duminică, 17 martie 2019

IARNA S - A REINTORS CU ZAPADA MULTA SI CU VISCOL !

                                                 Dragii mei, 

Scriam in urma cu doar 3 zile,un articol cu titlul:
"IARNA  REVINE  CU VISCOL  SI ZAPADA  !"

Si iata dragii mei, ce se intampla in zonele de deal si de munte:
Acum 13 ore - CJSU Maramures anunta ca ninge pe toate sectoarele de drumuri nationale din zonele de deal si munte. La Cavnic, stratul de zapada ...

Iarna s-a

Iarna S-a întors în Maramureș | Libertatea


Acum 1 zi - Iarna s-a întors în nordul țării. Autoritățile au anunțat că a nins puternic în Pasul Gutâi, în pasul Prislop. La Cavnic, stratul de zăpadă a ajuns ...

Iata si articolul meu mai pe larg:
                                  14 Martie 2019,ora 15,30 ! 

                                                    Dragii mei,

Ne bucuram cu totii de zilele primavaratece si calde, zile in care,deja ne facem planuri de viitor.
Frumos si minunat ar fi, daca aceste zile frumoase si calde nu ar pleca de la noi,ci ar ramane ,ca sa ne putem baza pe venirea cu adevarat a Primaverii .

Imagini pentru IARNA IMAGINIImagini pentru IARNA IMAGINIImagini pentru IARNA IMAGINI.
Prieteni dragi,IARNA nu a plecat de tot !
Iarna va reveni si chiar cu viscol !
Vedeam inspre Sud,Sud-Est ,desi eram cu ochii pe monitor,vedeam oameni care inaintau cu greu prin viscol,oameni care plecasera de acasa cu bicicleta ,iar la intoarcere, zapada le ajungea la lantul de la bicicleta.
Din păcate dragilor, inca nu ne putem bucura pe deplin de PRIMAVARA. Stiu ca pare de necrezut,dar o sa vedeti ca asa va fi,din păcate.
Daca va fi la noi in Romania,sau si la noi in Romania,dar si in alta Tara,ramane de vazut.
                               Cu dragoste,Maria.
Iata si Informatia mai pe larg:

UPDATE: Iarna s-a reintors in Maramures. Zapada are 64 cm la Cavnic

UPDATE – Actualizare date DN:
“A nins in zonele montane. Zapada framantata cu grosimea de pana la 1 cm este depusa pe carosabilul DN 18, in Pasul Gutai, intre km 22 si km 33, respectiv in Pasul Prislop, intre km 156 si km 180. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 13 utilaje si au imprastiat 103 tone sare. Vizibilitatea in trafic este buna. Vantul prezinta intensificari in zona montana de pana la 60 km/h”, a precizat Dan Buca.
Grosii Tiblesului
CJSU Maramures anunta ca ninge pe toate sectoarele de drumuri nationale din zonele de deal si munte. La Cavnic, stratul de zapada masoara chiar si 64 cm.
“Ninge pe toate sectoarele de drumuri nationale din zonele de deal si de munte. Carosabilul este curat, dar umed pe toate sectoarele de drumuri nationale din judet. Temperatura aerului are valori cuprinse intre 0 si 2 grade Celsius in zonele de deal si de munte. Angajatii sectiei de drumuri nationale au intervenit cu 13 utilaje si au imprastiat 43 tone material antiderapant, respectiv 250 kg clorura de calciu.
Stratul proaspat de zapada cazut in afara partii carosabile pe sectoarele de drumuri nationale masoara intre 5 si 8 cm.
Stratul de zapada este prezent in zona de deal si munte, masoara 64 cm la Cavnic, 39 cm la Vf. Iezer, 30 cm la Baiut, 8 cm la Luhei , 2 cm la Firiza, Valea Vaserului, Grosii Tiblesului, Baia Borsa”, a spus Dan Buca, purtatorul de cuvant al CJSU Maramures.
Va continua sa ploua in judet si in cursul zilei de sambata.
“Debitele si nivelurile cursurilor de apa din judet au fost usor variabile. Hidrologii au prognozat ca in urmatoarele ore nivelurile si debitele principalelor cursuri de apa vor fi in crestere.
Astazi cerul va fi mai mult noros. In cursul zilei pe arii extinse va ploua. La munte vor predomina ninsorile. Izolat, cantitatile de apa vor depasi 15 l/mp. Vantul va avea intensificari cuprinse intre 55 si 60 km/h, izolat 70 km/h.La munte viteza vantului la rafala va a ajunge intre 90 si 109 km/h, cu viscolirea ninsorii. Temperaturi cuprinse intre 7 si 10 grade Celsius si minime intre 0 si patru grade.
Maine vremea se va incalzi fata de zilele precedente si devine calda pentru aceasta perioada. Cerul va fi variabil, mai mult senin noaptea si dimineata. In Carpatii Orientali va ninge slab. Vantul va prezenta intensificari doar in zona montana. Temperaturi cuprinse intre 13 si 17 grade, iar minime intre 2 si 6 grade”, a mai spus Dan Buca.
Vlad HERMAN
Foto

VIDEO Iarna s-a reîntors la Predeal. Utilajele de deszăpezire au ...

Acum 6 zile - Ninsorile s-au reîntors începând din această seară în zonele montane. În conformitate cu precizările reprezentanților Secției de Drumuri .

Iarna s-a

Iarna S-a întors în Maramureș | Libertatea

Acum 1 zi - Iarna s-a întors în nordul țării. Autoritățile au anunțat că a nins puternic în Pasul Gutâi, în pasul Prislop. La Cavnic, stratul de zăpadă a ajuns ...

Iarna s /a  întors în nordul țării. Autoritățile au anunțat că a nins puternic în Pasul Gutâi, în pasul Prislop. La Cavnic, stratul de zăpadă a ajuns la 64 de centimetri. 
Citeşte întreaga ştire:Iarna s-a întors în Maramureș. Stratul de zăpadă a ajuns la 64 de centimetri
Ninge pe toate sectoarele de drumuri naționale din zonele de deal și de munte. Carosabilul este curat, dar umed pe toate sectoarele de drumuri naționale din județ. Temperatura aerului are valori cuprinse între 0 si 2 grade Celsius în zonele de deal și de munte. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 13 utilaje și au împrăștiat 43 tone material antiderapant, respectiv 250 kilograme clorură de calciu. 
Citeşte întreaga ştire:Iarna s-a întors în Maramureș. Stratul de zăpadă a ajuns la 64 de centimetriinge pe toate sectoarele de drumuri naționale din zonele de deal și de munte. Carosabilul este curat, dar umed pe toate sectoarele de drumuri naționale din județ. Temperatura aerului are valori cuprinse între 0 si 2 grade Celsius în zonele de deal și de munte. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 13 utilaje și au împrăștiat 43 tone material antiderapant, respectiv 250 kilograme clorură de calciu. S-au împrăștiat 103 tone de sare Stratul de zăpadă este prezent în zonă de deal și munte, măsoară 64 centimetri la Cavnic, 39 centimentri la Vf. Iezer, 30 centimetri la Băiuț, 8 centimentri la Luhei, 2 centimetri la Firiza, Valea Vaserului, Groșii Țiblesului, Baia Borșa”, a spus Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al CJSU Maramureș, pentru ziarmm.ro. „A nins în zonele montane. Zăpada frământată cu grosimea de până la 1 centimetru este depusă pe carosabilul DN 18, în Pasul Gutâi, între kilometrul 22 și kilometrul 33, respectiv în Pasul Prislop, între kilometrul 156 și kilometrul 180. Angajații secției de drumuri naționale au intervenit cu 13 utilaje și au împrăștiat 103 tone sare. Vizibilitatea în trafic este bună. Vântul prezintă intensificări în zona montană de pâna la 60 km/h”, a mai precizat Dan Bucă 
Citeşte întreaga ştire:Iarna s-a întors în Maramureș. Stratul de zăpadă a ajuns la 64 de centimetri

Un comentariu:

  1. Asa este doamna Maria.
    La noi a batut vantul foarte tare.
    Cu mult drag doamna Maria si sanatate de la Bunul Dumnezeu s-a aveti dv.si toata familia dv.

    RăspundețiȘtergere