miercuri, 12 ianuarie 2022

LUPII ALBI COBOARA, DE PE MUNTII CE RAMAN FARA DE ZAPADA !

                                   11 Ianuarie 2022,ora 4,54 !

                                Dragii mei,

In aceasta dimineata in zori de zi, ma trezeste o lumina alba si stralucitoare foarte, lumina ce-mi arata mai multi munti de pe care zapada se topeste cu repeziciune.

De pe aceste varfuri de munti cu mici palcuri de zapada,coboara in haita multi LUPI albi.Erau atat Lupi adulti cat si pui de lupi albi.

Lupii ajunsesera deja la marginea Oceanului care, era si el dezghetat si priveau in zari daca sa intre sau nu in apa si sa se indeparteze.

Lup arctic

De la Wikipedia, enciclopedia liberă

Lupul arctic (Canis lupus arctos) este o subspecie a familiei Canidae din specia Canis lupus, care include lupi și câini. Lupul arctic trăiește în partea septentrională a Americii de Nord. Subspecia echivalentă din nordul Asiei este lupul siberian (Canis lupus albus).

Se distinge prin blana sa albă. Începând cu anul 1930, dimensiunea craniului a scăzut dramatic, probabil din cauza încrucișării cu câinii domestici. Culoarea blănii lor îi ajută pentru camuflajul în zăpadă. Au 63-79 cm în înălțime de la greabăn. Cântărește aproximativ 45 de kilograme și este de până la 1,5 metri în lungime.În Antarctica se pot desfăşura în voie ‘vânători’ de meteoriţi, pentru că sunt foarte uşor de observat pe pătura de gheaţă (foto sus - NASA / Cindy Evans) şi totodată nu există procese naturale care să intervină.

Şi mai frig:deşi cea mai joasă temperatură a fost masurată la staţia Vostok, acest lucru s-a realizat la suprafaţă. Măsurătorile de pe satelit de pe 10 august 2010 au indicat o temperatură de -93, 2 de grade în nişte cavităţi de lângă o coamă muntoasă dintre munţii Argus şi Dome Fuji, pe platoul de est. Organizaţia Meteorologică Mondială recunoaşte însă doar recordurile măsurate la suprafaţă.

.
Prieteni dragi, eu am scris adeseori despre topirea 
ghetarilor.
Se pare insa,ca acest ingrijorator lucru,nu e prea departe ca timp.
Sa ne rugam Domnului si Maicii Domnului,ca sa ne ocroteasca pe noi toti si sa nu-si intoarca Fața Sa de la noi.
Sa avem Credinta fierbinte si sa ne iubim Aproapele
ca pe noi insine.
Cu dragoste,Maria.

12 comentarii:

  1. Meteorologii spun ca doar gheata topita Groenlandei va ridica nivelul oceanic cu 7 m, dar în Antarica un mare ghețar pe o vale lunga e gata sa alunece în ocean și sa ridice nivelul lui de 10 ori mai mult și încă fără a se topii cea ce ar putea să-i ude la picioare pe bucureștenii de la bloc iar România sa ramina fără Baragan care se va ai și scufunda în mantaua pamint ului din cauza greutății apei cum se intimpla acum puțin cu marile orașe dar numai cu greutatea blocurilor.
    CONCLUZI ABucuresteni luați-vă case pe dealurile subcarpatilor-craciun.

    RăspundețiȘtergere
  2. Dumnezeu există - Mărturii.: 21 MARTIE ! APLICATIA COMUNĂ !
    http://mariaghiorghiu.blogspot.com/2019/10/21-martie-aplicatia-comuna.html?m=0

    RăspundețiȘtergere
  3. Nu la lupii ășta se referea visul,Maria! Ci la "lupii albi" ai dacilor..vezi cine era Marele Lup Alb,în legendele dacilor😄

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Pai zi-ne și noua.

      Ștergere
    2. Marele Zalmoxis,aparatorul Daciei strabune.Cand se luptau dacii cu romanii cotropitori,chemau lupii in ajutor,de faceau pe ei de frica.

      Ștergere
  4. Mie unul i_mi plac lupii.Am avut o catelusa Linda,din pacate nu am ramas cu pui de la ea.Am luat_o de mila saraca,o fost lovita la sira spinarii si dupa un an si_o revenit.Tragea copiii cu sania,o fost bucuria ei si a lor.Acum trei ani am fost in spital mai mult timp,era iarna si un prieten bun le ducea de mancare,dar din pacate i_au murit cei trei pui,doi catei suri si o catelusa alba alba ca ciobanescul mioritic al unui vecin.La scurt timp a murit si ea,saraca.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Asa devotate sunt animalele! La oameni a inceput sa le lipseasca multe din calitatile animalelor: bunatate, recunostinta, compasiune, devotament, iubire neconditionata.

      Ștergere
  5. Doamna Maria animale lăsate de Dumnezeu
    E mai rau cu lupii de la noi.
    Multi au ajuns ca lupii😥

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Masinca astia de la noi sunt hiene care mananca hoituri. Lupul este un animal deosebit si foarte inteligent nu merita hienele de la noi comparatia cu lupii . In plus lupul este pentru noi romanii un animal totemic multi romani au nume Lupu dar nu hienă. Lupul il gasim la daci dar si Sf. Andrei ocrotitorul romanilor este numit ,,apostolul lupilor,,.

      Ștergere
    2. Ai dreptate ,iubesc lupii ,și îl venerează pe Zalmoxis.
      Lupii au un statut de viata,bine aranjat,sunt uniți,trăiesc în haita,au grija de fiecare membru .Împart hrana,Sunt recunoscători. Pe cine avem în frunte în palate sunt Coioti lași

      Ștergere
  6. Nu este prima data cand scrieti de lupii albi. in 2019 deasemenea

    RăspundețiȘtergere
  7. Asa este 20-55 ce pot sa spun este ca e vorba de lupi ,Dacă zicea doamna Maria de hiene o aprobă,,aveti dreptate😂😥

    RăspundețiȘtergere