luni, 6 februarie 2017

CONVORBIREA MEA ,CU IISUS HRISTOS ! MÂINILE LUI IISUS HRISTOS ,ŢINEAU MÂINILE MELE !



                                Acatistul Domnului nostru Iisus Hristos

                                            Dragii mei,

 Ceea ce urmeaza a va povesti ,vă va face sa va cutremurati de bucurie.
Cu lacrimi si cu infinita bucurie, va spun că ,am stat de vorba cu IISUS  HRISTOS, asa cum as sta de vorba cu fiecare om pe care l-as intalni în calea mea.

IATA:
                        2 noiembrie, 2009,zori de zi.

M-am trezit brusc, ca si cum as fi cazut de sus direct in patul meu.  
Eram intr-un balcon, sus la bloc,cam la 3 etaje,iar inafara balconului, sub CERUL de ziua, suspendat in aer, la distanta de circa 3m de balcon, vad un SICRIU !
 In SICRIU, vad un TRUP invelit total in negru,. 
Fratilor ! Vedeam atat jos pe Pamant, cat si sus pe acel balcon, LUME multă si dornica ca sa atinga acel SICRIU. 
Dar nimeni nu putea ajunge ,la Sicriul suspendat in aer.
Toata Lumea era indoliata,iar eu puteam sa le citesc gandurile lor, numai privind la ei de aici de sus,de la balcon.
Stiam si simteam în sufletul meu , că toti au venit ca sa se inchine Trupului din Sicriu .
Dar nimeni nu ajungea la EL  !
Cei de jos ,priveau foarte tristi în sus la SICRIUL suspendat ,iar cei de la alte balcoane, incercau sa intinda mainile lor,că doar,doar,il va putea atinge măcar. 
Simteam că trebuie sa ajung la EL!
Iar în aceasta clipă ma strecor cu foarte mare usurinta, printre oamenii de sus de la balcoane,de parca o forta nevazuta mă ţinea, si mă ducea tot mai aproape de Sicriul suspendat in aer. Iar cand vad SICRIUL cu  TRUPUL învelit in negru , ma gandesc ca ,daca voi reusi sa ajung la SICRIU ,si sa dau deoparte din VESMANTUL negru,  atingându-mi mâna mea  de pielea  LUI, eram sigura ca -mi va da un Semn.
Observ însă ,cu mare bucurie ,faptul că,  la gât era putin descoperit, iar pielea Îi era rozie, si ma gandesc că, daca voi reusi  sa-L ating acolo şi să sarut pielea acolo unde era descoperit ,voi primi sigur un Semn.
Si ma intind mult peste balcon ca sa ajung la EL , iar lumea se uita speriata la mine,crezand ca o sa cad.
Dar ,MINUNE !
  SICRIUL cu TRUPUL învelit în pânză neagra, era ca si cum ar fi fost langa mine, si cu toate ca distanta era mare, nu era nicio problema pentru ca eu sa ajung la EL.
 In clipa in care am sarutat pe frunte TRUPUL învelit în pânza neagra, MAINILE acestui Trup ,asa cum era învelit El, mi-au prins mainile mele si mi le tinea strans la pieptul SĂU.
În aceasta  clipa fratilor ,am stiut ,am simtit cu fiecare picatura de sânge din venele mele,că Acesta este IISUS HRISTOS,si-am exclamat cu infinita bucurie:

                      "Aaaa! Iisuse ! Iisus !"

Iar Iisus Hristos îmi răspunde, de acolo de sub pânza neagră :
       
                         Daaaa !

 În acest moment, vad CHIPUL LUI IISUS HRISTOS,asa prin panza neagra în care era învelit.
Îl văd viu si fericit ,are parul castaniu si inelat,este tras la faţa,are o mica barba castanie,iar  ochii Lui,erau albastri precum  seninul CERULUI.
Dar eu dragilor ,continui  sa-I spun doar în gândul meu :

"Eram sigură ,că dacă mă voi atinge de pielea 
Ta Iisuse, de Tine Iisuse drag,eram sigură că Tu vei face ceva !"

Dar Iisus ,Scumpul nostru Mântuitor, îmi spune doar din privirea Sa către ochii mei ,şi ţinându-mi mâinile mele în Mâinile Sale ,îmi graieste aşa dragii mei:

 "Unii  zic ,că de aceea am murit, pentru că nu am putut face nimic !"

Iar eu, Îi spun Lui Iisus Hristos:

                "Ştii că eu Te iubesc mult, un infinit Te iubesc !

Dar Iisus îmi răspunde :

              Ştiu ! Şi  Eu te iubesc !

Şi continui ca să-L ţin strâns de Mâinile Sale, de sub pânza neagră,la fel cum şi Iisus mă ţine strans de mâini, cu Mâinile Sale.
Mâinile mele erau la pieptul Lui Iisus,în Mâinile Sale.     
Statea inca culcat  in acel sicriu din aer, cand brusc ,ÎL vad in picioare,intr-o camasa lunga alba, având in Mâna Sa o furculita;iar in varful furculitei  avea ceva, precum salata de vinete.
IISUS mănâncă din furculita, dar ceea ce El mânca ,nu se termina nicidecum din varful furculitei. 
Desi mânca,totul rămânea la loc,nu se termina niciodata.
La un moment dat, Iisus Hristos lipeste furculita de peretele unei farfurii . Desi mancarea era solida în varful furculitei, se aude ca un clipocit de apa ,în farfuria din Faţa Sa.
Acest clipocit de apă, a descoperit glasuri multe, ce parca veneau din adâncul acelei farfurii.
Iisus  Hristos mânca cu furculiţa , iar oamenii, mulţimea de oameni Îl priveau cu uimire, deoarece ,ÎL vedeau Viu şi nevătămat. 
Trupul  Lui Iisus Hristos era din carne si oase, asa ca al nostru. 
În clipa urmatoare,m-am trezit si m-am cutremurat in patul meu, de parca as fi căzut dintr-un pom.
Dragii mei, să-L iubim pe Iisus  Hristos, să ne închinăm Lui, si să-I facem loc curat în inima şi-n sufletul nostru,pentru vesnicie,deoarece ,si El ne-a iubit si ne iubeste atât de mult, încât S-a lăsat rastignit de oamenii vremii de - acum 2000 de ani, si a suferit pentru noi ca sa fim mantuiti.
IISUS HRISTOS putea numai la gandul Său,să scape de chinuri si de cei care-L batjocoreau,dar nu a facut-o,deoarece,asa trebuia sa se intample cu VOIA  TATALUI CERESC.
          Să iubim pe Maica Sfântă dragilor ,şi s-O rugăm ca să ducă Rugaciunea noastra,la Prea Scump Fiul Său şi Mântuitorul nostru,Căruia I se cuvine,toata cinstea,slava si Închinarea,Amin.
                                    Cu dragoste, Maria.


                   ATENŢIE !!!


Pe acest Blog DUMNEZEU EXISTA -MARTURII, nu se vor publica Comentariile injurioase,vulgare,precum si cele care aduc jignire cititorilor ,dar si administratorului acestui Blog!!!

116 comentarii:

  1. Doamna Maria,nu gasesc articolul acela cu crucea alba de lumina peste oameni,l-ati scris acum ceva timp dar nu il gasesc.Aveti idee cam in ce perioada l-ati scris?

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamna Maria,El v-a ales si pe dv,un suflet pur(in ciuda mizeriei din jur)sa ne transmiteti ,iata,un argument al faptului ca se poate,daca dorim si noi! Va-mbratisez cu tot dragul,Doamne-ajuta! Doina

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pun si eu o intrebare-test,ca altul de aici. Ce inseammna: celui care are,i se va mai da?

      Ștergere
    2. Adica se inmulteste Harul, Anonim7 februarie 2017, 23:38.

      Ștergere
  3. Răspunsuri
    1. Minunat! Poate ii mai cereti Lui Iisus sa vorbiti cu El.

      Ștergere
  4. https://plus.google.com/115678857561976076749/posts/Um1RyCnTd49

    RăspundețiȘtergere
  5. Un sentimemt foarte placut am cand citesc aceste articole scrise din inima si imi imaginez mereu tot ce scrie aici . In ciuda tuturor pacatelor de pe pamant Dumnezeu ne iubeste si ne protejeaza ...sunt siguta ca doar privirea Mantuitorului e plina de sentimente de pace si liniste sufleteasca !

    RăspundețiȘtergere
  6. Ma uit si eu la ce se intimpla in tara mea ...Cit de aprige sunt disputele ...pt doua amarite tabere de politicieni . Vor disparea formele astea de guvernare in viitorul apropiat . Sunt moarte . Sistemul insasi de vot paritar e ceva ce nu poate aduce nimic bun . Intotdeauna majoritatea cistiga ...dar eu va intreb : calitatea in persoane e..majoritara , sau o minoranta ? De e o minoranta ...bunatatea , inteligenta , bunul simt etc ...atunci cine cistiga este exact opusul , nu ? Deci ceva nociv oricum . Trebuie sa se inoarca , cum era pe timpuri ..o conducere compusa dintr-un consiliu al inteleptilor . Oameni iluminati , perfecti ...batrini si intelepti ...aia sa ia hotarari ...si nu un oarecare ce stie sa spuna minciuni dulci (caci asta vrea omul intotdeauna sa auda..minciuni dulci , ce sa dea o iluzie de speranta , ca totul e bine ) . Nu e bine deloc ! Deloc !
    Va agitati in aceasta lupta , inconstienti de ce va asteapta in urmatorii ani ! Lucruri ce vor pune la grea incercare rezistenta voastra . Lucruri inspaimintatoare la care stiinta nu v-a sti sa dea UN NUME !
    In curind v-a esi un gigant din ocean linga coasta Braziliei . Un vulcan inspaimintator . Fapt cauzat de activitatea umana secreta la nivelul litosferei .
    Apoi ...ce va fi cel mai cumplit ... Semnalul va fi dat de catre o explozie kuminoasa de care habar nu au ce este ...academicienii de la NASA . Un fenomen cosmic necunoscut omului . Va fi ca un al doilea mic soare ce se va vedea in toata lumea . Acela este semnalul ...Ati auzit vorbindu-se despre planeta x , sau Nibiru . O gramada de prosti puteti gasii pe net .
    Nibiru ...a fost distrus mult timp in urma , in urma ciocnirii cu un corp ceresc egal ca marime . Ce se indreapta inspre noi acum ...este un nucleu de foc , cu sute de bucati , fragmente ce sunt impreuna . Ca un roi . E ca si cum s-ar forma o tinara planeta ....focul in nucleu , si se mareste acumulind , inglobind alte pietre ce intilneste sau atrage la ea . Asta vine in sistemul nostru solar . Va aparea ca o giganteasca minge de foc . Atractia inspre pamint va fi cauzata in parte din cauza activitatilor criminale si inconstiente ale omului in subteran . Ceva de anormal ,va atrage inspre noi o miltime de meteoriti ale acestui..glob de foc (nucleul fostei planete x , sau Nibiru ) . Poli magnetici se vor inversa ...si nu numai ...inclinatia Terrei se va accentua , ceia ce v schimba pt totdeauna timpul , orele dintr-o zi , anotimpurile si durata unui an . Cind oamenii de stinta vor da anuntul ..omenirea va ramine paralizata de groaza ! Paralizata !
    Totusi ..cineva acolo sus inca ne mai iubeste ...si se va evita impactul mare cu cometa , nucleul lui Nibiru .
    Sunt in univers fenomene despre care omul nu are nici macar o vaga intuitie ..parere ..
    Offf ...toate astea , intr-un an jumate de acum incolo ...poate citeva luni in plus , iar vou ce faceti ? Va bateti capul cu politicanti ...Sunt o rasa ce v-a disparea de tot de pe fata pamintului in urmatorii ani . Nicaieri vor fi permisi sa mai existe in forma asta de guvernare ! Sunt ultimii dinozauri acestia ...ce vor disparea ..in istorie !
    Lasa-ti sa-si traga ultima suflare in pace ...sunt muribunzi !
    Pregatiti-va mai bine pt incercarile ce vom avea de infruntat ! Rar ...de pe timpurile lui Adam , nu sa mai vazut asa fenomene cosmice toate impreuna ...din interior si din exterior
    Sa stiti oricum ...de nu ar fi interventia divina , omul nu ar ajunge la iarna lui 2018 . O sa fie ceva spectaculos de vazut ....O bucata enorma din corpul acestei noi adunaturi infocate, ce va fi oprita si intoarsa din drum . Or sa ramina toti cu gurile cascate ...asta dupa ce in tv va fi anuntat ca mai sunt doar citeva ore de trait ...minute ...
    Ahhh ...de macar atunci omul ar intelege sa se lepede de rau ...ar fi crutat de restul ce va urma ! Macar atunci ..in fat minunii evidente ! Tare e inradacinat raul in oasele omului ..tare !!! Aia e ultima sansa ..depinde de omenire , de intelege va fi salvata , de nu ..condamnata la purificare .
    Acei rai ...eu ma tem , ca vor fi si mai rai .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Lucrurile astea le-ai citit undeva, Sorin sau ti-au fost aratate ? sti singurul care vorbeste in termenii acestia pe blog , ai alte notiuni de raportare la viitor .

      Ștergere
    2. Sorin, te rog, lumineaza-ne!
      Multumesc! P
      p.s. pentru tine intru pe acest blog.

      Ștergere
    3. sorinele tata, e netu plin de nebuni ca tine care aduna false profetii de aiurea si isi fac un scenariu in capul lor sec dar nu stiu nici macar sa scrie corect: Sistemul insasi , calitate minoranta, stiinta nu v-a sti , O gramada de prosti puteti gasii etc sunt o parte din propriile tale vorbe care te discrediteaza din start

      Ștergere
    4. Anonim 7 februarie 2017, 20:41, tine-ti tu parerile tale pentru tine. Pe noi ne intereseaza ce spune Sorin.
      Sorine este interesant tot ce ai postat. Eu iti multumesc! Doamne ajuta!

      Ștergere
    5. Anonim 7februarie 2017, 20:41, urat te-ai exprimat. Nu vreau sa stiu ce zace in mintea ta. Dar iti dau un sfat, totusi: nu mai fa pe nimeni nebun. Vezi de viata ta si lasa pe altii in pace, daca nu te poti exprima civilizat.

      Ștergere
    6. Anonim 20 , 41 . Poate ai dreptate si nu am fost clar .
      Am sa explic altfel .
      Jnteligenta e o minoritate , altfel toti ar fi savanti . Majoritara e ,, gloata " . Prostimea . Intr-un sistem democratic cistiga cine are mai multe voturi . Deci daca prostimea e in majoranta , acel rezultat oglindeste acest fapt . Cistigatorul , efectiv este alesul celor multi . Cei milti nu au facultati fa ute ...de i nu este un rezultat ineligent ...ci medoocru . Acum ai inteles ?
      Daca din 100 de oameni 10 au o universitate facuta ...si se pun acei 100 sa voteze ...ce rezultatva iesi ? Al minoritatii inteligente sau al prostimii ? Iardaca e al prostimii ...esti sigur ca e un rezultat ...inteligent ? Nu are cum . Imposibil . Deci nu e nici o contradictie .
      Ps. Nu vreau sa zic ca cineare studii superioareemai inteligent decituntaran .pt ca inteligenta se vede nu prin memorarea de notiuni , ci prin punerea ei in practica . Un profesor poate sa nu-si dea seama cum se insurubeaza un bec ..insa un taran analfabet poatepricepe imediat ..deci , pt minee mai inteligent ultimul .
      Exempkul facut este pt a intelege tu mai usor . Inteligenta ...indiferent destudii , este o elita , suntl rari . Mediocritatea , la toate nivelele este majoritara mereu ...pt ca sunt multi ...masa ....
      Omul de stij ta deobicei e mai prost decit un hidraulic . O spunea Einstain .Uita sa manince un sanwich...pt 12 ore , ceia ce nu era intelept . , Nu amesteca stiinta despre lucruri (wikipedia , intr-un fel) , cu inteligenta vie , sclipitoare, ce se adapteaza la ce are in fata . A sti lucruri nu e sinonim cu a fi inteligent. Spunedoarca stii multe ...dar nu se refera acest termen la ...CALITATE .
      Calitatea e rara ...restul e banalitate .
      Nici eu nu ma consider inteligent , cum spunea cineva ...dar devin optimist cind privesc in jurul meu .

      Ștergere
    7. Anonim 20:41, ai perfecta dreptate !
      Din pacate, nu doar netu', la modul general, este invadat de "sorini", ci chiar si acest blog...

      Pe zi ce trece, se "elibereaza" tot mai multi de la...9.
      Problema care ingrijoreaza insa, este ca acestia isi gasesc inca adepti, fapt care denota IQ-ul ingrijorator al multora...

      Ștergere
    8. Bine ai surprins, Sorine!

      Ștergere
    9. Nu mai spune Anonim 8 februarie 2017, 14:50. Mare grija ai tu de IQ-ul altora. Dar de al tau de ce nu te preocupi? Ia vezi de tine prima data, pe urma ai tu grija altora.

      Ștergere
    10. Anonim 18:11, ai replica tipica a omului frustrat !
      Ma rog, chestie de IQ...

      Ștergere
    11. Nici vorba Anonim 8 februarie 2017, 18:36! Doar ca este un "pic" de rautate in postarea ta anterioara. Pentru ce rautatea aceasta?

      Ștergere
    12. Anonim 19:05 de ce vezi peste tot răutate?
      Ceea ce ai in interiorul sufletului aceea oferi.
      Când vezi peste tot răutate intreaba-te de ce. Oare pentru că esti antrenat să o vezi peste tot în orice si oricine pentru că esti familiarizat cu ea?
      De exemplu, eu te văd ca un om minunat care nu stie ce potențial de bunătate este in sufletul lui.

      Ștergere
    13. Anonima (in caz ca tu ai scris) daca pui etichete rautacioase altora, cum sa consideram?:) O mica rautate din partea ta izvorata din unele framantari ale tale. Te intelegem. Linisteste-te. Mai buna pacea, nu? :)

      Ștergere
    14. 15:23 - e clar ca pui in cârca altuia ce faci tu!

      Ștergere
    15. Nu pune nimeni nimic in carca altuia!Doar linisteste-te. Mai bine! Keep calm! Peace & Love!:)

      Ștergere
    16. Mesajul pe care l-ai scris anonim 14:09 este pentru tine!
      E ceea ce ție îți lipsește!

      Ștergere
    17. Anonim 13 februarie 2017, 22:56, pana nu te echilibrezi tu in interior si nu faci pace in sufletul tau, nu poti sti ce lispeste altuia. Dar de ce nu asculti tu sa te linistesti un pic? Iti face rau inversunarea aceasta a ta care este un fapt. Nu te ajuta acum si nu te va ajuta nici in viitor. Keep calm! Peace & Love!:)

      Ștergere
  7. Sorine,mai spune-le si tu, ca eu am inceput sa obosesc! Imi vine sa ocolesc acest blog,prea multa negativitate!
    Si totusi sunt aici si continui pentru Divinitatea care va locuieste!
    EU SUNT D

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. IISUS HRISTOS,a fost rastignit si nu a dat înapoi de la suferință pentru păcatele noastre a omenirii.Daca il iubim din suflet,aceptam suferință chiar de vom fi si noi răstigniți pe cruce,ne meritam soarta,din lipsa credintei.
      Cu mult respect,Mariana din Banat.

      Ștergere
    2. El nu sa jerfit pt pacatele noastre.Sa pt a ne arata calea mantuiri.Doar noi putem sa stergem pacatele Noastre prin marturisirea lor si facere da bine.salvarea sufletului este vointa si dorinta de a crede,de a avea Credinta Adevarata si sa cerem ajutoril lui Iisus sa nu cadem in ispita.

      Ștergere
    3. Ștef, nu mai indu lumea in eroare.
      Mai mergi pe la biserica, mai deschide si tu o Evanghelie si citește bine, apoi deschide gura.

      Ștergere
    4. Stef spui tu ceva... :)

      Ștergere
    5. EU SUNT D se vede ca te odihnesti din moment ce nu ai mai postat pe blog.

      Un om care muncește cu iubire, cu mintea si cu inima în rugăciune continuă si comuniune cu Dumnezeu, nu obosește.
      Când faci totul singur, fără Dumnezeu, obosesti, te descurajezi si abandonezi.
      Un om care face voia lui Dumnezeu este o unealtă în mâinile Lui. Toată treaba o face Dumnezeu. Unealta nu obosește. Se uzează si când nu mai poate fi folosită este înlocuită.
      Din păcate, facem cu toții greșeala de a convinge pe cineva cu argumente venite din exteriorul acelei persoane. Convingerea vine din interior, după ce persoana a înțeles si si-a însușit ideea, credințele.
      Rolul tău este acela de a împrăștia semințe. Nu e treaba ta dacă semințele încălzesc, fac rod sau putrezesc. Tu trebuie să faci bine ceea ce esti chemată să fii. Dacă nu esti chemată ti-ai asumat singură un rol si asa se explică oboseala.
      E bine că ai luat o pauză. Lasa-L pe Dumnezeu să aleagă El ce vei face de acum înainte.
      Fără binecuvântarea lui Dumnezeu totul e în zadar!

      Ștergere
    6. Ai dreptate,dar eu obosesc pentru pacatele strămoșilor.Sunt o persoana,care il iubește pe Dumnezeu,nu sunt aleasa,sunt o păcătoasa in fata lui Dumnezeu.

      Ștergere
    7. Nici tu nu crezi ce ai scris anonim 10:23 :))))

      Ștergere
  8. Adevarul despre Parintele Arsenie Boca! Cine a fost, cum a trait si cum il descriu oamenii


    https://www.youtube.com/watch?v=o_Z9nmQeAiY

    RăspundețiȘtergere
  9. Doamna Maria atit de frumos ce vedeti si ce traiti dsca toata lumea ar lua seama la toate acestea cite lr vedeti dumneavoastra un rai ar fi in Romania noastra, fratilor,haideti sa ne dam mana si sa ne mangaie bunul Dunezeu si Maicuta Domnulu pe toti fii lui AMIN.

    RăspundețiȘtergere
  10. Sunt profetii Mariane . Facute la Anguera . Cam nimic a gresit pina acum . Ar mai fi si altele ce se leaga ...138 in total , ca surse . Ce coincid in multe puncte . Inclusiv ale lui Maria ...
    Eu ..le-am pus in ordine . Asa cum eu stiu .
    E relativ ...ceia ce este important cu adevarat e ca omul sa realizeze perfect ca este un moment de mare cumpana , nu doar individual , ci ca rasa insasi . Perfect trebuie vazut asta .....
    Nu mai este timp pt a amina . E necesara o jntoarcere la inocenta , iubire ...acum , imediat ! S-a sfirsit cu perioada copilariei , in care e firesc jocul . Cum sa spun oamenilor cit de urgent este ?
    Oricum ...faca-se voia Sa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa este Sorin. Mare dreptate ai tu. Dumnezeu sa fie cu tine toata vremea, Puterea Lui sa te insoteasca in tot ceea ce ai de facut.

      Ștergere
    2. hai sorine ca te-am prins catolic pervers, te lauzi cu profetii luate de la ereticii si ratacitii de papistasi???
      am gasit blogul ala italian pe care apar aberatiile de care zici , ce fac aia , spiritism??? cum primesc ei mesaje saptamanale de la Maica Domnului iar cuviosii nostri pustnici si sfintii parinti din Muntele Athos abia primesc 1 data in viata cate un cuvant de la Dumnezeu????
      ti-am zis eu ca esti un ratacit, eu m-am plictisit de aberatii ca ale tale, e plin netul de 10 ani de asa ceva, dar vad ca esti nu doar ratacit, esti si pervers, bagi de la ereticii de catolici si te dai ortodox????? doamna Maria este Ortodoxa, asa ca dispari de pe blogul asta, papistasule

      Ștergere
    3. Sorin, anonim 18:54 ARE DREPTATE!

      Ștergere
    4. M-ai auzit pe mine sa spun ca este Maria sfinta fecioara , la Anguera ? La Medjugorie a spus ca este vorba despre aceiasi ....intr-o parte vorbeste de credinta lor , iar in alta despre evenimente ce vor urma . Ar trebuii sa le studiezi un pic , macar cele deja adeverite . Ai sa constati ca sunt cam 2 la luna deja implinite de zeci de ani . E ca si chm ai citi ziarele . Pt curiozitatea ta personala ..acea doamna se chiama Latachia de fapt . Acea entitate ...
      Cine ti-a spus tie ca as fi catolic sau ortodox ? Ai mei sunt casatoriti la mixt . De eram fata eram catolica , ca maica-mea ..ca baiat au decis sa fiu ortodox ....
      De fapt ...eu traiesc pe cit posibil religios ...dar nu am asa ceva (religie ) . Nu sunt ortodox practicant si nici catolic si nimic altceva ce exista in lume ...
      M-as putea chema cum a zis Isus :
      "De cineva ca intreaba cine sunteti , voi sa raspundeti asa :
      Suntem fii ai luminii si venim de acolo de unde lumina insasi se creaza , prin dragostea Tatalui si a Mamei ceresti "
      Iarde va intreaba cine este Tatal vostru si cine este Mama voastra , voi sa ziceti ca:
      "Suntem alesii Marelui Tata si fii iubiti ai Marei Mame "

      Asta sunt eu ...nicidecum orice altceva ! Cum ai putut tu sa te inseli in privinta asta ? Cind am lasat eu sa se inteleaga ca as apartine de un anume cult ?
      " Sa nu indrazniti ca din cuvintele mele sa faceti lege !
      Pt ca arfi o lege moarta , fara cel ce o inprospateaza mereu "
      Isus , ev Maria Maddalena .
      Asa ca ....sa nu-mi mai pui vreo eticheta ....

      Ștergere
    5. Sorin nu lua in seama pe toti rautaciosii. Ei sunt asa din cauza invidiei si geloziei. Dumnezeu sa le dea lor partea pe care si-o merita, fiecare! Te salut pe tine!:)

      Ștergere
    6. Ah , uitase-m ...
      In legatura cu cuvintul , pervers", ce-l folosesti ....Nu-mi aduc aminte sa ne fi cunoscut intim , pt a putea stii de sunt sau nu ...asa cum spui ?!?!
      Deci e oviu ca ma confuzi cu vre-o alta cunostinta intima de-a ta ....chestie de gusturi ...problema ta , nu ma bag si nu judec !

      Ștergere
    7. Te rugam Sorine,dane mai multe informații,ca sa înțeleagă toți despre Mariane,multi nu au înțeles,

      Ștergere
    8. Anonim 13:03 e simplu.
      Lumea a fost creeata din ceva, si-a urmat parcursul, iar intr-un târziu vine si sfârșitul.
      În funcție de cât de conștienți, de cât de treji sunt oamenii de cine sunt, de unde vin si încotro se îndreaptă, de cat de repede învață lecția pentru care trăiesc acum pe pământ, asa va fi si deznodământul planetei.
      Fizic se vede că am exploatat-o până la refuz. Spiritual încă ne mai ucidem pentru orice nimic, în numele unui Dumnezeu care e viață si iubire.
      Ca să trecem cu bine acest sfârsit, de fapt e un prag, e necesar ca o masă critică de oameni să ajungă la nivelul maxim spiritual. De aceea e urgenta.
      Nu mai contează profetiile Mariane sau nu. Contează ce facem noi! Pericolul e în fața noastră si e limpede.
      Întrebarea este: ce alegi tu să faci? Să spui că nu e adevărat, că e o iluzie, sau te schimbi total, îți înalți conștiința si sufletul si te acordezi cu iubirea lui Dumnezeu.
      Alege înțelept! Roaga-te si caută în sufletul tău calea care duce la Dumnezeu.

      Ștergere
  11. ce sa mai zicem- credinta se simte cu inima iar necredinta apartine mintii--tot ce trece prin bariera mintii n-are legatura cu credinta inclusiv cu religia-ce sa-i zici unui om fara Dumnezeu sa creada in ceva daca asa s-a nascut si a crescut in familii fara legatura cu credinta

    RăspundețiȘtergere
  12. 23 44 mintea ajusteaza gandul care ajunge la inima.

    RăspundețiȘtergere
  13. Sorine nu conteaza atit daca e minoritara sau majoritara,ci mai ales sensul .Totdeauna ideile noi sint minoritare dar cu timpul ajung majoritare,cu atit mai mult cu cit ideile vechi si majoritare ale batrinilor se sting, o data cu ei si fac loc celor tineri cu idei noi

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Viata ce se reinoieste ....

      Ștergere
    2. Generatia tanara are mare nevoie de intelepciune. Deocamdata este necesara inteleptirea lor. Am vazut de ce sunt in stare. Au multe de inteles si invatat.

      Ștergere
    3. Odată cu succesiunea generațiilor tinere sau pierdut multe învățături din vechime, multe punți de legătura cu divinitatea. Din păcate sunt pierdute pentru totdeauna in uitarea istorie.
      Singura punte care ne-a mai rămas este iubirea. Dar vai, cât de repede ne judecăm între noi, cât de repede ne enervam si cât de repede uităm ca toți facem parte dintr-un întreg si singurul liant între noi, între noi si divinitate este doar iubirea.

      Ștergere
  14. Ce vreau sa mai adaug ...
    Voi toti aveti o mare raspundere pt ce va fi .
    In momentul cind omenirea ca avea senzatia ca un glont i-a trecut pe linga ureche ...ci de acea amenintare de extinsie a rasei va fi anuntata in televizoare ...si nu se ca intimpla nimic , pt ca va fi o interventie a unei forte superioare ...deci exact atunci se va hotari destinul omului !
    Se spera ca cei rai de suflet sa abandoneze calea asta , in fata evidentei unui bine superior .
    Dar e pericolul ca acestia ....intelegind inutilitatea valorilor lor precedente ....intelegind falimentul alegerilor lor ...sa devina si mai rai ! Cu o doza de frustrare in plus !
    Aici intrati voi in joc !
    De raul va fi in continjare majoritar ...seva proceda la purificarea ulterioara prin foc !
    Cei rai acum ...trebuie sa se schimbe SA AIBA CURAJUL SCHIMBARII !!!
    Cine-i pot ajuta decit voi toti , in micul nostru ...?
    Uitati-va in jurul vostru ....la soti , sotii , parinti , copii ....face-ti sa inteleaga ca nu e nimic pierdut...de inteleg profund ....ca viata e doar iubire , ca e inutila altfel ...nesemnificativa in orice alta forma mecanica ....iar daca nu stiu cum sa inceapa de la inceput ...sa considere ce e in jur ...ca fii d el insusi . Curaj enorm l-e va trebuii sa renunte la totce era important inainte ...DAR DATI -LE SPERANTA ! VOI ...!!!!
    E important acel exact moment ...de omulva avea puterea schimbarii in al12 -lea ceas ...va fi salvat in masa ...de nu doar o minoranta . Din pacate pe cit posibil .
    Eu nu pretind ca, vreo unul dintre voi sa creada in ce am scris eu aici ....ci va cer ca atunci cind se vor verifica aceste evenimente .....aa ca amintiti EXACT ce v-am cerut acum !!!!!
    Ahhh ....va simt ca mii de Sorin ....neincrezatori , dar e bine asa !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Guru Sorin T, te rog sa nu mai folosești "voi".
      Nu ești deasupra lumii.
      Ești si tu aici, cu NOI.
      Ești si tu responsabil!
      Mai ai de învățat! Pune mana si mai citește, mai roagă-te, iubește oamenii așa cum vrei tu sa fii iubit de Dumnezeu, mai smerește-te ca nu îți strica si caută calea lui Iisus Hristos. E singura aducătoare de Viata.
      Sa ai spor!

      Ștergere
    2. Anonim 8 februarie 2017, 14:39, poate ar trebui sa inveti sa vorbesti cuvincios, fara ironii. Te jeneaza orgoliul pe tine. Este un defect orgoliul, sa sti.

      Ștergere
    3. Anonim 14:39, BRAVO !
      Ma bucur ca mai sunt si altii care au sesizat ca pe acest blog s-au pripasit cateva personaje cu pretentii de GURU, printre care si sus-numitul !

      Problema ingrijoratoare o reprezinta nu atat acesti propovaduitori complet agramati si care au o insiruire aiuristica a vorbelor debitate, cat faptul ca ei pot avea...adepti !
      Din randul cui, nu este greu de dedus…

      Concluzia ? Marirea bugetului pt. EDUCATIE si CULTURA !

      Ștergere
    4. Anonim 8 februarie 2017, 18:56, fiecare persoana are libertatea de alegere si de a crede precum doreste. Cred ca nu este problema ta ce crede cineva. Tu ai crezul tau, sistemul tau de valori... poate altcineva vede altfel totul. Poate tu ai dreptate, poate altul are dreptate. Deci sa nu ne grabim sa dam in altii cu noroi. Asa este mai bine. Urat este sa vorbesti rau de semenii tai.

      Ștergere
    5. Nu sunt un guru si niciodata voi fi . Nu iubesc oamenii oricum ...de nu au in ei nimic , nu reusesc sa trec peste asta ...Cum m-as autodefinii ? Un martor ..ce povesteste despre ce a trait . Mai demult spuneam ca am avut o experienta decisiva ...14 ani in urma . Stiu ca m-am pierdut pt un timp , in insasi Tatal ...Eu povestesc cum e acolo , doar atit .
      Dispretuiesc .. acei ,, guru" . ! secte sau sectanti !
      Ps . Scriu negramatical pt ca nu mai am automatismul scrierii romane . Scriu si gindesc in alta limba de zeci de ani .
      Vezi tu ...acum , de ex ,. eu folosesc partea dreapta a creierului , creativa . Pt a scrie corect ar trebuii sa folosesc acea stinga , responsabila de munca , studiu , partea mecanica . De m-as intrerupe ...in a trece din dreapta la stinga ..as pierde ce vreau sa transmit . Tu insa poti scrie in automatic corect , chiar de stai in dreapta ....pt ca e o obisnui ta gramatica romana , eu insa nu o mai am , e gindit orice e corect , cu un efort . Scriu gramatical automatic in alta limba ...nevoia te obliga .
      Si nu vreau sa fie notiuni , idei ...ci stari de suflet ....
      Intelegi tu oare ce spun ?
      Oricum ..nu sunt pt tine aceste comentarii ale mele . Niciodata au fost , si e bine asa ....

      Ștergere
    6. Posteaza Sorin cum poti tu. Este ok, noi intelegem. Nu este usor pentru tine, fiind plecat din tara de atat de mult timp. Ne bucuram ca postezi aici pe acest blog! Doamne ajuta!

      Ștergere
    7. "Nu urmariti urmele pasilor Mei ci mai degraba faceti aceiasi pasi inauntrul vostru, caci acolo se ascunde ce aveti voi mai de pret." (Isus, Ev. M. Maddalena)
      Niciodata am scris pentru mintea voastra, ci pentru interiorul vostru...
      Trecand prin filtrul mintii, cuvintele mele sunt inutile, fara sens...nu stiu ce ati putea face voi cu ele.
      Altcuiva care E in voi, vorbesc eu...doar putini vor intelege ce am scris aici.
      Sorin T

      Ștergere
    8. Multumim pentru interventii Sorin. Esti exact asa cum trebuie sa fii. Si este asa cum trebuie sa fie.

      Ștergere
    9. Sorin T, grija mare la neatenție!
      Smerește-te, nu doare si nu e o rusine!
      Iar pentru adepți, gândiți, e liber!

      Ștergere
    10. Anonim9 februarie 2017, 10:16, nu judeca.

      Ștergere
    11. 10.16

      Semneaza-te Lucia Dobrea , tu esti cu ,,atentia si neatentia ''. Nu toti gandim ca tine , sau e ,,liber'' numai daca gandim ca unii ? Ce legatura are ceea ce spui tu cu smerenia ?
      Acest om nu a jignit pe nimeni pe acest blog , are ideile lui . Ah....ca nu sunt ca ale altora , e treaba lui , diferenta de opinii si cultura fiecaruia este direct proportionala cu aspiratiile si crezul fiecaruia .
      Nu trebuie sa intram cu bocancii in viata cuiva si sa-l stigmatizam pentru ceea ce stie si in ceea ce crede . Fii tu in banca ta si vezi-ti lungul nasului , admonesteaza mai putin pe ceilalti si nu-i alinia conceptiilor tale.

      Ștergere
    12. 17:41

      Nu sunt cine zici tu ca sunt.
      Se zice ca mulți au ochi dar nu văd, au urechi dar nu aud.
      E bine sa avem ochii vigilenți si urechile ciulite. E o recomandare.
      Gândește liber! Muncește cu tine însuți si nu asimila tot ce ti se pare ca rezonează cu ceea ce simți tu. Nu înghiți orice bomboana dulce, plăcuta la început la gust. E posibil ca apoi, dupa ce trece dulceața sa dai de otrava care ucide, in acest caz sufletul. Ai grija cu ce îți hrănești sufletul si din ce fântâna îți potolești setea de Adevăr. E responsabilitatea ta, a fiecăruia in parte. Fiți vigilenți, dusmanul sufletului nu doarme!

      Ștergere
    13. 21.35 Bine, Doamne ca avem un cap fiecare si gandim cu el . Altfel am gandi toti la fel si ce plictiseala ar fi !

      Ștergere
    14. 08:37 super! Nu uitați de conștiința, adică știința împreuna cu Dumnezeu.

      Ștergere
    15. Sorin T, mesajul tau de la 22:19 te caracterizează perfect.
      E scris de la înălțimea autosuficientei unui om care încă nu stie că mai are multe de învățat si de iertat.
      E o constatare.

      Ștergere
    16. Sorin T, referitor la mesajul 11:52 e limpede ce ai scris.
      Fii tu însuți schimbarea care o vrei în lume.
      Exemplul tău va aprinde alte suflete. Vor rezona din ce in ce mai multe. Din ce in ce mai multe.
      E bine să fii plin de iubire si compasiune pentru cei din jur, mai ales pentru cei care te atacă. A răspunde unui atac cu un alt atac nu faci nimic altceva decat să narui tot ce ai construit până acum. Sunt mulți care te urmează chiar si in această condiție. Însă unde îi vei conduce dacă nu iubirea este ceea ce vă leagă?
      Până când n-o să înțelegem că suntem în aceeași tabără cu toții si să nu ne mai invrajbim n-o să evoluăm.
      Iisus Hristos pe cruce ne-a iertat pe toți din iubire. Astfel ne-a lăsat calea deschisă către Dumnezeu făcând si noi ceea ce a făcut Hristos : să ne iertam si să ne iubim. Asa cum vrem sa fim iertați si iubiți de Dumnezeu.
      Te rog iartă -mă! Te iubesc.
      Pentru cei care îi sunteți prieteni va rog sa mă iertați! Vă iubesc.
      Pentru cei care vă simțiți trădați vă rog să mă iertați! Vă iubesc.
      Eu v-am iertat pe toți si va iubesc.
      Viața este atât de scurtă si nu mai avem timp pentru războaie inutile. Să facem ceva util cu viața noastră, să fim parte din cei care vor aduce schimbarea pe pământ.

      Ștergere
    17. Speram sa mai fie timp!

      Ștergere
    18. Lumea inpartita in doua . Fii lui Abele si ai lui Cain . Cei care au si cei ce nu poseda nimic .
      Indiferent cit de putin ar avea , omul trebuie iubit . Dar nu ca pe ceva " strain " tie , ci ca pe tine insuti . Cei ce nu au nici acel putin , l-e v-a fi luat totul . Din pacate poate , crede in aceasta diferenta .

      Ștergere
  15. “Nu sunt destept,dar cand privesc in jur prind curaj.” Ion Creanga

    RăspundețiȘtergere
  16. Anonim 12:49, este laudabil ca recunosti cum esti, dar depinde si unde privesti in jur: s-ar putea ca in alte locuri sa realizezi ca esti si mai rau decat aici.
    Asa ca, vezi cum iti folosesti curajul ! Succes !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 15.49 stiu unde sa imi folosesc curajul , don't worry , be happy!
      https://www.youtube.com/watch?v=d-diB65scQU

      Ștergere
  17. 23 38 test- R.- capcana , ar parea ca inseamna cam asa :din moment ce a primit, a meritat si va mai primi pt ca e persoana meritorie.
    In realitate inseamna ca 1-A Avea este foarte Rau
    2- Oricine se poate schimba, merita a doau sansa, poate nu va mai face la fel( a facut, o sa mai faca); Exemplu:
    O roata se rostogoleste la vale intre doua dealuri; pana nu va parcurge valea, pana nu va termina ciclul, nu o sa inceapa urcarea care odata inceput poate fi terminata sau nu .
    Acesta e un raspuns simultan in 4 dimensiuni

    RăspundețiȘtergere
  18. Martore Sorin T. afla ca daca ai fi trecut 10 % macar prin ce am trecut eu, nici nu mai stiai sa scri. Plansul tau indelung te indica ca si victima asadar nu mai incerca sa influentezi pe nimeni, nu toti santem sau am fost slabi, ca tine, unii am trecut cu usurinta peste valurile vietii, fluierand.Gravitatea ta nu-i a buna !Dreptatea imaginata de tine nu e cea corecta!Sa locuiesti intr-o tara unde se uita aia in scarba la tine, pentru ca esti roman, seamana a masochism. Este clar ca tu de-a lungul vietii nu te-ai comfruntat cu stanci, poate cu bolovani.Pe deasupra mai esti si sensibil la femei, tu esti genul care te imbrobodeste femeia de langa tine in asa fel ca probabil esti in stare de orice.Poate te ajuta cele scrise aici de mine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 9.30 !

      Cate taste , cate butoane ai atins fara sa stii mare lucru , iti dai cu presupusul .
      Omul despre care vorbesti cu raspar nu ,,plange'' decat dupa acea clipa de fericire pe care a trait-o , acea experienta unica , in rest e bine , sanatos , face sacrificii si munceste ca altii care muncesc in afara , ca aici nu se poate . I-ai dat peste nas folosind cuvintele si expresiile : ,,masochism, imbrobodit , se uita altii in scarba la el ''.
      Da' tu cine te crezi , ma'de te uiti de sus in jos ? Nu mai ai loc printre astrii si ai ajuns sa dai buna ziua la gaini ?
      Daca cineva te imbrobodeste nu inseamna ca esti tampit , iti spun eu ce inseamna : ca esti bun , sensibil , ca-ti oferi si celalalt obraz sa fie scuipat de cei ce te imbrobodesc . Dar mai bine imbrobodit decat fatarnic , plin de el , ciufut si iscoditor . Obiter dicta .

      Ștergere
    2. Anonim18:00, de cand ești avocatul lui Sorin T? Nu are voie cineva sa spună ceva despre ce a înțeles din tot ce a scris acesta fara sa fie admonestat de prozeliți?
      Calmează-te, un adevărat prieten îți spune adevarul, oricât de trist si dureros ar fi. Daca îți spune ca e totul minunat, cand se vede limpede ca nu e deloc ok, acel prieten îți este cel mai mare dușman.
      E multă manie in tine! E bine sa lucrezi cu ea si sa o controlezi, altfel te va controla ea pe tine.
      Sorin T, ești un om minunat, ai încredere in tine, roagă-te lui Dumnezeu si încredințează-ti viata ta Lui. Vei vedea pe zi ce trece cat de puternic vei deveni. Vei mulțumi cand vei fi jignit pentru ca prin aceasta atitudine vei opri din mania îndreptata împotriva romanilor. Fii lumina pentru cei din jur. Caută-L sincer pe Dumnezeu, lumina cea fara de început si fara de sfârșit.
      Si tu ești copilul lui Dumnezeu, si tu ești iubit nespus de mult, si tu ești prețios in ochii Domnului. Prinde-te de mana Tatălui si vei fi puternic. Dumnezeu te așteaptă sa fii din nou copilul Lui preferat.
      Nimic fara Dumnezeu!

      Ștergere
    3. Anonim9 februarie 2017, 21:55, care este problema ta? Ce ai tu cu Anonim9 februarie 2017, 18:00?!? Te deranjeaza?

      Ștergere
    4. 21.55 Nu sunt avocatul nimanui , dar il cunosc , vorbesc in cunostinta de cauza , altii palavragesc si se baga , dau sfaturi , eu il cunosc . Si ii iau apararea daca e cazul .

      Ștergere
    5. 22:38 nu ma deranjează.
      08:41 e bine ca ești vigilent. Crede-ma, Sorin T nu are nevoie sa fie aparat, nu are de ce. Un om ca el știe ca e posibil sa fie persoane care sa nu fie de acord cu ideile lui, credințele lui. Dar aceasta nu este ceva rau. E o oportunitate sa revizuiești drumul pe care mergi si sa verifici daca semnele pe care le primesti sunt cele care duc la destinația dorita. Îmi cer iertare daca am fost dur in exprimare, nu aceasta a fost intenția, ci urgenta de a reevalua drumul pe care merge pe drumul dezvoltării personale si spirituale. Timpul dovedește mereu ca cel mai mare rau de ieri este cel mai mare bine care ti s-a putut întâmpla pentr ca astăzi sa fii pe drumul cel bun. De ce vine sub forma unui rau? Probabil din urgentă de a schimba radical obiceiurile care nu duc la o evoluție a persoanei.
      E bine sa faceti un mic exercitiu: cand întâlniți un om, un mesaj care va deranjează, ca va irita la culme, care este greu de suportat, chiar imposibil sau absurd, liniștești-te, calmează-te si verifica ce gând/acțiune a ta a determinat acel răspuns. E valabil pentru oricine, si aici ma includ si pe mine. E un exercitiu bun de a prelua tu controlul vieții tale, a reacțiilor tale si a nu viețui pe pilot automat lăsând nervii si agresivitatea sa fie riposta noastră.
      Daca am fi dumnezei, am fi prefecți. Așa ca suntem oameni, supuși greșelilor, având ca tema esențială a vieții modelarea ei spre sfințire, spre curatire, spre purificare pentru întâlnirea finala a sufletului cu Dumnezeu.
      Pentru aceasta e nevoie de conștiința, răbdare, minte, înțelegere, iubire, compasiune, prezenta, smerenie, rugăciune, credința.

      Ștergere
    6. 10.00

      Cu toata palavrageala , ai pierdut esenta ! Words, words, parole, parole, but the soul , anima , alma , where is , unde este ?

      Ștergere
    7. @Anonim 8, 41 .
      Cine esti ?

      Ștergere
    8. 12:55
      E ok. Dacă vei avea răbdare să citești si apoi să înțelegi ce am scris ai sa găsești răspunsul la întrebarea ta.

      PS Am zis dacă. ☺

      Ștergere
    9. Sorin T vezi ca tot răul e spre bine? Tocmai ti-ai gasit un prieten pe blog. ☺

      Ștergere
    10. Si care este problema Anonima 10 februarie 2017, 16:02? Foarte bine ca si-a mai gasit un prieten/a, aici pe blog. Asa trebuie, sa fim toti prieteni intre noi, aici pe blog, nu sa ne ironizam. Este bine sa lasam rautatile deoparte.

      Ștergere
    11. Ptr. Sorin

      Una comunicazione iniziata , ma interrotta all'ímproviso per uno sbaglio mio ( Mea culpa ) E' tutto a posto , non ti preoccupare !
      Le cose tue, penso, meglio che le tieni per te , evita l'Agora virtuale, proprio per non essere giudicato da chi non ha il dovuto rispetto per gli altri .
      Bless you, Highlander !
      https://www.youtube.com/embed/KcuDdPo0WZk
      https://www.youtube.com/watch?v=4zAThXFOy2c
      https://www.youtube.com/watch?v=K7AUKcrIdWU

      8.41

      Ștergere
    12. Ce mai faci S? Mai multa lume de pe blog s-a gandit la tine atunci cand aveai probleme si nu ai mai aparut pentru mult timp. Speram ca totul e ok (si se pare ca e, din ce i-ai scris mai sus lui Sorin T). Bine ai revenit! Ne-au lipsit linkurile tale.

      Ștergere
    13. @ S: Lasa-l pe Sorin sa posteze cand simte ca trebuie sa faca asta. Nu prea intra decat atunci cand atmosfera de pe blog (si/sau evenimentele) o cer(e). Nu se supara el ca este judecat... nici altii de aceeasi anvergura spirituala nu s-au suparat. Fiecare are rolul lui. Probabil ca interactiunea lui Sorin cu noi aici e parte din plan. Si este precursoarea unei partituri de mult mai mare anvergura.

      Ștergere
    14. 18:22 Si eu ce am spus? Toate bune! :)

      Ștergere
  19. 21.57

    1. Urcusurile pot fi ametitoare si caderile bruste.
    2. Decat dupa ce ai suferit , ai curajul sa urci .
    3. Cand urci, este indicat sa nu te uiti inapoi pentru ca risti sa ajungi de unde ai plecat .

    ,,Da sfat celui intelept, si el se va face si mai intelept; invata pe cel drept, si el isi va spori stiinta lui. '' Solomon

    RăspundețiȘtergere
  20. Celui ce are i se va da

    de Episcop Velimirovici Nicolae

    Ţăranului Manoilo I., despre cuvintele: Celui ce are i se va da
    (Scrisoarea a 215-a)

    Te miră cuvintele Mântuitorului:

    Celui ce are i se va da şi îi va prisosi, iar celui ce n-are şi ceea ce are se va lua de la dânsul. (Mt.13,12)

    “Oare este drept”, întrebi tu, “să se dea bogaţilor care au şi să se ia de la săraci şi puţinul pe care-l au?”
    Aşa gândeşti tu, mânat de duhul acestor vremuri nefaste când problemele materiale au pus în umbră problemele de primă însemnătate ale vieţii omeneşti pe pământ, ale rostului şi scopului ei.

    Dacă ar fi vorba de bunurile acestei lumi, întradevăr, nu ar fi drept să se ia de la sărac şi să se dea la bogat. Aceasta s-ar împotrivi altor spuse ale lui Hristos:

    Celui ce-ţi cere, dă-i.

    S-ar împotrivi şi pildei despre bogat şi Lazăr. Iată, de la bogatul nemilostiv s-a luat totul, şi totul a fost dat săracului Lazăr- în Împărătia cerurilor.
    Aşadar, nu se poate ca Mântuitorul să fi vorbit aici de avuţia materială.
    Chiar dacă se întâmplă ca din punct de vedere material un bogat să se îmbogăţească din ce în ce mai mult, iar un sărac să sărăcească din ce în ce mai mult în această lume, acest fapt este doar un simbol a ceea ce se întâmplă în domeniul realităţilor duhovniceşti. Adevăratul înţeles al acestor spuse devine limpede când le citim pe cele dinaintea lor- iar înaintea lor se află pilda despre sămănător şi sămânţă şi cea despre lumina care nu se poate ascunde (Lc.8,16)

    Lumina este adevărul. Cel care a simţit dulceaţa adevărului ca dar al lui Dumnezeu, şi năzuieşte şi se osteneşte să aibă tot mai mult din el, aceluia i se va da, şi îi va prisosi lui ca să poată arăta adevărul şi altora.

    Sfânta Varvara nu a avut dascăl, dar a avut năzuinţa după adevăr şi suflet pregătit să primească adevărul; de aceea Dumnezeu i-a descoperit bogăţia adevărului.

    Unii eretici din zilele noastre au strâns în pumn numai o mică parte din adevărul lui Hristos, în timp ce plinătatea adevărului, pe care o poartă Biserica Ortodoxă, au lepădat-o. Precum sluga cu un singur talant, şi aceştia au îngropat părticica luată din adevăr şi o păzesc cu râvnă de înmulţire. De aceea, li se va lua şi acea părticică din adevăr şi va fi înapoiată celui de la care au şi luat-o. Ei cred că au tot adevărul lui Hristos.

    Evangheliştii se explică şi se completează unul pe celălalt; În cazul de faţă, Luca pe Matei. La Luca scrie:
    Şi celui ce n-are i se va lua şi ce i se pare că are
    (Lc.8,18)

    Numeroşii filosofi încrezuţi în mintea lor nu au adevărul, însă doar cred că-l au. Nici nu se ostenesc să afle şi să primească adevărul, care este numai de la Hristos. De aceea, părutul lor adevăr va fi lepădat şi nu va da roadă, iar darul lui Dumnezeu pe care ei l-au cheltuit în pierzătoare trufie împotriva Făcătorului lor, va fi luat înapoi de Dătătorul tuturor darurilor şi dat altuia, care va avea mai multă frică şi râvnă şi credinţă şi dragoste.

    RăspundețiȘtergere
  21. 2.
    “Aşa facem şi noi”, spune Sfântul Ioan Gură de Aur.
    “Când vom vedea că cineva ne ascultă cu împrăştiere şi a rămas nepăsător faţă de toate încercările noastre de a-l îndupleca, până la urmă încetăm să îi mai vorbim, căci dacă stăruim nu facem decât să sporim nepăsarea lor.”.
    Atunci ne întoarcem şi îmbiem cuvântul adevărului celor ce au mai multă dorinţă să-l asculte.
    Dumnezeu Se poartă ca un gospodar, care seamănă sămânţa Sa şi lângă drum, şi pe stâncă, şi în mărăcini şi în pământ bun, iar când vede ce se întâmplă în primele 3 cazuri cu sămânţa pe care a semănat-o se îngrijeşte doar de pământul bun.
    Cu cât dă o ţarină rod mai mult, cu atât mai grijuliu o lucrează gospodarul, însămânţând-o mereu. Iar pământul de lângă drum şi pietros şi mărăcinos, este treptat părăsit de gospodar, dacă acesta vede ca nu-i aduce nici un rod.
    Iar sămânţa pe care o semănase acolo mai înainte o ia şi o seamănă în pământ roditor.
    Deci, spusele cu pricina privesc cuvântul lui Dumnezeu, pe care Hristos l-a semănat în întreaga lume.
    De la cel ce leapădă sau întrebuinţează rău cuvântul lui Dumnezeu acesta se ia şi se adaugă din plin celui care deja îl are şi care se bucură că îl are din ce în ce mai mult.
    Pace ţie şi bucurie de la Domnul.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumim pentru explicatii,e scris frumos,dar e o greseala undeva. Se intelge ca nu e vorba de partea materiala,celui ce are i se va da,unii zic har,altii zic adevar,eu zic cunoastere,dar poate fi si tehnologie,pentru a trai mai comod. Dar de ce sa i se ia cunoasterea celui ce are putina? Ma sperie faptul ca RAEL ar putea sa nu insele cu cartea Design inteligent,unde pilda cu semanatorul este explicata altfel: saminta e creatia facuta pe solul unor planete diferite,din care doar unele au putut sustine viata,sau au fost prea aproape de creatori-oameni si ei. Cum poate fi combatut RAEL,nu as vrea sa fie adevarat ce spune el?! Pilda cu semanatorul mai spune ceva, de o distrgere,nu pot acum sa caut exact

      Ștergere
    2. 11"06 cuvintele scrise de tine e bine să fie citite de ereticii de pe blog. Se stiu ei care sunt.
      Sunt pansament pentru suflet!
      20:39 de ce trebuie sa combați? Nu duce nicăieri această cale. Trăiește credința iar ereticul se va întoarce la dreapta credința vazandu-ți exemplul de viață creștină trăită autentic. Dumnezeu lucrează prin tine când faci voia Lui.

      Ștergere
  22. Anonim 21 55,ma bucur cand vad ca mai sant si oameni care au mare capacitate de intelegere, la fel ca si tine; din pacate unii nu pot sa dea nimic, sa construiasca; ei pot decat sa ia , sa darame, sa extraga raul care este propria lor constructie !

    RăspundețiȘtergere
  23. Tu, anonim 18;00 esti tendentios sau interesat.
    Italienii se uita cu rautate, dusmanie si scarba la toti romanii( barbati) din Italia, poate cu exceptia Siciliei- ( si acolo dar mai putin), asadar spuneam ca cineva care le accepta ,,tratamentul''nu ar fi cel mai bun,,formator'' de opinie.
    Intre astri sant,plin de mine ho,ho si inca cum, fatarnic niciodata,desi pot parea,as putea fi fals numai in favoarea Romaniei iar iscoditor numai unui maior ca tine i s-ar putea parea ca sant !Lipsa de blandete, de clementa, de sus din astri de acolo, va aduce repercursiuni, o sa vedeti.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 7.25

      Doamne , omule , esti pe aratura rau ! Nimic din ce zici nu ma reprezinta ! Esti obsedat de anumiti termeni . Habar nu ai ce vorbesti , dar cataloghezi . Atunci nu te mira ca esti catalogat . Vorbesti de statul printre italieni ... tare asta ....dar statul printre romani cum e ?
      Care e diferenta ? Ai conceptii perimate , invechite , ale unui om peste 60 de ani , si tare iti mai place sa ii bagi pe toti in aceeasi oala .
      Ai o placere sadica sa jignesti , sa iesi in fata prin afirmatii de superioritate . Nu mai pune eticheta pe nimeni , pentru ca nici pe ai tai nu ii cunosti bine .

      Ștergere
    2. Un Exercițiu pentru tine 08:57 .
      Citește ceea ce ai scris pentru anonimul 7.25 ca si cum acele cuvinte ti le-ai fi adresat.
      Cum e? Îți place? Te reprezintă?
      Tine minte: cea mai mare iluzie a acestei lumi este aceea ca noi suntem separați unii de alții. Vezi si tu unde duce aceasta gândire. La războaie, la lipsa de evoluție.
      Adevarul este ca toți suntem interconectati, ca fiind un singur organism, entitate care funcționează prin toți oamenii.
      Ce ar fi daca celulele corpului nostru ar acționa dupa bunul lor plac? Ar distruge întregul organism si ar muri odată cu acesta.
      Ne miram ca exista cancer, ca e din ce in ce mai agresiv, prezent pana si la bebelusi? E consecinta acțiunilor, gândurilor, emoțiilor si credințelor noastre. Il întreținem prin otrava din alimentație si prin gândurile si emoțiile negative.
      O trezire a conștiinței va fi un salt extraordinar. Însă pentru aceasta e nevoie ca oamenii sa se trezească, sa devină conștienți de propriile acțiuni, gânduri, emoții si sa le aleagă pe cele care ușurează sufletul, ridica conștienta.
      Anonim 07:25 e valabil si pentru tine exercitiu. Si pentru toți care vor sa-l încerce.
      Si pentru mine. :)

      Ștergere
    3. @Pt anonim 7, 25
      Europenii se uita urit la hoti , proxeneti , betivi , galagiosi , scandalagii in casa sau pe strada , cind vorbesc tare sau pun manele in autobuz , tren sau metrou etc etc ...
      In Sicilia ...e tara mafiei , sunt exploatati romanii nostri acolo , la maxim ..si sunt in pericol de se razvratesc mafiotilor .
      Si la mine se uitau strimb ...cind am stat 16 luni pe strada . Din '96 incolo . Eram murdar , inrait ...era si normal .
      Apoi ....nu am cunoscut ce spui tu . Din contra ...am avut o gramada de prietenii deosebite ...multe cunostinte , sa zicem faimoase . As avea sute de anecdote de povestit ...de la o betie crunta cu un actor celebru american , pe setul unui film de Martin Scorsese (Gangs of New York ) unde-i faceam dublura fiind cascador in acea perioada (Liam Neeson) . Ala era irlandez de origini ..bea si tinea la bautura . Iar eu nu m-am dat in laturi , dar a cistigat el pina la urma ! Hahaha ...De romania stia ...Ceaucescu ..repeta intr-una ...hahaha ...
      Am fost vecin de casa cu un actor cunoscutsi la noi ...Giuliano Gema (Dumnezeu sa-l odihneasca in pace !!!) Rar mi-a fost dat sa vad o persoana mai simpla si mai modesta decit Giuliano . In afara oricarei comparatii !
      Am cunoscut multi ...multi ...Kavizel (La Passione di Cristo) ..am avut ca regizori acolo pe Gibson ..apoi ...Cameron Diaz , Di Caprio , D D Lewis ....doamna Loren (la o cina in casa lui Gema ) , si cea mai deosebita dintre toti ...doamna Maia Morghenstain ...eu imbracat in soldat evreu iar ea in vesmintele Maicii Domnului ....de ai fi vazut expresia de uimire ce avea cind i-am spus ,, Sarut mina doamna Maia " ...nu credea ca sunt roman ! Hahaha ...draga de ea ....cea mai mare actrita din lume ! De se nastea in America ..avea 5 oscaruri cistigate deja !
      Cine altii ..multi ...in munca ce o fac (siguranta privata ) de baza ...de la fii lui Ghedafi la un ..Maradona (apropo , asta denu era fotbalist era un criminal ..rare ori am vazut in viata mea niste ochi mai goi decit ai lui ) ...
      Multi , si am fost respectat . Dar nu a venit gratis asta . De intrebi astazi in 265 de oame i ce am ca colegi ..ti-ar vorbi de bine ...si nu au problemecaii conduce de multe ori un roman
      ...Din contra , pt ca le-am fost de nadejde in milte momente grele . Se simt in siguranta cu mine de-i conduc .
      Repet ..nimic in viata nu e gratis ...respectul nu e de la sine. Trebuie sa-l meriti . Niciodata am pretins sa fiu respectat...
      De-l merit ok , de nu ...e bine sa nu ti-ldea nimeni . Trebuie cistigat respectul celor din jur ! Inclusiv al copiilor sau sotiei tale . Multi se mira ca odraslele nu-i respecta ...dar nu se intreaba ...ce au facut ca sa-l aiba ?
      Deci , in incheiere ....magindeam sa nu raspund ...dar totusi cred ca era necesar ..pt a decrie o parte adiasporeiromanein afara . Poate ai avut alte exemple ...sunt ....dar nu ma amesteca si pe mine acolo . Am lasat loc de bunaziua pesre tot , intotdeauna .

      Ștergere
    4. Nu 10.16 ! Fiecare sa isi faca ce ,,exercitii'' vrea . Eu niciodata nu fac experimentarile altora . Gandeste totdeauna cu mintea ta , daca o ai .

      Ștergere
    5. 13:03
      Stii ce e minunat?
      Ca ai libertatea să spui nu. ☺

      Ștergere
  24. 18:00 Odata, mi-a spus Ildiko, una, o poveste:
    ,, Intr-o padure mergea un batran(ca vremea), inalta fata bisericeasca, aproape sfant; si cum mergea el asa pe o carare, din sens opus a aparut fluierand, vesel un calugar shaolin. Batranul, in marinimia lui de sfant, cu toate ca era un zeu fata de bietul calugaras, il apuca bunatatea si ii dete buna ziua primul calugarului.Acesta trecu inainte fara sa raspunda la salut; ca era distrat, ca era mandru sau pur si simplu nesimtit nu a catadicsit sa raspunda salutului sfantului.Acesta l-a lasat sa plece, dupa care a luat la rand toate bisericile shaolin, i-a omorat pe toti calugarii, a daramat si ars toate manastirile lor.Istoria a consemnat acestea drept marea prigoana a imparatului chinez asupra manastirilor shaolin.
    Ce si-a spus inaltul preot- daca cu el, care ii poate sterge din cartea vietii s-a comportat calugarasul asa, dar cu un biet om normal de rand ce ar fi facut ? si A LUAT MASURI !
    De ce a procedat un inalt prelat, aproape sfant, asa drastic, oribil de-a dreptul ?
    Pentru ca era NEBUN si extrem de PUTERNIC !!!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. 7.45 Iti recomand filmul ,,Rasputin'' , acolo te vei regasi cu siguranta .

      Ștergere
    2. Wow! Nu e superb? Ma refer la faptul ca avem liberul arbitru.
      Ce ar fi fost daca marele sfânt ar fi acționat ca un înțelept? Ar fi ales sa zâmbească si el si sa se bucure ca a întâlnit in calea lui acel călugăraș Shaolin vesel si distrat.
      Asta pățesc toți cei care urca in ierarhia puterii si uita de unde au plecat, care uita ca nu este mai presus de lume. Aceasta este beția puterii.
      De ce se ajunge aici? Pentru ca noi ceilalți ii oferim fiecare puterea noastră si ne uitam la cei care conduc ca la niste oameni extrem de puternici si de care trebuie sa ne fie frica.
      Daca am înțelege ca singurul nostru domn este Dumnezeu, iar cei care au coroane, mitre, care sunt președinți sunt asemeni noua si ca sunt acolo pentru ca noi am ales sa le dam lor puterea noastră, alta ar fi viata. Am fi cu toții responsabili de rolurile pe care am ales sa le jucam in aceasta viata.
      Dar cum Dumnezeu nu trăsnește pe cei care încalcă liberul arbitru al celorlalți, se cred ei înșiși mici dumnezei si devin rai si meschini, dornici de cat mai multă faima, putere si avere.
      Si iar ajungem la conștiința. Cine o mai are sa o păstreze cu sfințenie. E linia directa cu Dumnezeu.
      Zâmbiți si faceti-va viata frumoasa! Așa va ajunge sa fie si lumea in care trăiți!

      Ștergere
    3. Click pe subtitrare, 7.45 !

      https://www.youtube.com/watch?v=Juq7mmDhjOQ

      Ștergere
    4. Si astia 10.46 si-au omorat conducatorii ca pe niste caini , asa cum am facut si noi . Inseamna ca la noi a fost lucratura ruseasca cu Ceausestii , moartea lor e identica .

      Ștergere
  25. Eu , anonim prieten 10 feb 10 16, iti multumesc pentru acel exercitiu numai ca il stiu (l-am inteles).) de mult.
    an. 8.57; 8.59; 10.46 _Povestea lui Ildiko , desi te-am facut atent, nu se refefea la tine insa ce urmeaza da ; iti recomand mult sport,alergarea e cea mai buna, poate prelungi viata si intari inima !

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Cei 5 tibetani sunt o serie de cinci exerciții fizice care ajuta foarte mult la menținerea corpului tânăr.
      Il veți găsi pe net, pe YouTube.
      Succes!

      Ștergere
    2. 17 08, iti recocomand si eu cei 8 zei shaolin, daca-i stapanesti pe astia, devii o arma, la fel ca mine:))) Iar pt ex. tibetane 2 completari una mai mica , cealalta mai mare :1- ex 4 este singurul la care se expira pe gura
      2- exercitiile ,,sant zero''daca nu-s insotite de completa abstinenta sexuala!

      Ștergere
    3. Sorin, intr-adevar se merita sa vb omu cu tine. Felicitari ca nu te-ai suparat.Se pare ca am gresit si aici ma refer la ce-am spus ca nu poti fi formator de opinie, daca stai in Italia, din ce spui esti un caz special, normal ca nu ti-au aratat aia coltii... Viata insa, cum bine stii, te pune sa faci ,,rele'', unele de neiertat; daca de aici iti vine suferinta, eu unul te iert in cazul in care de asta esti asa trist.Separat, din ce spui, ar trebui sa te cunosc,am pe cineva in minte, acela i-a facut cascade lui Segal.Te intreb, tu esti ?
      De cunoscut am cunoscut destui, parte nici n-am voie sa vorbesc.
      De la a. 07:25

      Ștergere
    4. E ok . Segal nu ...nu l-am cunoscut . Filme ...doar 3 am facut . Iar 2 fiind productii americane . Astia nu se uitau la recomandari , ci alegeau ei ce l-e trebuia . Aici a-si aratau coltii italienii ...Maestrii d'arme (persoane ceconduceau un grup de cascadori ) faceau urit tare , cind aveau planurile lor si intrai tu , un nimeni , si le ocupai postul deja planificat pt un altul . E o mafie si cinema-ul . Au datorii morale inspre ...de ex , fiul unuia ce i-a ajutat cind erau la foame , fara munca ...sau alteori interese de bani ...sa-ti ia parte din suma ce o dau americanii ...etc etc(gindesc ca e acelasi lucru cu politicienii, datori morale pt cine te-a ajutat cind erai un nimeni) ...Si apoi ..e o viata petrecuta in a privii telefonul ...sperind ca v-a suna ! Un stress ...asa ca am abandonat , fara sa-mi fac probleme. Nu eram eu cine stie ce talent , era doar un mod de a mai rotunjii intrarile financiare dezastroase din acea perioada...hahaha ...iar apoi , cheltui mai mult decit iti permiti de fapt , pt ca trebuie sa frecventezi un anumit ambient , altfel uita toti de tine . E mult mai tihnit ce am facut dupa , ca meserie . Mai placut ...Cinema ..poate aparea spectaculos din extern ...dar e banal din interior . De este nevoie de 4 ore de machiaj de scena ....la 5, 30 trebuie sa fii acolo . Si poate ai ajuns acasa la 1 noaptea . Si apoi ..e o asteptare incontinua ....2 ore de filmari ..si astepti alte 10 , 12 , 14 ...mereu incomod , cu haine ..aiurea , pe scaune de plastic , frig de ai costum de scena antic ....de un milion de ori mai bine altceva . Si nu cistigi indeajuns pt a-ti putea permite sa astepti un an , doi ..pt urmatoarea chemata de telefon . Asa ca ...cum spunea Gema : "Cauta-ti orice altceva , altfel o sa-ti treaca viata privind telefonul , asteptind sa sune " . O meserie ca oricare alta , cu frica de a nu fi la inaltime , ce te acompaniaza mereu . Sperante si deziluzii ...continue . Nu as recomanda asta fiului meu . Hahaha ..,,.

      Ștergere
    5. @ Sorin T: Te tog citeste aceasta capodopera de aici (daca nu o stii).
      Te va face sa vibrezi cu toata fiinta. Si cred ca te va ajuta si la scrierea acelei carti. Nu in ultimul rand pentru ca te vei afunda in frumusetea limbii noastre si asta te va ajuta sa redai mai bine ceea ce traduci. (Sunt si multe arhaisme, dar le poti cauta repede intelesul pe net daca e nevoie). Ar fi bine sa printezi textul si sa-l citesti de pe hartie, cat mai des. Ti s-ar putea trimite din tara si carticica tiparita (la o tipografie din Bacau!)
      Daca iti place, poti afla mai multe despre cum a fost creat acest imn. Exista si o forma mai timpurie, mai putin canonica, dar din anumite puncte de vedere si mai rascolitoare. Daca vrei, caut si un link la versiunea timpurie si ti-l trimit. http://www.doxologia.ro/ceaslov/acatiste/imn-acatist-la-rugul-aprins-al-nascatoarei-de-dumnezeu

      Ștergere
  26. Ia uite Sorine cati prieteni ai mai sus pe blog , toti iti tin partea .

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Evident mai Anonim10 februarie 2017, 22:14! You're wellcome!:)

      Ștergere
  27. Sorine ai avocat tocmai din America? Esti norocos.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai Anonim11 februarie 2017, 13:20, hai linisteste-te un pic si tu! Este okay! Poate are si in America. Si ce daca? Numai de bine!:)

      Ștergere