miercuri, 30 septembrie 2015

ŞI S - A ADEVERIT ! IARNA A VENIT ÎN ROMÂNIA , ÎN ZONA DE MUNTE !

                                                                    Dragii mei, 

Scriam încă din 10 august 2015, un articol in care, spuneam că IARNA va veni mai repede anul acesta.
In luna August, când erau temperaturi sufocante, eu scriam despre IARNA, si nu de la mine scriam, ci numai cu Puterea  Duhului Celui Prea Sfânt.
Iata :
  1. A venit iarna în Maramureș. Stratul de zăpadă are...

    7est.ro/actualitate/vremea/item/51016-a-venit-iarna-in...Cached
    ... 29 Septembrie 2015. ... Cu toate că suntem abia la sfârşitul lunii septembrie, iarna se pare ... „Nu țin minte ca la final de septembrie să ningă ... 

                               10 August 2015, ora 6,12 dimineaţa !

                                       Dragii mei, 

    În această dimineaţă de 10 august 2015, eram treaza ,dar mai leneveam putin în pat.
    Si astfel dragii mei, într-o clipă nu mai eram în patul meu, ci eram  într-un hol nu prea mare. Iar în clipa când am deschis usa holului de la intrare, peste tot ce era verde, se asternuse un strat gros de zăpadă.
    Eram uimită de ceea ce vedeam ,deoarece, stiam ca este inca toamna , şi că încă mai existau pomi înverziti, si totusi IARNA venise.
     Iarna pe uliţă-George CoşbucPeisaje de iarna superbe - Poze cu peisaje de iarna - Wallpapere cu ...,
    Asadar dragilor, undeva, pe undeva,IARNA  anului 2015, va veni mult prea devreme.
    În ce Ţară anume, eu nu stiu. Dar acolo unde se va întâmpla, oamenii vor fi uimiti de aparitia Iernii ,mult prea devreme.
                                        Cu dragoste, Maria. 
Deși suntem abia la finalul lunii septembrie, în munții din zona Maramureșului iarna a început să-și facă simțită prezența. La munte ninge viscolit, iar zăpada s-a instalat pe creste.
Încă de luni după-amiaza și-au făcut apariția primii fulgi de nea, iar la altitudini de peste 1.800 de metri stratul de zăpadă depus pe munți măsoară 3 centimetri.
„În noaptea de 28 spre 29 septembrie a început să ningă, iar la altitudini de peste 1.800 de metri stratul de zăpadă viscolită atinge 2 – 3 centimetri. Ninge în continuare viscolit. La Stația meteo de pe Vârful Pietrosu termometrele înregistrau -3 grade Celsius”a precizat Daniel Timiș, șeful Serviciului Public Salvamont Borșa, citat de Vocea Transilvaniei.
Potrivit meteorologilor, însă, situația va reveni la normal în următoarele zile. Vremea se va menține rece până în 2 octombrie, apoi se va încălzi, astfel că în intervalul 3-7 octombrie media maximelor termice va atinge 21…22 de grade.
Apoi se va reveni la valori termice diurne normale pentru această perioadă, de 18…20 de grade.
Temperaturile minime vor fi cuprinse, în prima săptămână, în medie, între 5 şi 8 grade, iar în cea de-a doua vor oscila uşor în jurul mediei de 7 grade.
Va ploua până pe 30 septembrie, apoi vor fi posibile ploi slabe şi în unele zile ale intervalului 6-11 octombrie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu