duminică, 29 martie 2020

AJUTOR - MEDICAMENTE PENTRU DOUA SUFLETE NECAJITE FOARTE !

            .                                         
                                                      Dragii mei,
Am primit un mesaj pe facebook,de la dna Maria Handic.Are mare nevoie de medicamente pentru dansa si pentru baiatul ei.
Nu are deloc bani cu ce sa le cumpere,abia daca mai are ca sa-si procure painea zilnica pentru ei doi.
M-a rugat cu lacrimi pe mine, ca sa-i public mesajul cu durerea sa sufleteasca.
Si iata dragilor si mesajul de pe fb,pe care mi l-a trimis.
Dar mai inainte,as vrea ca sa va rog s-o ajutam cum putem si cat putem fiecare dintre noi.Sunt doua suflete chinuite,necajite si bolnave.
Nu au niciun sprijin de nicaieri.
Iata mesajul dnei Handic de pe fb:


Nu m-am gandit la tot tratamentul! Macar ulltimele doua;am luat in urma cu doua lyni si m-am simtit cu capyl mai limpede! Pacat ca cine are mult se desparte greu de ei!
-4:01
Maria draga,cer prea mult daca te rog sa mai postezi inca odata rugamintea mea? S-au adunat foarte putini banuti! Am mare nevoie! Amandoi santem gripati si as avea mare nevoie sa iau si medicamentele ptr.paekinsin si ficat.Te rog sa nu te superi,dar avem mare nevoie! Daca crezi ca poti posta fa-o duminica! Te rog frumos!
.


Iarta-na pte.greseli dar,imi tremura mana tare! Trei randuri scriu cu greutate.
Nu m-am gandit la tot tratamentul! Macar ulltimele doua;am luat in urma cu doua luni si m-am simtit cu capul mai limpede! Pacat ca cine are multi bani, se desparte greu de ei!

      Maria draga,am vorbit vineri cu dr.de familie si mi-a spus ca un tratament complex pe o luna costa 3000 pe luna.Eu am luat pana acum doar Levodopa,neuroaefect siadaptor,ultimele doua sant naturiste.Nu mi-am permis de vreo doua luni nici un tratament si se simte!Nu se aprovizioneaza creierul cu suficient oxigen! Te pup Maria draga si te iubesc ! Multumesc ptr.tot ce ai facut si faci ptr.noi! Esti gura de aer ptr.noi!Binecuvantata sa fi!  
Te pup Maria draga,te rog din suflet sa nu ne uiti! Posteaza te rog pe blogul tau! Stiu ca ai multe alte probleme,de aceea amvindraznit sa-tu reamintesc! Doamne ajuta!
Iar mai jos ,povestea trista a dnei Maria Handic:

                 Dragii mei,

Suntem in Marea si Sfanta Sarbatoare a BUNEIVESTIRI ! Este Sfanta Zi in care ,Fecioara Maria a primit Vestea de la INGERUL GAVRIIL,si anume că, va naste un Fiu de la Duhul Sfant.
               Imagini pentru BUNA VESTIRE
Iata:
 „Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei!” 
Prieteni dragi,haideti sa fim uniti si azi si maine si in alta zi,ca s-o mai ajutam pe dna Maria Handic cu ceva banuti ca sa-si pot procura medicamente pentru dansa si pentru Fiul ei Claudiu ,cu un grav handicap.
Iata cum o putem ajuta:
Iata dragilor si contul dnei Handic :
CONT DONATII pentru ROMANIA :

RAIFFEISEN BANK : RO72RZBR0000060011810593 !


Iar telefonul doamnei este:
Telefon : 0725646379
Adresa de facebook :
Va multumesc din inima si din suflet ,iar Bunul Dumnezeu sa va binecuvinteze casa,masa si pe toti cei dragi inimii voastre !
Sa-i dam si noi BUNAVESTIRE dnei Handic si s-o ajutam cum putem si cu ce putem.


Un articol de: Pr. Ciprian Florin Apetrei 25 Mar, 2020
Miercuri, 25 martie, Biserica sărbătorește Buna Vestire, când a avut loc zămislirea lui Hristos prin puterea şi lucrarea Preasfântului Duh. Într-un imn închinat Născătoarei de Dumnezeu, cântăm: „Gavriil zicând ţie, Fecioară, bucură-te, împreună cu glasul S-a întrupat Stăpânul tuturor”. Buna Vestire este împlinirea făgăduinţei lui Dumnezeu, dată după căderea lui Adam şi a Evei (Facere 3, 15). 
Sărbătoarea Buna Vestire este deopotrivă una împărătească şi una a Maicii Domnului. Este praznic împărătesc pentru că se referă la Împăratul Hristos, Care a fost zămislit în pântecele Născătoarei de Dumnezeu şi este sărbătoare a Maicii Domnului pentru că se referă la acea persoană care a contribuit la zămislirea şi la Înomenirea Cuvântului lui Dumnezeu, Preasfânta Fecioară Maria.
Relatarea biblică
Sfântul Apostol Luca ne relatează în primul capitol al Evangheliei sale că în a șasea lună a fost trimis îngerul Gavriil de la Dumnezeu într-o cetate din Galileea, al cărei nume este Nazaret, către o fecioară logodită cu un bărbat care se cheamă Iosif, din casa lui David; iar numele Fecioarei era Maria. Și intrând îngerul la ea, a zis: „Bucură-te, ceea ce ești plină de har, Domnul este cu tine. Binecuvântată ești tu între femei!” La auzul acestor cuvinte, Maica Domnului îşi manifestă nedumerirea, întrebând: „Cum va fi aceasta, de vreme ce eu nu ştiu de bărbat?” Și a primit răspunsul minunat: „Duhul Sfânt Se va pogorî peste tine şi puterea Celui Preaînalt te va umbri, iar Sfântul care Se va naşte din tine, Fiul lui Dumnezeu Se va chema” (Luca 1, 34-35). Vedem de aici că actul întrupării Fiului lui Dumnezeu se face prin participarea Sfintei Treimi. Puterea Celui Preaînalt indică prezenţa Tatălui, umbrirea Sfintei Fecioare este lucrarea Sfântului Duh, iar Sfântul care Se va naşte din ea este Fiul lui Dumnezeu. Fecioara primeşte taina prin­tr-un cuvânt de totală dăruire: „Iată roaba Domnului, fie mie după cuvântul tău” (Luca 1, 38). Se vădeşte aici ascultarea Sfintei Fecioare faţă de cuvântul Arhanghelului, dar şi ascultarea ei faţă de Dumnezeu. Astfel, îşi supune propria raţiune voii lui Dumnezeu. Acest cuvânt „fie”, al Fecioarei Maria, are o importanţă covârşitoare. El exprimă acordul omului cu voinţa lui Dumnezeu.
Întruparea Domnului în pântecele Născătoarei de Dumnezeu s-a făcut de la Duhul Sfânt. Firea curată a lui Hristos are legătură cu zămislirea prin creaţie, iar nu cu zămislirea prin sămânţă. Firea umană s-a unit cu firea dumnezeiască în chip neschimbat, neamestecat, neîmpărţit şi nedespărţit, îndată, din clipa zămislirii Domnului nostru Iisus Hristos. Asta înseamnă că Preasfânta Fecioară a gustat prima din bunătăţile dumnezeieştii Întrupări, anume îndumnezeirea. Ceea ce ucenicii lui Hristos au gustat în ziua Cincizecimii, iar noi după Botez, în timpul Tainei Dumnezeieştii Euharistii, când ne împărtăşim cu Trupul şi Sângele lui Hristos, şi ceea ce vor trăi sfinţii în Împărăţia cerurilor, a fost trăit de Prea­sfânta Fecioară încă din prima clipă a zămislirii şi a purtării în pântece. Unirea firii dumnezeieşti cu firea umană în Ipostasul Cuvântului, înlăuntrul pântecelui Născătoarei de Dumnezeu, constituie îndumnezeirea directă a firii umane. Îndumnezeirea firii omeneşti există din prima clipă în care firea dumnezeiască s-a unit cu cea omenească.
Arhanghelul care aduce Vestea Bună
Sfântul Arhanghel Gavriil este cel care a adus vestea cea bună Sfintei Fecioare Maria. El este cel care a vestit „taina cea din veac ascunsă”, este trâmbița Întrupării Fiului lui Dumnezeu. Arătarea Arhanghelului Gavriil către Preasfânta Fecioară Maria și vestea adusă de el au fost cele mai mari dintre toate binevestirile pe care le-a auzit vreodată neamul omenesc. Preacurata Fecioară Maria a fost prima care a primit această veste bună şi a fost cel dintâi om care s-a cutremurat de frică şi de bucurie. În calendarul bisericesc, Sfântul Arhanghel Gavriil este pomenit pe 26 martie, în ziua de după Buna Vestire, pe 8 noiembrie, când sărbătorim Soborul Sfinților Arhangheli Mihail și Gavriil, și pe 13 iulie, când se face pomenire de toate minunile săvârșite de Sfântul Arhanghel Gavriil.
Istoria sărbătorii
Buna Vestire - în limba greacă Evanghelismos, în limba slavonă Blagoveştenie - a Întrupării Fiului lui Dumnezeu a fost sărbătorită la 25 martie încă din prima jumătate a secolului al 5-lea, odată cu generalizarea prăznuirii Naşterii Domnului la 25 decembrie. 
Părintele profesor Ene Branişte susţine că sărbătoarea a fost introdusă la Roma de Papa Leon al II-lea (681-683). La început, aceasta era doar locală şi cu denumirea de sărbătoare a aşteptării Naşterii Domnului. Variaţia datei de prăznuire a existat în Apus până în secolul al 11-lea, când data de 25 martie s-a generalizat în tot Occidentul. Numai la armeni Buna Vestire se prăznuieşte pe 7 aprilie, în raport cu vechea dată a sărbătorii Naşterii Domnului (6 ianuarie). În Răsărit însă, data de 25 martie s-a generalizat probabil îndată ce Naşterea Domnului a început să fie sărbătorită peste tot pe 25 decembrie, adică încă din prima jumătate a secolului al 5-lea. Această sărbătoare cade în fiecare an în perioada Postului Mare şi Biserica acordă dezlegare la peşte.
Primul acatist
Acatistele sunt rugăciuni prin care cerem mai ales mijlocirea sfinţilor spre a ne ajuta sau a ne izbăvi la vreme de nevoie şi de necaz. Se numesc acatiste pentru că în timpul lor nu stăm jos în strane, ci în picioare.
Primul imn acatist este cel al Bunei Vestiri și este alcătuit din 24 de strofe, având 13 condace şi 12 icoase. Această piesă imnografică dă expresie, sub formă poetică, învăţăturii Bisericii despre Maica Domnului. A fost alcătuit în secolul al 7-lea de Patriarhul Serghie al Constantinopolului. Alcătuirea este corelată, potrivit sinaxarelor, cu eliberarea Constantinopolului de avari și perși, în 7 august 626, din timpul împăratului Heraclie. Pe când acesta se afla într-o expediție în Orient, departe de Constantinopol, barbarii au pornit atacul asupra capitalei. Deși situația părea a fi fără scăpare, Patriarhul Serghie, luminat de Duhul Sfânt, a organizat o serie de procesiuni pe zidurile cetății cu relicvele Sfintei Cruci, cu icoana „nefăcută de mână” a lui Hristos și cu veșmântul Maicii Domnului. De asemenea, a încurajat tot poporul în luptă și a îndemnat clerul să intensifice rugăciunile către Născătoarea de Dumnezeu.
În semn de recunoștință, poporul a cântat toată noaptea, în picioare, Imnul Acatist al Maicii Domnului în Biserica Fecioarei din Vlaherne. În amintirea acestui eveniment, slujba Imnului Acatist este oficiată în fiecare an, vineri seara, în săptămâna a 5-a din Postul Sfintelor Paști.
De Buna Vestire o cinstim pe Preacurata Fecioară, mărturisind prin cuvintele imnografului inspirat: „Astăzi este începutul mântuirii noastre şi arătarea Tainei celei din veac. Fiul lui Dumnezeu, Fiu Fecioarei Se face şi Gavriil Harul Îl binevesteşte. Pentru aceasta şi noi, împreună cu Dânsul, Născătoarei de Dumnezeu să-i strigăm: Bucură-te, cea plină de har, Domnul este cu tine!”
Citeşte mai multe despre:   sarbatoare  -   Buna Vestire

                                                  Prieteni dragi, 

M- a sunat dna MARIA HANDIC si m-a rugat cu lacrimi in ochi,ca sa-i mai republic inca o data Mesajul trist,deoarece,a ramas fara lemne si este foarte frig in casa.Doamna Maria Handic multumeste din inima si din suflet tuturor celor care, au ajutat-o ca sa iese din iarna si sa-si poata cumpara medicamentele.Cum doamna sta intr-o zona de munte,este foarte frig inca, si nu are bani ca sa-si mai cumpere cateva lemne si cateva medicamente pentru ea si Claudiu baiatul ei cu handicap major.
Dragii mei, mai jos gasiti toata povestea trista a dnei Handic. Haideti sa ncercam s-o ajutam si acum si nicidecum s-o judecam.
Iata:                                             

                                                         Dragii mei,

M-a sunat in aceasta seara dna Maria Handic , si cu lacrimi in ochi m-a rugat ca sa public cateva randuri de suflet,prin care ne roaga din toata inima ca s-o ajutam fiecare cat putem si cum putem, ca sa-si poata cumpara cateva lemne de foc.
Stim cu totii dragii mei,faptul ca dna Maria Handic are baiatul de 46 de ani bolnav grav, si trebuie ingrijit ca un bebelus ,deoarece,nu vorbeste,nu mananca singur, ....e cumplit.
Prieteni dragi , va rog si eu din suflet haideti sa ne unim cu totii si s-o ajutam pe aceasta doamna vaduva si cu fiul ei grav bolnav si incurabil,s-o ajutam sa-si cumpere cateva lemne de foc.
Dumnezeu si Maicuta Domnului sa va binecuvinteze masa si casa si pe toti cei dragi voua,si sa va inmulteasca DARUL vostru pentru dna Maria Handic.
Iata de ce sufera baiatul dnei Handic:
OIigofrenie 1' 2 cu alolie motorie, Epilepsie si multe alte complicatii, si care fiu ,nu se poate hrani singur,nu se poate imbraca singur,etc etc.
Iata dragilor si contul dnei Handic :
CONT DONATII pentru ROMANIA :

RAIFFEISEN BANK : RO72RZBR0000060011810593 !


Iar telefonul doamnei este:
Telefon : 0725646379
Adresa de facebook :


Maria Handic

                                         Va multumesc din suflet dragilor si va rog din toata inima sa dam o mana de ajutor pentru ca aceste doua suflete sa aiba minimul de caldura in casa.
                 Cu iubire si cu recunostinta,Maria Ghiorghiu.

P..S.
Sau poate cineva are lemne mai multe si ar putea sa o ajute si pe dna Handic.
Sunati-o va rog frumos:
Telefon : 0725646379

15 comentarii:

 1. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 2. Acest comentariu a fost eliminat de administratorul blogului.

  RăspundețiȘtergere
 3. Voi face o sesizare către DGASPCU-ul județului de care aparține sa imi comunice de ce fel de sprijin material a beneficiat. Totodata, sa menționeze dacă figurează încadrată in grad de handicap. Ca aici miroase a altceva cu aceasta.

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Anonim29 martie 2020, 20:40
   Poti sa faci o mie de sesizari! Dar ai mare grija ca acolo Sus,Dumnezeu vede tot si rasplateste fiecaruia după inima sa si după faptele sale! Spor la scris sesizari pentru aceasta doamna de 80 de ani si despre baiatul ei de 46 ,oligofren si cu multe alte boli.

   Ștergere
  2. Facebook la 80 de ani. Cu grad de handicap. Chiar nu ai simtul ratiunii? Ce legătura are Dumnezeu in relatarea asta? Ca imi spun părerea? Ca nu vreau sa iau drept adevar ceea ce spui tu? Dumnezeu pedepsește omul care gândește, care are opinie? Dumnezeu i-a dat omului rațiunea, dreptul de a discerne și in consecință de asi exprima părerea. Delict in fata Creatorului este acela pe care-l faci tu. Mai ai sa spui ca ești descendenta directa a Mântuitorului. Sunt multe de spus despre tine. Inima și faptele mele, așa cum spui tu, sunt mult mai curate decât ale tale, femeie fățarnică, dornica doar de a fi in atenția cuiva, milogind și banii credulilor cu ale tale așa zise viziuni. Ești patetica. P. S. Învață, inainte de toate, ortografia și punctuația limbii romane. Astea nu ți le dă Creatorul, le înveți aici, pe pământ, la școala. Școala care ți-a fost și straina și ostila.

   Ștergere
  3. Eu nu inteleg un lucru: Dna Handic indeplineste toate conditiile pentru ajutor social de la institutiile statului. Cum de nu beneficiaza de asa ceva mai ales ca PSD-ul a fost la putere atata timp? Sincer, imi pare tare rau de situatia dumneaei, are parkinson, e la o varsta respectabila, are un fiu cu handicap major si care nu se poate descurca singur. Cu Gigi Becali nu se poate lua legatura? Dna Maria, aveti cunostinte la tv, dna Camelia Mitoseru nu poate lua legatura cu dnul Becali?

   Ștergere
  4. Stimata d-na.Va puteti interesa! Nu am nimic de ascuns! V-am spus si data trwcuta,sa poftiti sau sa teimiteru pe cine doriti la noi!Va dovedesc cu acte atat gradul de handucap,cat su diagnosticele de care sufar! Maria H

   Ștergere
  5. Nu b-am cerut dumneaviastra nici un leu! Atata tump cat d-na.Maria a cinsiderat sa publice rugamintea mea,inseamna ca stie mau mult de cat dumneavoastra! Daca ierari administratorul blogului,intelegeam sa ma luati la intrebari! Mergetu si interesatu-va unde doriti! Maria H

   Ștergere
  6. Doamne.... Ce fel de om ești ??? În aceste momente cumplite ptr întreaga lume, tie îți stă capul la sesizări ??? Ai răbdat vreodată din cauza bolii, de foame, de frig, etc??? Dacă mai sunt câțiva ca tine, nu că vom scăpa de Coronavirus, dar va veni urgie și mai mare. RUȘINE SĂ-ȚI FIE, RUȘINE, RUȘINE!!!

   Ștergere
  7. Anonim29 martie 2020, 23:07
   Chiar nu ai un pic de compasiune,de iubire faţă de Aproapele tau.
   Ceea ce faci tu ,ceea ce spui tu,nu este numai o simpla opinie,ci este JUDECATA! Cine esti tu ca sa judeci pe Aproapele tau? Cand este vorba de CREDINTA ,nu trebuie sa stai sa rumegi si sa cauti logica,ratiune...,astea le gasesti la oamenii răi,fara de inima si fara de suflet.Ai o inima de piatra si un suflet plin de rautate si de intuneric.Nu vrei ca sa ajuti,nu judeca! JUDECATA este a LUI IISUS HRISTOS! Fa-ti un blog al tau,unde sa scrii o gramatica impecabila de care nu se va lipi CORONAVIRUS,că doar esti inteleptul pamantului. Nu dau doi bani pe oameni ca tine !!!

   Ștergere
 4. Dna Maria va rog sa o ajutati pe dna Handic cu ce va sta in putere...mi se rupe inima cind vad strigate de disperare din partea cuiva..

  RăspundețiȘtergere
 5. Anonim29 martie 2020, 23:07
  Sa-ti fie rusine pentru felul cum judeci oamenii,iar Bunul Dumnezeu sa-ti daruiasca tie după inima si sufletul tau,iar mie,după inima si sufletul meu si după faptele mele.Te lauzi cu faptele tale si ma faci pe mine fatarnica? Spui ca esti mai bun decat mine si decat semenii tai? Perfect!!! Atunci sa dea DOMNUL tie rasplata dup[ toate cate spui si ti le insusesti!Ce cauti aici pe BLOGUL LUI DUMNEZEU daca nu crezi in cele scrise de mine de la Duhul Sfant?Doar asa ca sa judeci pe cei care au nevoie de ajutorul nostru al tuturor,si ca sa te lauzi cat de bun esti ,cat de mare si tare,cat de plin de intelepciune esti?Iti spun eu suflet intunecat ce esti,iti spun eu cine esti:esti un nimeni si un nimic !!!Dute pe teritoriul tau si fă ordine printre ai tai,stiu ca lumina nu-ti prieste !Lasa-ne pe noi,ca aprindem tamaia si scoatem Sfanta Cruce a Lui Hristos de care fugi tu de crapa pamantul.

  RăspundețiȘtergere
 6. Rea e lumea in ziua de azi,pe mine nu ma deranjeaza cineva,care cere...Daca pot si am ii dau ,dar niciodata nu acuz pe nimeni!!!E impotriva Domnului sa furi,mai degraba,decit sa ceri...

  RăspundețiȘtergere
 7. Doamne, nici acum când sunt atâtea probleme nu vă puteti stăpâni. Nu poți nu ajuta, dar nu judeca! Rugați-vă neîncetat!Dna Maria dv parcă răspundeți cu răutate înapoi anonimilor! Nu vă mai coborâți la nivelul nimănui! Fiecare o să plătească în dreptul lui pt vb, pt fapte, toți o să plătim! Iertați-mă pt ce v-am spus!

  RăspundețiȘtergere
 8. Mai ne întrebăm de ce ne îngăduie Dumnezeu acest virus mortal?
  Dacă nu suntem in stare sa ajutam,haideți să nu mai aruncam in biata femeie cu noroi,ca si asa suferă destul.Doamne Ajuta da le DOAMNE sanatate si ocrotest-i pe robii tai.
  Sanatate si nădejde in Dumnezeu și Maica Domnului.

  RăspundețiȘtergere