joi, 23 aprilie 2015

SFÂNTA EVANGHELIE DIN MAREA ŞI SFÂNTA ZI , A SFÂNTULUI MARE MUCENIC GHEORGHE , PURTĂTORUL DE BIRUINŢĂ !

                                                            23  APRILIE 2015, 

            SFÂNTUL  MARE  MUCENIC  GHEORGHE,

                        PURTĂTORUL  DE  BIRUINŢĂ !

                               .

                                                               LA  UTRENIE,

                         Sfânta  Evanghelie , 
de la  Sfântul  Apostol  şi  Evanghelist  Luca !  

                                                         (XXI, 12 - 19 )

Zis-a Domnul către ucenicii Săi : păziţi-vă de oameni , pentru că ei vor pune mâinile pe voi şi vă vor prigoni, dându-vă prinşi în sinagogi şi în temniţe , şi vă vor duce la împăraţi şi la dregători , din pricina numelui Meu.Şi vi se va întâmpla să mărturisiţi . Puneţi deci în inimile voastre să nu vă gândiţi de mai înainte ce veţi răspunde . Căci eu vă voi da gură şi înţelepciune , căreia nu-i vor putea răspunde nici sta împotrivă toţi potrivnicii voştri. Şi veţi fi daţi şi de părinţi ,şi de fraţi, şi de rudenii, şi de prieteni ;şi unii dintre voi vor fi daţi la moarte. Şi veţi fi urâţi de toţi oamenii, din pricina numelui Meu. Dar niciun păr din capul vostru nu va pieri. Prin răbdarea voastră , vă veţi păstra sufletele voastre. 
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ  ŢIE ! AMIN !
                             LA  SFÂNTA ,
         ŞI DUMNEZEIASCA  LITURGHIE ,
                        Sfânta  şi Dumnezeiasca Evanghelie,
          de la Sfântul Apostol şi Evanghelist Ioan !
                                                              (XV, 17 -27 ;XVI, 1 - 2 )

Zis-a Domnul ucenicilor Săi: aceasta vă poruncesc vouă :să vă iubiţi unul pe altul . Dacă vă urăşte pe voi lumea, gândiţi-vă că M-a urât întâi pe Mine . Dacă aţi fi din lume ,lumea ar iubi pe al său ;dar pentru că nu sunteţi din lume , ci Eu v-am ales pe voi din lume , de aceea vă urăşte pe voi lumea. Aduceţi-vă aminte de cuvântul pe care vi l-am spus vouă : nu este slujitorul mai mare decât stăpânul său. Dacă M-au prigonit pe Mine , şi pe voi vă vor prigoni; dacă au păzit cuvântul Meu şi pe al vostru îl vor păzi. Iar toate acestea le vor face din pricina numelui Meu, fiindcă nu ştiu pe Cel care M-a trimis pe Mine. Dacă n-aş fi venit şi nu le-aş fi grăit lor , păcat nu ar avea ; acum însă nu au cuvânt de îndreptăţire pentru păcatul lor. Cel care Mă urăşte pe Mine, şi pe Tatăl Meu îl urăşte. De n-aş fi făcut între ei lucruri pe care nimeni altul nu le-a mai făcut, păcat n-ar avea ; şi totuşi, după ce le-au văzut , M-au urât şi pe Mine şi pe Tatăl Meu, ca să se împlinească cuvântul cel scris în legea lor : M-au urât pe nedrept . Iar când va veni Mângâietorul , pe care Eu Îl voi trimite vouă de la Tatăl, Duhul Adevărului , care de la Tatăl purcede , Acela va mărturisi pentru Mine . Încă şi voi mărturisiţi , pentru că sunteţi de la început cu Mine. Acestea vi le-am spus ca să nu vă poticniţi în credinţa voastră. Vă vor scoate pe voi din sinagogi şi chiar va veni vremea , când oricine vă va ucide va crede că aduce slujbă Lui Dumnezeu.
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ  ŢIE ! AMIN !
                        ... pe sticla 89 - Sfantul Gheorghe, Sfantul Teodor si Sfantul Dimitrie
                                         Dragii mei, 

Oriunde vă aflaţi pe acest Pământ, dacă aveţi prin apropiere O  SFÂNTĂ  BISERICĂ, faceţi tot posibilul ca să mergeţi la Sfanta si Dumnezeiasca Liturghie, unde veţi trai cu inima si cu sufletul, această Pericopă Evanghelică, care că va aduce multă pace şi liniste în suflet, precum si multă Credinţă si dragoste faţă de Aproapele.
                                                Cu dragoste, Maria .  

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu