marți, 28 aprilie 2015

GRECIA ! GRECIA VA IEŞI CU SIGURANŢĂ DIN UNIUNEA EUROPEANĂ !

                                                                Dragii mei, 

Astăzi dimineaţă 28 aprilie 2015, vedeam cu ochii inchisi fiind, mai stateam in pat si vedeam astfel, un Cer senin la Răsărit, si de jos de la Pământ se ridică un Steag, precum acesta de mai jos, Steagul GRECIEI, iar când ajunge sus de tot,Steagul prinde viteză si dispare în nori.

Steag GreciaCosturile de indatorare ale Greciei cresc dupa reducerea ratingului.

Dragii mei, am mai scris depsre GRECIA si in luna februarie 2015, si altădată, si am spus că Grecia va iesi din zona euro.
Iata că astăzi ,se pare că s-a apropiat vremea când GRECIA, va ieşi din zona euro. 
Iata si articolul meu din februarie : 

 Noapte de 27 -28 Februarie 2015, ora 2,10 !

                                                                  Dragii mei,
                         
              În această noapte în timp ce scriam aici pe Blog, aud un glas care spune ceva despre Grecia ! 
Glasul striga cu disperare aşa :
                        "Unde-i Drahma pe care eu am drăhmuit-o ?
                   Drahma drăhmuită ,unde este ?"

Dragii mei, stim cu totii că GRECIA are mari probleme cu Economia nationala.
Uniunea Europeana dragilor, a impus mari programe de austeritate.
Ori Grecia, nu va putea face faţă la aşa ceva.  
Cu siguranţă dragilor, Grecia va reveni la moneda ei, adică la Drahmă. 
                Am scris cândva ,un articol despre UE, si anume că , nu va mai rezista mult timp, adică prea multi ani.
Daca veti căuta pe Blog, veti gasi acest articol, unde am scris si anul in care ,UE se va destrama.
UNIUNEA  EUROPEANA fratilor, este precum o Piramida, care la un moment dat tot se prabuseste.
Sunt prea multe biruri puse ,pe sarmanul om obisnuit;biruri care sunt greu de suportat financiar.
Veti vedea dragii mei, că GRECIA va renunta la moneda Euro!
                                        Cu dragoste, Maria.

Grecia iese din zona euro - singurul mod de a reduce contagiunea

   
Grecia iese din zona euro - singurul mod de a reduce contagiuneaFoto: Arhiva
Cel mai recent episod al crizei din zona euro pune sub semnul intrebarii premisele de baza ale celor mai multe modele economice, potrivit carora agentii economici si guvernele actioneaza intodeauna rational, dupa ce pun in balanta costurile si beneficiile optiunilor alternative.
In ultimii doi ani, Grecia si-a exprimat in mod repetat intentia de a ramane in zona euro, costul iesirii fiind mult mai mare decat cel al implementarii masurilor de ajustare cerute pentru a-si pastra calitatea de membru, scrie Financial Times.

In acelasi timp, Grecia a incercat in mod sistematic sa reduca si sa amane aceste masuri, asteptandu-se ca Fondul Monetar International si Eurogrupul sa cedeze in cele din urma pentru a evita contagiunea care ar rezulta in urma exitului Greciei.

Dar autoritatile europene nu au cedat, iar Guvernul si Parlamentul de la Atena au fost nevoite sa aprobe masurile pe ultima suta de metri.

Deciziile au fost justificate populatiei prin obligatia de a respecta conditiile europene.

Alegerile recente au confirmat faptul ca grecii vor sa ramana in zona euro, dar si-au imaginat ca o pot face in conditii mai bune. Din nou, liderii europeni si FMI nu au cedat. Noile alegeri legislative din Grecia ar putea in continuare sa consolideze tabara anti-euro, alimentata de asteptarile ca Europa va fi dispusa la unele concesii, iar costurile iesirii ar putea sa nu fie atat de mari in cele din urma.

Europa se confrunta cu o dilema

Nu poate sa accepte solicitarea Greciei de a renegocia programul. In primul rand, acest lucru ar fi impotriva principiului stabilit, potrivit caruia acordurile sunt incheiate intre state si angajamentele guvernelor continua si dupa ce guvernele isi incheie mandatele.

In al doilea rand, pentru ca ar intari indirect pozitia partidelor, in special a celor periferice, cu orientare anti-euro.

In cele din urma, o asemenea schimbare va fi respinsa de oricare dintre principalii creditori, in special de FMI si de actionarii sai din afara Europei.

Pe de alta parte, nu exista nicio o indoiala cu privire la faptul ca, daca Grecia paraseste zona euro, contagiunea va fi devastatoare.

Cei care sugereaza ca pietele sunt acum pregatite pentru un astfel de eveniment si ca cea mai mare parte a costurilor va fi suportata de economia elena subestimeaza foarte tare canalele de transmitere a crizei sistemice urmand unei crize a datoriilor suverane si bancare.

Istoria europeana din ultima jumatate a secolului ne invata sa nu desconsideram riscul lipsei de ratiune colectiva si pericolele politicilor populiste.

Cea mai buna metoda de a evita hazardul moral in mijlocul unei crize financiare nu consta neaparat in a lasa tarile sa se prabuseasca sau in a folosi presiunea exercitata de piata, precum in cazul Lehman Brothers, ci de a construi institutii mai puternice si reguli mai bune. Metoda se aplica si Europei. In fond, Uniunea Europeana a fost creata tocmai pentru a evita comportamentul irational din trecut.

Pana acum, principala opozitie vine din partea Frantei, care sustine mentinerea naturii interguvernamentale a mecanismului de luare a deciziilor in zona euro si limitarea atributiilor institutiilor europene. Pe de alta parte, mai multe tari, inclusiv Germania, au prezentat diferite propuneri in vederea consolidarii naturii federale a UE.

Daca Francois Hollande vrea un "compact de crestere", atunci trebuie sa fie pregatit sa accepte solicitarea Angelei Merkel pentru o integrare politica mai accentuata si reguli fiscale mai puternice, iar aici cei doi lideri pot gasi o baza comuna de lucru.

Comisia Europeana: Apartenenta Greciei la zona euro este irevocabila

Apartenenta unei tari la zona euro este irevocabila, a afirmat luni un purtator de cuvant al Comisiei Europene (CE), raspunzand unei intrebari privind eventuala renuntare de catre Grecia la moneda unica europeana.

"Apartenenta la euro este irevocabila", a spus Annika Breidthardt in cursul conferintei de presa cotidiene a CE, precizand ca aceasta chestiune este reglementata de "articolul 140, paragraful 3" al Tratatului de la Lisabona, transmite AFP.

"Nu vom intra in speculatii si scenarii ce risca sa fie interpretate intr-un context care nu se potriveste", a adaugat Margaritis Schinas, principalul purtator de cuvant al executivului UE.

Precizarea CE survine in contextul informatiilor publicate sambata de saptamanalul german Der Spiegel potrivit carora guvernul german considera inevitabila o iesire a Greciei din zona euro daca partidul de stanga Syriza castiga alegerile legislative din 25 ianuarie.

Aceste informatii au nascut controverse in Germania, unde au fost considerate o modalitate prin care cancelarul Angela Merkel si ministrul de Finante Wolfgang Schauble exercita presiuni asupra electoratului grec.

Comisia Europeana a insistat luni pe succesul zonei euro, reamintind ca Lituania a devenit pe 1 ianuarie al 19-lea stat membru UE care adopta moneda euro.

Comisarul european pentru afaceri economice si financiare si impozitare, Pierre Moscovici, lansase pe 29 decembrie un apel catre cetatenii greci sa sustina la apropiatele alegeri legislative reformele... mai mult


                                                     
        Englezii vor ajuta la tiparirea drahmelor, daca Grecia iese din zona euro                                           

VIDEO | Emil Hurezeanu: Grecia, calul troian din UE

www.digi24.ro/Media/Stiri/Digi24/Extern/Stiri/HUREZEANU...   Cached
Şi asta pentru că efectul revenirii la moneda naţională, drahma, n-ar face decât să multiplice datoriile Greciei către creditorii europeni. Închide. Digi24.
                                             

3 comentarii: