sâmbătă, 9 martie 2019

CEI 40 DE SFINTI MUCENICI ! MINUNILE CELOR 40 DE MUCENICI !


                        Noapte de 10 -11 martie 2015 , ora 23,55!

                                                             Dragii mei,

Si tot în timp ce scriam aici, văd in spatele meu ca şi cum aş fi avut încă un ochi la ceafa, vad dragii mei pe cei 40  de SFINȚI  MUCENICI.
                                 9 MARTIE !

       http://str.crestin-ortodox.ro/foto/880/87984_mucenici.jpg

           CEI 40 de SFINŢI  MUCENICI. 

Dar în următoarea clipă ,văd din nou pe Sfinţii Mucenici, dar nu asa ca in Sfanta Icoana, ci fiecare Sfânt era ghemuit cu trupul în câte un ghiveci de floare albastră.
Doar capul li se vedea la fiecare Mucenic al Lui Hristos, din fiecare ghiveci cu flori albastre.

La miezul noptii, unul dintre cei 40 de mucenici, a iesit din apa din cauza gerului. .... de Mucenici a fost dictat de acestia atunci cand erau in lac Sfantului Meletie, ...

                                    Image result for flori albASTRE
SFANTA  ICOANA cu cei 40 de Sfinti Mucenici, era acum plina de ghivece de flori, in care se odihneau cei 40 de Sfinţi Mucenici.
Sa ne rugam si noi fratilor, celor 40 Sfinti Mucenici, pentru ca sa ducă Ei Rugaciunea noastră ,la Mântuitorul Hristos, si sa mântuiasca sufletele noastre.AMIN !
                                          Cu dragoste , Maria .


                                                1 Martie 2015, ora 22,45 !                 

                                                                    Dragii mei, 

În această seară târzie, în timp ce citeam dintr-o Cărticică de Rugaciuni, aud dragii glasuri multe care veneau din Cer, si de peste tot.
Glasurile strigau ,implorau aşa :

                   "Iisuse  miluieşte-mă !
                Iisuse  Hristoase , miluieşte-mă !
               Miluieşte-mă Iisuse , căci toate câte sunt, ale Tale sunt.
              Doamne miluieste, Doamne miluieste !

Şi aud dragii mei, alte doua glasuri distincte intre ele, care au intervenit si spuneau aşa :
                 "Aşternutul  piciorului !
Apoi altul întreabă :
                  Cum aşternutul picioarelor ?
Iar răspunsul veni prompt :
                  Stai aşa :
 Clipă în care dragii mei, văd un platou cu Mucenici, (Opturi ),
frumosi rumeniţi, iar o mână rupe din  Mucenici si duce la gură, mănâncă.    
   
Image result for MUCENICI
                              ..
Image result for MUCENICIImage result for MUCENICI
Aşa  arătau Mucenicii, ca în poza de mai sus.

Dragilor, sa ne rugam şi noi la Iisus Hristos Domnul si Dumnezeul nostru, sa-L implorăm ca să ne miluiască si sa ne mântuiască.
Să punem si noi asternut picioarelor Lui, inima şi sufletul nostru si să spălăm Picioarele Sale ,cu lacrimile noastre de pocăinţă.
Am adus aici dragii mei, un material despre Viaţa celor 40 de Sfinţi Mucenici care si-au dat Viaţa lor, pentru Iubirea de Hristos, Domnul şi Dumnezeul nostru.
                                                              Cu dragoste, Maria.
P.S.

Cine au fost cei 40 de credincioși ,

sărbătoriți pe 9 martie!









CEI 40 de MUCENICI. Cine au fost cei 40 de credincioși sărbătoriți pe 9 martie                  

Sfintii 40 de Mucenici :

Sfintii 40 de mucenici erau soldati crestini, aflati in slujba imparatului roman pagan Licinius. Afland despre credinta lor, Agricolae, guvernatorul Armeniei, i-a silit sa se inchine idolilor.  Refuzand, au fost intemnitati timp de opt zile si batuti cu pietre. Prin semne divine au fost insa intariti in dreapta credinta. In cele din urma, guvernatorul i-a condamnat la moarte prin inghetare in lacul Sevastiei. In aceea noapte s-au petrecut mari minuni: apa lacului s-a incalzit, gheata s-a topit si 40 de cununi stralucitoare au pogorat asupra mucenicilor. In zori, au fost scosi vii din lac, li s-au zdrobit fluierele picioarelor si au fost lasati sa-si dea sufletele.
Martirajul celor 40 de soldati crestini - Chirion, Candid, Domnos, Isihie, Ieraclie, Smaragd, Valent, Vivian, Evnichie, Claudie, Prisc, Teodul, Eutihie, Ioan, Xantie, Ilian, Sisinie, Aghie, Aetie, Flavie, Acachie, Ecdit, Lisimah, Alexandru, Ilie, Leontie, Gorgonie, Teofil, Dometian, Gaie, Atanasie, Chiril, Sacherdon, Nicolae, Valerie, Filoctimon, Severian, Hudion, Meliton si Aglaie - semnifica daruirea totala fata de Hristos.

Sarbatoarea crestina a Sfintilor 40 de Mucenici din Sevastia s-a suprapus peste inceperea anului agricol traditional si a generat o sarbatoare traditionala romaneasca, Mucenicii sau Macinicii. In credinta populara in ziua mucenicilor se incheie zilele babelor, zilele capricioase ale ingemanarii iernii cu primavara, lasand loc zilelor mosilor, zile calde. De aceea, in aceasta zi se fac numeroase ritualuri de alungare a gerului, cum ar fi: lovirea pamantului cu bate sau maiuri, rostind descantece, pentru ca sa iasa caldura si sa intre gerul, sau jocul copiilor peste foc.
Ziua de 9 martie, cand Biserica Ortodoxa sarbatoreste pe cei 40 de Mucenici ucisi in Sevastia, are pentru spiritualitatea populara o conotatie aparte.

In ziua de 9 martie, in toate comunitatile rurale era obiceiul de a se scoate plugul la arat.

Dupa ce plugul era trecut prin foc de catre fierarul (faurul) satului, era reparat, curatat si purificat iar intre plugari se incheiau intelegeri pentru intovarasire la arat, in dimineata acestei zile plugul era scos in fata casei in mod festiv. Acesta era momentul ce deschidea, de fapt, ciclul sarbatorilor de primavara, presarat cu numeroase obiceiuri.

Patruzeci sau patruzeci si patru?

Dupa traditia crestina, sfintii martiri au fost 40, dupa cea geto-dacica, au fost 44, atatea fiind si zilele dintre 9 Martie si 23 Aprilie. In unele zone, exista pana astazi credinta, ca acesti sfinti au fost 44. Folcloristul Simion Florea Marian a tiparit o legenda, din Fratautul Vechi - Moldova, unde se vorbeste de ziua celor 44 de Sfinti.

Mucenici
Potrivit traditiei populare, in aceasta zi, femeile fac mucenici in forma de opturi. Acestia sunt dusi la biserica pentru a fi binecuvantati si apoi sunt consumati in familie.


22 de comentarii:

  1. 9 martie 00:57-la 40 pahare te faci manga-de ce trebuie? de ce sa facem asa?-masura in tot si toate e mai eficienta-pt sanatate!

    RăspundețiȘtergere
  2. O ocazie in plus pentru romani ca sa se odihneasca si sa se imbete criță. Nu erau si asa destul de beți!
    Dna Maria, am vazut ca ati sters comentariile de la "viziunea" cu Toma Caragiu. Ar fi momentul sa revedeti " Actorul si salbaticii". Este un film genial!
    Nu stiu daca Toma Caragiu a avut bani ascunsi in carti sau nu. Stiti cum functiona propaganda comunisto-securista. La fel ca aceasta de acum: murdarea tot. Cand ciorile nu pot fi albe, murdaresc totul in negru.
    Totusi...replica dvs precum ca: " oamenii inteligenti tin banii ascunsi in carti si nu la ciorap" m-a pus pe ganduri. Si m-a intristat. Pentru ca nu este adevarat. Oamenii inteligenti, adica cei dotati cu inteligenta emotionala, nu doar cu mintea plina de informatii, investesc in Cer. Dăruiesc ca sa dobandeasca Mantuirea. Mantuirea nu este o pară mălăiață ce ne pică in gură. Daca ar fi asa, nu ar mai fi existat cei 2000 de ani de suferinta, războaie, abuzuri. Omenirea s-ar fi Mantuit de atunci si ar fi in Paradis. Nu se poate si cu banii la ciorap si cu sufletul la Dumnezeu!

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Mai madam Aurelia tu esti normala in cap? Cu ce naiba iti platesti telefonul si internetul? Pai la tine se poate si cu mantuirea si cu banii dati pe utilitati? Locuiesti cumva cu ursul in pestera? Mai musca-ti dwgetele inainte sa scrii ca sa ai timp sa gandesti. Esti sora lui eu sunt D? Amandoua aveti idei gen utopie.

      Ștergere
    2. 22.04
      De acord cu dvs. Amandoua dau sfaturi la greu, amandoua sunt pe toate site-urile cu postarile lor, amandoua se intrec la cat pot judeca ei pe altii dupa principiile lor.

      Ștergere
    3. 22:04 si 07:55, ati punctat perfect.

      Ștergere
  3. E treaba ta daca tot stergi comentariile...Adevarul iese tot timpul la suprafata. Ca uleiul. Adevarul este ca viziunile tale sunt tulburi, neclare...Mai mult rau faci decat bine, expunandu-ti comunicarile pe blog. Ce faci tu este new age, nu crestinism. In new age se pune mare pret pe channeling. Spiritismul a fost foarte la moda in perioada fascista. Iaca, istoria se repeta din nou. In loc sa treaca la treaba, romanii stau dupa cai verzi pe pereti, asteptand ca Romania sa devina Noul Ierusalim. Dumnezeu nu se joaca alba neagra. Dumnezeu nu ajuta popoarele leneșe si caldicele.
    Am vazut in una din postarile anterioare ca-i spui Zeiță lui Kovesi. Aia nu e zeiță. E nefilim, demon. Are putere uriașă in ochi. De aceea este si sustinuta din afara tarii. Minte asa cum respira si este rea si rece.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Dar tu?! Ai o parere buna despre tine?! :))

      Ștergere
    2. Maria Aurelia new age faci și tu se pare. Îi contrazici pe alții că ce spun ei nu este adevărat dar ce spui tu este adevărat? Văd că știi tu bine că X nu este zeiță ci este demon. Dar de unde știi? Dat fiind că știi cine este demon înseamnă că și tu ești demon de vă cunoașteți între voi. Hai că m-am săturat de ăștia ca tine care bubuie dar dau ei sfaturi altora care dețin adevărul absolut și filosofează la coadă la promoțiile la tigăi.

      Ștergere
    3. Bine zici, 19:42, insa ea o tine pe-a ei si toraie acelasi gen de "discurs" si nu numai de acum! Sa nu mai zicem de cuvintele vulgare si jignitoare, pe care le-a adresat unor persoane care nu au facut decat sa-i spuna ca nu-i frumos din partea ei sa jigneasca!

      Ștergere
  4. Doamna Maria va doresc o zi binecuvantata cu sanatate si frumoasa ca sufletul dv.
    Cu mult drag si multa sanatate.

    RăspundețiȘtergere
  5. Astazi în Romania tara hotiei se fura de 40 de ori ca sa le mearga bine la furat tot anul—craciun

    RăspundețiȘtergere
  6. BRAVO Aurelia mi-a placut comparatia,''ciorile care nu pot fi albe'' ca si impostorul''-craciun'' de la 12,18 care se stradueste sa-mi copieze identitatea.
    Nu te lasa intimidata Aurelia,ai si talent artistic, BRAVO
    -craciun cel adevarat

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Adica, cu alte cuvinte sau "in transcriptie moderna", amandoi sunteti "de-o sama" sau "pe aceeasi craca"! :))

      Ștergere
    2. craciun cel adevarat, ce vrei sa spui despre impostor ca nu e adevarat ce spune despre hotia din tara? Pai oi fi si tu unul dintre hoti daca le iei partea.

      Ștergere
  7. 08,44 fii tare pe pozitie pentru ca ai DREPTATE si cu ''Zeita'',daaa sa vezi ce limbaj de mahala avea zeita asta sporiva procuroare la Sibiu exemplu de educatie''Bagami-as p...-aispele in voi de colegi procurori''
    Cam asta era nivelul ei de procuror,deci ai intuit foarte bine.
    Nu te lasa intimidata NICIODATA Aurelia.
    -craciun cel veritabil

    RăspundețiȘtergere
  8. craciun, cine fura? psd?

    RăspundețiȘtergere
  9. 13,50 Adica, voi de la politia politica vreti sa ne puneti pumnul in gura sa nu ne mai exprimam liber.

    RăspundețiȘtergere
  10. 11,28 era afirmatia diversionistului impostor ''-craciun' de la 12,18-craciun

    RăspundețiȘtergere
  11. 11,28 era afirmatia diversionistului impostor ''-craciun' de la 12,18 pentru a stirni animozitati impotriva mea-craciun

    RăspundețiȘtergere