciuna a spus că se va ascunde sub o piatră, dar s-a ascuns pe fundul unui lac.

    Avariţia a intrat într-un sac pe care a ajuns să-l rupă.

    Nebunia continua să numere: “Şaptezeci şi nouă, optzeci, optzeci şi unu…”

    Deja, toate viciile şi calităţile se ascunseseră, cu excepţia Iubirii. Fiind foarte indecisă, Iubirea nu ştia unde să se ascundă. Asta n-ar trebui să ne surprindă, pentru că ştii căt de greu este să ascundem Iubirea…

    Nebunia continua: “Nouăzeci şi cinci, nouăzeci şi şase, nouăzeci şi şapte…”

    Când a ajuns la o sută, Iubirea a sărit într-un tufiş cu trandafiri. Când Nebunia a început să caute a gasit în primul rând Lenea, care nici măcar n-a avut energie să se ascundă.
    Apoi a descoperit Tandreţea în colţul lunii, Minciuna pe fundul lacului şi Pasiunea în centrul Pământului.
    Una câte una, le-a descoperit pe toate, cu excepţia Iubirii. Nebunia devenise disperată pentru că n-o putea găsi. Invidioasă pe Iubire, Invidia a şoptit: “Iubirea se ascunde în tufişul cu trandafiri…” În rătăcirea ei, Nebunia a apucat o furcă de lemn şi a început să lovească tufişul.
    A continuat până când un plânset sfâşietor a oprit-o. Iubirea a ieşit din tufiş, acoperindu-şi faţa cu mâinile.

    “Ce am făcut?! Ce am făcut?!”, a început să strige Nebunia. “Te-am orbit! Cum pot să repar asta?”

    Iubirea a răspuns: “Nu poţi să-mi redai vederea, dar dacă vrei să faci ceva pentru mine, poţi să mă însoţeşti prin viaţă”.

    Aşa că din acea zi, Iubirea este oarbă şi este însoţită de Nebunie.

    A iubi înseamnă într-o anumită măsură a fi nebun pentru că uneori persoanele pe care le iubim ne vor face să suferim.
    Însă asta nu trebuie să distrugă capacitatea noastră de a iubi şi de a ne iubi.


    S.

    RăspundețiȘtergere
  3. Pe o stradă din Paris stătea un orb cu o pălărie la picioare şi o plăcuţă de lemn pe care scria cu cretă albă: “Vă rog, ajutaţi-mă, sunt orb!”.

    Un ziarist trecu prin zonă şi văzu foarte puţini bani în pălăria orbului. Fără să ceară încuviinţarea, luă plăcuţa de lemn, o întoarse, pe dos, scrisese altceva, o puse din nou la picioarele orbului şi plecă.
    Spre seară, jurnalistul respectiv se întoarse pe acelaşi drum, trecând din nou pe lângă orbul care cerşea. Acum, pălăria lui era plină de bani.
    Şi monede, şi bacnote.
    Cu simţurile dezvoltate din pricina lipsei de vedere, orbul recunoscu paşii ziaristului.
    Îl întrebă dacă el cel care i-a rescris mesajul de pe plăcuţă şi, dacă da, ce anume scrisese. Ziaristul răspunse:
    – Nu am scris nimic din ce ar putea fi în neconcordanţă cu anunţul dumitale, doar că am exprimat totul în alte cuvinte. Şi plecă liniştit mai departe.
    Orbul a aflat foarte târziu ce scrisese ziaristul pe plăcuţa de lemn. Mesajul era următorul: “Şi astăzi e primăvară în Paris, şi eu tot nu o pot vedea…”

    MORALA
    De multe ori, când lucrurile nu ne mai reuşesc aşa cum am dori, e o idee bună să schimbăm strategia.


    S.

    RăspundețiȘtergere
  4. Poveste din Rai

    Un om şi câinele său au murit în acelaşi timp. Ajungând în cer, au mers pe un drum pietruit cu aur, pe lângă un gard de marmură fină, până au dat de o poartă superbă, construită din perle, ce străluceau sub razele soarelui.

    Ajungând lângă poartă, au văzut un om şezând în pragul ei.
    – Scuzaţi-mă, unde ne aflăm?

    – În Rai, a răspuns portarul.

    – Putem primi un pahar cu apă?

    – Desigur, a răspuns portarul, intră şi vei primi.

    – Singur? Prietenul meu nu poate intra?

    – Regret, nu permitem intrarea animalelor…

    Omul a decis sa renunţe la apă, şi-a chemat câinele şi-au plecat mai departe. Tot mergând au ajuns la o poartă simplă de lemn, fara gard imprejur. Un portar statea rezemat de poarta si citea dintr-o carte.

    – Putem primi puţină apă?

    – Desigur, cu plăcere, intraţi, a răspuns portarul.

    Cei doi au trecut poarta şi au băut apa rece din fântâna apropiată, cât au poftit.

    – Mulţumim, dar unde ne aflăm?

    – În Rai, le-a răspuns portarul.

    – Am mai întâlnit un portar şi el mi-a spus că la poarta lui e intrarea în Rai…

    – Ah, te referi la strada aurită şi poarta cu perle? Nuuu, acolo e Iadul!

    – Şi nu vă pasă că acolo se folosesc de numele vostru?

    – Nu, i-a răspuns portarul. Noi suntem bucuroşi că ei îi păstrează pe toţi cei care sunt de acord să-şi părăsească prietenii şi să-i lase afară!



    S.

    RăspundețiȘtergere
  5. Povestea aceasta este pentru voi toţi:

    Un tâmplar a fost angajat să renoveze o casă veche de la ţară. Avusese o primă zi foarte grea la muncă.O pană l-a facut să întârzie pentru o oră, fierăstraul său electric a cedat, iar acum maşina lui veche nu mai dorea să pornească.

    Pe măsură ce proprietarul casei pe care o renova îl conducea acasă, tâmplarul stătea tăcut. Când au ajuns la destinaţie, muncitorul l-a invitat pe proprietar să-i cunoască familia.

    În timp ce se îndreptau spre uşă proprietarul a fost surprins să-l vadă pe tâmplar oprindu-se în faţa unui mic copac.

    Muncitorul nostru a ridicat ambele mâini şi a atins crengile copacului, după care a intrat pe uşă şi s-a transformat total: şi-a îmbrăţişat cei doi copii şi şi-a sărutat soţia ca şi când ar fi avut o zi perfectă.

    La scurt timp, tâmplarul a ieşit să-l conducă pe invitatul său la maşină.

    În timp ce treceau pe lângă copac, curiozitatea l-a făcut pe proprietar să-l întrebe ce a însemnat gestul său de mai devreme.”Ooo, acesta este copacul greutăţilor”, a răspuns tâmplarul. “Ştiu că nu pot să controlez greutăţile ce apar peste zi la locul de muncă, dar un lucru este sigur: ele nu-şi au locul în casa mea, lângă soţia şi copiii mei.

    Aşă că seara când mă întorc acasă le atârn în copac, iar dimineaţa le iau înapoi”.”Totuşi este amuzant” a zâmbit în continuare. “Atunci când ies dimineaţa şi le preiau din copac, nici măcar nu mai sunt la fel de multe precum îmi aminteam să fi fost când le-am atârnat cu o seară înainte”.

    De câte ori te-ai surprins descărcându-te pe o persoană apropiată doar pentru că ai avut o zi grea?

    Zilele cu greutăţi sunt inevitabile, apar când ne aşteptăm mai puţin, după care dispar aşa cum au apărut. Important este să păstrăm o perspectivă mai largă. Multe dintre lucrurile care ne îngrijorează sau ne supară înseamnă foarte puţin pe termen lung.

    Întreabă-te: “Merită să mă enervez pentru acest lucru?” Dacă te surprinzi adeseori că laşi greutăţile să-ţi afecteze relaţiile sau că ai o stare de dispoziţie negativă, poate că este timpul să plantezi propriul tău copac al greutăţilor…



    S.

    RăspundețiȘtergere
  6. De ce nu suntem fericiţi?

    Într-un mic orăşel trăia o femeie cu cei doi feciori ai ei. Unul dintre feciori era negustor de umbrele iar celălalt îşi câştiga existenţa vânzând sandale.

    Această femeie era mai mereu tristă. Văzând‑o mereu în această stare de tristeţe, un om a întrebat‑o:

    – Ce te supără femeie? Ce necaz îţi chinuie sufletul?

    Femeia îi răspunse:

    – Vezi dumneata, acum plouă. Unul din feciorii mei trăieşte din vânzarea de sandale. Din cauza vremii afacerea lui are de suferit. Cum să nu fiu necăjită?

    Peste câteva zile soarele îşi făcu simţită prezenţa în micul orăşel dar mai puţin în inima femeii căci ea tot tristă şi abătută era. Nedumerit acum, omul o întrebă din nou:

    – Acum e soare, nu asta aşteptai? Feciorul tău are acum o afacere prosperă vânzând sandale, de ce eşti în continuare supărată?

    Femeia îi răspunse:

    – Ooo, vezi dumneata, celălalt fecior al meu vinde umbrele. Cine cumpără umbrele pe vremea asta însorită? Înţelegi acum de ce sunt tristă?

    – Sunt şi mai nedumerit acum, răspunse omul. Din câte mi‑ai vorbit despre feciorii tăi, eu înţeleg că tu ar trebui să fii mereu o mamă fericită.
    Când plouă, feciorul tău care vinde umbrele prosperă iar când e soare celălalt fecior al tău vinde sandale.”

    „În timp ce înţeleptul este fericit şi în iad, prostul suferă şi în rai.”



    S.

    RăspundețiȘtergere
  7. Multumesc S pentru povestioare!
    Mi-am amintit de una, cea cu lingurile cu cozile lungi. In iad sufletele erau flamande pentru ca nu reuseau sa manance cu lingurile mari, pe cand in rai era voie buna pentru ca se hraneau unii pe altii.
    Mira

    RăspundețiȘtergere