miercuri, 18 martie 2020

160 DE MORTI ???


                     18 Martie 2020,ora 5,11 !

                                 Dragii mei,

Tot in aceasta dimineata,un glas ne-a dat o veste cumplita.Daca va fi la noi in tara sau in alta tara,eu nu stiu a va spune.
Iata ce spunea glasul:
            "Numarul mortilor, a ajuns la 160 !"
Prieteni dragi, este extrem de trist si de dureros atunci cand auzim de astfel de vesti,indiferent in ce tara se va petrece aceasta tragedie.
Dar noi trebuie sa fim optimisti ,sa avem Credinta fierbinte in Bunul Dumnezeu si-n Maicuta Domnului si cu siguranta ,vom depasi cu bine toate aceste vremuri dure si tulburi.
                            Cu dragoste,Maria.
P.S.

Coronavirus (Covid-19)

26 feb. 2020 - CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE NOUL CORONAVIRUS (Covid-19) ... deci nu se utilizează antibiotic ca și metodă de prevenire sau tratament, ... împreună cu celelalte măsuri de igienă printre care spălarea mâinilor pentru ...


CE TREBUIE SĂ ȘTIȚI DESPRE NOUL CORONAVIRUS (Covid-19)
10 elemente comportamentale care trebuiesc urmate:
  1. Spălați-vă mâinile de multe ori;
  2. Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute;
  3. Nu vă atingeți ochii , nasul si gura cu mâinile;
  4. Acoperiți-vă gura și nasul daca stranutați sau tușiți;
  5. Nu luați medicamente antivirale si nici antibiotice decât în cazul în care va prescrie medicul;
  6. Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool;
  7. Utilizați masca de protecție doar în cazul in care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave;
  8. Produsele ”MADE in CHINA” sau pachetele primite din China nu sunt periculoase;
  9. Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile;
  10. Animalele de companie nu transmit coronavirus.
   1. Spălați-vă mâinile de multe ori
Spălarea și dezinfectarea mâinilor sunt acțiuni decisive pentru a preveni infecția. Mâinile se spală cu apă și săpun cel putin 20 de secunde. Daca nu exista apă și săpun, puteți folosi un dezinfectant pentru mâini pe bază de alcool de 60%.
Spălarea mâinilor elimina virusul.
   1. Evitați contactul cu persoane care sunt suspecte de infecții respiratorii acute
Mențineți distanța de cel puțin 1 metru între dumneavoastră și alte persoane, în special când acestea tușesc, strănută sau au febră, deoarece picăturile de salivă pot transmite virusul de la o distanță apropiată.
   1. Nu vă atingeți ochii , nasul și gura cu mâinile
Virusul se transmite mai ales pe cale respiratorie, dar poate intra în corp prin ochi, nas și gură, astfel eviați atingerea dacă nu v-ați spălat bine mâinile.
Mâinile intră in contact cu suprafețele contaminate de virus răspândidu-se in tot corpul .
   1. Acoperiți-vă gura și nasul dacă strănutați sau tușiți
Dacă aveți infecție respiratoare acută, evitați apropierea de alte persoane, tușiți cu gura acoperită sau într-un șervețel de preferat de unică folosință, purtați mască de protecție si spălați măinile. Dacă in momentul în care tușiți vă acoperiți gura cu mâinile ,puteți contamina obiecte sau persoane cu care veniți în contact.
   1. Nu luați medicamente antivirale și nici antibiotice decât în cazul în care vă prescrie medicul
Momentan, nu există cercetări științifice  care  evidentiază ca folosirea medicamentelor antivirale, pot  preveni infectarea cu noul coronavirus (Covid-19). Antibioticele funcționeaza doar  impotriva bacteriilor nu împotriva virusului.
Covid-19 este un virus, deci nu se utilizează antibiotic ca și metodă de prevenire sau tratament, decât în cazul în care se constată și o infecție bacteriană.
   1. Curățați toate suprafețele cu dezinfectanți pe bază de clor sau alcool
Dezinfectanții chimici ce pot ucide noul coronavirus (Covid-19), sunt dezinfectanți ce conțin, clor, înnălbitori, solvent, etanol de 75%, acid paracetic si cloroform. Medicul și farmacistul dumneavoastră vor ști ce să recomande.
   1. Utilizați mască de protecție doar în cazul în care suspectați că sunteți bolnav sau în cazul în care acordați asistență persoanelor bolnave
Organizația Mondială a Sănătății, recomandă folosirea  măștii de protecție doar în cazul în care suspectați că ați fost contaminat  cu noul coronavirus, și prezentați simptome de tuse, strănut, sau în cazul in care acordați asistență unei persoane care este suspectă de a fi infectată cu noul coronavirus. (O calatorie recenta în China sau zonele in carantina din Europa, cu simptome respiratorii).
UTILIZAREA MĂȘTII DE PROTECȚIE – ajută și limitează  răspândirea virusului dar trebuie să fie folosită împreună cu celelalte măsuri de igienă printre care spălarea mâinilor pentru cel puțin 20 de secunde. Nu este necesar a se  folosi măști de protecție suprapuse una peste alta.
   1. Produsele MADE in CHINA sau pachetele primite din China nu sunt periculoase
Organizația Mondial a Sănătății a declarat că persoanele care primesc pachete din China nu se supun nici unui risc de a se contamina cu noul coronavirus, deoarece acesta nu trăieste mult timp pe suprafețe . Până în prezent nu există nici o dovadă că produsele/obiectele produse în China pot transmite noul coronavirus (Covid-19).
   1. Sunați la 112 dacă aveți febră, tușiți sau v-ați întors din China sau zonele in carantina din Europa de cel puțin 14 zile
Perioada de incubație a noului coronavirus, este cuprins intre 1 și 14 zile. Daca v-ați întors dintr-o călătorie din China sau zonele in carantina din Europa de mai puțin de 14 zile sau ați intrat în contact cu persoane care s-au întors din China sau zonele in carantina din Europa de mai puțin 14 zile și aveți febră, tușiți, prezentați dificultate respiratorie, dureri musculare și stări de oboseală, sunați la 112 pentru a primi informații necesare. Purtați mască de protecție dacă intrați în contact cu alte persoane, folosiți servețele de unică folosință și spală bine mâinile.
10.-Animalele de companie nu transmit coronavirus
În acest moment nu există dovezi că animalele de companie, câini și pisici pot fi infectate de virus. În orice caz, trebuie  să ne spălăm tot timpul mâinile cu apă și săpun după ce intrăm în contact cu animalele de companie.

11 comentarii:

 1. Dumnezeu Bunutul si Maicuta Domnului aveti mila de noi!

  RăspundețiȘtergere
 2. Cred, ca-I la noi, la cât de inconștienți sunt uni, alti...cred ca fac totul cu buna știința, din răutate,

  RăspundețiȘtergere
 3. 160 de morți unde? Și din ce cauză au murit? Boală, accident, cutremur.....

  RăspundețiȘtergere
 4. La noi in momentul de față nu este nici un mort,sunt 19 oameni vindecării
  Sa ne apere Dumnezeu și Maica Domnului sa fim toți sănătoși.

  RăspundețiȘtergere
 5. Nu va fi la noi .poate în altă țară da.dar nu la noi.asta așa ca să fiu optimist. Dumnezeu să ne ocrotească de rău. Amin.

  RăspundețiȘtergere
 6. De am ramaine numai cu atatia ar fi bine. Dar poate fi ori unde in lume

  RăspundețiȘtergere
 7. Azi au murit in Italia 475 de oameni,in curind vor fi si la noi-craciun

  RăspundețiȘtergere
 8. pai daca vin romanii din ITALIA VA FI SI MAI MARE INFECTAREA- dar omeneste este normal sa se intoarca pt ca nu au de munca-OARE CE LE VA OFERI STATUL ROMAN ?!

  RăspundețiȘtergere
 9. Zicea ceva dr.Cercel de o perioada de incubație,după care se vor înmulți cazurile,vă fi o "cocoașă a dromaderului".

  RăspundețiȘtergere
 10. Printul Albert de Monaco cel caruia municipiul Bucuresti i-a ridicat un Grup Statuar in Piata circului in valoare de peste 1 milion de Euro,este bolnav de coronavirus.
  Alexandru Ioan Cuza cu care ne tot mindrim de mai bine de 150 de ani Nu are o statuie in Bucuresti capitala Daco-Romanilor, tarii pe care a Re-UNIT-O, primul dupa dacii Burebista si Decebal-craciun

  RăspundețiȘtergere