sâmbătă, 15 ianuarie 2022

MIHAI EMINESCU SARABATORIT IN CERURI ! MIHAI EMINESCU IN INIMA ROMANIEI ,LA PICIOARELE MACII LUI DUMNEZEU !

                             15 Inauarie 2022,ora 4,19 !


                                        Dragii mei, 


In aceasta dimineata in zori,ma trezeste o lumina alba si stralucitoare foarte,lumina ce-mi arata Harta Romaniei sfinte,acolo Sus in Ceruri.


.
In mijlocul Hartii Romaniei sfinte, O vad pe Maica Lui Dumnezeu,stand ca pe un Tron nevazut,iar in brate Prea Curata Fecioara Maria,Il tinea pe pruncutul Iisus Hristos. 

.
De jur imprejurul Maicii Lui Dumnezeu,dar tot in inima Romaniei sfinte,stateau Sfintii Sai din Ceruri care, aveau aureole albe si stralucitoare deasupra capului fiecaruia.
Totul era lumina divina,totul era stralucire.
La piciorele Maicii Lui Dumnezeu, putin mai jos de picioarele Maicii, dar tot in interiorul Hartii Romaniei Sfinte,statea marele si inegalabilul Poet,Prozator si Jurnalist Mihai Eminescu.
Marele Poet,Luceafarul Romaniei sfinte, era inconjurat de toate Înscrisurile sale de mână,precum si de toate Cartile sale .

.

.
Peste toate aceste Înscrisuri de mâna a marelui nostru Poet,peste toate Cartile sale din jurul său,curgeau din Cer Trandafiri rosii catifelati foarte.
Dragii mei, niciodata nu o sa putem multumi Bunului Dumnezeu si Maicutei Domnului pentru ca ne-a daruit chiar si numai pentru 39 de ani de viata pe pamant, pe marele Luceafar al Romaniei sfinte,pe marele Poet Mihai Eminescu.
Sa ne amintim de Mihai Eminescu macar o singura data pe an,adica,la nasterea sa,15 ianuarie 1850, si sa recitam in inima si-n sufletul nostru macar o strofa din Luceafarul sau din oricare poezie divina a marelui Poet.
Si nu pot incheia acest articol, decat cu :
.

.

.
Cu dragoste,Maria.



2 comentarii:

  1. Mihai Eminescu rămâne un apologet al credinței neamului său, nedespărțit de acesta, prin simțirea creștină ardentă. Ascuns cu Hristos în Dumnezeu (Coloseni 3,3), precum înțelegem prin tăinuirea datei zilei sale de naștere consemnată de tatăl său Gheorghe Eminovici pe o filă de Psaltire, 20 decembrie 1849, poetul drag este un mare dar pentru poporul român precum pentru Pruncul Sfânt darurile magilor. El a ars ca o flacără vie în sfeșnicul care nu s-a putut pune sub obroc, luminând calea către veșnicie, pentru că aici, în veșminte de țărână, omul nu are cetate stătătoare…

    RăspundețiȘtergere
  2. Tot asa îl vedeam și ma gindeam la sacrificiul lui Eminescu similar cu cel al lui Iisus Mielului lui Dumnezeu-crăciun.

    RăspundețiȘtergere