marți, 14 aprilie 2015

CUTREMURUL S - A ADEVERIT , DUPĂ DOAR 9 ORE !


                                                           Dragii mei, 

Scriam în urmă cu puţin timp ,despre un Cutremur moderat, despre care vom auzi.
Şi după numai 9 ore de când mi s-a arătat acest CUTREMUR, iata cum în aceasta seara, la ora 23,48 ,in zona Vrancea s-a produs un Cutremur moderat, cu magnitudinea de 3,7 grade.
Iată linkurile ,precum si articolul  meu.

  1. www.cutremur.net   Cached
    Cutremur de magnitudine 3,7 in regiunea Vrancea . ... la vest de PALTIN, judetul Vrancea (45,79 grade latitudine Nordica, 26,69 grade longitudine Estica). .
         14 Aprilie 2015,ora 10,45 dimineaţa !
                                                   Dragii mei, 

    Eram la Sfânta Biserică în această dimineaţă, fiind a treia zi de Paşti.
    Preotul ,era în Sfântul Altar săvârşind Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie.
    Din strana, din locul în care ma aflam, văd pentru două secunde ,cum apare în faţa Sfantului Iconostas ,o măsuţă pe care se afla o pâiniţă rotundă ,din care se scosese Părticica Sfântă.
                  Iconostasis
    Brusc, măsuţa cu tot cu pâinica rotundă din care lipsea doar Părticica Sfântă, începe a se cutremura mărunţel şi puternic. 
    Un Cutremur începuse destul de tare, şi era gata să răstoarne pâinica sfinţită de pe măsuţă.
    În celelalte doua secunde, totul a revenit la normal, iar eu mi-am pus in gând să ţin minte ceea ce am văzut, pentru a scrie în caiet, atuni când ajung acasa.
    Aşadar dragii mei, vom auzi de un alt Cutremur de Pământ, care nu va fi neapărat puternic ; va fi moderat, dar va dura mai mult ca şi secunde.  
                                  Data Loggers
    Oricum ,nu trebuie sa ne fie frica de Cutremure , deoarece, România este si va fi  ocrotită şi ocolită întotdeauna ,de CUTREMURE devastatoare si de orice Dezastru natural. 
            Nu spun de la mine aceasta, ci numai de la DUHUL CEL PREA  SFÂNT !
                                               Cu dragoste, Maria.  
Cutremur de 3,7 grade în Vrancea
de Andra Dolana , 14 aprilie 2015 - stire actualizata la ora 22:24, 14 aprilie 2015


Un cutremur cu magnitudinea de 3,7 grade pe scara Richter s-a produs în zona Vrancea, în județul Buzău, marți, la ora 20.33, la adâncimea de 140 de kilometri, potrivit Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP).
Oraşele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Covasna (37 kilometri),Vălenii de Munte (47 km), Săcele (51 km), Târgu Secuiesc (53 km) și Sfântu Gheorghe (57 km).
De la începutul acestui an, în zona Vrancea au fost înregistrate două cutremure cu magnitudinea de 4,6 grade, în 24 ianuarie şi 16 martie, ultimul având epicentrul în judeţul Buzău.
În 22 noiembrie 2014, în Vrancea s-a produs un cutremur de 5,7 grade, fiind cel mai mare ca magnitudine înregistrat în România în ultimii 10 ani. Seismul a fost simţit şi în Bucureşti şi a fost urmat de mai multe replici, care nu au depăşit însă 3,3 grade.

Un comentariu:

  1. Primul link (www.digi24.ro/.../Stiri/Cutremur de 3 7 in Vrancea Cached) nu are legatura cu cutremurul de azi, este vorba de un cutremur din 28 martie.
    Cutremurul de azi a avut loc la 20:33, la aproape 141 km adancime.

    RăspundețiȘtergere