sâmbătă, 9 martie 2019

SFANTA EVANGHELIE , DIN DUMINICA IZGONIRII DIN RAI !


              Izgonirea lui Adam si Eva din Rai !


                   Image result for IZGONIREA LUI ADAM IMAGINI

                     

SFÂNTA EVANGHELIE , DIN DUMINICA IZGONIRII  LUI ADAM si EVA din RAI !

                DUMINICA  LĂSATULUI  SEC 
                               DE  BRÂNZĂ !

                   

Zis-a Domnul: dacă veţi ierta oamenilor greşelile lor, şi vouă Tatăl vostru cel ceresc vă va ierta greşelile voastre. Iar dacă nu veţi ierta oamenilor greşelile lor, nici Tatăl vostru nu vă va ierta greşelile voastre. Când postiţi, nu fiţi trişti ca făţarnicii, căci ei îşi întunecă feţele lor, ca să se arate oamenilor că postesc. Adevărat vă spun vouă că îşi iau răsplata lor. Iat tu, când posteşti, unge-ţi capul tău şi faţa ta o spală, ca să nu te arăţi oamenilor că posteşti, ci Tatălui tău care este în ascuns; şi Tatăl tău care vede cele ascunse îţi va răsplăti ţie. Nu vă adunaţi comori pe pământ, unde moliile şi rugina le strică, şi unde furii le sapă şi le fură. Ci vă adunaţi comori în cer, unde nici moliile, nici rugina nu le strică, şi unde furii nu le sapă, nici le fură. Că unde este comoara voastră, acolo va fi şi inima voastră.Amin!

           

                



                                                 Dragii mei, 
  Să adunăm fraţilor, comori în Cer, prin POST şi Rugăciune, prin fapte de milostenie şi prin a merge la SFANTA  BISERICĂ, la fiecare SFÂNTĂ SĂRBĂTOARE.
Să ne spovedim păcatele noastre la PĂRINTELE DUHOVNIC, ca apoi sa ne învrednicim a primi SFANTA  ŞI DUMNEZEIASCA  ÎMPĂRTĂŞANIE.
Deci ,dacă postim si ne înfrânăm gura noastra de la bucate,tot așa dragilor să ne înfrânăm limba noastra de la minciună, de la năpăstuire, de la clevetire , si de la tot păcatul care se face prin cuvânt. Să postim si cu ochii nostri  care smintesc sufletul, si cu auzul nostru la zvonurile cele rele si stricate ;sa postim si cu trupul de la toata dezmierdarea trupeasca; sa postim si cu mintea de la tot gândul cel rău. 
Dacă postim fratilor, să îmbrăcăm pe cel gol , să hrănim pe cel flămând,si să întindem mâinile noastre spre ajutorarea săracilor.
Numai asa fratilor, ne vom putea si noi bucura de TAINELE LUI DUMNEZEU,si vom putea gusta din paharul Fericirii divine:
           ”Fericiti sunt crestinii care postesc în toate aceste sfinte patruzeci de zile ,acest post adevărat si bine primit de Dumnezeu.
Fericiti sunt cei care ,postind așa, vor ajunge la Patimile cele sfinte și mântuitoare ale Domnului nostru Iisus  Hristos,si ne vom închina Lui, CELUI  care a inviat a treia zi din mormânt. 
Să ne rugam asa la Bunul Dumnezeu:
Doamne Atottiitorule,toti voim acest Har, toti dorim acest mare DAR și fiindă toată darea cea bună si tot Harul descăvârșit,de sus este pogorând ,de la Tine, Părintele luminilor, Ție ne rugăm și ne închinăm întru numale Unuia - Născut, Fiului Tău,Domnul nostru Iisus Hristos , Care pentru  noi oamenii a postit 40 de zile,și a suferit Pătimirile cele purtătoare de viață și pe Cruce și-a dat sufletul Său,și în mormânt nou S-a îngropat și întru slavă a înviat;învredniceste-ne si pe noi să săvârsim cu multă bucurie curgerea postului si cu fapte bune să ajungem să ne închinăm Învierii Tale cele mântuitoare, căci Ție se cuvine slava si stapânirea,în vecii  vecilor . Amin !  Dragii mei, mergeţi la SFÂNTA  BISERICĂ  şi primiţi în inima voastră , în sufletul vostru, SFÂNTA  ŞI  DUMNEZEIASCA  LITURGHIE , care vă va întări în Credinţă şi vă va ajuta ca sa treceţi mai uşor peste toate necazurile şi greutăţile vieţii .

                  Cu dragoste si cu preţuire, Maria.
                       

Un comentariu:

  1. Cata dreptate aveti doamna Maria,
    De ce omul merge la rugaciune mai mult cu atat simte nevoia de a se ruga mai mult in cat nu poate sta fara rugaciune.
    Numai prin rugaciune se ajunge la cantarea cantarilor o rugaciune neincetata si cu multa dragoste.
    Pentru mine postul mare este cel mai usor post dintre toate, nu stiu cand trece.Invietea este o fericire pentru ca toate revin la viata.
    Cu mult drag doamna Maria si bunul Dumnezeu da sadeasca in inima tuturor dragostea lui divina

    RăspundețiȘtergere