duminică, 30 ianuarie 2022

SFANTA SI DUMNEZEIASCA EVANGHELIE, DIN ZIUA SFINTILOR TREI IERARHI - VASILE,GRIGORIE SI IOAN !

   30 Ianuarie 2022 - Sfintii Trei Ierarhi -Vasile cel Mare,Grigorie Teologul si Ioan Gura de Aur!

.




                     EVANGHELIA DIN 

DUMINICĂ Duminica a 32‑a 
după Rusalii (a lui Zaheu) !
     (Sf. Ev.de la Luca - 19,1 -10 )            
În vremea aceea trecea Iisus prin Ierihon și, iată, un om bogat cu numele Zaheu, care era mai‑mare peste vameși, căuta să vadă cine este Iisus, dar nu putea de mulțime, pentru că era mic de statură. Și alergând el înainte, s‑a suit într‑un sicomor ca să‑L vadă, căci pe acolo avea să treacă. Și când a sosit la locul acela, Iisus, privind în sus, a zis către el: Zahee, coboară‑te degrabă, căci astăzi trebuie să rămân în casa ta. Și a coborât degrabă și L‑a primit, bucurându‑se. Și, văzând, toți murmurau, zicând că a intrat să găzduiască la un om păcătos. Iar Zaheu, stând înaintea Domnului, I‑a zis: Iată, jumătate din averea mea, Doamne, o dau săracilor și, dacă am nedreptățit pe cineva cu ceva, întorc împătrit. Și a zis către el Iisus: Astăzi s‑a făcut mântuire casei acesteia, pentru că și acesta este fiu al lui Avraam. Căci Fiul Omului a venit să caute și să mântuiască pe cel pierdut. (Luca 19, 1‑10) Amin!
                Dar si....

Sfanta Evanghelie de la MATEI : 5, 14–19


Zis-a Domnul către ucenicii Săi: Voi sunteți lumina lumii; nu poate o cetate aflată pe vârf de munte să se ascundă. Nici nu aprind făclie și o pun sub obroc, ci în sfeșnic, și luminează tuturor celor din casă. Așa să lumineze lumina voastră înaintea oamenilor, încât să vadă faptele voastre cele bune și să slăvească pe Tatăl vostru Cel din ceruri. Să nu socotiți că am venit să stric Legea sau prorocii; n-am venit să stric, ci să împlinesc. Căci adevărat zic vouă: Înainte de a trece cerul și pământul, o iotă sau o cirtă din Lege nu va trece, până ce se vor face toate. Deci, cel ce va strica una din aceste porunci, foarte mici, și va învăța așa pe oameni, foarte mic se va chema în Împărăția cerurilor; iar cel ce va face și va învăța, acesta mare se va chema în Împărăția cerurilor.” 


 
              Cu dragoste,Maria.

2 comentarii:

  1. Țiganii evangheliști care sint cei mai mulți în județele din vestul României cu maxim în Arad, pregătesc traducerea în limba lor romane a Noului Testament în 10 ani și a întregii Bibli în 20 de ani-Crăciun.

    RăspundețiȘtergere
  2. Acum arde intens chiliile de la mănăstirea Nucet-Dimbovita-craciun.

    RăspundețiȘtergere