luni, 21 septembrie 2015

DE PE PATUL DE SPITAL ,IISUS HRISTOS NE VORBESTE ! SĂ - L ASCULTĂM CU MARE LUARE AMINTE !

                                          Noapte de 18 -19 Septembrie 2015, ora 0,15 !

                                               Dragii mei, 

În această noapte dragilor, in timp ce scriam aici pe Blog,văd de parcă as mai fi avut un ochi in urechea stângă, văd un salon de spital, unde pe un pat zace un bolnav, iar o femeie statea langa bolnav, si-l mângâia, îl îngrijea.
        0527_ha_nemocnice_luzka_denik-380.jpg

Acum ,nu mai vedeam chipul şi trupul bolnavului, ci văd pe IISUS  HRISTOS ,FIUL  LUI DUMNEZEU si al MAICII  PURUREA  PREA  CURATEI  FECIOAREI  MARIA.
IISUS  HRISTOS dragii mei, statea in pat ,intrase in trupul bolnavului.
Pe patul de spital, Mântuitorul luase suferinţele bolnavului; Îl vedeam suferind, Îl vedeam trist şi îngândurat, Îl vedeam crispat de durere, Îl vedeam cum a luat asupra Sa, tot ce acel bolnav suferea.
În clipa în care,bolnavul si-a dat Duhul, IISUS stătea întins deasupra ,si totodată in trupul fără de viaţă , având mâinile Sale împreunate pe pieptul Său, ca orice muritor de rând.
Doar câteva secunde a stat Mântuitorul aşa, după care, ÎL văd cum  se ridica ,din trupul celui adormit pentru veşnicie .
Iisus Hristos ,apare cât am clipi din ochi în stânga mea, aici lângă masa la care eu stau si scriu,şi arăta exact ,ca în imaginea de mai jos :


                               Iisus.

Exact asa, ca in poza de mai sus, era îmbrăcat Mântuitorul, si exact,cu aceeasi expresie pe Chipul Său Prea Sfânt.
Iisus dragilor, era in carne si oase. Ochii Lui ,de albastru Cerului senin,erau blânzi si plini de Iubire Dumnezeiască.
Veşmântul Lui, de culoarea oului de raţă, părea din catifea pufoasă si mătăsoasă.
Iisus Hristos era inconjurat de o Lumină albă stralucitoare, şi mă priveste de la doar câţiva centimetri; iar eu aud  Glasul Său ,care îmi spune aşa :

                   "Adevărat vă spun că, întrucât aţi făcut bine ,unuia dintre aceşti frati ai Mei prea mici, Mie Mi-aţi făcut!"

În clipa următoare fratilor, Mântuitorul se ridică la Cer in Lumina alba ,orbitor de stralucitoare, în care si apăruse.
Iar mie îmi curg lacrimile de bucurie si de fericire sufletească, pentru că L-am văzut atât de aproape, si mi-a vorbit fără Cuvinte aşa:  

               "Adevărat vă spun că, întrucât aţi făcut bine ,unuia dintre aceşti frati ai Mei prea mici, Mie Mi-aţi făcut!"

Iata dragii mei, ce ne spune si Sfânta şi Dumnezeiasca Evanghelie, din Duminica Lăsatului Sec de carne, a Înfricoşatei Judecăti ,din Postul Sfintelor Paşti:


                                Sfânta  Evanghelie  de la Matei !

                            ( XXV , 31 - 46 )

Zis-a Domnul : când va veni Fiul Omului în slava Sa şi toţi sfinţii îngeri cu El , atunci va şedea pe scaunul slavei Sale. Şi se vor aduna înaintea Sa toate neamurile şi-i va despărţi pe unii de alţii , cum desparte păstorul oile de capre ;şi va pune oile de-a dreapta Sa , iar caprele de-a stânga. Atunci va zice Împăratul celor de-a dreapta Sa : veniţi, binecuvântaţii Tatalui Meu, moşteniţi împărăţia cea pregatită vouă de la întemeierea lumii. Căci flămând am fost şi Mi-aţi dat să mănânc;însetat am fost şi Mi-aţi dat să beau;străin am fost şi M-aţi primit ; gol am fost şi M-aţi îmbrăcat;bolnav am fost şi m-aţi căutat;în temniţă am fost şi aţi venit la Mine.Atunci drepţii Îi vor răspunde: Doamne, când Te-am văzut flămând şi Te-am hranit, sau însetat şi Ţi-am dat să bei? Sau când Te-am văzut străin şi Te-am primit, sau gol şi Te-am îmbrăcat ? Şi când Te-am văzut bolnav sau în temniţă şi am venit la Tine ? Iar Împăratul , răspunzând ,va zice către ei : adevărat vă spun că, întrucât aţi făcut unuia dintre aceşti frati ai Mei prea mici, Mie Mi-aţi făcut. Atunci va zice şi celor de-a stânga Sa : duceţi-vă de la Mine , blestemaţilor ,în focul cel veşnic care este pregatit diavolului şi îngerilor lui. Căci flămând am fost şi nu Mi-aţi dat să mănânc; însetat am fost şi nu Mi-aţi dat să beau;strain am fost şi nu M-aţi primit; gol şi nu M-aţi îmbrăcat ;bolnav  şi în temniţă , şi nu M-aţi cercetat. Atunci vor răspunde şi ei , zicând : Doamne, când Te-am văzut flămând,sau însetat, sau strin ,sau gol , sau bolnav, sau în temniţă şi nu Ţi-am slujit Ţie ? El însă le va răspunde şi le va zice : adevărat va spun că , întrucât nu aţi făcut unuia dintre aceşti prea mici , nici Mie nu mi-aţi făcut .Şi vor merge aceştia la chinuri veşnice, iar drepţii la viaţă veşnică !
Slavă Ţie Doamne, Slavă Ţie !
                                AMIN !

                          Dragii mei,

 Să facem şi noi precum ne învaţă  Sfanta Evanghelie de astăzi, adică : sa hranim pe cel flamand, sa imbracam pe cel gol, să ajutăm pe cel bolnav, să căutăm pe cel din temniţă, să ajutăm pe bătrâni , să adăpăm, pe cel însetat, sa fim buni si milostivi într-un cuvant .
Poruncile Domnului, să le implinim din Dragoste şi cu Dragoste. 
                        Cu dragoste , MARIA.

Am adus aici,un link care ne învaţă ce este Milostenia, si cui foloseste, precum si multe alte Învăţături, adunate si încununate minunat de frumos,de Părintele RAFAIL NOICA :


  1. Parintele Rafail Noica: “MOARTEA NU EXISTA!” |...

    www.cuvantul-ortodox.ro/2009/04/27/moartea-nu-existaCached
    “Dar ce obraznicie e asta sa spui noua ca Te-am vazut si nu Ti-am facut vreun bine ... mai mic nu ati facut, Mie nu Mi ... poate in veacul acesta. Ca acum ... 

                            http://www.cuvantul-ortodox.ro/wp-content/uploads/2009/04/judde-apoi.jpg

    Pana la urma, a doua moarte este ce va fi dupa Judecata lui Hristos unde, vedeti, dupa cuvantul lui Hristos, este o ultima incercare. Separa, ca si pastorul, oile de capre si incepe cu ceea ce iubeste Dumnezeu. Se intoarce catre cei de-a dreapta si zice: “Veniti binecuvantatii Tatalui Meu”. Pentru asta a lucrat Dumnezeu, ca sa spuna: “Veniti, mosteniti imparatia gatita voua de la intemeierea lumii“, adica pentru asta am intemeiat Eu, Dumnezeu, lumea. Ca… ati facut asta si asta si asta. Si-i incearca.
    Si [ei] zic: Doamne, cand te-am vazut si am facut noi ceva bine? Parafrazez: prin viata prin care m-am invatat in Biserica, eu vad limpede ca sunt un pacatos, ca niciodata n-am facut ceva bine. Si nu se indreptatesc. Cine-i indreptateste? Judecatorul. Zice: “atunci cand ati facut unuia din cei mai mici, Mie Mi-ati facut-o”. Si Judecatorul indreptateste pe pacatos, pe care, in judecata vietii asteia, acelasi Judecator ne-a invatat sa ne judecam ca pacatosi. El mi-a aratat mie pacatul meu.
    Asta nu-i momentul sa deznadajduiesc, asta e momentul sa incep nadejdea, inseamna ca Dumnezeu vorbeste cu mine, inseamna ca Dumnezeu lucreaza deja mantuire in mine, acum aparent in negativ dar, de unde sa porneasca mantuirea lui Dumnezeu decat dezvaluindu-mi realitatea mea. Care e realitatea mea? Pacatul si nefiinta. Ce altceva sa-mi arate Dumnezeu daca si El este Dumnezeu adevarat si nu-mi vorbeste lingusit sau minciuni. Dar asta mi-o arata nu ca sa deznadajduiesc, ci ca inceput al mantuirii mele.
    Tanjind dupa viata, urand ale mortii, acuma pot sa zic: “Doamne, miluieste!” si cuvantul “miluieste” incepe sa aiba viata, fiindca sufletul meu incepe sa aiba viata. Dureroasa deocamdata, ca si nasterea. Nasterea doare. Acuma, in durerea mea, imi devin mama mie insumi si ma nasc intru dureri, dar ma nasc. Si vine vremea cand femeia uita de durerea ei de “bucuria ca om s-a nascut in lume”, zice Hristos. Si mai mult, cand noi ne nastem, fie si prin dureri, prin cuvantul lui Dumnezeu, intru Dumnezeu.
    Si celor de-a stanga se intoarce Imparatul si [le] zice: “Departati-va de la Mine, blestemati, in focul gatit diavolului si ingerilor lui, ca… asta si asta… si voi nu ati facut. M-ati vazut gol si nu M-ati imbracat, flamand si nu Mi-ati dat sa mananc, etc.”
    Si ei zic, aparent ca si ceilalti: dar cand te-am vazut si n-am facut nimica, sau n-am facut ceva bun? Dar observati ca, desi cuvantul este aproape identic – El zice ca m-ati vazut si n-ati facut, si ei zic: cand?, ca si ceilalti: cand te-am vazut si am facut ceva bine? – in realitate, trairea lor este total opusa. Ei n-au constiinta pacatului. “Dar ce obraznicie e asta sa spui noua ca Te-am vazut si nu Ti-am facut vreun bine?”. Si le zice: uite, cand celui mai mic nu ati facut, Mie nu Mi-ati facut-o. “Cel mai mic”? As vrea sa intelegeti intr-asta iarasi un chip al dragostei dumnezeiesti. Hristos Insusi sufera din mahnirea cuiva pe care l-am mahnit, Hristos Insusi se bucura si se mangaie din mangaierea cuiva pe care l-am mangaiat, El se implica total in viata noastra, in dragostea Lui.
    Si as vrea sa vedeti si diferenta intre cele doua in cuvantul lui Hristos: “Veniti, binecuvantatii Tatalui Meu”, “Departati-va de la Mine, blestematilor”. Nu: “ai Tatalui Meu”. Tatal nu blesteama. Unde-i blestemul? Alegerea pe care o facem noi, cea rea, daca o facem, Doamne fereste, pana la capat, ca Iuda. Acelora zice: “mosteniti imparatia gatita voua de la intemeierea lumii”. Astora nu zice “mosteniti”, [ci le] zice: “departati-va in focul gatit diavolului si ingerilor lui”. La intemeierea lumii Dumnezeu nu a intemeiat un iad, n-a intemeiat un foc vesnic. Cine a gatit acel foc vesnic? Diavolul si ingerii lui; si noi, pacatuind. Pocainta este constientizarea si iesirea din acel foc, intoarcerea catre Dumnezeu si ale lui Dumnezeu. Si atunci, ceea ce ar trebui pe drept sa suferim, Dumnezeu Insusi prin lucrarea Lui ne izbaveste de asta. Dar observati ca nu este identica conversatia. Blestemul nu este de la Dumnezeu si focul gatit diavolului nu este de la intemeierea lumii si nu este o mostenire ci… scrantirea asta a fapturii, cand o ia nu pe linia lui Dumnezeu, ci dupa inchipuirea sa. Pana la urma scranteala asta a fapturii cand in loc sa zica “Doamne, faca-se voia Ta”, ne facem voia proprie.
    Moartea a doua este asta, este despartirea finala de Dumnezeu la judecata. Ca adevarata moarte nu este despartirea intre suflet si trup, care, iarasi zic, este chipul mortii; si a lasat Dumnezeu uraciunea mortii, groaza mortii, pentru ca noi sa constientizam ce este moartea si, urand-o, sa ne departam de ea. Si eventual, urand-o cu ura dreapta, sa se trezeasca in noi dragostea de Dumnezeu, dragostea de viata si sa tanjim catre ea si incepe ceea ce am numit dinamica pocaintei.
    Care pocainta, zicea parintele Sofronie, dar cred ca si Maxim Marturisitorul, nu se termina cu viata asta. In viata asta putem sa infaptuim o oarecare desavarsire, dar limitata. Zice ca pocainta – ca dobandire deplina a identitatii cu Dumnezeu – nu se poate desavarsi decat dincolo, ca aici suntem inca stramtorati de legile materiei si ale vremelniciei.
    Si iarasi, chip avem in gestatie si in nastere. Pruncul cel mai bine este daca sta in pantecele maicii noua luni pana s-a ‘copt’ bine si este desavarsit, si desavarsit fiind se poate naste si trai in mediul asta. Dar ca prunc nu este desavarsit, ci se desavarseste aicea, crescand, maturizandu-se, devenind om in toata firea. Cred ca ceva asemanator este si cu pocainta, inteleasa adevarat. Este o lucrare care se termina dincolo, insa e o lucrare care incepe aici si duce la ceea ce numeste Hristos desavarsirea, cata se poate in veacul acesta.
    Ca acum omul insusindu-si, traind cuvantul lui Hristos, insusindu-l, ajungand la o constientizare si la o desavarsire a acestei constientizari, cat se poate in lumea asta, si cat poate fiecare persoana… Fiindca vedem din pilda talantilor, unora le da cinci talanti, ala aduce zece, altuia ii da doi talanti, ala aduce patru, dar amandoi au primit un cuvant identic: “bine sluga buna si credincioasa, peste putin ai fost stapan, peste mult te voi pune”. Si nu se uita la faptul ca unul a avut cinci si unul a avut doi, ci se uita la faptul ca amandoi au dublat darul pe care l-au primit. Deci, desavarsind omul gandul lui Dumnezeu in viata lui, pe de o parte cat este cu putinta in vremelnicia asta, pe de alta parte, cat este cu putinta persoanei lui – ca unul daca a primit cinci, altul daca a primit doi, si de la cel cu unu ar fi asteptat sa primeasca macar acel unu cu dobanda.
    Deci, desavarsind lucrul asta de-acuma, omul, impacat cu Dumnezeu, prin dumnezeiasca lucrare – avem marturia asta de la toti sfintii, eu ma gandesc iar la parintele Sofronie prin care am invatat toate lucrurile aste – are constiinta ca moartea nu exista, ca omul nu poate muri. Ne-o spunea parintele Sofronie in cuvantarile lui in fiecare saptamana in ultimii patru ani ai vietii lui. In ultimii doi ani ajunsese asa ca de-abia mergea, carat de doi dintre noi, slab, garbov, dar cu o privire limpede, ca de copil mic as zice, doar ca si cu coacerea aia a sfinteniei. Si el, iertati-mi cuvantul, “hodorog” fiind de-acuma, neputincios, vorbea cateodata ca un om beat, bolmojea cuvantul si nu ajungea sa-l pronunte drept, de slab si de obosit ce era, de nopti intregi nedormite,  de slabiciunea batranetilor. Avea si cancer, asta la 95-96 de ani. Si spunea: moartea nu exista, omul nu poate muri, c-asa l-a facut Dumnezeu. Daca voi credeti ceea ce spuneti in crez: “Astept invierea mortilor si viata veacului ce va sa fie“, prin credinta aceste cuvinte vor fi voua. Si noi, sa ne dea Dumnezeu sa zicem cu intelegere si cu adevarata credinta: astept invierea mortilor si viata vecului ce va sa fie. Amin!”

    (extras din conferinta: “Din ce moarte ne-a izbavit Hristos“, Alba-Iulia, decembrie 2005 – pe care o puteti salva integral in versiunea audioprima parte de aici si a doua parte de aici).

    viforata1.jpg

    Legaturi:

2 comentarii:

  1. Trebuie sa fim blinzi si buni cu cei de linga noi, sa le intindem o mina de ajutor,am inteles ca faptele bune, milosteniile sunt aur in fata Mintuitorului , ca acest mesaj a venit in contextul in care peste citeva ore...zile vor ajunge si la noi emigranti...si ei sunt aproapele nostru. Din grupul de refugiati noi vedem doar neghina , dar mamele, copii ...ce vina au, acum putem face apel la la acele fapte de milostenie! Iertati mi stingacia scrisului!de la Felicia

    RăspundețiȘtergere
  2. Doamna Maria, rugati pe Iisus Hristos Mantuitorul lumii, sa ne transmita un mesaj prin viu grai prin tine roaba sa,tuturor romanilor din tara romaneasca un mesaj clar pentru ca toti sa vada si sa ia in seama ca Romania este tara aleasa si binecuvantata de Dumnezeu Tatal. Rugati-l sa ne transmita un mesaj clar si acest mesaj sa fie scris aici pe blog pentru ca il vor vedea toti din tara asta si multi se vor pocai in urma Cuvantului Sau. IISUS ESTE REGELE REGILOR SI IMPARATUL IMPARATILOR .AMIN!!

    RăspundețiȘtergere