marți, 21 aprilie 2015

ŞI S - A ADEVERIT ! IARNA A REVENIT ÎN MULTE ZONE DIN ŢARĂ !

                               Dragii mei, 

 Scriam în ziua de marţi 14 aprilie 2015, un articol în care spuneam că ,Iarna va reveni , chiar dacă pomii sunt înfloriţi. 

Şi iată dragilor, că nu a trecut pre mult timp, iar IARNA nu vrea să plece de tot.

IARNA a revenit chiar si pentru puţin timp, în mai multe zone ale ŢĂRII. 

Iată:

 

  14 Aprilie 2015 !
                                          HRISTOS  A  ÎNVIAT !

                                                    Dragii mei, 

Credeţi oare că am scăpat de iarnă ?

Eiii bine ! Nu am scăpat !
Deşi Pomii sunt înfloriţi, doamna Iarnă, va reveni în forţă pe alocuri, mai precis la Sud - Est ! 


                  Pomi infloriti 25 aprilie 2009 - Flori in livada paradisiaca si zonaplantarea catorva pomi fructiferi. Primavara vor fi plini de flori si .....
În timp ce scriam aici pe Blog , în această seară, văd dragilor ca şi cum aş mai fi avut un ochi în urechea stângă, văd o livadă de pomi pitici, pomi ce erau înfloriţi, şi a căror tulpină era în zăpadă mai mult de jumătate.
Zăpada era pufoasa, imaculata si proaspăt căzută.

                       Calendarul Fermierului: În luna februarie încep pregătirile pentru ....

Aşadar dragilor, vom fi plăcut surprinşi ca să vedem pomi înfloriti ,iar jos pe pământ, în jurul tulpinii lor , multă zăpadă albă si pufoasă, proaspăt căzută.
                                    Cu dragoste, Maria.

Iata si ultimile stiri despre VREME :

NINSORI în multe zone din ţară. Situaţia DRUMURILOR şi ce AMENZI rişti dacă nu ai CAUCIUCURI DE IARNĂ

Publicat: (acum 13 ore) // Actualizat: (acum 12 ore) // Sursa: romaniatv.net
Traficul rutier se desfăşoară în condiţii de precipitaţii sub formă de ploaie, lapoviţă, chiar ninsoare în mai multe zone din centrul şi nordul ţării, informează Infotrafic.
NINSORI în multe zone din ţară. Situaţia DRUMURILOR şi ce AMENZI rişti dacă nu ai CAUCIUCURI DE IARNĂ
Pe DN17, în Pasul Tihuţa, s-a depus un strat subţire de zăpadă care a îngreunat traficul rutier. S-a acţionat cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant, iar acum traficul rutier se desfăşoară normal.
A nins şi pe DN1, pe Valea Prahovei, iar partea carosabilă este umedă. În zona Predeal, pe carosabil s-a format un strat subţire de zăpadă (sub un centimetru), dar s-a topit rapid, fără a afecta circulaţia autovehiculelor.
Întrucât mulţi conducători auto şi-au echipat deja autovehiculele cu anvelope de vară, poliţiştii reamintesc faptul că este interzisă circulaţia maşinilor cu cauciucuri de vară pe drumurile acoperite cu zăpadă, gheaţă sau polei, indiferent de perioada din an.
Citeşte şi: CAUCIUCURI DE IARNĂ. Când sunt obligatorii anvelopele de iarnă şi ce amenzi rişti pentru lipsa lor
Meteorologii au emis şi o informare meteo privind alterarea vremii în următoarea perioadă. Informarea a intrat în vigoare sâmbătă la ora 18.00 şi este valabilă până miercuri, 22 aprilie, la ora 18.00.

Citeşte şi AVERTIZARE METEO. Răcire accentuată, precipitaţii mixte, vânt puternic şi brumă în zilele următoare

PROGNOZA METEO LUNI. Saptamana debuteaza cu vremea răcoroasă, chiar rece pentru această dată, mai ales în nordul, centrul şi nord-estul ţării. Cerul va fi temporar noros şi va ploua în general slab pe arii extinse în jumătatea nordică a teritoriului. În zona de munte, vor predomina ninsorile, iar noaptea, trecător, în Moldova şi în estul Transilvaniei, vor fi precipitaţii slabe, mixte.
Vântul va prezenta intensificări locale, iar la munte va sufla tare, cu peste 80...90 km/h. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 7...8 grade în estul Transilvaniei şi nordul Moldovei şi 16...17 grade în Oltenia şi Muntenia.
Valorile termice raman uşor sub mediile climatologice specifice acestei date. Temperatura maximă se va situa în jurul valorii de 15 grade. Cerul va fi variabil, cu înnorări mai ales spre seară, când, trecător, va ploua slab. Vântul va avea unele intensificări.

VREME EXTREMĂ în România: Ninsorile şi furtunile puternice au făcut ravagii VIDEO

Publicat: (acum 39 min) // Actualizat: (acum 29 min) // Sursa: romaniatv.net
După zile cu temperaturi de vară, la munte s-a întors iarna. Pe mai multe drumuri din ţară s-a depus un strat de zăpadă de câţiva centimetri. În schimb, în alte zone au fost furtuni puternice. În județul Alba, nouă maşini au fost grav avariate de acoperişurile smulse de vânt.
Pe DN1, pe Valea Prahovei, traficul a fost ca iarna. Stratul de zăpadă depus pe şosea a trecut de cinci centimetri. Drumarii au ieşit imediat să cureţe șoseaua.
Probleme au fost şi în Pasul Tihuţa, unde s-a circulat greu din cauza zăpezii, până la sosirea drumarilor.
Citeşte şi: CAUCIUCURI DE IARNĂ. Când sunt obligatorii anvelopele de iarnă şi ce amenzi rişti pentru lipsa lor
Dacă la munte a nins ca-n toiul iernii, în alte zone au fost furtuni ca vara. A plouat torenţial, iar vântul a bătut puternic. La Aiud şi Ocna Mureş, vijelia a smuls mai multe acoperişuri, iar resturile zburate de vânt au distrus nouă maşini. Şi în Bistriţa, rafalele au smuls, pur şi simplu, din rădăcini un copac de 20 de metri.
Furtună puternică a fost şi la Focşani. În Alba Iulia, vântul puternic a doborât un semafor aflat într-una dintre cele mai aglomerate intersecţii din oraş. Nicio persoană nu a fost rănită.

Citeşte şi AVERTIZARE METEO. Răcire accentuată, precipitaţii mixte, vânt puternic şi brumă în zilele următoare

Un comentariu:

  1. Intr-adev a fost un frig extrem si poate de neinteles ptr aceasta perioada deja tirzie 21-22 aprile ! Se vehiculeaza multe teorii pe seama schimbarilor climatice ... Sunt locuitori ai unor zone din Asia , Nordul Europei etc care prevad o intensificare a acestor schimbari cauzate de f multe ... S a spus k clima planetei e-n incalzire. Poate , partial ..insa observam multe care n-ar avea legatura cu incalzirea ci mai mult cu trecerea unor factori climatici de la o zona la alta...curentyi de aer etc. Nu e f clar ce se intimpla si de ce...SE va trece la un alt tip de clima in viitor , zonal etc ?! poate...

    RăspundețiȘtergere