luni, 7 septembrie 2015

SFÂNTA EVANGHELIE ,DIN SFANTA SI MAREA ZI A NASTERII MAICII DOMNULUI !

                                           8  Septembrie  2015 !

               NASTEREA  MAICII  DOMNULUI !               
                                                     La Utrenie ,

                  Sfânta Evanghelie de la Luca !
                                                           ( I, 39 - 49 , 56 )

În zilele acelea , sculându-se Maria, s-a dus în grabă la munte , într-un oraş al lui Iuda, şi a intrat în casa lui Zaharia , şi s-a închinat Elisabetei. Iar când a auzit Elisabeta închinăciunea Mariei , a săltat pruncul în pântecele ei ; şi Elisabeta s-a umplut de Duhul Sfânt şi a strigat cu glas mare şi a zis : binecuvântată eşti tu între femei şi binecuvântat este rodul pântecelui Tău. Şi de unde cinstea aceasta pentru Mine , ca să vină Maica Domnului meu ? Căci iată , cum a ajuns glasul închinării în urechile mele, a săltat pruncul de bucurie în pântecele meu. Şi fericită este aceea care a crezut că vor fi împlinite întocmai cele spuse ei de la Domnul. Atunci a zis Maria : măreşte sufletul meu pe Domnul şi se bucură Duhul meu de Dumnezeu Mântuitorul meu , pentru că a căutat spre smerenia roabei sale . Iată, de acum , mă vor ferici toate neamurile, că mi-a făcut mie mărire Cel Puternic şi sfânt este numele Lui. Şi a rămas Maria împreună cu Elisabeta , ca la trei luni. Apoi s-a înapoiat la casa SA.
                                           Comenzi si Vanzari de Icoane si Obiecte Bisericesti
                          La Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie ,

                                    Sfânta Evanghelie de la Luca !

                                                    (X, 38 - 42 ; XI , 27 - 28 )

În vremea aceea  a intrat Iisus într-un sat , iar o femeie cu numele Marta L-a primit în casa ei . Şi aceasta avea o soră , ce se numea  Maria , care şezând jos, lângă picioarele Lui Iisus , asculta Cuvintele Lui. Marta însă  se silea să facă ospăţ mare şi , apropiindu-se , a zis : Doamne, nu socoteşti că sora mea m-a lăsat singură să slujesc ? Spune-i dar ca să-mi ajute. Dar Iisus , răspunzând , i-a zis : Marto , Marto, te sileşti şi te îngrijeşti de multe;dar un singur lucru trebuieşte. Maria însă şi-a ales partea ce bună , care nu se va lua de la ea. Iar când zicea Dânsul acestea , o femeie din popor , ridicându-şi glasul, a zis către Dânsul : fericit este pântecele care te-a purtat şi sânii la care ai supt. Dar Iisus a răspuns : aşa este, dar fericiţi sunt cei care ascultă cuvântul Lui Dumnezeu şi-l păzesc pe el.
SLAVĂ  ŢIE  DOAMNE, SLAVĂ  ŢIE !
                                    AMIN ! 

Dragii mei,
Să mergem la Sfanta Biserica si sa traim cu inima si cu sufletul, aceasta Pericopă evanghelică, si sa ne fie cu luare aminte, căci în Lumea asta mare, toate vin si toate trec, doar ce -am adunat in suflet,Credinţa si faptele bune, cu acestea ne vom prezenta în faţa MÂNTUITORULUI ,care le va pune in Balanta, si-atunci se va hotărâ soarta noastra, pentru vesnicie.
                                   Cu dragoste, Maria. 

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu